Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιλάτης σε Κέκη: «Γιατί λες ότι υπάρχει φοροεισπρακτικός μηχανισμός; Γιατί λες τέτοια πράγματα; Πληρώνουν οι δημότες αυτή τη στιγμή;»

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ Κύμης –Αλιβερίου στις 5 Μαρτίου, για τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για φοροεισπρακτικό μηχανισμό από πλευράς δήμου! Κάτι που εξόργισε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Πιλάτη, ο οποίος πήρε το λόγο στη συνέχεια και απευθυνόμενος στον κ. Κέκη του είπε να μην τα λέει πράγματα που δεν ισχύουν.

«Η απαλλαγή ή μείωση των δημοτικών και τελών των κοινοχρήστων χώρων, που δικαιούνται οι επιχειρήσεις λόγω covid, έπρεπε να γίνει με ευθύνη του δήμου. Δυστυχώς, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους, τους επαγγελματικούς συλλόγους ή το σύλλογο λογιστών. Οι αιτήσεις έπρεπε να γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς αν δεν κάνω λάθος, από τον κάθε επαγγελματία σε ηλεκτρονική πλατφόρμα προς την ΚΕΔΕ. Με αυτή τη διαδικασία υπάρχει κίνδυνος πολλές επιχειρήσεις, να μην ωφεληθούν της απαλλαγής είτε γιατί δεν το γνωρίζουν, είτε γιατί δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις» είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο κ. Κέκης και συνέχισε:

«Εμείς σας κρίνουμε γιατί δεν παλεύετε να ανατρέψετε το θεσμικό πλαίσιο που καθιστά τους δήμους και τις περιφέρειες, πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας με τα μονοπώλια. Και τους αφήνετε να μετατρέπονται και να γίνονται φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Στο σύνολό του ο προϋπολογισμός θεωρούμε ότι δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του δήμου και τη μεταφορά του πλήθους αρμοδιοτήτων που γίνεται από την Κυβέρνηση σ’ αυτούς και διαρκώς επιβαρύνονται περεταίρω οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό…»

Τα όσα ανέφερε ο κ. Κέκης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αντιδημάρχου Οικονομικών «Γιατί λες ότι υπάρχει φοροεισπρακτικός μηχανισμός; Γιατί λες τέτοια πράγματα; Πληρώνουν οι δημότες αυτή τη στιγμή; Μόνο κάτι επιχειρήσεις πληρώνουν. Δε θέλω να λες τέτοια. Δεν είναι κανένας φορομπηχτικός μηχανισμός. Τίποτα δεν είναι. Κανένας δημότης δεν πληρώνει αυτή τη στιγμή από αυτά που λες εσύ. Τουλάχιστον σε μένα μη λες τέτοια!»

Σχετικά Άρθρα