bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

«Μήλον της Έριδος» …η Βάσω Ρόγκα- Την κέρδισε ο Σπανός!

Η καθηγήτρια Αγγλικών Βάσω Ρόγκα αποτελεί δικαίως το «μήλον της Έριδος» αφού είναι μία δυναμική γυναίκα με πολλές περγαμηνές. Αγαπά τον τόπο της και όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κάνει το γύρο του Νησιού, με ανιδιοτελή προσφορά σε όλα τα επίπεδα. Η προσφορά στον τόπο της είναι για την κα Ρόγκα μέσα στις υποχρεώσεις της γι’ αυτό δεν σταματά να αναδεικνύει χρόνια κατά τόπους προβλήματα, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τις απαράμιλλες ομορφιές ενός ευλογημένου τόπου όπως είναι η Εύβοια, από άκρη σε άκρη και βέβαια ο γαστρονομικός μας χάρτης που ποικίλει ανά περιοχή.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε με την εκλογή της αρχικά ως Γραμματέας και αργότερα ως Πρόεδρος των Φροντιστών Ξένων Γλωσσών Ν. Ευβοίας για σχεδόν τρείς θητείες αφού εκπροσώπησε το κλάδο της ως εκλεγμένη Επιμελητηριακή Σύμβουλος για 6 χρόνια. Το πάθος της για την Εύβοια, η εργατικότητά της και το οργανωτικό της πνεύμα και τα «πιστεύω» της σε συνδυασμό με το μορφωτικό της υπόβαθρο, την έσπρωξαν να δουλέψει για την προώθηση του τόπου της αρχικά ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

Έχοντας κερδίσει το σεβασμό των συναδέλφων της στο Φορέα, που ξεχώριζαν τις ικανότητες της, συμφώνησαν και της δόθηκαν πολλές πρωτοβουλίες. Μεταξύ άλλων συμμετείχε σε Τουριστικές Εκθέσεις και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό που πραγματοποιούνταν και ξεχωριστά από το Επιμελητήριο και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Όταν ο Συνδυασμός του κ. Λιονάκη πήρε την Προεδρία στο Επιμελητήριο, συνέχισε το έργο της απερίσπαστη στον ίδιο τομέα, αφιερώνοντας πολύ χρόνο και οργανώνοντας πολλές Δράσεις σε συνεργασία με Συναδέλφους της με απώτερο σκοπό την Ανάδειξη της Εύβοιας και την αναγνωσιμότητά της και δεν έκρυψε ποτέ το πάθος της για αυτό το σκοπό και την αγάπη της για το τόπο της. Συνδιοργανώτρια σε σημαντικά Συνέδρια και Ημερίδες όπως το Συνέδριο των Ελληνικών Επιμελητηρίων ΕΟΑΕΝ στη Σκύρο και το Συνέδριο Των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων INSULER στην Ερέτρια.

Ως Πρόεδρος ακόμα των Φροντιστηρίων Ξ. Γλωσσών ήταν αυτή που κατέθεσε πρόταση στο Επιμελητήριο για την Εκπαίδευση Καθηγητών με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Mobility-Leonardo. Από τότε δικαιωματικά της ανήκει ο τίτλος για την έναρξη των Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εργαζομένων στην Εύβοια που συνεχίζονται ως σήμερα.

Για αυτό το λόγο της δόθηκε επίσης και το δικαίωμα να ηγείται ομάδας αξιολόγησης όπου έθεσε κριτήρια και βαθμολογίες για το δικαίωμα συμμετοχής όπως και για την επιλογή των Τουριστικών Πρακτορείων με τρόπους επιλογής που στηρίζονταν στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Παρουσίασε εκθειάζοντας την Εύβοια ως Τουριστικό Προορισμό σε ομιλίες-παρουσιάσεις και δράσεις με μεγάλους σταθμούς τη Σμύρνη, το Βουκουρέστι, τη Στοκχόλμη και τη Μόσχα. Βοηθάει καθημερινά Συλλόγους και Φορείς που έχουν σχέση με το Περιβάλλον και την Διαφύλαξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμμετέχοντας ενεργά. Ενώ έχει δουλέψει για την αποτροπή δημιουργίας Ανεμογεννητριών κοντά στο Αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδας με το σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗ αν και επικροτεί την Αιολική Ενέργεια αλλά όχι την ασύδοτη δημιουργία Αιολικών Πάρκων καταστρέφοντας το Περιβάλλον και υποβαθμίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο.

Η κα Ρόγκα πιστεύει ότι ο Τουρισμός συνδέεται άρρηκτα με τον Πολιτισμό και την Παράδοση και ότι πρέπει να στραφούμε και να δουλέψουμε προς αυτή τη κατεύθυνση γιατί η Εύβοια διαθέτει μεγάλο πλούτο.

Πιστεύει στη δημιουργία κατάλληλου Οδικού Δικτύου και στην Ανάδειξη και αξιοποίηση όπως των Ιαματικών Λουτρών και τις Λιχάδας στην Βόρεια Εύβοια, το Φαινόμενο του Ευρίπου, τον Αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδας, το Σπίτι του ευεργέτη γιατρού Γ. Παπανικολάου στην Κύμη και τα Δρακόσπιτα στη Νότια Εύβοια, συνδέοντας όλα αυτά με τα λαογραφικά στοιχεία που προβάλλονται από τους κατά τόπους Συλλόγους και Φορείς και χτίζοντας Διαδρομές που αναδεικνύουν αυτά και συνδυάζοντάς τα με την τοπική Γαστρονομία και Φυσική ομορφιά του κάθε τόπου στο Νησί μας.

Στόχος της να συμμετέχει στα κοινά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και να δουλέψει και να βοηθήσει στην ανάδειξη των συγκριτικών στοιχείων της Εύβοιας, που θα την κατατάξει στη θέση που της αξίζει και θα χτίσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις εργασίας, ευημερίας και ποιότητας ζωής για τις επόμενες γενιές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη δώσει τα χέρια και θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού. Αποτελώντας το «μήλον της Έριδος» καθώς όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί σπανίζουν προσωπικότητες όπως της κας Ρόγκα που προτάσσουν την κοινωνική προσφορά και είναι έτοιμοι να αφιερώσουν ώρες δουλειάς γι’ αυτό. Όπως επίσης, σπανίζουν τέτοιες προσωπικότητες με τόσες περγαμηνές. Και όπως όλα δείχνουν, ο Φάνης Σπανός έκανε super deal!

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr