TADE EFH 1   sinentefkseis
Τελευταία Νέα

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του 4ετους προγράμματος.  

 Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν σε

  • 956 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής  και σε έλλειψη αυτών ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παθολογίας.
  • 239 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παιδιατρικής.
  • 478 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτικής  και σε έλλειψη αυτών ΤΕ κλάδου Νοσηλευτικής. Σε έλλειψη ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ κλάδου Βοηθών Νοσηλευτών/τριών.
  • 239 θέσεις ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.
  • 478 θέσεις ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Σε έλλειψη προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.
  • 478 θέσεις ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας

 Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα της προκήρυξης, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr).

 Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τρίτη 8η Αυγούστου 2017 και ώρα 09:00 και λήγει την Παρασκευή 25η Αυγούστου 2017 και ώρα 23:59.

 Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει με την πάροδο της 4ης Σεπτεμβρίου 2017.

 Για περισσότερες Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr).

Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής ενημέρωσης – δημοσιοποίησης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, και συγκεκριμένα ο Διοικητής ΓΝ Χαλκίδας – ΓΝ-ΚΥ Καρύστου – ΓΝ-ΚΥ Κύμης Παναγιώτης Τζαφέρος, γνωστοποιεί ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει προκηρύξει μέσω ΑΣΕΠ, για την κάλυψη των αναγκών του σε ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και ΦΥΛΑΞΗ, τις προσλήψεις 29 και 8 ατόμων αντίστοιχα. Θα συναφθούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι 31/12/2018. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι μέχρι και 11/08/2017.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Γ.Ν. Χαλκίδας: 2221350297, 2221350295

Στον 6ο κατά σειρά εκλογής επιμελητηριακό σύμβουλο Δημήτρη Βήττα , έφτασαν σήμερα καλώντας τους επιλαχόντες από το συνδυασμό του Νίκου Μώρου, επιμελητηριακούς συμβούλους καθώς κανένας δε δεχόταν να αντικαταστήσει το Βασίλη Μπαράκο που παραιτήθηκε σήμερα το πρωί. Έτσι έφτασαν στον 6ο κατά σειρά, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και στήριξε φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο την υποψηφιότητα του Νίκου Μώρου για τη θέση του Προέδρου.

«Αν θέλατε να πάμε όλοι μαζί με κοινό υποψήφιο θα μπορούσατε να το κάνετε το διάστημα που μεσολάβησε από την παραίτηση του Προέδρου μέχρι σήμερα. Η ηθοποιία και η δημιουργία εντυπώσεων αυτές τις ώρες μόνο κακό κάνουν στο θεσμό. Απελπίζομαι για ακόμη μια φορά. Ας είχατε φέρει την πρόταση νωρίτερα στη Διοικητική Επιτροπή και ευχαρίστως να τη συζητήσουμε…Δεν μπορείτε να κάνετε συναντήσεις, να αποφασίζετε να προτείνετε Πρόεδρο και να έρχεστε τώρα εδώ με άλλη πρόταση. Αυτό είναι θεατρινισμός» είπε η γ.γ του Επιμελητηρίου, Βούλα Αγιοστρατίτη, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης στο Επιμελητήριο απαντώντας στην πρόταση της Μάχης Κολούτσου για αλλαγή της Διοικητικής Επιτροπής και Πρόεδρο κοινής αποδοχής, από όλες τις παρατάξεις.

Πρόταση για Πρόεδρο κοινής αποδοχής από όλες τις παρατάξεις και αλλαγή των μελών της Διοικητικής Επιτροπής στο Επιμελητήριο έφερε στην έκτακτη συνεδρίαση για την εκλογή Προέδρου, η επιμελητηριακή σύμβουλος Μάχη Κολούτσου επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να σωθεί ο θεσμός.

Η κα Κολούτσου άδραξε την ευκαιρία να κάνει την πρόταση αφού πρώτα συμφώνησε με όσα είχε αναφέρει για τις παραιτήσεις και το θεσμό η επιμελητηριακή σύμβουλος Δέσποινα Καραμπέτσου.

«Για να σώσουμε τα θεσμό πρέπει να πάμε όλοι μαζί με έναν Πρόεδρο κοινή συναίνεση και με αλλαγή στην συνέχεια των προσώπων της Διοικητικής…» Η πρόταση της κας Κολούτσου δεν συζητήθηκε απόψε δεδομένου ότι η συνεδρίαση αφορούσε ειδικά την εκλογή νέου Προέδρου. Με την πρόταση της τάχτηκαν επίσης οι επιμελητηριακοί σύμβουλοι Βάσω Ρόγκα και Γιάννης Μαραγκός.

Δύο φορές ψήφισαν οι 30 επιμελητηριακοί σύμβουλοι που παραβρέθηκαν στην αποψινή ειδική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου για την εκλογή νέου Προέδρου μετά την παραίτηση του Γιάννη Λιονάκη.

Στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισα συνολικά 30 σύμβουλοι. Από αυτούς οι 15 στήριξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Μώρου , 13 την υποψηφιότητα του Χρήστου Παύλου, 2 ψήφισαν λευκό και η ψηφοφορία έγινε και δεύτερη φορά δεδομένου ότι για την εκλογή Προέδρου σύμφωνα με τον κανονισμό χρειάζονταν 16 ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία.

Το αποτέλεσμα της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας με την οποία εκλέγεται ο Νίκος Μώρος διαμορφώνεται ως εξής: 16 Νίκος Μώρος, 14 Χρήστος Παύλου.

Άστραψε και βρόντηξε στην συνεδρίαση του Επιμελητηρίου που ξεκίνησε πριν από λίγο, η επιμελητηριακή σύμβουλος Δέσποινα Καραμπέτσου. Με αφορμή την παραίτηση όπως είπε δύο Προέδρων Σίμωση και Λιονάκη και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα το πρωί ζήτησε συγνώμη για λογαριασμό εκείνων που λιποτάχτησαν μη σεβόμενοι το θεσμό.

«Ένα μεγάλο συγνώμη εξ ονόματος αυτών που παραιτήθηκαν, εξαφανίστηκαν, λιποτάκτησαν χωρίς να σεβαστούν ούτε τους ψηφοφόρους τους, ούτε το θεσμό «είπε η κα Καραμπέτσου και συνέχισε:

«Ακόμη ένα μεγάλο συγνώμη στα μέλη μας, όλοι εμείς που με την ανοχή μας και την ανικανότητα μας να διαχειριστούμε σωστά τις καταστάσεις επιτρέψαμε σε μία ομάδα ανθρώπων ορμώμενους από προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικές σκοπιμότητες να υποβαθμίσουν και να εξευτελίσουν το θεσμό . Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή την κατάντια. Δέκα προέδρους να ορίσουμε και 10.000 συνεδριάσεις να κάνουμε αν δεν εστιάσουμε στη ρίζα του προβλήματος σε λίγο πάλι στην ίδια θέση θα βρεθούμε.

Το Επιμελητήριο δεν είναι το μαγαζάκι μας είναι το σπίτι όλων των επαγγελματιών του Νομού. Όλων αυτών που μας βάλανε μπροστά περιμένοντας συμπαράσταση και βοήθεια στο δύσκολο αγώνα τους για επιβίωση.

Ας συγκεντρώσουμε όση υπευθυνότητα μας έχει απομείνει και όλοι μαζί παραμερίζοντας φιλοδοξίες, σκοπιμότητες και πολιτικές παρεμβάσεις να κάνουμε έστω και την τελευταία στιγμή αυτό που είναι σωστό για να περισώσουμε τα απομεινάρια αυτού του θεσμού, ώστε να μπορέσει να ανακτήσει σταδιακά την αξιοπιστία και το κύρος του και να ξαναγίνει εργαλείο που  βοηθά τα μέλη του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όσα ανέφερε η κα Καραμπέτσου βρήκαν σύμφωνους τους περισσότερους παριστάμενους επιμελητηριακούς συμβούλους…

Την παραίτηση του υπέβαλε πριν από λίγο στην διευθύντρια του Επιμελητηρίου Εύβοιας και στον επικεφαλής της παράταξης του Νίκο Μώρο, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Βασίλης Μπαράκος, εκλεγμένος με το συνδυασμό του Γιάννη Λιονάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr  οι λόγοι παραίτησης είναι προσωπικοί. Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραίτηση του Προέδρου Γιάννη Λιονάκη την θέση στο συνδυασμό παίρνει ο Αναστάσιος Τσώκος και μετά την παραίτηση σήμερα του Βασίλη Μπαράκου, στη θέση του αναλαμβάνει για το υπόλοιπο της θητείας του ο κ. Κάματζης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη έχει επικεφαλής τον Νίκο Μώρο, οποίος απόψε το βράδυ θα «μονομαχήσει» με τον Χρήστο Παύλου που είναι επίσης υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου στη Διοικητική Επιτροπή.

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Σταθόπουλος απαντά στον «αντάρτη» που ετοιμάζεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας να ζητήσει αλλαγή όλων των προσώπων της Διοικητικής Επιτροπής θεωρώντας τα μέλη υπεύθυνα για την παραίτηση των δύο Προέδρων όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση της Πέμπτης, το eviakosmos.gr.

«Η συνεργασία της Διοικητικής Επιτροπής και με τους δύο Προέδρους ήταν άψογη. Ποτέ δεν δημιουργήθηκαν θέματα που θα έφταναν στο σημείο έναν Πρόεδρο σε ένα τόσο σοβαρό θεσμό, να παραιτηθεί» δήλωσε σήμερα το πρωί στο eviakosmos.gr   ο κ. Σταθόπουλος και συνέχισε:

«Ο κ. Σίμωσης έφυγε γιατί είχε προσωπικούς λόγους να αποχωρήσει από Πρόεδρος. Σε ότι αφορά τον κ. Λιονάκη, η συνεργασία μας ήταν πολύ καλή όλο αυτό το διάστημα και κανένας μας δεν περίμενε ότι ξαφνικά θα αποχωρήσει για επαγγελματικούς λόγους, όπως επικαλείται ο ίδιος στο έγγραφο παραίτησης. Θεωρώ αν είχε θέμα με τη Διοικητική θα το είχε αναφέρει… Συνεπώς τα όποια σενάρια γίνονται από κάποιους για να δημιουργήσουν θέματα σε μία διοικητική επιτροπή που θα πρέπει να λειτουργήσει με εκλεγμένο νέο πρόεδρο για να μπορεί να φέρει εις πέρας σοβαρά θέματα αλλά και τη διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών, μόνο κακό στο θεσμό κάνει».

Με τη θέση του κ. Σταθόπουλου συντάσσεται και η Γ.Γ του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη η οποία σε δήλωση της στο eviakosmos.gr αναφέρει: «Η καλή σχέση που είχαμε με τον Γιάννη Λιονάκη προκύπτει από τις αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής που παίρνονταν ομόφωνα. Ούτε εμείς περιμέναμε την αποχώρηση του κ. Λιονάκη από την θέση του Προέδρου. Μας εξέπληξε διότι ποτέ δεν  είχε εκφράσει δυσαρέσκεια και είχε άριστες σχέσεις με όλα τα μέλη της Διοικητικής. Σε ότι αφορά την παραίτηση του Παναγιώτη Σίμωση, γνώριζε ο ίδιος ότι για δικούς του λόγους θα έπρεπε να αποχωρήσει. Όσο συνεργαστήκαμε και με τον κ. Σίμωση όλα πήγαιναν καλά. Δεν είχαμε ποτέ μεταξύ μας στη Διοικητική προβλήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κάνουν παιχνίδια προεκλογικά δημιουργώντας προβλήματα με ένα τρόπο που θίγουν πρόσωπα και αξίες στη λειτουργία ενός θεσμού. Ίσως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους….»

Και ο Βαγγέλης Κούκουζας, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου ανέφερε ότι με το Γιάννη Λιονάκη η συνεργασία στη Διοικητική Επιτροπή ήταν πολύ καλή αλλά και ο Αντιπρόεδρος Α ο  Σπύρος Κουτσαφτης ο οποίος σε δήλωση του στο eviakosmos.gr αναφέρει:

«Θεωρώ ότι αν υπάρχει συνάδελφος  που πιστεύει ότι υπαίτιοι για την παραίτηση του Γιάννη Λιονάκη είναι η Διοικητή Επιτροπή θα έπρεπε επώνυμα με αποδεικτικά στοιχεία πάντα, να το αναφέρει και βεβαία να το αποδείξει. Θεσμικά και στο Επιμελητήριο. Η συνεργασία με το Γιάννη Λιονάκη και τη Διοικητική  Επιτροπή ήταν άψογη απ’ όλα τα μέλη και αυτό φαίνεται από τις αποφάσεις που έπαιρνε η Διοικητική Επιτροπή. 

Εξελίξεις αναμένονται στη συνεδρίαση  του Επιμελητηρίου τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Η υποψηφιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκου Μώρου, έχει κουμπώσει για την Προεδρεία, όπως σύμφωνα με πληροφορίες οι του «Σίμωση» θα προτείνουν για τη θέση του Προέδρου τον Χρήστο Παύλου, ο οποίος το γνωρίζει και έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος.

Ωστόσο, οι εξελίξεις τρέχουν και εκεί που θα περίμενε κανείς ότι θα παιχτεί μονομαχία ανάμεσα σε Μώρο και Παύλου, ένας τρίτος υποψήφιος έρχεται να ταράξει τα νερά της Διοικητικής Επιτροπής! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr θα υπάρξει και τρίτη υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου η οποία θα φέρει προ τετελεσμένων την παρούσα Διοικητική Επιτροπή, καθώς ο τρίτος υποψήφιος θα ζητήσει την αλλαγή των προσώπων όλης της Διοικητικής, με αφορμή την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, θεωρώντας τα μέλη της ως «ηθικούς αυτουργούς», υπεύθυνους για την παραίτηση δύο Προέδρων.

Με το θερμόμετρο των αντιπαραθέσεων στο Επιμελητήριο να ανεβαίνει επικίνδυνα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές…

Σελίδα 1 από 43

baroutas diaf

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ...

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr