Τελευταία Νέα

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του τμήματος βόλεϊ του Ηρακλή Χαλκίδας με πολλά προνόμια και παροχές για τους κατόχους τους από την ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που προέρχονται από το χώρο της υγείας, του εμπορίου, του τουρισμού, της σίτισης, διαμονής, διασκέδασης κλπ

Αναλυτικά τα προνόμια και οι παροχές θα ανακοινωθούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.iraklisxalkidas.gr ).

Μέλος της ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ γίνεται κάθε φίλαθλος και απλός πολίτης κάτοχος κάρτας εισιτηρίου διαρκείας συμπληρώνοντας μία απλή αίτηση με την επίδειξη της ταυτότητας.

Οι τιμές των εισιτηρίων (με την κατηγορία μέλους) που περιλαμβάνουν όλους τους εντός έδρας αγώνες του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ σε Πρωτάθλημα (κανονική περίοδος και play off), Κύπελλο Ελλάδος και League Cup, της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

VIP GOLD 150€ - TACTICAL MEMBER με ελεύθερη είσοδο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 16 ετών στα καθίσματα VIP KAI VIP AREA με προνόμια και παροχές εντός αγωνιστικού χώρου.

SILVER SPONSORS   (ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ) - TACTICAL MEMBER με ελεύθερη είσοδο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 16 ετών στα καθίσματα VIP KAI VIP AREA με προνόμια και παροχές εντός αγωνιστικού χώρου.

BLUE FAMILY 80€ - TACTICAL MEMBER ελεύθερη είσοδο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 16 ετών.

YELLOW 50€ e - MEMBER ελεύθερη είσοδο για 1 ενήλικα και 1 παιδί έως 16 ετών.

Για τους κατόχους κάρτας ανεργίας με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας το κόστος του εισιτηρίου διαρκείας θα είναι στα 30€ στην κατηγορία YELLOW και 50€ στην κατηγορία BLUE FAMILY.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας γίνεται:

- Στα γραφεία του Τ.Α.Π. στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΝΗΘΟΥ (Δευτέρα- Παρασκευή 19:00-21:00)

- Και καθημερινά 09:00-21:00 στα τηλέφωνα:

- 6944464069

- 6974335435

- 6943034043

- 6907646945

- 6936965707

- και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και παραλίας της Χαλκίδας με την ένδειξη:

   ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – VOLLEYLEAGUE 2018-2019

Πληροφορίες: Κλειστό Κανήθου - info@iraklisxalkidas.gr - www.iraklisxalkidas.gr

«Aγαπητέ κύριε Βουλευτά, η ανάκαμψη της οικονομίας δεν είναι κάτι απλό και δεν γίνεται με αναγγελίες και συνθηματολογία φοιτητικής φύσης! Μια οικονομία αναπτύσσεται όταν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν αντιληφθεί τους ρόλους τους και τον διαδραματίζουν αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά και τις ικανότητές του ο καθένας» απαντά μεταξύ άλλων στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Πρατσόλη για τα όσα ανέφερε προσκεκλημένος στο epsilonTV , τη Δευτέρα 17/09, ο Βασίλης Μπαλτάς, αεροναυπηγός –οικονομολόγος-μέλος του Τομέα Άμυνας της N.Δ.

«Ιδιαίτερα....
....Οι επιχειρηματίες ( επενδυτές ), αξιοποιώντας τις ευκαιρίες, τις δυνατότητές τους, επενδύοντας κεφάλαια, ιδέες και αξίες και στοχεύοντας στα οράματά τους,
.... οι εργαζόμενοι, προσφέροντας τις υπηρεσίες, τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και αμειβόμενοι αναλογικά με την συνεισφορά τους στο αποτέλεσμα και την επιτυχία ,
.... η πολιτεία, καταρτίζοντας και εφαρμόζοντας ένα ελκυστικό αναπτυξιακό μοντέλο και περιβάλλον που παρακινεί τους εταίρους και τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιχειρήσουν, να ρισκάρουν, να διερευνήσουν, να στοχεύσουν, να εμπλακούν ...να επιτύχουν !!
.... οι θεσμοί, υλοποιώντας το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο που καταρτίζει η πολιτεία, προστατεύοντας και ελέγχοντας την εφαρμογή του χωρίς ιδιοτέλεια, με δικαιοσύνη, ακεραιότητα, ασφάλεια και αμεροληψία,
.... τέλος, οι πολίτες, οι καταναλωτές, οι πελάτες, οι προμηθευτές, η κοινωνία, συμμετέχοντας με αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στην αναπτυξιακή διεργασία ( το ''process'' ή το ''процесс'' , όπως ευρέως το αποκαλούσαν οι πάλαι ποτέ κομμουνιστές της CCCP !! ...ελπίζω το θυμάσαι γιατί σ΄ αυτό τον χώρο ανδρώθηκες πολιτικά !) διαδραματίζουν καίριο ρόλο και αποτελούν τις στοιβάδες γύρω από τον πυρήνα της αναπτυξιακής πολιτικής που δημιουργεί η πολιτεία.
Εξηγήστε σας παρακαλώ, ποια από τα παραπάνω, έχει επιτύχει ή θεσπίσει η κυβέρνηση που στηρίζετε, για να ξεκινήσει η ανάπτυξη;»

Το πανέμορφο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, του οποίου ξεκίνησε ήδη η αναστήλωση με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, (1.050.000 ευρώ) ανοίγει τις πύλες του, μετά από σαράντα χρόνια σιωπής και απραξίας, από 21 – 23 Σεπτεμβρίου, με μια ιδιαίτερη σημαντική πρωτοβουλία.

 Ένα πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Στερεά Ελλάδα, καρπός μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ερέτριας, και συγκεκριμένα στην πόλη της Ερέτριας, σφραγισμένης εδώ και χιλιετίες από την Ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα παρουσιαστούν σε πρεμιέρα έργα και των τριών αρχαίων τραγικών :

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

Ελένη του Ευριπίδη του Θεάτρου Χαλκίδας σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου.

 Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή με σύμπραξη της εταιρείας «Λάιος» της Θήβας, τον Σύλλογο  «Δήλια Δρώμενα» της Τανάγρας και την θεατρική ομάδα «Σχήμα Αλιάρτου», σε μετάφραση Μίνωα Βολονάκη και σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου και

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Οι Πέρσες του Αισχύλου από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου  σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη

 Ώρα προσέλευσης Θεατών: 19.00 μ.μ. (Αφορά όλες τις ημέρες των παραστάσεων)

Ώρα έναρξης των παραστάσεων: (8.30 μ.μ.)

Για τις θεατρικές παραστάσεις η Εφορία Αρχαιοτήτων Εύβοιας παραχώρησε την απαιτούμενη άδεια, που λόγω   της σημερινής κατάστασης του μνημείου και των εκτελούμενων εργασιών, ο αριθμός των θεατών που θα εισέλθουν στο Αρχαίο Θέατρο περιορίστηκε αυστηρά στους 300.

Επειδή, όμως, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους Δημότες και τους επισκέπτες για τις παραστάσεις, ο Δήμος Ερέτριας, μέσω του Νομικού του Προσώπου, ΄΄Δαφνηφόρος Απόλλων ΄΄, θα δώσει τη δυνατότητα στους θεατές, που δεν θα εισέλθουν στο Αρχαίο Θέατρο, να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις από γιγαντοοθόνη  που θα υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο, σε πραγματικό χρόνο και στην ατμόσφαιρα του ίδιου του μνημείου.

 Φωτογραφία: Nafteboriki

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας, στην Αμάρυνθο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα με τα παρακάτω 17 θέματα την ημερήσια διάταξη. Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση του Δ.Σ. από τους εκπροσώπους της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Α.Ε.

 -Περί Αποδοχής Ένταξης της Πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5024813 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»

 -Περί λήψης Απόφασης για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ στο Δήμο Ερέτριας»

-Περί λήψης απόφασης για υποβολή αιτήματος Ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» στον άξονα προτεραιότητας «Δράσεις για Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας» με τίτλο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιϊας Δήμου Ερέτριας 2018».

-Περί τεκμηριωμένης γνώμης Δημοτικού Συμβουλίου για πιθανή εξαίρεση αιγιαλού/ων του Δήμου μας από διαδικασίες απλής χρήσης τους

-Περί αποδοχής ποσού (1.200,00) € που αφορά μίσθωμα έτους 2018 για το Ίδρυμα ΄΄Δέσποινα Αγγελικάρα΄΄

-Περί έγκρισης διενέργειας δαπανών στα πλαίσια της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

 -Περί έγκρισης αναμόρφωσης προϋπολογισμού υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ερέτριας, οικονομικού έτους 2018 (Α.Ο.Ε. 145/2018)

 -Περί αποδοχής της υπ. αριθμ. 207/2016 απόφασης της ΔΕΥΑΕ με τίτλο: «Αίτημα προς τον Δήμο Ερέτριας για την παραχώρηση των δυο μοτοποδηλάτων και του αριθ. ΚΗΟ 7266 οχήματος στην Δ.Ε.Υ.Α.Ε.»

-Περί αποδοχής της υπ. αριθμ. 99/2018 απόφασης της ΔΕΥΑΕ με τίτλο «Περί έγκρισης του Πρωτοκόλλου Παραλαβής Καλής Λειτουργίας και Λύση Σύμβασης με τον Ανάδοχο για την προμήθεια με τίτλο «Εκσυγχρονισμός, τηλεμετρία και αυτοματισμός των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερέτριας με κωδικό ΜIS 379503»

 -Περί παραχώρησης προς χρήση δημοτικών χώρων για κατασκευή- λειτουργία αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Ε. Ερέτριας.

 -Περί λήψης απόφασης σχετικά με την κοπή και το κλάδεμα δέντρων στην Δ.Κ. Ερέτριας και Δ.Κ. Αμαρύνθου.

-Περί λήψης απόφασης σχετικά με την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένης καντίνας.

-Περί λήψης απόφασης σχετικά με τον καθαρισμό χειμάρρων – ρεμάτων του Δήμου Ερέτριας.

-Περί λήψης απόφασης σχετικά με την παραχώρηση χώρου για την διεξαγωγή επίδειξης οχημάτων 4Χ4 ».

-Περί λήψης απόφασης σχετικά με την 23/2018 απόφασης Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Αμαρύνθου με τίτλο: "Μεταφορά της Λαϊκής αγοράς"

-Περί παραχώρησης χώρου του Νηπιαγωγείου Γυμνού από την Ενιαία Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ερέτριας για τη λειτουργία ΚΔΑΠ –ΜΕΑ

 -Περί χορήγησης παραγωγικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

Στη συνεδρίαση και πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του Δ.Σ. με εκπροσώπους της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Α.Ε. σύμφωνα με:

  1. 1.Το υπ. αριθμ. πρωτ.7237/28. 8. 2018 έγγραφο Προέδρου Δ.Σ.
  2. 2.Το υπ. αριθμ. πρωτ 7831/10.09.2018 έγγραφο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Α.Ε.
  3. 3.Το υπ. αριθμ. πρωτ 8349/20.09.2018 έγγραφο Προέδρου Δ.Σ

Στην 6η Εθελοντική Αιμοδοσία της Επιτροπής Αιμοδοσίας του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία στη συμμετοχή εθελοντών. Περισσότεροι από 210 εθελοντές αιμοδότες έδωσαν δυναμικό παρόν χαρίζοντας στο συνάνθρωπο, το πολυτιμότερο αγαθό.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη δωρεάς προς τον συνάνθρωπο που υποφέρει … Το να είναι κανείς Εθελοντής Αιμοδότης είναι σημαντικό , γιατί η μονάδα που θα προσφέρει , θα σώσει μια ΖΩΗ. Ως μέλη της κοινωνίας είναι ευθύνη μας να είμαστε Εθελοντές Αιμοδότες , γιατί δυστυχώς στη χώρα μας η έλλειψη και η ανεπάρκεια του είναι μια υπαρκτή κατάσταση. Μόνο με την τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία υπάρχει πάντα διαθέσιμο και ασφαλές αίμα για όποιον το χρειάζεται

Με γνωμονα τη ζωή και τον εθελοντισμό μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα , έχοντας ως μοναδικό σκοπό να αμβλυνουμε σημαντικά το πρόβλημα της έλλειψης αίματος με :

-         Την σωστή ενημέρωση

-         Την σωστή διαδικασία

-         Την σωστή διάθεση και προθυμία .

Να αναπτύξουμε τον θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας , αποδεικνύοντας την αλληλεγγυη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, κάνοντας την στάση κι επιλογή ζωής , γιατί η ζωή είναι ένας αγώνας και χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη .

Στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων η προσπάθεια έχει ξεκινήσει δυναμικά και έτσι μόνο πρέπει να συνεχιστεί !

Ξεκινήσαμε λίγοι , γίναμε περισσότεροι , γίναμε ακόμα πιο πολλοί , φτάσαμε τις δύο εκατοντάδες και η ελπίδα να γίνουμε πολλές εκάτοντάδες υπάρχει δυνατή μέσα στη καρδιά μας !!!

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων σας προσκαλεί γι ακόμη μια φορά ....εσάς τους Αιμοδότες, τους γνωστούς και τους φίλους σας , τους πολίτες του Δήμου αλλά και όλους τους πολίτες , να συμμετέχετε στην 7η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων , την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στο Γυμνάσιο Ψαχνών , απο τις 9:00 π.μ εως τις 14:00 μ.μ.

Γιατί τελικά :

Ήρωας δεν γίνεσαι μόνο όταν δίνεις το αίμα σου για την πατρίδα ....

Ήρωας γίνεσαι κι όταν δίνεις λίγο απο το αίμα σου για τον συνάνθρωπο !!!

Σας περιμένουμε ......

Ο Δ/ντής Απόστολος Γεωργίου και οι εκπαιδευτικοί του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας Θέλουμε να ευχαριστήσουμε Θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ που με χρηματοδότηση του Συλλόγου και προσωπική εργασία, μας παρέδωσαν ανακαινισμένο το γήπεδο μπάσκετ του σχολείου. Το Γήπεδο επιστρώθηκε με αντικραδασμικό υλικό, βάφτηκε, διαγραμμίστηκε και είναι πλέον όχι μόνο λειτουργικό και άριστο για την Φυσική Αγωγή των μαθητών, αλλά αποτελεί και κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσω επενδύσεων με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, στην τηλεοπτική του εμφάνιση σε εκπομπή του Εpsilon τη Δευτέρα 17/09/2018. Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό έχει σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις και με την αύξηση του κατώτατου μισθού, θέματα για τα οποία ήδη η Κυβέρνηση κατέθεσε σχετική τροπολογία. Ειδικά δε για το αίσχος που λέγεται υποκατώτατος μισθός και αφορά τους νέους, κάτω των 25 ετών, λες και οι νέοι δεν έχουν ανάγκες και πρέπει να έχουν μισή ζωή, είπε ότι θα καταργηθεί άμεσα.

Σχετικά με την αναφορά Δημοσιογράφου της ΕΡΤ1, για την ομιλία στη ΔΕΘ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ Πρατσόλης ανέφερε: «Διαφωνώ με το ύφος αυτής της δήλωσης. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πει ότι η ΝΔ είναι κόμμα της Δεξιάς, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζει σταθερά ακροδεξιές θέσεις. Ωστόσο, η άποψη ενός δημοσιογράφου δεν μπορεί να χρεώνεται σε ένα κόμμα».

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, ο Βουλευτής τόνισε: «Η ΝΔ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις. Για μας, η εγκυρότερη δημοσκόπηση είναι η επαφή μας με το λαό και από ότι είδα από την τελευταία μου τετραήμερη περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια, η πραγματικότητα είναι διαφορετική».

Όσο για την πρόσφατη πρόταση του κ. Καραγκούνη (ο οποίος ήταν και συνομιλητής στην εκπομπή), για ασφαλιστικό τύπου «Πινοσέτ», ο κ. Πρατσόλης ξεκαθάρισε: «Ο κάθε Πολιτικός έχει την ευθύνη αυτών που λέει. Οι εκ των υστέρων επανορθώσεις δεν απορρίπτουν και δεν αμφισβητούν την αρχική τοποθέτηση. Άκουσα τον κ. Καραγκούνη να ισχυρίζεται ότι ο περιβόητος «κουμπαράς», με τον οποίο διαφωνώ κάθετα, έχει εφαρμοστεί για πρώτη φορά από τον Πινοσέτ. Η ουσία είναι ότι αυτός ο «κουμπαράς» είναι ένας κανιβαλισμός και μια χειροβομβίδα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος, που θα αφήσει εκτός επικουρικής σύνταξης χιλιάδες συνταξιούχους»

«Με τον ισχύοντα νόμο (Κατρούγκαλου), η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα χτίζεται το αναλογικό κομμάτι. Δεν είναι 350 ευρώ η τελική σύνταξη όπως ισχυρίζεται ψευδώς η ΝΔ. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πετσόκοψαν τις συντάξεις με μειώσεις που άγγιξαν το 45% στα χρόνια 2010-2014. Ποιος έκανε αυτές τις μειώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ;»

«Όσο για το θέμα της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, όλοι έχουν πεί και κυρίως ο Πρωθυπουργός, ότι με βάση το υπερπλεόνασμα και την πορεία των εσόδων, δεν θα έχουμε περικοπή των συντάξεων. Το μέτρο αυτό ψηφίστηκε με τη δεύτερη αξιολόγηση και κατόπιν μιας εκβιαστικής πίεσης εκ μέρους του ΔΝΤ και τώρα θα υπάρξει διάλογος για να μην εφαρμοσθεί»

Για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, ο κ. Πρατσόλης είπε: «Ακούω συνέχεια ότι οι αγορές θα εμπιστευθούν τον κ. Μητσοτάκη. Το επιτόκιο στην αγορά των ομολόγων σήμερα είναι στο 4%, ενώ ο Μητσοτάκης έλεγε ψέματα προχθές στη ΔΕΘ, ότι είναι 4,5%. Αν θυμάμαι καλά, η τελευταία φορά που η χώρα πέτυχε ανάλογο επιτόκιο ήταν το 2006, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 2017, είχε εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Πώς λοιπόν σήμερα, ξαφνικά και με ένα μαγικό ραβδάκι θα ανοίξουν τις πόρτες στον κ. Μητσοτάκη;»

Βέβαιη χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και εφικτή την αυτοδυναμία, όποτε και αν στηθούν οι κάλπες, επισημαίνοντας το σαφές προβάδισμα, που δίνει  νέα δημοσκόπηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Epsilontv, στην εκπομπή «Από Νωρίς» και ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για μία συμφωνία που υπονομεύει το μέλλον της Βαλκανικής εκτιμώντας, ότι είναι ζήτημα χρόνου να απαλειφθεί το Βόρεια και να παραμείνει  μόνο ο όρος  Μακεδονία, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι αυτό που ελπίζουν είναι να μην προχωρήσει η εν λόγω συμφωνία.

Ταυτόχρονα, εξίσου ανησυχητικό ανέφερε ότι είναι και το γεγονός, ότι ο κ. Ζάεφ εμφανίστηκε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ως περήφανος Μακεδόνας, που μιλάει τα μακεδονικά, όπως και το ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ με την επικύρωση ή μη της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή να αλλάξει απλώς την ονομασία με την οποία γίνονται οι διαπραγματεύσεις.

Πιο αναλυτικά τόνισε: «Ξεκίνησαν με την προσωρινή ονομασία και η επικύρωση ή μη από την ελληνική Βουλή απλώς θα αλλάξει την ονομασία με την οποία κάνουν τις διαπραγματεύσεις οι Σκοπιανοί με το ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει σαν FYROM,  αν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή θα συνεχίσουν σαν Βόρεια Μακεδονία. Όμως, ήδη, οι διαδικασίες έχουν αρχίσει, γίνονται πράγματα μη αναστρέψιμα και αναρωτιέμαι, εμείς πώς θα μπλοκάρουμε στην ΕΕ, όταν ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει δώσει αυτή την παράσταση στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε ούτε καν να συζητήσει και αποδείχτηκε από τα έγγραφα των wikileaks είναι η «μακεδονική» εθνότητα και η «μακεδονική» γλώσσα».

Ερωτηθείς στη συνέχεια ο βουλευτής για την εμφάνιση  του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ σχολίασε, ότι από τη μία πλευρά είχαμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα με αναιτιολόγητα επιχειρήματα, ενώ  από την άλλη είδαμε έναν εν αναμονή πρωθυπουργό, που δεν προέβη σε καμία προσωπική επίθεση, παρουσιάζοντας-αντιθέτως- ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα. «Όλα – είπε ο Σίμος Κεδίκογλου- εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας, αν δεν παραχθεί πλούτος δεν θα βελτιωθεί η θέση όλων των Ελλήνων και θα δίνονται μόνο επιλεκτικά επιδόματα σε εκλεκτούς της κυβέρνησης. Να επισημάνω σχετικά με τον κατώτατο μισθό τα τελευταία αποτελέσματα της ΕΡΓΑΝΗ  δείχνουν, ότι το 56% των εργαζομένων πλέον είναι με ευέλικτες μορφές εργασίας. Χάνονται κανονικές θέσεις εργασίας, οι οποίες αντικαθίστανται από τις ελαστικές μορφές εργασίας.  Στα 3,5 χρόνια το ιδιωτικό χρέος πήγε από τα 90 δις ευρώ στα 130 δις ευρώ,  γιατί οι Έλληνες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους όλο και βαρύτερους φόρους, που βάζει αυτή η κυβέρνηση, έχοντας ουσιαστικά τη συνταγή εξίσωσης προς τα κάτω με τη μεσαία τάξη να εξαφανίζεται και με τους  φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις σημαντικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η άρση των capital controls υπογραμμίζοντας: «Τα capitalcontrols επιβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, γιατί είχαμε φυγή καταθέσεων μετά την  καταστροφική απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος που κατέληξε σε «κωλοτούμπα»,  τα οποία και διατηρεί, γιατί  δεν πιστεύει στις βασικές ανάγκες της οικονομίας και δεν έχει σχέση εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις.  Αν δεν έρθουν επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, αν δεν έρθουν 100 δις ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια  άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Αυτό θα γίνει μόνο με ένα σχέδιο σαν αυτό που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μειώνοντας φόρους και δίνοντας κίνητρα σε εργαζόμενους και εργοδότες. Τα capital controls μπορούν και πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, σε ό, τι αφορά το θέμα που προέκυψε με το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι τον ίδιο εδώ και 3,5 χρόνια τον έχουν σε εμπάργκο στην ΕΡΤ με χαρακτηριστική την περίπτωση επικεφαλής συνεργείου της ΕΡΤ, που όταν είχε επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Βόρεια Εύβοια, είχε δηλώσει: «εγώ τον Κεδίκογλου δεν τον βγάζω…», διαπιστώνοντας στη συνέχεια, ότι όντως είχε κάνει μοντάζ, ούτως ώστε να τον αποκλείσει από τα πλάνα.

Ερωτηθείς για το « μαύρο» στην ΕΡΤ ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε:  «Εγώ έφερα σε πέρας μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη για οικονομικούς λόγους. Δεν ήταν κλείσιμο, αφού σε ελάχιστο χρόνο λειτούργησε ως ΝΕΡΙΤ.  Συγκεκριμένα,  είχαμε μία ΕΡΤ που στοίχιζε 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όταν περικόπτονταν συντάξεις για μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΝΕΡΙΤ στοίχιζε 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αυτό για το οποίο απορώ είναι, πόσο στοιχίζει σήμερα η ΕΡΤ.  Επίσης, να σας ενημερώσω ότι δικαιώθηκα και στο Εφετείο για τη διαγραφή μου από την ΕΣΗΕΑ με μία απόφαση που είναι  κόλαφος για όσους με στοχοποίησαν δρομολογώντας τον πολιτικό μου διωγμό, γιατί μιλάει για φασιστική συμπεριφορά. Αυτή τη στιγμή η προπαγάνδα που γίνεται από την κρατική κυβερνητική τηλεόραση- γιατί δεν είναι δημόσια τηλεόραση- είναι άνευ προηγουμένου».

Μέσα σε λίγη ώρα πυροσβέστες και εθελοντές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 4 το απόγευμα, σε δασική περιοχή στα όρια της περιοχής Πλακάκια, στο δήμο Ερέτριας.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο το πυροσβεστικό όχημα που βρίσκεται στην Ερέτρια και οι εθελοντικές ομάδες του δήμου Ερέτριας, ενώ σύντομα έφτασε ενίσχυση και από άλλα οχήματα της Π.Υ Χαλκίδας και ένα ελικόπτερο. Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Η φωτιά έκαψε 5 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για τα αίτια.

42086240 506279546508172 2138033929674817536 n

42088783 317920008983506 7741111215924969472 n

pir1

pir2

pir4

pir5

pir6

 

 

Δηλώνει τρισευτυχισμένος μπαμπάς πλέον ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Βαρδακώστας. Η σύζυγος του Μαρία, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφερε στον κόσμο τον τρίτο γιο τους. Αν και πρόωρος ο μικρούλης γεννήθηκε 3.500 κιλά και χαίρει άκρας υγείας όπως και η μαμά του. Να σας ζήσει!

Σελίδα 1 από 440

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr