Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Φανή Παπαθωμά στον EVRIPOS 90FM για τις αντιπυρικές ζώνες: «Θωρακίζουμε την πόλη της Λειβαδιάς, συνεχίζουμε τη θωράκιση στον Κιθαιρώνα και στα Δερβενοχώρια»

«Η καλή νοικοκυρά…πριν πεινάσει μαγειρεύει!» Ο λόγος για την δυναμική και πάντα σε ετοιμότητα, Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά η οποία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου θωρακίζει το Νομό της Βοιωτίας, με αντιπυρικές ζώνες. Και μπορεί για το άνοιγμα των αντιπυρικών ζωνών να είναι αρμόδιο το δασαρχείο, συνδράμει η Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας. Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο Καπαρέλλι, την Τρίτη 8 Ιουνίου η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας μίλησε την Τετάρτη το πρωί στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη. Μάλιστα την ώρα της συνέντευξης η Αντιπεριφερειάρχης βρισκόταν στο βουνό πάνω από τη Λιβαδειά παρακολουθώντας τη διαδικασία διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών.

«Βρισκόμαστε σε ένα υπέροχο βουνό πάνω από τη Λειβαδιά. Θωρακίζουμε την πόλη της Λειβαδιάς, συνεχίζουμε τη θωράκιση στον Κιθαιρώνα και βεβαίως και στα Δερβενοχώρια. Δοθείσης ευκαιρίας και επειδή ακριβώς βρισκόμαστε σ’ αυτή τη περίοδο, θα ήθελα να πω ότι στη Βοιωτία επειδή έχουμε δώσει έμφαση στην πρόληψη, που σημαίνει ότι είμαστε ένας νομός, ο οποίος έχει αρκετά καλές και αρκετές αντιπυρικές ζώνες. Βεβαίως όχι πολλές, αλλά αρκετές. Είναι καλό οι πολίτες που μας ακούν να γνωρίζουν ότι η δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών είναι ευθύνη του δασαρχείου» είπε η κα Παπαθωμά και συνέχισε: «Όμως με μια άριστη συνεργασία που έχουμε με το δασαρχείο βοηθάμε και σ’ αυτό το κομμάτι γιατί αντιλαμβάνεστε ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Και δημόσια λοιπόν να ευχαριστήσω το δασαρχείο Λειβαδιάς και Θήβας καθώς και την πυροσβεστική μας η οποία σε όλα τα βήματα αυτά της διάνυσης των αντιπυρικών ζωνών μας ακολουθεί».

Με αφορμή την πυρκαγιά στο Καπαρέλλι, και έχοντας η Αντιπεριφερειάρχης το άγχος και το φόβο κάθε φορά στο ξέσπασμα φωτιάς στο Νομό της καθώς η εμπειρία της στο πέρασμα των χρόνων την έκανε να προλαμβάνει πριν είναι πολύ αργά. Άλλωστε και στη φωτιά η Φανή Παπαθωμά είναι στην πρώτη γραμμή και πάντα σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάζονται για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Καθώς βίωσες κι εχθές γιατί έτυχε να είμαστε μαζί και με χαρά σε υποδέχτηκα στη Βοιωτία ακριβώς λόγω του συνεδρίου των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που θα πραγματοποιηθεί στη Βοιωτία, η φωτιά δεν γνωρίζει ούτε ώρα ούτε χρόνο, ούτε ημέρα, ούτε γιορτή, ούτε αν είσαι καλά, ούτε αν είσαι άρρωστος, η φωτιά και τα έκτακτα γεγονότα θέλουν άμεση κινητοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παπαθωμα και συνέχισε:

«Η κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας ήταν άμεση! Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση ήρθε και ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ήταν μαζί μου όλοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Λειβαδιάς τον κύριο Ζαμάνη λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η πολιτική μας προστασία με μηχανήματα και υδροφόρες ήταν εκεί, σε έναν απόλυτο συντονισμό, και βεβαίως το βοηθητικό κομμάτι ήταν τα εναέρια τα οποία λειτούργησαν φέρνοντας νερό από το ποτάμι του Μόρνου. Ήταν μια συνάντηση πάρα πολύ ωραία της γης και του ουρανού, το ελικόπτερο κατέβαινε, εμείς από κάτω το περιμέναμε, οι άνθρωποι αυτοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και θέλω να πω το εξής ότι στις φωτιές ο συντονισμός και η αγαστή συνεργασία είναι το μυστικό για να πετυχαίνει κάποιος το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η περιοχή εχθές ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Έχουμε ζήσει δύσκολες καταστάσεις. Τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει εκκένωση χωριών, έχουμε ζήσει 3 μέρες ολόκληρες στο βουνό, η φωτιά έπρεπε να οριοθετηθεί αυτόματα γιατί διαφορετικά η ώρα πέρναγε θα νύχτωνε σιγά σιγά τα εναέρια δεν θα μπορούσαν να ήταν άρα έπρεπε να σπεύσουμε γρήγορα. Ευχαριστώ δημόσια τους άντρες της πολιτικής μας προστασίας ΠΕ Βοιωτίας, την πολιτική προστασία κεντρικά καθώς επίσης και την πυροσβεστική».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 20:31

Σχετικά Άρθρα