Εκτύπωση αυτής της σελίδας

N.Μαστροκώστας: «Δεν θα κάψει CLO η ΑΓΕΤ -Σε 5 χωριά περιμετρικά της ΑΓΕΤ τοποθετήθηκαν μετρητικοί σταθμοί ρύπανσης από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ»

Με αφορμή την επίσκεψη του καθηγητή του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ για την τοποθέτηση μετρητικών σταθμών ρύπανσης περιμετρικά της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, στα πλαίσια λειτουργίας του Παρατηρητηρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας μίλησε στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον EVRIPOS 90FM στις 25 Οκτωβρίου, για το θέμα. Ο ίδιος συνέβαλε σε όλη τη διαδικασία βοηθώντας το συνεργείο που τοποθετούσε τους σταθμούς, εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή. Μαζί του ήταν και ο ορισμένος από το Δ.Σ για το Παρατηρητήριο, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνώστου.

«Αίτημα χρόνων. Ζητά όλη η περιοχή να γίνονται μετρήσεις για τη μόλυνση που προέρχεται από την ΑΓΕΤ. Και ενόψει της σύμβασης ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δημόκριτο ξεκίνησαν οι πρώτες μετρήσεις. Μαζί με τον καθηγητή από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και συνεργείο που εγκαθιστούσε τους μετρητικούς σταθμούς, τοποθετήθηκαν 5 χωριά περιμετρικά της ΑΓΕΤ» είπε ο κ. Μαστροκώστας και συνέχισε:

« Μετρητικοί σταθμοί που μετρούν αέριους ρύπους και έγιναν μετρήσεις και σε στερεά αντικείμενα. Πήραμε αυγά από τα γύρω χωριά Καλέτζι, Βελούσια, Κάραβο, Αλιβέρι, Μηλάκι. Και από γεωτρήσεις που υδρεύεται η περιοχή όπως του Καλετζίου, από το Κατακαλού, το Αλιβέρι και από ιδιωτικές γεωτρήσεις σε Βέλος και Μηλάκι και μία άλλη που είναι ανάμεσα σε Βέλος και Αλιβέρι. Ο κύκλος των μετρήσεων που δεν έχει τελειώσει ακόμα θα πάρουν δείγματα και από το λάδι και από σφάγια και τμήματα ζώων για ανάλυση. Για να υπάρχει πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Θα συνεχιστεί και το Μάιο. Με μία τριήμερη μέτρηση».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μαστροκώστας, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πήγαν και μέσα στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, όπου ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ είχε απευθείας εγκαταστήσει μετρητικό σταθμό απευθείας στην καμινάδα. Με τα καύσιμα που έκαιγε εκείνη τη στιγμή. Όλα αυτά με τη συναίνεση της εταιρίας.

«Ρωτήσαμε το Διευθυντή τι παρατήρησαν με τη δοκιμαστική καύση του CLO. Μας είπαν ότι έκαναν δοκιμαστική λειτουργία του CLO αλλά είδαν από τις μετρήσεις τους ότι δεν τους κάνει» είπε ο κ. Μαστροκώστας ο οποίος ανέφερε ότι θα κάνουν μετρήσεις και στη ΔΕΗ.

metrisis1

metrisi4

metrisis5

metrisi2

metrisi3

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 21:44

Σχετικά Άρθρα