Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δημάς φέρνει το θέμα της Κυριακάτικης Αγοράς (παζάρι) των Κονιστρών στο Δ.Σ- Ζητά να εξαιρεθεί από το Νόμο και να λειτουργήσει κανονικά όπως γινόταν μέχρι τώρα

Στο Νόμο 4497/17 περί λαϊκών αγορών βάση του οποίου απαγορεύεται να συμμετέχουν μικροπωλητές με νωπά προϊόντα «σκόνταψε» και η Κυριακάτικη Αγορά των Κονιστρών που αποτελεί θεσμό για την περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες , υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας βάζει «φρένο» στην δραστηριοποίηση της Κυριακάτικης Αγοράς Κονιστρών, τηρώντας το γράμμα του Νόμου. Έκοψαν πρόστιμα στους μικροπωλητές μεν, προκάλεσαν δε ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς φέρνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης για την Κυριακάτική Αγορά (παζάρι) Κονιστρών και ζητά να εξαιρεθεί όπως γίνεται με του Βασιλικού, αλλά και με άλλες Κυριακάτικες Αγορές ανά την Ελλάδα, καθώς αποτελεί θεσμό για την περιοχή και να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε μέχρι και σήμερα. Επίσης, ζητά η απόφαση του Δ.Σ να σταλεί στη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας προκειμένου να σταματήσουν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στους μικροπωλητές και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το έγγραφο με τα επιχειρήματα που κατέθεσε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ο κ. Δημάς, στο Γ.Γ του δήμου και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. δημοσιεύει αποκλειστικά το eviakosmos.gr.

konistra 1

konistra 2

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 15:48

Σχετικά Άρθρα