Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Κυριακή η εκδήλωση στο Χωνευτικό της Κύμης στη μνήμη των ηρωικών αδελφών Χαρτσά- Θα μιλήσει η Ρούλα Κεχρή

Την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 11 το πρωί, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην τοποθεσία Χωνευτικό Κύμης τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών αδελφών Χαρτσά, που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς στις 3 Μαρτίου του 1942, για την αντιστασιακή δράση τους. 

Η Ρούλα Κεχρή, Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία για τον Νικολό και τον Παναγή Χαρτσά, τα αδέλφια της γιαγιά της, Κούλας Θεοδώρου. Η ομιλία θα στραφεί σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω από τη δράση των τιμώμενων ηρώων και, μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, θα αναδειχθεί η αξία της εθνικής ομοψυχίας και της ομόνοιας.

Επειδή όμως, μέσα από τα δεινά του κόσμου, πηγάζει η τέχνη,  η Σύμβουλος της Κοινότητας Κύμης & καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, κ. Κατερίνα Κουτέλου, θα μας θυμίσει δύο από τα ωραιότερα και πιο συγκινητικά ποιήματα για τη δύσκολη περίοδο της  Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης. Μιας ιστορικής περιόδου της χώρας μας που μας έκανε περήφανους και ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ιερείς, αυτοδιοικητικοί και μέλη της ευρύτερης οικογένειας Χαρτσά, ενώ ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου, προσκαλεί όλους τους πολίτες να παρευρεθούν σε αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 22:22

Σχετικά Άρθρα