Τελευταία Νέα

Ο Σπύρος Πνευματικός στο ΣΚΑΙ για την οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ

Για τις προτάσεις του σχετικά με την οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ, ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν πιο σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς χωρίς επιβάρυνση, μίλησε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ και Καθηγητής Ορθοπεδικής Σπύρος Πνευματικός, στο πλαίσιο αφιερώματος στον φάκελο ‘Υγεία’ που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ την Τετάρτη.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ θα τους έδινε πολύ μεγάλη ευελιξία και ότι ο ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να πληρώνει κατά πράξη τα δημόσια νοσοκομεία, όπως πληρώνει τις ιδιωτικές κλινικές, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να έχουν τον δικό τους προϋπολογισμό και να μπορούν να διαχειριστούν τα έσοδα και τα έξοδά τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ, θα μπορούσε το κράτος να υπενοικιάζει μία υπηρεσία υγείας από κάποιον ιδιώτη, ο οποίος θα χορηγεί το μηχάνημα στο νοσοκομεία, ενώ στον ασθενή θα συνταγογραφείται κανονικά η διαδικασία και δεν θα επιβαρύνεται οικονομικά.

Μίλησε, ακόμα, για την ανάγκη να εξετάζεται ότι το υγειονομικό προσωπικό παραμένει επίκαιρο με τις εκάστοτε συνθήκες της επιστήμης. «Στις ΗΠΑ, κάθε 10 χρόνια ανανεώνουμε την ειδικότητά μας, εδώ δεν υπάρχει αυτή η έννοια. Κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να συμβαίνει με τις νοσηλευτικές υπηρεσίες», σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του να υπάρχει ένας Υγειονομικός Χάρτης που θα αποτυπώνει τις ιατρικές, νοσηλευτικές και νοσοκομειακές ανάγκες κάθε περιοχής. «Πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο και να αποφασίσουμε τί είναι απαραίτητο» είπε κλείνοντας.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr