bannernew6

Τελευταία Νέα

Έτοιμος να αλλάξει άρδην την Κύμη ο Μαργέλης- Έρχεται με πρόγραμμα αποφασισμένος να βάλει τέλος στην απραξία των τελευταίων ετών – Κάθε Παρασκευή συνάντηση με τους δημότες… (βίντεο)

Έτοιμος να τα δώσει όλα για την αγαπημένη του Κύμη είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Άγγελος Μαργέλης ο οποίος την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ξεκαθάρισε τις προθέσεις δηλώνοντας πανέτοιμος να «γυρίσει» σελίδα στην Κύμη που ταλανίζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Σε μια σεμνή τελετή, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσια του Βουλευτή της Ν.Δ Θανάση Ζεμπίλη, των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός με την ανάληψη και επίσημα πλέον των καθηκόντων του νέου Δ.Σ του Τοπικού Συμβουλίου Κύμης.

Με «οικοδεσπότη» το νέο Πρόεδρο Άγγελο Μαργέλη έγινε στη συνέχεια η παρουσίαση των μελών που απαρτίζουν το συμβούλιο. Απών και χωρίς καν να έχει κάνει απολογισμό πεπραγμένων, ο προηγούμενος Πρόεδρος Δημήτρης Πόγκας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος δήλωσε αποφασισμένος μαζί με τα μέλη του Δ.Σ να αλλάξει άρδην την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Κύμη. Σε μία τουριστική περιοχή που λέει το «νερό –νεράκι» κατά τους καλοκαιρινούς και όχι μόνο μήνες. Το Ινστιτούτο Παπανικολάου άμεση προτεραιότητα στο σχεδιασμό του.

Σε μία περιοχή που δεν έχει αποκατασταθεί η ζημιά στο Κλειστό για να μπορέσουν να αθληθούν τα παιδιά, που δεν έχει προχωρήσει η αποκατάσταση του καμένου δημοτικού σχολείου και που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα με κατολισθήσεις στους δρόμους όπως εκείνοι που οδηγούν στην Ενορία και το Σουτσίνι.

«Θα εργαστούμε χωρίς προκαταλήψεις για το καλό της Κύμης λαμβάνοντας υπόψη πως τα αποτελέσματα των εκλογών για το δήμο ήταν στα όρια του στατιστικού λάθους. Δε θα αποτελέσουμε το χωριό των Γαλατών εναντίων των Ρωμαίων αλλά ως πολλαπλασιαστής δύναμης κατά των προβλημάτων της Κύμης» είπε ο κ. Μαργέλης και συνέχισε κάνοντας μία σύντομη αναφορά για το σχεδιασμό που έχει κάνει από τώρα έως το 31/12/2023:

«Για το επίπεδο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου από όπου θα πρέπει ο δήμος να προωθήσει τα θέματα αυτά. Άμεση λειτουργία του Ινστιτούτου Παπανικολάου, οδικός άξονας Χαλκίδας-Κύμης, ετήσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κύμη και την Παραλία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο και την Ένωση Εμπόρων.

Άμεση προμήθεια εξοπλισμού για αποκατάσταση του σήματος των καναλιών της τηλεόρασης, κληροδοτήματα που διαχειρίζονται οι ιδιώτες να περιέλθουν στη διαχείριση του δήμου, ανακατασκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας στο Σουτσίνι, το Β’ Βιολογικό Σταθμό στην Παραλία, τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, το σχέδιο εκτάκτων αναγκών, την παιδική χαρά της Κύμης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Κλειστό Γυμναστήριο της Κύμης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Β’ φάση Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου, το Λιμάνι της Κύμης και συντήρηση - αποκατάσταση του δικτύου των αντλιοστασίων.

Σύνδεση των υπολοίπων παροχών ύδρευσης και έλεγχος ποιότητας νερού του δικτύου και της Πηγής του Χωνευτικού. Για όλα τα παραπάνω θέματα σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο και με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, θα επιδιώξουμε την υλοποίηση τους. Επιπέδου Κοινότητας κινήσεις».

Ο κ. Μαργέλης φανερά ενωτικός και συνεργάσιμος συνέχισε ανακοινώνοντας έργα που όπως είπε πρέπει το Συμβούλιο της Κοινότητας της Κύμης να προωθήσει:

«Αποκατάσταση και εξασφάλιση ασφαλούς διέλευσης στους δρόμους που οδηγούν στη Χιλή και στο Σουτσίνι. Αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου. Συστηματικός καθαρισμός ρεμάτων εντός και εκτός της πόλεως της Κύμης και της Παραλίας.

Αποκατάσταση σε όλους τους Οικισμούς όπως Χιλή, Μισόκαμπος, Σουτσίνι και Ενορία, δρόμων, δημοτικού φωτισμού και κάδων απορριμμάτων. Χώροι στάθμευσης εντός της Κύμης. Επέκταση του Κοιμητηρίου και του Οστεοφυλακίου των Εισοδίων της Παναγίας .

Πλακοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις δρόμων και στενών. Τοποθετήσεις κουπαστών σε κατηφορικούς δρόμους και όπου απαιτείται. Επισκευή σκεπάστρων στη λαϊκή αγορά Κύμης.

Αποκατάσταση του Οδικού Δικτύου στις περιοχές της Χιλής. Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης απορριμμάτων στη Χιλή και στο Φιγούλι.

Ψεκασμός για κουνούπια ρεμάτων και άλλων περιοχών και έλεγχος καλής εκτέλεσης αυτού. Ιδιαίτερη φροντίδα για τις ακτές λουόμενων της Κοινότητας Κύμης. Αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Ηλεκτρομηχανικής. Πυροσβεστικοί κρουνοί και ενίσχυση δράσεων και εθελοντισμού»

Κλείνοντας, ο κ. Μαργέλης επεσήμανε πως θα προσπαθούν να κάνουν μία φορά το μήνα κάποια συνάντηση υπό τη μορφή διαλέξεως σε θέματα ιστορικά, επιστημονικά και φιλολογικά. Για όλα τα παραπάνω θέματα ο νέος Πρόεδρος ανέφερε πως θα επιδιώξουν την πραγματοποίηση τους με την βοήθεια όλων των εκλεγμένων συμβούλων, του αντιδημάρχου και του δημάρχου.

Ενώ πριν ολοκληρώσει την ομιλία του έκανε γνωστό σε όλους το πρόγραμμα της Κοινότητας καθημερινά το οποίο θα είναι Δευτέρα και Τετάρτη εργασία γραφείου και συνάντηση με Προϊστάμενες αρχές του δήμου στη Χαλκίδα, στη Λαμία και στην Αθήνα καθώς και με εκπροσώπους φορέων της Κύμης.

Επίσης, Τρίτη και Πέμπτη ο Πρόεδρος θα πραγματοποιεί αυτοψίες κατόπιν αιτήσεως των δημοτών και κάθε Παρασκευή θα κάνει συνάντηση με τους δημότες στο γραφείο του. Θα ακολουθεί σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο και σχεδιασμός για την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος Κύμης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς ο οποίος ζήτησε συνεργασία για το καλό της Κύμης. Λόγια άνευ ουσίας ειπώθηκαν στην συνέχεια από τον Αντιδήμαρχο της Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου ο οποίος αναφέρθηκε μόνο στην κατασκευή του ΣΜΑ.

Ακολούθησε ένας μικρός χαιρετισμός από τον Βουλευτή της Ν.Δ Θανάση Ζεμπίλη ο οποίος δήλωσε συνοδοιπόρος στα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του για το καλό του τόπου.

marg5

marg2

marg1

marg3

marg4

marg6

marg7

marg8

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ

 

 

marg9

marg11

marg14

marg15

marg16

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 22:31

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr