Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ν. Φωκίτης για το Δ. Φραγκούλη: «Καμαρώστε έναν μαχητή επιχειρηματικών συμφερόντων που αντί να προτάσσει το συμφέρον της τοπικής οικονομίας, επιλέγει να «φρενάρει» μία μεγάλη επένδυση»

Ο επιχειρηματίας Νίκος Φωκίτης με αφορμή ένα θέμα που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου προς γνωμοδότηση, την Πέμπτη το βράδυ, σχετικά μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, με ανακοίνωση του αναφορικά με τη στάση που κράτησε ο επιχειρηματίας -δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φραγκούλης επισημαίνει τα παρακάτω:

Για ακόμα μία φορά μέσα από ένα δημοκρατικό θεσμό όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ποιοι περιφέρονται ως «πολιτικοί γυρολόγοι» που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους συμφέρον και πως θα κολακεύσουν τον αρχηγό της παράταξης τους.

Με έκπληξη λοιπόν χτες το βράδυ στο συμβούλιο άκουσα τον επιχειρηματία- μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αυλώνος, Αντιπρόεδρο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με την παράταξη του κ. Θωμά, Δημήτρη Φραγκούλη να αντίκεινται στα σχέδια επιχειρηματικής δράσης, με έδρα το Αυλωνάρι. Σχήμα οξύμωρο για έναν άνθρωπο που μέσα από τα συλλογικά όργανα που εκλέγεται για να εκπροσωπεί και να προασπίζει τα συμφέροντα και καλά των επαγγελματιών. Τραγική ειρωνεία! Είναι και ο ίδιος επιχειρηματίας.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, ο κατά τα άλλα συντοπίτης που μεριμνά για την ανάπτυξη του τόπου, κ. Φραγκούλης, (μάλλον μόνο στα λόγια γιατί πράξεις δεν έχουμε δει, ούτε καν προτάσεις μέχρι τώρα), σε θέμα που ήρθε προς συζήτηση στο αίτημα επιχειρηματία, στο δημοτικό συμβούλιο, για έγκριση ή μη εγκατάστασης χώρου υποδοχής κινητών μονάδων –Μονάδα προσωρινής αποθήκευσης διαλογής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μη επικίνδυνων αποβλήτων στη θέση Άκολο, Δ.Ε Αυλώνος, ο κ. Φραγκούλης φέρθηκε κατώτατα των περιστάσεων.

Το θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης και ήταν στην κρίση του συμβουλίου αν θα συζητηθεί για μία απλή γνωμοδότηση. Οι επικεφαλής σύσσωμης της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να το συζητήσουν, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες παρόλο που έχει περάσει από το Τοπικό Συμβούλιο Αυλωναρίου με ομόφωνη απόφαση. Ο κ. Θωμάς, παρόλο που δεν ήταν αντίθετος με το θέμα, ζητούσε να πάει ο επενδυτής να πει τι θέλει να κάνει. Μη σεβόμενος προφανώς την απόφαση του τοπικού συμβουλίου που για να γνωμοδοτήσει υπερ της επένδυσης είχε στη διάθεση του όλα τα έγγραφα. Και ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαράκος διαβεβαίωσε το συμβούλιο, ότι δεν υπάρχει θέμα με τα έγγραφα και τις προϋποθέσεις, για την επένδυση.

Και από εκεί που επρόκειτο για μία τυπική διαδικασία, και εντάξει για κάποιους με αντιπολιτευτική διάθεση να έχουν λόγους προφανώς να καθυστερήσουν τον επιχειρηματία, ο κ. Φραγκούλης, όχι μόνο συντάχθηκε με την πρόταση του επικεφαλής της παράταξής του αλλά τοποθετήθηκε κιόλας επι του θέματος, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι τόσο επείγον να συζητηθεί το θέμα στο συγκεκριμένο συμβούλιο. Από τη μια, δεν αμφισβήτησε ο κ. Φραγκούλης την ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου, από την άλλη ζήτησε να ενημερωθεί από το μηχανικό του επιχειρηματία σχετικά. «Ήξεις, αφήξεις», και άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε και ας καθυστερήσει η επένδυση!

Για ακόμα μία φορά ο κατά τα άλλα κοπτώμενος για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου του κ. Φραγκούλης, αθετώντας όλα αυτά που προβλέπει τουλάχιστον ο «άτυπος» κανόνας των φορέων στους οποίους εκλέγεται για να εκπροσωπεί και να στηρίζει τον επιχειρηματία και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη και της τοπικής οικονομίας, προτίμησε στη συνεδρίαση να παίξει με επιτυχία το ρόλο του «πολιτικού»!

Δεν μίλησε ευθέως, αντίθετα έδωσε για ακόμα μία φορά διφορούμενη απάντηση. Δεν μας εκπλήσσει η στάση του…Καμαρώστε έναν μαχητή επιχειρηματικών συμφερόντων που αντί να προτάσσει το συμφέρον της τοπικής οικονομίας, επιλέγει στο συγκεκριμένο συμβούλιο να «φρενάρει» μία μεγάλη επένδυση που σεβόμενη το περιβάλλον θα αποτελέσει και αυτή, κινητήριο μοχλό για την οικονομία της περιοχής και όχι μόνο.

Μετά από αυτά, μην αναρωτιέστε γιατί οι επενδυτές δεν επιλέγουν την περιοχή μας για να δράσουν επιχειρηματικά. Ο τόπος μαραζώνει από αυτούς που ψηφίζουμε για να μας εκπροσωπήσουν σε σημαντικές θέσεις και να αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου μας και το δικό μας. Και δυστυχώς, στον τόπο μας σαν τον κ. Φραγκούλη, είναι πολλοί!

Νίκος Φωκίτης

Επιχειρηματίας

Επιμελητηριακός Σύμβουλος Εύβοιας

Μέλος Δ.Σ Περιφερειακού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας

Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Αυλωναρίου και Περιχώρων

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 14:25

Σχετικά Άρθρα