Τελευταία Νέα

«Η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσω επενδύσεων με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, στην τηλεοπτική του εμφάνιση σε εκπομπή του Εpsilon τη Δευτέρα 17/09/2018. Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό έχει σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις και με την αύξηση του κατώτατου μισθού, θέματα για τα οποία ήδη η Κυβέρνηση κατέθεσε σχετική τροπολογία. Ειδικά δε για το αίσχος που λέγεται υποκατώτατος μισθός και αφορά τους νέους, κάτω των 25 ετών, λες και οι νέοι δεν έχουν ανάγκες και πρέπει να έχουν μισή ζωή, είπε ότι θα καταργηθεί άμεσα.

Σχετικά με την αναφορά Δημοσιογράφου της ΕΡΤ1, για την ομιλία στη ΔΕΘ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ Πρατσόλης ανέφερε: «Διαφωνώ με το ύφος αυτής της δήλωσης. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πει ότι η ΝΔ είναι κόμμα της Δεξιάς, που το τελευταίο διάστημα εμφανίζει σταθερά ακροδεξιές θέσεις. Ωστόσο, η άποψη ενός δημοσιογράφου δεν μπορεί να χρεώνεται σε ένα κόμμα».

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, ο Βουλευτής τόνισε: «Η ΝΔ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει επικαλούμενη τις δημοσκοπήσεις. Για μας, η εγκυρότερη δημοσκόπηση είναι η επαφή μας με το λαό και από ότι είδα από την τελευταία μου τετραήμερη περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια, η πραγματικότητα είναι διαφορετική».

Όσο για την πρόσφατη πρόταση του κ. Καραγκούνη (ο οποίος ήταν και συνομιλητής στην εκπομπή), για ασφαλιστικό τύπου «Πινοσέτ», ο κ. Πρατσόλης ξεκαθάρισε: «Ο κάθε Πολιτικός έχει την ευθύνη αυτών που λέει. Οι εκ των υστέρων επανορθώσεις δεν απορρίπτουν και δεν αμφισβητούν την αρχική τοποθέτηση. Άκουσα τον κ. Καραγκούνη να ισχυρίζεται ότι ο περιβόητος «κουμπαράς», με τον οποίο διαφωνώ κάθετα, έχει εφαρμοστεί για πρώτη φορά από τον Πινοσέτ. Η ουσία είναι ότι αυτός ο «κουμπαράς» είναι ένας κανιβαλισμός και μια χειροβομβίδα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος, που θα αφήσει εκτός επικουρικής σύνταξης χιλιάδες συνταξιούχους»

«Με τον ισχύοντα νόμο (Κατρούγκαλου), η εθνική σύνταξη είναι 384 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα χτίζεται το αναλογικό κομμάτι. Δεν είναι 350 ευρώ η τελική σύνταξη όπως ισχυρίζεται ψευδώς η ΝΔ. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πετσόκοψαν τις συντάξεις με μειώσεις που άγγιξαν το 45% στα χρόνια 2010-2014. Ποιος έκανε αυτές τις μειώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ;»

«Όσο για το θέμα της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, όλοι έχουν πεί και κυρίως ο Πρωθυπουργός, ότι με βάση το υπερπλεόνασμα και την πορεία των εσόδων, δεν θα έχουμε περικοπή των συντάξεων. Το μέτρο αυτό ψηφίστηκε με τη δεύτερη αξιολόγηση και κατόπιν μιας εκβιαστικής πίεσης εκ μέρους του ΔΝΤ και τώρα θα υπάρξει διάλογος για να μην εφαρμοσθεί»

Για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, ο κ. Πρατσόλης είπε: «Ακούω συνέχεια ότι οι αγορές θα εμπιστευθούν τον κ. Μητσοτάκη. Το επιτόκιο στην αγορά των ομολόγων σήμερα είναι στο 4%, ενώ ο Μητσοτάκης έλεγε ψέματα προχθές στη ΔΕΘ, ότι είναι 4,5%. Αν θυμάμαι καλά, η τελευταία φορά που η χώρα πέτυχε ανάλογο επιτόκιο ήταν το 2006, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 2017, είχε εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Πώς λοιπόν σήμερα, ξαφνικά και με ένα μαγικό ραβδάκι θα ανοίξουν τις πόρτες στον κ. Μητσοτάκη;»

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα κληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου να πληρώσει τους 5 επικουρικούς γιατρούς που βρίσκονταν σε «ομηρία» για 4 μήνες περίπου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Παναγιώτης Τζαφέρος στο eviakosmos.gr, σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, επικυρώνουν την απόφαση των Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, σύμφωνα με την οποία το Νοσοκομείο οφείλει να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες των 5 επικουρικών γιατρών. Η πληρωμή των εν λόγω γιατρών σύμφωνα με τον κ. Τζαφέρο θα γίνει στις 27 του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου με προηγούμενες αποφάσεις είχε πληρώσει ήδη άλλες δύο φορές έναντι χρήματα, στους επικουρικούς γιατρούς.

Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή τους - Το θέμα θα συζητηθεί αύριο στο περιθώριο του EuroWorkingGroup

Ραντεβού το Δεκέμβριο, στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup για φέτος, δίνουν στην κυβέρνηση οι δανειστές, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα συνεχίζει τις συζητήσεις με τους θεσμούς. Στη γραμμή αυτή άλλωστε θα κινηθεί και την Πέμπτη ο Γιώργος Χουλιαράκης στο περιθώριο της συνεδρίασης του EuroWorking Group. To θέμα των συντάξεων δεν είναι στην ατζέντα αλλά  θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν συνομιλίες γύρω από αυτό το ζήτημα.

«Αν υπάρχει μία περίπτωση το θέμα των συντάξεων να συζητηθεί στο EWG, θα είναι από… σπόντα, στην ενημέρωση που θα κάνει η ελληνική πλευρά αναφορικά με τους στόχους και τις δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2019» σημειώνει αρμόδιος παράγοντας. Στη συνεδρίαση του EWG θα εξεταστούν τα  στοιχεία που παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση στο κουαρτέτο των δανειστών το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της πρώτης αποστολής του ελέγχου της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα.

Σε αυτή τη βάση το EWG θα προχωρήσει σε έναν πρώτο απολογισμό των διαβουλεύσεων της προηγούμενης εβδομάδας, μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που έχει αναλάβει η Αθήνα. Οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν σχετικά από την ελληνική πλευρά και τους θεσμούς. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των συζητήσεων με τους πιστωτές, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο επικεντρώνεται τώρα στην κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού- το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την 1η Οκτωβρίου. Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αφορά στο θέμα των συντάξεων και τον δημοσιονομικό αντίκτυπο που θα έχει στον προϋπολογισμό.

Επισήμως, η λήψη των τελικών αποφάσεων για τις συντάξεις συνδέεται με το χρονοδιάγραμμα έγκρισης του ελληνικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν και την εκπόνηση της πρώτης έκθεσης μεταμνημονιακής εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Στη βάση αυτής της έκθεσης το Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου θα κληθεί να γνωμοδοτήσει εάν υπάρχει περιθώριο να ακυρωθεί το μέτρο.

Πάντως η κυβέρνηση μπορεί να έθεσε το θέμα της ακύρωσης του μέτρου στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο οι επικεφαλής των θεσμών δεν έκαναν καμιά αναφορά στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο πριν αναχωρήσουν από τη χώρα μας. Η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι την κατάθεση του προσχεδίου στη Βουλή, ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο για τεχνικούς αλλά και πολιτικούς λόγους.

Πάντως το πιθανότερο είναι οι αποφάσεις των πιστωτών να ληφθούν στις αρχές Δεκεμβρίου στη σύνοδο του Eurogroup, οπότε και η ελληνική πλευρά σκοπεύει να θέσει το θέμα και επισήμως στο συμβούλιο, με το επιχείρημα ότι το μέτρο δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη 3,5% το 2019.

Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ έχει μείνει μόνο του να υποστηρίζει την αναγκαιότητα μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις μολονότι πρόκειται για ένα έντονο υφεσιακό μέτρο που αν εφαρμοστεί θα ψαλιδίσει το ΑΕΠ κατά 1%. Το ΔΝΤ δεν αποκλείεται να ανοίξει τα χαρτιά του την Πέμπτη στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θα γίνει στην Ουάσιγκτον από τον εκπρόσωπο του Ταμείου Gerry Rice.

news.gr

Είναι πλέον περιζήτητη…

Δύναμη στην Κάρυστο η Μαρία Βερούχη. Πρόεδρος στη Δημοτική Ενότητα Καρύστου, Πρόεδρος του μεγαλύτερου Συλλόγου σε μέλη, του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών που διαρκώς δυναμώνει και Πρόεδρος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Χαίρει της εκτίμησης του κόσμου για την πρόσφορά της στον κόσμο αλλά και στους επιχειρηματίες της περιοχής που φροντίζει πάντα να ενημερώνει για τις εξελίξεις. Επιτελεί κοινωνικό έργο με το Κοινωνικό Παντοπωλείο φροντίζοντας να μην λείψουν τα προς το ζην σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Δουλεύει συλλογικά, συνεργάζεται άψογα με τα μέλη των συλλόγων προσφέροντας από κοινού στην Τοπική Κοινωνία.

Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσφορά της και της το ανταποδίδει με την αγάπη και την εμπιστοσύνη που της δείχνει. Ένα είναι το σίγουρο, άτομα σαν την Μαρία Βερούχη, θα είναι περιζήτητα για να στελεχώσουν ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εκλογές!

Κονδύλια ύψους 3.000.000€ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για αρδευτικά στο Λήλαντα (2.000.000) και την αποκατάσταση του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού (1.000.000€), ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λαμία.

«Ο Λήλαντας, από τα μεγαλύτερα αρδευτικά γεωργικά πεδία της ευρύτερης περιοχής. Ολοκληρώθηκε η μελέτη και πλέον του βάζουμε 2.000.000€ επιπλέον και είμαστε σε θέση να το δημοπρατήσουμε και να μπορούμε να πούμε ό,τι σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαταστήσαμε τις αρδευτικές διατάξεις στο Λήλαντα και μπορούμε αυτό το έφορο πεδίο να λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργούσε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες προς όφελος των γεωργικών μας προϊόντων και των παραγωγών μας» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός και συνέχισε με την ανακοίνωση για το ΒΙΟΚΑ Αιδηψού:

«Από τις πιο τουριστικές πόλεις όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Αιδηψός, πάσχει από ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό του κατεστραμμένου ΒΙΟΚΑ. Έχουμε την ευκαιρία στο συγκεκριμένο Περιφερειακό συμβούλιο σήμερα να εντάσσουμε 1.000.000€ το οποίο θα μπορέσει, σύμφωνα με την κατατεθείσα μελέτη να αποκαταστήσει αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα. Γιατί ωραιότατη η Αιδηψός έχει θερμά λουτρά έχει επισκέπτες έχει τα πάντα, αν μη τι άλλο πρέπει και να μη μυρίζει και να μπορεί να είναι ευχάριστη για τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αυλωναρίου, απόψε το βράδυ στα Χάνια Αυλωναρίου. Πρώτη σε ψήφους η πρώην Πρόεδρος Παναγιώτα Γκίκα.Ψήφισαν συνολικά 83 μέλη και εκλέγονται στο νέο Δ.Σ το οποίο θα συγκροτηθεί αύριο σε σώμα, οι παρακάτω:

ΓΚΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (61 ψήφοι)

ΖΕΡΒΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (51 ψήφοι)

ΦΩΚΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (37 ψήφοι)

ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ (36 ψήφοι)

ΚΟΥΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ (33 ψήφοι)

ΦΛΟΚΟΥ ΣΟΦΙΑ (32ψήφοι)

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (29ψήφοι)

 

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Εύβοιας Νίκος Μώρος ιδιαίτερα αγαπητός στην Κάρυστο, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μαραγκό και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Χρήστο Παύλου επισκέφθηκαν το δήμο Καρύστου με σκοπό τη συνεργασία των δύο Φορέων για την από κοινού υλοποίηση του προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Δράση που αφορά την ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής Καρύστου και την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.

Τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, σύμβουλοι του τοπικού Δήμου, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Βαγγέλης Αλεξανδρής, η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματοβιοτεχνών Καρύστου Μαρία Βερούχη η οποία επίσης επιτελεί ουσιαστικό έργο προς όφελος των επιχειρηματιών της Καρύστου, κ.α.

IMG 20180912 202312 1

 

Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του ΤΕΕ στη Χαλκίδα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Εύβοιας. Πρόεδρος εξελέγη η Αρχιτέκτων- Μηχανικός Γιάννα Μπόκαρη. Αντιπρόεδρος ο Θανάσης Σιμιτζής και Γραμματέας η Κατερίνα Παππά.

Η νέα Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την εκλογή της δήλωσε πως θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του κλάδου. Στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Εύβοιας Κώστα Λάππα με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις.

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:        

«Μπορεί το κουδούνι της σχολικής χρονιάς να χτύπησε αλλά φαίνεται πως δεν ξύπνησε τη ράθυμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Για τέταρτη συνεχή χρονιά διακυβέρνησής της, επιδεικνύει την ίδια ανικανότητα υλοποίησης του προγράμματος δωρέαν διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας.

Και αυτό παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις διαμαρτυρίες όλων των ενδιαφερομένων, παρά και τις ανακοινώσεις του ίδιου του πρώην υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου τον περασμένο Μάιο περί δήθεν νέου διαγωνισμού διανομής τροφίμων στα σχολεία.

Την στιγμή που η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε. όχι μόνο αξιοποιεί το πρόγραμμα αλλά λαμβάνει και πρόσθετα κονδύλια, η χώρα μας παρουσιάζει μηδενική απορρόφηση και αφήνει ανεκμετάλλευτα 4.769.570 ευρώ!

Πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια πάνε χαμένα από μια εξοργιστικά αδιάφορη κυβέρνηση για το σύνολο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας καταγράφονταν απορροφήσεις που έφταναν το 100%.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί εκ νέου τον νέο Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, έστω και τώρα, να σπεύσει, αξιοποιώντας τους σχετικούς πόρους. Γιατί, εκτός από βελτίωση της διατροφής εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, το εν λόγω πρόγραμμα θα αποτελέσει και οικονομική ανάσα για αγροτικές επιχειρήσεις φρούτων και λαχανικών που υποφέρουν από την φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή και την κρίση στην αγορά».

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αυλωναρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ στο Κτήμα Γεωργιάδη στα Χάνια Αυλωναρίου. Η συμμετοχή όλων των μελών είναι απαραίτητη στη διαδικασία για την εκλογή του νέου Δ.Σ.

Σελίδα 1 από 53

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr