bannerlive

Τελευταία Νέα

Ο Γενικός Ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου Γιώργος Ζέρβας, με μεγάλη προσφορά στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερο στον κόσμο. Η απόφαση του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, στην Εκλογική Περιφέρεια Αυλώνος, βρίσκει ανταπόκριση σε όλους εκείνους που πιστεύουν στη δυναμική προσωπικότητα του γιατρού αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που αγαπά τον τόπο του και με ανιδιοτέλεια θέλει να προσφέρει σ’ αυτόν.

Στα χνάρια του πατέρα του, υποστηρίζουν εκείνοι που γνώριζαν τον Γιάννη Ζέρβα από κοντά. Ιδιαίτερα αγαπητός ασχολήθηκε με τα τοπικά συμβούλια στο Αυλωνάρι επι σειρά ετών. Και ο τρόπος που διαχειριζόταν τις καταστάσεις έκανε τον κόσμο να τον εμπιστεύεται και να τον εκτιμά ακόμα περισσότερο.

Θυμούνται το γιατρό μικρό, να τον κρατάει από το χέρι ο πατέρας του και να τον έχει δίπλα του ακόμα και όταν έκανε πολιτικές συζητήσεις με τους συγχωριανούς και φίλους του. Και από ότι φαίνεται και ο γιατρός, γαλουχήθηκε από τον πατέρα του και μεγάλωσε ακούγοντας να του επισημαίνει ότι πρέπει να παλεύει για τον τόπο και τους ανθρώπους του και να προσφέρει. Ο Γιώργος, φέροντας και το γονίδιο όπως θα έλεγε κανείς, έκανε τα λόγια του πατέρα του στάση ζωής.

Μέχρι σήμερα μέσα από την προσφορά του στο συνάνθρωπο ως γιατρός. Και από δω και πέρα ως ένας αυτοδιοικητικός άξιος να διεκδικήσει όσα γίνεται περισσότερα.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία…

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, η 4η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας . 

Η πεζοπορία προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο διεξήχθη σε διαμορφωμένο και σηματοδοτημένο δασικό μονοπάτι μήκους 18 χλμ. Η μεταφορά των προσκυνητών πραγματοποιήθηκε με μισθωμένα λεωφορεία της Π.Ε. Εύβοιας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής διανεμήθηκαν δυναμωτικές τροφές, νερό και χυμοί.

Την πραγματοποίηση της διοργάνωσης υποστήριξαν για ακόμα μια φορά η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, οι Δήμοι, το ΕΚΑΒ Εύβοιας, η Τροχαία, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, η Δ' Κ.Ο.Σ.Ε, η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. 

Ο Φάνης Σπανός μετά το πέρας της διαδρομής δήλωσε:

«Πλέον μιλάμε για μια διοργάνωση που έγινε θεσμός. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συμμετοχή κάθε χρόνο είναι όλο και μεγαλύτερη προσελκύοντας περιπατητές όλων των ηλικιών. Αξιοποιούμε, λοιπόν, τον φυσικό πλούτο της Στερεάς Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τον ως κύριο εργαλείο για την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού».

s

s1

s2

s4

 

 

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ελπίδας και Προόδου» Χρήστος Παγώνης μιλά για την θητεία του στο δήμο τα τελευταία 5 χρόνια και παρουσιάζει το κοστολογημένο πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη μέρα. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Τάδε Έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στις 10 το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου. Συντονιστείτε www.90fm.gr

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανοίγει τα χαρτιά του σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, στην εκπομπή «τάδε έφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Συντονιζόμαστε και στο διαδίκτυο www.90fm.gr στις 10 το πρωί, τη Δευτέρα 20 Μαϊου.

Τα λόγια είναι περιττά για όσους γνωρίζουν από κοντά την νοσηλεύτρια και Πρόεδρο των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Χαλκιδας, Μαρία Παπανικολάου.

Μία δυναμική γυναίκα, με πλούσιο κοινωνικό «αθόρυβο» έργο. Κερδίζει τον κόσμο με το χαμόγελο της, την καλοσύνη και την προσφορά της, καθημερινά στο συνάνθρωπο.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα υγείας και λόγω του επαγγέλματος της, αποφάσισε να διεκδικήσει μία θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας θέτοντας υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές με το συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.

Άτομα σαν τη Μαρία είναι χρήσιμα στην αυτοδιοίκηση και ο κόσμος της αναγνωρίζει ότι έχει όλα αυτά τα προσόντα που πρέπει να έχει μια περιφερειακή σύμβουλος για να πετύχει τους στόχους προς όφελος της κοινωνίας.

Ο κόσμος της Ερέτριας και της Αμαρύνθου τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια των εκλογικών Κέντρων του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για το Δήμο μας» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ερέτριας, Ιωάννη Δημητρόπουλο.

Ο κ. Δημητρόπουλος αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την τιμή που του έκαναν αναφέρθηκε στο όραμά του για τον Καλλικρατικό Δήμο Ερέτριας.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους, ο πρώην δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας αφού είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ερέτριας και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Αμαρύνθου Πέτρος Σμιλάκος.

Μία δυνατή ομάδα διεκδικεί θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας κάνοντας έναν σοβαρό αγώνα χωρίς πολιτικές αντιπαλότητες.

Μεγάλη η συμβολή και της εφοριακού Μαρίας Παπαγγελή και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στην Εκλογική Περιφέρεια Αμαρύνθου. Με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που αποτελείται από αξιόλογους υποψηφίους.

egainia5

egainia dim3

egainia dim2

egainia dim4

 

Σε γιορτή νίκης θα εξελιχθεί η βραδιά που διοργανώνουν οι γυναίκες του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του συνδυασμού, στο Στρογγυλό της Παραλίας Χαλκίδας, στις 9:00 μμ

Οι γυναίκες υποψήφιες, που στηρίζουν τον Χρήστο Παγώνη, απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους δημότες να παρευρεθούν σε μία φιλική συνάντηση. Με την παρουσία τους θα τους δώσουν δύναμη να συνεχίσουν και να υλοποιήσουν το σχέδιο ανάπτυξης που έχουν δρομολογήσει για το Δήμο, στέλνοντας το μήνυμα της ανανέωσης της εμπιστοσύνης, που ήδη έχουν δείξει στη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παγώνη.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, παρουσίασε το πρόγραμμα κατάρτισης και κινητικότητας εκπαιδευτικών με τίτλο "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ & ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ", το απόγευμα της Τετάρτης 17/5/2019 σε εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων Erasmus+ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανήκει στην κατηγορία ERASMUS+/ΚΑ101, είναι προϋπολογισμού 23.400 €, αποτελεί μια κοινοπραξία με συντονιστή τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευβοίας και συμμετέχουν δέκα στελέχη της εκπαίδευσης και καθηγητές από το Γυμνάσιο Κύμης και το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε το τρέχον σχολικό έτος 2018-19 ενώ η πρόταση συντάχθηκε και υποβλήθηκε το 2018 από την π. Σχολική Σύμβουλο & project manager κ. Ρούλα Κεχρή και η υπογραφή της σύμβασης όπως και ο απολογισμός έγιναν από τον νομικά υπεύθυνο του προγράμματος, τον ΔΔΕ Ν. Ευβοίας κ. Δημήτρη Κυριτσόπουλο.

Κατά τη δεκαπενθήμερη παραμονή τους στο Μιλάνο, οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν με στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες, δέχθηκαν προτάσεις για διακρατικές συνεργασίες, ενημερώθηκαν από ΜΚΟ και αντάλλαξαν απόψεις με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστρέφοντας πολύ πλουσιότεροι σε εμπειρίες, προσλαμβάνουσες και ιδέες που μοιράζονται με τους συνάδελφους τους σε άτυπες και οργανωμένες συναντήσεις.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τις αρχές της αλληλεξάρτησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, της εξάλειψης στερεοτύπων/προκαταλήψεων και της προετοιμασίας για το μέλλον και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει ώστε να γίνουν αποτελεσματικότεροι στο έργο τους προς όφελος των μαθητών τους.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί αναμένεται να βελτιωθούν όσον αφορά τις πρακτικές αντιμετώπισης του αποκλεισμού, τα εκπαιδευτικά μοντέλα συμπερίληψης, τις στάσεις, πεποιθήσεις & αξίες που προάγουν την συμπερίληψη στην εκπαίδευση, την εναλλακτική αξιολόγηση γνώσεων & δεξιοτήτων, τη διαθεματική προσέγγιση και την ενεργοποίηση των "αδιάφορων", εστιάζοντας στην κοινωνικο-πολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης._

Συμμετέχοντες στην εκδήλωση για τα προγράμματα Εrasmus plus

Η εκλογή του επιχειρηματία Σπύρου Κουτσαύτη, Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Εύβοιας, θεωρείται δεδομένη από όλους εκείνους που τον ξέρουν και τον εμπιστεύονται σε θέματα που αφορούν το «επιχειρείν» όλα αυτά τα χρόνια, σε επίπεδο Νομού.

Η απόφαση του να ασχοληθεί με τον Β βαθμό Αυτοδιοίκησης σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συντάσσεται απόλυτα με τις σκέψεις και το σχεδιασμό που έχει για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Εύβοια ειδικότερα και στην Περιφέρεια Στερεάς γενικότερα.

Ένας τομέας τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά πλέον αφού ασχολείται χρόνια εκπροσωπώντας φορείς όπως είναι το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο. Η καθημερινή επαφή του με τους επιχειρηματίες του Νομού, καθορίζει και τον τρόπο σκέψης του για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την τουριστικής ανάπτυξη αλλά και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με παράλληλη τόνωση της τοπικής αγοράς.

Κατεβαίνει υποψήφιος με το συνδυασμό του Δημήτρη Αναγνωστάκη «Στερεά… Υπεροχής». Έναν άνθρωπο που εμπιστεύεται απόλυτα και που έχει δοκιμαστεί στα θέματα διοίκησης τα οποία υπηρέτησε με επιτυχία.

Και όπως λένε και εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά, ο Σπύρος Κουτσαύτης, γνωρίζει τις ανάγκες των επιχειρηματιών και μπορεί να δώσει λύσεις…

Θερμό το κλίμα για το γιατρό…

Ένας γιατρός τουλάχιστον, κρίνεται απαραίτητος όπως όλα δείχνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Η Περιφέρεια μπορεί και με τους κατάλληλους συμβούλους να συμβάλει ουσιαστικά με παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας και άνθρωποι που το γνωρίζουν καλύτερα αυτό είναι οι ίδιοι οι γιατροί.

Ένας από αυτούς είναι και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Φάνη Σπανό, Παναγιώτης Αγγελόπουλος ο γιατρός από την περιοχή της Κύμης. Με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση αφού έχει ήδη υπηρετήσει τον Α βαθμό, συνεχίζει στο Β βαθμό αυτή τη φορά.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του γιατρού θεωρείται δεδομένη. Και όπως όλα δείχνουν, τον θέλουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφού έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Σελίδα 1 από 148

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr