Τελευταία Νέα

Μία πολύ σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου της Εύβοιας από την Εταιρία Γενικής Ιατρικής «Ιπποκράτης» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας και το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας με θέμα: «Ιατρική και νοσηλευτική ευθύνη».

imip6

Η ημερίδα ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Γκίκα και του Προέδρου της Εταιρίας Οικογενειακής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», Δημήτρη Καρανάσιου.

imip2

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ψαχνών Γενικός Γιατρός Νίκος Δήμου ανέπτυξε το θέμα Προβληματισμοί περί Ιατρικής και Νοσηλευτικής Ευθύνης. Σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πλέον γίνεται μάθημα προπτυχιακών μάθημα των ιατρικών σπουδών. Από το πρώτο έτος ενημερώνονται οι φοιτητές για το θέμα. Ενώ στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις κατηγορίες ιατρικού λαθους, επισημαίνοντας τα διαγνωστικά λάθη –λάθος διάγνωση, λανθασμένη γενική εκτίμηση των εργαστηριακών εξετάσεων, παράληψη κατάλληλης πράξης σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΨΑΧΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, Αστέρης Κουρούπης ο οποίος μεταξύ άλλων εστίαση στην αλλαγή του Νόμου σε ότι αφορά το ποινικό μέρος της δίκης. Καθώς από τις … όπως είπε τα δικαστήρια θα μπορούν να επιβάλλουν και ποινές φυλάκισης στους γιατρούς, για αμέλεια, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι και σήμερα.

imip7

 

«Μέχρι τώρα η ανθρωποκτονία από αμέλεια τιμωρείτο με φυλάκιση 3 μήνες μέχρι πέντε χρόνια. Έρχεται σήμερα ο σύγχρονος Νομοθέτης και τροποποιεί τη συγκεκριμένη διάταξη και την κάνει 2 χρόνια. Η ποινή με την οποία μπορεί να ξεκινήσει ένα δικαστήριο αν ο κατηγορούμενος» είπε ο κ. Κουρούπης και συνέχισε:

«Αυτό σημαίνει αν καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, δηλαδή αν θα τον δικάσουν είναι δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να πάει φυλακή. Γιατί πλέον η αναστολή που ξέραμε μέχρι τώρα, δε θα ισχύει, γιατί ο Νόμος άλλαξε. Από την 1η Μαΐου και μετά δεν τίθεται θέμα αναστολής γι’ αυτά τα αδικήματα. Η αναστολή θα είναι μέχρι το ένα έτος. Πάνω από το ένα έτος αναστολή δεν προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας. Αν ξεκινήσετε από τα δύο χρόνια ή πάτε στα τρία χρόνια υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα μπορεί να οδηγήσει κάποιους ανθρώπους ακόμα και στη φυλακή.»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Κουρούπης θα υπάρχει πλέον σχετική δυσκολία και στην αναγνώριση ελαφρυντικών.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Κουρούπη εδώ:

imip5

 

Σημαντική η παρουσίαση από τη νοσηλεύτρια Βασιλική Γιαπλέ της εργασίας της Δρ. Μαρίας Καλαφάτη Π.Ε Νοσηλεύτριας η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην ημερίδα. Ανέπτυξε το θέμα Νομικής και Ηθικής Ευθύνης των νοσηλευτών κατά την άσκηση του επαγγέλματος. Τι είναι νόμιμο και τι ηθικό να πράξει ένας νοσηλευτής σε ζητήματα υγείας πολύ σοβαρά; «Όταν κάνω αιμοδιήθηση ή αιμοδιάχυση λίγο πριν καταλήξει εφόσον ξέρω ότι ο ασθενής δε θα επιβιώσει. Ο γιατρός ακολουθεί το Νομικό κομμάτι. Ηθικά όμως; Τι είναι το σωστό και για τους δύο; Και για το γιατρό και για το νοσηλευτή;».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ της κας Βασιλικής Γιαπλέ

imip3

Για το ρόλο του Ιατροδικαστή στη δίκη αναφέρθηκε ο εμπειρότατος ιατροδικαστής Αναστάσιος Θεοδωρίδης. «Έχω παραβρεθεί σε δίκες όλα αυτά τα χρόνια σε ποσοστό 90% από την πλευρά των γιατρών και ένα 10% από την πλευρά των συγγενών. Ποιος είναι ο ρόλος του ιατροδικαστή σε αυτές τις υποθέσεις; Εκτός του να κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή όταν έρθει το μοιραίο. Σπανίως θα οριστεί ως πραγματογνώμονας. Όταν είναι σωματική βλάβη που προέρχεται από ιατρική αμέλεια, συνήθως ορίζονται συνάδελφοι της κατάλληλης ειδικότητας. Έχει παρεξηγηθεί ο ρόλος του ιατροδικαστή στα θέματα ιατρικής αμέλειας. Γιατί και χθες ο Εισαγγελέας μου είπε: Μα για όλα είστε ειδικοί; Συνήθως ο ιατροδικαστής θα έρθει να μιλήσει για θέμα χειρουργικό, νευροχειρουργικό για θέμα γυναικολογικό » είπε ο κ. Θεοδωρίδης και συνέχισε: «Δυστυχώς, δε θα υπάρξει ποτέ σε θέμα οικογένειας, να έρθει κάποιος συνάδελφος να καταθέσει κατά συναδέλφου. Σπανίως θα δούμε κάτι τέτοιο. Έχουμε δει πάρα πολλές υποθέσεις που φτάνουν στα δικαστήρια. Προηγουμένως είπατε ότι πρόκειται να το κάνουν δεν ξέρω αν θα περάσει, μία επιτροπή από τους ιατρικούς συλλόγους, έτσι ώστε να μη φτάνουν όλες οι υποθέσεις στα δικαστήρια. Εδώ έρχεται απέναντι ο ιατροδικαστής που ξέρει αυτές τις υποθέσεις και λέει ότι αν θα υπάρξουν τέτοιες επιτροπές πολλές υποθέσεις δε θα πάνε στα δικαστήρια. Και θα έρθει και ο αντίλογος των συγγενών οι οποίοι θα πουν: Η συντεχνία σας θέλει να καλύψει τα περιστατικά αυτά και όπως μία ΕΔΕ σε πολλά νοσοκομεία λέει ότι δε φταίει κανένας, και μία απόφαση του ιατρικού συλλόγου ή της επιτροπής θα λέει δε φταίει ο γιατρός…»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΑΝ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

 

 

Σημαντικά ερωτήματα τέθηκαν μεταξύ άλλων από τους γιατρούς κ.κ. Συμεωνίδη και την καρδιολόγο του Νοσοκομείου της Χαλκίδας Κάτια Μεγάλου.

imip4

Ο Καθηγητής Γενικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γιώργος Μαρίνος ο οποίος παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον την ημερίδα δήλωσε στο τέλος αυτής μεταξύ άλλων: «Εγώ θα παραμείνω γιατρός …Δεν αλλάζω επάγγελμα!» Τονίζοντας μεταξύ άλλων στην σύντομη τοποθέτηση του ότι πολλοί γιατροί λόγω της αυστηρής νομοθεσίας για να αποφύγουν τις ευθύνες ασχολούνται πλέον με την έρευνα. Ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Μαρίνου

 

Μία άλλη διάσταση στην όλη συζήτηση έδωσε μοιράζοντας την εμπειρία του, από Χώρες του Εξωτερικού που ο ίδιος εργάσθηκε πριν από πολλά χρόνια, ο ογκολόγος –Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Βασίλης Αρμόνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία των κατευθυντήριων οδηγιών για τα περισσότερα νοσήματα.

«Η αξία των κατευθυντήριων οδηγιών που δυστυχώς στη Χώρα μας δεν υπάρχουν, για τα περισσότερα νοσήματα. Άρα, θα έπρεπε να πιέσουμε να υπάρξουν βασικές κατευθυντήριες οδηγίες για τα περισσότερα νοσήματα, προσαρμοσμένες με την ιδιομορφία της Χώρας. Δηλαδή, δεν είμαστε μία Χώρα η οποία έχει τις άπειρες δυνατότητες στο γεωγραφικό χώρο που εξελίσσεται μία ιατρική πράξη. Κατευθυντήριες οδηγίες πρέπει να εισαχθούν και στη Χώρα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρμόνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Αρμόνη

Η απόφαση του δημάρχου Ερέτριας Νίκου Γουρνή να συνταχθεί με τις αποφάσεις του Επαγγελματικού Σωματείου της Ερέτριας και του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρύνθου μετά τις υπογραφές που συγκέντρωσαν από τα μέλη τους για τις Κυριακές που θέλουν να παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στον Δήμο της Ερέτριας εξαιρώντας από αυτή την απόφαση τα super markets τα οποία αναφερόταν να είναι κλειστά.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου αναφέρει στο έγγραφο που στέλνει στο δήμαρχο Ερέτριας, μεταξύ άλλων ότι η απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένης κατηγορίας καταστημάτων , δεν είναι ισχυρή αφού είναι αντίθεση σε ρητή διάταξη του Νόμου, δηλαδή, κανόνα δικαίου υπέρτερης τυπικής ισχύος και στέλνει την απόφαση για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία και θα κρίνει αν μπορεί η απόφαση του Δημάρχου να εφαρμοστεί.

Η υπόθεση με τον εργαζόμενο στο Δήμο Ερέτριας που φέρεται να δούλευε εξ αποστάσεως από τη Σπηλιά, εκτός από την ΑAΔΕ απασχολεί και τις δικαστικές αρχές της Χαλκίδας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, στον Εισαγγελέα κλήθηκαν για να απολογήθηκαν για το θέμα ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος με τον πρώην Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Τσώκο καθώς και άλλοι πρώην και νυν αιρετοί του Δήμου Ερέτριας που εμπλέκονται στην υπόθεση όπως επίσης κλήση από τον Εισαγγελέα έχουν πάρει για να καταθέσουν τρεις υπάλληλοι στην καθαριότητα. Η υπόθεση βρίσκεται στην προανάκριση από την οποία μένει να δούμε αν προκύψει παράβαση καθήκοντος ή κάτι άλλο από την έρευνα που διενεργεί ο δικαστικός λειτουργός.

H Attica AE Συμμετοχών ανακοινώνει προς τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό, την ανάληψη της θέσης Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου από τον κ. Διονύση Θεοδωράτο με ισχύ από 1ης Μαρτίου 2024.

Στα νέα του καθήκοντα που έχει την ευθύνη του Εμπορικού Πυλώνα και της Πυλώνας Ναυτιλιακής Εκμετάλλευσης.

«To Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε και τα μέλη της, συγχαίρουν και εύχονται στον αγαπημένο φίλο ,συνεργάτη, άνθρωπο Διονύσιο Θεοδωράτο, Καλή επιτυχία.

431476588 427795153106198 5332097902650223979 n

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου μετά την απόφαση της ΔΕΥΑΚΑ για την επιβολή προστίμων και την άσκοπη κατανάλωση νερού επισημαίνει με ανακοίνωση του τα παρακάτω:

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κύμης Αλιβερίου (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α) σε ανακοίνωση της με τίτλο «Αυστηροί έλεγχοι, ελεγχόμενες διακοπές και πρόστιμα για τον περιορισμό της άσκοπής κατανάλωσης νερού» ΑΠΕΙΛΕΙ με ΠΡΟΣΤΙΜΑ τους ΠΟΛΙΤΕΣ και επικαλείται την κλιματική αλλαγή.

Δεν έφτανε η φοροληστεία της κυβέρνησης και τα χαράτσια της δημοτικής αρχής, τώρα η ΔΕΥΑΚΑ άμα ποτίσει κάποιος τις γλάστρες του θα του επιβάλει πρόστιμο.

Κάθε φορά που η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα του νερού η δημοτική αρχή ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες με τις δεξαμενές που έχουν εγκαταστήσει για να αποθηκεύουν το νερό σε περίπτωση διακοπής του και στο πότισμα των περιβολιών τους.

Είναι πρόκληση η ΔΕΥΑΚΑ να βγαίνει παγανιά για πρόστιμα όταν με τον πιο επίσημο τρόπο έχει δηλωθεί ότι το 20% του πόσιμου νερού χάνεται από το δίκτυο ύδρευσης λόγω της παλαιότητάς του. Όταν έχει αγοραστεί το σύστημα τηλεμετρίας και ανακαλύπτονται πλέον οι διαρροές, οι απλές βλάβες καθυστερούν να φτιαχτούν λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΚΑ σε εργατοτεχνικό προσωπικό. Όταν αναγκαία έργα ύδρευσης και άρδευσης έχουν καθυστερήσει δεκαετίες με ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Όλοι μαζί προωθούν σιγά σιγά την ιδιωτικοποίηση του νερού και με τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ έγινε άλλο ένα βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση.

"Πρόστιμο" πρέπει να κόψει ο λαός του δήμου μας στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής και να διεκδικήσει όλα τα αναγκαία έργα υποδομής με κρατική χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστεί επαρκές, ποιοτικό και φθηνό νερό για όλους τους δημότες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΚΑ να ανακαλέσουν την απαράδεκτη αυτή απόφαση και να διεκδικήσουν στελέχωση της υπηρεσίας, κρατική χρηματοδότηση για τα αναγκαία έργα και για την ολοκλήρωση του φράγματος Σέττα – Μανίκια χωρίς σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ).

Με ιδιαίτερη χαρά Σας προσκαλούμε μετά από δύο έτη, στις Εορταστικές Εκδηλώσεις της Ενορίας μας, προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ευαγγελίστριας, οι οποίες θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ώρα 05:00μμ Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου. Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου .

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός έως τις 08:30μμ.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ώρα 06:30μμ Ιερά Παράκληση προς τιμή της Παναγίας μας ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνος & Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ώρα 05:30μμ Ιερά Παράκληση του Αγ. Παρθενίου και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μακρυμάλλη.

( Η ΑΓΙΑ ΚΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΝΑΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΩΡΑ 06:30μμ).

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ώρα07:00πμ Ενάτη ώρα & Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

ώρα 05:00μμ Α΄ Η Ακολουθία των Χαιρετισμών.

ώρα 07:00μμ Α΄ Η Ακολουθία των Χαιρετισμών.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 Θαύμα κολλύβων Αγ. Θεοδώρων.

ώρα 07:00πμ Όρθρος & η Θεία Λειτουργία, στο τέλος Τρισάγιο στους Κεκοιμημένους αδελφούς μας.

ώρα 05:30μμ Η Ακολουθία του Εσπερινού.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 ( Α΄ Κυριακή των Νηστειών) της Ορθοδοξίας.

ώρα 07:00πμ Όρθρος, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου & Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων γύρο από τον Ιερό μας Ναό.

ώρα 06:30μμ Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 07:00 πμ έως τις 09:30μμ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 ( ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

ώρα 07:00πμ Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

ώρα 05:45μμ η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος από τους δρόμους

ΕΛΕΦΗΝΟΡΟΣ,

ΧΑΛΚΟΔΟΝΤΟΣ,

ΑΜΦΙΔΑΜΑΝΤΟΣ,

ΧΕΙΜΑΡΑΣ,

ΕΛΕΦΗΝΟΡΟΣ.

Η Ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή της Αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 07:15πμ έως τις 09:30μμ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 ώρα 07:00πμ Ενάτη και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

431481104 375813398714881 3397674766112186560 n

431111524 375813405381547 7870975498574072877 n

   Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Καζάνη, κατέθεσε ως αναφορά επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ερέτριας σχετικά με την ανάγκη ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα χορήγησης σχολικών γευμάτων.

Στην Εύβοια, σχολικά γεύματα παρέχονται σε ορισμένα μόνο σχολεία των Δήμων Χαλκιδέων και Κύμης-Αλιβερίου. Πρόσφατα το πρόγραμμα διευρύνθηκε σε άλλους 20 Δήμους, χωρίς σε αυτούς να περιλαμβάνεται κάποιος Δήμος της Εύβοιας.

Με την επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αιτείται, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθεί ο Δήμος Ερέτριας και το σχολείο τους, από τη σχολική χρονιά 2024-2025, στο πρόγραμμα χορήγησης σχολικών γευμάτων το οποίο είναι ένα βασικό μέσο υποστήριξης για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενισχύοντας την εκπαίδευση και ευημερία των παιδιών τους.

Στη Λάμια συνεδρίασε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Κατά τη συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Περγάλιας, Δήμαρχος Τανάγρας ενημέρωσε το Σώμα ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μία διαδικασία αποτροπής κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Επικινδύνων Αποβλήτων (ΧΥΤΒΕΑ) στο Δήμο Τανάγρας στη θέση «Κεραμιδέζα». Τόνισε ότι ο Δήμος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να προστατέψει την περιοχή από την πλήρη υποβάθμιση και τους δημότες από τους υγειονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. αποφάσισε ομόφωνα τη δήλωση πλήρους συμπαράστασης στον αγώνα και τις προσπάθειες του Δήμου Τανάγρας και τη δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός και συμμέτοχος σε κάθε εκδήλωση αποτροπής κατασκευής του ΧΥΤΒΑ, που θα σχεδιαστεί από τον Δήμο Τανάγρας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των πολιτών της περιοχής για μία ζωή με καθαρό περιβάλλον, ασφάλεια και χωρίς ασθένειες προκαλούμενες από ρυπογόνες δραστηριότητες.

Επιπλέον, αναδείχθηκε το θέμα της διακοπής της ροής απόδοσης του αναλογούντος ειδικού τέλους από τους υπόχρεους παραγωγούς Α.Π.Ε. στους Δήμους για τουλάχιστον έναν χρόνο και αποφασίστηκε η παρέμβαση της Π.Ε.Δ. στα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Δε θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Δήμων μας. Για όλα τα ζητήματα τοπικής σημασίας, οι Δήμοι εκφράζοντας τη βούληση των δημοτών, πρέπει απαραιτήτως να έχουν αποφασιστική γνώμη. Κανένας Δήμος, κανένας Δήμαρχος, κανένας αιρετός δεν θέλει το κακό του τόπου του. Αντίθετα, όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται κεντρικά, χωρίς αποφασιστική γνωμοδότηση των τοπικών κοινωνικών - μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων - σίγουρα δεν αξιολογούνται πλήρως και ορισμένες φορές δεν αξιολογούνται ορθά, όλες οι πτυχές της εφαρμογής πολιτικών. Για τα συγκεκριμένα ζητήματα θα υπάρξουν οχλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς για να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις, προς όφελος των πολιτών και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας».

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα-Μέγαρο Κότσικα (Φαρμακίδου 15), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε με τα άρθρα 177 και 84 του Ν. 4635/2019 και σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022, την παρ.1 του άρθρου 11 του ν.5043/2023 και την παρ.1 του άρθρου 46 του ν.5043/2023, που τροποποιήθηκε από το άρθρο 6 του ν.5056/2023, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  1. 1.Περί υπογειοποίησης δύο καλωδίων, μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υπερυψηλής τάσης 400.00Volt το καθένα, στην οδό Μύτικα, της Δημοτικής Κοινότητας Μύτικα.
  2. 2.Περί Διατήρησης Σχολικών Επιτροπών Δήμου Χαλκιδέων και εξαίρεσή τους από τις διατάξεις του Ν. 5056/2023
  3. 3.Περί ορισμού εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας.
  4. 4.Περί ορισμού εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ).
  5. 5.Περί ορισμού αναπληρωτή Τακτικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.
  6. 6.Περί απολογισμού 2023 και προγραμματισμού 2024 του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε
  7. 7.Περί έκδοσης ψηφίσματος επί αιτήματος του Κέντρου Υγείας Ψαχνών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κ. Νικόλαος – Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος Αντιδήμαρχος

  1. 8.Περί Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες (CERV), 2017-2027»: Επιδότηση Αδελφοποιήσεων Πόλεων (Προθεσμία: 19 Σεπτεμβρίου 2024)
  2. 9.Περί έγκρισης πρακτικής άσκησης φοιτητών στο Δήμο Χαλκιδέων 2024.
  3. 10.Περί αποζημίωσης Δημοτικών Συμβούλων για συμμετοχή σε συνεδριάσεις.
  4. 11.Περί παράτασης συμφωνητικού μίσθωσης του ακινήτου, όπου στεγάζονται οι Διοικητικές, Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων.

TEXNIKA ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κ. Βασίλειος Γουρνής Αντιδήμαρχος

  1. 12.Περί 2ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «Συντήρηση Κόκκινου Σπιτιού»
  2. 13.Περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων ( υπ. αρ. 26/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).
  3. 14.Περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων ( υπ. αρ. 61/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).
  4. 15.Περί μεταφοράς στάσης στάθμευσης ΑΜΕΑ ( υπ. αρ. 62/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).
  5. 16.Περί μεταφοράς στάσης στάθμευσης ΑΜΕΑ ( υπ. αρ. 63/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής) .
  6. 17.Περί μεταφοράς στάσης στάθμευσης ΑΜΕΑ ( υπ. αρ. 65/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).
  7. 18.Περί μεταφοράς στάσης στάθμευσης ΑΜΕΑ ( υπ. αρ. 66/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).
  8. 19.Περί παραχώρησης θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ ( υπ. αρ. 67/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής)
  9. 20.Περί μεταφοράς στάσης στάθμευσης ΑΜΕΑ σε κέντρο λογοθεραπίας (υπ. αρ. 82/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής)

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κα. Ελένη Αϊδίνη Αντιδήμαρχος

  1. 21.Περί τροποποίησης εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου μετά από την αυτοδίκαιη άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ακινήτου με ΚΑ 0803025 σε οικοδομικό τετράγωνο προβλεπόμενο για ΚΧ-Πλατεία στη συνοικία Η΄ Χαλκίδας ( υπ. αρ. 58/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής) .
  2. 22.Περί τροποποίησης όρων δόμησης στο ενοποιημένο Ο.Τ. 196-197 συνοικίας Α΄ Χαλκίδας ( υπ. αρ. 59/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής)

ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

Εισηγητής: κ. Χαραλαμπος Κώσταρος Αντιδήμαρχος

  1. 23.Περί μεταφοράς περιπτέρου σε νέα θέση από τέρμα Λεωφόρου Μένου Φιλήντα στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος του Πάρκου Κυζικείων στη Νέα Αρτάκη ( υπ. αρ. 60/24 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του Συμβουλίου “Ανταγωνιστικότητα” με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία καθώς και τα επόμενα κρίσιμα βήματα.

Ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στον Επίτροπο τις προτεραιότητες της εθνικής στρατηγικής της Ελλάδας με προτεραιότητα την επαναβιομηχάνιση και τις δράσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η Κυβέρνηση με συγκροτημένο σχεδιασμό δημιουργεί πολλαπλαστική αξία για την οικονομία μας και αυτό μεταφράζεται σε ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους μας.

Ο Κώστας Σκρέκας απηύθυνε πρόσκληση στον Thierry Breton να επισκεφτεί μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα που προωθούν την πράσινη μετάβαση στην πατρίδα μας και δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς. Μεταξύ αυτών, και η αμυντική βιομηχανία που αφορά τη θωράκιση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σελίδα 1 από 996

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr