bannernew5

Τελευταία Νέα

Σε Ευρωπαϊκούς ρυθμούς για μια εβδομάδα τo 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου

Για πρώτη φορά το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου υποδέχτηκε είκοσι έξι μαθητές και μαθήτριες και έξι καθηγητές από Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία στο πλαίσιο της τέταρτης διακρατικής βραχυπρόθεσμης ανταλλαγής Ομάδων μαθητών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ΚΑ219 με θέμα: “Generazione Web Europeo” (Η Γενιά του Ευρωπαϊκού Ιστού). Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019, οι εταίροι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου μας και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με την επιχειρηματικότητα και τον βιώσιμο τουρισμό εντός και εκτός σχολείου. Παράλληλα, με σύμμαχο τον πολύ καλό για την εποχή καιρό, γνώρισαν ποικίλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει η Εύβοια.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανέπτυξαν επιχειρηματικές δεξιότητες στα εργαστήρια που οργανώθηκαν στο σχολείο με την καθοδήγηση εξωτερικών συνεργατών, όπως ο Δημήτρης Λάμπρου (Φωτογραφία),  η Ειρήνη Αθανασιάδου (σαπούνι), η Ελένη Σεφερλή (κοσμήματα), η Ελένη Παρασκευά (κεριά), η Όλγα Πορφυριάδου (πλεκτά) και η εκπαιδευτικός Ηλιάνα Παπαδοπούλου (ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς).

Εκτός σχολείου επισκέφτηκαν τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών AVALONA, στα Χάνια Αυλωναρίου, όπου η πρόεδρος κ. Σοφία Χροναίου και οι κυρίες του Συνεταιρισμού έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενούς μας να αναπτύξουν μαγειρικές δεξιότητες και να δοκιμάσουν παραδοσιακές λιχουδιές.

Ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας από το Βασίλη και την Ελένη Παπαρούπα. Περπάτησαν κατά μήκος του ποταμού στην καταπράσινη Στενή και γεύτηκαν την ελληνική κουζίνα σε γραφική παραδοσιακή ταβέρνα στο εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής. Στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού στη Χαλκίδα τους απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. κ. Σοφία Χονδρογιάννη εκπροσωπώντας και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κυρία Έλενα Βάκα και ο Δρ. Αντωνίου τους εξήγησε το Φαινόμενο του Πορθμού του Ευρίπου.

Επισκέφτηκαν τα βιοαγροκτήματα του κ. Ζαργάνη στο Μαντράκι Αυλώνος όπου γνώρισαν την αποτελεσματική τεχνολογία μικροοργανισμών που χρησιμοποιεί. Ο κ. Ζαργάνης παρέθεσε γεύμα στην Ομάδα πριν αναχωρήσουν για το Συσκευαστήριο Σύκων του κ. Κων. Καραβασίλη στα Διρρεύματα Κύμης, όπου έμαθαν πως η ξήρανση και η συσκευασία των σύκων γίνεται χωρίς τη χρήση συντηρητικών, έτσι ώστε τα σύκα Κύμης να παραμένουν πάντα ένα φυσικό προϊόν. Εντυπωσιάστηκαν από τον ορεινό όγκο της Εύβοιας πριν καταλήξουν για μια σύντομη βόλτα στην όμορφη παραλία των Στύρων.

Δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν την Αθήνα και να ξεναγηθούν στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και στον Ιερό Βράχο.

Πριν αναχωρήσουν διασκέδασαν σε μια φιλική ατμόσφαιρα στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που διοργανώθηκε από τους γονείς, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία, στο Baluse, στον Κάραβο Αλιβερίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές εξάσκησαν την Αγγλική Γλώσσα και ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας με τους εταίρους τους.

Τη διοργάνωση διεκπεραίωσαν με επιτυχία οι καθηγήτριες Λίτσα Γλάρου, πρόσωπο επαφής και υπεύθυνη για την εκτέλεση του σχεδίου, και Αναστασία Ελαφρού, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας.

Με μια αναμνηστική πλακέτα με το λογότυπο του προγράμματος – σχέδιο της πρώην μαθήτριάς μας και φοιτήτριας σήμερα, Μαργαρίτας Φρυγανιώτη - ευχαριστήσαμε τους εξωτερικούς συνεργάτες και τους επιχειρηματίες κ Γιαπλέ από τη Στενή, κ. Ζαργάνη, κ. Καραβασίλη, κ. Τρίκα και κ. Χονδρογιάννη από την περιοχή μας που συντέλεσαν στην επιτυχία διοργάνωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου κα. Ελένη Γότα και το Σύλλογο Διδασκόντων για την αμέριστη υποστήριξή τους.

Το σχέδιο που ξεκίνησε το 2017 ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2020. Στόχοι του είναι οι ανοιχτές και καινοτόμες πρακτικές σε μια ψηφιακή εποχή και η προώθηση της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μεταξύ των νέων. Συντονίστρια χώρα είναι η Ιταλία,με το σχολείο Istituto Omnicomprensivo, του Όρτε, ενώ συνεργάζονται, το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου, το Ολλανδικό σχολείο RSG Wolfsbos, του Hoogeveen, και το Ισπανικό σχολείο Euclides Enseñanza Andalusia, τηςΣεβίλλης. Επίσημο site του Προγράμματος: http://www.gew-project.eu/.

 

20 Στον Κάραβο

Στον Κάραβο 

 

 19. Με τους εταίρους στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ

Με τους εταίρους στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ

1. Εργαστήρια με ειδικούς στο σχολείο

. Εργαστήρια με ειδικούς στο σχολείο

 

3 Στην είσοδο του σχολείου με τους ειδικούς των εργαστηρίων

Στην είσοδο του σχολείου με τους ειδικούς των εργαστηρίων

5. Στον Κάραβο Αλιβερίου με φόντο τη ΔΕΗ

Στον Κάραβο Αλιβερίου με φόντο τη ΔΕΗ

9. Στη Στενή

Στη Στενή

 

 11. Με την κα Χονδρογιάννη και τον κ. Αντωνίου

Με την κα Χονδρογιάννη και τον κ. Αντωνίου

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 21:57

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr