Τελευταία Νέα

Δεν άφησε περιθώρια για κομματικά παιχνίδια στο Π.Σ ο Σπανός- Έβαλε στη θέση τους αυτούς που διαστρέβλωσαν τη φράση του και έκαναν λόγο για εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Β. Εύβοια

Δεν άφησε περιθώρια για διαστρέβλωση των λεγομένων του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αιδηψό, που αφορούσε τη φωτιά και την αποκατάσταση της καμένης γης, τη στήριξη των κατοίκων της περιοχής αλλά και τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν από αύριο! Ο κ. Σπανός στην εισήγηση του, αρχικά, ανέφερε μεταξύ άλλων: ««Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά μέσα επίγεια, είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν…»

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Στερεά Υπεροχής» κ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης είπε ότι δόθηκε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Κάτι που χρησιμοποίησε ως φράση στην τοποθέτηση του και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξής «Ελεύθερη Στερεά» κ. Βούλγαρης, στη συνέχεια. Ωστόσο, χωρίς να χάσει χρόνο, ο Περιφερειάρχης πήρε το λόγο και διευκρίνισε ότι μετέφερε στο συμβούλιο συζητήσεις κατοίκων που έδιναν μάχη με τις φλόγες. Δεν ήταν άποψη του ιδίου αυτό που ειπώθηκε περί εντολής μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Θα ήθελα να εξηγήσω κάτι πολύ συγκεκριμένο, επειδή έχω μάθει να λέω την αλήθεια. Και επειδή το τελευταίο που έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη όχι εγώ, αλλά ο τόπος είναι κομματικά ή αλλά παιχνίδια να στρεβλώνουν τη φράση μου, θέλω να το ξεκαθαρίσω: Σε σχέση με το ζήτημα που αναφέρθηκε νωρίτερα, σχετικά με την κατάσβεση, αναφέρθηκα με ειλικρίνεια σε συζητήσεις με κάποιους κάτοικους. Και αυτές οι συζητήσεις προφανώς συνδυάζονται με την κατάσβεση. Συνδέονται με κινδύνους για τους πυροσβέστες. Από ανθρώπους που όπως είπα και πριν με τον ένα ή άλλο τρόπο κατέβαλαν προσπάθειες με κίνδυνο της ζωής τους και το είδαμε όλοι. Εμείς οι ίδιοι επειδή ήμασταν εκεί, μιλήσαμε και για τα λάθη, για τις ολιγωρίες που έγιναν. Όμως για να κλείσω αυτό το θέμα και να έχουμε και ένα μέτρο λογικής, δεν περίμενα ποτέ να χρειαστεί να το πω αλλά, είναι απολύτως αυτονόητο, ότι καμία πυροσβεστική ή καμία πολιτική ηγεσία στον κόσμο, δεν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα, να έχει λόγο, επιθυμία ή έστω και βούληση να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά» είπε ο Περιφερειάρχης για να μην υπάρχει παρερμηνεία των λεγομένων του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ τι είπε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στην αρχική τοποθέτηση του στο θέμα

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ τι είπε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός για την παρερμηνεία των λεγομένων του

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 14:08

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr