Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ράπισμα Αυγενάκη» σε Ποδάρα και Παπαγεωργίου για τις δημοτικές εκλογές στη Χαλκίδα- Εκτεθειμένη η Βάκα

Είναι η δεύτερη φορά που η Ν.Δ προσπαθεί να σώσει την παράταξη στο Νομό, και συγκεκριμένα στο δήμο της Χαλκίδας. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας, είχε δηλώσει δημόσια τη στήριξη σε ότι αφορά το δήμο της Χαλκίδας στο πρόσωπο της Έλενας Βάκα, στην εκδήλωση που είχε γίνει στη Λαμία παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ . Γεγονός, που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση και των δύο αντρών αλλά και του κόσμου που βρισκόταν στην αίθουσα από τη Χαλκίδα οι οποίοι είτε ήταν υποψήφιοι ή στήριζαν άλλη υποψηφιότητα στο δήμο που είναι Ν.Δ όπως αυτή του Βασίλη Καθαροσπόρη αλλά και του Χρήστου Παγώνη που φτιάχνει διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο. Τέθηκε θέμα ακόμα και αποπομπής του κ. Ποδάρα από τη ΝΟΔΕ Εύβοιας δεδομένου ότι θεωρήθηκε από πολλούς πως διχάζει το κόμμα στην Εύβοια.

Ο κ. Αυγενάκης αντιλαμβανόμενος το θόρυβο και εισπράττοντας αμέσως το μήνυμα των Νεοδημοκρατών που βρίσκονταν στην αίθουσα στηρίζοντας για την Περιφέρεια τον Φάνη Σπανό, γραμμή η οποία έχει δώσει η Ν.Δ για την Στερεά Ελλάδα, προσπάθησε να το σώσει.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι στη ΝΟΔΕ Εύβοιας και στη ΔΗΜ.ΤΟ Χαλκίδας δεν θέλησαν να πάρουν το μήνυμα της Ν.Δ. Και για ακόμη μία φορά προσπαθώντας να δημιουργήσουν ίντριγκες μεταξύ των Νεοδημοκρατών στην Χαλκίδα, επανέλαβαν αυτή τη φορά ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Χαλκίδας Κώστας Παπαγεωργίου ότι στηρίζει η ΔΗΜ.ΤΟ Χαλκίδας και η ΝΟΔΕ Εύβοιας την κα Βάκα ως υποψήφια στη Χαλκίδα, στην εκδήλωση με τον κ. Βρούτση πριν από λίγες μέρες που έγινε στη Χαλκίδα.

Γεγονός, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Νεοδημοκρατών που βρίσκονταν στην αίθουσα και έγινε η αφορμή την επόμενη μέρα να γίνει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ, το βουλευτή της Εύβοιας, τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ.α προκειμένου να λυθούν θέματα που έχουν ως αντίχτυπο την υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού στην Περιφέρεια.

Και αναρωτιέται κανείς πως κάποιος που ανήκει στη Ν.Δ και έχει δηλώσει την υποψηφιότητα του πριν της κας Βάκας δεν λαμβάνεται υπόψη, όπως αυτή του Βασίλη Καθαροσπόρη και πως η Ν.Δ αν είχε θέμα με την υποψηφιότητα Παγώνη, επέτρεψε στον κ. Μπάκα να ενώσει το συνδυασμό του κατεβαίνοντας υποψήφιος μαζί του;Αρκούν οι ψήφοι της κας Βάκα από τη Χαλκίδα για να βγει Περιφερειάρχης ο Φάνης Σπανός; Δεν θέλει ψήφους από τους άλλους Νεοδημοκράτες επικεφαλής συνδυασμών και υποψηφίους για το δήμο και;

Αυτό ήταν και η αφορμή ο κ. Αυγενάκης να «ραπίσει» τόσο τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Εύβοιας Πέτρο Ποδάρα όσο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Χαλκίδας Κώστα Παπαγεωργίου, εκδίδοντας στις 21 Μαρτίου την παρακάτω ανακοίνωση την οποία κοινοποιεί και στη ΝΟΔΕ Εύβοιας και στη ΔΗΜ.ΤΟ Χαλκίδας:

epistoli Avgenaki1

epistoli Avgenaki 2

 

Και αναρωτιέται κανείς γιατί αφού ήθελε να στηρίξει το κόμμα της Ν.Δ την υποψηφιότητα της κας Βάκα για το δήμο Χαλκιδέων δεν έδωσε γραμμή να μπουν όλοι οι της Ν.Δ στο ψηφοδέλτιο της; Μήπως τελικά δεν ήταν τα πράγματα όπως ήθελαν να τα παρουσιάσουν κάποιοι;

Δεδομένου όπως έχει επισημάνει σε συνέντευξη του ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ουδέποτε ρωτήθηκε ως εκλεγμένος από τους Νεοδημοκράτες στο Νομό, από το κόμμα για την στήριξη της Ν.Δ σε συγκεκριμένο πρόσωπο για το δήμο της Χαλκίδας και δη για την κα Βάκα, αντιλαμβάνεται κανείς πως η Ν.Δ σαν κόμμα είναι «αδιάφορη» προφανώς προς την συγκεκριμένη υποψηφιότητα που κάποιοι άλλοι προσπάθησαν ενδεχομένως να επιβάλλουν, και μέχρι εδώ όπως όλα δείχνουν δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά την ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη, αντιλαμβάνεται κανείς πως το κόμμα σε ότι αφορά και το δήμο της Χαλκίδας αφήνει «ελεύθερο» το Νεοδημοκράτη να ψηφίσει όποιον θέλει…

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 01:49

Σχετικά Άρθρα