Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ 2018- Οι πιο δυνατές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού στον Αϊ- Γιώργη- Τα εύσημα στον Σύλλογο Απανταχού Αγιωργητών Εύβοιας (φωτο-Βιντεο)

Η πείρα λένε κάνει τη διαφορά μόνο που σε ότι αφορά τον Σύλλογο Απανταχού Αγιωργητών, συμπληρώνει κανείς, την αγάπη για τον τόπο και το μεράκι να αποδώσουν οι κάτοικοι του χωριού στην σκηνή, αυτό που αρμόζει τιμητικά για τον τόπο τους και τους συγχωριανούς τους για 43 ολόκληρα χρόνια.

Τα Αρτεμίσια , που πήραν το όνομά τους από το βωμό της Θεάς Αρτέμιδος που βρίσκεται δίπλα στο δίτοξο γεφύρι Νότια του χωριού και στον ποταμό Αρτεμίσα, έχουν δημιουργήσει ένα πολιτιστικό τοπίο μέσα στο οποίο αναπαράγονται πολιτιστικά πρότυπα και ικανοποιείται η ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας και ειδικά των νέων. Δικαίως, κατατάσσονται πρώτα στη σειρά στις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Καλοκαιριού σε όλη την Εύβοια.

Τα εύσημα για ακόμα μια φορά σε ένα δραστήριο σύλλογο τα μέλη του οποίου κρατούν ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια την παράδοση του τόπου τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζεται από τους: Ελένη Αιδίνη-Τσάλλα (Πρόεδρος), Βασίλης Τσάλλας (Αντιπρόεδρος), Κατερίνα Ρήγα (Γραμματέας), Αθανάσιος Τσάλλας (Ταμίας), Τσαούση Νάνσια(Έφορος), Βάσω Αϊδίνη (Ειδικός γραμματέας) και Μέλπω Καντάρη –Ρήγα (Μέλος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις λειτουργούσαν μόνιμες εκθέσεις Γενεαλογικού Δένδρου του Γιάννη Μούντριχα του Προκοπίου με καταγωγή από το χωριό, Έκθεση παλιάς φωτογραφίας που επιμελήθηκαν η Δήμητρα Δημητρίου του Αθανασίου, και ο Γιάννης Μούντριχας του Προκοπίου. Φιλοξενήθηκαν αγιογραφίες του Παναγιώτη Πολύχρονου και έργα της Νίκης Αμπελιώτη.

Λειτούργησε δε και έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων, με είδη που φιλοτέχνησε η Δήμητρα Μαλαχιά.

Η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, άνοιξε φέτος το Σάββατο 11 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με Ορατόριο αφιέρωμα μνήμης σε όσους υπηρετήσαντες ιερείς και ψάλτες.

aag50

aag42

 

Την Τρίτη 14 Αυγούστου η ημέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με αθλοπαιδιές, αγώνες ταχύτητας, τσουβαλοδρομίες, αυγολοδρομίες, σκυταλοδρομίες, παιχνίδια, επιδείξεις πολεμικών τεχνών και το μουσικό σχήμα του Γιώργου Ιακώβου.

Ανήμερα της Γιορτής της Παναγίας σειρά είχε το Πανηγύρι του χωριού με τους Αλέκο Σπανό και Ελένη Δημολιάνη. Τον Γιώργο Πιλάτη στο βιολί, τους μουσικούς Δημήτρη και Βαγγέλη Χούντασης, το Γρηγόρη Αλυσσανδράκη στη λύρα και το Νίκο Ευαγγελάκη στο λαούτο.

Η βραδιά της επόμενης μέρας, της Πέμπτης 16 Αυγούστου, ήταν αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο με μικρούς και μεγάλους να κλέβουν την παράσταση. Και άνοιξε με τον Εθνικό Ύμνο…

Την παρουσίαση έκανε η καθηγήτρια αγγλικών Νάνσια Τσαούση ενώ το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από χορούς από το Χορευτικό Σύλλογο Κονιστρών «Ζορμπαδάκια» και «Ζορμπάδες» στο Αγιωργήτικο γλέντι. Μικροί και μεγάλοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο για τις χορευτικές τους επιδόσεις.

aag20

aag21

aag22

Η βραδιά περιελάβανε μεταξύ άλλων και τιμητικές διακρίσεις για τα παιδιά που πέρασαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και τώρα είναι φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων σχολών. Τις απονομές έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Κώστας Βαρδακώστας ο οποίος τίμησε με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Δεδομένου ό,τι με ενέργειές του κ. Βαρδακώστα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στάθηκε αρωγός φέτος σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση.

aag5

aag6

aag7

aag8

aag12

aag13

aag14

aag15

aag16

aag17

aag18

 

«Τα βλέμματα απόψε έκλεψαν τα παιδιά που αποτελούν το καμαρι του τόπου» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βαρδακώστας στο συντομο χαιρετισμό του και συνέχισε:

«Να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στα παιδιά και να σας πω παιδιά πως δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ τον τόπο σας. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους γονείς που στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών. Και να ευχηθώ καλά αποτελέσματα στα παιδιά που περιμένουν τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το χωριό αυτό έχει τόσο πολύ νεολαία. Ελπίζω αυτή η νεολαία να μείνει στον τόπο».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρδακώστας, κλείνοντας, έδωσε τα εύσημα στο Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Αγιωργητών, για τα όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα στο χωριό επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους αρωγός σε κάθε τους βήμα.

Βράβευσαν τους παρακάτω:

1)Βλασιάδου Αναστασία του Κων/νου και της Βικτωρίας -Μελπομένης Δημητρίου Γεωπόνων Λάρισα

2)Δημητρίου Σταμάτης του Κων/νου και της Φωτεινής Σαμαρά

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πειραιά

3)Κόκλας Ηλίας του Χαρ/μπους και της Ελένης Βαβουλιώτη Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας(Κατερίνη)

4)Κοσσυβα Παναγιώτη Τμήμα Ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

5) Λέσης Κωνσταντίνος του Δημοσθένη και της Χρυσαυγής Τσάλα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι)

6) Μαμίτσας Δημήτριος του Χρήστου και της Χρυσούλας Τσάλα Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών και Μηχ/κών Υπολογιστών ΕΜΠ

7)Μούντριχα Αναστασία του Δημητρίου και της Γιάννας Μέλλου Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών ΤΕΙ Αθήνα

8)Μπουλή Ελένη του Σταμάτη και της Ευαγγελίας Καρκαλέτση Νοσηλευτική Σπάρτης Πανεπιστήμιο

9) Ιωαννης Σταμελιάς του Λουκά και της Μαρίας, Ηλεκτρονικών Μηχ/κών κσι Μηχ/κών Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή Βόλου

10)Τσιργιώτη Μαρία του Χαρ/μπους και της Άννας Τρακοσιάρη Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά

Με αποκορύφωμα τη συναυλία με τη μία και μοναδική ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη την Παρασκευή 17 Αυγούστου το βράδυ, που τράβηξε σα μαγνήτης το ενδιαφέρον του κόσμου, διασκεδάζοντας ώρες τους παραβρισκόμενους.

zou6

zou1

zou2

zou4

 zou5

Και κάπως έτσι, έκλεισε η αυλαία στα φετινά ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ, με την ευχή και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξανανταμώσουμε στον Αϊ Γιώργη. Χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων και φέτος στα ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ, το eviakosmos.gr και ο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM.

aag4

aag3

aag9

aag10

aag11

aag19

aag23

aag24

aag25

aag26

aag27

aag28

aag29

aag30

aag31

aag32

aag33

aag34

aag35

aag36

aag37

aag38

aag39

aag40

aag43

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 00:58