bannerlive

Τελευταία Νέα

Την Πέμπτη 18 Απριλίου εκπρόσωποι φορέων της Νότιας Εύβοιας κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την Τουριστική Ανάπτυξη της Νότιας Εύβοιας. Συμμετείχαν η Πρόεδρος Τουριστικού Συνδέσμου Καρυστίας Γιάννα Νόβα, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Καρυστίας που εκπροσωπεί 28 Συλλόγους της περιοχής Κωνσταντίνος Βερούχης, ο Περιβαλλοντολόγος, συνεργάτης του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη στο Υπουργείο Μεταφορών Βασίλης Λύκος, ο Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου, τουριστικός πράκτορας Νίκος Λαγώνικος, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καρύστου Βαγγέλης Αλεξανδρής, επιμελητηριακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Μπάμπης Καρίμαλης. Ακολουθεί το κείμενο των φορέων με τις προτάσεις :

Με τις ευλογίες του πατρός Τιμόθεου Μπαϊμπάκη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Απόστολου Γκλέτσου στη Χαλκίδα το βράδυ της Παρασκευής.

«Γνωρίζω την ιδιοσυγκρασία του. Γνωρίζω το χαρακτήρα του, γνωρίζω τον άνθρωπο γνωρίζω την ανιδιοτέλεια του και πιστεύω ότι αξιοποιώντας όλα αυτά σε αυτό το νέο ρόλο που επιδιώκει να αναλάβει ώστε μέσα από τις προσπάθειες του να ευεργετηθεί ο λαός από τον οποίο ζητά την ψήφο και τη βοήθεια » ανέφερε στην ομιλία του ο π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Μήνυμα από τη Χαλκίδα προς όλους τους Στερεοελλαδίτες έστειλε ο «οικοδεσπότης» της βραδιάς Απόστολος Γκλέτσος επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση».

«Έχω ένα όραμα και θα ήθελα μαζί να προσπαθήσουμε να το περατώσουμε. Θέλω να δω τους Στερεοελλαδίτες ενωμένους. Μία γροθιά. Να δώσουμε τον αγώνα. Εμπιστευθείτε μας…». Ο ίδιος δεσμεύτηκε να πει περισσότερα για τη Χαλκίδα και τη Στερεά Ελλάδα στην μεγάλη ομιλία που θα πραγματοποιήσει στην πόλη μας.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Γκλέτσου και των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας, δηλώνοντας τη στήριξή τους στο πρόσωπο του. Ανάμεσα σε όσους ευχήθηκαν στον κ. Γκλέτσο ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Βασίλης Καθαροσπόρης.

GLET0

 

glet

glet1

glet3

glet4

glet5

glet6

glet7

glet8

glet9

glet10

glet11

glet12

glet13

 glet14

glet15

glet16

glet17

glet18

glet19

glet20

glet21

glet22

glet23

glet24

glet25

glet26

 

 

 

 

Από τα πιο δυνατά χαρτιά που έχει στο ψηφοδέλτιο του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός είναι η επιχειρηματίας Γωγώ Σιαράπη. Νέα, δυναμική και με όρεξη να ασχοληθεί με τον Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης η Γεωργία Σιαράπη κατεβαίνει υποψήφια στην Περιφέρεια.

Μία δυναμική προσωπικότητα, που έχει ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για την Εύβοια και που αξίζει να μας εκπροσωπήσει στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Την Παρασκευή περιόδευσε με το Φάνη Σπανό στο Δήμο της Ερέτριας. Ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο με τον οποίο συναναστρέφεται καθημερινά αφού διατηρεί επιχείρηση στην Ερέτρια. Αναμενόμενο να θέλουν να τη δουν εκτός από επιμελητηριακό σύμβουλο και περιφερειακό και όπως όλα δείχνουν θα τη στηρίξουν…

Το μήλο λέει ο λαός κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Ο Χάρης Κουλιάκης γιος της Σούλας Ντινάκη, Προέδρου των Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και του Γιώργου Κουλιάκη Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων υποψήφιος στο συνδυασμό της Τζοβάννας Γκόγκου.

Νέος, με όραμα και αγάπη για τη γενέτειρα του πατέρα του τα Ψαχνά ρίχνεται στη μάχη του σταυρού σε αυτές τις εκλογές. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάνει την πρακτική του σε γνωστή εταιρία στα Ψαχνά.

Ο ίδιος έγραψε για την απόφαση του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος:


Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες
Έχω την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό της υποψήφιας Δημάρχου Τζοβάννας Γκόγκου Λιαλιάρη με τον συνδυασμό «Βήμα Στο Αύριο» . Με αίσθημα ατομικής ευθύνης, με εκφρασμένες ευαισθησίες από μεριάς μου για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και με την αγάπη και τη θέρμη που κουβαλά ένας νέος άνθρωπος για τον τόπο του, θεώρησα χρέος μου τη συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές για το Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, δίπλα στη Τζοβάννα ,μια γυναίκα με γνώσεις και ιδέες, που είναι έτοιμη να αγωνιστεί ,να ανταπεξέλθει και να δώσει λύσεις για μια καλύτερη ποιότητα της καθημερινότητας μας και της αναβάθμισης του Δήμου μας.

Οι δημοτικές εκλογές του 2019, θα είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών, με την χώρα μας σε μια πολύπλευρη κρίση. Η κρίση του κεντρικού πολιτικού μας συστήματος, η κρίση θεσμών και αξιών, δεν πρέπει να μεταφερθεί και να σταματήσει τις προτεραιότητες και τις αποφάσεις τις οποίες πρέπει να πάρουμε με ευθύνη για τον τόπο μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πλέον έναν νέο, διαφορετικό ρόλο στη δημόσια διοίκηση, το νέο πλαίσιο «Κλεισθένη» καθιστά πλέον τους δημοτικούς συμβούλους βασικούς παράγοντές στη λήψη αποφάσεων και στην σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων για το καλό του Δήμου. Είναι γεγονός ότι παρά την κρίση του πολιτικού μας συστήματος, η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, επειδή ακριβώς ακόμα κρίνεται και λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της, έρχεται σε άμεση επαφή με την κοινωνία αλλά και με τα προβλήματά της.

Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να επιλέξουν πρόσωπα που τους εκφράζουν και να ασχοληθούν ενεργά. Το μεγάλο στοίχημα είναι ο νέος Δήμος που θα προκύψει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του, να αξιοποιήσει τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, να λύσει προβλήματα και να δώσει προοπτικές ανάπτυξης σε όλες τις τοπικές κοινότητες, με γνώμονα πάντοτε την ανιδιοτελή προσφορά, τον διάλογο και τον αλληλοσεβασμό.


Με εκτίμηση

Χαρίλαος Γεωργίου Κουλιάκης
Μηχανικός Πληροφορικής (Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

Συνεχίζει τις περιοδείες που ξεκίνησε από τους πρώτους εδώ και μήνες, η ομάδα των υποψηφίων με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου υποψήφιο δήμαρχο Χαλκιδέων Βασίλη Καθαροσπόρη, από τη μία άκρη του δήμου μέχρι την άλλη.

Ο συνδυασμός «Λύση Τώρα» κάνει πράξη καθημερινά την επικοινωνία με τον κόσμο. Και βέβαια όσο πιο πολύ οικειότητα αποκτάς με τους συμπολίτες σου, ανεβαίνουν και οι μετοχές σου.

Πάντως όλοι έχουν να το πουν ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, καταγράφει τα προβλήματα και δίνει … «Λύση Τώρα»!

Αεικίνητη ομάδα αποτελούμενοι από αξιόλογους ανθρώπους που διεκδικούν μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας. Και συνεχίζουν το ίδιο δυναμικά.

Την Παρασκευή το απόγευμα στα εγκαίνια για ακόμα μία φορά ετοιμάζονται να πρωτοτυπήσουν. Μένει να δούμε τι θα κρύβει η έκπληξη!

Νέα, δυναμική, έγκριτη νομικός, έχοντας διατελέσει Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων τα τελευταία χρόνια, η Ιωάννα Δαριβέρη αυτή τη φορά ρίχνεται στη μάχη του σταυρού στις προσεχείς εκλογές, στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Παγώνη για το δήμο Χαλκιδέων, στο πρόσωπο του οποίου όπως η ίδια ανέφερε σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τετάρτη 17 Απριλίου, κρίνει μετά την συνεργασία της ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης, πως ο Χρήστος Παγώνης είναι η ιδανική επιλογή, η σωστή επιλογή για το δήμο Χαλκιδέων. Αναγνωρίζοντας έργο στην παρούσα δημοτική αρχή.

Τι είναι αυτό που έκανε την Ιωάννα τι Δαριβέρη να συμπορευτεί σε αυτές τις εκλογές με το συνδυασμό του Χρήστου Παγώνη;

Κα Ντίνη, το έχω ξαναπεί σε δηλώσεις μου το ξαναλέω και σήμερα και σε σας και στους ακροατές σας. Είμαι δημοτική σύμβουλος του δήμου Χαλκιδέων πέντε χρόνια. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο προεδρείο, δίπλα στον κύριο Παγώνη και μέσα από την πορεία με αυτή την αυτοδιοίκησή έμαθα και είδα πολλά πράγματα.

Είδα έναν άνθρωπο, ο κ. Παγώνης, ο οποίος παρόλο τη σκληρή αντιπολίτευση που του ασκήσαμε εμείς, εκείνος είχε ένα σημαντικό προσόν. Σέβεται τη διαφορετικότητα των απόψεων. Σέβεται την κριτική της αντιπολίτευσης αυτών και την κριτική της αντιπολίτευσης αλλά φιλτράρει και την κριτική. Και παίρνει τα στοιχεία που πρέπει να πάρει για να φιλτράρει τις αντιδράσεις του και για το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Και αυτό είναι σημαντικό προσόν που έχει ο δήμαρχος και πρέπει να έχει.

Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι έχει δείξει δείγματα γραφής ο κ. Παγώνης. Βλέπουμε ότι κέρδισε το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής αγοράς. Ένα έργο το οποίο θα δώσει πνοή πάλι στον τόπο μας. Καθημερινά, περνάμε όλοι μας από κει. Και βλέπουμε την αποκαρδιωτική εικόνα που στοιχειώνει το κέντρο της πόλης μας. Όμως ο κ. Παγώνης κέρδισε το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής Αγοράς και αναμένει τη δημοπράτηση.

Επίσης να μιλήσουμε και για την «Τεχνόπολη» στο Ευρίπου. Ένα σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλει στην εξωστρέφεια του τόπου μας και την τουριστική ανάπτυξη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη ηθική και την εντιμότητα που τον διακρίνει και που είναι αρχές που και εγώ πορεύομαι στη ζωή μου σε κάθε δραστηριότητα συνέβαλαν στο να είμαι δίπλα στον κ. Παγώνη και την παράταξη που έχουμε φτιάξει με στόχο το καλό των συμπολιτών μας.

Η Ιωάννα Δαριβέρη ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Το τελευταίο διάστημα είδαμε τι έγινε στο δήμο της Χαλκίδας δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες. Σας δημιούργησε θέμα το κόμμα γιατί κατεβήκατε υποψήφια για παράδειγμα σε ένα συνδυασμό πως είπατε διαπαραταξιακό; Να πούμε ότι ο κύριος Παγώνης δεν έχει χρίσμα από κάποιο άλλο κόμμα. Υπήρξαν αντιδράσεις από Νεοδημοκράτες; Ή ο κόσμος σας είπε ότι από τη στιγμή που εσείς κρίνετε ότι αυτό το πρόσωπό σας αντιπροσωπεύει για να μπορέσετε να πορευτείτε και να κάνετε πράγματα στο δήμο και να προσφέρετε στον τόπο σας, να πάτε και εμείς ακολουθούμε;

Όπως σας είπα η ομάδα μας είναι πολυσυλλεκτική. Έχει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες. Όμως, ο κοινός πολιτικός παρονομαστής μας είναι η αγάπη για τον τόπο μας. Και αυτό πρέπει να είναι στον Α βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα προβλήματα στον τόπο μας. Η καθημερινότητα, οι λακκούβες, τα σκουπίδια, οι αστικές αναπλάσεις, οι παιδικές χαρές δεν έχουν χρώματα.

Δεν πρέπει δηλαδή πολιτικές παρωπίδες και κομματικές αγκυλώσεις. Πρέπει να συνεργαστούμε και να συμπορευτούμε. Γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να λύσουμε μεγάλα θέματα στον τόπο μας. Αν μείνουμε στις πολιτικές αυτές αγκυλώσεις και σε αυτές τις ιδεολογίες, τότε δε θα έχουμε αθροίσεις δυνάμεων αλλά αφαιρέσεις. Και αφαιρέσεις δυνάμεων διαιωνίζουν τα προβλήματα. Αυτό που πραγματικά το καλό που χαίρομαι είναι ότι έχουμε μία πολυσυλλεκτική παράταξη με διαφορετικές ιδεολογίες. Με στόχο. Με πρόγραμμα.

Όσον αφορά τώρα, το κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας το οποίο αναφέρατε νομίζω ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη επιστολή ο κ. Αυγενάκης, είναι ρητή η θέση τους. Κανένα χρίσμα στους δήμους. Δεν πρέπει να κομματικοποιούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α βαθμού.

Στην παράταξη μας έχουμε και άλλα στελέχη από τη Ν.Δ. Το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει ο κόσμος να δει είναι να δει το πρόγραμμα. Να δει πρόσωπα. Να δει θέσεις, προτάσεις. Αυτό είναι που πρέπει να εξετάσει ο κάθε ψηφοφόρος ο οποίος θα πάει την Κυριακή να ψηφίσει. Δεν πρέπει να μείνει στις πολιτικές αγκυλώσεις. Δηλαδή, το επιχείρημα που χρησιμοποιούν κάποιοι άλλοι υποστηρικτές της άλλης παράταξης για τη Νέα Δημοκρατία, δεν ευσταθεί. Γιατί, η θέση του κόμματος είναι ρητή. Δηλαδή, κανένα χρίσμα στους δήμους.

Και μην ξεχνάμε ό,τι είδαμε και στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στο Δήμο Χαλκιδέων που έγινε το Σάββατο και υποψήφιους Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Τον κ. Ξηραδάκη, τον Ναυτιλιακό Οικονομολόγο τον κ. Κερίδη που ήρθαν και μας έδωσαν τα φώτα τους για να συμβάλλουν και εκείνοι στην Τουριστική Ανάπτυξη. Τι πρέπει να κάνουμε για να κάνουμε το δήμο μας εξωστρεφή και πως θα συμβάλλουμε στην τουριστική ανάπτυξη.

Έχετε διατελέσει Αντιπρόεδρος στο πλευρό του κ. Παγώνη. Είχατε καιρό «φλερτάρει» πολιτικά με τον κ. Παγώνη προκειμένου είστε συνοδοιπόροι σε αυτές τις εκλογές;

Θα σας πω κάτι που έγινε στις προηγούμενες εκλογές το 2014. Μετά την ήττα μας στις εκλογές, την αμέσως επόμενη μέρα, ένας πολύ καλός μας φίλος ήρθε και μου είπε: Είσαι ευλογημένη που είναι στην αντιπολίτευση.

Εγώ ξέρετε τώρα με όλη αυτή την κατάσταση που υπήρχε λέω καλά τώρα τι μου λέει αυτός ο άνθρωπος. Σήμερα όμως καταλαβαίνω ότι η αντιπολίτευση για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Γιατί έχω τη δύναμη και τη γνώση να κρίνω ποιον θεωρώ εγώ κατάλληλο δήμαρχο για το δήμο Χαλκιδέων. Ποιος έχει θέσεις. Ποιος έχει πρόγραμμα. Ποιος έχει συγκεκριμένο υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει το «θα» στα προεκλογικά μπαλκόνια. Πρέπει να είμαστε και με συγκεκριμένες προτάσεις. Και να μην ξεχνάμε κα Ντίνη ότι εγώ, ήμουν δίπλα στον κ. Ζεμπίλη, όλη την 5ετία, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε εκείνος να τραβήξει μία άλλη πολιτική διαδρομή.

Εκεί, έβαλα κάτω τα πράγματα, αξιολόγησα θέσεις, προσωπικότητες, πρόγραμμα και μπόρεσα να κρίνω. Και σήμερα κρίνω ότι ο κ. Χρήστος Παγώνης είναι η ιδανική επιλογή, η σωστή επιλογή για το δήμο Χαλκιδέων.

Όταν η αντιπολίτευση είναι ουσιαστική και με επιχειρήματα έχει αποτέλεσμα. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της. Να ασκεί πίεση και έλεγχο στα πεπραγμένα. Σήμερα η Ιωάννα Δαριβέρη δείχνει να διεκδικεί πιο επίμονα μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων. Πως οραματίζεσαι την επόμενη μέρα των εκλογών;

Ήδη ξεκινάμε με σημαντικά έργα που δρομολογούνται στην πόλη μας. Η Αγορά που σας έχω αναφέρει. Η «Τεχνόπολης του Ευρίπου» Σημαντικά έργα τα οποία ήδη πραγματοποιούνται στις κοινότητες και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Όπως είναι στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, με την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Βασιλικού. Τα έργα αγροτικής οδοποιίας κ.α. Δε στοχεύουμε μόνο στη Χαλκίδα αλλά σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Επίσης, θα ήθελα να σας πω ότι επειδή προέρχομαι από μία πολύτεκνη οικογένεια πολυμελή. Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο κομμάτι της οικογένειας. Θέλω λοιπόν επόμενη μέρα και ο κ. Παγώνης και η παράταξή μας να στηρίξουμε τις πολύτεκνες οικογένειες να στηρίξουμε τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών. Είναι τοπική αναγκαιότητα. Και έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο κομμάτι αυτό.

Θα θέλατε να μας αναφέρετε κάποιες;

Θα ήθελα. Γιατί είμαι πολύ σημαντικό το κομμάτι της οικογένειας. Το εφάπαξ βοήθημα στη μητέρα που αποκτά τέταρτο παιδί και πάνω. Την εισαγωγή των παιδιών στους δημοτικούς σταθμούς κατά προτεραιότητα. Την ένταξη του δήμου Χαλκιδέων στο Ευρωπαϊκό δίκτυο των Φιλικών προς την οικογένεια πόλεων. Μία σημαντική πρωτοβουλία, που μπορώ να σας πω ότι το έχω ψάξει αρκετά, της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας μεγάλων οικογενειών που στόχο έχουν να προωθήσουν τοπικές πολιτικές υπέρ της ευημερίας των οικογενειών.

Πρέπει να είμαστε δίπλα στα παιδιά του τόπου μας, στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών. Να τους στηρίξουμε. Γιατί μην ξεχνάμε ότι το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Άρα πρέπει κι εμείς σα δήμος να βοηθήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβλήματα.

Μετά να μιλήσουμε για την τουριστική ανάπτυξη. Πολύ σημαντικό θέμα στο δήμο μας. Στο οποίο στηρίχτηκε και το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο. Ξέρετε παλιά η Χαλκίδα ήταν μία Βιομηχανική πόλη. Ζούσε από τους εργαζομένους και τη Βιομηχανία. Σήμερα όμως, με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει, αλλάζουμε ταυτότητα.

Ήδη έχουν γίνει σημαντικές προτάσεις και από την παρούσα δημοτική αρχή του κ. Παγώνη και πλέον στόχο μας έχουμε να αποκτήσουμε τουριστική ταυτότητα. Να βοηθήσουμε και τον Εμπορικό κόσμο της πόλης , να αναδείξουμε τα πολιτιστικά στοιχεία τα ιστορικά μας μνημεία, να έρθει κόσμος στην πόλη μας. Να ανοίξουν δουλειές. Να μειωθεί η ανεργία.

Είναι ένας τρόπος αυτός, να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Και χαίρομαι γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι στην παράταξη του κ. Παγώνη που στοχεύει στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Που έχει συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες διατυπώθηκαν στο1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Συνεπώς λέτε ότι έχουν γίνει πράγματα επι θητείας Παγώνη και πως θα δώσετε το μεγαλύτερο βάρος στην Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου;

Εννοείται πως έχουν γίνει πράγματα. Εδώ είμαστε όμως για να τα διορθώσουμε. Αλλά και για να πάμε το δήμο μας ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Με πολλή όρεξη, με πολύ μεράκι, με αγάπη, με πολλή αισιοδοξία ατενίζουμε το μέλλον και είμαστε εδώ. Είμαστε δίπλα στον κόσμο. Θέλουμε να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Εμένα προσωπικά το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό. Δεχόμαστε την κριτική του κόσμου και τον θέλουμε δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα. Να αξιολογήσει ανθρώπους, θέσεις, πρόγραμμα και προτάσεις.

Η Ιωάννα Δαριβέρη κάνει κάτι το οποίο μιμούνται οι υπόλοιποι συνδυασμοί στη συνέχεια… Αφορά τον καθαρισμό της Ακτής στη Λιανή Άμμο. Πείτε μας γι’ αυτή σας την πρωτοβουλία.

Ήταν το Trashtag, το οποίο είναι διαδεδομένο πιο πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια πρωτοβουλία που καθαρίσαμε τις παραλίες με μία ομάδα εθελοντών που συμμετείχαν μικρά παιδιά και στόχο είχε να εμπνεύσει και να προκαλέσει. Και χαίρομαι και άλλοι όπως είπατε ακολούθησαν το παράδειγμα αυτό. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας να μην πετάνε σκουπίδια. Να έχουν οικολογική συνείδηση. Όλα αυτά, θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την πόλη μας και πιο φιλική και πιο όμορφη.

Άρα με αυτό το μήνυμα θέλετε να περάσετε;

Ακριβώς και χαίρομαι πολύ γιατί είχε και πολύ καλά και όπως είπατε παραδειγματίστηκαν και άλλοι από την πρωτοβουλία.

Θέλω να σταθώ λίγο και στο θέμα της ανεργίας. Ο Χρήστος Παγώνης στις προηγούμενες εκλογές έλεγε ότι θα προσπαθήσει πάρα πολύ στο να μειωθεί η ανεργία στο δήμο, έτσι ώστε να βρουν δουλειά οι νέοι και να μείνουν στον τόπο τους. Τι γίνεται από δω και πέρα;

Είναι αυτό που σας είπα. Ό,τι στοχεύοντας στην Τουριστική Ανάπτυξη, είναι ένας τρόπος να μειωθεί η ανεργία. Ανοίγουν δουλειές. Στηρίζουμε τα μαγαζιά. Τα μαγαζιά στη συνέχεια προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζόμενους.

Μην ξεχνάμε και στο Καρναβάλι τι έγινε που ήρθαν πολλοί τουρίστες. Κινείται. Πρέπει να κινηθεί η αγορά και αυτός είναι ένας τρόπος. Ο Τουρισμός είναι ένας τρόπος να μειωθεί η ανεργία. Έτσι κινούμαστε. Αυτός είναι ο άξονας. Και πιστεύω πολύ στο κομμάτι του τουρισμού στην πόλη μας γιατί είμαστε μία πόλη όμορφη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη πόλη και πολλοί θέλουν να έρθουν και να τη δουν και να την απολαύσουν.

Θέλω να κλείσουμε την κουβέντα μας με τα μηνύματα που εισπράττεις από τον κόσμο. Τι σου λένε στις επαφές που έχεις καθημερινά μαζί τους;

Χαίρομαι που οι συμπολίτες μου που καθημερινά έρχομαι σε επαφή μαζί τους, εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, συζητάμε μαζί. Είμαι εδώ για να είμαι δίπλα στον κόσμο και να βάλω και εγώ το λιθαράκι στον τόπο μου και στο δήμο Χαλκιδέων. Προτεραιότητα όπως σας είπα είναι και το περιβάλλον, είναι ο πολιτισμός, η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, είναι η μείωση της ανεργίας, είναι η οικογένεια , είναι τα παιδιά γιατί σα νέα μαμά όπως είπατε είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη. Και θέλω να φτιάξουμε μία πόλη που είναι φιλική στα παιδιά μας. Και να συμβάλω κι εγώ. Να βάλω το λιθαράκι μου σ’ αυτό. Ξέρετε δεν είμαι της φιλοσοφίας και δε βολεύομαι. Δεν είμαι του «δε βαριέσαι». Υπάρχει όρεξη. Υπάρχει μεράκι. Υπάρχει αγάπη και θέλω να είμαι και να προσφέρω στον τόπο μου. Γιατί αγαπώ τον τόπο μου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΔΑΡΙΒΕΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

 

 

Τα φιλαράκια τα καλά … Λίλιαν Ζλακώνη και Βασίλης Καθαροσπόρης από αύριο μαζί για το καλό του δήμου Χαλκιδέων; Το σενάριο που έφερνε την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη να παραιτείται μετά το Καρναβάλι και απο Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ και απο δημοτικός σύμβουλος "πουλώντας" το Χρήστο Παγώνη που την είχε κάνει "υπερδήμαρχο",σε πρώτη φάση επιβεβαιώθηκε. Μένει τώρα να δούμε και το μεγάλο βήμα που τη θέλει υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Καθαροσπόρη με τον οποίο κάνει εκλογές πάνω από 10 χρόνια στο δήμο της Χαλκίδας. Σταθερή αξία στα πολιτικά δρώμενα αυτής της πόλης και πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της Χαλκίδας, όπως λένε όσοι τους γνωρίζουν καλά…

Στα κάγκελα είναι τα τελευταία χρόνια οι υπάλληλοι του δήμου Κύμης-Αλιβερίου οι οποίοι διεκδικούν με κάθε τρόπο τα αυτονόητα. Τα γάλατα και είδη ατομικής προστασίας, τα επιδόματα υπαλλήλων που μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις κ.α είναι μερικά από τα αιτήματα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά τα γάλατα το θέμα είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο το Νοέμβριο του 2017. Και τότε ο κ. Μπόκαρης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών τους είχε συστήσει να κάνουν λίγο υπομονή. Σήμερα έχουμε 2019 και οι υπάλληλοι είναι στο ίδιο έργο θεατές. Μία ακόμα υπόσχεση του Αντιδημάρχου που έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr πριν από λίγο ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο κ. Σαμοθράκης, περίμεναν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει διευθετηθεί το θέμα.

«Είχαμε ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο» είπε στο eviakosmos.gr o κ. Σαμοθράκης και συνέχισε: «Αντί του δημάρχου μιλήσαμε με τον κ. Μπόκαρη ο οποίος μας απάντησε αρνητικά λέγοντας μας: Κάντε ότι νομίζετε…»

Μετά την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του Δήμου επανήλθαν σήμερα αποφασισμένοι να κάνουν ακόμη και κατάληψη μήπως και ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων. Στο πλευρό τους και δύο εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας.

Ζητώντας συνάντηση με το δήμαρχο, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το δημαρχείο στο Αλιβέρι. Η συνάντηση με το δήμαρχο Θανάση Μπουραντά πραγματοποιήθηκε στις 11:30 το πρωί παρουσία των Αντιδημάρχων Γιώργου Μπόκαρη αρμοδίου για τα οικονομικά του δήμου και του Γιώργου Κότσαρη Δ.Ε Αυλώνος. Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο κ. Σαμοθράκης, ο δήμαρχος τους είπε ότι περιμένουν την έγκριση της τελευταίας τροποποίησης του προϋπολογισμού για να τους δώσουν τα χρήματα για τα γάλατα, τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, κάποιοι εκλεγμένοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, αντί να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα που διαιωνίζεται και να βρουν τη λύση ισχυρίστηκαν προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, ότι αυτή η κίνηση γίνεται εν όψη εκλογών, κάνοντας αντιπολίτευση. Κουβέντα για τις αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και χρόνια και δεν εκτελούνται όπως αυτή με τα χρήματα που δεν πήρε το Νομικό Πρόσωπο από το δήμο και αφορούν την περσυνή επιχορήγηση. Υπόθεση, για την οποία όταν το θέμα το ανέφερε ο κ. Παγώνης στη συνεδρίαση του Δ.Σ ο δήμαρχος δήλωνε άγνοια των πραγμάτων και μάλιστα δημόσια…

ergazomenoi dimos1

ergazomenoi dimos3

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φιλανθρωπικό σωματείο Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 10:00π.μ. και σας καλεί όλους να συμμετάσχετε μετατρέποντας την αγάπη σας σε πράξη!

   Σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι η δωρεά αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης Γ.Ν. Παπανικολάου. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής, Κεντρικής Εύβοιας και της Νήσου Σκύρου.

Ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης Μιχάλης Ιατρόπουλος που πλήθος κόσμου έχει λατρέψει μέσα από τις μοναδικές του ερμηνείες αλλά και από τις φιλανθρωπικές του δράσεις, στηρίζει τον αγώνα μας και σας καλεί να κάνετε και εσείς το ίδιο μετατρέποντάς την αγάπη σας σε πράξη!

Βίντεο « Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος στηρίζει το Αγαπώ και Πράττω» :


     Η διαδρομή του φετινού αγώνα θα διεξαχθεί στα παραθαλάσσια γραφικά χωριά της Παραλίας Κύμης, της Πλατάνας και του Στομίου Οξυλίθου, και αποτελείται από δύο διαδρομές τρεξίματος των 10χλμ και 5χλμ καθώς και αγώνες για παιδιά δημοτικού των 500 μέτρων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το λιμάνι της Παραλίας Κύμης.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη σελίδα μας www.agapwkai prattw.gr.

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε στην επίτευξη του στόχου μας είτε αγοράζοντας το μπλουζάκι μας το οποίο θα διατεθεί στην αγορά σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, είτε με το να γίνετε υποστηρικτές χορηγοί ή χορηγοί ειδών και υπηρεσιών.

Στηρίξτε κι εσείς αυτή μας την προσπάθεια! Μπορούμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας, μετατρέποντας την αγάπη μας σε πράξη!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : eviakosmos.gr και ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τους μαθητές του Λυκείου της γενέτειράς του, Βασιλικού Χαλκίδος, προσκεκλημένος από την σχολική κοινότητα.

Κατά την άφιξή του ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, έγινε δεκτός από τους διδάσκοντες με επικεφαλής τον Λυκειάρχη κ. Σάββα Οβαδία και εν συνεχεία από τους μαθητές στους οποίους μίλησε για το περιεχόμενο και τα διαχρονικά μηνύματα της επερχόμενης Εορτής του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου ακολούθησαν εύστοχες ερωτήσεις μαθητών και εποικοδομητικός διάλογος με τους ίδιους και τον Ποιμενάρχη τους, μέσα από τον οποίο εμβάθυναν στα πανανθρώπινα νοήματα της Αναστάσεως.

Στο τέλος της επισκέψεως, μέσα σε θερμό και ευχάριστο κλίμα, ο Σεβασμιώτατος διένειμε αναμνηστικές ευλογίες.

Σελίδα 1 από 501

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr