Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη συγκέντρωση της Ν.Δ στη Χαλκίδα στην πρώτη προεκλογική ομιλία του Ε. Μεϊμαράκη (ΦΩΤΟ)

Από την πόλη με τα τρελά νερά ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ τον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ ο Πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαρακης με στόχο η Ελλάδα στις 20 Σεπτέμβρη να έχει Κυβέρνηση στον κορμό της οποίας θα είναι η Ν.Δ, δηλώνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει Κυβέρνηση σταθερότητας με απαραίτητη προϋπόθεση να επέλθει η πολιτική σταθερότητα στη Χώρα. Και οι διοργανωτές μάλλον κέρδισαν το πρώτο στοίχημα αφού ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο στρογγυλό της παραλίας στη Χαλκίδα, θύμιζε κατά πολύ, πολιτικές συγκεντρώσεις του παρελθόντος. 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ ξεκίνησε με μία υπόκλιση προς τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του και με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα μάτια του ξεκίνησε την ομιλία του ασκώντας αρχικά κριτική στην Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με αναφορές στις προεκλογικές εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού από την συγκέντρωσή του στη Χαλκίδα τις οποίες όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης δεν κατάφερε να υλοποιήσει, υφαρπάζοντας ωστόσο με αυτές την ψήφο του ελληνικού λαού.  

«Από δω από τη Χαλκίδα τον Απρίλιο του 2014 ο κ. Τσίπρας απέκλειε νέο μνημόνιο, κατηγορούσε όλους τους άλλους, απένειμε θράσος σε όποιους μιλούσαν για ρήξεις και διαμάχες του ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε έως τις εκλογές, υποσχόταν στους πάντες τα πάντα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Θα σας θυμίσω τι είχε πει στη Χαλκίδα και σε κάθε πόλη που θα πηγαίνω θα αναφέρω το λόγο του, για να ξέρουν οι έλληνες  τι υποσχέσεις είχε δώσει. Πώς τους υφάρπαξε την ψήφο. Είχε τάξει το σκίσιμο των μνημονίων, είχε πει για τη διαγραφή του χρέους, είχε πει για την αποκατάσταση των αδικιών, είχε πει για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και είχε πει και για νέες θέσεις εργασίας. Εδώ στη Χαλκίδα! Σήμερα, 7 μήνες μετά αποδεικνύεται πως σε όλα είπε ψέματα. Όλα έγιναν ακριβώς αντίθετα. Έφερε επώδυνη συμφωνία με τους δανειστές, μας γύρισε στην ύφεση, επιστροφή στα ελλείμματα, περισσότεροι φόροι, έκρηξη της ανεργίας και δυστυχώς γι αυτόν οι συντάξεις σήμερα άρχισαν να μειώνονται 2% οι κύριες και 6% οι επικουρικές. Αυτές είναι οι αλήθειες του κ. Τσίπρα που έλεγε στη Χαλκίδα;»

Μίλησε για απειρία και ανεπάρκεια ,αναξιοπιστία και ανωριμότητα του κ. Τσίπρα καταλογίζοντας του μεγάλες ευθύνες που οδήγησε την Χώρα σε εκλογές προκειμένου ο ίδιος να ξεφύγει από τις ευθύνες και τα δύσκολα που έβαλε τη Χώρα, χρεώνοντας την 90 δις ευρώ από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα, χαρακτηρίζοντας χαμένο χρόνο όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων, που πέρασε .

«Αλήθεια τί πόνο είχε ο κ. Τσίπρας όταν έβαζε την υπογραφή του  και καταδίκαζε ένα λαό σε μία επώδυνη συμφωνία; Δεν ήξερε μας είπε. Είχε υποτιμήσει ότι το χρήμα παίζει ρόλο. Δεν ήξερε; Μόνο ήξερε να βρίζει εμάς προδότες και γερμανοτσολιάδες όταν εμείς προωθούσαμε τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα μέσα στην Ευρώπη!Και εμείς τουλάχιστον πηγαίναμε διαβασμένοι στις συναντήσεις και στις διαπραγματεύσεις. Αυτό περίμενε ο λαός που τον ψήφισε από τον Τσίπρα;»

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε σε συνεργασία τις δημοκρατικές παρατάξεις και δήλωσε «άφεση αμαρτιών» για όσους πίστεψαν τον κ. Τσίπρα και τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Καλώντας όλους τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νέους ότι και αν ψήφισαν  τότε, τώρα να δώσουν το χέρι και να βρεθούν σε ένα σταυροδρόμι που οδηγεί μπροστά και μπορεί να δώσει ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα,  ζητώντας τους να στηρίξουν σε αυτή την σημαντική εκλογική αναμέτρηση τη Ν.Δ. Μίλησε για συναινέσεις και συνεργασίες πολιτικών δυνάμεων, όλων των δημοκρατών που έχουν να καταθέσουν άποψη για να πάει η Χώρα μπροστά. «Τελείωσαν οι εποχές των μονοκομματικών κυβερνήσεων και των σωτήρων που παρουσιάζονται με τα ψέματα στους έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη που έχει χαθεί.»

Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα της Ν.Δ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως οι ομάδες εργασίας της Ν.Δ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμες να παρουσιάσουν ένα σχέδιο εθνικού προγράμματος για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση.  Ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζει την παραγωγή, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια , άμεση κεφαλαιοποίηση των αγορών, άμεση απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ, επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση του πακέτου Γιουνγκερ.

 

 meim1

mm3

 

mm6

 

 

mm7

 

 

mm8

 

 meim2

mm10

mm9

 

 

mm11

 

mm4

 

mm5

mm12

 

mm15

 

mm17

mm16

 

meim3

 

SIMOS KATHAROSPORIS LOUKIA THEODOROU

mm18

 

mm19

 

 liaskos

mm21

 

 

mm22

 

 

mm23

 

 

mm24

 

 

mm26

 

 

mm27

 

mm28

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 13:54