bannerlive

Τελευταία Νέα

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού.

Τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του υποδέχθηκαν στην Ενορία ο Εφημέριος Ιερομ. Ρωμανός Μπασινάς και ο αφυπηρετήσας Εφημέριος Λάμαρης Σακελ. Ιωάννης Κοκκονός, ο οποίος κατοικεί στη Γυμνού, πλησίον των τέκνων του, ενώ ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πλήθος ευσεβών χριστιανών, με επικεφαλής την Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τους οποίους κήρυξε τον θείο λόγο.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος επεφύλαξε μια ιδιαίτερη έκπληξη στον Εφημέριο π. Ρωμανό, αλλά και σε όλη την Ενορία, αφού του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου, επιβραβεύοντας έτσι το σημαντικό ποιμαντικό έργο, το οποίο επιτελεί, σε άριστη συνεργασία με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους Ενορίτες, αλλά και με την Ιερά Μητρόπολη. Το πλήθος των ανθρώπων που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία ανεφώνησαν το «Άξιος» και έδωσαν έτσι το «σύμψηφό» τους στην εκκλησιαστική αυτή πράξη του Σεβασμιωτάτου, την προαγωγή του π. Ρωμανού.

Οι Ι. Ακολουθίες μεταδοθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 001

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 002

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 012

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 010

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 015

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 018

Λευκή Νύχτα στο Αλιβέρι και δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια γιορτή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr τον συνέλαβε παρέα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Κουλούρη. Ακόμη και αν ο γιατρός επιλέξει να ασχοληθεί με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης όπως όλα δείχνουν, θα σταθεί αρωγός στον αγώνα του Δημήτρη Αναγνωστάκη για την Περιφέρεια Στερεάς. Ωστόσο, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης τον θέλει και στο ψηφοδέλτιο. Για να δούμε…

«Όλοι μαζί με αλληλεγγύη κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη και γινόμαστε περισσότερο άνθρωποι» τόνισε απόψε στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αμάρυνθο, η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, στέλνοντας το δικό της μήνυμα ανθρωπιάς όπως το επιτάσσουν οι μέρες που έρχονται.

«Να πω, πως η Αμάρυνθος, και είναι τιμή για την Αμάρυνθο, δείχνει πραγματικά αλληλεγγύη σε ότι χρειαστεί. Εμείς πραγματικά ως δήμος είμαστε δίπλα ηθικά και υλικοτεχνικά. Χρόνια πολλά καλές γιορτές και να φτάσουμε στις Άγιες μέρες με υγεία και Αγάπη. Χρόνια Πολλά»

dedro amarinthos

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, με θέμα: «Προστασία της Κύριας Κατοικίας- Δικαίωμα και Ανάγκη», η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου της Χαλκίδας, Νίκος Κασσαβέτης. Συντονίζει την εκδήλωση ο Δημήτρης Κατσούλης , Δικηγόρος, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ.

Με ομιλητές τους:

Δημήτρη Σπυράκο, Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος, Πρώην Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ, ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚAI ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ».

Τη δικηγόρο, διαπιστευμένη διαμεσολαβητής και συντονίστρια της Ειδικής Γραμ/τείας Ιδ.Χρέους, μέλος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ Κατερίνα Καλαμακίδη που θα αναπτύξει το θέμα: «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ- ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ»

Και την Παναγιωτα Καλαποθαράκου, Νομικό, Αντιπρόεδρο ΕΚΠΟΙΖΩ και Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών “Η Παρέμβαση” η οποία θα μιλήσει με θέμα: « ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΛΠ)».

Με κύριο θέμα συζήτησης την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, από τους Βουλευτές και τη Νομαρχιακή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ, εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με κύριους ομιλητές το Δημοσιογράφο και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Κούλογλου και τη Νομικό – Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Παρουσιάστηκαν τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και με βάση τα Ελληνικά δεδομένα οι λόγοι και οι πολιτικές που οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στην άνοδο φασιστικών – ακροδεξιών σχηματισμών, οι ρητορικές που χρησιμοποιούν προκειμένου να προσελκύσουν τα κοινωνικά στρώματα αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν να τους αντιμετωπίσουν.

Η χώρα μας, παρά την πολυετή κρίση που αντιμετωπίζει και το μεγάλο αντίκτυπο που αυτή έχει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας και παρά το μεγάλο αριθμό προσφύγων που φιλοξενεί, δίνει το παράδειγμα στην Ευρώπη για το πώς οι δυνάμεις της ακροδεξιάς μπορούν να περιθωριοποιηθούν και να μην αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Όμως και στην Ευρώπη είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών η συμμετοχή τους στις επικείμενες Ευρωεκλογές όπως επίσης είναι υποχρέωση της Αριστεράς η δημιουργία ενός ισχυρού δημοκρατικού μετώπου μέσω ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων ώστε όλοι μαζί να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τις ανθρωπιστικές αξίες.

Μία ξεχωριστή αλλά δυνατή εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις ετοιμάζει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Κριεζωτειου Αρχοντικού, ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Τριάδος «Ν. Κριεζώτης».

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Τριάδα, παρέα με τις Κατηχητικές Συντροφιές Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος, τη Φιλαρμονική Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τριάδος και Facepainting για τους μικρούς φίλους από την αισθητικό Ira Souliou.

Ελάτε να γίνουμε όλοι για λίγο παιδιά. Παιδιά στην καρδιά, παιδιά στην ψυχή και με μια καρδιά μεγάλη που χωράει όλους!

Σήμερα στις 18:30, περιμένουν μικρούς και μεγάλους φίλους στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην όμορφη Οκτωνιά μας, για να καλωσορίσουμε τα Χριστούγεννα! Επίσης φέτος θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και ρούχα για την Κιβωτό του κόσμου. Η βραδιά κρύβει εκπλήξεις με πυροτεχνήματα, face painting, bazzar, γλυκά και ροφήματα ζεστά για όλους. Ραντεβού σε λίγη ώρα στην Πλατεία της Οκτωνιάς για να φωταγωγήσουμε όλοι μαζί το δέντρο και ν ανταλλάξουμε ευχές!

Στο ξενοδοχείο Παλίρροια στη Χαλκίδα θα κάνει και επίσημα πλέον την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της για το δήμο της Χαλκίδας, η γνωστή δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα. Η υποψηφιότητα της οποίας συζητήθηκε πολύ τον τελευταίο καιρό καθώς είναι και η μόνη για το δήμο της Χαλκίδας που κατεβαίνει με χρίσμα της Ν.Δ.

Ανάμεσα σε φίλους, γνωστούς, συνοδοιπόρους στην αυτοδιοίκηση θα ενημερώσει επίσημα πλέον σχετικά με την κάθοδό της στις επερχόμενες εκλογές, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Πως αποφάσισε και γιατί να κάνει τώρα το μεγάλο βήμα διεκδικώντας το μεγαλύτερο δήμο του Νομού, το δήμο Χαλκιδέων με σύνθημα: «Ξεκινάμε»... για έναν διαφορετικό δήμο Χαλκιδέων.

Τον τελευταίο καιρό κάτι γίνεται στην περιοχή της Κύμης. Και βέβαια δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ ακόμα κρυφό. Καθώς, ο μέχρι τώρα Περιφερειακός Σύμβουλος και γνωστός πνευμονολόγος Γιώργος Κουλούρης με καταγωγή από το Αυλωνάρι όπως όλα δείχνουν βάζει πλώρη για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου μετά από πιέσεις συμπολιτών του.

Έχουν γίνει αρκετές επαφές και συζητήσεις. Το κλίμα φαίνεται να διαμορφώνεται κατά πολύ υπερ του και δεν έχει παρά να ριχτεί στη μάχη αυτή τη φορά στον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης καθώς όλοι γνωρίζουν πως ο «πολύπαθος» δήμος Κύμης-Αλιβερίου αναζητά νέα πρόσωπα, καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία, έμπειρα σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση και αγαπητά στον κόσμο, που με καθημερινή προσωπική επαφή μαζί του, έχουν κερδίσει.

Και σύμφωνα με πληροφορίες μία πιθανή κάθοδο του ως υποψήφιου δημάρχου δεν θα μπορούσε να γίνει παρα μόνο με διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους όσους τον εμπιστεύονται να γίνουν συνοδοιπόροι του σε αυτόν τον αγώνα. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του αρχές του χρόνου!

Για να δούμε θα τον κερδίσει τελικά ο Α βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Είναι ίσως ο μόνος φανατικός πιστός ακόλουθος του Θανάση Μπουραντά, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης που παρόλο που ουσιαστικό έργο δεν έχει γίνει στη δημοτική ενότητα που εκπροσωπεί τα τελευταία 4 χρόνια, δηλώνει «δαγκωτό» Θανάσης Μπουραντάς.

Μάλλον θα τρέφει ελπίδες πως ότι δεν έγινε σε αυτή τη θητεία των 5 χρόνων μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος θα είναι ξανά υποψήφιος αλλά θέλει πολύ αγώνα και το ξέρει και ο ίδιος να πείσει τον κόσμο που τον ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές για να ξαναψηφίσουν Μπουραντά.

Ευτυχώς, τον «σώζει» η απλή αναλογική. Γιατί ο ίδιος θα πάρει τις ψήφους που περιμένει για να ξαναεκλεγεί. Για σκεφτείτε όμως να είναι αντιδήμαρχος με άλλο δήμαρχο; Θα βρει την άκρη και θα καταφέρει να συνεργαστεί. Πόσο μάλλον αν η δήμαρχος είναι γυναίκα. Αφού με τις γυναίκες έχει ένα τρόπο να βρίσκει τη «χρυσή τομή»…

Σελίδα 1 από 463

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr