TADE EFH 1   sinentefkseis
Τελευταία Νέα

Την Παρασκευή 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του επιμελητηρίου Εύβοιας ημερίδα με θέμα:
«Eξωδικαστικός συμβιβασμός για οφειλές σε τράπεζες ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. και ευκαιρίες χρηματοδότησης»

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμός από τον Κούκουζα Ευάγγελο Διευθύνοντα Σύμβουλο Α.Ν.Δ.Ι.Α και Περιφερειακό Σύμβουλο

Συντονιστής : Νούλας Γεώργιος    Δικηγόρος

Ομιλητές :

  1. Κατσούδας Ιωάννης   Δικηγόρος

«Η νομική προσέγγιση του νέου νόμου , όροι και προϋποθέσεις»

  1. Μαραγιάννης Αθανάσιος   Λογιστής , Φοροτεχνικός και Σύμβουλος Επιχειρήσεων

«Η αριθμητική προσέγγιση της νομοθετικής ρύθμισης»

  1. Αθανάσογλου Βίκυ   Διαμεσολαβήτρια

«Ο ρόλος του διαμεσολαβητή στον νέο Νόμο για την εξωδικαστική διαμεσολάβηση»

  1. Βαλέτας Γεώργιος    Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εμπειρογνώμονας Ελεγκτικών Εταιρειών

«Το πλάνο εξυγίανσης των επιχειρήσεων , τα εργαλεία ένταξης»

  1. Γκανέτσος Γεώργιος      Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Οικονομολόγος

«Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις ΜΜΕ»

Παρεμβάσεις και χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:

  1. Τόμπρας Κυριάκος, Οικονομολόγος – Πρόεδρος «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ»
  2. Ντάσκας Ιωάννης, Δημοσιογράφος-Δικηγόρος

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6944531107
6942846116
22210-87687
22210-88677

Αποτελεί …«Το μήλον της Έριδος»

Προεδρίνα με τα όλα της είναι η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Σόνια Ντασίου. Κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα με τα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τόπο τους. Μπορεί κάποιοι να μην το περίμεναν ότι η Προεδρίνα θα μας βγει τόσο δραστήρια και πολύ γρήγορα θα γίνει αναγνωρίσιμη από την τοπική κοινωνία ως ένας από τους ανθρώπους που βάζει το λιθαράκι της να γίνουν πράγματα στον τόπο της και ας μην έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Προσωπικό της στοίχημα είναι η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο που το παλεύει εδώ και μήνες ευελπιστώντας ότι σύντομα θα έχει αποτέλεσμα. Μέσα σε όλα είναι η Προεδρίνα! Συμμετέχει ενεργά σε ότι γίνεται στην περιοχή της και στηρίζει τις δράσεις του Επιμελητηρίου που γίνονται στην Κάρυστο. Πάντα σε καλή συνεργασία και με τους άλλους φορείς και Συλλόγους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή και ο κόσμος που την εμπιστεύεται γνωρίζει καλά ότι δουλεύει για το καλό του τόπου της, υπερασπιζόμενη πάντα τα συμφέροντα των Καρυστινών.

Γι αυτό και αποτελεί … «Το μήλον της Έριδος» εκείνων που φλερτάρουν με την Προεδρία στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου της Εύβοιας που θα γίνουν το Νοέμβρη. Η ίδια δηλώνει πως δεν είναι στις προθέσεις της να είναι υποψήφια. Κανείς δεν ξέρει όμως, καθώς έχουμε καιρό μπροστά μας για να το σκεφθεί καλύτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στην Ένωση Βενζινοπωλών Εύβοιας. Ψήφισαν 34 μέλη και εξελέγησαν στο νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο οι παρακάτω:

Πρόεδρος: Σοφία Κόλλια Βότση

Αντιπρόεδρος Α:  Γεωργία Σιαράπη

 Αντιπρόεδρος Β: Κώστας Γαρέφαλλος

 Γενικός Γραμματέας: Θοδωρής Γκέκας

 Ταμίας: Σταμάτης Σταμούλης

Μέλη: Ευάγγελος Κούκουζας, Αποστόλης Αγγέλου, Ευσταθίου Στέλιος, Γιώργος Μακρής

  

 

Οι Επιχειρηματικές Ευκαιρίες & οι Εξαγωγικές Δυνατότητες των τοπικών επιχειρήσεων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Βιετνάμ, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη) βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών Ημερίδας που πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Χωρών Νοτιανατολικής Ασίας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Λιονάκης, η Γενική Γραμματέας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και η Διοικητική Σύμβουλος κα Βασιλική Ρόγκα συμμετείχαν στις εργασίες της Ημερίδας - που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας - εκπροσωπώντας τον κατ΄ εξοχήν θεσμοθετημένο Σύμβουλο της Πολιτείας για την ανάπτυξη του Ευβοϊκού επιχειρήν.

Ο κ. Λιονάκης χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία και συγχαίροντας τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον Βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμο Κεδίκογλου για τις προσπάθειες υλοποίησης αυτής, αναφέρθηκε στην μέγιστη σημασία διοχέτευσης της πληροφορίας για τη διεθνή δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων,  τονίζοντας ότι σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η λήψη αποφάσεων για τη διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων τους επιβάλλεται να γίνεται με ορθολογικό τρόπο, με προγραμματισμό και στρατηγικό σχεδιασμό, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους, ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τις διεθνώς προσφερόμενες ευκαιρίες και να αποφύγουν τις διαφαινόμενες απειλές. Υπογράμμισε δε, ότι το Επιμελητήριο προς αυτήν την κατεύθυνση αναπτύσσει πρωτοβουλίες και στο πλαίσιο αυτό θα στηρίξει δυναμικά την όποια μορφή επικερδών συνεργασιών προκύψει από την σημερινή εκδήλωση ή άλλη αντίστοιχη δράση.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, αναφερόμενος στους στόχους της Περιφέρειας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Ακολούθως χαιρετισμό απεύθυνε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εστίασε στην σημαντικότητα της ανάπτυξης διμερών συνεργασιών με δυναμικά αναπτυσσόμενες οικονομίες προς όφελος των επιχειρήσεων και της οικονομίας.  Το πρόγραμμα των εργασιών περιελάμβανε τις ακόλουθες ενότητες :  «Η Αγορά του Βιετνάμ»: Mrs Tran Thi Ha Phuong, Ambassador,  «H Aγορά της Ταϋλάνδης»: Mr Chailert Limsomboon, Ambassador, «H Αγορά των Φιλιππίνων» : Ms Rosario P. Lemque, Charge d' Affaires, a.i. «Η Αγορά της Ινδονησίας»: Mr Yophy Ichsan Wardana, Charge d' Affaires, Minister Counsellor. Η Ημερίδα στην οποία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων και οι κκ Αναστάσιος Πρατσόλης βουλευτής Εύβοιας και Χρήστος Παγώνης Δήμαρχος Χαλκιδέων, ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και υποβολή ερωτημάτων επιχειρηματιών. 

Την Τετάρτη 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Κάρυστο ημερίδα με θέμα «Φορολογικές Δηλώσεις 2017 - Νέο Ασφαλιστικό». Την ημερίδα διοργανώνει το Επιμελητήριο Εύβοιας στο ξενοδοχείο «Καρύστιον» στις 17:30 με εισηγητή τον Γεώργιο Χριστόπουλο. Υπεύθυνος για τη διοργάνωση είναι ο επιμελητηριακός σύμβουλος Βασίλης Βαρελάς, φοροτεχνικός.

Συνάντηση είχε την Τρίτη (16/5), στο ΥπΑΑΤ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, με τους μελισσοκομικούς συλλόγους της χώρας, για το περιεχόμενο των δράσεων 3.1 και 3.2 του νέου Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας και της Υπουργικής Απόφασης για διάθεση μικρών ποσοτήτων μελιού από παραγωγούς.

Από το νομό μας υπήρχε εκπροσώπησή από το Σύλλογο Μελισσοκόμων Ευβοίας, με τους Γεώργιο Ανδρέου, Αναστάσιο Αξιώτη και Αναστάσιο Μαδαρό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο περιεχόμενο της υπό έκδοση εγκυκλίου για τις δράσεις 3.1 (εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων) και 3.2 (οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας) του νέου Προγράμματος και συζητήθηκαν τα κριτήρια των δικαιούχων, οι φορείς υποδοχής των αιτήσεων, ο ρόλος των Κέντρων Μελισσοκομίας, η απλοποίηση της γραφειοκρατικής διαδικασίας και το ζήτημα της αξιολόγησης του προγράμματος μελισσοκομίας.

Ακολούθως συζητήθηκαν τα κριτήρια των δικαιούχων της Υπουργικής απόφασης για διάθεση μικρών ποσοτήτων μελιού στο εμπόριο.

Επίσης συζητήθηκε και αποφασίστηκε ότι 10 κιλά ανά κυψέλη και μέχρι συνολικής ποσότητας 1.500 κιλών, θα μπορεί να πουλήσει απευθείας στον καταναλωτή (λαϊκές αγορές, απευθείας στον καταναλωτή κ.α.) χωρίς να διαθέτει συσκευαστήριο. Θα πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα τα στοιχεία του και να τηρεί απλούς κανόνες υγιεινής.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση «Κρασί-Μέλι-Λάδι & Ελιά»,  που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 16 Ιουνίου στο Άλσος Περιστερίου στην Αττική.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδας, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Περιστερίου, αποτελεί μια σύγχρονη πόλη που κυριαρχεί στον άξονα της Δυτικής Αθήνας και μια από τις μεγαλύτερες ανά την επικράτεια. Το Άλσος Περιστερίου, ως χώρος διεξαγωγής της έκθεσης, καθημερινά φιλοξενεί 2-3 χιλιάδες επισκέπτες από το Περιστέρι και όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της προσβασιμότητας του, και τα Σαββατοκύριακα οι επισκέπτες τους μήνες Απρίλιο – Σεπτέμβριο ξεπερνούν τις 6.500.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει τιμητική θέση προβολής στη φετινή οργάνωση, ως η μοναδική περιφέρεια που θα προβάλει το σύνολο της τοπικής παραγωγής της, τη γαστρονομία της, αλλά και τον πολιτισμό της, μέσω της οργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων.

Οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων, που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μπορούν να συμμετέχουν, χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση , στο περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο εξασφαλίζει ειδικό χώρο ~7,5τ.μ. ανά εκθέτη.

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι τις καθημερινές από τις 17:00 έως τις 23:00, και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 23:00.

Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να τιμήσουν με την συμμετοχή τους το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον το συντομότερο, και όχι αργότερα από την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αποστολή στο e-mail: siozou.e@e<span< a=""> style="border:none">via.pste.gov.gr ή στο fax: 2221036055).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού

Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας

Θεμιστοκλής Χειμάρας

Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Δήμου Χαλκιδέων ενάντια στην εγκατάσταση Σταθμού Διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδας (στο ύψος της Αυλίδας) και συμμετέχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο, Πέμπτη 18 Μαΐου  στις 08:00 πμ, στο εν λόγω σημείο.

Καλούμε τους συναδέλφους, να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, να πληρώνουν δηλαδή οι Ευβοείς και οι επισκέπτες του Νομού, για την αποπληρωμή Ιονίας Οδού, ενός δρόμου που βρίσκεται στο άλλο άκρο της Ελλάδας.

 Το νεοσύστατο Δ.Σ του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών –Επαγγελματιών Κύμης συναντήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου με τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ. Ενημέρωσαν τον Ποιμενάρχη τους για τα θέματα που απασχολούν την Ένωση και τα μέλη της και ο Σεβασμιώτατος δεσμεύτηκε να είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα που αφορά την ανάπτυξη της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργανώνει στην Κάρυστο, την Κυριακή 21 Μαΐου , Φορολογική - Ασφαλιστική Ημερίδα, με θέματα «Φορολογικές Δηλώσεις 2017 - Νέο Ασφαλιστικό».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο, στο ξενοδοχείο «ΚΑΡΥΣΤΙΟΝ» ώρα 11.30 π.μ. με  σκοπό την  έγκυρη  και  έγκαιρη  ενημέρωση  των  μελών  του  Επιμελητηρίου.

Εισηγητής θα είναι ο κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ και Υπεύθυνος διοργάνωσης ο κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ Μέλος Δ.Σ. – Φοροτεχνικός.

Σελίδα 1 από 41

baroutas diaf

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ...

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr