bannerlive

Τελευταία Νέα

Την Τρίτη 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης- Αλιβερίου, της παρούσας δημοτικής αρχής. Το Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών στις 19.30 μ.μ.

Θα συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα παρακάτω θέματα ημερήσιας

διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»(πρόσκληση VIII), για την ένταξη των κτιρίων –πολυκατοικίες της ΔΕΗ-Αλιβέρι, με σκοπό την επισκευή και την προσαρμογή τους στις ανάγκες στέγασης του Δήμου και των Δημοσίων Υπηρεσιών.
  2. Λήψη απόφασης περί έγκρισης Ενοποίησης Λογαριασμού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
  3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της υπ’αριθ. 25/2019 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα: «Λήψη απόφασης περί αλλαγής των όρων Δόμησης εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κύμης του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου στο Ο.Τ. 126, το οποίο χαρακτηρίζεται ως χώρος Διοικητηρίου».
  4. Λήψη απόφασης περί σύστασης επιτροπής παρακολούθησης της τήρησης των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΚΑ για διάθεση τεχνικού προσωπικού για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ύδρευσης –Αποχέτευσης.
  5. Λήψη απόφασης περί έγκριση δαπανών εθνικών εορτών ή δεξιώσεων.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής τους έζησαν το Σάββατο ο αντιδήμαρχος της Ερέτριας Δημήτρης Μίγγος με τη σύζυγο του Ελένη. Ο γάμος της μοναχοκόρης τους Μαριαλένα Με τον εκλεκτό της καρδιάς της Νίκο Χαλιούλια.

Σηματοδότησε ένα νέο ιερό ξεκίνημα για τη ζωή των δύο νέων. Έχοντας την ευχή των γονιών τους οι νεόνυμφοι στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στον Ιερό Ναό της της Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια.

Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική στο «ΘΕΑΛΟΣ». Ο χορός του μπαμπά με την κόρη, μία τρυφερή στιγμή, αρκετή όμως για να μεταφέρει ποικίλα συναισθήματα, από αυτή την μοναδική στιγμή και για τους δύο. Όσο για τη γλυκύτατη μανούλα της…Τα λόγια είναι περιττά όταν βλέπεις το παιδί σου ευτυχισμένο και

Η βραδιά έκρυβε εκπλήξεις. Ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί!!!

68471479 10220131065606199 2433515683795959808 n

Στην περιφορά της εικόνας Παραμονή της Παναγίας στον Οξύλιθο, παραβρέθηκαν ο γνωστός φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης με το φίλο και φιλοξενούμενο του δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της Προέδρου Κλαίρης Κατσαρή την οποία και ευχαρίστησαν στην συνέχεια καθώς φρόντισε να τους περιποιηθεί ως «οικοδέσποινα» στο χωριό της, που γιόρταζε. Κι εκείνοι είχαν μόνο τα καλύτερα να πουν για την Κλαίρη Κατσαρή που και φέτος φρόντισε να είναι όλα άψογα. Σε συνεργασία πάντα τόσο με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο όσο και με τους χωριανούς της που την υπεραγαπάνε.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 3.15 τα ξημερώματα με κύριο μέτωπο την περιοχή μεταξύ Κοντοδεσποτίου και Μακρυμάλλης, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη και Πλατάνα, ενώ με εισήγηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων και φυσικά όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στο έργο της κατάσβεσης έχουν συνδράμει δυνάμεις από όλη τη χώρα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός.

Θερμή παράκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής και όλων των σωμάτων ασφαλείας, ενώ για λόγους δημόσιας υγείας συνιστάται στους πολίτες να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η νύχτα προμηνύεται δύσκολη. Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με συντονισμένες ενέργειες τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, μιλάμε για μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά μαίνεται στον πνεύμονα της Εύβοιας, σε ένα μοναδικό παρθένο πευκόδασος. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να διαφυλάξουμε πρωτίστως την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία και να περιορίσουμε τη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, το ΕΚΑΒ, τον στρατό, τους εθελοντές, τα στελέχη του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και του Δήμου που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες».

Από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός  βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς συντονίζοντας με τους υπολοίπους τις ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που επίσης έσπευσε στο σημείο.

Ο κ. Σπανός δήλωσε πριν από λίγο:

Όλα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα της χώρας, περισσότεροι από 280 πυροσβέστες, η Περιφέρεια, η Αστυνομία, ο Δήμος, το Δασαρχείο, ο Στρατός, το ΕΚΑΒ και φυσικά όλες οι εθελοντικές ομάδες του Νομού, βρισκόμαστε επί ποδός για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες κατάσβεσης με πρώτο μας μέλημα είναι να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και φυσικά να σωθούν οι περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

Εσπευσμένα επέστρεψε στην Αθήνα ο Σίμος Κεδίκογλου , διακόπτοντας τις διακοπές του στην Τήνο, μετά και την ενημέρωση που είχε για τη δύσκολη κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον καπετάνιο και το πλήρωμα του σκάφους ΠΑΘ 090 του Λιμενικού Σώματος που στο πλαίσιο της περιπολίας του τον μετέφερε με 8 μποφόρ από την Τήνο στη Μύκονο, καθώς και όλο το προσωπικό του Λιμενικού στα δύο νησιά που του παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσει να πάρει την πτήση για Αθήνα, προκειμένου να φτάσει στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στην «καρδιά» της Εύβοιας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου από το πρωί βρισκόταν σε επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τον Δήμαρχο Διρφύων- Μεσσαπίων κ Ψαθά, οπότε και είχε λάβει τη διαβεβαίωση, ότι διατίθενται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα και να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές.

Στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη βρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός για να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής και να παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή.

«Αυτή τη στιγμή προέχει η ζωή και η ασφάλεια των κατοίκων. Καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία τους για τις περιουσίες τους αλλά τους καλώ να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές ώστε να μην χαθεί ούτε μία ζωή. Παρά την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής, η κατάσταση είναι κρίσιμη. Δυστυχώς, η καταστροφή στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Εύβοιας φαίνεται ήδη ανυπολόγιστη. Θα έρθει η ώρα να αναζητηθούν οι αιτίες. Τώρα προτεραιότητα έχει η ασφάλεια όλων» δήλωσε ο βουλευτής.

Ο κ. Πνευματικός συνομίλησε επί τόπου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που γίνονται από την πρώτη στιγμή για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, καθώς και για τα μέσα που επιχειρούν στην περιοχή. Στο σημείο, ο κ. Πνευματικός συνάντησε και ενημερώθηκε και από τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά.

 EVIA 4

EVIA 2

 

Μεγάλη έκταση έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα στο χωριό Μακρυμάλλη στο Δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή, η φωτιά επεκτάθηκε προς το Κοντοδεσπότι. Ωστόσο, προς το παρόν δεν απειλούνται τα χωριά. Πυροσβέστες, εθελοντές, υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας καθώς και εναέρια μέσα δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα, υπό έλεγχο.

«Δυστυχώς, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτά» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο δήμαρχος Διρφύων –Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς και συνέχισε: « Έχει κατεύθυνση προς το Βορρά. Προς το παρόν δεν απειλούνται τα χωριά». Στην περιοχή βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή και ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Σαν άνθρωπος πάνω από όλα και σαν επιστήμονας ο Γενικός Γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Ζέρβας δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνει τις ανάγκες για αίμα που αυξάνονται κατακόρυφα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έτσι για ακόμα μία φορά έδειξε πρώτος το καλό παράδειγμα στην αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυλωναρίου και του ΕΠΣ Οριού, στην οποία ήταν και υπεύθυνος την Κυριακή 4 Αυγούστου ως γιατρός. Έδωσε πρώτος αίμα και φρόντισε να γίνουν δότες μυελού των οστών όσοι από τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν στο χώρο της αιμοδοσίας δεν είχαν γίνει ακόμα. Και αυτή τη φορά η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τω δύο συλλόγων ήταν μεγάλη καθώς συγκεντρώθηκαν πάνω από 45 φιάλες αίματος.

«Οι ανάγκες για αίμα και αυτό το καλοκαίρι είναι μεγάλες. Για ακόμη μια χρονιά οι υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα είναι σε κόκκινο συναγερμό. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η Αιμοδοσία που διοργάνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ορίου…» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο γιατρός και συνέχισε:

«Ήταν μια πραγματική ανάσα ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και για τη στήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Κυρίως όμως στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους Εθελοντές Αιμοδότες».

Ιδιαίτερη τιμή για το Αλιβέρι τη γενέτειρά του αλλά και για την Εύβοια είναι ο μουσικός Χρήστος Βότσης, γιος της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, Σοφίας Κόλλια Βότση.

Το πιο λαμπρό …μπουζούκι! Ο Χρήστος Βότσης μάγεψε με τις μουσικές του επιδώσεις το κοινό που τον καμάρωνε φέτος στα ΤΑΜΥΝΑΙΑ 2019 που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου με guest star τον Χρήστο Μενιδιάτη.

Ο Χρήστος Βότσης έπαιξε για τους φίλους του κερδίζοντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα! Όσο για τον κόσμο που τον απόλαυσε, δεν έχει λόγια πάρα μόνο αισθήματα συγκίνησης για το δικό τους παιδί που διαπρέπει καλλιτεχνικά δίπλα σε μεγάλα ονόματα που αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή και τη δουλειά και το ήθος του.

Εκείνη όμως που καμαρώνει πάντα σιωπηλά είναι η μητέρα του. Η Σοφία Βότση συγκινημένη από την μοναδική βραδιά που χάρισε το παιδί της στον κόσμο με τον Μενιδιάτη, έγραψε στον τοίχο της στο FB:

«Σ' ευχαριστώ αγόρι μου. για την αφιλοκερδή και ευγενική σου προσφορά. Ίσως είσαι ο μόνος που δεν ευχαρίστησα δημόσια γιατί ξέρω πως δεν θα μου το επέτρεπες.
Όμως οφείλω να το κάνω έστω διαδικτυακά. Σ' αγαπώ είμαστε περήφανοι πρώτα για το χαρακτήρα σου και μετά για όλα τ' άλλα. Σου ευχόμαστε καλή τύχη σε ο,τι κάνεις!!Πάντα να σε διακρίνει η απλότητα και η σεμνότητα!»

Ε μετά από τις ευχές της μάνας…Τα λόγια είναι περιττά!

(φωτο: Χρήστος Κουτσάφτης)

Σελίδα 1 από 549

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr