Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαγγέλης Ζέρβας: « Με το νέο οργανόγραμμα της διοίκησης ΕΛΤΑ κλείνουν τα 230 από τα 530 καταστήματα πανελλαδικά» - Τι δήλωσε για τον Οξύλιθο…

Για τις προθέσεις των ΕΛΤΑ να συγχωνεύσουν τα καταστήματα το 2021, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος του Σωματείου των ΕΛΤΑ Εύβοιας Βαγγέλης Ζέρβας επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμά της Διοίκησης θα κλείσουν 230 από τα 530 καταστήματα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι η Εύβοια λόγω της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας θα πρέπει να εξαιρεθεί από το πλάνο αυτό που ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλει ένα κατάστημα ΕΛΤΑ σε κάθε δήμο. Την ίδια ώρα δίνει απαντήσεις και για τα ΕΛΤΑ στον Οξύλιθο τονίζοντας ότι το κατάστημα έχει πάνω από 10 χρόνια κλειστό!

«Δυστυχώς τα ΕΛΤΑ περνάνε την πιο δύσκολη φάση που έχουν περάσει μέχρι τώρα. Λάθη από τις διοικήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα χωρίς σωστό προγραμματισμό και οργάνωση μας έχουν φέρει σε μία πολύ δύσκολη θέση. Αυτή η δύσκολη φάση και ένα νέο οργανόγραμμα που θέλει να εκπονήσει η νέα διοίκηση είναι από τα 530 καταστήματα πανελλαδικά να μειωθεί ο αριθμός, κλείνοντας 230 καταστήματα πανελλαδικά» είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε:

«Αυτό σημαίνει ότι και στο νομό μας θα υπάρξουν προτάσεις να κλείσουν τα καταστήματα, να μειωθεί ο αριθμός. Εμείς έχουμε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες και έχουμε βγει απέναντι γιατί το οδικό δίκτυο από την μία επαρχεία στην άλλη είναι 280χλμ. Δεν εξυπηρετεί εύκολα. Και ο ΕΛΤΑ έχει ένα κοινωνικό χαρακτήρα. Δεν είναι Τράπεζα που κλείνει το κατάστημα, μαζεύονται όλα στις μεγάλες πόλεις. Ο ΕΛΤΑ θα χάσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε και στον αγώνα που κάνουν οι διανομείς. «Οι συνάδελφοι ταχυδρόμοι έχουν φτάσει στα όρια τους και αυτοί. Ο ταχυδρόμος θα περάσει μία ή δύο φορές την εβδομάδα από την κάθε περιοχή, όταν παλαιότερα περνούσε καθημερινά. Πριν είχε έναν τομέα τώρα του έχουμε δώσει δύο τομείς. Είμαστε πρώτη γραμμή και με τον κορωνοϊό για να εξυπηρετήσουμε. Η πρόταση που θέλει να υλοποιήσει ο ΕΛΤΑ μέχρι τέλος του 2021 είναι να υπάρχει ένα κατάστημα στην πρωτεύουσα κάθε δήμου. Το οποίο σε πολλά σημεία δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Σε περιπτώσεις που οι αποστάσεις είναι μεγάλες».

Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη προσωπικού, επισημαίνοντας ότι παίρνουν συμβασιούχους για ένα μήνα με 480ευρώ. Και μέχρι να μάθουν τη δουλειά, φεύγουν.

Σε ότι αφορά το δήμο Κύμης-Αλιβερίου και τις αναφορές που έγιναν από την Πρόεδρο του Οξυλίθου ότι τα ΕΛΤΑ έκλεισαν τώρα ο κ. Ζέρβας είπε:

«Αυτή τη στιγμή στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου λειτουργούν τρία καταστήματα. Στο Αλιβέρι, το Αυλωνάρι και την Κύμη. Το σκεπτικό των ΕΛΤΑ πανελλαδικά είναι να μείνει ένα. Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και θα κάνουμε προτάσεις. Όμως η Εύβοια είναι έτσι που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με το πλάνο αυτό, δε θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί. Του Βασιλικού είναι με τη μεγαλύτερη κίνηση αυτή τη στιγμή. Θα αγωνιστούμε όσο πάει και λόγω του Νομού γεωγραφικά θεωρούμε ότι θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα.

Στον Οξύλιθο, το ταχυδρομείο έχει κλειστό περισσότερα από 10 χρόνια. Ο ταχυδρόμος-διανομέας που πήγαινε εκεί πέρα επειδή υπήρχε ο χώρος πήγαιναν οι παππούδες και οι γιαγιάδες και τους πλήρωνε. Τώρα θα βρεθεί άλλος χώρος, και ο διανομέας θα εξυπηρετεί. Κατάστημα ΕΛΤΑ δεν υπήρχε! Δεν υφίσταται ταχυδρομείο εκεί! Εξυπηρετούσε σαν χώρο…»

Τέλος, ο κ. Ζέρβας είπε ότι θα αγωνιστούν να κρατήσουν όρθιο το νομό. Οι συνάδελφοί του όπως είπε, έχουν φτάσει στα όρια τους και ευελπιστούν ότι θα πετύχουν το καλύτερο για το κοινωνικό σύνολο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΕΡΒΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 21:02

Σχετικά Άρθρα