Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιατρός Γιώργος Μαρίνος συμβουλεύει για τη μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία…

Ο γενικός γιατρός Γιώργος Μαρίνος, Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συμβουλεύει για την μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία.

Σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τετάρτη 24 Απριλίου επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία μας οι τοξίνες και δίνει απλές και κατανοητές συμβουλές για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

«Η νηστεία πέρα από τη σωματική και ψυχική κάθαρση είναι και μία ιδανική ευκαιρία για αποτοξίνωση. Όλοι δυστυχώς έχουμε ξεφύγει πλέον από τη μεσογειακή διατροφή που είναι μια εγκεκριμένη διατροφή που βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό να έχει μία ισορροπία. Την επαναφέρουμε με τη νηστεία μειώνοντας τις μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος που καταναλώνουμε» δήλωσε ο κ. Μαρίνος και συνέχισε: «Αυτό μας βοηθάει να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση, να βοηθήσουμε δηλαδή τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις τοξίνες τις οποίες έχουμε και συσσωρεύονται όλους αυτούς τους μήνες, με γεύματα που αποθηκεύουν το λίπος και τις τοξίνες στον οργανισμό.»

Ο γιατρός αναφέρθηκε στη συνέχεια στα όσα θα πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας μετά τη νηστεία.

«Μετά τη νηστεία, το βράδυ της Ανάστασης έρχεται το τραπέζι με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και την άλλη μέρα με το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού» είπε ο κ. Μαρίνος και συνέχισε:

«Πρέπει εκεί να είμαστε προσεχτικοί γιατί αν έχουμε κάνει 40 μέρες νηστεία, την τελευταία εβδομάδα θα πρέπει τα γεύματά μας να είναι προσεγμένα. Όχι μεγάλες ποσότητες για να μην έχουμε παρενέργειες».

Σε ότι αφορά τα περιστατικά που συνήθως έχουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις μέρες από την κατανάλωση ποτού και φαγητού ο κ. Μαρίνος είπε:

«Δυστυχώς γίνεται μία υπερκατανάλωση και στα γεύματα και σε αλκοόλ. Το πρώτο έχει να κάνει με κάποιες παθήσεις στο στομάχι ή κάποια παλινδρόμηση. Κάποιες καούρες. Και φυσικά έχουμε και πιο δύσκολες επιπλοκές όταν κάποιος έχει ένα βεβαρημένο ιστορικό. Αντιμετωπίζουμε από μία κρίση μέχρι και παγκρεατίτιδες. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Όλοι θα κάνουμε την υπερβολή αλλά και αυτή με μέτρο. Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτούς που απείχαν μέρες από το κρέας και τα γαλακτοκομικά».

Σε ότι αφορά το κομμάτι της προληπτικής ιατρικής ο γιατρός οι ενήλικες θα πρέπει να κάνουν γενικές εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Και πάντα ακολουθώντας τις συμβουλές του οικογενειακού μας γιατρού.

Σε ότι αφορά την έξαρση εμφραγμάτων, ο κ. Μαρίνος επισημαίνει: «Κάποιες μελέτες που έχουν γίνει, έχουν δείξει ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, της ψυχολογικής και σωματικής πίεσης που ασκείται. Σίγουρα μεγαλώνει ο κίνδυνος κάποιας καρδιολογικής πάθησης.»

Τέλος, ο γιατρός επισημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερο κρέας και περισσότερα όσπρια και λαχανικά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 12:29

Σχετικά Άρθρα