bannernew5

Τελευταία Νέα

Για ακόμα μία φορά άστραψε και βρόντηξε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Καθαροσπόρης μετά την τοποθέτηση της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, στη συνεδρίαση του αποψινού Δ.Σ. Ο κ. Καθαροσπόρης, αφού διαπληκτίστηκε αρκετή ώρα με τη δήμαρχο για το αν θα αναφερθεί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει το δήμο Χαλκιδέων και τους δήμους της Εύβοιας που εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας που έχει ζωή ακόμα ένα μήνα.

Τελικά, κατάφερε να τοποθετηθεί, ρίχνοντας μομφή στη δήμαρχο που η Χαλκίδα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων γιατί θα μπορούσε αν ή ίδια είχε κινηθεί νωρίτερα, να υπάρξει μόνιμη λύση, με την κατασκευή ΜΕΑ.

«Αν δεν είχα παρακολουθήσει κανένα συμβούλιο, με αυτά που άκουσα απόψε θα έλεγα: Τι τραβάει αυτή η κοπέλα; Τι της έχουν κάνει; Ότι πω υπάρχουν και στα πρακτικά των συνελεύσεων του ΦΟΣΔΑ. Δε σε βολεύει, αλλά θα μιλήσω» είπε ο κ. Καθαροσπόρης και συνέχισε: «Λες ψέματα, κοροϊδεύεις την πόλη. Τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου δεν είσαι σε θέση να βάλεις τη μία πέτρα πάνω στην άλλη. Για να δούμε ποιος είναι ο ψεύτης ο Καθαροσπόρης ή η Βάκα; Γιατί οι λύσεις που έρχονται τώρα, έρχονται εξ ανάγκης. Την όποια λύση όμως ο ΦΟΣΔΑ λέει να πληρώσει η Χαλκίδα. Γιατί να πληρώσει η Χαλκίδα; Δε θα πληρώσουμε εμείς! Θα δώσετε λύση! Να πληρώσει η Περιφέρεια που ποιεί την νήσσαν και ο Φορέας. Αύριο το πρωί με τον Καραΐσκο και το Σπανό να πάτε στα Υπουργεία να διεκδικήσετε να γίνει η ΜΕΑ. Τρία χρόνια γιατί δεν το τρέχει;»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καθαροσπόρης, από το 2010 δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς της δημοτικής αρχής καμία ενέργεια από πλευράς της δημάρχου για να προχωρήσει το έργο που αφορά τη ΜΕΑ. Ενώ σε ότι αφορά την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Καθαροσπόρης πρότεινε να δοθεί παράταση ζωής στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας με κάποιες εργασίες που θα γίνουν νόμιμα, για να μπορέσει μέχρι να γίνει η ΜΕΑ να καλύπτει τις ανάγκες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτά που επισημαίνουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Εύβοιας, στην ανακοίνωση που έδωσαν για το θέμα είναι δικές του προτάσεις που έχει αναφέρει στα συμβούλια με τις οποίες σήμερα συντάσσεται και η δήμαρχος. Ενώ έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σε ότι αφορά τις προθέσεις της Κυβέρνησης που όπως είπε σκοπεύει όλα να τα δώσει σε ιδιώτες. Τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν για τη διαχείριση των απορριμμάτων η Κυβέρνηση αναγκάσει το δήμο να στηριχτεί πάνω σε ΣΔΥΤ, συμβάσεις με υψηλό κόστος σε ιδιώτες. Σε αυτή την περίπτωση όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καθαροσπόρης η δήμαρχος θα πρέπει να αλλάξει πόλη, και να πάει αλλού.

Απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Χαλκίδας και των όμορων δήμων, έδωσε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χαλκιδέων. Η δήμαρχος τόνισε ότι είναι ανέφικτη η μεταφορά των απορριμμάτων από την Χαλκίδα στην Άμφισσα και την Ιστιαία, όπως σχεδιάζει ο ΦΟΣΔΑ.

Η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ξεκαθάρισε τα παραπάνω και επέμεινε ότι με καλή διάθεση θα πρέπει να συζητήσουν με το φορέα για το τι θα γίνει, δεδομένου ότι ο δήμος Χαλκιδέων δεν είναι αρμόδιος να δίνει τεχνικές λύσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι συντάσσεται με τα όσα αναφέρει στο δελτίο που εξέδωσαν τα σωματεία των εργαζομένων στην καθαριότητα στους δήμους της Εύβοιας.

Πρέπει να δούμε αν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, νόμιμα, είπε η δήμαρχος ζητώντας να κλείσει εκεί το θέμα απόψε με τη δέσμευση αν χρειαστεί να κάνουν ακόμα και ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πριν τη Γενική Συνέλευση του ΦΟΣΔΑ, στις 2 Ιουνίου.

Η στάση της δημάρχου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής συμβούλου Λίλιαν Ζλακώνη η οποία φώναζε στην αίθουσα ότι τους κοροϊδεύει η δήμαρχος ότι θα κάνει συμβούλιο για το θέμα. «Μας κοροϊδεύετέ από συμβούλιο σε συμβούλιο» είπε.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Χαλκίδα με την συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων , του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας, με την παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) κ. ΝΙΚΟΥ ΤΡΑΚΑ.

Βασικό θέμα στην σύσκεψη ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στον ΧΥΤΑ Χαλκίδας σχετικά με την εξυπηρέτηση των παραγόμενων απορριμμάτων των Δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου και Διρφύων – Μεσσαπίων.

Αρμόδιος για την λειτουργία του ΧΥΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ είναι ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, ο οποίος έχει και την ευθύνη για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων (ΜΕΑ & ΧΥΤΥ) . Δυστυχώς μέχρι σήμερα και με την ανοχή των Δημάρχων της Εύβοιας, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των έργων. Μάλιστα πρότειναν στον Δήμο Χαλκιδέων να πηγαίνει τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας και οι υπόλοιποι Δήμοι στην Άμφισσα. Αν συμβεί αυτό τότε οι κάτοικοι της Εύβοιας θα επιβαρυνθούν οικονομικά με αύξηση των τελών καθαριότητας και οι προϋπολογισμοί των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων θα περιοριστούν με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε , συνεχίζει την άδικη πολιτική εις βάρος των Δήμων της Εύβοιας, παρά το σημαντικό ποσό που παρέλαβε από το Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Κεντρικής Εύβοιας, κατά την έναρξη λειτουργίας του. Μια ματιά στους προϋπολογισμούς (αύξηση λειτουργικών εξόδων σε μισθώματα, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών) και στα τεχνικά προγράμματα ( απουσία έργων και μελετών στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας σε σχέση με τους υπόλοιπους ΧΥΤΑ του φορέα) των τελευταίων ετών δείχνουν την ευθύνη του φορέα για αυτή την κατάσταση. Επιπλέον η απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ , σε σχέση με άλλες περιφέρειες είναι χαμηλή.

Εν όψει της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, με θέμα τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, αποφασίσαμε ομόφωνα τα κάτωθι:

1) Να γίνει άμεσα επέκταση (καθ΄ ύψος και πλάτος) του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του και μέχρι την ολοκλήρωση των έργων από τον φορέα για την κατασκευή της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Χαλκίδας (ΜΕΑ & ΧΥΤΥ)

2) Σε περίπτωση που επιλεγεί ο ΧΥΤΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ και ο ΧΥΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, τα έξοδα να βαρύνουν το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και όχι τους Δήμους, καθώς είναι αρμόδιος φορέας για την εκτέλεση των έργων και έχει την ευθύνη για την καθυστέρησή τους.

3) Να συσταθεί επιτροπή από εκπροσώπους των 3 Σωματείων και να γίνουν συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές των Δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου, Καρύστου και Διρφύων – Μεσσαπίων, ώστε στην επερχόμενη συνέλευση να απαιτήσουν την συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και σε καμία περίπτωση να μην δεχτούν επιπλέον κόστος για τους δημότες και τους Δήμους.

Χαλκίδα , 23 Μαΐου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ένα θέμα που έφερε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης , Βασίλης Καθαροσπόρης και άναψε τα αίματα ανάμεσα στη δήμαρχο Έλενα Βάκα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Παγώνη, ο Γιώργος Μπαντούνας που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο. «Όχι το θέμα τελειώνει εδώ. Οι ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι τεράστιες για το θέμα του ΔΑΡΙΓΚ. Εγώ για το ΔΑΡΙΓΚ δεν έχω κάνει καμία συνάντηση την οποία εσείς δε γνωρίζετε», ειπε η κα Βάκα.

Ο κ. Παγώνης ζήτησε από τη δήμαρχο να ανακαλέσει αφού την αποκάλεσε ψεύτρα ενώ εκείνη επέμεινε ότι οι θέση της είναι καταγεγραμμένη και ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, με τον κ. Ζεμπίλη, και πως δεν τα λέει για πρώτη φορά. Η στάση της δημάρχου οδήγησε στην αποχώρηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και των συμβούλων της παράταξής του από το συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρατάξεις με επικεφαλής τους κ.κ. Παγώνη και Καθαροσπόρη θα μαζέψουν υπογραφές και θα φέρουν το θέμα του ΔΑΡΙΓΚ προς συζήτηση σε ένα από τα επόμενα Δ.Σ.

Νωρις το μεσημέρι της Τρίτης, πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που χειριζόταν ελικόπτερο τύπου απάτσι και είχε προορισμό το νησί της Κω έκανε σύμφωνα με πληροφορίες αναγκαστική προσγείωση στην παραλία «Γιανίτσι» στην Κάρυστο, λόγω προβλήματος στις μηχανές του.

Από τους πρώτους που έτρεξαν να βοηθήσουν ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαγγέλης Βούλγαρης ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλιτος.

Χτυπημένος από την επάρατη νόσο με την οποία πάλευε τους τελευταίους έξι μήνες, έφυγε σήμερα το πρωί για το μεγάλο ταξίδι, ο 52χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Μαργετης, ιδιοκτήτης του Aurora café, στην παραλία της Χαλκίδας. Η είδηση για το πρόωρο χαμό του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης, όσο και σε όσους τον γνώριζαν.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετά τον συνάδελφο και φιλο του ο Βασίλης Ευθυμίου, Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Εύβοιας: «Καλό ταξίδι Παναγιώτη. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνάδελφοί και φίλοι σου. Καλό ταξίδι Παναγιώτη. Σε περιμένει μία θέση στη γειτονιά των αγγέλων. Καλό ταξίδι φίλε…»

Το τελευταίο αντίο θα πουν στον Παναγιώτη Μαργέτη συγγενείς και φίλοι την Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Χαλκίδας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τις δύο εστίες πυρκαγιάς που προκλήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από κεραυνούς , στην ευρύτερη περιοχή της Λιχάδας, στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, στη Β. Εύβοια. Οι φωτιές καίνε δασική έκταση ενώ γίνεται επιχείρηση κατάσβεσης. Αυτή την ώρα επιχειρούν 3 Α/Φ και μεταβαίνουν 43 #πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 ακόμα Α/Φ.

Φωτο από το διαδίκτυο

Νέοι, ανανεωμένοι και πολλά υποσχόμενοι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι οι δύο αυτοδιοικητικοί του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας. Και οι δύο δεν έπαψαν να στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια το Κίνημα και ήρθε η ώρα να συμμετέχουν δυναμικά στο ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο ΠΑΣΟΚ!

Έτοιμοι να το υπηρετήσουν από κάθε μετερίζι. Για τον Αλέξανδρο Θεοδώρου είναι γνωστό ότι θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια. Για τον κ. Ζέρβα υπάρχουν αρκετές προτάσεις, μένει να κάνει τη σωστή επιλογή την κατάλληλη ώρα. Και οι δύο σύνεδροι τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τα καλύτερα και για τους δύο είναι μπροστά. Ενωμένοι άλλωστε μπορεί να κερδίσουν ακόμα περισσότερα, διεκδικώντας πράγματα για τον τόπο τους, τον οποίο ανυστερόβουλα υπηρετούν.

 

Με τη βοήθεια του Αγίου πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν και φέτος στην Προσκυνηματική διαδρομή από τη θέση Άγιος έως το Προκόπι, που διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, την Κυριακή 22 Μαϊου.

Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας- Γενικός Διευθυντής κλάδου χαλκού, ElvalHalcor Πάνος Λώλος, με εργαζόμενους του Ομίλου. Δυναμική η παρουσία του ΣΒΣΕ καθώς πολλές εταιρίες μέλη στήριξαν το εγχείρημα της περιφέρειας που κάθε χρόνο δυναμώνει όλο και περισσότερο. Ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή εργαζομένων.

Ο κ. Λώλος σε δήλωση στο eviakosmos.gr /Orchomenos press, δήλωσε ενθουσιασμένος με την άρτια διοργάνωση της Περιφέρειας. Έδωσε τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για την πετυχημένη αυτή κίνηση, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και φέτος. Και δήλωσε υποστηρικτής ανάλογων ενεργειών στο μέλλον, πάντα με τη βοήθεια του Αγίου, που κατάφεραν και φέτος να πάρουν την ευλογία του.

Συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαϊου, στις 18:30, με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη, δια ζώσης και με τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, το δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου, στο Δημοτικό κατάστημα των Κριεζών, με τα παρακάτω 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

 1. 1.Λήψη απόφασης περί καθορισμού των χώρων και του ανταλλάγματος μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης για τους έχοντες το δικαίωμα χρήσης άνευ δημοπρασίας (όμοροι) και με δημοπρασίας λήξης 31-12-2022.
 2. 2.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών της πρώην επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Υ.Α.Κ» προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. , όπως περιγράφονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών.
 3. 3.Λήψη απόφασης περί απόφασης αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο ΑΝ.Ε.ΔΗ.Κ., προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. ,όπως περιγράφονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών.
 4. 4.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.ΑΝ.Α.Ε.», προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. , όπως περιγράφονται στις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις ,έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών και από Τελεσίδικες Δικαστικές Αποφάσεις .
 5. 5.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Π.Α.Δ.» προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. , όπως περιγράφονται στις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών και από τελεσίδικες Δικαστικές Αποφάσεις.
 6. 6.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Π.Α.Κ.» προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ., όπως περιγράφονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών.
 7. 7.Λήψη απόφασης περί αποδοχής των οφειλών πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με το διακριτικό τίτλο «Δ.Ε.Π.Α.Τ», προς τα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. ,όπως περιγράφονται στην έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, συν τυχόν προσαυξήσεις, έως και την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ρύθμιση των οφειλών.

 1. 8.Λήψη απόφασης περί Καθορισμού Κωδικών Αριθμών Δαπανών Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 Δεκτικών σε εντάλματα προπληρωμής.

 1. 9.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη της υπ’αριθμ. 4/2022 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: Εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο κατανομής πίστωσης ποσού 87.700,00€ στις σχολικές επιτροπές του Δήμου “για λειτουργικές δαπάνες σχολείων” (Β’ κατανομή 2022).

 1. 10.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη της υπ’αριθμ. 5/2022 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: « Παραχώρηση αιθουσών Σχολείων, προαύλιων χώρων για τις ανάγκες συνδέσμων, συλλόγων, φορέων του Δήμου μας για : “ Πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις – δρώμενα, προγράμματα εκπαίδευσης, Εξετάσεων, εκμάθησης, χρήσεις κοινής ωφέλειας”».  

 1. 11.Λήψη απόφασης περί έγκρισης πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2021.

 1. 12.Λήψη απόφασης περί έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης για «Προσθήκη καθ’ ύψος Α’ ορόφου και περιτοίχιση αγροτεμαχίου», στη θέση Πούσι Δημάκη εκτός των ορίων του οικισμού Δύστου της Τ.Κ. Δύστου, της Δ.Ε. Δυστίων, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ιδιοκτησίας :Ευαγγελίας του Αθανασίου .
 2. 13.Λήψη απόφασης περί χορήγησης βεβαίωσης ότι το ακίνητο ιδιοκτησίας Ντανιέλας-Μιόριτσα Παουλέσκου βρίσκεται εντός της ζώνης των 800 μέτρων του οικισμού Μεντουλίου της ΤΚ Καλημεριάνων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

 1. 14.Λήψη απόφασης περί χορήγησης βεβαίωσης ότι η κτιριακή Εγκατάσταση ιδιοκτησίας του κ. Βαλκάνου Ιωάννη βρίσκεται εντός της ζώνης των 800 μέτρων του Οικισμού Μονοδρύου της Δ.Ε.Κονιστρών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

 1. 15.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για απαλλαγή εισόδου-εξόδου σε κτιριακή Εγκατάσταση με τίτλο «Κτίριο Επαγγελματικής Χρήσης με σκοπό την Μεταποίηση-Συσκευασία-Αποθήκευση Σαλιγκαριών» επί Ανώνυμης Δημοτικής Οδού εντός της Ζώνης των 800μ του Οικισμού Μονοδρύου της Δ.Ε.Κονιστρών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην θέση «Πουργιάνικα» η «Δράκου» η «Τάσου» η «Πλατύδρομος», φερόμενης ιδιοκτησίας του κ.Βαλκάνου Ιωάννη.

 1. 16.Λήψη απόφασης περί έγκρισης εισόδου-εξόδου σε κτιριακή Εγκατάσταση με τίτλο « Νέο Διώροφο Προκάτ Εργαστήριο Επεξεργασίας – Ξήρανσης Σύκων – Αγροτικών Προϊόντων » επί της Κύριας Οδού   Μεντούλης – Πλατάνα   εντός ζώνης 800μ του Οικισμού Μεντούλης της Δ.Ε. Κύμης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, φερόμενης ιδιοκτησίας της κας Ντανιέλας – Μιορίτσα Παουλέσκου .

 1. 17.Λήψη απόφασης για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, στην Κοινότητα Αγίου Λουκά της Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην κ.ANYUTAZINUHOVAZIGIS.

 1. 18.Λήψη απόφασης περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, για τοποθέτηση τραπεζόκαθισμάτων, στην οδό Λεμπέση και Τάτλα γωνία της Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην κ. Αντωνίου Χρυσούλα.

 1. 19.Λήψη απόφασης περί χορήγησης άδειας θέσης στάσης – στάθμευσης στην Κοινότητα Κύμης.

                                                        

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης , είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας, κατά της διασποράς της πανδημίας, covid-19.

Σελίδα 1 από 810

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr