Τελευταία Νέα

Ως τρίτεκνος πατέρας ο Θανάσης Τάρτης συζητήσε το Σύλλογο Τριτέκνων Εύβοιας τα θέματα που τους απασχολούν

Ο Αθανάσιος Τάρτης, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα του συλλόγου Τριτέκνων Εύβοιας, συναντήθηκε χτες με το προεδρείο καθώς είναι και ο ίδιος τρίτεκνος γονέας και μέλος του συλλόγου, στο πλαίσιο κύκλου επαφών και συναντήσεων, με κοινωνικούς φορείς του νησιού για την καταγραφή των οξυμένων προβλημάτων τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, η Πρόεδρος του συλλόγου Φανή Γένη, η Αντιπρόεδρος, Έφη Βαρβάρου

Όπως δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής η ουσιαστική στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών δεν αποτελεί μονάχα κοινωνική αναγκαιότητα, αλλά και ένας ισχυρός συμβολισμός για την αντιμετώπιση του πιο σημαντικού ζητήματος της χώρας μας, του δημογραφικού.

Η δημιουργία κοινωνικών προγραμμάτων στέγασης, τα ίσα δικαιώματα τριτέκνων και πολυτέκνων, καθώς και η δημιουργία Εθνικού Αποταμιευτικού Ταμείου, αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσωπικές δεσμεύσεις του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη προς την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδας, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι, αποτελεί προσωπική δέσμευση για τον ίδιο η στήριξη στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των Τριτέκνων, αναδεικνύοντας τα αιτήματά τους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Αναφορικά τα προβλήματα που έθεσαν στον κύριο Τάρτη

1. ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΩΣΤΕ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ.

2. Η τριτεκνική ιδιότητα να είναι ισόβια.

3. Επαναφορά του επιδόματος τρίτεκνης οικογένειαςανεξάρητα με το επίδομα παιδιών Α21

4. Θεσμοθέτηση φορολογικών ελαφρύνσεων στις μεγάλες οικογένειες

5. Άμεσες ρυθμίσεις για την ακρίβεια και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας στις οικογένειες τριτέκνων .

6. Ένταξη των τριτέκνων στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με Νομοθετική ρύθμιση .

7. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία μειώσεις στα εισιτήρια, έναρξη εφαρμογής προγράμματος για τα αποσυρόμενα προϊόντα με τη συμμετοχή των πιστοποιημένων συλλόγων μας , αύξηση των ορίων στο ΤΕΒΑ.

8. Θεσμοθέτηση εκπτώσεων στα εισιτήρια των πλοίων.

9. Νέο πρόγραμμα διανομής αγροτικών προϊόντων που να περιλαμβάνει τους συλλόγους τριτέκνων .

10. Προσλήψεις εκπαιδευτικών με τις προϋποθέσεις του ΑΣΕΠ όπως ψηφίστηκαν με ποσόστωση και κοινωνικά κριτήρια .

11. Εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων σε μεταθέσεις και αποσπάσεις .

12. Κατοχύρωση του δικαιώματος τα παιδιά μιας οικογένειας να σπουδάζουν σε μια πόλη, με αντίστοιχη ρύθμιση στις μετεγγραφές.

13. Ένταξη με αυξημένη μοριοδότηση και κατά προτεραιότητα στα προγράμματα εξοικονομώ και στα άλλα θετικά μέτρα πχ ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φωτοβολταϊκα στη στέγη κλπ

14. Νομοθετική ρύθμιση για τις αστικές- υπεραστικές συγκοινωνίες, και για τα τρένα ώστε να παρέχονται εκπτώσεις στα μέλη τρίτεκνων οικογενειών και όχι μόνο στις πολύτεκνες οικογένειες .

15. Προτεραιότητα στα προγράμματα ΕΣΠΑ για τουςπαιδικούς σταθμούς και ειδική μέριμνα ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικού σταθμού .

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr