Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογισμός με έργο από το Διοικητή του Νοσοκομείου Κύμης Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη που άλλαξε την εικόνα του Νοσοκομείου μέσα σε 4 χρόνια

Ο Διοικητής του  Νοσοκομείου Κύμης Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης υπηρέτησε επι 4 χρόνια στο Νοσοκομείο. Με απόφαση του Υπουργού μετατίθεται Διοικητής στο Νοσοκομείο της Λαμίας και λίγο πριν αποχωρήσει από την Κύμη που τον λάτρεψε για τις παρεμβάσεις του στο Νοσοκομείο οι οποίες έγιναν και με προσωπική δουλειά κάνει ένα μίνι απολογισμό της παρακαταθήκης που αφήνει πίσω του. Με την ελπίδα εκείνος που θα τον διαδεχθεί να καταφέρει να κάνει ακόμη περισσότερα. Ο ίδιος αναφέρει:

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετατίθεμαι από το Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου» στο οποίο υπηρέτησα επί τέσσερα (4) συναπτά έτη ως Αναπληρωτής Διοικητής, ως Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Κατόπιν της τιμητικής αυτής πρότασης και πριν αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα, κρίνω σκόπιμο ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων μου στο ΓΝ Κύμης:

Νέα Τμήματα – Νέα Ιατρεία – Εξοπλισμός

           Δημιουργία ΤΕΠ και τμήμα Βραχείας Νοσηλείας.

    Έναρξη νέου καρδιολογικού ιατρείου και καρδιολογικού εργαστηρίου με δυνατότητα εξειδικευμένων καρδιολογικών διαγνωστικών εξετάσεων.

    Έναρξη οφθαλμολογικού ιατρείου και οφθαλμολογικής κλινικής με έναρξη χειρουργικών επεμβάσεων οφθαλμού και προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.

          Εγκατάσταση δυο επιπλέον μηχανημάτων και ανάπτυξη της μονάδας τεχνητού νεφρού.

          Δημιουργία νέου Γυναικολογικού ιατρείου και προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.

          Δημιουργία νέου ΩΡΛ Ιατρείου και προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.

          Αναβάθμιση Ακτινολογικού Εργαστηρίου με Ψηφιοποιητή Απεικονίσεων.

           Δημιουργία Ιατρείου Υπέρτασης και εξοπλισμός.

          Εγκατάσταση Μαστογράφου στο Ακτινολογικό Εργαστήριο.

           Ανακατασκευή Διοικητικής Υπηρεσίας.

    Δημιουργία νέων χώρων ιατρείων (Παιδιατρικού, Ορθοπεδικού, παθολογικού, κοινωνικής λειτουργού, οδοντιατρικού).

          Βελτιωτικές παρεμβάσεις για την πρόσβαση στο Νοσοκομείο.

           Δημιουργία νέου φαρμακείου του Νοσοκομείου.

           Αντικατάσταση συνόλου των κλινών νοσηλείας.

    Αναβάθμιση λοιπών κτηριακών εγκαταστάσεων (δημιουργία WC AMEA, αντιστήριξη περιβάλλοντα χώρου, τοποθέτηση μέτρων ασφαλείας, σημάνσεις, φωτισμός κτλ).

           Δημιουργία και οργάνωση αποθηκών και Αρχείου.

Ενίσχυση Προσωπικού

5 Προσλήψεις Μόνιμου Ιατρικού προσωπικού (1)ορθοπεδικός, (1) χειρουργός, (1) αναισθησιολόγος, (1) παθολόγος, (1) γυναικολόγος.

    7 Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (1) ορθοπεδικός, (1) οφθαλμίατρος, (1) γυναικολόγος, (2) καρδιολόγοι, (1) παθολόγος, (1) οδοντίατρος.

    16 Μόνιμες ΠροσλήψειςΑΣΕΠ (6) Νοσηλευτικού Προσωπικού – (2) Μόνιμες Προσλήψεις Διοικητικού – (3) Παραιατρικού – (2) Τεχνικού προσωπικού – (3) Λοιπού Προσωπικού

    Ενίσχυση προσωπικού μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ 20 θέσεις (Νοσηλευτικό, Τεχνικό, Λοιπό προσωπικό.

    Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού Διοικητικού, Τεχνικού και Λοιπού προσωπικού μέσω μετάταξης από την ηλεκτρομηχανική Κύμης  (28) θέσεις.

Οργάνωση και Λειτουργεία Νοσοκομείου

           Εκπόνηση και Υλοποίηση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας  

           Προγραμματισμός Ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων

          Εγκατάσταση συστημάτων πυρόσβεσης και πυροπροστασίας.

          Αναβάθμιση εγκαταστάσεων πληροφορικής (Servers Κλπ)

          Διενέργεια νέων πρόσθετων μικροβιολογικών εξετάσεων κλπ.

          Πλήρης Μηχανοργάνωση του Νοσοκομείου (Πληροφοριακό Σύστημα).

           Εκπόνηση Επιχειρησιακών Σχεδίων Έκτακτων Αναγκών.

           Ασκήσεις Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων

Αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σφοδρής χιονόπτωσης με 5 ημέρες αποκλεισμού του Νοσοκομείου και άψογης λειτουργίας του.

           Αξιοποίηση του κληροδοτήματος.

           Αύξηση του Ετήσιου Προϋπολογισμού.

           Αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου.

    Κατάθεση επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου. (ενέργειες για ιατρικό τουρισμό κλπ).

    Βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του με μείωση των ανεξόφλητων υποχρεώσεων και αύξηση των εσόδων του.

    Δημιουργία Ομάδας Πρωτοβάθμιας φροντίδας με εβδομαδιαίες επισκέψεις σε σχολεία και δημόσιες δομές.

          Άμεση εφαρμογή της κατάργησης του 5ευρώ στα εξωτερικά Ιατρεία

           Άμεση εφαρμογή Ατομικών Συμβάσεων.

Δείκτες Μέτρησης των Υπηρεσιών Υγείας (2013-2017):

Νοσηλείες Αύξηση 41,68%.

Επισκέψεις στα ΤΕΠ Αύξηση 32,98%.

Επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία Αύξηση 39,31%.

Χειρουργική Δραστηριότητα Αύξηση 28,48%.

Παραγόμενο Έργο Εργαστηρίων (Ακτινολογικό-Μικροβιολογικό) Αύξηση 20,95%.

Διακομιδές από το Νοσοκομείο Μείωση 87,45%

Σύνολο Προσωπικού (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Λοιπό) Αύξηση 38,72%.

Πηγή: Business Intelligent Platform (ΒΙ) -Υπουργείου Υγείας ®

Μελλοντικές Ενέργειες

  Εφαρμογή για αναδιαρρύθμιση των χειρουργείων (στάδιο μελετών)

  Εφαρμογή των μετατάξεων από την ηλεκτρομηχανική (28 άτομα)

  Ολοκλήρωση της δωρεάς Αξονικού Τομογράφου από το Σύλλογο «Αγαπώ και Πράττω»

  Έναρξη χειρουργικών επεμβάσεων οφθαλμού.

  Ολοκλήρωση της μελέτης αξιοποίησης του κληροδοτήματος του Νοσοκομείου.

Πηγή: Επιχειρησιακό Σχέδιο ΓΝ-ΚΥ Κύμης®

  

 Παράλληλα είναι καθήκον μου και αισθάνομαι βαθύτατη την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε αυτούς τους ανθρώπους που  στάθηκαν δίπλα μου και με βοήθησαν ο καθένας από το τομέα ευθύνης του. Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Φ. Σπανό και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, τον Δήμαρχο Σκύρου κ. Μίλτο Χατζηγιαννάκη, τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου κ. Α. Μπουραντά, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κύμης κ. Α. Θεοδώρου, τους Αντιδημάρχους και προέδρους όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων για την άψογη συνεργασία που είχαμε και την αμέριστη συμπαράσταση

τους. Επιπλέον, δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω τους επικεφαλείς και εργαζομένους όλων των δημόσιων φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης και της νήσου Σκύρου, που στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Επιπρόσθετα θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων ΓΝ Χαλκίδας – ΓΝ-ΚΥ Καρύστου και ΓΝ-ΚΥ Κύμης, τους εργαζόμενους στις υγειονομικές δομές του Νομού μας καθώς και  το ΕΚΑΒ της Εύβοιας για την σημαντική συνεργασία και συμβολή τους στην προσπάθεια αναβάθμισης και λειτουργίας του ΓΝ Κύμης.

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω και στους άμεσα συνεργάτες μου, στον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διοικητή του ΓΝ Χαλκίδας κ Παναγιώτη Τζαφέρο στον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Καρύστου κ Αναστάσιο Μίχα καθώς και στον τομεάρχη  Ε.Κ.Α.Β. Εύβοιας κ Ν. Κόκκο για την αποτελεσματική και ουσιαστική συνεργασία που αναπτύχθηκε για την υγειονομική κάλυψη της Εύβοιας όπου ο καθένας προσέφερε τα μέγιστα από το πόστο του. Η συνεργασία μαζί τους μου προσέθεσε εμπειρίες και γνώσεις για τη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία, αλλά και κάτι ακόμη πιο σημαντικό, την ανάγκη και την σημασία του καλού συντονισμού, την ανάπτυξη στρατηγικής και συνέργεια για την βέλτιστη υγειονομική κάλυψη της Εύβοιας και την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού ευθύνης μας.

Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω θερμά, τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ Σ. Βαρδαρό για την αδιάκοπη στήριξή του συνολικά για τις υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρο το Νομό μας, τον Διοικητή και τους Αναπληρωτές Διοικητές της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας καθώς και όλους τους συναδέλφους Διοικητές των Νοσοκομείων, για την άψογη συνεργασία που είχαμε και την προσπάθεια αλλά και αφοσίωση τους στο δύσκολο αυτό έργο.

Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δικτύωσης της Κύμης και κατ’ επέκταση της Εύβοιας για τον αντικειμενικό και αποτελεσματικό τρόπο κάλυψης των θεμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη συμμετοχή τους στην βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του Νοσοκομείου Κύμης και  των πολιτών.

Προπάντων, όμως, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, εργαζόμενους, του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου», για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, που είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη του συνόλου των στόχων που είχαμε θέσει. Είμαι υπερήφανος, που υπηρέτησα δίπλα τους και τους προτρέπω να συνεχίσουν να υπηρετούν με την ίδια αυταπάρνηση και αίσθημα προσφοράς στο σύνολο. 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω, τους δωρητές, τους κατοίκους της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, και εξαίρω την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στο έργο μας. Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή, γιατί τους χρειαζόμαστε δίπλα μας. 

θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι, θα συνεχίσω και από τη νέα μου θέση με επαγγελματισμό και αμείωτο ενδιαφέρον την εκτέλεση των καθηκόντων μου για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ποιοτικά και ποσοτικά, με γνώμονα πάντα την προαγωγή, την βελτίωση και την διατήρηση της Υγείας των πολιτών σε ένα ασθενοκεντρικό σύστημα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στον καθένα ξεχωριστά υγεία, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και ευόδωση στόχων και σκοπών.

Σας ευχαριστώ

Εις το Επανιδείν

Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 21:31

Σχετικά Άρθρα