bannerlive

Τελευταία Νέα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 3.15 τα ξημερώματα με κύριο μέτωπο την περιοχή μεταξύ Κοντοδεσποτίου και Μακρυμάλλης, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη και Πλατάνα, ενώ με εισήγηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων και φυσικά όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στο έργο της κατάσβεσης έχουν συνδράμει δυνάμεις από όλη τη χώρα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός.

Θερμή παράκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής και όλων των σωμάτων ασφαλείας, ενώ για λόγους δημόσιας υγείας συνιστάται στους πολίτες να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η νύχτα προμηνύεται δύσκολη. Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με συντονισμένες ενέργειες τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, μιλάμε για μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά μαίνεται στον πνεύμονα της Εύβοιας, σε ένα μοναδικό παρθένο πευκόδασος. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να διαφυλάξουμε πρωτίστως την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία και να περιορίσουμε τη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, το ΕΚΑΒ, τον στρατό, τους εθελοντές, τα στελέχη του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και του Δήμου που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες».

Από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός  βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς συντονίζοντας με τους υπολοίπους τις ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που επίσης έσπευσε στο σημείο.

Ο κ. Σπανός δήλωσε πριν από λίγο:

Όλα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα της χώρας, περισσότεροι από 280 πυροσβέστες, η Περιφέρεια, η Αστυνομία, ο Δήμος, το Δασαρχείο, ο Στρατός, το ΕΚΑΒ και φυσικά όλες οι εθελοντικές ομάδες του Νομού, βρισκόμαστε επί ποδός για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες κατάσβεσης με πρώτο μας μέλημα είναι να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και φυσικά να σωθούν οι περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

Εσπευσμένα επέστρεψε στην Αθήνα ο Σίμος Κεδίκογλου , διακόπτοντας τις διακοπές του στην Τήνο, μετά και την ενημέρωση που είχε για τη δύσκολη κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον καπετάνιο και το πλήρωμα του σκάφους ΠΑΘ 090 του Λιμενικού Σώματος που στο πλαίσιο της περιπολίας του τον μετέφερε με 8 μποφόρ από την Τήνο στη Μύκονο, καθώς και όλο το προσωπικό του Λιμενικού στα δύο νησιά που του παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσει να πάρει την πτήση για Αθήνα, προκειμένου να φτάσει στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στην «καρδιά» της Εύβοιας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου από το πρωί βρισκόταν σε επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τον Δήμαρχο Διρφύων- Μεσσαπίων κ Ψαθά, οπότε και είχε λάβει τη διαβεβαίωση, ότι διατίθενται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα και να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές.

Στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη βρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός για να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής και να παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή.

«Αυτή τη στιγμή προέχει η ζωή και η ασφάλεια των κατοίκων. Καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία τους για τις περιουσίες τους αλλά τους καλώ να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές ώστε να μην χαθεί ούτε μία ζωή. Παρά την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής, η κατάσταση είναι κρίσιμη. Δυστυχώς, η καταστροφή στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Εύβοιας φαίνεται ήδη ανυπολόγιστη. Θα έρθει η ώρα να αναζητηθούν οι αιτίες. Τώρα προτεραιότητα έχει η ασφάλεια όλων» δήλωσε ο βουλευτής.

Ο κ. Πνευματικός συνομίλησε επί τόπου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που γίνονται από την πρώτη στιγμή για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, καθώς και για τα μέσα που επιχειρούν στην περιοχή. Στο σημείο, ο κ. Πνευματικός συνάντησε και ενημερώθηκε και από τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά.

 EVIA 4

EVIA 2

 

Μεγάλη έκταση έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα στο χωριό Μακρυμάλλη στο Δήμο Διρφύων –Μεσσαπίων. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή, η φωτιά επεκτάθηκε προς το Κοντοδεσπότι. Ωστόσο, προς το παρόν δεν απειλούνται τα χωριά. Πυροσβέστες, εθελοντές, υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας καθώς και εναέρια μέσα δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα, υπό έλεγχο.

«Δυστυχώς, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτά» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο δήμαρχος Διρφύων –Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς και συνέχισε: « Έχει κατεύθυνση προς το Βορρά. Προς το παρόν δεν απειλούνται τα χωριά». Στην περιοχή βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή και ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Σαν άνθρωπος πάνω από όλα και σαν επιστήμονας ο Γενικός Γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Ζέρβας δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνει τις ανάγκες για αίμα που αυξάνονται κατακόρυφα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έτσι για ακόμα μία φορά έδειξε πρώτος το καλό παράδειγμα στην αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυλωναρίου και του ΕΠΣ Οριού, στην οποία ήταν και υπεύθυνος την Κυριακή 4 Αυγούστου ως γιατρός. Έδωσε πρώτος αίμα και φρόντισε να γίνουν δότες μυελού των οστών όσοι από τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν στο χώρο της αιμοδοσίας δεν είχαν γίνει ακόμα. Και αυτή τη φορά η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τω δύο συλλόγων ήταν μεγάλη καθώς συγκεντρώθηκαν πάνω από 45 φιάλες αίματος.

«Οι ανάγκες για αίμα και αυτό το καλοκαίρι είναι μεγάλες. Για ακόμη μια χρονιά οι υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα είναι σε κόκκινο συναγερμό. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η Αιμοδοσία που διοργάνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ορίου…» δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο γιατρός και συνέχισε:

«Ήταν μια πραγματική ανάσα ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και για τη στήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Κυρίως όμως στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους Εθελοντές Αιμοδότες».

Ιδιαίτερη τιμή για το Αλιβέρι τη γενέτειρά του αλλά και για την Εύβοια είναι ο μουσικός Χρήστος Βότσης, γιος της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, Σοφίας Κόλλια Βότση.

Το πιο λαμπρό …μπουζούκι! Ο Χρήστος Βότσης μάγεψε με τις μουσικές του επιδώσεις το κοινό που τον καμάρωνε φέτος στα ΤΑΜΥΝΑΙΑ 2019 που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου με guest star τον Χρήστο Μενιδιάτη.

Ο Χρήστος Βότσης έπαιξε για τους φίλους του κερδίζοντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα! Όσο για τον κόσμο που τον απόλαυσε, δεν έχει λόγια πάρα μόνο αισθήματα συγκίνησης για το δικό τους παιδί που διαπρέπει καλλιτεχνικά δίπλα σε μεγάλα ονόματα που αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή και τη δουλειά και το ήθος του.

Εκείνη όμως που καμαρώνει πάντα σιωπηλά είναι η μητέρα του. Η Σοφία Βότση συγκινημένη από την μοναδική βραδιά που χάρισε το παιδί της στον κόσμο με τον Μενιδιάτη, έγραψε στον τοίχο της στο FB:

«Σ' ευχαριστώ αγόρι μου. για την αφιλοκερδή και ευγενική σου προσφορά. Ίσως είσαι ο μόνος που δεν ευχαρίστησα δημόσια γιατί ξέρω πως δεν θα μου το επέτρεπες.
Όμως οφείλω να το κάνω έστω διαδικτυακά. Σ' αγαπώ είμαστε περήφανοι πρώτα για το χαρακτήρα σου και μετά για όλα τ' άλλα. Σου ευχόμαστε καλή τύχη σε ο,τι κάνεις!!Πάντα να σε διακρίνει η απλότητα και η σεμνότητα!»

Ε μετά από τις ευχές της μάνας…Τα λόγια είναι περιττά!

(φωτο: Χρήστος Κουτσάφτης)

Τέσσερεις μέρες χωρίς νερό είχε ο Οξύλιθος με τους δημότες αγανακτισμένους να αναζητούν λύσεις μέσω της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, Κλαίρης Κατσαρή. Η κα Κατσαρή σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr έφτασε μέχρι το δήμαρχο Θανάση Μπουραντά, για να αποκατασταθεί η βλάβη το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, το πρόβλημα υδροδότησης σε πολλά χωριά της Δ.Ε Κύμης παραμένει και φέτος πολύ έντονο.

Οι συνέχεις διακοπές του νερού λειτουργούν ανασταλτικά σε εκείνους που θέλουν να πάνε στα χωριά τους και ξέρουν ότι δεν θα έχουν νερό ούτε τα χέρια τους να πλύνουν! Ένα πάγιο πρόβλημα πολλών ετών στο οποίο δυστυχώς ακόμη να δοθεί οριστική λύση.

Όπως και να ‘χει, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου και αυτή τη φορά δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Έφτασε μέχρι τον ίδιο το δήμαρχο και εκείνος ανταποκρίθηκε όπως φαίνεται άμεσα. Καθώς από το πρωί της Δευτέρας υπάρχει νερό στο χωριό.

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών που έχει ξεκινήσει με Υπουργούς στην προσπάθειά του να προωθήσει σειρά ζητημάτων, που αφορούν στην ανάπτυξη της Εύβοιας και την επίλυση προβλημάτων, όπως- άλλωστε- είχε δεσμευθεί και προεκλογικά, επιδιώκοντας την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων για όλους τους τομείς ανάπτυξης.

Στη σημερινή συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της Διεπαγγελαμτικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας κ. Θάνος Αγγελάκης έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πτηνοτροφίας, όπως είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων πτηνοτροφικών προϊόντων, ζητώντας να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις για την πάταξη αυτού του φαινομένου, που δημιουργεί ανησυχία στους παραγωγούς και έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής όσο και για τον κλάδο των εξαγωγών. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι οι τάσεις εισαγωγών πτηνοτροφικών προϊόντων και οι προσπάθειες ελληνοποιήσεων, αλλά και το κόστος των ζωοτροφών πλήττουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής πτηνοτροφίας.

Επιπλέον, ζητήθηκε να υπάρξει μέριμνα για την ανάδειξη των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών πτηνοτροφικών προϊόντων, τα οποία πρέπει να προβληθούν στη διεθνή αγορά, μέσω της υλοποίησης των διακρατικών συμφωνιών για τις εξαγωγές σε ΗΠΑ, Κίνα και τρίτες χώρες. Τέλος, ένα ακόμα ζήτημα που έθεσαν στον Υπουργό είναι η ανάγκη να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη σύσταση και ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δώσουν άμεση προτεραιότητα στην υλοποίηση των διακρατικών συμφωνιών για τις εξαγωγές των προϊόντων, ενώ θα υπάρξουν εντατικοί έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική πτηνοτροφία στο πλαίσιο χάραξης μιας εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής.

 Για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνονται στο 
πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό  "Στο Κόκκινο"  ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης χαρακτήρισε «δημαρχοκεντρικό» το σύστημα στην 
αυτοδιοίκηση, που ίσχυε μέχρι τώρα, και το επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά καταργώντας τον «Κλεισθένη» που ήταν το πρώτο πλάνο ενός  σχεδίου που σκόπευε να αλλάξει εκ βάθρων την αυτοδιοίκηση και κυρίως στο πολιτικό κομμάτι της, στην πολιτική αντίληψη και εξήγησε ότι ήταν πάγιο αίτημα των ανθρώπων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ο βουλευτής και τέως δήμαρχος Σκύρου έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή που πάει να γίνει». Εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να δώσει υπερεξουσίες στον δήμαρχο παραγνωρίζοντας τις αλλαγές που προηγήθηκαν και βάσει των οποίων έγιναν οι εκλογές και οργανώθηκαν από όλες τις παρατάξεις τα ψηφοδέλτια κ.ο.κ. και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαβουλεύτηκε επί ενάμιση χρόνο με όλους τους φορείς πριν νομοθετήσει τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση σε αντίθεση με το τώρα που η διαβούλευση κράτησε τρεις μέρες.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη στάση της ΚΕΔΕ και επανέλαβε το θέμα της θεσμικής εκτροπής αφού οι της Νέας Δημοκρατίας δεν σεβάστηκαν ουσιαστικά τον θεσμό και τον νόμο.

Σελίδα 1 από 548

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr