Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την άμεση στήριξη του Νοσοκομείου της Κύμης ζητά από το Δ.Σ η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης- Αλιβερίου

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κύμης η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, μετά το έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε για τα έντονα προβλήματα του παρουσιάζονται μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να νοσηλεύονται στο Γ.Ν. περιστατικά κορονοϊού με πενιχρά μέσα, τόσο από την έλλειψη σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, αιτείται προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου να συζητηθεί το θέμα της άμεσης στήριξης του Νοσοκομείου της Κύμης, στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ.

Στο αίτημα της η δημοτική πράταξη με επικεφαλής τον κ. Κέκη επισημαίνει:

Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και το ότι ήδη δύο ιατροί παθολόγοι (ο ένας παραιτήθηκε & ο άλλος έχει ζητήσει μετάθεση), ενώ στο τέλος του 2021 συνταξιοδοτείται και ο Δ/ντής Παθολογικής, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο αδυναμίας λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα κληθεί το επόμενο διάστημα να νοσηλεύσει περιστατικά covid, καθώς υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη 6 κλινών covid, χωρίς καν να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου αλλά και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, το σύστημα παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου δεν επαρκεί για τη νοσηλεία τόσων ασθενών COVID καθώς η νοσηλεία τους απαιτεί αυξημένη παροχή οξυγόνου επομένως θα δημιουργήσει αυξημένα προβλήματα.

Όλα αυτά εγκυμονούν κινδύνους για τους εξουθενωμένους εργαζόμενους και για τους ασθενείς, καθώς δεν θα υπάρχει επαρκές προσωπικό. Αξίζει να καταγραφεί ότι το νοσοκομείο Κύμης λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο που παράλληλα στηρίζει με προσωπικό και το εμβολιαστικό κέντρο των Κονιστρών.

Γίνεται αντιληπτό ότι επιχειρείται με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση, με το ίδιο ανεπαρκές υγειονομικό προσωπικό και τις υπάρχουσες υποδομές, να δοθεί μια αναποτελεσματική πρόχειρη λύση στο πρόβλημα της εξάπλωσης της πανδημίας.

Με δεδομένο πως μπαίνουν σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού, ειδικά στην παρούσα φάση που καλούνται οι εργαζόμενοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορονοϊού, θα πρέπει ο δήμος Κύμης Αλιβερίου να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να ζητήσει την ενίσχυση του, ώστε να μην οδηγηθεί το Νοσοκομείο στην περαιτέρω υποβάθμισή του και να καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των κατοίκων της περιοχής μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 20:26

Σχετικά Άρθρα