Τελευταία Νέα

Κονταδάκης –Μαρινάκης: Αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα που θα σημειώσει η Ν.Δ στις επερχόμενες εκλογές στην Εύβοια- Οι δηλώσεις για τα απορρίμματα, το ΕΚΑΒ στη Δάφνη και τα κολλήματα στη χρηματοδότηση μεγάλων έργων

Ο Παύλος Μαρινάκης Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, αφού ολοκληρώθηκε η περιοδεία που έκαναν σήμερα με τον κ. Κονταδάκη σε Χαλκίδα και Δήμο Ερέτριας, ρίχνοντας περισσότερο το βάρος των συναντήσεων τους στην Πρωτεύουσα του Νομού, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, σήμερα το απόγευμα εμφανίσθηκε αισιόδοξος, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στο Νομό, θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, τονίζοντας ότι το κόμμα είναι πάντα κοντά στον κόσμο και όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο. «Δεν είναι τυχαία η επιλογή της Εύβοιας ως πρώτος προορισμός. Και αυτό γιατί είναι ένας Νομός που δοκιμάστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από πολλές και διαφορετικές κρίσεις φυσικών καταστροφών» είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Θέμα βέβαια, που απασχολεί όλη τη Στερεά Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Με τον κ. Μαρινάκη να αναφέρει σχετικά:

«Οι περιοδείες αυτές έχουν δύο στόχους. Ο ένας στόχος είναι η προβολή του Κυβερνητικού έργου και σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο. Καθίσαμε κάτω με τον Περιφερειάρχη Φανη Σπανό και με τους βουλευτές και συγκρίναμε τις χρηματοδοτήσεις που είχε λάβει ο Νομός μέχρι και το 2019 και μετά και είδαμε ότι είναι υπερπολλαπλάσιες. Τα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει, έχουν ξεπαγώσει είναι έργα που δεν τα είχε δει η Εύβοια για ολόκληρες δεκαετίες. Και αυτό είναι πάρα πολύ στενάχωρο συνολικά. Γιατί τόσα χρόνια η Εύβοια ήταν ξεχασμένη; Τα πράγματα είναι αισιόδοξα για το μέλλον. Το νέο Νοσοκομείο, σχολεία κ.α.

Πράγματι η δήμαρχος Χαλκιδέων επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό των απορριμμάτων. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είμαστε εδώ για να τάξουμε ότι θα λύσουμε ένα πρόβλημα αύριο το πρωί. Είναι ένα θέμα που χρονίζει. Δεν το δημιούργησε αυτή η Κυβέρνηση, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό που μας έχει ζητήσει προσωπικά είναι να μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Θα επικοινωνήσω κι εγώ με τον Υπουργό τον κ. Σκρέκα, και θα επισπευσθεί η μόνιμη λύση, γιατί αυτή είναι μία προσωρινή λύση. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Θα ενημερωθώ και θα ενημερώσω τον Υπουργό. »

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης, σε ερώτηση της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα που γίνονται στο Νομό και πολλές φορές κολλάνε για κάποιο χρονικό διάστημα στη χρηματοδότηση όπως π.χ ο δρόμος στο Στόμιο, τα αντιπλημμυρικά στο Λήλαντα καθώς επίσης και το θέμα σύστασης σταθμού ΕΚΑΒ στη Δάφνη: «Για το τελευταίο, οφείλω να σας πω ότι είναι διαδικαστικό αλλά πολύ σημαντικό, και θα επισπευσθεί η επίλυση. Είναι θετική η απάντηση που μπορούμε να δώσουμε μετά από ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ως προς το θέμα των χρηματοδοτήσεων, περάσαμε από την εποχή της μηδενικής χρηματοδότησης, σε μία περίοδο που μέσα σε τριάμισι σχεδόν χρόνια, αν αθροίσει κανείς το Πρόγραμμα Τρίτσης, το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, όλα αυτά μαζί και τις απευθείας χρηματοδοτήσεις, μόνο για το Νομό Εύβοιας για όλους τους δήμους τα έργα ξεπερνούν τα 400εκ ευρώ. Μπορεί να φτάνουν και το μισό δις, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους Νομούς, της Στερεάς και της Ελλάδος. Η Χαλκίδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους 15 μεγαλύτερους δήμους της Χώρας.

Και όλα αυτά τα χρόνια όλα αυτά ήταν ζητούμενο. Εγώ δεν θέλω να δικαιολογήσω κάποιες μικρές καθυστερήσεις σε χρηματοδοτήσεις εξασφαλισμένων έργων. Αυτά πρέπει να εξαλειφθούν. Σκεφτείτε ότι το 70% των έργων που έχουν συμβασιοποιηθεί και έχουν ξεκινήσει, πάνω από το 50% των έργων έχουν προχωρήσει σε μεγαλύτερους χρόνους από αυτούς που είχαν προβλεφθεί και όλα αυτά σε μία περίοδο κρίσεων. Όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός αυτών των έργων, μάλιστα κάποια δεν ήταν αρχικά προϋπολογισμένα, και έχουν ενταχθεί. Και αυτά είναι επιτυχία και της Περιφέρειας και των Δήμων αλλά και των βουλευτών. Δεν είχαμε υπολογίσει μία κρίση στα σύνορα, μία πανδημία, έναν πόλεμο, και μία παγκόσμια πληθωριστική κρίση η οποία έχει εκτοξεύσει τις τιμές των πρώτων υλών, του ρεύματος κ.α.

Παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει πάει πίσω. Κανένα έργο δεν έχει ακυρωθεί και είναι δεδομένο, δεν είναι κάτι υπό διαπραγμάτευση και χρόνο με το χρόνο, θα παρουσιάζονται, θα κόβονται κορδέλες.»

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εν ενεργεία βουλευτές και έχει ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα της κας Νικολάου. Αυτό που θέλω να πω και ισχύει για όλη την Ελλάδα είναι ότι αποκλειστικός αρμόδιος και αυτός που αποφασίζει είναι ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όποιος αυτοανακοινώνεται, δεν πετυχαίνει τίποτα περισσότερο από το να θεωρεί ο ίδιος μόνο ότι είναι υποψήφιος. Δεν υπάρχει πουθενά υποψήφιος αν δεν τον ανακοινώσει ο Πρόεδρος και η Ν.Δ., επισήμως.

Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι εν δυνάμει υποψήφιοι. Βασική πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι τα ψηφοδέλτια να είναι αναλογικά και αντιπροσωπευτικά. Να εκπροσωπούνται από ισχυρές γυναίκες και ισχυρούς άντρες. Από την κοινωνία των πολιτών, με βιογραφικό, με διαφορετικές ιδιότητες μεταξύ τους. Από όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους κάθε νομού, και από όσο το δυνατόν περισσότερες γενιές. Και ειδικότερα, από τη νεότερη γενιά που πλήρωσε περισσότερο τις κρίσεις των τελευταίων ετών.»

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στελεχών της Ν.Δ στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοιας.

kon2

kon3

kon4

kon5

kon6

kon11

kon11

kon12

kon11

kon8

kon12

kon13

kon14

kon16

kon17

kon19

kon18

kon20

kon21

kon14

kon23

kon24

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 22:45

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr