Τελευταία Νέα

Αυγενάκης: Η ΝΔ ως καθαρά λαϊκή παράταξη με μεγάλο έρεισμα στους αγρότες πρότεινε άμεσα λύσεις για τα αιτήματά τους - Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών

Συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε τα αντανακλαστικά της, προτείνοντας, άμεσα, λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το οποίο εισέρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια αύριο.

Ο Υπουργός επισήμανε ότι η παράταξη της ΝΔ στήριζε διαχρονικά τους Έλληνες αγρότες και τόνισε τη σημασία της συνέχισης του διαλόγου έτσι ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα προς όφελος του αγροτικού κόσμου της χώρας.

«Με τη συνέχιση του διαλόγου είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι μας επιθυμούμεΓιατί όσο και αν προσπαθείτε να το αποδομήσετε, είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια καθαρά λαϊκή παράταξη, με μεγάλο έρεισμα στους Έλληνες αγρότες». Και πρόσθεσε:

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό του κάθε γεωργού, κτηνοτρόφου, αλιέα, μελισσοκόμου, του κάθε αγρότη», καλώντας τα κόμματα να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφενός εισάγουν ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη στήριξη των αγροτών και αφετέρου ρυθμίζουν λειτουργικά ζητήματα και την ενίσχυση των πληγέντων αγροτών από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Στόχος του εν λόγω σχεδίου νόμου:

·         Δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων για τον σταυλισμό των ζώων στηρίζοντας τη βιωσιμότητα των μικρών κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

·         Αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και λύσεις στο χρόνιο πρόβλημα των ενδικοφανών αλιευτικών προσφυγών.

·         Εισαγωγή ρυθμίσεων για τον αλιευτικό τουρισμό και τις υδατοκαλλιέργειες.

·         Δημιουργία επαρκούς πλαισίου για την παράλληλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων και λειτουργία Φ/Β σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

·         Βοηθά την καθημερινότητα των παραγωγών και επιλύει χρόνια προβλήματά τους, εξασφαλίζοντας την εν γένει βιωσιμότητά τους.

·         Ρύθμιση ζητημάτων των πληγέντων από πυρκαγιές και πλημμύρες των τελευταίων μηνών, που περιήλθαν, προσωρινά ή μόνιμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

·         Διευθέτηση και εξορθολογισμός λειτουργικών, κανονιστικών και νομοθετικών ζητημάτων πάσης φύσεως.

·         Εξασφάλιση την βελτίωση της λειτουργίας οργανισμών.

·         Σύσταση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια ενισχύοντας την αγροτική επιχειρηματικότητα.

Αναφορικά με τη δημιουργία αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια, ο Υπουργός ξεκαθάρισε, με φόντο και τις παρανοήσεις που υπήρξαν, ότι:

·         Κάθε ένας μεταποιητής και έμπορος αγροτικών προϊόντων είναι ούτως ή άλλως γραμμένος στο ΓΕΜΗ.

·         Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα επιμελητήρια, δημιουργούμε ένα νέο, λεπτομερές μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που θα υπάρχει δυνατότητα ομαδοποίησης και χαρτογράφησης των ενταγμένων σε αυτό.

·         Κάθε γεωργός, κτηνοτρόφος, αλιέας, μελισσοκόμος, θα είναι ενταγμένος σε αυτό το μητρώο και στο αγροτικό τμήμα του κατά τόπους επιμελητηρίου!

·         Όλοι αυτοί, θα μπορούν να στηρίζονται μέσα από τα αγροτικά τμήματα που θεσπίζονται.

Ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι ουσιαστικά τα Αγροτικά Τμήματα αποτελούν το πρώτο βήμα για αυτοτελή αγροτικά Επιμελητήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 20:25

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr