bannerlive

Τελευταία Νέα

Ο πολιτευτής της Ν.Δ στην Εύβοια, πρώην Υπουργός Τουρισμού Κώστας Μαρκόπουλος «ξεσπά» και βάλεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και έχουν προκύψει στην Κύμη. Χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, αναφέρει:

Εκρηκτική Ατμόσφαιρα σε δεκάδες Οικογένειες, στην περιοχή της Κύμης, το Δημοτικό Σχολείο είναι χωρίς Δασκάλα και η 3η Λυκείου χωρίς, Φιλόλογο, Χημικό, Φυσικό, Βιολόγο και Γυμναστή.

Οι Γονείς του Δημοτικού Σχολείου Προχώρησαν σε Κατάληψη, παρά τις παρατεταμένες διαμαρτυρίες στους, τα Παιδιά τους είναι χωρίς Δάσκαλο στην Α΄ Δημοτικού. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, είναι Ενήμερη, ότι αντίστοιχη δασκάλα ζητάει και παίρνει διαρκείς αναρρωτικές άδειες, για διάφορους λόγους, ενώ προφορικά ισχυρίζεται ότι είναι Έγκυος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πιστοποιητικό Ιατρού για την Εγκυμοσύνη (αυτή είναι η έντονη φημολογία αλλά και η συζήτησή μου με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας). Επειδή είναι Αναπληρώτρια έχει μπει πλέον με τις παρατεταμένες άδειες, σε άδεια άνευ αποδοχών, δεν επιβαρύνει το Κράτος, αλλά η θέση της φαίνεται συμπληρωμένη και έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο. Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας να αποσπάσει δάσκαλο από άλλο σχολείο, αντί να λύσει το πρόβλημα δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα και στο δεύτερο Σχολείο. Όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή κάποιοι που βρίσκονται σε θέση ευθύνης αδυνατούν να πάρουν έγκαιρες αποφάσεις.

Ότι σταμάτησε η κατάληψη χθες, δεν σημαίνει ότι ο «Μισός» δάσκαλος είναι λύση για τον 21ο αιώνα…

Στο Λύκειο Κύμης λείπουν 4 Καθηγητές από την Γ΄ Λυκείου, βασικοί Καθηγητές, η Φιλόλογος παίρνει διαρκείς άδειες δεσμεύοντας την θέση, ενώ θα έπρεπε για γνωστούς στην κοινωνία ιατρικούς λόγους να βρίσκεται σε τουλάχιστον 2ετή άδεια, ώστε να συμπληρωθεί το κενό. Μια Χημικός έχει αποσπαστεί στο Μαντούδι και κρατάει επίσης δεσμευμένη την θέση. Οι Γονείς σύμφωνα με πληροφορίες μου, πληρώνουν καθηγητή για να συμπληρώσει τα μαθήματα και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ευβοίας, μάλλον χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αδιαφορία, ενώ γνωρίζει τις λεπτομέρειες.

Προσωπικά, έκανα παρέμβαση στους Ιατρούς της περιοχής, να σταματήσουν να δίνουν άδειες αναρρωτικές σε δασκάλους και καθηγητές με ευκολία, και συνέστησα στους προϊσταμένους να κινητοποιήσουν δημόσιες υπηρεσίες και υγειονομικές επιτροπές ώστε να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.

Ζήτησα, από τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, να μην καλύπτονται πίσω από το γράμμα του Νόμου και να καλέσουν τους Καθηγητές να αλλάξουν στάση, αλλά δεν μπορώ να πω ότι βρήκα ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Τελικά Αποδεικνύεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, για κάποιο λόγο εκδικείται την Κύμη.  

Σταμάτησαν την κατάληψη οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης μετά την παρέμβαση του Διευθυντή της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης. Μια δασκάλα για τα δύο δημοτικά σχολεία θα καλύπτει πλέον τις ώρες διδασκαλίας στους μαθητές της Α τάξης του δημοτικού που εδώ και δυο μήνες δεν έκαναν μάθημα γιατί έλειπε η δασκάλα τους. Μετά την κατάληψη χτες του σχολείου από μαθητές και γονείς μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης, δόθηκε άμεσα λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, στην εκπομπή «τάδε έφη..» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Παναγιώτης Αγγελόπουλος επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση με τη δασκάλα της Α δημοτικού. Και έμειναν εκεί να παλεύουν για την επίλυση του θέματος.

Με αποτέλεσμα και σήμερα εξ αιτίας της κατάληψης στο 2ο Δημοτικό της Κύμης άφησε εκτός αιθουσών και τους μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου που συστεγάζονται όπως και τα δύο νηπιαγωγεία.

Τέλος καλό όλα καλά θα έλεγε κανείς. Ο Διευθυντής Α βάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε σχετικά με τη νέα απόφαση που ελήφθη σύμφωνα με την οποία διορίζει δασκάλα στα 2 δημοτικά σχολεία η οποία θα καλύπτει 15 ώρες στο 2ο Δημοτικό όπου με τη συνδρομή και του Διευθυντή θα καλύπτονται συνολικά 19 ώρες και θα κάνει και 9 ώρες μάθημα στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο με τις υπόλοιπες 6 ώρες εκεί να καλύπτονται από τη Γυμνάστρια.

Εκτός ημερήσιας διάταξης έφερε η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου προς ψήφιση το θέμα ίδρυσης Ναυτικού Λυκείου στο δήμο Ερέτριας.

Παρουσία του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κονιστρών κ. Κοντολιού, η κα Αλημπατέ αναφέρθηκε στην πρόταση της που πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο έως τις 28 Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία για την Ίδρυση Σχολείων.

«Στην ευρύτερη περιοχή μας δεν υπάρχει ΕΠΑΛ. Πέραν από τα ΕΠΑΛ γενικών ειδικοτήτων που υπάρχουν στο Αλιβέρι και στη Χαλκίδα και στον Ωρωπό, δεν υπάρχει ΕΠΑΛ εκτός από τις Κονίστρες Ναυτική Σχολή ως Ναυτικό Λύκειο. Είναι μία ειδικότητα η οποία λείπει από την περιοχή. Επτά μαθητές μας πηγαίνουν στις Κονίστρες για να φοιτήσουν στο Ναυτικό Λύκειο» ανέφερε η κα Αλημπατέ και συνέχισε:

«Εδώ είμαστε δίπλα στη θάλασσα και συνάδει και με τη προσωπικότητα και την ιστορία της Ερέτριας. Έτσι προτείνω στο Σώμα να πάρουμε απόφαση Δ.Σ για ίδρυση ΕΠΑΛ ειδικότητα Ναυτικής. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι αυτή η ειδικότητα εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Τα βιβλία είναι του Ευγενίδιου Ιδρύματος. Και το Πρόγραμμα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι ακριβώς τα ίδια με τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού».

Η δήμαρχος ανέφερε στη συνέχεια ότι στη Χαλκίδα ζητάνε αυτή την ειδικότητα. Στο Αλιβέρι και στον Ωρωπό. Και η ίδρυση Ναυτικού Λυκείου στην Ερέτρια, απευθύνεται σε πάνω από 150.000 κατοίκους.

«Είναι καλό για εμάς, για το δήμο Ερέτριας γιατί με μία μόνο ειδικότητα ιδρύεται ΕΠΑΛ που μπορούμε αργότερα να το ενισχύσουμε με άλλες ειδικότητες» είπε η δήμαρχος.

Η πρόταση της δημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα…

 

 

 

Κοντολιός: «Εδώ το φωνάζει η περιοχή…»

DSC 8080

Σημαντική η επισήμανση και του κ. Κοντολιού, Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κονιστρών ο οποίος παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει για το Ναυτικό Λύκειο.

«Εδώ το φωνάζει η περιοχή…Και το βλέπω κι εγώ σα μηχανικός που είμαι και είμαι στο χώρο της Ναυτιλίας και ως Επιθεωρητής Εμπορικών πλοίων βλέπω πως αν είχε στόμα να μιλήσει θα έλεγε: Θέλω να είμαι εδώ…Το σπίτι μου είναι εδώ» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντολιός επισημαίνοντας ότι θα απευθύνεται σε παιδιά που έχουν προσανατολισμό τη Ναυτική Εκπαίδευση» είπε ο κ. Κοντολιός και συνέχισε:

«Οι Ακαδημίες του Ναυτικού δεν μπορούν να καλύψουν την πολύ αυξημένη ζήτηση. Δέχονται περίπου κάθε χρόνο 1200-1300 σπουδαστές. Από τους οποίους τελικά φτάνουν να πάρουν πτυχίο οι 400. Και από τους 400 ούτε οι μισοί καταλαμβάνουν θέσεις στα καταστρώματα και γίνονται αξιωματικοί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντολιός.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης, το Ναυτικό Λύκειο έρχεται να καλύψει αφενός μεν το κενό που δημιουργείται από την μείωση του αριθμού της παροχής των αξιωματικών. Από την άλλη, έρχεται να δώσει επαγγελματικές λύσεις στα παιδιά, διότι το πτυχίο που παίρνουν από το Ναυτικό Λύκειο είτε είναι Πλοιάρχου είτε Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού, τους κατατάσσει σε μία βαθμίδα Δόκιμων Αξιωματικών. Παραπάνω από τους υπαξιωματικούς.

"Αυτή η δυνατότητα που τους δίνει σε κατάταξη Δόκιμου Μηχανικού ή πλοιάρχου, η πολιτεία έχει θεσπίσει ένα Νόμο που δίνει τη δυνατότητα μετά από θαλάσσια υπηρεσία 24 μηνών και μία ειδική παρακολούθηση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, διάρκειας 8 μηνών, να δώσουν εξετάσεις στο ΚΕΣΕΝ και να πάρουν το δίπλωμα του Ανθυποπλοιάρχου ή Γ Μηχανικού αντίστοιχα" είπε ο κ. Κοντολιός.

Ομάδα της ΟΠΚΕ Ν. Εύβοιας συνέλαβε το βράδυ έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ στο Αυλωνάρι 3 αλλοδαπούς για τους οποίους είχαν στοιχεία σε βάρος τους για κλοπές στην ευρύτερη περιοχή και στην Αρτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr οι τρεις αλλοδαποί "χτυπούσαν" σε ψιλικατζίδικα. Είχαν διαπράξει συνολικά 6 διαρρήξεις στην Κύμη, 6 στην Αρτάκη και μία στα Περιβόλια.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οδηγήθηκαν στα ίχνη τους αξιοποιώντας πληροφορίες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Είχαν τα στοιχεία του οχήματος που τους οδήγησαν το βράδυ της Τρίτης στη σύλληψη τους. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί βρέθηκαν και κλοπιμαία.

Οδηγήθηκαν αρμοδίως και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Με την επιβαλλόμενη εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε στη Χαλκίδα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μεγάλου πατρός και διδασκάλου της Εκκλησίας μας, του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Τις ευχές του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για τα ονομαστήρια του, εξέφρασε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων, Βασίλης Καθαροσπορης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, το απόγευμα της Τρίτης 13 Νοεμβρίου, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ο Ιερός Κλήρος και δεκάδες πιστοί ευχήθηκαν στο Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας.

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του στον μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων και του ευχήθηκε επίσης από καρδιάς ο παντοδύναμος Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη και μακροημέρευση. Να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη να ποιμαίνει την αποστολική μητρόπολη προς όφελος όλων των πιστών της Ορθοδόξου εκκλησίας αλλά και όσων ανθρώπων ανεξαρτήτου θρησκεύματος έχουν ανάγκη τη στοργική παρουσία της.

46180217 572391029865313 2583470876343140352 n 1

 

46131338 1359714860829592 3633057460673052672 n 1

Δασκάλα έχουν και δασκάλα δε βλέπουν τα πρωτακια του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, η δασκάλα που πήγε για να κάνει μάθημα στα παιδιά έλειπε όλο αυτό το διάστημα με αναρρωτικές άδειες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη δημοτικού να μην έχει δασκάλα. Το θέμα έφτασε μέχρι την Α βαθμια Εκπαίδευση όπου τους είχε διαβεβαιώσει ότι αυτές τις μέρες θα είχε πάει άλλη δασκάλα. Η δασκάλα πήγες χτες σύμφωνα με πληροφορίες αλλά όχι στο 2ο Δημοτικό. Πήγε στο 1ο Δημοτικό της Κύμης όπου επίσης υπήρχε πρόβλημα. Την έστειλαν στη συνέχεια στο 2ο Δημοτικο Σχολειο και το μπέρδεμα καλά κρατεί.

Σημερα το πρωί ο Σύλλογος Γονεών και Κηδεμόνων, γονείς και παιδιά προχώρησαν σε καταληψη του σχολείου αρνούμενοι να βάλουν τα παιδιά στις τάξεις αν δε λυθεί το θέμα με τη δασκάλα της Α δημοτικού.

46070575 425026111360642 2253657601789132800 n

Μία δυναμική γυναίκα που πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις ολα αυτά τα χρόνια να αλλάξει κάποια πράγματα στο δήμο, η ανεξάρτητη μέχρι τώρα δημοτική σύμβουλος Χαλκιδεων Ελένη Μιτζιφίρη, κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές.

Την επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να κάνει την ερχόμενη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα σε γνωστό καφέ της πόλης σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει εφ όλης της ύλης για το Δήμο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βραδιά θα κρύβει εκπλήξεις…

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 6 το απογευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας, στο δημαρχείο της Ερέτριας με τα παρακάτω θέματα:

-   Ενημέρωση πεπραγμένων της ΔΕΥΑΕ από την συνένωση των πρώην ΔΕΥΑ Αμαρύνθου και Ερέτριας, έως και σήμερα.

-   Τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

  1. Περί έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της ΔΕΥΑ Ερέτριας για την Ψηφιακή Χαρτογράφηση και Διαχείριση των Δικτύων Ύδρευσης (Πρόσκληση με κωδικό 16.36.2.Π7, ΟΠΣ 2826 της ΕΥΔΕΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης) (118/2018 απόφαση ΔΣ/ΔΕΥΑΕ)

  1. Περί έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της ΔΕΥΑ Ερέτριας της Πράξης με τίτλο «Δίκτυο Αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Τ.Κ. Σέττας» για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του ΥΠ.ΕΣ. (63/2018 απόφαση ΔΣ/ΔΕΥΑΕ)

  1. Περί έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της ΔΕΥΑ Ερέτριας της Πράξης με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ - ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ» για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του ΥΠ.ΕΣ. (120/2018 απόφαση ΔΣ/ΔΕΥΑΕ)

  1. Περί επικαιροποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της ΔΕΥΑ Ερέτριας για την Πράξη με τίτλο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Ερέτριας (υπόλοιπα τμήματα πόλης- Απόφαση ένταξης με αρ. Πρωτ. 2846/5-4-2018) (57/2018 απόφαση ΔΣ/ΔΕΥΑΕ)

  1. Περί έγκρισης της υπ. αριθμ. 115/2017 απόφασης της ΔΕΥΑΕ με τίτλο: «Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερέτριας»

  1. Περί έγκρισης της υπ. αριθμ. 96/2018 απόφασης της ΔΕΥΑΕ με τίτλο: «Κόστος της σύνδεσης των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων»

Με το Σάκη Ρουβά φωτογραφήθηκαν μετά το πέρας του αγώνα την Κυριακή, ο γνωστός φωτογράφος από την Κύμη Κωνσταντίνος Δημάς με την εκλεκτή της καρδιάς του, την αρραβωνιαστικιά του Ιωάννα Βαρελά, βιολόγο – Συντονίστρια μεταμοσχεύσεων στο «Όραμα Ελπίδας».

Κωνσταντίνος και Ιωάννα έτρεξαν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Μαραθώνιο στην Αθήνα 5km πιασμένοι χέρι –χέρι με το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» (Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών) και τα κατάφεραν. Γιατί μετέτρεψαν αυτο τον αγώνα σε αγώνα ζωής!

Γνωστοί για τις ευαισθησίες τους στα θέματα υγείας, τόσο ο Κωνσταντίνος όπως και η Ιωάννα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Άξια παιδιά, νέα, που παλεύουν και αυτοί όπως και άλλοι πολλοί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, σε όλο τον κόσμο.

Όσοι τη γνωρίζουν από κοντά τη χαρακτηρίζουν «ήρεμη» δύναμη. Ο λόγος για το χαμογελαστό κορίτσι από το Αυλωνάρι, τη Βαρβάρα Ελαιοτριβιάρη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυλωναρίου στον οποίο έχει προσφέρει πολλά πετυχαίνοντας με τα υπόλοιπα μέλη τους στόχους που έβαζαν κάθε φορά. Δυναμική και αποτελεσματική ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους της και στην προσωπική της ζωή. Είχε βάλει στόχο να βγάλει τα 42km στο Μαραθώνιο στην Αθήνα σήμερα, όπου έτρεξε για πρώτη φορά. Και τα κατάφερε! Πέτυχε το στόχο και έκανε υπερήφανους για ακόμα μία φορά όλους εκείνους που τη γνωρίζουν….

Σελίδα 1 από 458

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr