bannerlive

Τελευταία Νέα

Το γεγονός ό,τι εδώ και ένα χρόνο και παραπάνω, που έχει κάνει έγγραφο στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου ο Τομεάρχης ΕΚΑΒ Κύμης, Νίκος Κόκκος σχετικά με την παραχώρηση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Οκτωνιά. Χωρίς καμία απάντηση και σχετικό ενδιαφέρον από τους αρμοδίους, το ΕΚΑΒ θέλει να πάρει το ασθενοφόρο που προοριζόταν για την Οκτωνιά, πίσω.

Προκειμένου όμως να μην μείνει η περιοχή χωρίς ασθενοφόρο, με ενέργειες του κ. Κόκκου, ζητά να παραμείνει στην περιοχή και να δοθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου, όπου υπάρχει και ο γιατρός Επιμελητή Β’ , ο Γιώργος Ζέρβας και διαθέσιμο προσωπικό διασωστών για να στελεχωθεί το ασθενοφόρο, το οποίο με συνοδεία του συγκεκριμένου γιατρού θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της γύρω περιοχής.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Τομεάρχης του ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκος Κόκκος, στην αιμοδοσία της Οκτωνιάς το περασμένο Σάββατο, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Μαυραγάνη, του Διοικητή του Νοσοκομείου της Χαλκίδας Παναγιώτη Τζαφέρου, του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Κουλούρη, του γιατρού Γιώργου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Δ.Ε Αυλώνος Γιώργου Κότσαρη και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Δημήτρη Γούναρη.

«Αυτό το ασθενοφόρο που έχετε εδώ, που είχαμε παραχωρήσει για την Οκτωνιά, αλλά τελικά δεν έγινε ανάληψη από το δήμο, το ΕΚΑΒ το ζητάει πίσω γιατί είναι δική του ιδιοκτησία. Κάνω όμως ενέργειες με τον Υπουργό, να μπορέσουμε να το κρατήσουμε στο Αυλωνάρι» είπε ο κ. Κόκκος και συνέχισε:

«Στο Αυλωνάρι γιατί είναι ο κ. Ζέρβας, είναι θετικός στο να βοηθήσει και μαζί με τους διασώστες που έχουμε εκπαιδεύσει κατά καιρούς σαν οδηγούς, είτε αυτοί είτε οι Αυλωναρίτες, να μπορέσουν να το κινήσουν. Πάντα με τις εντολές του ΕΚΑΒ και πάντα με τη συνοδεία του γιατρού. Ο γιατρός είναι σύμφωνος, ο Υπουργός είναι σύμφωνος το έχουμε συζητήσει και θα πιέσει να το λύσουμε, ‘ώστε να μην το πάρει πίσω το ΕΚΑΒ γιατί εγώ είμαι υπηρεσιακός παραγων. Έχω ένα χαρτί που μου λεει πάρτο πίσω. Δικό μου είναι δεν το αποδέχτηκαν το παίρνω πίσω. Μίλησα και με τον κ. Κότσαρη και είναι σύμφωνος. Άρα, το να μείνει το ασθενοφόρο στο Αυλωνάρι, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να σκεφτούμε. Γιατί είναι κοντά και στην Οκτωνιά και είναι και ο γιατρός που θα το υποστηρίζει. Θα καλύπτει τις περιοχές, Οκτωνιά, Αϊ Γιώργη, Αχλαδερή, Πυργί και τα γύρω χωριά. Εννοείται, όταν στη χειρότερη περίπτωση λείπει και το ασθενοφόρο της Κύμης και του Αλιβερίου δε μπορεί να καλύψει. Και στο φινάλε, όταν έχει ένα περιστατικό ο Γιώργος ο Ζέρβας που πρέπει να διακομισθεί εκείνη την ώρα και μπαίνει ο ίδιος μέσα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ  Ο κ. ΚΟΚΚΟΣ

 

Μοναδικό θέαμα με «παραδοσιακά» δρώμενα μπορεί να βιώσει κάποιος επιλέγοντας για το τριήμερο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα, το πανέμορφο νησί της Στερεάς Ελλάδας, τη Σκύρο, την οποία επέλεξε για το τριήμερο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με την οικογένεια του και συγγενικά του πρόσωπα.

Σήμα κατατεθέν στις εκδηλώσεις για την αποκριά στη Σκύρο, η σάτιρα της Τράτας. Φέτος, είχαν την τιμητική τους ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Ο αφηγητής, απήγγειλε με επιτυχία και φέτος τα στιχάκια της Τράτας, όπως θα παρακολουθήσετε και στα σχετικά βίντεο παρακάτω, είχε «ράμματα» για τη γούνα τους και παρόλα τα κεράσματα του δημάρχου της Σκύρου Μίλτου Χατζηγιαννάκη, δεν έλεγε να σταματήσει.

Η Τράτα με το όνομα «ΡΟΥΒΙΚΟΥΝ-ass» και το πλήρωμα της, βγήκε στη στεριά και μάλιστα στην Πλατεία της Σκύρου, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής,  με τον κόσμο να περιμένει και φέτος να απολαύσει πλούσιο θέαμα, σάτιρα και πολύ χορό στη συνέχεια. Την τιμητική τους είχα ο ΤΡΑΜπουκος και η Πορδοστάρ καθώς και ο Καμμένος, με τους μασκαράδες να υποδύονται το ρόλο τους, άψογα. Το δήμαρχο της Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη να κερνάει κρασί τον αφηγητή, και οι κεραστάδες, τον κόσμο.

Η τράτα φέρεται να ταξίδεψε μέχρι την Καραϊβική… και φέρανε τους παιχτες στη Σκύρο για να κάνουν τον τελικό του SURVIVOR. Στην επικαιρότητα και οι προθέσεις του δημάρχου Σκύρου να μην είναι ξανά υποψήφιος στο δήμο και να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης με τα στιχάκια της Τράτας να «αποκαλύπτουν» τα μελλοντικά του σχέδια στην αυτοδιοίκηση. Τα οποία, αξίζει να σημειωθεί ο,τι δε διέψευσε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Δε γλίτωσε ούτε ο εργολάβος του γηπέδου μπάσκετ που μετατράπηκε σε γήπεδο πόλο και χρειάζονται μπρατσάκια όπως είπε ο αφηγητής και βατραχοπέδιλα οι παίχτες που θα κάνουν βουτιές για να βρούνε τη μπάλ. Μία νεκροφόρα που χαρίσανε στο δήμο, οι φόροι και οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι και όλα στη φόρα.

«Κάθε γραφείο και καημός κάθε καημός και ψήφος, φώτα καθαριότητα σε όλα τζίφος… Η δημαρχεία γιμωσε όλο προϊστάμενοι να παίρνουνε το επίδομα να κάθονται οι καημένοι… Ο δήμαρχος τη ανάπτυξη σε κάνει να τη νιώσεις γιατί τώρα μέσω facebook κάνει τσι ανακοινώσεις…Άκου να δεις τη βγάν’…Γύρω στις 10 θα κόψουμε το νερό και ο δήμαρχος θα βρίσκεται το βράδυ στο ΗΡΩΩΝ. Στο δήμο, ξεκινήσανε να κάνουνε κατασχέσεις και άμα μαζέψουν τα λεφτά εμένα να με χέσεις…» απήγγειλε στους στίχους της Τράτας ο αφηγητής.

Από τη σάτιρα της Τράτας δε γλίτωσε και η πολιτική Τσίπρα, με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί τα δρώμενα χαμογελώντας ανάμεσα στον κόσμο στην Πλατεία.

«Παίρνει ότι παίρνουμε κι εμείς από ο,τι έχει τάξει, μονάχα αυτό τον ΕΜΦΙΑ κατάφερε ν αλλάξει. Κατάφερε τα κμασαμας να τα βαφτίσει βίλες, τις βίλες να κάνει αντίσκηνα και μας παλιοξεφτίλες. Πολύ μας υποχρέωσε και θέλω να του βλέψω να χει να κάνει κακαβιά δυο λούτσους εγώ θα του παίξω…» και συνέχισε: « Ο Τσίπρας, που είναι ρε ε βλέπω, έμαθα ότι είναι εδώ, που είναι ρε παιδιά; Έχει καμιά τρακοσάρια μπάτσοι, συγνώμη για το μπάτσοι, αστυνομικούς ήθελα να πω… Ο Τσίπρας στην ανάπτυξη μόνο εισιτήριο βγάνει, να ‘ρθει μας βρει τον Αύγουστο τα μπάνια της να κάνει. Δεν ξέρει ό,τι η ανάπτυξη έρθει εδώ στη Σκύρο. Για δες τε σουβλατζίδικα που έχει εδώ τριγύρω... »

Ακολούθησε χορός στην πλατεία με τον κόσμο να διασκεδάζει με νησιώτικα απολαμβάνοντας όλο αυτό που οι Σκυριανοί καταφέρνουν να έχουν μόνο στην πανέμορφη Σκύρο που σέβεται την παράδοση.

skarn23

skarn24

skarn25

skarn26

skarn28

skarn29

skarn30

 

skarn21

skarn19

skarn3

 

skarn5

skarn1

skarn2

skarn8

skarn9

skarn11

skarn12

skarn13

skarn14

skarn16

skarn17

skarn18

 

skarn20

skarn22

skarn31

skarn32

skarn33

skarn34

skarn35

skarn36

skarn37

skarn38

skarn39

skarn40

skarn42

skarn43

skarn44

skarn45

skarn46

skarn47

skarn48

skarn49

skarn50

skarn51

skarn52

skarn53

skarn54

skarn55

skarn56

skarn57

skarn58

skarn59

skarn60

skarn61

skarn62

skarn63

skarn64

skarn65

skarn69

 skarn70

skarn71

skarn72

 skarn73

skarn74

 skarn75

skarn76

skarn77

skarn78

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή εθελοντών στην αιμοδοσία της Τράπεζας Οκτωνιάς το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το πρωί, που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του ΕΚΑΒ Κύμης. Ανάμεσα στους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια ζωής,  ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης ο οποίος έδωσε αίμα για την Τράπεζα της Οκτωνιάς, δηλώνοντας βαθύτατα συγκινημένος που μετά από ένα χρόνο περίπου βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούσε μέσω τηλεφώνου πέρσι, στηρίζοντας την προσπάθεια εκχιονισμού στην περιοχή.

«Σήμερα στην Οκτωνιά βρεθήκαμε με καλούς φίλους αλλά και τους ανθρώπους που με καλούσαν πέρυσι με την κακοκαιρία στο τηλέφωνο και μου ζητούσαν βοήθεια, προκειμένου να γίνει εκχιονισμός στην ευρύτερη περιοχή. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της αιμοδοσίας για την επιτυχημένη τους προσπάθεια. Δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές…» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο κ. Μαυραγάνης.

 "Το ΕΚΑΒ Κύμης δίνει αίμα...σώζει ζωές " δήλωσε ο Τομεάρχης ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκος Κόκκος ο οποίος εδωσε αίμα. Το ίδιο και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Κώστας Καραμούτης.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι πάνω από 50 εθελοντές αιμοδότες έδωσαν αίμα ενώ μεγάλο ενδιαφέρον σημείωσε και η λήψη δειγμάτων μυελού των οστών που έκανε ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Γιώργος Ζέρβας.

Εκπροσωπώντας το Σύλλογο Απανταχού Οκτωνιατών η κα Καρβουνιάρη, έδωσε στον Υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη και στον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας Παναγιώτη Τζαφέρο, ένα λεύκωμα με φωτογραφίες και την ιστορία της Οκτωνιάς, ενώ ο υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος Οκτωνιάς έκανε την έκπληξη! Δώρισε στον Υφυπουργό, μία εικόνα της Παναγίας την οποία φιλοτέχνησε ο ίδιος.

Ο Τομεάρχης ΕΚΑΒ Ευβοίας Νίκος Κόκκος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη για τη συνεργασία όπως επίσης και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Τζαφέρο και αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στη σύσταση τμήματος ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι αρχές Μαρτίου. Στην αιμοδοσία παραβρέθηκαν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κουλούρης και ο επιμελητηριακός σύμβουλος Γιάννης Παπαθανασίου.

Τέλος,  κ. Μαυραγάνης δώρισε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Οκτωνιάς, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή τον οποίο παρέλαβε η Πρόεδρος Ευαγγελία Ανατολίτη.

mavok1

mavok2

mavok3

mavok4

mavok5

27972825 1538151116220829 1094253002934138898 n

 

mavok7

DSC 2686

mavok9

mavok10

mavok11

mavok13

mavok14

mavok15 

mavok10

mavok11

mavok13

mavok14

mavok15

mavok16

mavok18

mavok19

mavok20

 mavok22

mavok23

mavok24

mavok25

mavok26

mavok27

mavok28

mavok34

mavok36

mavok43

mavok44

mavok40

mavok48

mavok46

 mavok37

 

 

Τίμησε με την παρουσία της στη Λευκή Νύχτα στη Χαλκίδα, το Σάββατο το βράδυ, η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ. Είναι γνωστή η καλή σχέση και συνεργασία που έχει με το δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη με τον οποίο και παρακολούθησε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις κάνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά. Και από τη Χαλκίδα στη συνέχεια παραβρέθηκε στο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανάρης και της ομάδας της Ερέτριας. Όλα τα προλαβαίνει η δήμαρχος… 

Ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια έπαιξε η μοίρα το μεσημέρι του Σαββάτου για τον αστυνομικό του Α.Τ Αλιβερίου Αντώνη Ζαχαριά 51 ετών,  ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στην επιστροφή από τη δουλειά του στο σπίτι του στη Γυμνού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα που οδηγούσε με κατεύθυνση από το Αλιβέρι προς την Αμάρυνθο, σε μία στροφή πριν το ξενοδοχείο Olympic star συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που οδηγούσε νεαρός επιχειρηματίας από το Αλιβέρι.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος για τον άτυχο αστυνομικό ακαριαίος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 1:30 το μεσημέρι και η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας αλλά και στους συναδέλφους του στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου που έφτασαν στον τόπο του συμβάντος πρώτοι και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ό,τι ο Αντώνης δεν είναι πια μαζί τους.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά που τον περίμεναν το μεσημέρι στο σπίτι. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας και η Τροχαία Χαλκίδας.

Αντλώντας τη θεματολογία από την καθημερινότητα και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Αυλωναρίου είχε να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό αλλά επίκαιρο. Για ακόμη μία φορά η Πρόεδρος, Γιώτα Γκίκα που επιμελήθηκε τις στολές και τα άρματα με τη συνδρομή συλλόγων και σχολείων της περιοχής με τη συμμετοχή όλων, κατάφεραν να προσφέρουν μοναδικό θέαμα, το Σάββατο το απόγευμα.

Βασιλιάς καρνάβαλος ο Πλανητάρχης- ο Τραμ, τα χάμπουργκερ και οι μπύρες, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, οι μπάτσοι και οι μπαλαρίνες και βέβαια η μαύρη νύχτα γάμου και η νύφη  που δεν είχε προίκα… Ήταν μερικά από τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο φετινό καρναβάλι Αυλωναρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι στο Καρναβάλι Αυλωναρίου παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης ο οποίος το παρακολούθησε με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κότσαρη και τον τοπικό σύμβουλο Γιώργο Θεοδώρου. Το Επιμελητήριο που ηταν και συνδιοργανωτής, εκπροσώπησε ο Επιμελητηριακός σύμβουλος Γιάννης Παπαθανασίου.Και  του χρόνου!

avkar1

avkar3

avkar4

avkar5

avkar6

avkar7

avkar8

avkar9

avkar10

avkar11

avkar13

avkar14

avkar15

avkar16

avkar17

avkar19

avkar20

avkar21

avkar22

avkar23

avkar25

avkar26

 avkar27

avkar28

 

avkar30

avkar31

avkar32

avkar33

avkar34

avkar35

avkar36

avkar37

avkar38

avkar39

avkar40

avkar41

avkar42

avkar43

 

avkar45

avkar46

avkar47

avkar48

avkar49

avkar50

 

avkar52

avkar54

avkar55

avkar56

avkar57

avkar58

avkar59

avkar60

avkar61

avkar62

avkar63

avkar64

avkar65

avkar66

avkar67

 

 

 

 

 

Για τις 27 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ο φετινός φιλανθρωπικός αγώνας του ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ που έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την αγορά αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Κύμης.

Ο γιατρός που Περιφερειακού Ιατρείου Οξυλίθου Βασίλης Γουβαλάρης, μίλησε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, για το φετινό αγώνα του ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ.

Τρία χρόνια στηρίζουμε την ομάδα ανθρώπων που προσφέρουν κοινωνικό έργο στην περιοχή με το eviakosmos.gr να είναι και χορηγός επικοινωνίας όπως και ο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται στη Ν. Εύβοια.

«Το Σωματείο του ΑΓΑΠΩ και ΠΡΑΤΤΩ συστήθηκε πριν από 3 χρόνια με τη Πρόεδρο την Ελευθερία Πόγκα. Ό,τι είχε στόχο το Σωματείο το πέτυχε φυσικά με τη βοήθεια όλων αυτών που έχουν συνεισφέρει αλλά και με το δικό μας ενδιαφέρον γιατί είναι όλα εθελοντικά» δήλωσε ο κ. Γουβαλάρης και συνέχισε: «Φέτος, για μένα προσωπικά ο στόχος είναι πολύ μεγαλύτερος από τους άλλους δύο. Είναι ευρύτερη η βοήθεια που θα δώσουμε στον φετινό φιλανθρωπικό αγώνα για την αγορά ενός αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο της Κύμης.»

 

ΕΚΚ14

Ο γιατρός Βασίλης Γουβαλάρης με την Πρόεδρο του Σωματείου ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ  Ελευθερία Πόγκα

Ο αξονικός τομογράφος στοιχίζει πάνω από 20.000€. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γουβαλάρης, στηρίζουμε την προσπάθεια συμμετέχοντας στον φιλανθρωπικό αγώνα.

«Ψάχνουμε πάντα χορηγούς, μεγάλους και μικρούς, που θα διαφημιστούν με κάθε τρόπο μέσα από τα μέσα. Είναι διαθέσιμα και τα μπλουζάκια και θα μπορεί και ο καθένας σαν άτομο, και να συμμετάσχει σε αυτό. Γιατί επαναλαμβάνω αφορά όλους. Η τοποθέτηση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο, θα βοηθήσει ανθρώπους από την περιοχή. Δε θα έχουν μετακίνηση οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι και χρειάζονται μία αξονική τομογραφία», είπε ο κ. Γουβαλάρης.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια πηγαίνοντας στην Τράπεζα Πειραιώς καταθέτοντας χρήματα στο δικαιούχο ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ.

Στιγμιότυπα απο τον φιλανθρωπικο αγώνα ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ 2017

ap98

ap5

ap41

ap1

ap9

ap86

ap84

ap39

ap96

ap49

ap51

ap52

ap57

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΟΥΒΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΞΥΛΙΘΟΥ

 

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 9η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Οκτωνιάς με την στήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του ΕΚΑΒ Κύμης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες Τράπεζες αίματος της περιοχής με πάνω από 150 μέλη.

Κάθε φορά οι εθελοντές αιμοδότες δίνουν το παρών και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια ζωής για το συνάνθρωπο. Υπεύθυνος στην Τράπεζα Αίματος είναι ο Παναγιώτης Πολύχρονος ενώ την αιμοδοσία θα κάνει ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου Γιώργος Ζέρβας ο οποίος θα κάνει και παράλληλη λήψη δειγμάτων μυελού των οστών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 2μ.μ στο Κτίριο Κατσικάβελου στην Οκτωνιά.Οι φωτογραφίες είναι απο την 8η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Οκτωνιά που είχε παραβρεθεί και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δημήτρης Αργύρης.

 

 aimok6

aimok8

27657735 10211726176531675 286523157160060483 n

Τρεις ειδικές ράμπες ΑΜΕΑ για πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, θα τοποθετήσει μέχρι τον Ιούνιο σε παραλίες της Εύβοιας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm  το πρωί της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ήδη έχει τοποθετήσει ειδική ράμπα ΑΜΕΑ, SEATRAC στο Κουρέντι, στη Χαλκίδα, ο ΟΛΝΕ.

«Να ξεκινήσουμε από κάτι που μας φαίνεται πολύ στοιχειώδη σε όλους μας, που έχουμε την τύχη να είμαστε υγιείς, ό,τι το καλοκαίρι μπαίνουμε και κάνουμε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Με ό,τι αυτό έχει να κάνει, με την ευχαρίστηση και την ψυχαγωγία μας » ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός και συνέχισε: «Και γι΄αυτό το τόσο απλό πράγμα που δε κοστίζει, υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι το στερούνται. Και αυτοί είναι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Με ένα απλό σκεπτικό και αφού είδαμε με χαρά ό,τι υπάρχει μια πατέντα η οποία σχετικά με ένα μικρό κόστος επιτρέπει τη δημιουργία μιας υποδομής σε κάποιες παραλίες για πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα μέσα στο νερό, αυτόνομη πρόσβαση και πήραμε μία απόφαση με τον περιφερειάρχη να εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ένα κονδύλι επαρκές για τρεις τέτοιες ράμπες σε όλη την Εύβοια».

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέχεια ο κ. Σπανός, η αρχική σκέψη ήταν για τέσσερις αλλά επειδή στη Χαλκίδα τοποθέτησε ήδη μία ο ΟΛΝΕ εμείς είπαμε στο πλαίσιο της συνεργασίας θα αναλάβουμε την υπόλοιπη Εύβοια.

Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Περιφέρειας θα έχουν τοποθετηθεί ειδικές ράμπες ΑΜΕΑ στον Κάραβο Αλιβερίου, σε μία περιοχή που όπως είπε ο κ. Σπανός που έχει μεγάλο αριθμό πληθυσμού με κινητικά προβλήματα, στις Ροβιές στη Β.Κ. Εύβοια και στην Κάρυστο όπου δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο χώρος.

Το κόστος της κάθε ειδικής ράμπας, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, ανέρχεται περίπου στις 38.000€ η καθεμία. Ο κ. Σπανός ανέφερε ό,τι πρόκειται για κάτι όπου το έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία. Σε ότι αφορά την τοποθέτηση στον Κάραβο, είναι κάτι που το είχε επισημάνει και η ομάδα που ασχολείται με άτομα ΑΜΕΑ, ο κ. Βαγγέλης Αμπελιώτης, ο Νίκος Κόκκος, ο Γιώργος Παπαδίοχος κ.α 

 

 raba4

Η ειδική ράμπα ΑΜΕΑ που τοποθετησε το περασμένο καλοκαίρι στο Κουρέντι στη Χαλκίδα ο ΟΛΝΕ

Ημερίδα σεισμολογίας στο ΓΕΛ Αυλωναρίου

 

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης κ.κ. Καλογεράς, Χουλιάρας & κ. Κοτρόζου κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που έθεσαν οι μαθητές

 

Οι μαθητές του ΓΕΛ Αυλωναρίου είχαν την μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν στη σεισμολογία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, την Τετάρτη 7/2 και οι σεισμολόγοι κ.κ. Γεράσιμος Χουλιάρας και Γιάννης Καλογεράς αναφέρθηκαν στη γένεση, τη διάδοση, τα αποτελέσματα των σεισμικών κυμάτων, τους σεισμογράφους και τα μέτρα προστασίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας, "τα σχολεία μας μπορούν να αποτελέσουν κόμβους εκμάθησης αντισεισμικού σχεδιασμού, πρόληψης και προστασίας, από μικρές ηλικίες καθώς αυτή η γνώση διαχέεται πιο άμεσα προς την οικογένεια και την τοπική κοινωνία". Η Δ/ντρια του ΓΕΛ κ. Κατερίνα Κοτρόζου ευχαρίστησε εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου τους διακεκριμένους επιστήμονες για την πολύτιμη γνώση που μετέφεραν στους συμμετέχοντες με τρόπο προσιτό και κατανοητό.

Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Δημήτρης Κυριτσόπουλος, η Σχολική Σύμβουλος κ. Ρούλα Κεχρή  και ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Εύβοιας κ. Νεκτάριος Καντανολέων.

avlonari4

 

Η παρουσίαση του  κ Χουλιάρα

kexri

Η Σχολική Σύμβουλος κ. Κεχρή

avlonari3

 

Ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ευβοίας κ. Κυριτσόπουλος & ο Υπεύθυνος Σχολικών  Δραστηριοτήτων κ. Καντανολέων

 

Σελίδα 1 από 112

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr