bannernew5

Τελευταία Νέα

Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου δύο καρδιακοί φίλοι θυσιάστηκαν στο βωμό της ασφάλτου όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν συγκρούσθηκε μετωπικά με ΙΧ που οδηγούσε 70χρονος από τη Β. Εύβοια.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη 12η χλμ θέση Χαλκίδας -Αιδηψού, μετα τον Κωλοβρέχτη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν, το Ι.Χ που οδηγούσε 70χρονος Λ.Π με κατεύθυνση τη Χαλκίδα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, κάνοντας προσπέραση και συγκρούσθηκε μετωπικά με το μοτοποδήλατο που επέβαιναν ένας 18χρονος με τον 20χρονο φίλο του.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Ο θάνατος για τους δύο νεαρούς, τον 18χρονο Ευάγγελο Μανιφάβα του Λάμπρου και τον 20χρονο Σταύρο –Ιωάννη Στουπή, του Παναγιώτη ήταν ακαριαίος. Ενώ σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο οδηγός τoυ Ι.Χ μάρκας Mercedes, το οποίο ντεραπάρισε στη συνέχεια, εμπλέκοντας στο τροχαίο και το αυτοκίνητο που είχε προσπεράσει λίγο πριν.

Τα ακριβή αιτία του τροχαίου ερευνώνται από την Τροχαία Χαλκίδας. Να σημειωθεί ότι ο 20χρονος ήταν γιος αστυνομικών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας. Η είδηση για τον άδικο χαμό των δύο νεαρών έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι θα έβρισκαν τραγικό θάνατο λίγο πριν φτάσουν στα Ψαχνά, μετά από βόλτα στη Νέα Αρτάκη.

Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκαν πριν από λίγο στο Περιφερειακό Μέγαρο Βοιωτίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά. Αντικείμενο της συνάντησης τα έργα που εντασσονται στο πρόγραμμα Τρίτσης και οι προτάσεις για έργα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Καλωσορίσαμε και δεχτήκαμε μία ιδιαιτέρως τιμητική επίσκεψη σήμερα, στη Στερεά Ελλάδα, στη Βοιωτία, από την Πρόεδρο της “Επιτροπής 2021”, κα Γιάννα Αγγελοπούλου –Δασκαλάκη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,, υπεύθυνο για τα θέματα Τοπικό Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα.

Μία επίσκεψη η οποία έχει πολύ μεγάλη ουσία. Από τα σημαντικά πεδία δράσης και αλληλεπίδρασης της κεντρικής Κυβέρνησης και βέβαια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και έναν υψηλότατο συμβολισμό καθώς, στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, αντιμετωπίζουμε ακόμα κρίσιμα ζητήματα, κρίσιμες προσκλήσεις και προκλήσεις. Είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά. Και όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, να μπορέσουμε να προσφέρουμε όλα αυτά που ο τόπος μας και αξίζει και δικαιούται.

Θέλω να ευχαριστήσω, τόσο την κα Πρόεδρο όσο και τον κ. Υπουργό, για τη σημερινή τους επίσκεψη, αλλά κυρίως για το βάθος, την ποιότητα της συνεργασίας μας, σε κάθε κοινό επίπεδο, στην αιγίδα των πολιτιστικών μας δράσεων και όχι μόνο, αλλά, και σε κάθε τομέα που άπτεται θεμάτων της αυτοδιοίκησης, στην κρίσιμη καθημερινότητα , στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο τόπος μας πρόσφατα και από τις οποίες δεν έχει συνέλθει.

Και για όλους αυτούς τους λόγους που έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε, εφόσον συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να αισθανόμαστε όμορφα, γι’ αυτό που στο τέλος, παράγουμε. Όλα κρίνονται στο αποτέλεσμα και σε αυτό έχουμε προσηλωθεί» δήλωσε ο κ. Σπανός αμέσως μετά τη συζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

 

Στέλιος Πέτσας: «Ήδη δόθηκαν 80εκ ευρώ από το «Τρίτσης»- Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν αλλα 150 εκ- Όσοι δεν υλοποιούν θα βλέπουν έργα να απεντάσσονται!»

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έδωσε εν μέρει, από τη Βοιωτία, σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψη του στο Διοικητήριο. Ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τον Σταύρο Μπένο για τα έργα που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές στη Β. Εύβοια.

«Χαίρομαι κι εγώ που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με την κα Αγγελοπούλου, και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τον Περιφερειάρχη και με την Αντιπεριφερειάρχη τα θέματα που αφορούν όλη τη Στερεά. Αλλά και ιδιαίτερα τη Βοιωτία. Η Βοιωτία δεν είναι ένας δορυφόρος της Αθήνας, της Βιομηχανικής της περιοχής αλλά έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και συζητάμε με την περιφερειακή διοίκηση πως μπορούμε αυτά να τα αναπτύξουμε, να τα ξεδιπλώσουμε και να τα αναδείξουμε. Είτε αφορούν εναλλακτικό προορισμό για αθλητισμό, πολιτισμό, θρησκευτικό τουρισμό.

Είτε αφορούν πρωτογενή είτε δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Επομένως μέσα από το πλαίσιο εντάσσουμε ειδικά στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου εσωτερικών και την αξιοποίηση των προτάσεων της Περιφέρειας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και ειδικά για τη Βοιωτία που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα στη συνέχεια για τα έργα που έχουν ενταχθεί και θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα στη Λιβαδειά και στη Θήβα επίκεινται ένα έργο το οποίο έχει προτείνει η Περιφέρεια. Και στις άλλες περιφερειακές ενότητες, πολλά έργα, από αντιπλημμυρικά μέχρι αστικές αναζωογονήσεις.

Επομένως, με πολλή χαρά το επόμενο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την επόμενη μέρα χωρίς φυσικά, να ξεχνούμε σε καμία περίπτωση την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Και γι΄ αυτό έχουμε καθημερινή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, αλλά και φυσικά, εσωτερικά στην Κυβέρνηση με τον Χρήστο Τριαντόπουλο τα άλλα Υπουργεία και με το Σταύρο Μπένο, ειδικά για τη Β. Εύβοια». δήλωσε ο κ. Πέτσας και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος «Τρίτσης».

«Ειδικά επι των ημερών μου, μέσα σε λίγους μήνες, σε πέντε μήνες, μετά την τροποποίηση του νόμου που περάσαμε το Μάρτιο, εντάξαμε έργα 800.000.000€. Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν άλλα 150.000.000€. Από κει και πέρα, ο χρόνος των εντάξεων ,είναι πολύ σημαντικός. Να γίνει γρήγορα δηλαδή, νωρίς, τώρα που ακόμα έχουν μπροστά τους οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές χρόνο, για να τα δημοπρατήσουν, τα συμβασιοποιήσουν και να τα υλοποιήσουν.

Γι’ αυτό και εμείς, θα επιταχύνουμε μέσα από τις τροποποιήσεις που έχουμε να κάνουμε με κοινή υπουργική απόφαση το επόμενο χρονικό διάστημα, το πλαίσιο, ώστε να επιταχυνθεί η ένταξη σε δήμους και περιφέρειες μέσα στο 2021. Και το 2022-2023 να πιέσουμε εμείς δήμους και περιφέρειες να τα υλοποιήσουν. Γιατί όσοι δεν υλοποιούν, θα βλέπουν έργα να απεντάσσονται.»

Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη: «Στην Επιτροπή μας χαροποιεί, μας ενθουσιάζει ότι υπάρχουν τόσο εξαιρετικές προτάσεις»

Τέλος, δηλώσεις έκανε και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Η κα Αγγελοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε εδώ γιατί έχουμε εξαιρετικές προτάσεις από την Περιφέρεια όπως και από τους όμορους δήμους. Και σκοπός της Επιτροπής Ελλάδα 2021 είναι ,αυτή η χρονιά, η συμβολική, να μας κάνει να φερθούμε διαφορετικά. Μία διαφορετική προσέγγιση σε όλα τα θέματα. Κοιτάζουμε την ιστορία. Σκύβουμε, βρίσκουμε πράγματα που δεν ήταν γνωστά. Τα αναδεικνύουμε και τα ψηφιοποιούμε για να τα έχουν οι επόμενες γενιές. Ανακηρύσσουμε τόπους ιερούς σα μνημεία για προσκύνημα. Δημιουργούμε πολιτιστικά, γεγονότα που ξυπνάν τον κόσμο, θυμίζουν στον κόσμο. Το σημαντικότερο είναι ότι θα γίνουν έργα που θα θυμίσουν ότι αυτή τη χρονιά της γνώσης και της μνήμης σκεφτήκαμε πω θα πάμε στους επόμενους αιώνες ως Ελλάδα.

Δηλαδή, πως θα υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο. Πώς οι νέοι άνθρωποι δεν θα μπαίνουν στην άκρη, αλλά θα αναγνωρίζεται η καινοτομία και δημιουργικότητα τους. Είτε είναι στα πανεπιστήμια είτε είναι σε Συνεταιρισμούς. Είτε είναι παραγωγοί. Πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση που γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών θα δει και θα δηλώσει σε κάθε σημείο, τι χρειάζεται να γίνει. Και για όλα αυτά, υπάρχει σύνδεσή μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έβαλε ένα ιδιαίτερο κομμάτι στο Τρίτσης.

Η ουσία είναι να αναδείξουμε και αυτού του είδους τις συνέργειες και τις συνεργασίες, γιατί χωρίς συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους δε θα πάμε μπροστά. Είναι κάτι που έχουμε ξεκινήσει ως βάση της συνεργασίας μας.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ με τον Υπουργό, με την Περιφέρεια. Και θα δούμε και άλλους θεσμικούς και παραγωγικούς άλλους φορείς. Και χαίρομαι γιατί εδώ οι προτάσεις που έχουν κάνει όλοι οι δήμοι, είναι εξαιρετικές. Και μιλάνε και ακόμα και αυτή την εποχή των καταστροφών. Που γνωρίζουμε όλοι ότι με το πρόβλημα του πλανήτη μας πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά. Και πάνω στις συνέπειες θα αποφασίσουμε νέους τρόπους εναλλακτικής ενέργειας, νέους τρόπους συμμετοχής του πολίτη, νέους τρόπους εξέλιξης της βιοκλιματικής ενέργειάς για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα άλλα. Γι’ αυτό εμάς στην Επιτροπή μας χαροποιεί, μας ενθουσιάζει ότι υπάρχουν τόσο εξαιρετικές προτάσεις. »

 

periferiarxis aponomi

Ο Περιφερειάρχης δώρισε στην κα Αγγελοπούλου, το αρχαίο νόμισμα του κοινού των Βοιωτών που είναι και το έμβλημα της Π.Ε Βοιωτίας, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμα έδωσε στον κ. Πέτσα ένα βιβλίο –αφιέρωμα στην ΚωπαΪδα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο της Λιβαδειάς όπου συνάντησαν το δήμαρχο Γιαννη Ταγκαλέγκα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με το παλιό νεκροταφείο- όπου βρίσκονται έργα του Χαλεπά.

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας

ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ» το σύνθημα της ΚΝΕ που διοργανώνει το 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ την

Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στο Κόκκινο Σπίτι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

·  20:00 Χαιρετισμός εκ μέρους της ΚΝΕ από τον Κωνσταντίνο Κούκη, γραμματέα της ΤΟ Εύβοιας της ΚΝΕ.

·   20:15 HIP-HOP ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους Demon Fox, Ravious & Μπόμπιρα & άλλα νεανικά συγκροτήματα.

·   21:15 ΟΜΙΛΙΑ: από το ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΟ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας.

· 22:00 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ με  ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, ΜΑΝΤΑΡΑ και ΓΚΙΝΤΙΚΙ

Όλα τα έσοδα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα διατεθούν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας, στο χώρο θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Δύο ακόμη έργα για τη βελτίωση του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε Φθιώτιδας ξεκινούν μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Πρόκειται για τα έργα:

  1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», προϋπολογισμού 620.000 €. Θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης, ανακατασκευής και εγκατάστασης νέας στρώσης ασφαλτοτάπητα για τη βελτίωση της βατότητας και την αποκατάσταση των φθορών στα οδικά τμήματα, που έχει υποδείξει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φθιώτιδας.

  1. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓΝΑΝΤΗΣ», προϋπολογισμού 560.000 €.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινήσαμε προ μηνών το έργο συντήρησης του οδικού δικτύου της δυτικής Φθιώτιδας και ολοκληρώνουμε την παρέμβασή μας με νέα εργολαβία για την ανατολική Φθιώτιδα.

»Παράλληλα, ξεκινούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο αποκατάστασης της οδού που συνδέει τον Άγ. Κωνσταντίνο με τον οικισμό Αγνάντης. Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, θα αναβαθμιστεί αισθητά το οδικό δίκτυο όλης της Περιφερειακής Ενότητας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Με την υπογραφή δυο ακόμα συμβάσεων, οι οποίες εντάσσονται στο συνολικό έργο που πραγματοποιεί η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας για την βελτίωση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου, αλλάζουμε όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τις συνθήκες στο οδικό μας δίκτυο. 

»Μετά την ανακοίνωση των αντίστοιχων έργων πριν μερικές εβδομάδες στη Δυτική Φθιώτιδα, σειρά τώρα έχει η Ανατολική Φθιώτιδα. Παράλληλα,  οι τεχνικές μας υπηρεσίες άμεσα μελέτησαν και δημοπράτησαν την αποκατάσταση του οδοστρώματος που συνδέει τον Αγ. Κωνσταντίνο με την Άγναντη. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, να χρηματοδοτούμε και να εκτελούμε έργα, τα οποία δεν σταματούν ποτέ!»

odiko1arxeiou

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη, για την Πέμπτη 16/9/2021, ημερίδα στο Δημαρχείο της Ν. Αρτάκης αναβάλλεται και έχει μεταφερθεί για την Τρίτη 21/9/20201 και ώρα 18:00 στο ίδιο μέρος.

Το υπολειπόμενο πρόγραμμα των ημερίδων διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 17/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑΣ

11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Μαντουδίου
14:00 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίας Άννας
18:00 μ.μ. στο Κτίριο Μελά στην Λίμνη


Δευτέρα 20/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ

11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρών Αιδηψού ΕΟΤ
18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας


Τρίτη 21/9/2021 / ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

18:00 μ.μ. στο Δημαρχείο της Ν. Αρτάκης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Βαθύ Αυλίδας σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει ανάλυση των στοιχείων της πρόσκλησης και των παραρτημάτων αυτής. Επιπλέον θα δοθούν απαντήσεις επί των ερωτημάτων από πλευράς των εν δυνάμει δικαιούχων.

Θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του COVID-19

Πληροφορίες:

2221026626

Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.anevia.gr

Για την Αναπτυξιακή Α.Ε

Ο Πρόεδρος

Κούκουζας Ευάγγελος

Όλο το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τη συμβολή ιδιωτών παρουσιάζει το ethnos.gr

Αλλαγές στις δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κυρίως στα Κέντρα Υγείας με τη συμβολή ιδιωτών, σχεδιάζει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ. 
 
Το ethnos.gr αποκαλύπτει τα βήματα που θα ακολουθηθούν για τις Συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ) και στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Ειδικότερα με βάση το σχέδιο που έχει ήδη καταρτισθεί, από το νέο έτος θα ξεκινήσει καταρχάς ένα «λίφτινγκ» στις υπάρχουσες δομές με ιδιωτικά κεφάλαια, θα ενισχυθούν Κέντρα Υγείας με νέα μηχανήματα για διαγνωστικές εξετάσεις τα οποία θα προμηθεύσουν ιδιώτες, ενώ μεταξύ άλλων θα γίνουν νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που σήμερα δεν παρέχονται στους ασφαλισμένους σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα. 
Ήδη άλλωστε όπως αποκάλυψε το ethnos.gr, έχει ξεκινήσει αντίστοιχη συνεργασία του υπουργείου Υγείας για αλλαγές στα νοσοκομεία με τη συμβολή ιδιωτικών επιχειρήσεων

Οι 4 αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, τέσσερις θα είναι οι τρόποι συνεργασίας του δημοσίου με ιδιώτες για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας:

  1. Ξεκινά ήδη ο διάλογος για την ανίχνευση του ενδιαφέροντος ιδιωτών για την προμήθεια εξειδικευμένων μηχανημάτων για διαγνωστικές εξετάσεις, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχουν κενά σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο πρώτος τρόπος συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα θα αφορά στην ενίσχυση των δημοσίων δομών που ήδη υπάρχουν (Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία κ.λ.π.) με νέα μηχανήματα. Η αποπληρωμή θα γίνει με τη μορφή του leasing ενώ δεν θα έχουν εμπλοκή οι ιδιώτες στη λειτουργία του νέου εξοπλισμού. 
  2. Ο δεύτερος τρόπος συνεργασίας που θα ακολουθηθεί είναι σε δημόσιες δομές να τοποθετηθεί νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τις ανάγκες των ασθενών, αλλά εάν στην περιοχή δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, θα διατεθεί από τις ίδιες ιδιωτικές εταιρείες. Στην περίπτωση αυτή η αποπληρωμή των ιδιωτικών εταιρειών θα γίνει με τη μορφή της μίσθωσης των μηχανημάτων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ το προσωπικό θα αμείβεται ξεχωριστά με πρόσθετο κονδύλι. 
  3. Νέα μηχανήματα στο ΕΣΥ με «leasing» και νέα κτίρια από ιδιώτες - Όλο το σχέδιο για τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Νέα μηχανήματα στο ΕΣΥ με «leasing» και νέα κτίρια από ιδιώτες - Όλο το σχέδιο για τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

  1. Αλλαγές σχεδιάζονται ήδη και για τα κτίρια όπου σήμερα στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας ή τα Πολυϊατρεία. Ιδιώτες θα κληθούν να ανακατασκευάσουν ή να εκσυγχρονίσουν υπάρχουσες μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ θα πληρωθούν με δόσεις από το ελληνικό δημόσιο σε βάθος χρόνου με τη μορφή leasing, περιγράφουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.
  2. Τέλος μία από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορά στις συμβάσεις του δημοσίου με τον ΕΟΠΥΥ. Σχεδιάζεται να γίνουν νέες συμβάσεις με ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε περιοχές που σήμερα υστερούν σε υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους σε εξετάσεις. 

Στην περίπτωση αυτή θα γίνουν νέες συμβάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ, ανάλογα την περιοχή και τις ανάγκες του πληθυσμού. Οι ιδιωτικές Μονάδες θα κληθούν να καλύψουν συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων στους πολίτες, με βάση τον αριθμό των κατοίκων, τις ηλικιακές ομάδες κ.λ.π.

ethnos.gr

Αγαστή συνεργασία, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα υγείας, γνωστό γιατρό ορθοπεδικό, Ανδρέα Τοουλιά. Όλο το διάστημα της πανδημίας η 5Η Υγειονομική Περιφέρεια της οποίας ηγείται ο κ. Σερέτης, είχε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε μία σειρά από δράσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τα shelf tests, μέχρι κινητές μονάδες εμβολιασμού διέθεσε ο κ. Σερέτης προκειμένου να εξυπηρετηθεί κόσμος που ήθελε να κάνει το εμβόλιο και δεν υπήρχε κοντά εμβολιαστικό κέντρο, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Η συνεργασία που δοκιμάστηκε ακόμα περισσότερο και η συνταγή δείχνει πετυχημένη, σε ότι αφορά και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων με μονάδες οξυγόνου και τη μετατροπή κλινικών σε ΜΕΘ covid. Και σε αυτό το κομμάτι οι δύο άντρες συνεργάστηκαν με τους διοικητές των νοσοκομείων για να καλυφθούν τα περιστατικά και να μην κινδυνεύσει περισσότερος κόσμος από τον «αόρατο εχθρό».

Σερέτης –Τοουλιάς βρέθηκαν την περ. εβδομάδα στην παρουσίαση από τον κ. Μπένο του έργου ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας. Εκεί που για πρώτη φορά ο κ. Σερέτης ανακοίνωνε τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και την επάνδρωση τόσο του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας όσο και του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με προσωπικό. Κάτι που έκανε τον Ανδρέα Τοουλιά ο οποίος κατάγεται από τη Β. Εύβοια να χαίρεται για ένα θέμα που έχουν παλέψει εδώ και χρόνια και που θα γλιτώσει από την ταλαιπωρία δεκάδες κόσμου που αναγκάζονταν να κάνουν χιλιόμετρα για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Συντάχθηκε με τις θέσεις της Γ.Σ.Ε.ΒΕ.Εγια τους πυρόπληκτους και η Ένωση Επαγγελματιών Αυλωναρίου και Περιχώρων την οποία εκπροσώπησε στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε την περ. Τρίτη στη Λίμνη, ο Πρόεδρος της, και επιμελητηριακός σύμβουλος Νίκος Φωκίτης.

Σε δήλωση του στο eviakosmos.gr αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο κ. Φωκίτης, ανέφερε ότι η Ένωση συντάσσεται με τις θέσεις που ανέφερε για τους πυρόπληκτους, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), Γιώργος Καββαθάς, όπως επίσης και με τις απόψεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ηλία Θαλάσση, μέλος της οποίας είναι η Ένωση, ο οποίος ζήτησε μεταξύ άλλων να δρομολογηθούν τα έργα υποδομής για όλο το Νομό που έχουν βαλτώσει όλα αυτά τα χρόνια

Αντίστοιχα ο κ. Καββαθάς σε ότι αφορά την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας τόνισε ότι η παρέμβαση της πολιτείας οφείλει να κωδικοποιηθεί και να υλοποιηθεί μέσω ενός άμεσου, ευφυούς και αποδοτικού Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, στη βάση 3 αξόνων: 1) Υποστήριξη και Αναβάθμιση του Εργατικού Δυναμικού, 2)Ανάκαμψη μέσω συστάδων (clusters) επιχειρήσεων και 3) Δημόσιες Επενδύσεις σε υποδομές.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Κώστα Γαλάνη, του δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη, εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο καθιερωμένος σχολικός αγιασμός στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Άννας.

«Η παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείο Αγ. Άννας, αλλά και στην Κοκκινομηλιά εμπεριέχει έναν υψηλό συμβολισμό, για το πως και το πόσο η Πολιτεία οφείλει να εγκύψει και να σταθεί δίπλα στον τόπο μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και συνέχισε:

«Τα χωριά και οι πόλεις της βόρειας Εύβοιας, έχασαν πολλά στις φλόγες. Δεν έχασαν, όμως, τη ζωντάνια και την ομορφιά τους, γιατί αυτήν τη διαφυλάττουν τα παιδιά μας στα χαμόγελά τους. Τα ίδια παιδιά που μας δίνουν δύναμη και λόγο να τους δώσουμε έναν καλύτερο τόπο.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά της Στερεάς Ελλάδας, σε όλα τα παιδιά του κόσμου, και από τη βόρεια Εύβοια! Με υγεία, δύναμη, χαμόγελο και αισιοδοξία! »

Εμπράκτως στέκεται δίπλα και στηρίζει τους επιχειρηματίες της Εύβοιας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, το Επιμελητήριο της Εύβοιας, κάτι που αναγνωρίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου από όλους. Από τους επιμελητηριακούς συμβούλους που βρέθηκαν στην περιοχή και περιόδευσαν μετά την καταστροφή μιλώντας με τους επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου, είναι και ο ΓΓ του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαραγκός.

Ο κ. Μαραγκός βρέθηκε και πάλι στην Β. Εύβοια, όχι μόνο για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Επιμελητηρίου, αλλά μία μέρα πριν, στην παρουσίαση από τον κ. Σταύρο Μπένο του έργου αποκατάστασης της Β. Εύβοιας, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, φορέων, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων της περιοχής κ.α

Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr τον «συνέλαβε» σε μία εποικοδομητική κουβέντα όπως μας είπαν με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη Δημήτρη Στολίδη και τον Αντιπρόεδρο Νίκο Κορομπίλης, στη Λίμνη. Μεταξύ άλλων συζήτησαν με τον κ. Μαραγκό τη στήριξη από πλευράς Επιμελητηρίου στο εγχείρημα του Συνεταιρισμού να αυξήσει την εξαγωγική του δράση και σε άλλες Χώρες του εξωτερικού. Αναμενόμενη η απάντηση από τον κ. Μαραγκό για την στήριξη τους προς αυτή την κατεύθυνση και όπως μάθαμε ανανέωσαν το ραντεβού τους πολύ σύντομα στους Ταξιάρχες… για τις λεπτομέρειες!

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Μαραγκός θα επισκεφθεί και πάλι τη Β. Εύβοια συνεχίζοντας τις συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής. Ενώ παράλληλα μέσω του Επιμελητηρίου της Εύβοιας έφτασαν νταλίκες με πράγματα στη Β. Εύβοια, που συγκεντρώθηκαν και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα επιμελητήρια της Ελλάδας. Στην παράδοση αυτών συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου. Και συνεχίζει την αρωγή στους πυρόπληκτους, με το Επιμελητήριο να έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του για την στήριξη τους.

Σελίδα 1 από 743

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr