Τελευταία Νέα

Έναρξη νεανικών κατηχητικών συντροφιών των ενοριών-σύναξη κατηχητών

Την ερχομένη Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, αρχίζουν οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Κατ’ αυτήν την Κυριακή σε όλες τις Εκκλησίες μας, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, πρόκειται να τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των Κατηχητικών, ενώ πρόκειται να αναγνωσθεί και η υπ’ αριθμ. 88 Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου προς τον Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποίας έχει ως ακολούθως:

«Αγαπητοί μου Πατέρες και ευλογημένοι μου Χριστιανοί,

Είμαι στην ευχάριστη θέση, να σας γνωστοποιήσω την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, για την έναρξη των εφετινών Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, για τα παιδιά και τους νέους της Τοπικής μας Εκκλησίας, κατά την Κυριακή 4η Οκτωβρίου.

Δοξάζω τον Θεό και γι’ αυτή την πολύτιμη ευλογία και συνιστώ σε όλους Σας, να μην στερήσετε από τα παιδιά μας την ευκαιρία της εμπειρίας και της γνώσεως του Θεού, που μπορούν να αποκτήσουν μέσα από την εκκλησιαστική ζωή.

Η Εκκλησία, ο Ίδιος, δηλαδή, ο Χριστός είναι η Αλήθεια, η Ελευθερία, το Φως και η Χαρά των ανθρώπων και μάλιστα των νέων. Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που, είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, αδικούν την Εκκλησία, σαν ένα δήθεν απηρχαιωμένο θεσμό, ο οποίος εξαντλείται μόνο σε συμβουλές, κανόνες και απαγορεύσεις και καταδυναστεύει την «ελευθερία» των ανθρώπων. Αυτή η «ελευθερία», ωστόσο, είναι δήθεν! Είναι ψεύτικη και καταστροφική, αφού αποβλέπει στην ικανοποίηση των λεγομένων «ατομικών» δικαιωμάτων και την κυριαρχία του συνθήματος∙ «Πέρνα καλά»!

Η Εκκλησία, όμως, είναι εκείνη που διδάσκει στους νέους και σε όλους τους ανθρώπους,  το νόημα της αληθινής ελευθερίας, που είναι έπαθλο του αθλήματος της αγάπης και παρέχει την σωστική Θεία Χάρη και την αιώνια ζωή.

Αυτή τη ζωή, της ελευθερίας και της αγάπης, την ενχριστωμένη, καλούμε τα παιδιά μας να ζήσουν στα Κατηχητικά των Ενοριών μας. Οι Ιερείς μας, οι Κατηχητές και οι Κατηχήτριές μας, με πολλή αγάπη και προθυμία, αναμένουν την παρουσία τους και την ελεύθερη ανταπόκριση και συμμετοχή των παιδιών και των νέων μας.

Σας αναμένει όλους και ο ταπεινός Επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, ο οποίος, μνημονεύοντάς σας σε κάθε Θεία Λειτουργία, με πολλή αγάπη σας παρακαλεί, να μην του στερήσετε τη χαρά της παρουσίας Σας.

Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης Σας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος»

Για τον καλύτερο συντονισμό αυτού του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ., σε Σύναξη όλους τους Κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως στο πάντοτε φιλόξενο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Κατηχητές για την αξία της Κατήχησης στη ζωή της Εκκλησίας, ιδιαιτέρως στην εποχή μας και επέδωσε τα Διοριστήρια έγγραφα στους νέους Κατηχητές, Κληρικούς και Λαϊκούς, ενώ παράλληλα είχαν όλοι οι συμμετέχοντες την δυνατότητα να συνομιλήσουν και να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες ως προς την καλύτερη λειτουργία των Κατηχητικών.

Για το πρόγραμμα λειτουργίας των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά από τον Εφημέριο της Ενορίας τους, ενώ συντονιστής και υπεύθυνος όλης της ποιμαντικής φροντίδας των Κατηχητικών και των Νέων μας είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας, με συντονιστές, ανά Αρχιερατική Περιφέρεια, τους: Χαλκίδος: Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστο, Ψαχνών: Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρή, Διρφύων: Πρεσβ.  Εμμανουήλ Βιολάκη, Ιστιαίας: Πρεσβ. Ιωάννη Σούρα, Κηρέως: Πρεσβ. Δημήτριο Πατεράκη, Λίμνης-Αγίας Άννης: Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου, Αιδηψού: Πρεσβ. Χρήστο Νγκέλα, Σκιάθου: Πρεσβ. Νικόλαο Σταματά, Σκοπέλου: Πρεσβ. Χρήστο Λιθαδιώτη και Πρεσβ. Ευάγγελο Κεχριώτη και Αλοννήσου: Ιερομ. Λουκάς Σταμέλος.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr