bannerlive

Τελευταία Νέα

Πιο ετοιμοπόλεμος από ποτέ…

Έρχεται πιο δυνατός από ποτέ ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαλανίτης και διεκδικήσει μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να προσφέρει στον τόπο του υπηρετώντας επάξια τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Έμπειρος, γνώστης της ιστορίας, μάχιμος, δηλώνει «ετοιμοπόλεμος» να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα για τον τόπο του και την ανάπτυξη αυτού σε όλα τα επίπεδα. Έρχεται με συγκεκριμένες προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες να τις προσθέσει στο κοστολογημένο πρόγραμμα του έχει για την επόμενη θητεία για το Δήμο της Χαλκίδας, ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Παγώνης.

Έχοντας παλέψει για να δημιουργήσει μία υγιή επιχείρηση που με τις ικανότητες του έχει καταφέρει να εξελίξει και να κρατήσει ψηλά στην αγορά της Εύβοιας, ο Γιώργος Παλυβός αποτελεί μία δυναμική προσωπικότητα, πολλά υποσχόμενη στο Περιφερειακό «γίγνεσθαι».

Πετυχημένος επιχειρηματίας, βαθύς γνώστης των προβλημάτων της Εύβοιας αποφασίζει να ταχθεί στο πλευρό του Υποψήφιου Περιφερειάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανού, αναγνωρίζοντας το έργο όπου έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια και ευελπιστώντας ότι μαζί με μία δυνατή ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε τις ικανότητες της, αλλά και με νέους αξιόλογους συνεργάτες θα δώσει αγώνα διεκδικώντας όσα περισσότερα για τον τόπο του.

Τον εμπιστεύονται απόλυτα…

Η αγάπη για τον τόπο του τον ώθησε να είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές διεκδικώντας μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ερέτριας. Ο λόγος για τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Αμαρύνθου γνωστό επιχειρηματία της περιοχής, Πέτρο Σμιλάκο.

Υποψήφιος με το συνδυασμό του Ιωάννη Δημητρόπουλου για το δήμο της Ερέτριας μπαίνει ακόμα πιο ενεργά στα της τοπικής αυτοδιοίκησης με όραμα να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον τόπο του. Και η επιτυχία θεωρείται δεδομένη καθώς οι δημότες της Ερέτριας γνωρίζουν πολύ καλά τον Πέτρο Σμιλάκο και το σημαντικότερο, τον εμπιστεύονται γι’ αυτό που προτίθεται να κάνει.

Τα πάνω κάτω φέρεται να έφερε η υποψηφιότητα του Αργύρη Μανώλη που σε αυτές τις εκλογές καθώς ο ίδιος επέλεξε να συμπορευτεί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρύστου Ζάχο Χατζηνικολή, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, για το Δήμο Καρύστου.

Η απόφαση του Αργύρη Μανώλη να στηρίξει τον Ζάχο Χατζηνικολή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Και αυτό που αναρωτιούνται τώρα είναι αν η υποψηφιότητα του Αργύρη Μανώλη με δεδομένη προσωπική επιτυχία, φέρνει αναταράξεις και κάνει αμφίρροπη την μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων.

Άραγε, η υποψηφιότητα του κ. Μανώλη, γιου του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Μανώλη με τον κ. Χατζηνικολή, υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στο Δήμο Καρύστου;

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Ο ίδιος αναφέρει στη δήλωση υποψηφιότητας του:

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Φίλες και φίλοι,

Μετά από τιμητική πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Καρύστου Ζάχου Χατζηνικολή, πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για την Δημοτική Ενότητα Μαρμαρίου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Πολλοί και καλοί φίλοι αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα με αντίπαλο συνδυασμό. Τους εύχομαι καλή επιτυχία, αλλά στη συγκεκριμένη επιλογή δεν μπορώ να τους ακολουθήσω.

Δε γίνεται να προχωρήσουμε μαζί, όταν τα τελευταία 5 χρόνια το Μαρμάρι αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής» του ενιαίου δήμου μας. Δε γίνεται να προχωρήσουμε μαζί όταν η ύπαιθρος και οι άνθρωποι της εγκαταλείπονται και τα λεφτά που δικαιούνται σπαταλούνται αλλού για λόγους επικοινωνίας.

Δε γίνεται να προχωρήσουμε μαζί όταν τα έργα που δρομολόγησε και ξεκίνησε ο πατέρας μου τα καπηλεύεται ο κ. Ραβιόλος λόγω της αδιαφορίας και αδυναμίας του να δρομολογήσει ο ίδιος κάτι δικό του. Δε γίνεται να προχωρήσουμε μαζί όταν οι αγώνες του πατέρα μου και της παράταξης μας για τα δίκαια και τα συμφέροντα των πολλών προδόθηκαν προκειμένου να εξασφαλιστούν πολλά για λίγους.

Επέλεξα να συστρατευτώ με έναν έντιμο και καθαρό άνθρωπο, ώστε να ξαναδώσουμε μαζί αγώνες για το σύνολο. Για τους πολλούς. Για τους αδύνατους. Για τους πιο αδικημένους. Για αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη τη στήριξη του δήμου. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου και είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ το Έργο, αλλά κυρίως τις Αρχές του πατέρα μου.

Αρχές που είχαν πάντα στο επίκεντρο το συμφέρον των πολλών, τη διαφάνεια και την εντιμότητα. Πάνω σε αυτές τις Αρχές θα βάλουμε τις βάσεις για μια ισόρροπη ανάπτυξη.

Αργύρης Ν. Μανώλης,

Με ήσυχη τη συνείδηση!

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, Βασίλης Καθαροσπόρης μαζί με τους υποψήφιους  δημοτικούς συμβούλους  Δήμο Κόρδη, Σωκράτη Σκλιά και Γιώργο Τανάγρα επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας.

Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή τόσο από τη διοίκηση όσο και από το προσωπικό, καθώς παράλληλα ο υποψήφιος Δήμαρχος φρόντισε να χαιρετήσει προσωπικά όλους τους πυροσβέστες τονίζοντας, πως είναι από εκείνους που φυλάγουν καθημερινά Θερμοπύλες.

Κατά τη συζήτηση που είχε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πύραρχο Αντώνης Μίχα,   ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος  αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των μέτρων πρόληψης γενικά για την αντιμετώπιση των θεομηνιών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ )καθώς και στη διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών  ζωνών και αγροτικών - δασικών δρόμων, καθαρισμό - συντήρηση ρεμάτων και καθαρισμό ακάλυπτων χώρων κλπ. 

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης μετά τη συνάντηση ανέφερε χαρακτηριστικά " πάντα ήμουν από τους ανθρώπους που συνεργαζόμουν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και πιστεύω ότι η μάχη κατά των εκτάκτων φαινομένων χρειάζεται τη συνεργασία όλων των φορέων και μπορεί να κερδηθεί αν παλέψουμε όλοι μαζί φορείς, υπηρεσίες και εθελοντές".

Επίσκεψη στο σπίτι του ήρωα Ανδρέα Μιαούλη, στην Τοπική Κοινότητα των Φύλλων, που ανακατασκευάζεται από τον Δήμο Χαλκιδέων, πραγματοποίησε την Τετάρτη 8 Μαΐου ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.

Ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία των εργασιών και εκτιμάται ότι θα έχουν αυτές ολοκληρωθεί σε διάστημα ενάμιση περίπου μήνα.
Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τις πρωτοβουλίες εκείνες για την ανακατασκευή και ανάδειξη του σπιτιού του Ανδρέου Μιαούλη, της μεγάλης αυτής προσωπικότητας του Έθνους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού εκπονήθηκαν οι μελέτες για την εκτέλεση του έργου. Ωστόσο στην πορεία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο έχει υποστεί ανεπανόρθωτες αλλοιώσεις που επέβαλαν τη ριζική ανακατασκευή του και την επαναφορά του στην αρχική μορφή, όπως γίνεται.

 

spiti miaouli1

Ως εκ τούτου οι όποιες αντιδράσεις διατυπώθηκαν από συγκεκριμένα πρόσωπα, εντάσσονται σε προεκλογικές και μόνο σκοπιμότητες.

Με fan club ο Γιάννης Μπάκας…

Μόλις ανακοίνωσε τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Χαλκιδέων Γιάννη Μπάκα ο Χρήστος Παγώνης, ο κόσμος καταχειροκροτούσε επικροτώντας την επιλογή του να συμπορευτεί μαζί του.

Και βέβαια εκτός από το δυνατό χειροκρότημα έδινε και έσπερνε η ηχώ της κόρνας… Γιατί ο Γιάννης Μπάκας για όσους δεν το ξέρουν διαθέτει και fan club σε αυτές τις εκλογές!

Ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Χαλκιδέων και τις τοπικές κοινότητες Αφρατίου, Βαθέος, Νέας Αρτάκης, Νέας Λαμψάκου, Φάρου και Χαλκιδέων, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων Γιάννης Τζαβάρας. Όπως ο ίδιος επεσημανε η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Χαλκιδέων και του ΚΚΕ στην ευρωβουλή και τη Βουλή είναι η ελπίδα για το λαό της πόλης μας. Για να μπουν εμπόδια όπως επισημαίνει στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και των κυβερνήσεων που υλοποιείται τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και μέσα από την Περιφέρεια και τον Δήμο.

Γιορτάζει σήμερα ο Εμπορικός κόσμος του Αλιβερίου. Όπως κάθε χρόνο τα καταστήματα ανήμερα του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής παραμένουν κλειστά.O κόσμος συγκεντρώνεται στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στου Κουτρουλάρου, στο Αλιβέρι όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολουθεί Αρτοκλασία και στήνεται μία μεγάλη γιορτή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος γιορτάζει και τα μέλη του κερνούν τους παραβρισκόμενους γλυκίσματα, εδέσματα, κρασί και τσίπουρο, όπως επιτάσσει εδώ και χρόνια το έθιμο.

Για ακόμα μία φορά ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την γιορτή που κράτησε μέχρι το μεσημέρι.

zo2

zo7

ΖΟ5

ΖΟ1

ΖΟ6

(φωτο: Γιώργος Μανώλης)

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αναγνωστάκη είναι η κόρη του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Ακριώτη. Η Θεοδώρα περιοδεύει στο πλευρό του του Δημήτρη Αναγνωστάκη όλες τις μέρες σε όλο το Νομό.

Τελευταία περιοδεύσαν και στην περιοχή καταγωγής της στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων. Στο πλευρό της ο πατέρας της Γιώργος Ακριώτης. Με τη Θοδώρα να αποτελεί «ήρεμη» δύναμη για το συνδυασμό.

Νέα, αξιόλογη, δυναμική, διαθέτει τις περγαμηνές μιας νέας πολλά υποσχόμενης στην αυτοδιοίκηση. Δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά δέχεται τα εύσημα για τις θέσεις και τις προτάσεις που θέλει να υλοποιήσει άμεσα με Περιφερειάρχη το Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Σελίδα 1 από 59

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr