bannerlive

Τελευταία Νέα

Μητέρα αυτιστικού παιδιού η κα Δέσποινα Σουγλέρη από την ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας, ξεσπά στην εκπομπή «τάδε έφη» πρωινό Πέμπτης 18 Οκτωβρίου, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη, για το «Γολγοθά» που βιώνει καθημερινά όπως καταγγέλλει, όντας σε «ομηρία» τα δύο της παιδιά και φέτος, με τα μαθητικά δρομολόγια στην Εύβοια. Η ίδια έκανε παρέμβαση στην εκπομπή, μετά τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού και συναισθηματικά φορτισμένη ανέφερε τα παρακάτω:

«Το δικό μου το παιδί δε θα το βάλω μέσα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αλλά το φάσμα του αυτισμού είναι τεράστιο. Και το πρόβλημα του παιδιού μου είναι κυρίως στη συμπεριφορά. Είναι λίγο απρόβλεπτο. Από τα 6 του χρόνια συνεργαζόμαστε με τον κ. Γιώργο Συκά, δρομολόγιο 576, ο οποίος για να αναλάβει το παιδί μου πήρε από μένα κάποια σεμινάρια ειδικής διαπαιδαγώγησης» αναφέρει η κα Σουγλέρη και συνεχίζει:

«Γιατί για να φέρω αυτό το παιδί, με 149 δείκτη νοημοσύνης ιατρικά αποδεδειγμένο σήμερα, έχω πάει κόντρα από την ώρα που γεννήθηκε σε ότι του έχει δώσει η φύση του. Έχω κάνει μεγάλο αγώνα και αυτός μεγαλύτερο. Ένα παιδί που αν και εκλέχτηκε σήμερα σημαιοφόρος, έδωσε τη θέση του γιατί θέλει λέει να καταθέσει στεφάνι γιατί το θεωρεί μεγαλύτερη τιμή».

Σε ότι αφορά την κατάσταση με τα μαθητικά δρομολόγια η κα Σουγλέρη καταγγέλλει:

«Είμαι διαζευγμένη με δυο παιδιά και με αυτή την κατάσταση καίγεται και το άλλο μου παιδί το πρωί. Φέτος και επι δύο μήνες με παραπέμπουν όλοι σε όλη την υπηρεσία. Ξέρω όλα τα ονόματα. Ο ένας στον άλλο. Προσπαθώ εδώ και τρεις μέρες να μιλήσω με τον κ. Μούτσιο που είναι νομικός σύμβουλος του ‘χω στείλει και mail δε γίνεται απολύτως τίποτα. Έχουνε το θράσος να μου λένε να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση που να λέει να το στείλω με λεωφορείο και αν πάθει κάτι το παιδί μου, η ευθύνη είναι δική μου.

Ζητάνε από το Διευθυντή να κάνει έγγραφη δήλωση. Όμως, αν την κάνει ποτέ ξανά δε θα έχει το παιδί μου τη δυνατότητα για ταξί. Και είμαι αυτή τη στιγμή κρεμασμένη δεν ξέρω σε ποιον να απευθυνθώ. Θα κατέβω κάποια στιγμή κάτω στην Περιφέρεια και θα ζητήσω τα χαρτιά να δω ποιο είναι τελοσπαντων αυτό το χαρτί που λείπει.

Δεν έχουν το δικαίωμα ειδικά αυτό το παιδί, όχι γιατί είναι αδύναμο. Όχι! Γιατί είναι πάρα πολύ δυνατό. Άριστος μαθητής. Να μου το πετάνε έξω και να αναγκάζομαι εγώ αυτή τη στιγμή, από Δευτέρα και μπορείτε να το εξακριβώσετε να μην μπορώ να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Όλοι οι ξεφτιλισμένοι, δεν με ενδιαφέρει που ακούγομαι έτσι, ας μου κάνουνε και μήνυση. Έφτασα στο αμήν! Δεν έχω τίποτε άλλο να πω! Δεν έχει δικαίωμα κανείς να μου μιλήσει γιατί αυτό το παιδί σήμερα εδώ που έχει φτάσει, εγώ το έχω φτάσει.

Και αυτό που συμβαίνει είναι άδικο. Το παιδί μου θα πάει σχολείο γιατί το αξίζει είναι μαθητής του 10! Δε θα μείνει σπίτι. Αν είναι να ξεχωρίζει για κάτι, θα είναι γιατί είναι καλύτερος! Όχι γιατί δεν έχει η μητέρα του να πληρώσει βενζίνες 7 ευρώ την ημέρα πάνω κάτω. Ντροπή τους! Τίποτα άλλο δεν έχω να πω. Η μόνη που αξίζει εκεί μέσα είναι η κα Παρασκευοπούλου. Είναι απαράδεκτο και άδικο ειδικά για το δικό μου παιδί. Δε βάζω τα άλλα παιδάκια σε δεύτερη μοίρα! Ολομόναχη σε έναν αγώνα…Στον κ. Μπακογιάννη σας παρακαλώ πολύ!»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΦΗΣ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ Η ΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ

 

Τη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ανέλαβε υπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου ο Επιμελητής Β΄ Αναισθησιολογίας Επαμεινώνδας Βλαχάκης.

Η παρουσία ενός ακόμα μόνιμου Αναισθησιολόγου θα αναβαθμίσει την λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα, θα ενισχύσει την εφημεριακή του κάλυψη καθόλη τη διάρκεια του μήνα και θα αυξήσει τις ημέρες διεξαγωγής χειρουργικών επεμβάσεων. Ο κος Βλαχάκης, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, θα βοηθήσει και στην λειτουργία του Ιατρείου Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας που πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα στο Νοσοκομείο Καρύστου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο Καρύστου πρόκειται να ολοκληρωθούν και οι προσλήψεις ενός Ορθοπαιδικού (σε βαθμό Διευθυντή) και ενός Γενικού Χειρουργού (σε βαθμό Επιμελητή Α΄) ενώ θα προκηρυχτεί, σε βαθμό Επιμελητή Β΄ , και η θέση ενός Ωτορινολαρυγγολόγου. Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Μετά τις καταγγελίες γονέων και επαγγελματιών στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ότι 500 μαθητές βρίσκονται σε «ομηρία» από την Περιφέρεια Στερεάς για την μεταφορά τους στα σχολεία, αρχικά την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη (Διαβάστε εδώ: http://www.eviakosmos.gr/index.php/koinonia/item/4670-eyvoia-goneis-kai-epaggelmaties-kataggelloun-500-paidia-se-omiria-apo-tin-perifereia-gia-ti-metafora-tous-sta-sxoleia) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εκπομπή την Πέμπτη 19 του μηνός, το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ως αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος της Π.Ε Εύβοιας, δήλωσε τα παρακάτω:

«Έχουμε ξαναπεί από την εκπομπή σας και είναι σημαντικό να το επαναλαμβάνουμε ότι τα μαθητικά δρομολόγια διέπονται από έναν περίπλοκο και κακοφτιαγμένο νόμο. Που δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα σε όλη τη Χώρα» δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός χωρίς να απαντά αν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα με άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Όχι αυτό δεν είναι ακριβές και είναι εύκολο να λέμε ότι αυτά μόνο εδώ συμβαίνουν. Να πούμε όμως για την Εύβοια. Εμείς περίπου αυτή τη στιγμή μεταφέρουμε περίπου 7500 παιδιά, για κάθε ένα από τα οποία θα πρέπει να φτιαχτεί ένα ξεχωριστό δρομολόγιο. Να βρεθεί η διεύθυνση κατοικίας του, να συνδεθεί με το σχολείο του. Να ομαδοποιηθούν σε δρομολόγια των ταξί ή των μικρών και μεγάλων λεωφορείων. Να βγουν δημόσιοι διαγωνισμοί. Μια ασύλληπτα μεγάλη γραφειοκρατία. Εμείς ξεκινήσαμε, κάναμε το διαγωνισμό μεγάλο και τριετή για να έχουμε αυτή την προοπτική για να μην κάνουμε το ίδιο πράγμα κάθε χρόνο».

Ο κ. Σπανός στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι περίπου 200 τα παιδιά δηλαδή γύρω στο 4% του συνόλου που δεν μεταφέρονται σήμερα.

«Αυτό οφείλεται σε δύο πράγματα. Είναι δύο ομάδες παιδιών που δεν μεταφέρονται σήμερα. Τα μεν αυτά που αναφέρατε κι εσείς, τα άγονα. Τα άγονα είναι δρομολόγια στα οποία εμείς βγάλαμε κανονικά τους διαγωνισμούς και δε μπόρεσαν οι επαγγελματίες ταξί ή των λεωφορείων να συμμετέχουν και να κάνουν συμβάσεις. Μα επειδή δεν έφεραν ενημερότητες, μα επειδή δε συμμετείχαν καθόλου, μα επειδή δεν είχαν σωστά δικαιολογητικά. Εδώ και δύο χρόνια αυτό γίνεται εκ του Νόμου ηλεκτρονικά με μία συγκεκριμένη πλατφόρμα και συγκεκριμένες προθεσμίες από τις οποίες και μετά κλειδώνει η πλατφόρμα».

Σε ότι αφορά την άλλη ομάδα ο κ. Σπανός ανέφερε πως είναι παιδιά που αλλάζουν σχολεία. Είναι δρομολόγια όπως είπε που εμφανίζονται το μήνα Σεπτέμβριο και πρέπει να ξεκινήσει μία διαδικασία από το μηδέν.

«Εμείς τάχιστα όπως προβλέπει και η σχετική εγκύκλιος που βγήκε από το Υπουργείο, τρέχουμε μία διαδικασία απευθείας διαπραγμάτευσης. Καλούνται οι πιθανοί ανάδοχοι δίνουν τιμές. Είναι μία πολύ γρήγορη διαδικασία η οποία ενεργοποιείται από ένα σημείο και μετά. Η λύση αυτή ενεργοποιήθηκε με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών τέλος Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα ήρθε από το Υπουργείο και μία άλλη εγκύκλιος από το Υπουργείο να επανακοστολογήσουμε τα δρομολόγια» είπε ο κ. Σπανός.

Έχουν χαθεί ήδη 18 μέρες και οι επαγγελματίες σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη συνέχεια στο ραδιόφωνο δεν έχουν κληθεί για διαπραγμάτευση. Ο κ. Σπανός όμως ισχυρίζεται πως δεν έχει χαθεί καμία μέρα. Και έκρινε προς πρέπει να αποχωρήσει…

«Υπάρχουν διαδικασίες δεν έχουμε χάσει καμία μέρα. Αυτό είναι που μπορώ να πω και που κάθε χρόνο επιτυγχάνουμε. Βρίσκουμε λύσεις και στα όρια του τυπικά ορθού. Αν πηγαίναμε και με το απόλυτο γράμμα δεν μπορώ να σας περιγράψω πως θα ήταν η κατάσταση» είπε ο κ. Σπανός.

Τελικά είναι μεγάλη επιτυχία όταν τα σχολεία ξεκινούν το Σεπτέμβρη τα δρομολόγια για ορισμένους μαθητές αναμεσά τους και παιδιά με ειδικές ικανότητες να ξεκινούν από Φλεβάρη, Μάρτη και πάει λέγοντας. Πολύ μεγάλη επιτυχία!!!

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο κ. ΣΠΑΝΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος   Κύμης-Αλιβερίου, έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης”

2. Τις διατάξεις του άρθρου 163 Ν. 3584/07  όπως τροποποιήθηκε με το 4093/2012 και  με το άρθρο 213 του Ν. 4555/2018 και ισχύει. Επίσης  κάθε άλλη σχετική ισχύουσα νομοθεσία

3. Τον ΟΕΥ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

4. Tην  βεβαίωση της Οικονοµικής Υπηρεσίας του ∆ήµου  Κύμης-Αλιβερίου από την οποία προκύπτει η ύπαρξη σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισµό του ∆ήµου για το έτος 2018, προκειμένου να καλυφθούν οι τακτικές αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές του Ειδικού Συνεργάτη.

4. Την ανάγκη πλήρωσης μιας θέσης Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου σε θέµατα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Γνωστοποιεί

Την πρόσληψη ενός ατόµου µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου , ο οποίος θα επικουρεί τον Δήµαρχο στην άσκηση των αρµοδιοτήτων του και γενικότερα του έργου του και συγκεκριμένα :

Έναν (1) Ειδικό Συνεργάτη  Δηµάρχου κλάδου ΔΕ σε θέµατα

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων και συγκεκριμένα σε :

α) οργάνωση συνεντεύξεων τύπου για τοπικά θέματα ( δη-

μοτικά έργα κ.α. ),

β) δημοσιογραφική κάλυψη εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος,

γ) παρακολούθηση της δραστηριότητας του Δήμου και όλων των θεμάτων που τον αφορούν και δημοσιεύονται στον τύπο,

δ) σύνταξη δελτίων τύπου για τις δραστηριότητες του Δήμου και απαντήσεις σε σχόλια που τον αφορούν,

ε) επιμέλεια της έκδοσης ενημερωτικών εντύπων από το Δήμο,

στ) συγκέντρωση φωτογραφικού ή άλλου υλικού που αφορά εκδηλώσεις του Δήμου,

ζ) επικοινωνία με Δημάρχους άλλων Ο.Τ.Α. και μέριμνα για μετάβαση και συμμετοχή σε συνέδρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης της δημοτικής αρχής καθώς και υποδοχή επισκεπτών ή αποστολών εσωτερικού και εξωτερικού στο Δήμο,

η) ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου με τα τελευταία νέα,

θ) διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και συναντήσεων του Δήμου με τοπικούς φορείς, καλλιεργητές, εργαζόμενους και επιχειρηματίες, για την εφαρμογή αποφάσεων προς επίλυση τοπικών προβλημάτων και την προβολή των παραγόμενων τοπικών προϊόντων.

Για την πλήρωση της παραπάνω θέσης, οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αίτηση

β) Αντίγραφο τίτλου σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

γ) Βιογραφικό σηµείωµα, που τεκµηριώνει την γνώση, εμπειρία και επαγγελματική του ενασχόληση –προϋπηρεσία, ανάλογη με τα ανωτέρω περιγραφόμενα αντικείμενα απασχόλησης, που να αποδεικνύονται με προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικού φορέα.

δ) Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων του Δελτίου Αστυνοµικής Ταυτότητας,

ε) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, µε την οποία δηλώνει ότι έχει τα γενικά προσόντα διορισµού που προβλέπονται για τους  υπαλλήλους του Α΄ µέρους του Ν. 3584/2007, (άρθρα 11 έως και 17) και ότι σε περίπτωση επιλογής του θα προσκοµίσει όλα τα προβλεπόµενα από την παρ. 3 του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 έγγραφα που πιστοποιούν την κατοχή των γενικών και τυπικών προσόντων διορισμού.

στ ) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνεται ότι τα αναφερόμενα στο βιογραφικό σημείωμα στοιχεία είναι αληθή.

ζ) Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στα αντικείμενα: επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων, υπηρεσιών διαδικτύου.

Η    πλήρωση της προαναφερόµενης θέσης θα διενεργηθεί µε απόφαση του Δηµάρχου, που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως, ο οποίος θα προσλάβει το πρόσωπο που κατά την κρίση του είναι κατάλληλο για την παραπάνω θέση( παρ. 4 άρθρο 163 Ν. 3584/2007).

Η      πρόσληψη θα ολοκληρωθεί µε την υπογραφή από τον προσλαµβανόµενο ειδικής συµβάσεως εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, από την οποία και συνάπτεται η εργασιακή σχέση µε το Δήµο και αρχίζει η υποχρέωση του προσλαµβανόµενου για παροχή υπηρεσιών.

Η     εργασιακή σχέση του ειδικού συνεργάτη, διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 και διαρκεί όσο και η θητεία του Δημάρχου.

Ο Ειδικός Συνεργάτης δεν ασκεί αποφασιστικές αρµοδιότητες οποιασδήποτε µορφής και υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δηµάρχου για την επικουρία του οποίου θα έχει προσληφθεί.

Οι αιτήσεις των ενδιαφεροµένων µαζί µε τα απαιτούµενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στο Δήµο µας, από την επόµενη της δηµοσίευσης της παρούσας στον Τύπο, και εντός πέντε (5) εργάσιµων ηµερών, (μέχρι 23-10-2018) στο γραφείο προσωπικού του Δήμου ( ταχ. Δ/νση: Παπανικολάου 15, τηλ.: 222350236) κατά τις εργάσιµες ηµέρες και  ώρες.

Η γνωστοποίηση  να δηµοσιευθεί σε µία (1) ηµερήσια εφηµερίδα του Νοµού , να αναρτηθεί στο χώρο ανακοινώσεων του Δηµοτικού Καταστήµατος, στον δικτυακό τόπο του Δήµου και στην Διαύγεια.

Ως μποναμάς έρχονται τα περισσότερα από τα χρήματα του προγράμματος «ΑΞΙΑ» αποκλειστικά στο Δήμο της Ερέτριας, σε ότι αφορά στο Νομό της Εύβοιας σε αυτή τη φάση,από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε σε αιτήματα που υπέβαλαν 19 δήμοι της χώρας, ενέκρινε επιχορήγηση συνολικού ποσού 5.146.898,38 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018. Από αυτά τα χρήματα ο Δήμος Ερέτριας παίρνει το 1.042.445,56€.

Μιλώντας την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, στην εκπομπή «τάδε έφη» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Γιάννης Λάμπρου επεσήμανε ότι είναι μεγάλη επιτυχία αυτό καθώς ο δήμος Ερέτριας κατάφερε και μπήκε στο «ΑΞΙΑ» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Παίρνει χρήματα και λύνει ένα πρόβλημα που έρχεται από παλιά.

«Βλέποντας ότι υπήρχε από το Υπουργείο Εξωτερικών η πρόθεση να βοηθήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους δήμους καταφέραμε με πολλή τύχη εγώ και η δήμαρχος να πετύχουμε την επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών» δήλωσε ο Γιάννης Λάμπρου και συνέχισε:

«Τα χρήματα αυτά θα μεταφερθούν στη ΔΕΥΑ. Η ΔΕΥΑ είναι από τις επιχειρήσεις που ζουν μόνο από τα χρήματα των καταναλωτών. Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Πρέπει να πληρώσουμε τη ΔΕΗ να πληρώσουμε μισθούς, να κάνουμε επεκτάσεις δικτύων, να διορθώσουμε βλάβες κ.α. Επειδη ο δήμος δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του στην κατανάλωση του νερού και επειδή ο δήμος είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές. Είχαν εκδοθεί λογαριασμοί από το 2012 οι οποίοι δεν είχαν εισπραχτεί. Βλέποντας ότι υπήρχε στο Υπουργείο Εσωτερικών η πρόθεση να βοηθήσει τους δήμους».

Ο κ. Λάμπρου απαντά γιατί μόνο ο δήμος Ερέτριας σε αυτή τη φάση παίρνει τόσα πολλά χρήματα. Καθώς προκαλεί εντύπωση γιατί και άλλοι δήμοι δεν άδραξαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτό.

«Την ημέρα που ψηφιζόταν το “ΑΞΙΑ” ήμασταν στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη δήμαρχο. Είχαμε κάνει όλη τη διαδικασία και καταφέραμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα. Χωρίς να παραβλέψουμε βέβαια και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής, τον κ. Μίγγο και τα υπόλοιπα μέλη. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία της ΔΕΥΑ και του Δήμου Ερέτριας».

Τα ποσά από ληξιπρόθεσμες τελεσίδικές αποφάσεις για τη ΔΕΥΑΕ σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου ανέρχονται περίπου στις 920.000€ συν τους τόκους.

«Η οφειλή της ΔΕΥΑ προς το δήμο έχει ρυθμιστεί σε 120 δόσεις. Έρχεται από τα παλιά. Από τους πρώην δήμους Αμαρυνθίων και Ερέτριας. Πάνω σε αυτό αναφέρθηκε αναλυτικά ο κ. Βελέντζας στο δημοτικό συμβούλιο. Και εδώ μπορώ να πω ότι ο κ. Βελέντζας ήταν ένας από τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό. Δηλαδή η δήμαρχος και εγώ προσωπικά δεν το βάλαμε κάτω και ο κ. Βελέντζας μας στήριξε. Η δήμαρχος έχει λιώσει παπούτσια στα Υπουργεία και γι αυτό έχουμε πάρει πολλές χρηματοδοτήσεις».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ:

 

Λίγες μόλις μέρες έμειναν και τα τηλέφωνα του γνωστού σε όλους ειδικού παθολόγου Βασίλη Πεππέ έχουν στην κυριολεξία σπάσει μετα την ανακοίνωση της διπλής υποψηφιότητας του στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Χαλκίδας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Βάζει ψηλά τον πήχη ο γιατρός για τον Ιατρικό Σύλλογο της Χαλκίδας με ένα Δ.Σ δυνατό που θα απαρτίζεται από αξιόλογους συνεργάτες που όλοι μαζί θα συμβάλλουν όπως επισημαίνει να βελτιωθεί περαιτέρω το κύρος και το επιστημονικό του επίπεδο διατηρώντας το βλέμμα του στραμμένο στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο –ασθενή. Γι΄ αυτό καλεί και τους συναδέλφους του να τον στηρίξουν με την ψήφο τους και στο νέο Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου της Χαλκίδας και ως εκπρόσωπο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, με το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Για όσους τον γνωρίζουν, θεωρούν την επιτυχία του δεδομένη!

Συνάντηση με άρωμα…εκλογών είχαν την Πέμπτη το βράδυ οι Ευβοιώτες γιατροί Κώστας Μαρκόπουλος και Γιώργος Μαρίνος. Ο κ. Μαρκόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συναδέλφου του Γιώργου Μαρίνου και τον τίμησε με την παρουσία του το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε για εκλεκτούς συναδέλφους με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις οποίες ο Γιώργος Μαρίνος είναι υποψήφιος για το Δ.Σ με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη. Μετά από εποικοδομητική συνάντηση με συναδέλφους δε θα μπορούσαν οι δυο γιατροί να μην κάνουν και πολιτική συζήτηση. Ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ , εξυπηρετούν πολύ κόσμο από την Εύβοια σε θέματα υγείας και βέβαια έχουν και ένα κοινό πρόσωπο που τους ενώνει. Τον βουλευτή Αρκαδίας της Ν.Δ, ορθοπεδικό Κώστα Βλάσση που είναι και κουμπάρος του κ. Μαρίνου. Ισχυρό δίδυμο οι δύο Eυβοιώτες γιατροί για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στο Νομό. Με όρεξη και αγάπη μπορούν να συνεργαστούν για το καλό της Εύβοιας!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τους συνδιοργανωτές του 5ου ''CHALKIDA BRIDGES HALF MARATHON'' που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 .

Επίσης ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες,αθλητές και μη αλλά και τα σχολεία και τους συλλόγους για την προσέλευση τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει προς τους εθελοντές,μέλη και φίλους του Συλλόγου,γυμναστές αλλά και απλούς πολίτες και παιδιά οι οποίοι με την συμβολή τους και βοήθεια συνέβαλαν στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή του Μαραθωνίου.

Εύχεται σε όλους κάθε επιτυχία στα έργα τους και στις δραστηριότητες ,προσδοκώντας στην συνεργασία τους στον 6ο 'CHALKIDA BRIDGES HALF MARATHON'' 2019.

«Σας περιμένουμε όλους και όλες τον ίδιο μήνα και την ίδια ημέρα ''Δεύτερη Κυριακή Οκτωβρίου'' για μια δυναμική παρουσία» δηλώνουν τα μέλη του Πανευβοικου Συλλόγου Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού.

Ακυρώθηκε νωρίς το απόγευμα η πρόσκληση για την πραγματοποίηση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας που είχε προγραμματιστεί για το απογευμα της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων Βασίλης Σπανάκης αυτή την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου μιλά μετά την Ετήσια Τακτική Συνέλευση των Εφοριακών, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε έφη…» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στις 10 το πρωί. Συντονιστείτε και διαδικτυακά: www.90fm.gr

Σελίδα 1 από 449

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr