bannerlive

Τελευταία Νέα

Ο γενικός γιατρός Γιώργος Μαρίνος παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον την ημερίδα «Ιπποκράτης» με θεματολογία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ) που διοργάνωσε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ψαχνών Νίκος Δήμου και μέλος του «Ιπποκράτη» με τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκίδας και πραγματοποιήθηκε το περ. Σάββατο στη Χαλκίδα. Μάλιστα του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς συναδέλφους του από την Εύβοια και βέβαια πάντα τιμά τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τέτοιες πρωτοβουλίες. Ο Γιώργος Μαρίνος έδωσε τα εύσημα στο συνάδελφό του Νίκο Δήμου για την πετυχημένη ημερίδα, που είναι όπως επισημαίνει το πρώτο επίπεδο επαφής του πολίτη με το υγειονομικό σύστημα.

Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η σύνδεση του Κολυμβητήριου Χαλκίδας με τον αγωγό φυσικού αερίου, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τον πρώτο δημόσιο χώρο στη Χαλκίδα που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο, αφού όμως προηγουμένως χρειάστηκε να γίνει τιτάνια προσπάθεια από την παρούσα Δημοτική Αρχή και να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα.

Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού στο Κολυμβητήριο, έτσι ώστε να υπάρχουν όλες εκείνες οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και φυσικά ακολούθησε ο σχετικός έλεγχος.

Με ανακοίνωση τους από το Δήμο Χαλκιδέων επισημαίνουν πως ο δήμος αποδεικνύει καθημερινά ότι πασχίζει, όχι μόνο για την άρτια λειτουργία των υποδομών του, αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας, σε ποσοστό 40% τουλάχιστον και τον σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σύντομα θα τροφοδοτηθούν με Φυσικό Αέριο και άλλες εγκαταστάσεις του δήμου και σχολεία, ενώ θα ξεκινήσει και η σύνδεση ιδιωτικών κτιρίων.

Μία ακόμα δυνατή εκδήλωση έρχεται να προστεθεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που η Πρόεδρος του Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή έχει διοργανώσει και επιμεληθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά γίνεται ένα τόσο δυνατό Χορευτικό Αντάμωμα την Κυριακή 24 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο ΚΥΜΙ PALACE. Στις 11 το πρωί, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης, «Αξάνεμες» θα παρουσιάσει χορούς από τη Θεσσαλία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φανού» Κιλκίς μαζί με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου θα παρουσιάσουν ήθη και έθιμα, χορούς και τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη έως τη Β. Ήπειρο, διασχίζοντας την παλιά Εγνατία οδό. Και το γλέντι συνεχίζεται ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Φανού" "Κιλκίς θα είναι στον Οξύλιθο. Θα καταθέσουν στεφάνι και θα παρελάσουν μαζί με τα παιδιά.
Μετά την παρέλαση στηθεί ένα μεγάλο γλέντι στην πλατεία. Με μπουφέ από φαγητά που θα έχουν μαγειρέψει οι μαμάδες του σχολείου Οξυλίθου και κρασί. Ενώ ο χορός καλά θα κρατεί…

Την εκδήλωση στηρίζουν επίσης ως συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, η Τοπική Κοινότητα Οξυλίθου, το Δημοτικό Σχολείο Οξυλίθου και το Επιμελητήριο Εύβοιας.

ekdilosi oksilithos

Μία ξεχωριστή βραδιά υπόσχεται το Πνευματικό Κέντρο Αλιβερίου για το Σάββατο 23 Μαρτίου, αφιερωμένη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μια βραδιά με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Η εκδήλωση είναι μία συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Και αναμένεται να την τιμήσουν πολλοί με την παρουσία τους.

Μετά το δημοσίευμα του eviakosmos.gr στις 16 Μαρτίου με τίτλο: «Κόβουν και ράβουν» στα μέτρα τους την προβολή των συνεδριάσεων στην ιστοσελίδα του δήμου- Στην πυρά όποιος κρίνει τη δημοτική αρχή Μπουραντά…» , στο οποίο αναφέραμε πως στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου είχαν κόψει από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κομμάτι από την αρχή μέχρι λίγο πριν το τρίτο θέμα, τα «τσακάλια» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου φαίνεται πως συμμορφώθηκαν…

Και μετά το δημοσίευμα μας, ανέβασαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και το βίντεο που έλειπε από την συνεδρίαση το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων και την καταγγελία του Προέδρου του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Κορασίδας, Παναγιώτη Γκίκα στην οποία αναφέρεται πως ο Τοπικός Πρόεδρος (Λεωνίδας Χαρλαύτης) τηλεφώνησε στην αστυνομία για να διακόψει τις εργασίες που έκανε η Περιφέρεια στην περιοχή και αφορούσε την ολοκληρωμένη αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας ενώ βρισκόταν σε Ταβέρνα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Αυλώνος (Γιώργο Κότσαρη). Μπορούν οι δημότες να μπουν τώρα και να δουν όλη τη συνεδρίαση. Μπράβο σας παιδιά! Κάποιοι πρέπει να σας τα λένε για να διορθώνεστε, έστω και αργά!

«Ο Τοπικός Πρόεδρος κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσουν τα έργα της Περιφέρειας στην Κορασίδα ενώ βρισκόταν με τον Αντιδήμαρχο» κατήγγειλε δημόσια ο Προέδρος του Εξωραϊστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου της Κορασίδας Παναγιώτης Γκίκας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου την Τετάρτη 13 Μαρτίου. Αναφερόμενος στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Αυλώνος Γιώργο Κότσαρη και στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αχλαδερής, Λεωνίδα Χαρλαύτη.

Ο κ. Γκίκας κατέθεσε την ανακοίνωση στο Προεδρείο αφού πρώτα πήρε το λόγο και τη διάβασε δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο:

«Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του εδώ και δύο χρόνια σας έχει επισημάνει με αλλεπάλληλες επιστολές μας αλλά και εδώ στο δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα της περιοχής μας για συνεχείς διακοπές υδροδότησης, την έλλειψη φωτισμού, την απαράδεκτη κατάσταση πηγής στο Χωνευτικό, την επικινδυνότητα του δρόμου στην παραλία, την ανύπαρκτη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και άλλα πολλά με αριθμούς πρωτοκόλλου που αναφέρονται στην επιστολή.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν ενδιαφέρθηκε κανείς με αποτέλεσμα να μην γίνει απολύτως τίποτα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ασφάλεια, τόσο των κατοίκων, όσο των καταστηματαρχών αλλά και των επισκεπτών.

Βλέποντας αυτή την αδράνεια και αδιαφορία απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια η οποία και ανταποκρίθηκε αμέσως δια του Αντιπεριφερειάρχη της κ. Φάνη Σπανού. Σε πρώτη φάση και αφού προηγήθηκε η απαραίτητη αυτοψία δόθηκε εντολή για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση σε όλη την περιοχή της αγροτικής οδοποιίας, μάλιστα και με τη συμμετοχή του δήμου με προδιαλογέα και έπειτα η συμβολή του σε σημειακή αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα του κεντρικού δρόμου. Την Πέμπτη 7/3 και ενώ είχαν ξεκινήσει οι διανοίξεις των δρόμων πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου δήλωνε την αντίθεση του και απειλούσε με μηνύσεις και Εισαγγελέα όλο τον κόσμο , χωρίς να μας πάρει ένα τηλέφωνο εμάς γι΄ αυτή του την πρόθεση.

Το αποκορύφωμα ήταν την επομένη το πρωί και ενώ είχαν ανοιχτεί κάποιοι χωματόδρομοι παραβρισκόμενος μαζί με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε στην Ταβέρνα “Μπάμπης” , χωρίς καν να έρθουν να δουν την πρόοδο των εργασιών κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσει τα μηχανήματα.

Ρωτάμε λοιπόν, κύριοι η τοπική κοινωνία σας εξέλεξε για να συμβάλετε στην προστασία, την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής ή στην καταστροφή της; Εκ του αποτελέσματος είναι αποδεδειγμένη η αδιαφορία σας να δώσετε λύσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα μας.

Τώρα, με αυτές σας τις ενέργειες δείχνετε ότι έχετε και εμπάθεια στην περιοχή και τους κατοίκους της και ο στόχος σας είναι μόνο να μπαίνετε εμπόδιο σε ότι καλό πάει να γίνει σε αυτό τον παραμελημένο τόπο. Αλήθεια, περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα κάνετε για να υποβαθμίσετε ενάντια στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας.»

Στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θέση του ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης ο οποίος παρουσιάστηκε ως «ειδήμονας» για στα έργα της Περιφέρειας που γίνονται στην περιοχή, ισχυριζόμενος ότι το φαινόμενο είναι σε έξαρση και δεν θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις.

«Δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτό που πάει να γίνει αλλά δε μπορεί ο κάθε σύλλογος να έρχεται και να βάζει θέματα εδώ. Άμα έβαζαν όλοι θέματα δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο, δεν κάνεις καμία παρέμβαση. Κι έπειτα σε μία επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο, τον κ. Γκίκα με ρώτησε: Έχετε κάνει καμία μελέτη με την Τεχνική Υπηρεσία ή περιμένετε το Θεό; Και του λέω άμα με ειρωνεύεσαι σε κλείνω, να μου μιλάς όπως σου μιλάω…» είπε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ Φώτης Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε πως σε ότι αφορά την ύδρευση για να μπορέσει να λυθεί οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή θα προχωρήσουν σε μία μελέτη για να μπορέσουν να κατεβάσουν με ασφάλεια το νερό κάτω στην παραλία.

Τέλος, ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς είπε: «Η τοποθέτηση του κ. Γκίκα δε διευκολύνει σε τίποτα. Μάλλον ήρθε να κάνει ότι είχε κάνει την άλλη φορά. Και αυτό είναι απαράδεκτο…»

Κάπως έτσι αντιμετωπίζει όποιον «τολμήσει» να διαμαρτυρηθεί για θέματα του δήμου και αναφερθεί σε έργο της Περιφέρειας, η Δημοτική Αρχή Μπουραντά. Και αν ήξεραν από την αρχή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης πολύ αμφιβάλλουμε αν θα επέτρεπαν στον κ. Γκίκα να τη διαβάσει ή για ακόμα μία φορά δεν θα το επέτρεπε ο δήμαρχος!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 ανέλαβε υπηρεσία στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου ο νέος Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Ορθοπεδικής, κος Αθανάσιος Αλεξανδρής, ο οποίος έχει πλούσια επιστημονική και ακαδημαϊκή εμπειρία στο χώρο της υγείας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Οστεοπόρωση και τα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών», είναι εξειδικευμένος ιατρός στις αθλητικές κακώσεις και κατέχει μεγάλη κλινική εμπειρία στη Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος. Έχει κατά σειρά προσφέρει τις υπηρεσίες του στα νοσοκομεία Ασκληπιείο Βούλας, Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και Γενικό Νοσοκομείο Κύμης ¨Γ. Παπανικολάου¨.

Η παρουσία του νέου Διευθυντή, όπως επισημαίνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα ενδυναμώσει το χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου και θα διατηρήσει το πολύ υψηλό επίπεδο παροχών και ορθοπαιδικών επεμβάσεων που έχει να επιδείξει το Νοσοκομείο Καρύστου τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα με τη δρομολόγηση αγοράς και λειτουργίας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (που έχει ήδη ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ) όσο και με την επικείμενη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου, το Ορθοπαιδικό ιατρείο θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί περαιτέρω.

Ο κος Αλεξανδρής θα πραγματοποιεί ιατρείο κατόπιν ραντεβού κάθε Πέμπτη (τηλ 22243-50113).  

Την εξασφάλιση ενός ακόμη μεγάλου έργου, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ΕΥΡΩ περίπου, πέτυχε ο Δήμος Χαλκιδέων μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος 1”, μετά από ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 1.480.000,00€ για την εκτέλεση συμπληρωματικών έργων αποχέτευσης ομβρίων Δήμου Χαλκιδέων.

Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Χαλκίδας και αντικείμενο αποτελεί η κατασκευή δικτύου υπαγωγής ομβρίων υδάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ανθηδόνας και Αυλίδας.

Σχετικά ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δήλωσε:

“Ο Δήμος Χαλκιδέων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις διεκδικώντας χρήματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΥΑ Χαλκίδας κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση και εξασφαλίστηκε ποσό 1,5 εκατομμυρίου ΕΥΡΩ περίπου, για δίκτυα ομβρίων στις Δημοτικές Ενότητες Αυλίδας και Ανθηδόνας”.

Τρεις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης, ξέσπασαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας σε δασικές εκτάσεις. Οι δυο στα Βίταλα Κύμης και η μία στο Ρολόι.

Οι φωτιές τέθηκαν όλες υπό έλεγχο μέσα σε δύο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Κύμης Δημήτρης Δεμερούτης ο οποίος έσπευσε με τα οχήματα της Κύμης άμεσα.

Στη συνέχεια, ενισχύθηκαν με οχήματα από το Αλιβέρι και την Χαλκίδα με επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων τον Αντιπύραρχο Περικλή Κουλκουβίνης.

Για ακόμα μία χρονιά, ο Δήμος Ερέτριας μέσα από το Νομικό Πρόσωπο «Δαφνηφόρος Απόλλωνας» την Καθαρά Δευτέρα έστησε μία μεγάλη γιορτή σε συνεργασία και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κωσταντίνος Κανάρης» που χάρισαν πλούσιο θέαμα με τις χορευτικές τους επιδείξεις. Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια η Ομάδα των Εθελοντών «FETES CLUB 4X4» και ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών "Η ΜΕΔΟΥΣΑ" η οποια φιλοτέχνησε και το αρμα της Κυρα Σαρακοστής.

Και φέτος η Ερέτρια κατακλύστηκε από κόσμο που με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεχύθηκε στις παραλίες της για το πέταγμα του χαρταετού. Λίγο πιο πέρα είχε ξεκινήσει το γλέντι με ζωντανή μουσική, κρασί,, αναψυκτικά και διάφορά σαρακοστιανά εδέσματα που έδινε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ερέτριας, δωρεάν στον κόσμο.

Η παραδοσιακή φασολάδα έβραζε από το πρωί υπό την επίβλεψη του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Νίκου Μεταξά, του Αντιδημάρχου Ερέτριας Δημήτρη Μίγγου, του Αντιδημάρχου Αμαρυνθίων Γιώργου Παρασκευά, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίας Φουσέκα, του Αντιπροέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νίκου Αρβανίτη κ.α.

Με τη δήμαρχο Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ να σέρνει πρώτη το χορό με τον κόσμο που και φέτος επέλεξε την Ερέτρια για να κάνει Κούλουμα. Νωρίτερα στους δρόμους της Ερέτριας έκλεβε για ακόμα μία φορά την παράσταση το άρμα με την Κυρά-Σαρακοστή που πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδευόμενο και από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κωνσταντίνος Κανάρης». Χόρευαν σκορπώντας το κέφι και ξεσηκώνοντας τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτό το μεγάλο χορό. Ένας Σύλλογος που πήρε τα εύσημα ακόμα μία φορά.

koul1

koul2

koul3

koul14

koul15

koul16

koul17

koul8

koul18

koul19

koul20

koul22

koul32

koul126

koul127

koul128

koul129

koul130

koul130

koul134

koul135

koul136

koul137

koul138

 

Σελίδα 1 από 142

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr