bannernew3

Τελευταία Νέα

Μία αρκετά δύσκολη συνεδρίαση ήταν αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου της Κύμης, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη και βουλευτών του Νομού που αναφέρθηκαν στον παραλιακό δρόμο της Κύμης.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος για δύο περίπου ώρες. Με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Ζέρβα να παίρνει στο τέλος τα εύσημα από όλους τους παριστάμενους.

Στη συνέχεια, και αφού είχαν αποχωρήσει οι προαναφερόμενοι και ο κόσμος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, έκρινε ότι θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα, αυτή τη φορά για να τοποθετηθούν οι σύμβουλοι και προσπαθώντας να πείσει τους παριστάμενους ότι το συμβούλιο αυτό θα πρέπει να αποφασίσει και να υποδείξει στην Περιφέρεια τη λύση για να δοθεί το γρηγορότερο ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Και παρόλο που λίγο νωρίτερα, είχε αναφερθεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου προσβάλοντας τον δημόσια για το ότι δεν έκανε το συμβούλιο για το δρόμο, στην Κύμη. Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς του εξήγησε πως δεν υπάρχει χώρος στον οποίο να καταγράφονται τα όσα αναφέρουν οι σύμβουλοι και γι’ αυτό δεν έγινε σύμφωνα με την πρόταση του, στην Κύμη. Έπειτα, πολύς κόσμος παρακολουθούσε και μέσω διαδικτύου την συνεδρίαση, πράγμα ανέφικτο αν γινόταν στην Κύμη.

Τότε ο κ. Θωμάς έθεσε κι άλλο θέμα. Ότι το θέμα με το δρόμο έπρεπε να είναι ένα θέμα όπως ο ίδιος με την κα Θαλασσινού το είχαν ζητήσει και να μην έρθει μαζί με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Προφανώς και να έπρεπε να είχε γίνει έτσι. Αλλά και ο κ. Θωμάς θα έλεγε κάποιος πως έκανε τα πάντα για να μην ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, που σημαίνει ότι το συμβούλιο θα είχε τελειώσει γύρω στις 9:30. Ήθελε να συζητηθεί και να προταθεί λύση στην Περιφέρεια για να δοθεί ο δρόμος το συντομότερο στην κυκλοφορία.

Και εδώ έρχεται η εύστοχη παρατήρηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου Νίκου Μαστροκώστα ο οποίος αγανακτισμένος πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…Δεν είναι συμβούλιο αυτό». Επισημαίνοντας ότι με την ανοχή του Προέδρου στο πρόσωπο του κ. Θωμά γίνεται επι 2 ώρες μία συζήτηση για ένα ζήτημα που δεν είναι στις αρμοδιότητες του δήμου με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να μονοπωλεί στη συζήτηση και να παίρνει το λόγο κάθε φορά που τον ζητούσε από τον Πρόεδρο για να λένε τι θα μπορούσε να γίνει για να ανοίξει ο δρόμος το συντομότερο.

Το συμβούλιο συνεπώς θα είχε τελειώσει δύο ώρες νωρίτερα… Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα είχε ξεκινήσει να συζητείται στις 6 και με τοποθετήσεις των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων αντί στις 8 το βράδυ που είχαν αποχωρήσει, βλέποντας ότι θα πάει μακριά η βαλίτσα…

Ναι! Όλο αυτό με την ανοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει δηλώσει πολλές φορές πως στα πλαίσια μιας δημοκρατικής διαδικασίας θα πρέπει ο λόγος να δίνεται σε όποιον τον ζητάει να τοποθετηθεί. Μόνο που ο σεβασμός αυτός που δείχνει ο Πρόεδρος στους συναδέλφους του θα πρέπει να αναγνωρίζεται και από εκείνους το ίδιο. Και όχι κάποιοι να καπηλεύονται ή ακόμα χειρότερα να ερμηνεύουν ως «αδυναμία» την στάση αυτή του Προέδρου… Να σέβονται το χρόνο όλων των παριστάμενων και να μην μακρηγορούν στο λόγο τους…

Ο κ. Θωμάς σίγουρα δε σεβάστηκε ανάλογα το χρόνο που δικαιούτο να μιλήσει το βράδυ της Δευτέρας. Θέλοντας να πείσει ότι είχε δίκιο που το ζητούσε μονοθεματικό το συμβούλιο. Ξέφυγε πολλές φορές αλλά όχι πάντα με δική του υπαιτιότητα. Προκλήθηκε να απαντήσει για το τι είχε γίνει στο δήμο 10 χρόνια πριν, από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης. «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» για κάποιους που παραμένουν εμμονικοί μαζί του… Κουβέντα να γίνεται μόνο και μόνο για να πυροδοτείται η κατάσταση στο συμβούλιο. Και στο τέλος να την πληρώνει για ακόμα μία φορά αυτός που διοικεί το συμβούλιο.

Μόνο που και αυτός είναι άνθρωπος! Μόνο που αυτός καθόταν κολλημένος στην καρέκλα καθώς απουσίαζε ο Αντιπρόεδρος ο κ. Ποθητάκης που θα μπορούσε σε μια πολύωρη συνεδρίαση σαν αυτή, να τον αντικαταστήσει έστω για λίγο και έπρεπε να βγάλει όλη τη συνεδρίαση και των 8 ωρών μόνος του.

Και γιατί κι εκείνος σαν άνθρωπος όπως οι υπόλοιποι έχουν όρια που ο κ. Θωμάς τα ξεπέρασε για ακόμα μια φορά, κάνοντας του συνεχώς παρατηρήσεις και υποδείξεις για το πώς θα διοικήσει το συμβούλιο. Και βέβαια η απάντηση από τον κ. Ζέρβα ήρθε «πληρωμένη» όπως είπαν πολλοί το βράδυ της Δευτέρας λίγο πριν ο κ. Θωμάς αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Δε θα μου κουνάτε έμενα το χέρι και θα μου μιλάτε με καλό τρόπο… Αυτά θα τα λέτε αλλού, όχι σε μένα. Τελειώσαμε. Υπάρχει ο κανονισμός που δίνει συγκεκριμένη ώρα. Αρκετά έχω γίνει ανεκτικός και φεύγετε και μιλάτε πάνω από 10 λεπτά. Ποτέ δε σας έχω διακόψει γι’ αυτό μη μου κουνάτε το δάχτυλο για τον κανονισμό. Αν είχα εφαρμόσει τον κανονισμό θα έπρεπε να μιλάτε από 5 έως 7 λεπτά» είπε ο κ. Ζέρβας απευθυνόμενος στον κ. Θωμά, όταν εκείνος ζήτησε το λόγο από τον κ. Ζέρβα λίγο πριν την ψηφοφορία για το Τεχνικό Πρόγραμμα. Απαιτώντας με έντονο ύφος και προτάσσοντας το δάχτυλό του στο πρόεδρο επικαλούμενος τον κανονισμό και λέγοντας του ότι δεν πάει καλά τη διαδικασία, και ότι τα θέματα θα έπρεπε να διαχωριστούν, του ζήτησε το λόγο να δευτερολογήσει μετά το δήμαρχο και ενώ το θέμα είχε τελειώσει όπως ανέφερε ο Πρόεδρος.

Εκεί που άστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος ήταν όταν ο κ. Θωμάς του είπε: «Αντί να είσαι σε αυτό το θέμα με κατεβασμένο το κεφάλι …» Με τον κ. Ζέρβα να του απαντά: «Εγώ να κατεβάσω το κεφάλι κ. Θωμά; Όταν θα αναφέρεστε σε μένα θα είστε ιδιαίτερα προσεκτικός. Και δε θα μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο γιατί το κουνάω κι εγώ!»

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Ζέρβας μετά από αυτό, από το επόμενο συμβούλιο θα έχει πιο αυστηρή συμπεριφορά απέναντι σε όλους.

«Η μεγαλύτερη κοινότητα του δήμου να μη έχει ένα έργο για το 2020 είναι άδικο Δήμαρχε» είπε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου Γιώργος Παπαδιόχος ο οποίος για πρώτη φορά άστραψε και βρόντηξε επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή με αφορμή τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ο κ. Παπαδιόχος όπως είπε ο ίδιος στην τοποθέτηση του ως Πρόεδρος με το Τοπικό Συμβούλιο, είχε καταθέσει προτάσεις για έργα στο Αλιβέρι και κρατώντας το Τεχνικό Πρόγραμμα στα χέρια του δε βλέπει ούτε ένα έργο το 2020 για το Αλιβέρι.

«Για το Αλιβέρι δε βλέπω έργο για το 2020… Δε θα συμφωνήσω στο Τεχνικό σας πρόγραμμα κ. Δήμαρχε. Περιμένω αλλαγές στη διαμόρφωση και αν συμφωνώ τότε θα το ψηφίσω…» είπε ο κ. Παπαδιόχος και άφησε έκπληκτο τόσο το δήμαρχο όσο και τους παριστάμενους συμβούλους της Συμπολιτείας.

Για την άριστη σχέση της Περιφέρειας με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης ο οποίος αφού αναφέρθηκε στον καθαρισμό ρεμάτων, ποταμών και χειμάρρων συνέχισε στο θέμα του παραλιακού δρόμου της Κύμης όπου θα δοθούν πάνω από 100.000€ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κελαϊδίτης σε πρώτη φάση οι παρεμβάσεις θα αφορούν την μεριά της θάλασσας ενώ για το πάνω μέρος, του δρόμου όπου έγινε και η πρόσφατη κατολίσθηση η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί μόνιμα με το μεγάλο έργο.

Σε ότι αφορά το διάστημα που ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός, ο κ. Κελαϊδίτης ανέφερε ότι σε ένα μήνα θα γνωρίζουν, ανάλογα πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

Ο κ. Κελαϊδίτης αναφέρθηκε και στον οικισμό της Πλατάνας. Επισημαίνοντας πως η Πλατάνα δικαιούται να διεκδικεί το κομμάτι που αφορά το ποσοστό του οικισμού. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το έργο που αφορά τη στήριξη του δρόμου και την κατασκευή νησίδων έχει υψηλό προϋπολογισμό. Αλλά η δημιουργία της παραλίας εκεί θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης.

Με ένα μεγάλο «δώρο» στην τσέπη, που αφορά τη χρηματοδότηση του παραλιακού δρόμου της Κύμης(Α και Β φασεις) έφτασε νωρίς το απόγευμα στα Κριεζά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Παρουσία των Βουλευτών της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου και Σπύρου Πνευματικού, του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη, του Επικεφαλής της παράταξης «Στερεά Υπεροχής», πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου για το χρόνο, με πρώτο θέμα τον πολύπαθο παραλιακό δρόμο της Κύμης.

Το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας η οποία έχει τα χέρια της μία μελέτη η οποία χωρίζεται σε 3 φάσεις, για την κατασκευή ολόκληρου του δρόμου, προϋπολογισμού 15.000.000€. Και γι’ αυτό είχε ζητήσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχοντας κάνει αναφορά στην αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του έργου.

Και στο σημείο αυτό, παρουσίασε έγγραφο που όπως είπε ο κ. Σπανός του ήρθε σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ανταποκριθηκε ως ένα βαθμό στο αίτημα της Περιφέρειας  και υπογράφει ο Υφυπουργός του Υπουργείου, Ιωάννης Τσακίρης, όπου εγκρίνεται για το συγκεκριμένο έργο, χρηματοδότηση 9.000.000€ από το Υπουργειο,που καλύπτει την Α και Β φάση της υπάρχουσας μελέτης. 

Τόσο ο κ. Σπανός όσο και ο Σίμος Κεδίκογλου, ο βουλευτής της Ν.Δ ο οποίος έχει έρθει σε επαφή και έχει δέσμευση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε ότι τα χρήματα θα διατεθούν από το Υπουργείο, για το δρόμο.

d.s kimi6

d.s kimi1

d.s kimi3

d.s kimi4

d.s kimi7

d.s kimi9

 d.s kimi10

d.skimi11

d.skimi12

 

 

 

 

Παρουσία των βουλευτών του Νομού Σίμου Κεδίκογλου και Σπύρου Πνευματικού της Ν.Δ και Βαγγέλη Αποστόλου και Μίλτου Χατζηγιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη, περιφερειακών δημοτικών και τοπικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε φέτος η κοπή της πίτας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου λίγο πριν ξεκινήσει το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2020.

Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς και ο τυχερός της βραδιάς που έτυχε το φλουρί είναι ο Γιώργος Θαλασσινός, πατέρας της επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους» Αλεξάνδρας Θαλασσινού, στον οποίο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιωργος Ζέρβας έδωσε ένα αναμνηστικό δωράκι. Με τις ευχές όλων για καλή χρονιά.

 zervas thalassinos

Είναι μεγάλο στοίχημα για την Περιφερειακή αρχή του Φάνη Σπανού είναι η κατασκευή του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στο Διευρωπαϊκό Λιμάνι της Κύμης. Η τελευταία θεομηνία έφερε προ τετελεσμένων την Περιφέρεια που ετοιμάζεται να κάνει παρεμβάσεις έτσι ώστε σύντομα να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Καλείται όμως να δώσει οριστική λύση στη συνέχεια διεκδικώντας χρήματα για την υλοποίηση μιας μελέτης που είναι ώριμη και περιμένει εδώ και χρόνια να γίνουν παρεμβάσεις στο δρόμο «σάντουιτς» αφού από τη μία μεριά υπάρχει διάβρωση από τη θάλασσα και από την άλλη έχουμε αποκόλληση βράχων και μετακίνηση φερτών υλικών στο οδόστρωμα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πασαλείμματα!

Πριν από λίγες από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, όταν αποκολλήθηκαν κομμάτια βράχων και κάποια κομμάτια κατέληξαν σε διερχόμενο από το συγκεκριμένο δρόμο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί. Λίγες μέρες πριν, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης είχε μεταβεί με κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας στα σημεία που έχει υποστεί ζημιά ο δρόμος.

Ακολούθησε σύσκεψη παρουσία και του Δήμαρχου Κύμης –Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, του Αντιδημάρχου Νίκου Μπαράκου, της Προέδρου του Οξυλίθου Κλαίρης Κατσαρή και τοπικών συμβούλων και ο Δήμος ζήτησε και κηρύχτηκε και η Δ.Ε Κύμης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Για να λυθεί όμως οριστικά αυτό το θέμα με το συγκεκριμένο δρόμο θα πρέπει να υλοποιηθεί η μελέτη που ήδη έχει στα χέρια της η Περιφέρεια. Βασική προϋπόθεση όμως για να γίνει το έργο είναι να βρεθούν τα χρήματα (15.300.000€).

Για τις κινήσεις της Περιφέρειας σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ο οποίος διεκδικεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.

«Επειδή αυτό το επαρχιακό κομμάτι μεταξύ Στομίου και Πλατάνας ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και επειδή γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι πραγματικά προβληματικό, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας προχωρήσαμε και προ λίγων εβδομάδων ολοκληρώσαμε μια πολύ μεγάλη σοβαρή μελέτη» είπε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε:

«Η μελέτη αυτή έχει προϋπολογισμό 15.370.000€ και αφορά και την κάτω μεριά του δρόμου προς τα θάλασσα, όπου έχει σχεδιαστεί ένα σύστημα φρεατοπασσάλων για να κρατάνε τα πρανή του δρόμου και από την πάνω μεριά ένα μεγάλο τοιχίο με τα κατάλληλα πλέγματα έτσι ώστε να είναι προστατευμένος ο δρόμος από κατολισθήσεις, σε όλο τμήμα ουσιαστικά Στομίου –Πλατάνας.

Αυτό το έργο που το σχεδιάζαμε αυτά τα χρόνια και έχουμε την καλή τύχη να ολοκληρώσουμε τις μελέτες τόσο πρόσφατα είναι που διεκδικούμε την ένταξή του, τη χρηματοδότηση του (15.370.000€) από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρωτίστως γιατί είναι έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια και αυτό το Υπουργείο διαχειρίζεται αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και φυσικά ενημερώνουμε και το Υπουργείο Υποδομών γιατί είναι ένας δρόμος εθνικής και αναπτυξιακής σημασίας, που οδηγεί στο λιμάνι της Κύμης. Άρα απευθυνόμαστε με αυτό τον τρόπο στην Κυβέρνηση».

Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει η κίνηση του δημάρχου να κηρυχτεί η Δ.Ε Κύμης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας διαβίβασε ο δήμαρχος και που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα κυρίως για το κομμάτι της Δ.Ε Κύμης. Και αυτό για να μπορούν με έναν πιο άμεσο και γρήγορο τρόπο, να εγκρίνονται κονδύλια νέων υποδομών. Δεύτερον να μπορούν να υποστηριχθούν χρηματοδοτικά από το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι αποζημιώσεις, τυχόν πληγουσών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Άρα αυτή η πρωτοβουλία του δημάρχου είναι προς αυτή την κατεύθυνση σωστή» δήλωσε ο κ. Σπανός.

Μέχρι να έρθουν σχετικές απαντήσεις από τα υπουργεία ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα τρία βήματα που γίνονται τώρα από την Περιφέρεια σε ότι αφορά το δρόμο. Το πρώτο αφορά τις ενέργειες στα Υπουργεία, το δεύτερο στο κλείσιμο του δρόμου και το τρίτο στην προσωρινή λύση αποκατάστασης των ζημιών.

«Ο δρόμος κλείνει όπως είπατε για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι να ωριμάσει, να κάνει τον κύκλο του το φαινόμενο. Και αναφέρομαι κυρίως στις καταπτώσεις. Και το τρίτο είναι ότι από κονδύλια συντηρήσεως οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ήδη τρέχουμε να βελτιώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τη χάραξη που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή για τη σύνδεση της υπόλοιπης Εύβοιας με την περιοχή της Κύμης με την Πλατάνα» δήλωσε ο κ. Σπανός.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Ένας δυναμικός σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων σήμερα στις 5 το απόγευμα κόβει την Πρωτοχρονιάτική πίτα στο MChall Magoutas.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί ο Α.Ο Κονιστρών θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Κλειστό Γήπεδο του Λυκείου των Κονιστρών. Μία εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνει η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.

Με πρώτο θέμα την ενημέρωση για τον Παραλιακό δρόμο της Κύμης μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη Θεομηνία, συνεδριάζει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο δημαρχείο στα Κριεζά στις 4 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου παρουσία και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού και βουλευτών του Νομού. Στη συνέχεια θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση – συζήτηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες καταστροφές στον επαρχιακό δρόμο Στόμιο Οξυλίθου – Πλατάνα. (σχετικά και τα υπ΄αριθ. 511/15-1-2020 και 609/16-1-2020 αιτήματα της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης αντίστοιχα).

 1. Λήψη απόφασης περί ψήφισης Τεχνικού Προγράμματος   οικ. έτους 2020.

 1. Λήψη απόφασης περί ορθής επανάληψης της υπ. αριθμ. 281/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019.

 1. Λήψη απόφασης περί σύστασης ειδικού δεσμευτικού λογαριασμού ( Escrowaccount) για την υλοποίηση του προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2019» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1( Α.Π.1) « ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019».

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη δήλωσης διάλυσης σύμβασης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών από τις χιονοπτώσεις στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου».

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της υπ΄αριθ. 1/2020 μελέτης με τίτλο: «Τοπική βελτίωση οδού Μουρτερή-Αγιος Μερκούριος στη θέση Κοκκινόβραχος».

 1. Λήψη απόφασης περί αποδοχής της απόφασης ένταξης του έργου : « Κατασκευή και επισκευή γηπέδων ποδοσφαίρου Δήμου Κύμης –Αλιβερίου» στο πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ταχυδρομικής αρίθμησης οικοπέδων για ταχυδρομική Χρήση οικισμού « ΑΡΙΩΝ» του ΟΣΜΑΝ .

 1. Λήψη απόφασης για την απαλλαγή ή μείωση Δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες δημοτών, ( σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 195/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου).

 1. Λήψη απόφασης περί ορισμού δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων και ενός φορολογούμενου δημότη, για την Συμβιβαστική Επιτροπή Επίλυσης φορολογικών διαφορών έτους 2020.

 1. Λήψη απόφασης περί συμπλήρωσης της υπ. αριθμ. 279/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου » περί Ορισμού Εκπροσώπων του φορέα υλοποίησης ( Δήμος Κύμης –Αλιβερίου) και τεχνικού μέλους στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΚΑ και Δήμου Κύμης –Αλιβερίου .

Με ένα και μοναδικό θέμα τον πολύπαθο παραλιακό δρόμο στην Κύμη ζητά με αίτημα του στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου ο Δημήτρης Θωμάς, να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου και όχι στα Κριεζά αλλά στην Κύμη. Το αίτημα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των Νέων Οριζόντων.

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δημήτρης Θωμάς επισημαίνει στους αρμοδίους ότι πρέπει να προσκληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι βουλευτές του Νομού διότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

thomas

 

Σελίδα 1 από 598

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr