bannerlive

Τελευταία Νέα

Σταμάτησαν την κατάληψη οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης μετά την παρέμβαση του Διευθυντή της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης. Μια δασκάλα για τα δύο δημοτικά σχολεία θα καλύπτει πλέον τις ώρες διδασκαλίας στους μαθητές της Α τάξης του δημοτικού που εδώ και δυο μήνες δεν έκαναν μάθημα γιατί έλειπε η δασκάλα τους. Μετά την κατάληψη χτες του σχολείου από μαθητές και γονείς μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης, δόθηκε άμεσα λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, στην εκπομπή «τάδε έφη..» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Παναγιώτης Αγγελόπουλος επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση με τη δασκάλα της Α δημοτικού. Και έμειναν εκεί να παλεύουν για την επίλυση του θέματος.

Με αποτέλεσμα και σήμερα εξ αιτίας της κατάληψης στο 2ο Δημοτικό της Κύμης άφησε εκτός αιθουσών και τους μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου που συστεγάζονται όπως και τα δύο νηπιαγωγεία.

Τέλος καλό όλα καλά θα έλεγε κανείς. Ο Διευθυντής Α βάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε σχετικά με τη νέα απόφαση που ελήφθη σύμφωνα με την οποία διορίζει δασκάλα στα 2 δημοτικά σχολεία η οποία θα καλύπτει 15 ώρες στο 2ο Δημοτικό όπου με τη συνδρομή και του Διευθυντή θα καλύπτονται συνολικά 19 ώρες και θα κάνει και 9 ώρες μάθημα στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο με τις υπόλοιπες 6 ώρες εκεί να καλύπτονται από τη Γυμνάστρια.

Εκτός ημερήσιας διάταξης έφερε η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου προς ψήφιση το θέμα ίδρυσης Ναυτικού Λυκείου στο δήμο Ερέτριας.

Παρουσία του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κονιστρών κ. Κοντολιού, η κα Αλημπατέ αναφέρθηκε στην πρόταση της που πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο έως τις 28 Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία για την Ίδρυση Σχολείων.

«Στην ευρύτερη περιοχή μας δεν υπάρχει ΕΠΑΛ. Πέραν από τα ΕΠΑΛ γενικών ειδικοτήτων που υπάρχουν στο Αλιβέρι και στη Χαλκίδα και στον Ωρωπό, δεν υπάρχει ΕΠΑΛ εκτός από τις Κονίστρες Ναυτική Σχολή ως Ναυτικό Λύκειο. Είναι μία ειδικότητα η οποία λείπει από την περιοχή. Επτά μαθητές μας πηγαίνουν στις Κονίστρες για να φοιτήσουν στο Ναυτικό Λύκειο» ανέφερε η κα Αλημπατέ και συνέχισε:

«Εδώ είμαστε δίπλα στη θάλασσα και συνάδει και με τη προσωπικότητα και την ιστορία της Ερέτριας. Έτσι προτείνω στο Σώμα να πάρουμε απόφαση Δ.Σ για ίδρυση ΕΠΑΛ ειδικότητα Ναυτικής. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι αυτή η ειδικότητα εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Τα βιβλία είναι του Ευγενίδιου Ιδρύματος. Και το Πρόγραμμα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι ακριβώς τα ίδια με τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού».

Η δήμαρχος ανέφερε στη συνέχεια ότι στη Χαλκίδα ζητάνε αυτή την ειδικότητα. Στο Αλιβέρι και στον Ωρωπό. Και η ίδρυση Ναυτικού Λυκείου στην Ερέτρια, απευθύνεται σε πάνω από 150.000 κατοίκους.

«Είναι καλό για εμάς, για το δήμο Ερέτριας γιατί με μία μόνο ειδικότητα ιδρύεται ΕΠΑΛ που μπορούμε αργότερα να το ενισχύσουμε με άλλες ειδικότητες» είπε η δήμαρχος.

Η πρόταση της δημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα…

 

 

 

Κοντολιός: «Εδώ το φωνάζει η περιοχή…»

DSC 8080

Σημαντική η επισήμανση και του κ. Κοντολιού, Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κονιστρών ο οποίος παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει για το Ναυτικό Λύκειο.

«Εδώ το φωνάζει η περιοχή…Και το βλέπω κι εγώ σα μηχανικός που είμαι και είμαι στο χώρο της Ναυτιλίας και ως Επιθεωρητής Εμπορικών πλοίων βλέπω πως αν είχε στόμα να μιλήσει θα έλεγε: Θέλω να είμαι εδώ…Το σπίτι μου είναι εδώ» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντολιός επισημαίνοντας ότι θα απευθύνεται σε παιδιά που έχουν προσανατολισμό τη Ναυτική Εκπαίδευση» είπε ο κ. Κοντολιός και συνέχισε:

«Οι Ακαδημίες του Ναυτικού δεν μπορούν να καλύψουν την πολύ αυξημένη ζήτηση. Δέχονται περίπου κάθε χρόνο 1200-1300 σπουδαστές. Από τους οποίους τελικά φτάνουν να πάρουν πτυχίο οι 400. Και από τους 400 ούτε οι μισοί καταλαμβάνουν θέσεις στα καταστρώματα και γίνονται αξιωματικοί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντολιός.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης, το Ναυτικό Λύκειο έρχεται να καλύψει αφενός μεν το κενό που δημιουργείται από την μείωση του αριθμού της παροχής των αξιωματικών. Από την άλλη, έρχεται να δώσει επαγγελματικές λύσεις στα παιδιά, διότι το πτυχίο που παίρνουν από το Ναυτικό Λύκειο είτε είναι Πλοιάρχου είτε Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού, τους κατατάσσει σε μία βαθμίδα Δόκιμων Αξιωματικών. Παραπάνω από τους υπαξιωματικούς.

"Αυτή η δυνατότητα που τους δίνει σε κατάταξη Δόκιμου Μηχανικού ή πλοιάρχου, η πολιτεία έχει θεσπίσει ένα Νόμο που δίνει τη δυνατότητα μετά από θαλάσσια υπηρεσία 24 μηνών και μία ειδική παρακολούθηση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, διάρκειας 8 μηνών, να δώσουν εξετάσεις στο ΚΕΣΕΝ και να πάρουν το δίπλωμα του Ανθυποπλοιάρχου ή Γ Μηχανικού αντίστοιχα" είπε ο κ. Κοντολιός.

Ομάδα της ΟΠΚΕ Ν. Εύβοιας συνέλαβε το βράδυ έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ στο Αυλωνάρι 3 αλλοδαπούς για τους οποίους είχαν στοιχεία σε βάρος τους για κλοπές στην ευρύτερη περιοχή και στην Αρτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr οι τρεις αλλοδαποί "χτυπούσαν" σε ψιλικατζίδικα. Είχαν διαπράξει συνολικά 6 διαρρήξεις στην Κύμη, 6 στην Αρτάκη και μία στα Περιβόλια.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οδηγήθηκαν στα ίχνη τους αξιοποιώντας πληροφορίες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Είχαν τα στοιχεία του οχήματος που τους οδήγησαν το βράδυ της Τρίτης στη σύλληψη τους. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί βρέθηκαν και κλοπιμαία.

Οδηγήθηκαν αρμοδίως και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Δασκάλα έχουν και δασκάλα δε βλέπουν τα πρωτακια του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, η δασκάλα που πήγε για να κάνει μάθημα στα παιδιά έλειπε όλο αυτό το διάστημα με αναρρωτικές άδειες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη δημοτικού να μην έχει δασκάλα. Το θέμα έφτασε μέχρι την Α βαθμια Εκπαίδευση όπου τους είχε διαβεβαιώσει ότι αυτές τις μέρες θα είχε πάει άλλη δασκάλα. Η δασκάλα πήγες χτες σύμφωνα με πληροφορίες αλλά όχι στο 2ο Δημοτικό. Πήγε στο 1ο Δημοτικό της Κύμης όπου επίσης υπήρχε πρόβλημα. Την έστειλαν στη συνέχεια στο 2ο Δημοτικο Σχολειο και το μπέρδεμα καλά κρατεί.

Σημερα το πρωί ο Σύλλογος Γονεών και Κηδεμόνων, γονείς και παιδιά προχώρησαν σε καταληψη του σχολείου αρνούμενοι να βάλουν τα παιδιά στις τάξεις αν δε λυθεί το θέμα με τη δασκάλα της Α δημοτικού.

46070575 425026111360642 2253657601789132800 n

Με το Σάκη Ρουβά φωτογραφήθηκαν μετά το πέρας του αγώνα την Κυριακή, ο γνωστός φωτογράφος από την Κύμη Κωνσταντίνος Δημάς με την εκλεκτή της καρδιάς του, την αρραβωνιαστικιά του Ιωάννα Βαρελά, βιολόγο – Συντονίστρια μεταμοσχεύσεων στο «Όραμα Ελπίδας».

Κωνσταντίνος και Ιωάννα έτρεξαν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Μαραθώνιο στην Αθήνα 5km πιασμένοι χέρι –χέρι με το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» (Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών) και τα κατάφεραν. Γιατί μετέτρεψαν αυτο τον αγώνα σε αγώνα ζωής!

Γνωστοί για τις ευαισθησίες τους στα θέματα υγείας, τόσο ο Κωνσταντίνος όπως και η Ιωάννα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Άξια παιδιά, νέα, που παλεύουν και αυτοί όπως και άλλοι πολλοί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, σε όλο τον κόσμο.

Όσοι τη γνωρίζουν από κοντά τη χαρακτηρίζουν «ήρεμη» δύναμη. Ο λόγος για το χαμογελαστό κορίτσι από το Αυλωνάρι, τη Βαρβάρα Ελαιοτριβιάρη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυλωναρίου στον οποίο έχει προσφέρει πολλά πετυχαίνοντας με τα υπόλοιπα μέλη τους στόχους που έβαζαν κάθε φορά. Δυναμική και αποτελεσματική ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους της και στην προσωπική της ζωή. Είχε βάλει στόχο να βγάλει τα 42km στο Μαραθώνιο στην Αθήνα σήμερα, όπου έτρεξε για πρώτη φορά. Και τα κατάφερε! Πέτυχε το στόχο και έκανε υπερήφανους για ακόμα μία φορά όλους εκείνους που τη γνωρίζουν….

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη φιλοξενούμε στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στην πιο δυνατή συχνότητα του ραδιοφώνου ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm. Συντονιζόμαστε ακριβώς στις 10 το πρωί….www.90fm.gr

Μια ξεχωριστή βραδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων το βράδυ του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Καραφυλλίδη με τίτλο: «Λέγοντας αλήθειες…» που έκανε η Γιούλη Παπαναστασίου και η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Μίλησε επίσης η ψυχολόγος Κατερίνα Σταματάκου, εργαζόμενη στο Κ.Υ Αλιβερίου.

Έκπληξη για τους παραβρισκόμενους αποτέλεσε η παρουσία του αγροτικού γιατρού των Κριεζών Παναγιώτη Κανονίδη που έπαιξε ποντιακή λίρα και τραγούδησε μαζί με τον αδερφό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή.

Τον γνωρίζουν γιατί εκτός από το Αγροτικό Ιατρείο στα Κριεζά κάνει εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Πολλοί συνάδελφοί του αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, τον τίμησαν το Σάββατο βράδυ με την παρουσία τους, μένοντας έκπληκτοι από την ερμηνεία του και στο τραγούδι.

45826256 312716845988613 8514337107391545344 n 1

45834875 553372608457535 6211217047313973248 n

45872873 696644314039520 878517392685137920 n

45883008 1923020811112406 5004079397435604992 n

45776554 1883736791695285 6239565180087304192 n

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ο επιχειρηματίας Κώστας Μπαρούτας συμμετέχει ενεργά στους αγώνες παρέα με τα φιλαράκια του, τους SpecialOlympics της Εύβοιας. Σήμερα βρίσκονται στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για το Μαραθώνιο. Τα δικά μας «παιδιά», όλων των ηλικιών συμμετέχουν στον Αγώνα δρόμου Special Olympics 1.200m και όπως επισημαίνει ο Κώστας Μπαρούτας αυτή είναι μία μεγάλη γιορτή με παρέα τους μεγάλους αθλητές της ζωής. Γιατί αυτά τα παιδιά τα οποία ευχαριστεί, αξίζουν πολλά. «Μόνο συγκίνηση όταν είσαι δίπλα τους» επισημαίνει…

«Έχουμε δύναμη και έχουμε και ακόμη περισσότερες παραγωγικές δυνάμεις να προσθέσουμε στη συνέχεια σε ένα μεγάλο, πλατύ αυτοδιοικητικό μέτωπο που θα αλλάξει σελίδα στη Στερεά Ελλάδα» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης από την Κύμη που βρίσκεται σήμερα, μετά την επίσκεψη του στο Νησί της Στερεάς, την πανέμορφη Σκύρο και την πολιτική έκβαση που είχε η συνάντηση του με τον δήμαρχο Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα την στήριξη του στο πρόσωπο του κ. Αναγωστάκη, αποσύροντας την υποψηφιότητα του για τη Στερεά Ελλάδα.

Ο κ. Αναγνωστάκης μιλώντας πριν από λίγο στο eviakosmos.gr αναφέρθηκε στην πολύ καλή σχέση του με το δήμαρχο της Σκύρου όλα αυτά τα χρόνια και τη συνεργασία που έχουν και εξηγεί πως κατάφεραν να γίνουν ένα, συνοδοιπόροι στον ίδιο συνδυασμό για την Περιφέρεια Στερεάς.

«Υπήρξε μία συζήτηση με τον Δήμαρχο της Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη με τον οποίο είναι γνωστό ό,τι μας συνδέει μακροχρόνια φιλία και κοινή διαδρομή στην αυτοδιοίκηση» είπε ο κ. Αναγνωστάκης και συνέχισε:

«Συζητήσαμε πάνω σε διάφορους τομείς που αφορούν τη Σκύρο και την Εύβοια. Κάναμε μια ιδιαίτερη προσέγγιση σε ζητήματα που αφορούν γενικότερα την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει σύμπλευση και απόλυτη ταύτιση και στοχοθεσία, ιεράρχηση αναγκών και διάθεση για την επούλωση πληγών από την προηγούμενη διοίκηση. Δημιουργώντας ένα μεγάλο μέτωπο αυτοδιοικητικών δυνάμεων για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σε αυτό το έργο συμμορφωνόμαστε, ενώνουμε δυνάμεις και έχουμε και πρόσθεση στη συνέχεια και άλλων παραγωγικών δυνάμεων. Δημιουργείται ένα μεγάλο-πλατύ αυτοδιοικητικό μέτωπο που θα αλλάξει σελίδα στη Στερεά».

Σελίδα 1 από 131

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr