Τελευταία Νέα

Ένας χρόνος χωρίς το Δημήτρη μας… Ένας χρόνος χωρίς το γελαστό παιδί από τις Κονίστρες

Πέρασε ένας χρόνος. Σα σήμερα στις 19 Μαρτίου 2016 ο Δημήτρης Κόκκος έφυγε από κοντά μας μετά το θανάσιμο τραυματισμό του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε σε περιοχή της Κρήτης, όπου είχε πάει για σπουδές. Οδηγώντας την αγαπημένη του «γουρούνα»  κατάληξε στη θάλασσα μαζί με έναν ακόμη αγαπημένο του φίλο και συμφοιτητή.

Η είδηση για τον άδικο χαμό του 23χρονου Δημήτρη, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον τόπο καταγωγής του στις Κονίστρες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ένα χωριό πενθεί το γελαστό παιδί. Βουβός ο πόνος… Ανήμπορο το χωριό να στηρίξει τις τραγικές φιγούρες αυτής της τραγωδίας. Τη χαροκαμένη μάνα Βάσω, την αδελφή του Ελένη που τον λάτρευε, και εκείνον τον πατέρα, ο οποίος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τί έχει συμβεί αλλά καλείται να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του. Προϊστάμενος στο ΕΚΑΒ, ο Νίκος Κοκκος έβλεπε συχνά μέσα από τη δουλειά του περιστατικά με τροχαία και ήταν και αυτός ένας απο αυτούς, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, που έθεταν σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή μέχρι να φτάσουν το περιστατικό στο Νοσοκομείο. Κάτι βέβαια που απεύχεσαι να σου συμβεί… Κάτι που δεν εύχεσαι ούτε στο χειρότερο εχθρό σου!

Ο Νίκος Κόκκος Προϊστάμενος στο ΕΚΑΒ Εύβοιας, ο πατέρας του Δημήτρη, ζει για να συνεχίζει το έργο του μοναχογιού του. «Συνεχίζω το έργο του Δημήτρη…», μου είπε κάποια στιγμή όταν τον ρώτησα πως είναι εκείνος και η οικογένεια του. Άλλωστε και ο γιος του ο Δημήτρης είχε ακολουθήσει κι εκείνος τα πατήματα του πατέρα του. Ζούσε και αγαπούσε τον εθελοντισμό. Βοηθούσε όπου μπορουσε... Η ζωή, μας τον στέρησε νωρίς. Οι πληγές από το χαμό του Δημητράκη όπως τον αποκαλούσαν εκείνοι που τον γνώριζαν, θα παραμένουν να μας θυμίζουν ό,τι ο δικός μας «άγγελος» πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων τόσο γρήγορα και τόσο άδικα αν και είχε πολλά να προσφέρει ακόμα…

Χτες, η οικογένεια του πραγματοποίησε το ετήσιο μνημόσυνοσε στενό οικογενειακό κύκλο, στις Κονίστρες. Σήμερα ξύπνησαν και πάλι οι εικόνες που έζησε το χωριό που συνόδεψε γαμπρό στην τελευταία του κατοικία το Δημήτρη πριν ένα χρόνο. Όταν το χωριό τον υποδεχόταν με πιστολιές το πρωί στο σπίτι του και λίγες ώρες αργότερα τον συνόδευε με τον ίδιο τρόπο στην τελευταία του κατοικία.

Τα λόγια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ στην εξόδιο ακολουθία, το μόνο βάλσαμο στις ψυχές των αγαπημένων του ανθρώπων.«Ο Θεός που επέτρεψε να γίνει αυτό το περιστατικό να είναι ο παράκλητος που θα παρηγορήσει τους γονείς και τους οικείους του ….»

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 16:32

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr