Τελευταία Νέα

Ο Γιώργος Ζέρβας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Ο εθελοντισμός είναι θέμα παιδείας…»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14.6) , ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Επιμελητής Β, Γιώργος Ζέρβας μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, το πρωί της Πέμπτης για τον εθελοντή αιμοδότη και τον εθελοντή δότη μυελού των οστών και τη σημασία της προσφοράς τους, στην κοινωνία.

Το αίμα και τα παράγωγά του σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ο γιατρός αναφέρθηκε στην ευαισθησία που δείχνουν νέοι άνθρωποι να γίνουν εθελοντές. Ο ίδιος όμως επισημαίνει, ότι ο εθελοντισμός είναι θέμα παιδείας και πως το σχολείο θα πρέπει να ετοιμάσει τους νέους ώστε στα 18 να είναι έτοιμοι να είναι προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους για να σωθεί ένας συνάνθρωπος.

«Η Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι μια γιορτή της ζωής, μια γιορτή της ελπίδας» ανέφερε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε: «Δυστυχώς δεν πρέπει να χτυπήσει το πρόβλημα την πόρτα μας για να μας θυμίσει πόσο σημαντική είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι από πολύ νωρίς. Νομίζω ότι δουλειά εδώ έχει να κάνει και το σχολείο γιατί είναι θέμα παιδείας ο εθελοντισμός…»

Ο γιατρός στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους εθελοντές δότες μυελού των οστών οι οποίοι αυξάνονται τελευταία.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ ΕΔΩ:

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 16:28

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr