Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η καταγγελία κόλαφος του Γιάννη Μαραγκού στο Επιμελητήριο για την έκδοση βιβλίου γαστρονομίας - Τι απαντά η Αγιοστρατίτη

Με καταγγελία κόλαφο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής που αφορά στην έκδοση του βιβλίου γαστρονομίας που επιμελείται η γ.γ του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη προχώρησε ο επιμελητηριακός σύμβουλος Γιάννης Μαραγκός. Ο κ. Μαραγκός μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι με οριακή ψηφοφορία αποφασίστηκε η εκταμίευση των 10.000€ που αφορά στην έκδοση του βιβλίου και πως θα πρέπει να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Από την πλευρά της η γ.γ του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη που έχει έτοιμο για εκτύπωση το βιβλίο στηριζόμενη όπως υποστηρίζει στις αποφάσεις της Διοικητικής αλλά και στου πρώην Προέδρου Γιάννη Λιονάκη ο οποίος είχε συμφωνήσει επίσης κάνοντας παράλληλα λόγο για προεκλογικά τερτίπια που στόχο έχουν να την διασύρουν.

Η καταγγελία του κ. Μαραγκού στις 31.8.17:


Θέμα: Ανάκληση απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής

Κατά την σύγκλιση της Διοικητικής Επιτροπής την 29/08/2017, με οριακή πλειοψηφία 3-2  και μειοψηφήσαντες τον πρόεδρο και Α’ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, αποφασίσθηκε η εκταμίευση ποσού 10.000 ευρώ για την έκδοση βιβλίου.

Τα χρήματα αυτά βάσει της απόφασης θα τα διαχειρισθεί αποκλειστικά και μόνο το ένα από τα τρία μέλη της πλειοψηφίας της Δ.Ε., η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου.

Κατόπιν τούτου σας επισημαίνω ότι:

α) Ουδέποτε έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου ανάλογη απόφαση και δεν συντρέχουν σοβαροί επείγοντες λόγοι να παρακαμφθεί το Δ.Σ. ώστε την απόφαση να λάβει η Δ.Ε.

β) Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. έγκρισης 10.000 ευρώ για έκδοση βιβλίου, που αφορά όμως τον προϋπολογισμό και σε καμία περίπτωση την έκδοση του βιβλίου πριν παρουσιαστεί στην  Δ.Ε. δείγμα  του συγκεκριμένου βιβλίου.

γ) Η έγκριση του ποσού θα αποφασιζόταν από το Δ.Σ. αφού προηγουμένως προσκομίζονταν στο Επιμελητήριο τουλάχιστον τρεις προσφορές από διαφορετικούς  ενδιαφερόμενους για να αποφασισθεί η πλέον συμφέρουσα πρόταση, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Βάσει των ανωτέρω παρακαλώ όπως η Δ.Ε., η διεύθυνση, αλλά και το λογιστήριο, τους οποίους καθιστώ υπεύθυνους, να μη προβούν  σε καμία ενέργεια εκταμίευσης του ποσού εάν προηγουμένως δεν επανέλθει το θέμα προς λήψη απόφασης .

Τέλος  σας επισημαίνω ότι βάσει του κανονισμού του Επιμελητηρίου άρθρο 9 παρ.3 κάθε μέλος του Δ.Σ. ευθύνεται έναντι του Επιμελητηρίου εφόσον με ενέργειές του ή με παραλείψεις του προκαλέσει ζημιά σε αυτό ή στα οικονομικά του συμφέροντα.

 

 

 

Αγιοστρατίτη: "Υπάρχουν αποφάσεις Διοικητικής Επιτροπής και Δ.Σ για την έκδοση του βιβλίου"

«Ειλικρινά εκπλήσσομαι από τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν να θίξουν την τιμή και την υπόληψη συναδέλφων τους με χτυπήματα κάτω από τη μέση…» απαντά στην καταγγελία του Γιάννη Μαραγκού η Γ.Γ του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη και συνεχίζει: « Υπάρχουν αποφάσεις Διοικητικής Επιτροπής με Πρόεδρο τον Γιάννη Λιονάκη που με δικαιώνουν. Έχει γίνει μία πολύ δυνατή δουλειά με συνεργάτες επιχειρηματίες και συλλόγους και κάποιοι για τους δικούς τους λόγους, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, προσπαθούν να μπλοκάρουν την έκδοσή του. Το βιβλίο θα εκδοθεί κανονικά. Το οφείλει το Επιμελητήριο σε όλους εκείνους που συνεργάστηκαν γι’ αυτό. Υπάρχουν αποφάσεις για την έκδοσή του τόσο στη Διοικητική Επιτροπή όσο και στο Δ.Σ που μπορεί να ανατρέξει ο καθένας και να επιβεβαιώσει αυτά που λέω».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 19:56

Σχετικά Άρθρα