bannernew3

Τελευταία Νέα

Είναι νέα, όμορφη, γλυκιά και τρυφερή όχι μόνο με τα νήπια με τα οποία συνεργάζεται άψογα όλα αυτά τα χρόνια ως Προϊσταμένη στο Νηπιαγωγείο του Καράβου, αλλά και ως ένας άνθρωπος που υπηρετεί χρόνια επάξια το χώρο της Α βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο λόγος για την Ελένη Καγκέλη, η οποία αποφάσισε να ασχοληθεί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α βάθμιας Εκπαίδευσης πρώτη φορά και όπως όλα δείχνουν έρχεται πολλά υποσχόμενη.

Μία γυναίκα με πολυετή εμπειρία στα θέματα εκπαίδευσης και μεταπτυχιακό στην εκπαιδευτική πολιτική και διοίκηση της Εκπαίδευσης σίγουρα θα φανεί χρήσιμη σε έναν τέτοιο Σύλλογο που έρχεται ανανεωμένος, με νέους ανθρώπους να προσφέρει πολλά περισσότερα και να διεκδικήσει για τα μέλη του.

Απόντες όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι του Τοπικού Συμβουλίου της Κύμης, εκτός από τον Πρόεδρο Άγγελο Μαργέλη, την Κατερίνα Κουτέλου και τον Τάκης Νιδριώτης, στην προγραμματισμένη όπως κάθε φορά μηνιαία συνεδρίαση την πρώτη Παρασκευή του μήνα.

Χωρίς κανένας από τους απόντες (Ζαχαρούλα Βαμβακούλα, Δημήτρης Πόγκας ,Νίνα Γαλάνη και Κώστας Λάμπρου) να ενημερώσει όπως μας είπε ο κ. Μαργέλης για την απουσία του, αν και γνώριζαν ότι η μία και μοναδική συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου γίνεται την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα.

Την ίδια ώρα, παρόντες ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αναγνώστου, Αρετή Μπάτσα, Βασίλης Χριστόπουλος και Ταξιάρχης Γλυκός. Όπως παρόντες ήταν και δημότες που ενδιαφέρονται να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με την Κύμη, η οποία όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον χαρακτηρίζεται από την απραξία των διοικούντων της.

Το Συμβούλιο αναβλήθηκε για το Σάββατο στις 7 το απόγευμα όπου θα συνεδριάσει με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Ινστιτούτο Παπανικολάου. Προτάσεις.Εισηγητής η κ. Κουτέλου Κατερίνα.

2. Προγραμματισμός Εορταστικών Εκδηλώσεων  κατά την περίοδο των εορτών. Εισηγητής η κ. Κουτέλου Κατερίνα.

3. Υποβολή πρότασης προς των Δήμο με έργα που πρέπει να πραγματοποιήσει ο Δήμος, εκτός αρμοδιότητας Κοινότητας Κύμης. Εισηγητής ο Πρόεδρος

4. Θέματα Χιλής. Εισηγητής ο Πρόεδρος

5.  Ενημέρωση για πεπραγμένα από προηγούμενη συνεδρίαση Συμβουλίου, μέχρι την σημερινή.

topikokimi3

topikokimi2

Στο γραφείο του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΓΚΕΛΗ

ΤΑΜΙΑΣ

ΑΡΕΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΕΛΗ

ΣΟΦΙΑ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

           

Στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών σήμερα Σάββατο 7 Δεκεμβρίου συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Μιχάλη Σκαλιστήρη, τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία που άφησε την σφραγίδα του στην Εύβοια κουμαντάροντας την πρώτη βιομηχανία της Εύβοιας, την περιβόητη «βιομηχανία Σκαλιστήρη», που έφτασε να γίνει ο μεγαλύτερος εργοδότης της εποχής της με 5.000 εργαζόμενους. Ο Μιχάλης Σκαλιστήρης έφυγε πλήρης ημερών την Παρασκευή. 

Συνεδρίασε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου το Τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου. Και όπως όλα δείχνουν από τους τοπικούς συμβούλους υπάρχει η καλή διάθεση και να προσπαθήσουν και να διεκδικήσουν και να προσφέρουν όλοι μαζί όσα περισσότερα στο χωριό.

Και μπορεί στα πρώτα συμβούλια να υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συμβούλων του Μπουραντά και του Θωμά, μετά από μερικούς μήνες τα πράγματα φαίνεται πως άλλαξαν για το καλό του τόπου.

Οι Τοπικοί σύμβουλοι έρχονται στα συμβούλια και καταθέτουν τις προτάσεις τους ή εκφράζουν τις απόψεις τους στα θέματα που αφορούν το χωριό. Και μετά τη στάση του κ. Τριανταφύλλου στο τελευταίο συμβούλιο μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί το συναινετικό κλίμα που δημιουργείται.

Ο κ. Τριανταφύλλου παρακολούθησε την συνεδρίαση στη αρχή και αποχώρησε γιατί είχε ραντεβού με τον οφθαλμίατρο όπως ανέφερε. «Ναι σε όλα. Τα ψηφίζω όλα τα θέματα» είπε ο κ. Τριανταφύλλου και αποχώρησε.

Έκπληκτοι έμειναν όσοι παρακολουθούσαν από κοντά την συνεδρίαση. Ευχάριστη όμως η έκπληξη αφού το Τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου αφήνει πίσω τις όποιες προσωπικές κόντρες και πορεύεται από κοινού με στόχο τα συμφέροντα του τόπου τους και των χωριανών τους.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 8χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας:

Σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις.

Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή αυτό το σποραδικό περιστατικό, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ολοκληρώθηκαν από τη δημοτική αρχή τα έργα ανάπλασης του κέντρου Αλιβερίου με το τελευταίο τμήμα από την πλατεία ταξί μέχρι το άγαλμα του λιγνιτωρύχου.Το έργο ξεκίνησε πριν τις εκλογές και κατασκευάστηκε τμηματικά λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων του κέντρου και περιελάμβανε δημιουργία νέων πεζοδρομίων, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και δενδροφυτεύσεις.

Το τμήμα που είχε απομείνει έγινε προσπάθεια να ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ώστε σήμερα 5-12-2019 να παραδοθεί σε χρήση.Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου ευχαριστεί τους δημότες και τους επαγγελματίες για την κατανόηση και υπομονή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Ανάπλαση 2

Ανάπλαση 3

Ανάπλαση 4

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε από τις όμοιες της παρ. 6 του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167/Α/23.07.2013) και του άρθρου 74 του ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/Α/19.07.2018), συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας στο Δημοτικό Κατάστημα της Ερέτριας, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

«Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ). Δήμου Ερέτριας και Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ερέτριας με το διακριτικό τίτλο «Ο ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, οικονομικού έτους 2020».

Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Ιωάννης Καραμούζης - Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Αιμιλιανός Χρήστου - Προϊσταμένος του Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου και τέλεσαν τον Αγιασμό έναρξης των φετινών μαθημάτων της Ειδικής Σχολής Υποψηφίων Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως.  

Αμέσως μετά, ο Υπεύθυνος της Σχολής, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης πραγματοποίησε εισαγωγική προσφώνηση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέπτυξε το θέμα «Ο Κατηχητής ως παιδαγωγός» στην πρώτη, για φέτος, εισήγηση της Σχολής. Εστίασε στο γεγονός, ότι πρέπει ο κατηχητής να λειτουργεί σύμφωνα, πάντα, με τα παιδιά και τους ανθρώπους, με τους οποίους έχει να κάνει, δηλαδή παιδαγωγικά. Τόνισε, επίσης, πως πρέπει οι κατηχητές να έχουν άριστη επικοινωνία τόσο με τους Ιερείς των Ενοριών τους, όσο και με τον Επίσκοπο. Ο ρόλος του κατηχητή, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, είναι πολύ σοβαρός και σημαντικός. Πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τον διακονεί. Όμως ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε, για μια ακόμα φορά, την μεγάλη του επιθυμία να μαθαίνουν τα παιδιά να ψάλλουν και να ετοιμάζουν τα δώρα της Θείας Λειτουργίας. Θα είναι κοντά τους, είπε, κάθε φορά που θα θέλουν να κάνουν κάποια Θεία Λειτουργία, παίρνοντας μεγάλη χαρά.

Επιπλέον, συνεχάρη τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με την αρχοντική και ανιδιοτελή διακονία τους φιλοξενούν, και φέτος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού τη Σχολή Κατηχητών.

Η επόμενη ομιλίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα «Γνωριμία με την Ενορία και τη Μητρόπολη στα πλαίσια της Κατήχησης», το οποίο θα αναπτύξει ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως.

IMX 1h omilia Sx. Kathxhtwn 4.12.2019 004

IMX 1h omilia Sx. Kathxhtwn 4.12.2019 003

IMX 1h omilia Sx. Kathxhtwn 4.12.2019 002

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Η συνεδρίαση είναι δημόσια και μπορεί να την παρακολουθήσει οποίος επιθυμεί να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους Τοπικούς Συμβούλους.

Σελίδα 1 από 585

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr