bannernew5

Τελευταία Νέα

Τσαπουρνιώτης: «Αντί να ενισχυθούν τα σχολεία στις πυρόπληκτες περιοχές με ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικότητες οι οποίες έπρεπε να υπάρχουν το Υπουργείο κόβει 4 δασκάλους της περιοχής με αποτέλεσμα να υποβιβάζονται τα σχολεία»

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο ‘Εφη Ντίνη στον EVRIPOS 90FM, το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου αναφέρθηκε στα της κακοκαιρίας, ανακοινώνοντας ότι υπάρξει πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του δήμου σε συνεργασία με την ΕΜΥ για την ενημέρωση σχετικά με τον καιρό ανά τρεις ώρες. Στη συνέχεια, πρόταξε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αφού ξεκίνησαν τα σχολεία, με αποτέλεσμα συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς. Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή στέκονται στο πλευρό των γονέων και των μαθητών.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, σημειώνει ότι η πολιτεία θα έπρεπε να ενισχύσει ακόμα και με ψυχολόγους και άλλες ειδικότητες τα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών.

Πάμε να δούμε τώρα τι γίνεται με τα σχολεία, γιατί δεν φτάνει όλα τα υπόλοιπα που έχεις να αντιμετωπίσεις εσύ Δήμαρχε και όλος ο κόσμος εκεί πάνω, αλλά βρεθήκαμε προ τετελεσμένων αυτήν την εβδομάδα σε ένα θέμα υποβάθμισης σχολείων της Αβάθμιας εκπαίδευσης

Κυρία Ντίνη, πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση. Αντί να ενισχυθούν τα σχολεία στις πυρόπληκτες περιοχές με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικότητες οι οποίες έπρεπε να υπάρχουν για να ενισχύσουμε την ψυχολογία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, έρχεται η απόφαση του Υπουργείου να μας κόβουν 4 δασκάλους της περιοχής, με αποτέλεσμα να υποβιβάζονται τα σχολεία και οι μαθητές, ενάμιση μήνα από την έναρξη των μαθημάτων. Να αναγκάζονται να κάνουν συνδιδασκαλία και να χάνουν και τον προσανατολισμό τους και την ισότιμη παιδεία που θα έπρεπε να έχουν με άλλα παιδιά.

Καθόμαστε τώρα εν έτη 2021 σε μία ευρωπαϊκή χώρα , σε μία χώρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετράμε τα κεφάλαια των παιδιών για να δούμε αν θα έχουμε δασκάλους ή όχι στα σχολεία! Τραγικό θα έλεγα…

Η κα. Ντίνη αυτά τα πράγματα δεν γίνονται αποδεκτά. Ήδη οι γονείς έχουν αντιδράσει δυναμικά και εμείς είμαστε μαζί τους!

Χθες φιλοξένησα την κυρία Μαγκανά από το Δημοτικό Σχολείο των Ροβιών και μας είπε ακριβώς τι απάντηση πήρε από την Αβάθμια, που και αυτοί με τη σειρά τους το παλεύουν, αλλά είναι δεμένα τα χέρια τους από ότι κατάλαβα.Έχουμε και με άλλα σχολεία όμως του δήμου θέμα. Έκανες εσύ δήμαρχε χτες μία ανακοίνωση. Τι θέμα υπάρχει;

Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και στην Κύριθνο και στο Πήλι. Φανταστείτε ότι στο Πήλι ένα χωριό 600 κατοίκων έχει ένα Δημοτικό Σχολείο που για λόγους δημογραφικούς αυτή στιγμή έχει 14 μαθητές. Θα αναγκαστεί λοιπόν μία δασκάλα να κάνει μάθημα σε έξι τάξεις! Αυτό δεν γινόταν ούτε το 1950. Δεν ξέρω με ποια λογική και αν μετράνε αριθμούς, το θέμα είναι ότι η Βόρεια Εύβοια έχει καταστραφεί και έρχεται τώρα αυτή η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να βάλει το κερασάκι στην τούρτα.

Ποιές είναι οι προθέσεις του δήμου, γιατί ο δήμος είναι αρωγός στο πλευρό των δημοτών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των διδασκόντων;

Εμείς, έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε σαν Δημοτική αρχή. Έχουμε μιλήσει ήδη με την Περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης έχει στείλει επιστολή στην κυρία Κεραμέως στην οποία εξηγεί, ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση. Θα κάνουμε τα πάντα και προς την πλευρά της κυβέρνησης.

Χτες το βράδυ μίλησα και με τον Πρόεδρο της επιτροπής Ανασυγκρότησης τον κ. Μπένο και τον ρώτησα, τι ανασυγκρότηση θα γίνει στην βόρεια Εύβοια όταν κλείνουν τα σχολεία. Όπως και με στον κύριο Τριαντόπουλο, έχω μεταφέρει το πρόβλημα. Από κει και πέρα θα αντιδράσουμε δυναμικά και με δυναμικότερες κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς.

Αντί λοιπόν όπως είπατε και εσείς να έχουν περισσότερους δασκάλους, να βάλουν και ψυχολόγους τα σχολεία εκεί, γιατί όλο αυτό το οποίο περάσατε δεν ήταν και λίγο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, μπαίνουμε σε μία φάση να βάλουμε εν μέσω πανδημίας να στοιβάζουν τα παιδιά μέσα σε αίθουσες που σίγουρα θα μαζεύονται πάνω από 15;

Τις ΜΚΟ ξέρουν να τις στέλνουν, δασκάλους δεν ξέρουν να στέλνουν στην περιοχή. Στις Ροβιές 23 παιδιά Πέμπτη και ‘Έκτη δημοτικού πρέπει να κάνουν συνδιδασκαλία. Αυτά τα πράγματα στη μέση της χρονιάς, δηλαδή 1,5 μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, είναι γελοία θα έλεγα, πρέπει να το πάρουν πίσω τώρα.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr