X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannerlive

Τελευταία Νέα

Να μην αφαιρεθούν οι 2 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων που είναι στη Σχολική Επιτροπή ζήτησε ως πρόφαση ο Πρόεδρος της Α βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρήστος Σαμαράς όταν εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετέχει ως μέλος της Επιτροπής η κα Θαλασσινού.

Ο κ. Σαμαράς προβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την αντίδραση του στην παρουσία ως τακτικού μέλους της επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για Όλους…» προσπάθησε να πείσει το Σώμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές και πως θα έπρεπε να προχωρήσουν όπως είχε ορίσει ο δήμαρχος.

Αντίσταση όμως βρήκε και από τον Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Θωμά, ο οποίος επίσης στήριξε την πρόταση να συμμετέχει στην εν λόγω επιτροπή η κα Θαλασσινού η οποία είναι εκπαιδευτικός. Στήριξη στο πρόσωπο της κας Θαλασσινού έδωσε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Κέκης.

Εμφανώς ενοχλημένος έδειχνε ο κ. Σαμαράς από την νέα τροπή που πήραν τα πράγματα καθώς ο δήμαρχος στο τέλος πρότεινε την κα Θαλασσινού ως τακτικό μέλος με αναπληρωματικό το δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Αναγνώστου για να μην κάνει αλλαγές όπως είπε στους εκπροσώπους των συλλόγων.                                                  

Ανατροπές και πέναλτι φαίνεται πως είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ερέτρια το βράδυ της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου. Στην ψηφοφορία για τον εκπρόσωπο του δήμου στο ΦΟΣΔΑ που είθισται μέχρι τώρα να εκπροσωπεί ο εκάστοτε δήμαρχος, στην Ερέτρια δεν στήριξαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι την υποψηφιότητα του κ. Δημητρόπουλου.

Υποψηφιότητα είχε θέσει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής, ο οποίος όπως όλα έδειξαν μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η ελάσσων αντιπολίτευση τον στήριξε αφήνοντας εκτός το δήμαρχο. Αναπληρωτής του κ. Γουρνή ψηφίστηκε ο Αντιδήμαρχος Κυρίκος Μπασινάς.    

«Μας απασχολεί το θέμα αλλά προτεραιότητα έχουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης» είπε ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς ως απάντηση στην καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μάγειρα ότι αδέσποτα έχουν δαγκώσει μόνο στην Κονίστρα 6 άτομα.

Ο Δήμαρχος θεώρησε πως προέχουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να οριστούν άμεσα οι Επιτροπές και οι Εκπρόσωποι στα Νομικά Πρόσωπα. Και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για οικονομία χρόνου. Είχαν ήδη τεθεί άλλα 4 σοβαρά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς ζήτησε να γίνει ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος μέχρι στιγμής για τα αδέσποτα από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Δημά, αρμόδιο για το θέμα.

Ενώ, και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού επεσήμανε τη σπουδαιότητα του θέματος καθώς ανάλογα περιστατικά της έχουν καταγγελθεί στο Αλιβέρι.

Είναι πρόβλημα σοβαρό είπε ο κ. Δημάς και ζήτησε να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα διεξοδικά. «Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με κτηνιάτρους για να γίνονται στειρώσεις και περισυλλογές ενώ άμεσα θα προμηθευτούμε και υλικά περισυλλογής» είπε ο κ. Δημάς.

Με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου που έρχονται αφιλοκερδώς σε μία συναυλία στο γήπεδο του Αλιβερίου θα στηρίξει και ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου τον αγώνα ζωής για τη σωτηρία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ σύμφωνα με όσα δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης- Αλιβερίου ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς. Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καρτελιάς ο οποίος κάνει τις επαφές με τα σχήματα και τους τραγουδιστές δε θέλησε να αναφερθεί επι του παρόντος σε ονόματα διότι επιθυμούν να γίνει κάτι πολύ δυνατό που δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο.

Θέματα που αφορούν στην ενίσχυση και ανάπτυξη του δυναμικού κλάδου της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, ο οποίος έχει αξιόλογη παρουσία και στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, συζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Ο βουλευτής ζήτησε τη λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος για να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή του πορεία σ’ ένα περιβάλλον, όπου ο ανταγωνισμός από τρίτες χώρες γίνεται όλο και πιο έντονος.

Μεταξύ άλλων τονίσθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού του   θεσμικού   πλαισίου   λειτουργίας   του κλάδου και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι περισσότερες από τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις που   προβλέπονταν   στο   «Πολυετές Εθνικό   Στρατηγικό   Σχέδιο   για   την   ανάπτυξη     των     υδατοκαλλιεργειών     στην Ελλάδα, 2014-2020»όπως και ο χωροταξικός σχεδιασμός του κλάδου. Επίσης, αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες για την ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας, που έχουν σχέση με την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την καθιέρωση ισότιμων όρων ανταγωνισμού, την οργάνωση παραγωγών, την έρευνα και την καινοτομία. Παράλληλα, τέθηκε και το θέμα της ίδρυσης νέων μονάδων δεδομένου ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις Προς την κατεύθυνση αυτή η Υφυπουργός διαβεβαίωσε, ότι προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, ενώ θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες αξιολόγησης των αιτήσεων για την ίδρυση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (ΠΟΑΥ).

Απαντήσεις σε όσα μπορεί και γνωρίζει μέχρι στιγμής σχετικά με την έλευση μεταναστών στο δήμο της Ερέτριας θα δώσει σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Ιωάννης Δημητρόπουλος.

Χτες διέρρευσε πως ο δήμος της Ερέτριας θα δεχθεί μεγάλο κύμα μεταναστών που ξεπερνά τις 2000. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των κατοίκων όσο και των αυτοδιοικητικών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χτες με το δήμαρχο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφέροντας πως 1.500 μετανάστες θα είναι για όλη τη Στερεά Ελλάδα. Ο Δήμος Ερέτριας θα υποδεχθεί ένα μέρος που του αναλογεί όπως και άλλοι δήμοι αφού πρώτα απαντήσουν θετικά για τη διαμονή τους τα ξενοδοχεία της περιοχής. Ο κ. Δημητρόπουλος μας δήλωσε πως θα κάνει σχετική αναφορά σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο ιστορικός Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Καρύστου, σας προσκαλεί στον Αγώνα Τοξοβολίας, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρύστου "Π.Μώρος", στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2019.

Ώρα έναρξης 10:30- Απονομές 14:30

Φέτος, ο όμιλός κλείνει 25 χρόνια αθλητικής ζωής, με πλούσια δράση και διακρίσεις. Ειδικότερα, στο άθλημα της Τοξοβολίας, αθλητές έχουν στεφθεί αρκετές φορές Πρωταθλητές Ελλάδας, με πανελλήνια ρεκόρ και με εκπροσώπηση στην Εθνική Ελλάδας, σε Διεθνείς Αγώνες.

Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Καρύστου είναι όμιλος πρότυπο που αγαπά και σέβεται όλους τους αθλητές του, μια δεύτερη οικογένεια, με 6 αθλητικά τμήματα, εκ των οποίων τα 5 με αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

1) Αθλητική Αλιεία

2) Τζούντο

3) Τοξοβολία

4) Ποδηλασία

5) Σκάκι

6) Ρόλερ (Roller Inline skating)

Δυναμική η παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και καθηλωμένος επι 7 ώρες στην καρέκλα του Προέδρου Ηλία Σανίδα που τα κατάφερε άψογα. Είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός και καλά διαβασμένος Πρόεδρος.

Γι’ αυτό άλλωστε και δεν ξέφυγε η διαδικασία. Έδωσε το λόγο σε όλους όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και φρόντισε για την ομαλή λειτουργία του Συμβουλίου.

Και όπως φαίνεται δεν ήταν τυχαία η επιλογή του προσώπου του για τη συγκεκριμένη θέση από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό…

Όπως είχε γράψει το eviakosmos.gr λόγω της σοβαρότητας και της αγανάκτησης του κόσμου, το θέμα της λειψυδρίας της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής έρχεται ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα που ήδη έχει αποστείλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ζέρβα.

Ο κ. Θωμάς ζητά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα που απασχολεί σχεδόν μία Δημοτική Ενότητα, αυτή της Κύμης με τους δημότες να είναι αγανακτισμένοι και να μη γνωρίζουν έως πότε θα ταλαιπωρούνται πληρώνοντας μάλιστα κανονικά τους λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΚΑ.

Στην επιστολή του στον Πρόεδρο του Δ.Σ ο κ. Θωμάς αναφέρει:

«Στην αποψινή συνεδρίαση, (15-10-2019), του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάμε όπως εκτός ημερήσιας διάταξης συζητηθεί το σοβαρότατο θέμα της παρατεταμένης λειψυδρίας στην περιοχή της Κύμης και των γύρω χωριών της».

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη συζήτηση του θέματος συναινεί και η παράταξη της κας Θαλασσινού. Το αίτημα έχει κατατεθεί προς συζήτηση με την υπογραφή των συμβούλων που απαιτεί η διαδικασία.

Εγώ απόψε κατάλαβα ότι ο μήνας του μέλιτος περατώθηκε και πολύ κράτησε…» δήλωσε με την λήξη της συνεδρίασης του 2ου Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ανδρουλάκης. Και όπως έδειξαν τα πράγματα είχε δίκιο αφού η συγκεκριμένη συνεδρίαση περιείχε διχοστασία απόψεων στα θέματα.

Και βέβαια, δύσκολα κάποιοι θα συναινούν για να περνάνε θέματα χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους νωρίτερα. Μία γεύση την πήραν και βλέπουμε στις επόμενες συνεδριάσεις. Πάντως το αυστηρό ύφος του Προέδρου μπορεί να αποπνέει σεβασμό από τους παριστάμενους αλλά υπήρξαν και κάποιοι που αντέδρασαν από τον τρόπο που ο ίδιος καθορίζει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Σελίδα 1 από 568

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr