TADE EFH 2   sinentefkseis
Τελευταία Νέα

Μαινόταν για παραπάνω από 24 ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στη Σεττα και το Μαυρόπουλο το πρωί της Κυριακής. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις ανέλεγκτες καθώς έκαιγε σε δύσβατες περιοχές και η προσέγγιση των πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων ήταν δύσκολη.

Δήμος Ερέτριας και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνέδραμαν από την αρχή της κατάσβεσης. Η δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ βρέθηκε μαζί με τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιάννη Λάμπρου από την αρχή δίπλα σε όλους εκείνους που πάλευαν  για να κρατήσουν σε πρώτη φάση τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και από το ελατοδάσος της Σέττας.

Και τα κατάφεραν χωρίς να έχουν θέσει υπο έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε περιμετρικά. Είκοσι δύο οχήματα με πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, 3 καναντερ και 3 ελικόπτερα ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης της εφιαλτικής αυτής πυρκαγιάς που ξύπνησε μνήμες δεκαετίας πριν, όταν πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Μίστρο.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας Ευάγγελος Παλιός δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στην εκπομπή «Ταδε εφη…» με την Έφη Ντίνη: «Η κατασταση είναι δύσκολη.Καταφέραμε να μην φύγει η φωτιά στο Μιστρο. Προσπαθούμε να τη θέσουμε υπο έλεγχο».

Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας Γιάννης Λάμπρου αφού αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην σπουδαία δουλειά που κάνουν οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου Ερέτριας, ΕΔΑΚΟΔ, Αμαρυνθια Άρτεμις και FETES CLUB, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για το ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή, όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό, και τους πυροσβέστες για την άνιση μάχη που ρίχνουν με τις φλόγες από χτες.

«Καίγεται ένα από τα ομορφότερα δάση εξ αιτίας της ανευθυνότητας κάποιων. Η Περιφέρεια, ο δήμος, η Πυροσβέστες και οι Εθελοντές του δήμου, που είμαστε τυχεροί που έχουμε 3 εθελοντικές ομάδες στο δήμο Ερέτριας, έκαναν σοβαρή προσπάθεια για να μην έχουμε χειρότερα. Το δύσβατο της περιοχής όμως δυσκολεύει την κατάσταση. Σήμερα ήρθαν και ερπυστριοφόρα του στρατού να βοηθήσουν. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλα…»

Το ευχάριστο είναι ότι έως το βράδυ της Δευτέρας είχαν τεθεί υπό έλεγχο όλες οι εστίες φωτιάς ενώ περιπολεί στην περιοχή πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εθελοντές.

Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις και τα έργα πρόσβασης και δικτύου υποδομών, προϋπολογισμού 2.233.086,21 ευρώ, που θα καταστήσουν έτοιμο προς χρήση το νοσοκομείο.

Με αφορμή την ένταξη των έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι το στοίχημα που τέθηκε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της περιφερειακής αρχής, κερδήθηκε και σε λίγο καιρό το Νέο Γενικό Νοσοκομείο θα παραδοθεί στους πολίτες.

«Είναι μεγάλη στιγμή, για κάθε άνθρωπο που δουλεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ολοκληρώνεται ένα έργο. Έχουμε συνηθίσει να εξαγγέλλονται έργα, αλλά να κολλάνε, να μην ολοκληρώνονται ή να παραδίδονται κακήν κακώς. Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλάζει όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει. Από το σημείο που το παραλάβαμε, το «τρέξαμε» και σήμερα το βάζουμε στην τελική ευθεία. Είναι ακόμη ένα στοίχημα που βάλαμε από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε και το κερδίσαμε όλοι μαζί. Το πετύχαμε γιατί είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο, δηλαδή να εξαγγέλλουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Αλλά να τα κάνουμε. Άμεσα και υπεύθυνα» τόνισε στις δηλώσεις του.

nosokomeio 2

Η προστασία και ανάδειξη του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη, που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαλκίδας, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Μπουραντάς, ο υπάλληλος του Δήμου Παναγιώτης Βασιλείου και η Ομάδα Πολιτών για τη Διάσωση του Κολοβρέχτη.

Όπως επισημάνθηκε, η κατάσταση στο υγροβιότοπο χειροτερεύει και γίνεται ανεξέλεγκτη και πλέον είναι επιτακτική η ίδρυση Φορέα, που θα αναλάβει και τη διαχείρισή του. Στόχος, όπως τόνισαν όλοι οι παριστάμενοι, είναι η αξιοποίηση του Κολοβρέχτη, έτσι ώστε να γίνει επισκέψιμος χώρος και σημείο αναφοράς, για να προσελκύσει το ενδιαφέρον.

Αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει σηματοδότηση της περιοχής, αλλά και αστυνόμευση για τυχόν καταπατήσεις και στη συνέχεια να εκπονηθούν μελέτες οριοθέτησης και διαχείρισης του υγροβιότοπου.

Υπό έλεγχο προσπαθούν να θέσουν οι πυροσβέστες την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στα όρια Μαυρόπουλου-Σεττα του Δήμου Ερέτριας. Η φωτιά καίει δασική έκταση έλατα, πεύκα και χαμηλή βλάστηση.  Δεν απειλούνται τα χωριά. Το μέτωπο είναι μεγάλο και σε δύσβατη περιοχή. Στη μάχη της κατάσβεσης αυτή την ώρα είναι 150 άντρες της πυροσβεστικής με 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος της Τ. Κ Γυμνού δεν απειλούνται σπίτια, η φωτιά τώρα τίθεται υπό έλεγχο και ευελπιστούν άμεσα στην κατάσβεση αυτής. Ευχαρίστησε δε τις εθελοντικές ομάδες ΕΔΑΚΟΔ της Γυμνού και  Αμαρύνθια Άρτεμις, μέλη των οποίων συμμετέχουν στην κατάσβεση.

«Κουρασμένοι αλλά με ικανοποίηση ο σκοπός μας η προνοσοκομειακη φροντίδα και η δωρεάν παροχή εξετάσεων στον ευρύτερο πληθυσμό της Κύμης φθάνει αύριο στο τέλος με μεγάλη συμμετοχή πέρα από το αναμενόμενο . Υποσχόμεθα να είμαστε πάλι κοντά σας σύντομα» δήλωσε ο Τομεάρχης ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκος Κόκκος. 
Το επιστημονικό προσωπικό των κινητών Μονάδων της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας &Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου βρέθηκε στο χώρο του Νοσοκομείου της  Κύμης και έκανε τις παρακάτω εξετάσεις στον κόσμο.

* Μαστογραφία - πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 65 ετών.

* Μέτρηση οστικής μάζας - έλεγχο για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών.

* Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας - σπιρομέτρηση για καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μονάδα θα είναι και την Τετάρτη στην Κύμη στο χώρο του ΕΚΑΒ παρέχοντας τις  προαναφερόμενες εξετάσεις και στις 30 Οκτωβρίου θα υπάρχει η ίδια κινητή μονάδα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

22405549 1421216144580994 1248945892120763106 n

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η οικογένεια του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιαννη καθώς λίγο πριν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι η σύζυγός του Σία Κοσιώνη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι που ζυγίζει 3.460. Μαμά και γιος χαίρουν άκρας υγείας αναμένοντας τον μπαμπά να επιστρέψει από το εξωτερικο όπου βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι. Να σας ζήσει!

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 27χρονος  Ν. Σ. το βράδυ της Κυριακής στα Οινόφυτα, όταν παρασύρθηκε πάνω στις ράγες από διερχόμενο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Χαλκίδα, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας.

  • Αποκάλυψη Πέτρου Κουσουλού στο Epsilon: Στο αρχείο η υπόθεση με το τροχαίο του Παντελή Παντελίδη
  • Οδηγός ο Παντελής Παντελίδης βάσει της εισαγγελικής έρευνας
  • Η εισαγγελική έρευνα που διερευνούσε το αδίκημα για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας σταμάτησε την προηγούμενη Τετάρτη
  • Η οικογένεια σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz θα προσφύγει κατά της πράξης αρχειοθέτησης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου που κόστισε τη ζωή στον γνωστό καλλιτέχνη, Παντελή Παντελίδη. Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με την δικογραφία, προέβη το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή της τηλεόρασης του Epsilon, «Επιτέλους Σαββατοκύριακο», ο δικός μας Πέτρος Κουσουλός.

Διαβάστε όλο το ρεπορταζ εδω http://www.ereportaz.gr/exelixi-vomva-sto-archio-ypothesi-pantelidi/

Ακόμη μία δυναμική παρουσία της Ομάδας Διάσωσης του Σταύρου Τζιγιάννη, μέλος της Πολιτικής Προστασίας,  που δραστηριοποιείται στην Εύβοια πάνω από 1,5 χρόνο, η οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες της  στο σημερινό Μαραθώνιο στη Χαλκίδα. Καλύπτοντας με 8 άτομα και ένα γιατρό, τρεις υγειονομικούς σταθμούς. Ανάμεσα τους και ο γιατρός της ομάδας, ειδικός Παθολόγος Βασίλης Πεππές.

«Συνεχίζουμε δυνατά την προσπάθεια και είμαστε πάντα σ ετοιμότητα όταν μας χρειαστούν. Χάρη στην παρέμβαση μας και σήμερα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία περιστατικά μικρής έκτασης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προσφέρουμε όσο μπορούμε στο συνάνθρωπο» δήλωσε στο eviakosmos.gr, ο Πρόεδρος της Ομάδας Σταύρος Τζιγιάννης, διαπιστευμένος διασώστης και εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών.

Με το αγαπημένο του μηχανάκι έμελλε να ταξιδέψει για την γειτονιά των αγγέλων ο 18χρονος Γιώργος Σεφερλής του Νικολάου και της Ελένης από το Αφράτι, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τη 1 το βράδυ της Παρασκευής βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο που σημειώθηκε στη Γέφυρα Πισσώνα –Αφρατίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε πάει βόλτα με τους φίλους του και άγνωστο πως, το μηχανάκι που οδηγούσε μετά τη γέφυρα, ξέφυγε της πορείας του και έπεσε στο ποτάμι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε υποκύψει στα τραύματα του, καθώς είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία Χαλκίδας.

Σελίδα 1 από 101

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ...

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr