Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης – Η συνάντηση με τη Διοικήτρια και οι άμεσες προτεραιότητες για την εύρυθμη λειτουργία του

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης, Βασιλικής Αγγελοπούλου με τους δύο εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Δήμος για όλους», Αλεξάνδρα Θαλασσινού, την επικεφαλής του συνδυασμού και τον Ταξιάρχη Γλυκό. Η ενημέρωση από τη διοικήτρια έγινε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του Νοσοκομείου και της προσδοκώμενης συνεργασίας του με όλες τις αυτοδιοικητικές συνιστώσες της ευρύτερης περιοχής μας. Τα βασικά σημεία του διαλόγου ήταν τα ακόλουθα:
-Το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης είναι διασυνδεόμενο με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, γεγονός το οποίο επιφέρει δυσκολίες σε πρακτικά ζητήματα λειτουργίας του πρώτου (π.χ. εφημερίες ιατρών, κτλ).
-Στο Γενικό Νοσοκομείο της Κύμης, εγκρίθηκε από την 5η ΥΠΕ η πρόσληψη ενός καρδιολόγου (ως επικουρικού ιατρού).
-Έχει αιτηθεί η Διοικήτρια την αύξηση των ορίων του προϋπολογισμού.
-Όπως υπάρχει και λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού, που εξυπηρετεί τους πολίτες όλων των χωριών του Δήμου μας κι έτσι δεν ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι στη Χαλκίδα και στην Αθήνα αλλά και ανακουφίζονται οικονομικά, έτσι γίνονται ενέργειες από τη Διοικήτρια, ώστε να αποκτήσει το Νοσοκομείο κινητή μονάδα έγχυσης κυτταρολογικών φαρμάκων(χημειοθεραπείες, κτλ).Επιπροσθέτως, για τους ίδιους λόγους, το σωματείο «Αγαπώ και Πράττω» (και κάποιος άλλος χορηγός) θα χορηγήσει στο Νοσοκομείο έναν αξονικό τομογράφο. Ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι έτοιμος, δεν υπάρχει όμως τεχνολόγος εργαστηρίου που θα τον χειρίζεται.
-Σχετικά με το Ινστιτούτο Παπανικολάου (όπου υπάρχουν ήδη κυτταρολόγοι), στόχος είναι σε συνεργασία με το Δήμο, να δημιουργηθεί εργαστήριο που θα διασυνδέεται με το Πανεπιστήμιο(Τμήμα Ιατρικής) και το οποίο θα διερευνά και θα συμβάλλει στην πρόληψη των καρκίνων (όπως άλλωστε προβλέπεται κι από το καταστατικό του Ινστιτούτου).
-Όσον αφορά το όμορο στο Νοσοκομείο οικόπεδο, προκειμένου να τελεστεί απαλλοτρίωση, απαιτείται εισφορά του Νοσοκομείου στο Δήμο περίπου 95000 €. Ζητήθηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους ως εκ τούτου να φέρουν το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο και με ομόφωνη απόφαση(κι αφού το εξετάσει κι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου) να μην καταβάλει το Νοσοκομείο στο δήμο αυτό το υπέρογκο ποσό, δεδομένου ότι στο οικόπεδο αυτό ο στόχος είναι να οικοδομηθεί παιδιατρική κλινική (γύρω στα 6000 παιδιά υπάρχουν στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και στο Δήμο Σκύρου συνολικά). Εφόσον λοιπόν, ο χώρος αυτός και η χρήση του αποβλέπει στη θεραπεία κοινού συμφέροντος, η ιδιοκτησία αυτή υπάγεται στην έννοια του κοινωφελούς χώρου.
Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ο Ταξιάρχης Γλυκός και συνολικά η παράταξη “Δήμος για Όλους”, είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης προκειμένου να στηρίξουν με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο τις πρωτοβουλίες της Διοίκησής του, των εργαζομένων του και κάθε ανάγκη του γενικότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 16:53

Σχετικά Άρθρα