Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κόσμος τίμησε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού έργου 2016-2017 στη θέση Παλαιοχώρια Αμαρύνθου

Η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή την Ελλάδα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, ο Δήμος Ερέτριας και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός και Οικολογικός Σύλλογος Αμαρύνθου την Τετάρτη  6 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ , στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου σε μία σεμνή τελετή παρουσίασαν τα αποτελέσματα του ανασκαφικού έργου 2016-2017,  στη θέση Παλαιοχώρια Αμαρύνθου.

Δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του πρώτου ελληνιστικού τοίχου σε μικρής έκτασης δοκιμαστική τομή έχουν ανασκαφεί πλέον τέσσερα μνημειώδη κτίρια στους δυτικούς πρόποδες του λόφου. Φέτος βρέθηκε για πρώτη φορά ενεπίγραφη αναφορά στην Άρτεμη, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα κτίρια αυτά ανήκουν στο ιερό της θεάς Αρτέμιδος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων Εύβοιας Αμαλία Καραπασχαλίδου η οποία θα αναφέρθηκε στην εύρεση θαλασσινών όστρεων σε αρχαιολογικά στρώματα, τη χρήση και τη σημασία τους.

Καθώς επίσης και ο Επιστημονικός Γραμματέας της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής Tobias Krapf. Το λόγο πήρε  η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που εργάζονται και σήμερα παρουσιάζουν αυτό το αποτέλεσμα που είναι κάτι το ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό για τον τόπο και την ιστορία. «Με αγάπη όραμα μεράκι μας απέδειξαν πως μπορούν να αναβιώσουν το παρελθόν. Αγωνιούμε, οραματιζόμαστε μαζί σας και του χρόνου περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα από εσάς…» είπε μεταξύ άλλων η δήμαρχος.

 Ακολούθησαν εισηγήσεις από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, Παρασκευή Καλαμαρά και τον καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Λωζάνης, Διευθυντή της Αρχαιολογικής Σχολής Karl Reber.

Οι Αμαρυνθιοι έκαναν δώρα στην ομάδα των αρχαιολόγων

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10 μέχρι τις 12 το μεσημέρι έγινε ξενάγηση στην  ανασκαφή για το κοινό από τα μέλη της αρχαιολογικής ομάδας.

aamara2

aamara3

aamara4

aamara5

aamara6

aamara7

aamara8

aamara9

aamara10

amara11

amara12

amara13

amara14

amara15

amara16

amara18

amara19

amara20

amara21

amara22

amara24

amara25

amara26

amara27

amara27

amara28

amara29

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 23:01

Σχετικά Άρθρα