bannerlive

Τελευταία Νέα

Στέκεται πάντα στην κορυφή!

Στην κορυφή της πυραμίδας στέκεται πάντα ό,τι και αν κάνει ο επιχειρηματίας Γιαννης Σταθόπουλος. Αγωνιστής, έντιμος, αξιοπρεπής, καλός οικογενειάρχης, πετυχημένος επιχειρηματίας, μα πάνω από όλα άξιος σεβασμού. Άξιος σεβασμού πρώτα από τους δικούς του ανθρώπους, τα παιδιά του και την σύζυγό του και μετά από τους συνεργάτες και φίλους του.

Στέκεται πάντα ψηλά, λόγω ιδιοσυγκρασίας! Πρωτιά του συνδυασμού και πρωτιά σε ψήφους στο Εμπορικό Τμήμα είχε ο Γιάννης Σταθόπουλος στις Επιμελητηριακές Εκλογές. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει για ακόμη μια φορά και τον «βαραίνει» με ευθύνη για σκληρή δουλειά. Για να μπορέσει να σταθεί για πολλοστή φορά αντάξιος των προσδοκιών του επιχειρηματικού κόσμου της Εύβοιας και της Σκύρου.

«Οι εκλογές του Επιμελητηρίου τέλειωσαν και εγώ με τη σειρά μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, που με την ψήφο σας μου δείξατε την εμπιστοσύνη που μου έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Να είστε σίγουροι ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου ώστε ο θεσμός του Επιμελητηρίου στην Εύβοια να γίνει πάλι ισχυρός και να αποδείξει την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της ύπαρξης του, πάντα προς όφελος των μελών του» δήλωσε ο στο eviakosmos.gr.

Μια ανάσα από τις εορτές των Χριστουγέννων και οι σύλλογοι της Οκτωνιάς, είπαν να βάλουν στο πνεύμα μικρούς και μεγάλους διοργανώνοντας για δεύτερη χρονιά μια μεγάλη γιορτή στο χωριό για καλό σκοπό.

Μέρες αγάπης και δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το γεγονός ότι πολλοί από τους συνανθρώπους μας, έχουν την ανάγκη μας. Ραντεβού στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Οκτωνιά. Ξεκινάμε με τη φωταγώγηση της πλατείας, ακολουθούν παιχνίδια με πυροτεχνήματα, face painting, με τα παιδιά να υποδέχονται στο χωριό τον Άγιο Βασίλη για τον οποίο έχουν ετοιμάσει και διάφορα γλυκίσματα.

Μια γιορτή που κρύβει εκπλήξεις… Με σκοπό να συγκεντρωθούν συσκευασμένα τρόφιμα και είδη υγιεινής για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Με ενστάσεις συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο. Σε ό,τι ανοίγει η Εκλογική Επιτροπή γίνονται ενστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει εδώ και ώρες η ροή των αποτελεσμάτων με το συνδυασμό της Αγιοστρατίτη να είναι ένα βήμα πριν από την αυτοδυναμία.

 

Σήμερα Κυριακή τα μέλη του Επιμελητηρίου ψηφίζουν τελευταία μέρα των επιμελητηριακών εκλογών, στο Επιμελητήριο στη Χαλκίδα. Υπάρχει ήδη μεγάλη προσέλευση μελών καθώς μέσα στις δύο πρώτες ώρες της ψηφοφορίας ψήφισαν 226 άτομα. Από αυτά τα 120 ψήφισαν στο Τμήμα Υπηρεσιών, 45 στη Μεταποίηση, 60 στο Εμπορικό και 1 στο Τουριστικό. 

Σκέψου να ήταν και η υποψήφια…

Σαν τρελή έκανε η γυναίκα σήμερα στις εκλογές στην Κάρυστο! Ούτε υποψήφια να ήταν! Έδειξε τον πραγματικό της εαυτό μπροστά στον κόσμο και δέχθηκε την επίπληξη μέλους της Εκλογικής Επιτροπής, γιατί είχε στηθεί και αυτή στην πόρτα και προσπαθούσε να κατευθύνει τους υποψηφίους σε συνδυασμό της αρεσκείας της, «βρίζοντας» υποψήφια!

Δεν μπόρεσε ούτε τα προσχήματα να κρατήσει, αν και όπως γνωρίζει καλά η περιοχή, ήταν από το Επιμελητήριο μέχρι τώρα η πιο ευεργετημένη. Χρήματα με το σωρό έπαιρνε αλλά τώρα που έπρεπε να μείνει αμέτοχη από την όλη διαδικασία «έγινε» λέαινα απέναντι σε εκείνους τους ανθρώπους που την ευεργέτησαν. Συνεχίζει να κατηγορεί με τα χειρότερα όλους εκείνους με τους οποίους έτρωγε και έπινε τελευταία και μπροστά τους το παίζει γατούλα (Ο Ιούδας φιλούσε «υπέροχα»..).

Και ο σοφός λαός υποστηρίζει: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο» (ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ). Αλλά τι να περιμένει κανείς…Όμοιος τον όμοιο όπως λένε και στο χωριό της και η κοπριά στα λάχανα!

Είναι σε κρίση πανικού τώρα; Σκέψου να μην τύχει για εκείνη το επιθυμητό αποτέλεσμα στη συνέχεια, τι έχει να γίνει. Το παίζει πολιτικός; Απέτυχε ήδη! Με όποιον δάσκαλο καθίσεις …τέτοια γράμματα θα μάθεις. Και ο δικός της δάσκαλος είναι ήδη στο περιθώριο!

Έρχεται και η σειρά της λένε οι πληροφορίες…

Το δικαίωμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, να έχουν πρόσβαση στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας, εξασφάλισε ο Δήμος Χαλκιδέων με την βοήθεια και άλλων φορέων.

Με την συνδρομή του συλλόγου “Ο Καλός  Σαμαρείτης” της τοπικής εταιρίας “Σόγια Έλλάς” και του Δήμου Χαλκιδέων αγοράσθηκε και εγκαταστάθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ρομποτικός μηχανισμός στο Κολυμβητήριο και τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν πλέον την δυνατότητα πρόσβασης στην πισίνα, με ασφάλεια.

Σε σχετική εκδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στον χώρο του Κολυμβητήριου έγιναν και τα δοκιμαστικά του μηχανισμού και πλέον αποτελεί πραγματικότητα το δικαίωμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στην πισίνα.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ευχαρίστησε τόσο τον “Καλό Σαμαρείτη”, όσο και την “Σόγια Ελλάς” για την βοήθεια και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με σεβασμό να θωρακίσει τα δικαιώματα των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες, σχεδιάζοντας να κατασκευάσει το επόμενο διάστημα γι΄αυτούς Παιδική Χαρά με συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς και ράμπες σε δύο παραλίες για το καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση εκτός του Δημάρχου παρέστησαν ακόμη, ο Πρόεδρος του “Καλού Σαμαρείτη” π. Τιμόθεος Μπαιμπάκης με μέλη της διοικήσεως του, ο διευθυντής της “Σόγια Ελλάς” Μιχάλης Τζιμόπουλος και άλλοι.

  

Μεγάλη αποχή σημείωσαν σήμερα οι εκλογές του Επιμελητηρίου στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια.

Στο Μαντούδι ψήφισαν συνολικά 72 μέλη. Στο Τμήμα Υπηρεσιών 26, 28 στο Εμπορικό,13 στη Μεταποίηση και 5 στο Τουριστικό. Την ίδια ώρα στην Ιστιαία ψήφισαν 141 μέλη ενώ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν στη διαδικασία 550 μέλη. Ψήφισαν στο Τμήμα Υπηρεσιών 43, στο Εμπορικό 56, στη Μεταποίηση 21 και στο Τουριστικό 21.

Οι εκλογές θα συνεχιστούν και αύριο σε Αλιβέρι και Κάρυστο και την Κυριακή στη Χαλκίδα.

Γνωρίζοντας τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Εύβοιας μέσα από την ενεργό δράση του στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Εύβοιας, ο επιχειρηματίας Κώστας Μαντέσκας κατεβαίνει υποψήφιος στις Επιμελητηριακές εκλογές με το συνδυασμό της Βούλας Αγιοστρατίτη «Επιμελητηριακή Συνεργασία», στο Τμήμα Μεταποίησης, αξιώνοντας μία θέση στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου.

Σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90Fm μιλάει για την οικογενειακή επιχείρηση που έστησε στη Νέα Αρτάκη με πολύ κόπο όλα αυτά τα χρόνια, την διάδοχη κατάσταση, καμαρώνοντας για τους δύο γιους που ασχολούνται επαγγελματικά ως σεφ ζαχαροπλαστικής και βέβαια για την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προϊόντα του.

Ο κ. Μαντέσκας δηλώνει έτοιμος να παλέψει προς όφελος των ευβοικών επιχειρήσεων μέσα από το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Μαντέσκα στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη 

 

Με ανοικτή επιστολή που απευθύνεται στους κατοίκους του Βασιλικού της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, η διοίκηση της ΔΕΥΑ Χαλκίδας γνωστοποιεί ότι μπορούν πλέον να υποβάλλουν αιτήσεις για να συνδεθούν τα ακίνητά τους με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι παραδόθηκε προς χρήση το αποχετευτικό δίκτυο του Βασιλικού, προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ και ότι πριν από λίγες ημέρες δημοπρατήθηκε η επέκτασή του στον Άγιο Νικόλαο, προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ. Αναφέρεται ακόμη στην επιστολή ότι οι αιτήσεις που θα υποβληθούν στη ΔΕΥΑΧ, θα ικανοποιηθούν με ευνοϊκά τιμολόγια και με διακανονισμό δόσεων, στο πλαίσιο της οικονομικής συγκυρίας που όλοι βιώνουμε και σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης της εταιρείας.

Αναλυτικά στην επιστολή προς τους κατοίκους του Βασιλικού αναφέρονται:

“Η ΔΕΥΑ  Χαλκίδας με ιδιαίτερη χαρά σας παραδίδει προς χρήση το ολοκληρωμένο Αποχετευτικό Δίκτυο της πόλης του Βασιλικού, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ. Ένα όνειρο ετών για τους κατοίκους της περιοχής έγινε πραγματικότητα. Με τη χρήση του έργου και τις συνδέσεις που αναμένονται, αναβαθμίζεται όλη η περιοχή περιβαλλοντικά – κοινωνικά – αναπτυξιακά – οικονομικά.    

Για το σκοπό αυτό αναμένουμε από όλους τη στήριξη της λειτουργίας του έργου με τη σύνδεση των ακινήτων σας με το αποχετευτικό δίκτυο και την άμεση κατάργηση «φρεατίων – δεξαμενών λυμάτων βόθρων κ.λ.π.». Επιπλέον με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας γνωρίζουμε ότι στις 5/12/2017 δημοπρατήθηκε η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης στον Άγιο Νικόλαο και στη Ν. Λάμψακο, προϋπολογισμού 5.200.000€.

      Από σήμερα η ΔΕΥΑΧ μπορεί να δέχεται και να διεκπεραιώνει τις αιτήσεις σας για σύνδεση. Φρόντισε μάλιστα να ικανοποιεί τις αιτήσεις με ευνοϊκά τιμολόγια σύνδεσης των ακινήτων και με διακανονισμό δόσεων στα πλαίσια της οικονομικής συγκυρίας που όλοι βιώνουμε.

                 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,  ΑΣ  ΤΟ  ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ

Η βέβαιη ανταπόκριση σας, μας υποχρεώνει να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων”.

Η Ομάδα Αιμοδοτών Αγίων  Ευβοέων Χαλκίδας,  θα πραγματοποιήσει στο πνευματικό κέντρο του ναού Ευβοέων Αγίων την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 2η  Εθελοντική Αιμοδοσία με παράλληλη δειγματοληψία Μυελού των Οστών από τις 9:00- 13:30.

Οι δράσεις του Συλλόγου προσανατολίζονται στη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής προσφοράς αίματος και συγκεκριμένα με πράξεις να ενδιαφερθούμε, ως Τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες, να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι,

Υποψήφιος Εθελοντής Αιμοδότης με την θέλησή του, μπορεί να είναι ο κάθε υγιείς Άνθρωπος!

Όμως χωρίς διακρίσεις, υποψήφιοι λήπτες είμαστε όλοι!

Κάθε σταγόνα μετράει!

Σελίδα 1 από 107

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr