Τελευταία Νέα

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκαν για το 2023 οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τα κατά τόπους Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Directs).

Συγκεκριμένα, στη Ρόδο το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, στον δέκατο κατά σειρά σταθμό των δράσεων, διοργανώθηκε ανοικτή εκδήλωση για τους πολίτες με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γ.Β. Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου και επικεντρώθηκε στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, στην αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις προσδοκίες των κατοίκων της από την ΕΕ και στον βιώσιμο τουρισμό.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης στάθηκε στην αποστολή της ΕΕ σήμερα, με τις προκλήσεις των πολυεπίπεδων ταυτόχρονων κρίσεων και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές σε έξι μήνες. Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου και Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης αναφέρθηκε στα "ευρωπαϊκά" βήματα της Χάλκης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα μικρό νησί στον δρόμο προς την πρόοδο, ενώ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου έκανε λόγο για την αναπτυξιακή στρατηγική της μεγαλύτερης νησιωτικής περιφέρειας της χώρας. Ακολούθως, η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση παρουσίασε ορισμένα έργα ζωτικής σημασίας για το Νότιο Αιγαίο που έχουν πραγματοποιηθεί με την αρωγή της ΕΕ. Τέλος, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΕΛΚ) ανέπτυξε τις πολιτικές Συνοχής της Ένωσης και τη σημασία που έχουν οι περιφέρειες για την ΕΕ, αλλά και τις προκλήσεις που θέτουν τα τόσα πολλά διαφορετικά γεωγραφικά, εθνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τον βιώσιμο τουρισμό στα νησιωτικά συμπλέγματα, με τη συμμετοχή του επίκουρου καθηγητή Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Σωτήρη Βαρελά και σε συντονισμό του δημοσιογράφου Χάρη Ντιγριντάκη. Οι ομιλητές παρέθεσαν επιτυχημένα παραδείγματα του παρόντος και του πρόσφατου μέλλοντος που υιοθετήθηκαν και από άλλες περιοχές ή σε μεγαλύτερη κλίμακα, ανέλυσαν τις δυσκολίες της βιωσιμότητας στον τουρισμό που εντάθηκαν ή προέκυψαν από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν και δημιουργούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο με τους παρευρισκόμενους πολίτες στην αίθουσα.

 Παράλληλα, το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής των διπλωμάτων του προγράμματος Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS) σε τρία σχολεία της Ρόδου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2022-2023, από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του ΕΚ Χάρη Κούντουρο και από τον υπεύθυνο Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ Σταύρο Σαμουηλίδη.

 

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr