bannernew3

Τελευταία Νέα

Αν και το θέμα του δημοτικού συμβουλίου Ερέτριας την Πέμπτη το απόγευμα που συνεδρίασε στην Ερέτρια, ήταν μονοθεματικό και αφορά την ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2020, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Αντιπρόεδρος στον ΟΛΝΕ Νίκος Γουρνής παρέδωσε στο δήμαρχο Ερέτριας στο τέλος της συνεδρίασης τη μελέτη του αλιευτικού καταφυγίου της Αμαρύνθου η οποία κόστισε περίπου 40.000€.

«Είχα δεσμευθεί να βοηθήσω , παραδίδοντας τη μελέτη που είχαμε κάνει εδώ και 2 χρόνια στον ΟΛΝΕ. Τα καταφέραμε και την παραδίδουμε με την ευχή άμεσα να βρεθεί η χρηματοδότηση και να προχωρήσουν στην εκπόνηση του έργου» δήλωσε ο κ. Γουρνής ενώ ο δήμαρχος σχολίασε: «Ευχαριστούμε τον ΟΛΝΕ και ενώ είχαμε προϋπολογίσει τα χρήματα αυτά, θα δούμε που θα τα αξιοποιήσουμε στη συνέχεια.»

Τα θέματα υγείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Πόσο μάλλον όταν κάποιος είναι ο ίδιος γιατρός και αυτή του την ευαισθησία και την ανησυχία την περνάει στον κόσμο μέσα από την καθημερινή του προσφορά στον συνάνθρωπο. Αυτό ισχύει για τον γιατρό και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου Γιώργο Ζέρβα.

Γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου και παράλληλα τρίτος σε ψήφους εκλεγμένος στο δήμο, καλείται λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας να κάνει εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Ο κ. Ζέρβας ζει από κοντά τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου, ως γιατρός που κάνει εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου πριν από λίγες μέρες μαζί με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Αντώνη Γεωργίου και τον Προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Εύβοιας-Βοιωτίας Νίκο Κόκκο επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο κ. Ζέρβας εκπροσωπώντας και τους δημότες του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου, στη συνάντηση αυτή επεσήμανε και εκείνος με τη σειρά του το πόσο σημαντικό είναι να ενεργοποιηθεί άμεσα ο Τομέας ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι και να στελεχωθεί με το προσωπικό που απαιτείται έτσι ώστε το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου που λειτουργεί σαν ένα μικρό Νοσοκομείο, να μην αντιμετωπίζει ουσιαστικό πλέον πρόβλημα με τις βάρδιες στα ασθενοφόρα, καθώς καλύπτουν μία μεγάλη περιοχή και ο χρόνος όταν μιλάμε για την υγεία, είναι πολύτιμος. Αγαθό που όπως λέει και ο ίδιος είναι αδιαπραγμάτευτο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε ότι από αρχές του χρόνου θα γίνουν οι προσλήψεις για προσωπικό στα ασθενοφόρα όπως και προσλήψεις επικουρικών γιατρών. Ωστόσο, ο κ. Ζέρβας αλλά και οι άλλοι παριστάμενοι στη συνάντηση τόνισαν ότι μέχρι να γίνει αυτό είναι επιβεβλημένη η ανάγκη, το ΕΚΑΒ να συνδράμει για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες στο Κέντρο Υγείας και να μη μένει χωρίς ασθενοφόρο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ζέρβας και έχοντας ενημερώσει πριν από αυτή για την κατάσταση που επικρατεί με τον ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι και το δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, ο οποίος μάλιστα κρίνοντας τη σοβαρότητα του θέματος προχώρησε στην αποστολή επιστολής στον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να διασφαλίσει για τους δημότες το αυτονόητο. Ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες στο Κέντρο Υγείας πριν θρηνήσουμε θύματα εξ αιτίας αυτής της κατάστασης!

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Ο κ. Σπανός παρουσίασε αναλυτικά το σύνολο των μεγάλων έργων υποδομών της Περιφέρειας, κατηγοριοποιώντας τα ως ακολούθως: 

  • Έργα που έχουν μελετητική ωριμότητα και ζητούν χρηματοδότηση, όπως: Παράκαμψη Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης, Σύνδεση Διστόμου με Όσιο Λουκά, Ανατολική παράκαμψη Θηβών, παράκαμψη Αράχωβας, , παρακάμψεις Ψαχνών, Βασιλικού και Αμαρύνθου, Ολοκλήρωση φράγματος Σέτας - Μανικίων, Βελτίωση επαρχιακής οδού Αταλάντη - ΠΑΘΕ - Σκάλα Αταλάντης, Διαγώνιος άξονας Φωκίδας (τμήμα Μπράλος - Άμφισσα και τμήμα Ιτεά - Γαλαξείδι)  και ολοκλήρωση Ε.Ο. Αγ. Ευθυμία - Λιδωρίκι (Τσακόρεμα).
  • Έργα που μελετώνται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και χρειάζονται επίσπευση, όπως ενδεικτικά: Οδικός άξονας Λαμία - Καρπενήσι (2 τμήματα), Μελέτη Σπερχειού στο τμήμα Π.Ε.Ο. Λαμίας Αθήνας - Βίστριζα, Παράκαμψη Δομοκού-Πουρναρίου, Παράκαμψη Αλιβερίου - Λεπούρων, Παράκαμψη Αγίας Άννας, οδικός άξονας Καρπενήσι - Αγρίνιο, Λιμένας Στυλίδας, Διαγώνιος Άξονας Φωκίδας (κόμβος Δελφών - Ιτέα και Γαλαξίδι - Άγιος Νικόλαος), καθώς και Ε.Ο. Μαλανδρίνο - Λιδωρίκι.
  •  Έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δικά της χρηματοδοτικά εργαλεία και υπηρεσίες. 

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε πως αναμένεται η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης στις αρχές του επόμενου έτους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης». Ακόμη, ότι θα εξεταστεί άμεσα η ένταξη στο ΕΣΠΑ σημαντικού μέρους των ώριμων τμημάτων του «Διαγωνίου Άξονα - Φωκίδας» και της Παράκαμψης Αράχωβας.  

Διερευνάται, ενόψει του νέου προγραμματικού έτους η δυνατότητα ένταξης μικρότερων σε προϋπολογισμό, αλλά εξίσου σημαντικών έργων, όπως η αν. παράκαμψη Θήβας, το Αταλάντη - ΠΑΘΕ - Σκάλα Αταλάντης, το λιμάνι Στυλίδας και η παράκαμψη Βασιλικού στο εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου (τομεακό). Ακόμη, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για την Περιφέρεια ύψους 50 εκατ. €.

Επίσης, συμφωνήθηκε να επισπευσθεί ως κορυφαία προτεραιότητα η υλοποίηση - ολοκλήρωση των μελετών του έργου Λαμία - Καρπενήσι, αλλά και των υπολοίπων έργων που βρίσκονται σε φάση μελέτης. Περαιτέρω, τέθηκαν και συζητήθηκαν ζητήματα μεταφορικών δικτύων, όπως σιδηρόδρομος (υπεραστικός & προαστιακός), υδατοδρόμια, ακτοπλοΐα και αερόπλοια (ελικοδρόμια). Τέλος, συμφωνήθηκε να μεταφερθεί η κατασκευή του έργου Γραβιά - Βάργιανη από το Υπουργείο στην Περιφέρεια, που εξάλλου το χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Με τον κ. Υπουργό είδαμε εφ' όλης της ύλης το χάρτη υποδομών της Στερεάς Ελλάδας, σε επίπεδο τεχνικής ωριμότητας και προτεραιοτήτων με γνώμονα τις ανάγκες, αλλά και τις προοπτικές του τόπου μας. Με χαρά έλαβα την ανταπόκρισή του στα μεγάλα και μικρά ζητούμενα της Περιφέρειάς μας. Συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη ενεργειών, ώστε έργα που τόσο χρειαζόμαστε και για τα οποία δουλεύουμε χρόνια, να γίνουν επιτέλους πράξη. Δεν προτρέχουμε και δεν πανηγυρίζουμε. Δουλεύουμε σκληρά γιατί όλοι μετριόμαστε στο αποτέλεσμα».

Στο ίδιο έργο θεατές , (στις επαναλαμβανόμενες εντυπωσιακές εμφανίσεις του Ν.Ο. Χαλκίδας ) , γονείς , διοίκηση , προπονητές αλλά με μεγάλους πρωταγωνιστές τους αθλητές και αθλήτριες του ομίλου , με εμφανίσεις ανάλογες με το κύρος και την ιστορία της ομάδας

Η προαγωνιστική ομάδα του Ν.Ο. Χαλκίδας συμμετείχε το σαββατοκύριακο 7-8/12/2019 στους αγώνες που διοργάνωσε ο Α.Ο ΩΚΕΑΝΟΣ στο ΟΑΚΑ με τεράστια συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα .

Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς έπρεπε να είναι πετυχημένοι . Αυτό από μόνο του δεν φάνηκε να ικανοποιεί αθλητές και προπονητές ,που θέλοντας πολλά περισσότερα έφτασαν σε υψηλά επίπεδα . Ο εντυπωσιακός απολογισμός με 9 Χρυσά , 5 Αργυρά και 4 Χάλκινα κατατάσσει τον Ναυτικό Όμιλο Χαλκίδας στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης κι επιβεβαιώνει ότι ο όμιλος χωρίς μεγαλοστομίες δουλεύει και ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ        

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

ΜΕΤΑΛΛΙΑ

ΒΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α12) 1ος 50 ΠΕΤ , 1ος 400 ΕΛ , 2ος 200 ΕΛ

ΒΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΓ 11) 1ος 100 ΕΛ , 1ος 200 ΕΛ

ΛΥΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΚΟΡ 9) 1η 50 ΕΛ , 1η 50 ΠΕΤ

ΜΠΑΡΩΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Κ 10) 1η 50 ΕΛ , 2η 100 ΕΛ

ΜΥΛΩΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Κ 10 ) 1η 100 ΕΛ , 2η 200 ΕΛ

ΚΑΛΛΙΓΑ ΒΕΝΕΤΙΑ ( Κ 11) 1η 50 ΠΕΤ

ΡΕΝΖΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Α 12) 2ος 200ΠΡ , 3ος 100 ΠΡ

ΒΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α 11) 2ος 400 ΕΛ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α 12) 3ος 200 Μ.Α , 3ος 400 Μ.Α

ΚΟΥΖΟΥΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ( Α 10) 3ος 50 ΠΕΤ              

ΟΧΤΑΔΕΣ                           

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ( ΑΓ 12) , ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ( ΑΓ 12 ) , ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ( 12) , ΣΤΑΜΑΤΟΝΙΚΟΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ (ΚΟΡ 12) , ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ( ΑΓ 11) , ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ( ΑΓ 11) , ΖΕΡΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ( Α 10)                   

Συμμετείχαν επίσης με πολύ καλές επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ οι αθλητές και αθλήτριες

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΑΓ 11), ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΑΓ 9) , ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΙΝΑ (ΚΟΡ 9) ,ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Α12), ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΓ 11) , ΔΡΑΜΑΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΚΟΡ 9), ΖΕΡΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ( ΑΓ 9), ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΚΟΡ12) , ΚΑΤΣΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΓ 11) , ΚΥΡΑΝΑ ΜΑΡΙΑ(ΚΟΡ 9) ,ΛΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α12), ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΚΟΡ 9) , ΜΙΧΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Α12) , ΜΟΥΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΓ 11) , ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΑΓ 10) ,ΝΤΟΥΡΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΚΟΡ12),ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΑΓ 11), ΠΛΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΓ 10) , ΣΤΑΜΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΚΟΡ 9) , ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΑΓ 9) ,ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΚΟΡ 10), ΤΕΡΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΓ 9),ΤΙΡΤΙΓΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Α12),

Αεικίνητοι ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης με τον Δήμαρχο Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη που εκτός των άλλων παρακολουθούν πάντα από κοντά εργασίες που κάνουν Περιφέρεια και Δήμος.

Και βέβαια μία αναμνηστική φωτό θα μείνει να θυμίζει σε λίγο την κατάσταση που επικρατούσε στο δρόμο καρμανιόλα που συνδέει την παραλία της Αγίας Άννας (Αγκάλη) με την παραλία Αχλαδίου (Φραγκάκη) πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης οι οποίες τρέχουν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αχλαδίου Νίκος Ευσταθίου συναντήθηκαν σήμερα στο έργο και συζήτησαν από κοινού για την εξέλιξη του έργου. Στο πλευρό του Δήμου η Περιφέρεια και στο πλευρό του Τοπικού Συμβουλίου Αχλαδίου ο Δήμος και η Περιφέρεια. Γνωρίζουν καλά ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να πετυχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος των πολίτων που τους εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και να κάνουν έργο στον τόπο τους.

Με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ζητά την ενεργοποίηση, επάνδρωση και σωστή λειτουργία ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι μετά από τα προβλήματα που συνεχίζουν να δημιουργούνται στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου που διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο και το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε αυτό να επανδρώσει σε όλες τις βάρδιες με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των δημοτών που εξυπηρετούνται εκεί και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Με το θέμα ασχολήθηκε και υπάρχει και σχετική ανάρτηση το eviakosmos.gr.

Η επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό:

Κύριε Υπουργέ

           Για αρκετά χρόνια το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου υποβαθμίζεται συνεχώς γεγονός το οποίο απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

           Το πρόβλημα έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Δημοτικό Συμβούλιο όπως και τους φορείς του τόπου.

            Η διακομιδή των περιστατικών με ασθενοφόρα είναι ιδιαίτερα προβληματική, λόγω έλλειψης προσωπικού, με ακάλυπτες βάρδιες, η με κάλυψη ενός ατόμου γεγονός ανεπίτρεπτο, σύμφωνα με τον κανονισμό.

            Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, καλύπτει τις τρεις (3)

από τις πέντε(5) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (20.000 μόνιμους κάτοικους) και τον πρώην Δήμο Αμαρυνθίων, όπως και τμήμα του Δήμου Καρύστου, δηλαδή συνολικά 30.000 μόνιμους κατοίκους.   Είναι λογικό ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυτός διπλασιάζεται.

            Πρωτεύουσα του Δήμου είναι το Αλιβέρι το οποίο εκτός από τουριστική περιοχή είναι και βιομηχανική και αποτελεί το δεύτερο Βιομηχανικό κέντρο μετά τη Χαλκίδα, με μεγάλες βιομηχανίες, όπως ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ, η Τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ Ηρακλής και σημαντικές Βιοτεχνίες με μεγάλο αριθμό προσωπικού, όπως η Βιοτεχνία ‘’ Νικόλαος ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ’’ η οποία απασχολεί περισσότερα από 100 εργαζόμενους, η ΒΙΔΟΜΕΤ και άλλες μικρότερες βιοτεχνίες.

            Είναι επομένως αδιανόητο, να γίνεται συζήτηση για να τεθεί σε παύση ο τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου. Πώς θα εξυπηρετηθούν επείγοντα θέματα, όταν ο χρόνος αποτελεί θέμα ζωής ή θανάτου;

            Θα περιμένουμε να έρθει ασθενοφόρο από τη Χαλκίδα όταν χρειάζονται 45 λεπτά της ώρας και άλλα 45 λεπτά για τη μεταφορά στη Χαλκίδα;

            Και αν προκύψει βιομηχανικό ή άλλο ατύχημα με άμεση ανάγκη μεταφοράς στα Νοσοκομεία και χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω των αποστάσεων, ποιος θα έχει την ευθύνη;

            Το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπως βεβαιώνουν οι γνωρίζοντες, είναι ένα από τα δύο Κέντρα Υγείας των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με μεγάλη δραστηριότητα.

            Επομένως ενέργειες για παύση λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Αλιβερίου δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στο Κ.Υ. Αλιβερίου.

            Κύριε Υπουργέ,

            Το Κ.Υ. Αλιβερίου χρειάζεται στήριξη με επιστημονικό και άλλο προσωπικό και φυσικά μόνιμη παρουσία του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας.

            Το θέμα είναι επείγον και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος.

            Με εκτίμηση

            Ο Δήμαρχος

                                                                                               Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

- Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας                            

-5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

- Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

- Γενικό Νοσοκομείο Κύμη

- Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

- κ. Σίμος Κεδίκογλου, Βουλευτής Ευβοίας

- κ. Θανάσης Ζεμπίλης, Βουλευτής Ευβοίας

- κ. Σπύρο Πνευματικό, Βουλευτής Ευβοίας

- κ. Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτής Ευβοίας

- κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, Βουλευτής Ευβοίας

- κ. Γιώργο Μαρίνο, Βουλευτής Ευβοίας

«Το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο η Ελλάδα προσπαθεί να το διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90 Fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη και πρόσθεσε, ότι κάθε περιοχή στην οποία θα γίνει μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών θα αναλάβει το ποσοστό που της αναλογεί, όπως -άλλωστε- έχει καταστήσει σαφές ο πρωθυπουργός.

Επίσης, τόνισε πως η Εύβοια έχει δεχθεί ήδη τον αριθμό των ατόμων που της αναλογεί και μάλιστα με υποδειγματικό, όπως είπε, τρόπο. Συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, συντονιστή του μεταναστευτικού κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, προγραμματίστηκε στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών και της συνεργασίας με τον Δήμαρχο Ερέτριας, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τον κλάδο των ξενοδόχων μετά και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Αυτό ήταν και το κύριο ζήτημα που ο βουλευτής έθεσε στον υφυπουργό ζητώντας να ληφθεί μέριμνα, ώστε να μην επηρεαστεί η τοπική οικονομία, κάτι που θα συνέβαινε στην περίπτωση που γινόταν μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων –μεταναστών μέσα στην ξενοδοχειακή ζώνη που περιλαμβάνει τις περιοχές από το Βασιλικό, την Ερέτρια μέχρι και την Αμάρυνθο, καθώς θα επηρεαζόταν η λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων με μεγάλη τουριστική κίνηση, που απασχολούν εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν μπορείς να μεταφέρεις έναν τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών στην καρδιά μιας περιοχής που ζει κυρίως από τον τουρισμό, καθώς θα υπήρχε αντίκτυπος στην τοπική οικονομία. Την άποψη αυτή συμμερίστηκε ο υφυπουργός , ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο υφυπουργός ήταν θετικός και στα υπόλοιπα ζητήματα που του έθεσε ο βουλευτής και αφορούν εκτός από την πρόβλεψη ορίου στον αριθμό των ανθρώπων που θα μεταφερθούν και στην ανάγκη ενίσχυσης των δομών υγείας, παιδείας και ασφαλείας.

Σε ό, τι αφορά την περιοχή της Αυλίδας και την ελεγχόμενη δομή που υπάρχει στην περιοχή ανέφερε πως, ίσως, υπάρξει μικρή αύξηση προσφύγων και μεταναστών, ενώ για το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι αμπελουργοί με τις ζημιές των καλλιεργειών τους από τους πρόσφυγες , ενημέρωσε πως υπάρχει τρόπος να αποζημιωθούν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι με το ποσοστό των ατόμων που έχουν εγκατασταθεί στη Ριτσώνα υπερκαλύπτεται η υποχρέωση της Εύβοιας για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών.

Αναφερόμενος στη συνέχεια σε θέματα που αφορούν τον τομέα Υγείας και συγκεκριμένα το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ, όπως και της λειτουργίας του Κ.Υ Αλιβερίου και Μαντουδίου ο βουλευτής απάντησε ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχυθεί το προσωπικό ανακοινώνοντας, ότι επίκεινται προσλήψεις με το νέο έτος και ότι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουν για την Εύβοια τον αριθμό που είναι απαραίτητος. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε πως προτίθεται να ζητήσει από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ να εξετάσει τη δυνατότητα διακομιδής ασθενών μέσω θαλάσσης με πλωτό ασθενοφόρο, για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα του οδικού δικτύου και της έλλειψης προσβασιμότητα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Για το θέμα της στελέχωσης του υφιστάμενου νοσοκομείου Χαλκίδας διαβεβαίωσε ότι γίνονται ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στη Χορωδιακή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση "Οι μελωδίες των Χριστουγέννων", στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. 

Συμμετέχουν:

- Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού της Ιερά Μητροπόλεως Χαλκίδος

- Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Εργαστηρίου Πολιτισμού Νέας Αρτάκης "Παναγία Φανερωμένη"

- Παραδοσιακή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού "Η Άνοιξη"

- Χορωδία Πολιτιστικής Δραστηριότητας Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας

- Χορωδία ΔΟΑΠΠΕΧ Άγιοι Απόστολοι

-  Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Νέας Αρτάκης

Χωρίς νερό από νωρίς το πρωί έμειναν σήμερα οι περιοχές Ταξιάρχες και Κακολύρι στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Συμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Δήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς συνεργεία της ΔΕΥΑΚΑ βρίσκονται στο σημείο και κάνουν εργασίες αποκατάστασης της βλάβης. (φωτο αρχείου)

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), η Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας ΑμεΑ και Εθελοντών του Συλλόγου «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός» παρουσίασε για τα σχολεία τη Θεατρική Παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ειρήνη Μερτζιάνη και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Λουκισίων και Βασιλικού καθώς και του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδος, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

Τα παιδιά του Συλλόγου, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσίασαν μια παράσταση αξιώσεων, για την οποία εργάσθηκαν με πολύ μεράκι στη διδασκαλία και σκηνοθεσία η Σοφία Λιάκου, στη διασκευή και ως συνεργάτης στη σκηνοθεσία ο Γιάννης Τζέμης, στην κατασκευή σκηνικού ο Κωστής Μίχαλος, στη δημιουργία μακέτας η Περγάμαλη Λαμπρινή, στη μουσική επεξεργασία ο Μανώλης Σπανός, ως βοηθός σκηνοθέτη ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ως Κορυφαίες οι Χρύσα Μαγουλά και Άννα Ροδά, αφηγήτρια η Ντίνα Καλούση και φροντιστές σκηνής οι Μαρία Κετίπη και Ζερμαίν Μάϊση.

 Μετά την ολοκλήρωση της παραστάσεως, ο Σεβασμιώτατος προσκλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό και αφού συνεχάρη τα παιδιά που έπαιξαν στο έργο και τους συντελεστές, επαίνεσε και τους Διδασκάλους και τους μαθητές των Σχολείων, που ενώ ήλθαν για να στηρίξουν την προσπάθεια του Συλλόγου, φεύγουν, έχοντας τώρα πια, αληθινά στηρίγματα για τη ζωή, η οποία ανήκει το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Επεσήμανε εμφαντικά ότι δεν είναι ντροπή, να ομιλούμε για του ανθρώπους που με αναπηρίες, αλλά οφείλουμε όλοι να εργαζόμαστε έτσι, ώστε να εντάσσονται στην κοινωνία ως ισότιμα και ισάξια μέλη της. Εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση του, που όταν οι μαθητές κλήθηκαν να πουν την άποψη τους για την παράσταση, εκφράστηκαν με θερμά και συγκινητικά λόγια για τα παιδιά.

am2

am3

Σελίδα 1 από 589

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr