Τελευταία Νέα

Κάνουν έκκληση να αξιοποιηθούν τα χρήματα που άφησε ο Μπαφέρος για τη σύσταση ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας

Δυο συντοπίτες μας οι κ.κ. Θεόδωρος Θεοδώρου, Dr. Ph Πανεπιστημίου Χούμπολτ του Βερολίνου, πρώην δήμαρχος της Κύμης και Αίσωπος Γεώργιος, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου Χαλκίδος κάνουν έκκληση να αξιοποιηθούν τα χρήματα που άφησε ο Μπαφέρος για τη δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Στην επιστολή που έστειλαν στα Μ.Μ.Ε επισημαίνουν :

Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς στην χώρα μας, όσο αναφορά την νοσοκομειακή περίθαλψη και την θεραπείας τους. Το εθνικό σύστημα υγείας, με πενιχρούς οικονομικούς πόρους στα χρόνια της κρίσης, αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες σε ογκολογικά περιστατικά. Ένας καρκινοπαθής που χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης μπαίνει σε μία αναμονή δύο ή τριών ή και περισσότερων μηνών. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η υγεία του να επιδεινώνεται και πολλές φορές να φτάνει σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.

    Ένας από τους ευεργέτες της πόλης μας, ο Βασίλειος Μπαφέρος, το 1958 όρισε στην προσωπική του διαθήκη μεταξύ άλλων το εξής, τα ενοίκια του καταστήματος Μπαφέρου να κατατίθενται σε ένα λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για την ίδρυση ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Σήμερα, το ποσό αυτό μαζί με τους τόκους ανέρχεται στις 850.000 ευρώ περίπου. Όπως καταλαβαίνετε είναι μία μοναδική ευκαιρία για τον τόπο μας, να γίνει κάτι σημαντικό που όμοιό του δεν υπάρχει. Μάλιστα, αυτό συμπίπτει με τη κατασκευή του νέου νοσοκομείου κάτι το οποίο διευκολύνει την δημιουργία ογκολογικής κλινικής.

    Αυτό που απαιτείται για τη δημιουργία της, είναι η τροποποίηση του οργανισμού του νέου νοσοκομείου, καθώς στον υπάρχοντα δεν προβλέπεται θέση ειδικευμένου ογκολόγου. Η διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας, από τις αρχές του τρέχοντος έτους με αίτημά της πρός την υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει ζητήσει την τοποθέτηση στο νέο νοσοκομείο ενός ειδικευμένου ογκολόγου προκειμένου να οργανώσει το ογκολογικό τμήμα. Από τότε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου δεν έχει λάβει ακόμα κάποια απόφαση, ούτε έχει ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου για την έκβαση του ζητήματος αυτού. Είμαστε σίγουροι, ότι η καθυστέρηση αυτή δεν είναι σκόπιμη και σύντομα το θέμα αυτό θα έχει αίσιο τέλος.

     Με την παρούσα ανακοίνωση, ζητάμε την παρέμβαση κάθε αρμόδιου φορέα προκειμένου να μην χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία, ώστε να δημιουργηθεί η ογκολογική κλινική στο νέο νοσοκομείο Χαλκίδας κάτι που έχει άμεση ανάγκη ο κόσμος του νομού μας.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr