Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπέμπει S.O.S η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Κύμης!- Καμία απάντηση από Σερέτη και Υπουργείο για την κατάσταση που επικρατεί!

Την ώρα που το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης εκπέμπει S.O.S με τη Διοικήτρια κα Αγγελοπούλου να ζητά από τον Αντιδήμαρχο της Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου σύσκεψη για το θέμα που απασχολεί το Νοσοκομείο και την κατάσταση που επικρατεί στην Παθολογική Κλινική, με γιατρούς να μετατίθενται σε άλλα Νοσοκομεία και να μην καλύπτονται οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr, και τις εφημερίες για το μήνα Απρίλιο στην παθολογική είναι ορισμένες έως τις 19 Απριλίου.

Ούτε καν μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η Παθολογική Κλινική αν δεν δείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον από την 5Η ΥΠΕ και το Υπουργείο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο για 11 ημέρες!

Τι σημαίνει αυτό; Αδυναμία νοσηλείας περιστατικών στην Παθολογική Κλινική και άμεση μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Αυτό δεν θεωρείται υποβάθμιση
του Νοσοκομείου, το οποίο πλέον δε θα μπορεί να κρατήσει περιστατικά;
Χωρίς την Παθολογική Κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, λόγω και της άμεσης συνάφειας και με τις άλλες ειδικότητες. Κάτι που κατέστη σαφές και από τους γιατρούς που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη.

Για την κατάσταση που επικρατεί είναι γνώστες όσοι εργάζονται στο Ίδρυμα και η Διοίκηση φυσικά η οποία δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση αναμένοντας προφανώς, ανακοινώσεις ή και ενέργειες της 5ης ΥΠΕ για το θέμα καθώς και του Υπουργείου.

Μάλιστα, να θυμίσουμε ότι για το θέμα αυτό πριν από λίγες μέρες εκπρόσωποι της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου των Εργαζομένων και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, γιατροί δηλαδή που εργάζονται σε αυτό ζήτησαν τη βοήθεια της δημοτικής αρχής προκειμένου να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι και διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία ενός Νοσοκομείου που εκτός του ότι εξυπηρετεί πάνω από 40.000 κόσμου, φέρει και το όνομα του αειμνήστου ευεργέτη ιατρού Γεωργίου Ν. Παπανικολάου.

Με έγγραφό της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βασιλική Αγγελοπούλου προς τον κ. Θεοδώρου τον καλεί μάλιστα σε συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα του Νοσοκομείου.

Ενώ η ίδια καλείται λόγω της θέσης της, να λύσει πλέον τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ διοίκησης και προσωπικού διασφαλίζοντας σε πρώτη φάση τουλάχιστον την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εσωτερικά προβλήματα μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης όπως επίσης και η αλλαγή οργανογράμματος, ζητώντας αύξηση του αριθμού των γιατρών ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση των εργαζομένων με τον Αντιδήμαρχο Κύμης.

Μετά το έγγραφο με το οποίο η κα Αγγελοπούλου καλεί σε τηλεδιάσκεψη τον αντιδήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και σωματείο εργαζομένων, ο κ. Θεοδώρου απάντησε ότι είναι σύμφωνος να γίνει η συνάντηση αλλά θεωρεί απαραίτητη την παρουσία σε αυτή και του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του Διοικητή των Νοσοκομείων της Εύβοιας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και βέβαια τους εκπροσώπους του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, τους γιατρούς που βιώνουν καθημερινά την κατάσταση.

Πάνω σε αυτό ο Αντιδήμαρχος με απαντητική επιστολή προς την κα Αγγελοπούλου, ξεκαθαρίζει ότι θα φέρει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση για να επιληφθούν του θέματος η 5Η ΥΠΕ και το Υπουργείο με κύριο σκοπό να μην κλείσει το Νοσοκομείο.

Χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες να έχει πάρει καμία σχετική απάντηση για το θέμα ο Αντιδήμαρχος.

Η κατάσταση επιδεινώνεται και μένουν 11 μέρες κενές, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εφημεριών όπως έχει μέχρι σήμερα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου. Αλήθεια, ο κ. Σερέτης θα απαντήσει στον κόσμο τι γίνεται; Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να κρατήσει το Νοσοκομείο ανοιχτό;

Θα παύσουν οι εντολές μετακίνησης παθολόγων Ιατρών του Νοσοκομείου Κύμης για εφημέρευση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας διότι αφαιρούνται από το Νοσοκομείο Κύμης και είναι αδύνατο να αναπληρωθούν; Ο ελάχιστος αριθμός ιατρών για κάλυψη εφημεριών Παθολογικής Κλινικής είναι τέσσερεις.
Αν πρόκειται να αποχωρήσουν οι 2, υπάρχει πρόθεση από το Νοσοκομείο Χαλκίδας να συνδράμουν με παθολόγους ιατρούς, για τις υπολειπόμενες εφημερίες μέχρις να αντικατασταθούν;

Γιατί μέχρι τώρα η 5η ΥΠΕ υιοθετεί με τη στάση της ότι υπάρχει θέμα, αλλά δυστυχώς εκφράζει παράλληλα και αδυναμία αντιμετώπισης μιας πολύ σοβαρής κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Στην τελική, ας διερευνήσει το θέμα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, πριν είναι πολύ αργά!

Σχετικά Άρθρα