Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάμπης Καραβάς ζήτησε δημιουργία κοινωνικών δομών και επαναπροσδιορισμό των δημοτικών τελών στο δήμο Ερέτριας- Η πρόταση του για τον εμβολιασμό των δημοτών και η διαβεβαίωση για το έργο ανάπλασης της παραλίας Αμαρύνθου

Δε θα μπορούσε να λείπει από την τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας το απόγευμα της Τετάρτης, το θέμα της πανδημίας και της πολιτικής προστασίας. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το νέο» Μπάμπης Καραβάς, αρχικά αναφέρθηκε στην πανδημία και στον εμβολιασμό. Ενώ στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα δημιουργίας κοινωνικών δομών στο δήμο Ερέτριας που θα βοηθήσει δημότες που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ζήτησε στη συνέχεια επαναπροσδιορισμό των δημοτικών τελών και διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί το έργο ανάπλασης της παραλίας της Αμαρύνθου και όλα βαίνουν καλώς!

«Δυστυχώς, όλοι οι επιστημονικοί δείκτες μας δείχνουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας» είπε ο κ. Καραβάς και συνέχισε: «Όλοι οι επιστημονικοί δείκτες μας δείχνουν επίσης, ότι όπου το εμβολιαστικό πρόγραμμα, έχει προχωρήσει σε αρκετά υψηλά ποσοστά, αναφέρομαι κυρίως σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, διαπιστώνουμε ότι τα ποσοστά των θανάτων, ανά εκατομμύριο πληθυσμού, είναι πάρα πολύ χαμηλά.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια και μία πρόταση την οποία την καταθέτω κ. Δήμαρχε για την επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης που είστε Πρόεδρος, ίσως να σκεφθείτε και μία τοπική καμπάνια για να μπορέσουμε και εμείς σα δήμος να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη για τα οφέλη του εμβολιασμού. Και γιατί όχι και μια κινητή μονάδα εμβολιασμού να τη φέρουμε, έτσι ώστε να αυξήσουμε και τα ποσοστά στο δήμο μας.»

Στη συνέχεια ο κ. Καραβάς, έθεσε ακόμα ένα ζήτημα που αφορά κάποιους οικονομικούς δείκτες. «Δυστυχώς, ότι συμβαίνει στα νοικοκυριά και τα βλέπουμε, και τα ζούμε. Το επακόλουθο της υγειονομικής κρίσης όπως όλοι οι διεθνείς φορείς είχαν προβλέψει εδώ και ενάμισι χρόνο, ύφεσης της οικονομίας όλων των Κρατών. Κάτι το οποίο αποτυπώνεται περίτρανα, τόσο στην αύξηση των τιμών των αγαθών που καλείται να πληρώσει ο κάθε καταναλωτής. Και δυστυχώς, στη Χώρα μας έχουμε και τη μεγάλη αύξηση στην τιμή κόστους της ενέργειας. Κάτι το οποίο αποτυπώνεται δυστυχώς, στους λογαριασμούς ρεύματος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραβάς και συνέχισε:

«Μια μελέτη αναφέρει ότι ένας μέσος όρος αύξησης για κάθε οικογένεια είναι μεταξύ 80€ με 150 ευρώ. Εδώ είναι που πρέπει να έρθει ο δήμος με ισχυρά κοινωνικά αντανακλαστικά και με ισχυρές κοινωνικές δομές, το φωνάζουμε εδώ και δύο χρόνια και δυστυχώς δεν έχουμε δει κάποια αποτελέσματα. Βλέπουμε όμως προσπάθειες άλλων δήμων, που δημιουργούν κοινωνικές δομές πρότυπα για τον κόσμο. Που είναι δίπλα στον κόσμο και ίσως θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε τα δημοτικά τέλη. Όταν πήραμε την απόφαση να μείνουν τα δημοτικά τέλη σταθερά στο δήμο μας που το ψηφίσαμε όλοι μας, το πήραμε με άλλα δεδομένα. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, δυστυχώς, προς το χειρότερο, και νομίζω, ναι συμφωνώ ότι ο δήμος πρέπει να μείνει όρθιος με τα οικονομικά του, αλλά αυτό το οποίο πρέπει όλοι μας να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι, ότι θα πρέπει ο πολίτης να μείνει όρθιος. Και δυστυχώς, με αυτά που καλείται να πληρώσει, μόνο όρθιος δε θα μείνει.»

Το τρίτο θέμα αφορούσε την απογραφή. «Δυστυχώς, πέρα από μία ανάρτηση που είδα από τη σελίδα του δήμου και δύο –τρεις αντιδημάρχους που πολύ σωστά και ορθά πράξανε, βγάλανε μία ανακοίνωση, δυστυχώς ο δήμος μας, δεν έχει κάνει την καμπάνια που βλέπουμε να κάνουν άλλοι δήμοι. Αναφέρομαι στους δήμους που είναι δίπλα μας. Έχουν κάνει τεράστια καμπάνια για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα οφέλη. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με όλες τις χρηματοδοτήσεις που θα δέχεται ο δήμος μας για τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτή τη σοβαρότητα και αυτή τη βαρύτητα του όλου θέματος, δεν την έχετε δείξει δήμαρχε», είπε ο κ. Καραβάς.

Στο τέλος της τοποθέτησης του ο κ. Καραβάς αναφέρθηκε στην ανάπλαση της παραλίας της Αμαρύνθου. «Αντιλαμβάνομαι και την ανησυχία των επαγγελματιών του παραλιακού μας μετώπου και των πολιτών. Είναι ένα έργο το οποίο είναι αρκετά σημαντικό. Το περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια και όσοι είμαστε από την Αμάρυνθο γνωρίζουμε ότι το παραλιακό μέτωπο της Αμαρύνθου, είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι μπορεί με το δήμο, με το δήμαρχο και γενικά με τη δημοτική αρχή, να έχουμε πάρα πολλές διαφωνίες. Αλλά, να διαβεβαιώσω ότι όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά για το έργο. Όλοι μαζί, είμαστε θεματοφύλακες. Το έργο προχωράει μια χαρά. Σύντομα θα εισέλθει στη νέα φάση. Ξέρετε την αγωνία και του Προέδρου της Κοινότητας και των καταστηματαρχών. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι το έργο προχωράει μία χαρά» είπε ο κ. Καραβάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 20:39

Σχετικά Άρθρα