Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σπύρος Πνευματικός στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη για την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή για το κόμμα Κασιδιάρη καθώς και για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

Ο κ. Πνευματικός αρχικά αναφέρθηκε στην κακοκαιρία Μπάρμπαρα και για το πόσο έπληξε την Εύβοια.

Επιπλέον, εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του εξαιρετικού συναδέλφου του Μανούσου Βολουδάκη, στέλνοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Όπως είπε είναι μια μεγάλη απώλεια που θλίβει όλο τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Όσον αφορά τον σεισμό, είπε είναι ένα τρομακτικό φαινόμενο και εξέφρασε την ελπίδα του να μην επιβεβαιωθούν τα τεράστια νούμερα θυμάτων που έχουν προβλέψει οι ειδικοί.

Στην ερώτηση του κ. Χασαπόπουλου για το αν η διπλωματία των σεισμών θα μπορούσε να ρίξει τους τόνους με τη γειτονική Τουρκία, ο κ. Πνευματικός ανέφερε πως, «μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, εμείς από την πλευρά μας ως χώρα κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει. Η χώρα μας είναι από τις πρώτες χώρες που έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο χρειαστεί, όλοι συμφωνούν σε αυτή την πράξη και αυτή την κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και σε ερώτηση της κ. Βούλγαρη για το αν θα μπορούσε, τελικά, η Κυβέρνηση να έχει κάνει ένα βήμα πίσω σε αυτά που ζήτησε η αντιπολίτευση, ο κ. Πνευματικός σημείωσε ότι το βασικό ζήτημα ήταν για τον εικονικό αρχηγό ενός κόμματος. «Κοιτώντας το άρθρο 29 του Συντάγματος, πρέπει να σκεφτούμε τι σκεφτόταν ο νομοθέτης, όταν το έκανε. Ο νομοθέτης σκεφτόταν ότι, για οποιονδήποτε ο οποίος έχει τελέσει ένα ποινικό αδίκημα, αμετάκλητο, να του αφαιρούνται τα πολιτικά δικαιώματα. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Με τους όρους που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ‘ναζιστικό’, ‘φασιστικό’ κλπ. ανοίγεται το κομμάτι ώστε ο δικαστής να μπει σε ιδεολογική θέση των κομμάτων. Δεν θέλουμε το δικαστήριο να μπει σε ιδεολογική κρίση των κομμάτων. Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε ότι κάποιος που έχει ένα ποινικό μητρώο, που δικαιολογεί την αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων του, να μην μπορεί να συμμετάσχει ως αρχηγός».

Σε ερώτηση γιατί ήρθε τώρα αυτή η ρύθμιση, λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Πνευματικός, αναφερόμενος και στην ομιλία του κ. Βορίδη, είπε ότι αυτό οφείλεται και στις μεγάλες καθυστερήσεις του δικαστικού συστήματος και χαρακτηριστικά ανέφερε την μεγάλη διάρκεια που είχε το πρώτο σκέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια, σε ερώτημα αν υπήρχε κίνδυνος να χαθούν ψήφοι από το κόμμα της ΝΔ προς τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Πνευματικός σχολίασε ότι αυτό δεν πρέπει να απασχολεί καθόλου τη ΝΔ, που έχει τη δική της ιδεολογία και που τέσσερα χρόνια άσκησε τη δική της πολιτική, η οποία και θα κριθεί από το λαό στις ερχόμενες εκλογές. «Θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη ψήφο των πολιτών σύμφωνα με τα έργα που έχουμε πράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά τα οποία η κυβέρνηση πήγε πάρα πολύ καλά δεδομένων των συνθηκών», είπε.

Κλείνοντας, ο κ Πνευματικός τόνισε ότι «αν βάζαμε μια ετικέτα, ένα φασιστικό κόμμα, θεωρώ ότι ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου και αν σε κάποιον δεν αρέσει μια κάποια παράταξη θα μπορεί να δημιουργεί σημαντικό ζήτημα» και συμπλήρωσε ότι πριν δύο χρόνια ψηφίστηκε σχετική τροπολογία από την Κυβέρνηση της ΝΔ που απλώς δεν εμπεριείχε το κομμάτι του εικονικού αρχηγού και της πραγματικής ηγεσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 19:31

Σχετικά Άρθρα