bannerlive

Τελευταία Νέα

Ένα δυνατό πολιτιστικό διήμερο διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καστέλλας, «Εν χορώ». Πρόκειται για ένα διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών «Βάι 2019» στο οποίο συμμετέχουν χορευτικά από την Εύβοια, τη Βοιωτία, τον Ωρωπό, τη Μυτιλήνη θα παρουσιάσουν ήθη, έθιμα και χορούς από τις περιοχές τους και όχι μόνο. Χορηγοί επικοινωνίας ο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm και το eviakosmos.gr. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΑΦΙΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Επαναπροωθείται προς δημοσιοποίηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  η απόφαση περί χαρακτηρισμού καταλληλόλητας ακτών κολύμβησης του Νομού Εύβοιας για το έτος 2019 υπογράφηκε και αναρτήθηκε στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" στις 15 Μαΐου 2019 με ΑΔΑ: 6ΕΟΥ7ΛΗ-Ψ3Θ. Σύμφωνα με αυτήν, επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις χαρακτηρισμένες ακτές της Εύβοιας και της Σκύρου. Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν και εξετάστηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, κατατάσσονται στο εύρος τιμών «υδάτων εξαιρετικής ποιότητας».

Η κολύμβηση, κατά πάγιο κανόνα της Δημόσιας Υγείας απαγορεύεται μόνο σε καθορισμένες περιπτώσεις υδάτων καθώς και:

α) εντός των λιμανιών,

β) εντός των μόνιμων αγκυροβολίων και των ναυπηγείων,

γ) σε ζώνη διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν από τα στόμια εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες,

δ) σε ζώνη πενήντα (50) μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων υδάτων,

ε) στις εκβολές ρεμάτων συνεχούς και διαλειπούσης ροής, έναντι και εκατέρωθεν βιομηχανικών-βιοτεχνικών δραστηριοτήτων,

στ) σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν ιχθυοκαλλιεργειών ιχθυογεννητικών σταθμών.

Επισημαίνεται, επιπλέον, πως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, είναι μοναδικοί αρμόδιοι και πλέον αξιόπιστοι φορείς για τον χαρακτηρισμό των ακτών κολύμβησης.

Δύο χρόνια αντιδήμαρχος και έργο στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος δεν είδαμε… Έφτασε καλοκαίρι και οι παραλίες παραμένουν ακαθάριστες, αγροτική οδοποιία κάτω από το μηδέν και ο κόσμος από τα χορτάρια δε μπορεί να πάει στα σπίτια του, όπως καταγγέλλει. Και μπορεί οι εκλογές να πέρασαν αλλά ο κόσμος παραμένει στην περιοχή και έχει και απαιτήσεις από τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι ο νυν αντιδήμαρχος Γιώργος Κότσαρης αποδεκατίστηκε σε ψήφους ήρθε τρίτος και κατά ιδρωμένος μέσα στο Αυλωνάρι. Τυχαίο; Δε νομίζω. Όπως τρόμαξε να πάρει ψήφους και γύρω – γύρω. Θα πρέπει αυτά τα μηνύματα του κόσμου να τα πάρει πολύ σοβαρά ο δήμαρχος Θανάση Μπουραντάς.

Στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος αποδεκατίστηκε. Αν δεν τον στήριζαν από γύρω-γύρω δεν θα εκλεγόταν καν. Θα ξανακάνει τα ίδια λάθη η δημοτική αρχή Μπουραντά που αυτή τη φορά ψηφίστηκε με στόχο να διορθώσει λάθη παρελθόντος και να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του δήμου σε όλα τα επίπεδα; ‘Η ξανά στο ίδιο έργο θεατές; Οι δημότες της Δ.Ε Αυλώνος μίλησαν με την ψήφο τους…Μένει να τους σεβαστεί εμπράκτως αυτή τη φορά ο δήμαρχος!

Να θυμίσουμε επίσης για την ιστορία ότι ο κ. Κότσαρης ούτε σαν αντιδήμαρχος αλλά ούτε και σαν δημοτικός σύμβουλος έφερε τα τελευταία χρόνια μία πρόταση για τη Δ.Ε Αυλώνος… Και γι αυτό ο κόσμος έχει αντιδράσει άσχημα στο άκουσμα και μόνο ότι ο κ. Μπουραντάς θα τον «χρίσει» εκ νέου αντιδήμαρχο στην περιοχή που αποδεκατίστηκε στις εκλογές…

Το Νησί της Στερεάς επισκέφθηκε πριν από μερικές μέρες η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ Άννα Παππά. Και οι Σκυριανοί την «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή. «Ήρεμη δύναμη» η αρχιτεκτόνισσα σε αυτές τις εκλογές.

Και επειδή τυγχάνει να έχει και πολλούς φίλους στη Σκύρο, γνωρίζουν καλά και το ήθος της αλλά και τη δυναμική της. Όπως επίσης και τις ικανότητες της έτσι ώστε να θέλουν ένα δικό τους άνθρωπο στη Βουλή.

Και βέβαια, τα αγκαλιάσματα στη Σκύρο συνοδεύονται με τα παραδοσιακά γλυκά της… Τον παραδοσιακό λουκουμά που συμβολίζει τη δέσμευση. Δέσμευση των Σκυριανών στο πρόσωπο της Άννας Παππά, όπως και δέσμευση της Άννας Παππά στους Σκυριανούς ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται γι αυτούς και για το Νησί…

Ψηλά έχει βάλει τον πήχη σε αυτές τις εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος τρέχει το Νομό από άκρη σε άκρη. Τα μηνύματα του κόσμου είναι αισιόδοξα για την υποψηφιότητα του. Και όλο αυτό όπως λέει και ο ίδιος: «Πορεύομαι με πυξίδα τις αρχές μου!»

Ενημερώνει συνεχώς, για τις θέσεις του κόμματος όπως έχουν ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και βέβαια ανακοινώνει και το δικό του σχεδιασμό για την Εύβοια, με προτάσεις που ο ίδιος έχει συντάξει μετά από τις επαφές του όλο αυτό το διάστημα με τον κόσμο.

Την Εύβοια θα επισκεφθεί για ακόμα μία φορά ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη ο οποίος θα βρίσκεται στο ENZO CAFÉ στην Ερέτρια στις 6:30 το απόγευμα, στην συνέχεια 25 Ιουνίου, στις 7:30 θα επισκεφθεί τα Ψαχνά και τέλος στις 9 θα συναντηθεί με κόσμο στο CAFÉ CINEMA στη Χαλκίδα.

Κατόπιν πρόσκλησης του μέλους του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, κ. Μάνου Τσαλαμανιού, , την Κυριακή το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Μανώλης, συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία της Κύμης. Συζητήσαν για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και κυρίως τα ζητήματα του οδικού δικτύου, της έλλειψης σφαγείου στην περιοχή που αποτελεί πληγή για την κτηνοτροφία και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της Κύμης.

Ο κ. Μανώλης, δεσμεύτηκε να εργαστεί με σχέδιο και αποφασιστικότητα προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων και πρότεινε τη συνεργασία όλων (τοπικών αρχών, περιφερειακής διοίκησης, κεντρικής διοίκησης και τοπικών συλλόγων), ώστε να κάνουμε την Κύμη παγκοσμίως αναγνωρίσιμη. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε: 

  1. Σε συνέχεια του Έτους Παπανικολάου UNESCO (2012), να προετοιμάσει ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου φάκελο για την ένταξη του στο παγκόσμιο δίκτυο UNESCO Learning Cities. 
  2. Να έρθουμε σε επαφή με την διοίκηση του Πανεπιστημίου Cornell, όπου δίδαξε και πραγματοποίησε την έρευνά του ο Γ. Παπανικολάου, ώστε να τους πείσουμε να φτιάξουν παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Κύμη, το οποίο θα επισκέπτονται καθηγητές και φοιτητές ιατρικής από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιούν σεμινάρια και έρευνα. 
  3. Να δημιουργήσουμε μουσείο για το Ευβοϊκό Αλφάβητο, το οποίο αποτελεί τον πρόγονο του Λατινικού Αλφάβητου. 

Οι φίλοι του τον τίμησαν την Κυριακή το βράδυ με την παρουσία τους τον υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σίμο Κεδίκογλου. Χαλαρά με ποτάκι τα είπαν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Και ήταν πολλοί οι φίλοι που τον συγκίνησαν.

Δίπλα του σε ακόμα μια εκλογική αναμέτρηση. Από εκείνους που πάντα ήταν στο πλευρό του. Πίστεψαν σ’ αυτόν και στο όραμά του για την Εύβοια και το δήλωσαν με την παρουσία τους. Και είναι ακόμη περισσότεροι όλοι εκείνοι που ήθελαν να είναι μαζί του σε αυτή τη συνάντηση φίλων την Κυριακή το βράδυ και λόγω υποχρεώσεων δεν τα κατάφεραν.

«Έχουμε δώσει τόσες μάχες μαζί. Τώρα δίνουμε ακόμα μία νικηφόρα μάχη που θα φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Τη Ν.Δ στην Κυβέρνηση και έτσι η Εύβοια θα περάσει μπροστά. Με αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Ν.Δ», είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Όπως και να ‘χει ο υποψήφιος δεν εξαιρεί κανέναν! Ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και ανανέωσε το ραντεβού για την άλλη Τετάρτη όπου θα παρουσιάσει αναλυτικά στην ομιλία του τις θέσεις της Ν.Δ.

Στο πλευρό του πάντα να τον στηρίζει η απαστράπτουσα σύζυγός του Ελισάβετ Κατσαμάκη και βέβαια ο άντρας που κλέβει καρδιές δεν είναι άλλος από το μόλις 6 μηνών γιο του, τον Κεδίκογλου JUNIOR που φροντίζει με το χαμόγελο του, να δίνει δύναμη στο μπαμπά του για να πετύχει το στόχο!

sk1

sk2

sk3

sk4

sk5

sk7

sk10

sk11

 

sk64

sk12

sk13

sk15

sk16

sk17

sk18

sk21

sk25

 

sk26

sk27

sk29

sk30

sk31

sk32

sk33

 

sk34

sk35

 

sk36

sk37

sk38

sk39

sk40

sk41

sk42

sk43

sk44

sk45

sk46

sk47

sk48

sk49

sk50

sk51

sk52

sk53

sk54

sk55

sk56

sk57

sk58

sk59

sk60

sk61

sk62

sk63

 

Δυναμική, αεικίνητη, έμπειρη, καταξιωμένη στον επαγγελματικό της χώρο και αγαπημένο παιδί του απερχόμενου Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα από την θέση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η δικηγόρος Μίνα Παπαναστασίου με καταγωγή από το Μονόδρι και τον Οξύλιθο περισσότερο έτοιμη από ποτέ ρίχνεται στην μητέρα των μαχών, τις επερχόμενες εθνικές εκλογές αποτελώντας μία αξιόλογη σε όλα τα επίπεδα υποψηφιότητα για το ΚΙΝ.ΑΛ στην Εύβοια.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Εύβοιας Μίνα Παπαναστασίου σε συνέντευξη της στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη τη Πέμπτη 13 Ιουνίου μίλησε για την υποψηφιότητα της με το ΚΙΝ.ΑΛ :

«Η δική μου πολιτική αφετηρία και η ανάγκη να ασχοληθώ με τα κοινά ξεκίνησε ως υποψήφια βουλευτής το 2012 με το ΠΑΣΟΚ σε μία πολύ δύσκολη περίοδο που θεώρησα ως νέος άνθρωπος ότι έπρεπε να βάλω πλάτη και εγώ από την πλευρά μου στο μέτρο που μου αναλογούσε και να επικοινωνήσω τις θέσεις του κόμματος, αλλά και το τι πρεσβεύαμε και τις αρχές μας και τις αξίες μας που συνεχίζουμε από τον Ανδρέα τον Παπανδρέου, μέχρι σήμερα.

Αυτή μου η ανάγκη δε στέρεψε ούτε και κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης μου με το β βαθμό της Αυτοδιοίκησης. Όταν ούσα Πρόεδρος το 2015 τέθηκα στις ανάγκες του κόμματος και τέθηκα υποψήφια στην 7η θέση, υποψήφια βουλευτής το Σεπτέμβρη του 2015 με την τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ και πλέον μετά το 2017 Κίνημα Αλλαγής».

Η κα Παπαναστασίου αναφέρθηκε και στην εμπειρία που απέκτησε αυτά τα χρόνια της ενασχόλησης της με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τονίζοντας την ενασχόληση ακόμα και για θέματα που δεν ήταν δικαιοδοσίας τους.

«Να θυμίσω πολλά σημεία καίρια τα οποία απασχολούν και την καθημερινότητα. Όπως οι διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ που έπληξε πάρα πολλά νοικοκυριά. Με δική μου πρωτοβουλία ετέθη ψήφισμα το οποίο έγινε ομοφώνως αποδεκτό από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και κάναμε μία παρέμβαση συνολική έτσι ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για να μην υπάρξει αυτή η οριζόντια διακοπή ηλεκτροδότησης. Τη διακοπή λειτουργίας σημαντικών αστυνομικών τμημάτων. Την ενίσχυση στον τομέα της υγείας με πολλές παρεμβάσεις όπως είναι η ενίσχυση των αγροτικών ιατρών στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, με την ενίσχυση των 400€ κ.α. Η ενίσχυση του Οδικού Δικτύου που είναι για μας ένα μεγάλο στοίχημα για το ΚΙΝΑΛ κ.α» είπε μεταξύ άλλων η κα Παπαναστασίου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων αγωνίστηκαν το Σάββατο 22/6/19 στη Κατερίνη οι αθλητές του Συλλόγου μας ΕΥΒΟΪΚΟΥ Γ.Α.Σ.

Στη 5η θέση κατετάγη ο ΓΑΡΑΝΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στα 110μ με εμπόδια με χρόνο 15:30΄΄ και στην 7η θέση η ΡΩΣΣΗ ΟΛΓΑ στα 100μ με εμπόδια με ατομικό ρεκόρ 15:40΄΄.

Να σημειώσουμε ότι και οι 2 αθλητές προπονούνται με το προπονητή του Συλλόγου ΓΑΡΑΝΤΖΟΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟ.

ΡΩΣΣΗ ΟΛΓΑ

 

Σελίδα 1 από 530

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr