bannerlive

Τελευταία Νέα

Τους ενώνουν δεσμοί φιλίας χρόνων…

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σίμο Κεδίκογλου με τον Βασίλη Λάμπρου (αριστερά) πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ  και τον Γρηγόρη Δημητριάδη (δεξιά),ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι ένας από τους σημαντικότερους  εξ απορρήτων συμβούλους  και στενότερους συνεργάτες του Προέδρου, που εργάζεται αθόρυβα και συστηματικά ως επικεφαλής της ομάδας, η οποία έχει αναλάβει το ρόλο της αξιολόγησης των στελεχών που επιθυμούν να στελεχώσουν τα κομματικά ψηφοδέλτια. Τους ενώνουν δεσμοί φιλίας χρόνων. Με την αλληλοεκτίμηση να μην κρύβεται από τα πρόσωπα τους. Κοινοί αγώνες και τώρα μπορεί να πει κανείς πως τα καλύτερα έπονται…

Μία ιδιαίτερη μέρα ήταν η Κυριακή 13 Ιανουαρίου για έναν από τους πιο δυνατούς Συλλόγους Εθελοντών Δασοπροστασίας που έχει η Εύβοια. Πρόκειται για τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπροστασίας Καρύστου. Η προσφορά του έχει ξεπεράσει τα όρια του Δήμου Καρύστου. Μία ομάδα Εθελοντών παντός καιρού έκοψε την πίτα της την Κυριακή και επειδή ο αγώνας που δίνουν τα μέλη της σε καθημερινή βάση και οπότε κληθούν είναι μεγάλος, ήρθε η ώρα να δικαιωθούν για ακόμα μία φορά.

Εταιρία που δραστηριοποιείται στην περιοχή δώρισε στο Σύλλογο ένα πλήρως εξοπλισμένο Πυροσβεστικό Όχημα, με δεξαμενή νερού, πυροσβεστική αντλία και μάνικες που προστίθεται στο στόλο της. Ευκαιρία να κάνουν όλοι μαζί και το αγιασμό του οχήματος. Έτσι η εκδήλωση για την κοπή της πίτας ήταν δύο σε ένα. Σημαντική προσφορά που θα διευκολύνει κατά πολύ το έργο τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο που έχει συνδράμει και εκείνος με τη σειρά του στον εξοπλισμό του οχήματος και τον κόσμο που τίμησε αυτή τη σημαντική εκδήλωση.

α

β

γ

Χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα οι περισσότερες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας με εξαίρεση την Αμάρυνθο και τα Γυμνό που έχουν ρεύμα. Η αποκατάσταση της βλάβης σύμφωνα με όσα αναφέρει η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η οποία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους της ΔΕΗ, θα είναι σε δύο ώρες. Η βλάβη της ΔΕΗ σύμφωνα με τη δήμαρχο είναι μεγάλη.

«Σε επικοινωνία μας με το Κέντρο Βλαβών της ΔΕΗ ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μεγάλη βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ στην Ερέτρια. Δεν υπάρχει ρεύμα σε ολόκληρη τη περιφέρεια της πόλης Ερέτριας και στους οικισμούς. Αμάρυνθος και Γυμνό έχουν ρεύμα.
Προβλεπόμενος χρόνος αποκατάστασης , σύμφωνα με τα συνέργεια και το Κέντρο ΔΕΗ , περισσότερο από (2 δυο ώρες). Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία» ανέφερε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb , η κα Αλημπατέ.

Την λαμπρή τελετή Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΟΕ, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, πολλών Ολυμπιονικών και πρωταθλητών αλλά και προσωπικοτήτων της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής, τίμησε με την παρουσία του ο Ευβοιώτης γιατρός Γιώργος Μαρίνος, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν μαζί με τους προπονητές τους, όσοι πήραν χρυσά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2018 και ήταν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου. Επίσης, βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Buenos Aires 2018, που ήταν οι Ελίνα Τζένγκο, Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, ο Σάββας Θώμογλου, η Φανή Τζέλη, η Όλγα Φιάσκα και η Αντωνία Σακελλαρίδου.

Τιμήθηκαν και οι Άννα Κορακάκη, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Βασιλεία Καραχάλιου που εξασφάλισαν προκρίσεις για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020.

Στη φωτογραφία ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Ιατρός Γιώργος Μαρίνος μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Ταμίας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Κίκης Λαζαρίδης ,ο επίτιμος μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα Λάμπης Νικολάου και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Amar Addadi.

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 ανέλαβε υπηρεσία στο «Διόκλειον» Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου ο Επιμελητής Β΄ Γενικής Χειρουργικής, Χρυσοβέργης Ιωαννίδης.

Ο κος Ιωαννίδης έχει πλούσια εμπειρία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο της υγείας με τελευταίο επαγγελματικό του σταθμό το Αλιβέρι όπου διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο.

Η πρόσληψή του προστίθεται σε μια σειρά από προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί αυτήν την περίοδο στο Νοσοκομείο Καρύστου, όπως επισημαίνει ο Διοικητής Τάσος Μίχας, μιας και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν αυτές του Ορθοπαιδικού, ενός επιπλέον Γενικού Χειρουργού και ενός Ωτορινολαρυγγολόγου.

"Η πλήρης εφημεριακή κάλυψη του Χειρουργικού τομέα, η αύξηση, σε συνδυασμό με την ποιοτική αναβάθμιση των χειρουργείων, είναι τα κυριότερα οφέλη που θα επιφέρει η παρουσία του εν λόγω ιατρού και τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στον πολίτη και στον επισκέπτη της Νότιας Εύβοιας" δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου.

  

Η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρατείνεται η ημερομηνία χορήγησης των Δελτίων Μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Η θεώρηση θα πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, από 9:00 έως 14:00 στα γραφεία των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) των Δήμων.

Ο Δήμος Σκύρου πρωτοπορεί και ενισχύει τη χρήση νέων τεχνολογιών στις διοικητικές του δομές με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου-δημότη, «Νovoville».

Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη και επισκέπτη του Δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αυτών πλευρών βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών που έχει καταβάλει η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της. Όραμα και στόχος μας είναι η δημοτική αρχή να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες στον Δήμο μας. Οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει δραστικά την σχέση Δήμου-δημότη και έχουν βελτιστοποιήσει το επίπεδο της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αυτών μερών. Η ευρεία χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων «smartphones» και του διαδικτύου αποτελούν τα καλύτερα μέσα για την άμεση καταγραφή από τους δημότες όλων των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινότητα τους και παράλληλα τη ζωντανή ενημέρωση των δημοτικών υπηρεσιών για τα σημεία αυτά, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σκύρου πρωτοπορεί με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου-δημότη, «Νovoville». Ο δημότης  αλλά και ο επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, δηλώνοντας τοποθεσία και τύπο του προβλήματος και επισυνάπτοντας μία φωτογραφία. Στη συνέχεια, μπορεί να στείλει στις υπηρεσίες του Δήμου άμεσα και χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασίες όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Οι υπηρεσίες μας, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των προβλημάτων του Δήμου, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς του πολίτες.Κάθε φορά που ένα ζήτημα επιλύεται, ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο.Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή μικρών δημοσκοπήσεων.Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την εφαρμογή Νovoville ώστε να τη γνωρίσουν όλοι οι δημότες μας και να καταστεί το νέο σύγχρονο εργαλείο που ο δημότης θα επιλέγει για την καθημερινή επικοινωνία-επαφή με τον Δήμο μας σε όλα τα επίπεδα.

Η εφαρμογή «Νovoville» είναι διαθέσιμη για «κατέβασμα» σε smartphones με λογισμικό AppleiOS και Google Android, εντελώς δωρεάν.

Ο Δήμαρχος Σκύρου κ.Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης δήλωσε σχετικά με τη χρήση του Νovoville από το Δήμο: «Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί. Οι νέες τεχνολογίες είναι πλέον το όχημα μας για μια νέα αντίληψη διοίκησης των δημοτικών πραγμάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη κάνοντας ακόμα ένα βήμα στην συμμετοχική διαχείριση του κοινού μας χώρου, του Δήμου μας. Παράλληλα, έχουμε ανοίξει ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών, οδεύοντας προς το μέλλον μαζί. Είμαι αισιόδοξος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα του τόπου μας με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δήμου μας».

Μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλεται στο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, η αιφνίδιος κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατιστης Παύλου (Ιωάννου).

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος εγεννήθη στην Χαλκίδα το έτος 1947 όπου και περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Μετά το τέλος των Πανεπιστημιακών του σπουδών εχειροτονήθη Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) και ετοποθετήθη στην εργατούπολη του Μαντουδίου το έτος 1973. Το επόμενο έτος, τον Νοέμβριο του 1974, εχειροτονήθη πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου του Α΄ (Βέργη) και ανέλαβε την ως άνω Ενορία, στην οποίαν διηκόνησε επί μίαν εικοσιπενταετία.

Στήν περιοχή αυτή και υπό την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννης ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα και ιδιαιτέρως μεταξύ των νέων, η οποία εκάλυψε όλη την περιοχή της Βορείου Ευβοίας. Παραλλήλως διακονώντας σε μίαν πολυάνθρωπη εργατική περιοχή έκαμε αισθητή την παρουσία της Εκκλησίας και συνήργησε στην αντιμετώπιση των ποικίλων και ενίοτε εντόνων κοινωνικών και εργατικών προβλημάτων.

Μετά την εκλογήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, εκλήθη υπ’ Αυτού στην Ιερά Σύνοδο, στην οποία του ανετέθη η Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής διά την χρηματοδότησιν των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης διά την απόκτησιν 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος, η Διεύθυνσις Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Επί πολλά έτη υπήρξε τακτικός συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το διάστημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, υπήρξε υπεύθυνος ομάδος είκοσι κληρικών, οι οποίοι εθελοντικά διηκόνησαν στο Θρησκευτικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού.

Έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη, διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ κατά τα έτη 1999 έως 2006, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, όπου και προΐστατο του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας, το οποίον επιτελεί ένα πολύ αξιόλογον έργον, ενισχύοντας νέους ανθρώπους στις σπουδές τους, καλύπτοντας την δαπάνη ενοικίων σε εμπεριστάτους, στηρίζοντας ασθενείς και οικονομικά αδυνάτους ανθρώπους.

Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με τούς νέους και τα προβλήματά τους, ως Ιερέας, Πνευματικός, Κατηχητής και Εκπαιδευτικός ενώ, παράλληλα, κληθείς ομίλησε πολλές φορές σε Σχολές Γονέων, Ιερατικά και Νεανικά Συνέδρια, σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και στην Κύπρο.

Πολλές φορές ταξίδευσε στο Εξωτερικό, συνοδεύοντας άρρωστα παιδιά και κινητοποιώντας τους ομογενείς και καρπός αυτής της προσπάθειας ήταν η δημιουργία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης», του οποίου αποστολή είναι η ηθική και οικονομική συμπαράστασις εις ασθενείς προερχομένους από το Νομό Ευβοίας οι οποίοι χρειάζονται νοσηλεία εις την Ελλάδα ή εις το εξωτερικό. Το Ίδρυμα αυτό το δημιούργησε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Αμερικής και, εκτιμώντας το ενδιαφέρον του μακαριστού Μητροπολίτου για τούς ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας, του ανέθεσε την Προεδρία του, την οποία κράτησε έως της εκλογής του, παραχωρώντας την, μετά ταύτα, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Για την κοινωνική του δράση έχει βραβευθεί και από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Νομού Ευβοίας και από το Υπουργείο Υγείας.

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης εξελέγη στις 28 Φεβρουαρίου 2006, εχειροτονήθη το Σάββατο 4 Μαρτίου και στη Σιάτιστα ενεθρονίσθη την 1η Απριλίου 2006 και επί δεκατρία ολόκληρα χρόνια διηκόνησε την Ιερά Μητροπολή Σισανίου και Σιατίστης με πίστη και συνέπεια, χωρίς, κυριολεκτικά, να δίδει «ύπνον τοις οφθαλμοίς του και τοις βλεφάροις του νυσταγμόν και ανάπαυσιν τοις κροτάφοις του» (Ψαλμ. 131, 4), περιοδεύοντας την Επαρχία του, λειτουργώντας διαρκώς, κηρύττοντας και κατηχώντας το ποίμνιό του, χειροτονώντας Κληρικούς, αποτελώντας μαρτυρικό σημείο της παρουσίας του Χριστού στα όρια της Τοπικής κατά Σιάτιστα Εκκλησίας.

Υπήρξε δυναμικός στο λόγο του, ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου 2019 ευρέθη στην γενέτειρά του Χαλκίδα, όπου συλλειτούργησαν μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και άλλους Αρχιερείς, τόσο το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στη Χαλκίδα, όσο και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις Ροβιές. Το απόγευμα της Κυριακής επέστρεψε στην Χαλκίδα και στην εν Χαλκίδι οικία του εξεμέτρησε το ζήν και παρέδωσε την μακαρία ψυχή του στα Χέρια του Δικαιοκρίτου Θεού, τον Οποίον ελάτρευσε καί διηκόνησε σε όλη την επί γης πορεία του.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης, όπως ο συνώνυμός του Απόστολος Παύλος, υπήρξε πιστός υπηρέτης του ανθρώπου και μάρτυς της Αναστάσεως του Χριστού, όχι μόνο στην πόλη της Σιάτιστας αλλά και όπου εκαλείτο κατά καιρούς. Η ζωή του, σύμφωνα με έκφραση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, αδελφού ηγαπημένου και φίλου επιστηθίου του μακαριστού Μητροπολίτου, μπορεί να περιγραφεί ως εξής: «Πορεία αγάπης, θυσίας, προσφοράς, πίστεως στο Χριστό, αγάπης στο Νυμφίο, αλλά και αγάπης σε κάθε άνθρωπο ο οποίος είναι εικόνα Θεού του Αοράτου. Γιατί, ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, ο προσφιλής και αγαπητός σε όλους πατήρ Παύλος δεν ζούσε για τον εαυτό του, αλλά υπήρξε λαμπάδα που έκαιγε για να φωτίζει το πρόσωπο του Χριστού, υπήρξε καντήλι το οποίο δεν προσήλκυε για τον εαυτό του την προσοχή, την τιμή, την αγάπη και τη λατρεία, αλλά για το πρόσωπο προς τιμήν του Οποίου έκαιγε και εφώτιζε».

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Χρυσόστομος, ανακοινώνουν ότι:

Α) Θα αναρτηθούν οι Σημαίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος μεσίστιες και κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα κρούονται πένθιμα, σύμφωνα με την πρέπουσα τάξη, οι καμπάνες των Ιερών Ναών.

Β) Η αναχώρηση της πομπής για την Σιάτιστα, θα πραγματοποιηθεί λίαν πρωί της Τρίτης 15ης Ιανουαρίου.

Γ) Όσοι εκ των Χριστιανών επιθυμούν να ακολουθήσουν την πομπή γιά Σιάτιστα και δεν διαθέτουν μέσον μεταφοράς, ας επικοινωνήσουν με τους Εφημερίους των Ενοριών τους, ώστε εφ’ όσον υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός, να συμπληρωθεί πούλμαν.

Δ) Διάπυρη η ευχή όλων, που αποτελούν το πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας είναι να αξιωθεί ο πολυσέβαστος, πολυαγαπητός και πολύκλαυστος Μητροπολίτης Παύλος της χαράς της αιωνίου παραδείσιας ζωής και της παρεδρεύσεώς του στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

Ε) Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πληροφορηθείς στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου βρίσκεται από την Κυριακή, τον αιφνίδιο θάνατο του αειμνήστου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, τέλεσε στο Καθολικό της Ι.Μονής Αγίας Τριάδος, χτες, Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχου μίας ιστορικής επαρχίας των «Νέων Χωρών», περιστοιχούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής και Αδελφούς της Ι.Μονής.

Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πληθωρική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου  και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με πανηγυρικό τρόπο, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Μπουρμά, Εκπροσώπους της Σχολής Πεζικού, της Αστυνομίας και των Αρχών του Τόπου μας.

Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Προ του «Νυν απολύεις», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου αγίου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, καθώς και τον χοροστατήσαντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο και τον συνοδό και Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, για την αποδοχή της προσκλήσεως και την τιμητική παρουσία του στην Πόλη μας.

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος κήρυξε, εν συνεχεία, τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στο Μέγας Γεγονός της Θείας Επιφανείας, στην τιμητική προσκύνηση των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων και τέλος ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την πρόσκλησή του στις Εκδηλώσεις αυτές της Ι. Μητροπόλεως, ενώ δεν παρέλειψε να του ευχηθεί και για την επέτειο των 17 ετών από την ενθρόνισή του στην καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου το πρωί ετελέσθη ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και αμέσως μετά ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλέιτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Τιμοθέου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, εκ Χαλκίδος καταγομένου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και αρκετών Ιερέων, με προεξάρχοντα αυτών τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρας, Ηγούμενος της Ι. Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, ο οποίος, με πολύ συγκινητικούς καρδιακούς λόγους, ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος σαν αυτή την ημέρα (12 Ιανουαρίου), πριν 17 χρόνια (2002), ενθρονίσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ως Επίσκοπος, αναφερθείς ιδιαιτέρως στην διακονία του Σεβασμιωτάτου στις Νήσους των Βορείων Σποράδων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τονυς Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τον  Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία της μετακομιδής των ιερών Λειψάνων των Αγίων, τον ομιλητή π. Ιωσήφ για τους καλούς του λόγους, ενδεικτικούς του εκκλησιαστικού του φρονήματος, ενώ απευθυνόμενος προς τον Κλήρο και τον Λαό, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας.

Τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων θα παραμείνουν στην Πόλη μας μέχρι και  τις 27 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., με την φροντίδα του Προϊσταμένου Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, των Εφημερίων Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Πάζιου και Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πολλών εθελοντών και εθελοντριών Ενοριτών.

IMX Xalkida AgRafail 2019 010

IMX Xalkida AgRafail 2019 001

IMX Xalkida AgRafail 2019 004

IMX Xalkida AgRafail 2019 005

IMX Xalkida AgRafail 2019 006

IMX Xalkida AgRafail 2019 024

Σελίδα 1 από 136

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr