bannerlive

Τελευταία Νέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μάϊου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, εσπερίδα με θέμα: Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών 120 δόσεων (Νόμος 4469/2017), ασφαλιστικός (Νόμος 4387/2016) που διοργάνωσαν οι φοροτεχνικοί-λογιστές, επιμελητηριακοί σύμβουλοι, Βασίλης Βαρελάς και Αντώνης Νταβαρίας.

Ο Βασίλης Βαρελάς αναφέρθηκε στα δικαιολογητικά που ζητούνται και στη δυσκολίες που υπάρχουν για τη συλλογή αυτών καθώς βγάζουν εκτός, αρκετούς επιχειρηματίες.

Με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Γεγεμάδης Γεώργιος πτυχιούχος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών με σπουδές Νομικής Queen Mary University of London και Οικονομικών στο York University Torontoκαι Αντώνης Δεσπότης Οικονομολόγος ΑΕΙ Τομέας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σύμβουλος Εργασιακών και Ασφαλιστικών Σχέσεων, οι οποίοι απάντησαν στα ερωτήματα του κοινού και έλυσαν τις απορίες τους σε ερωτήματα όπως ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση, πως γίνεται η διαδικασία κ.α

Την εσπερίδα παρακολουθησαν δικηγόροι, λογιστές, επιχειρηματιες κ.α

DSC 5021

DSC 5023

DSC 5030

DSC 5032

DSC 5034

DSC 5037

DSC 5038

DSC 5059

DSC 5063

 

Τη Δευτέρα στις 4:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Εύβοιας εσπερίδα με θέμα: Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών 120 δόσεων (Νόμος 4469/2017), ασφαλιστικός (Νόμος 4387/2016). Την εσπερίδα διοργανώνουν οι επιμελητηριακοί σύμβουλοι, λογιστές-φοροτεχνικοί Αντώνης Νταβαρίας, Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών και Βασίλης Βαρέλας, Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ και επιχειρήσεων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου για το θέμα αυτό.

Εισηγητές είναι οι κ.κ. Γεγεμάδης Γεώργιος πτυχιούχος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών με σπουδές Νομικής Queen Mary University of London και Οικονομικών στο York University Toronto και Αντώνης Δεσπότης Οικονομολόγος ΑΕΙ Τομέας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σύμβουλος Εργασιακών και Ασφαλιστικών Σχέσεων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου την Πέμπτη 26 Απριλίου το απόγευμα, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Νίκος Φωκίτης απευθυνόμενος στο σώμα δήλωνε δημόσια την αποχώρηση του από τη συνεδρίαση προσβεβλημένος όπως είπε από την αντιμετώπιση του από την διοίκηση και ειδικότερα από το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μαραγκό.

«Ήθελα να σας ενημερώσω ό,τι θα αποχωρήσω από την αποψινή συνεδρίαση. Έχω καταθέσει ένα θέμα για συζήτηση το οποίο δεν ήρθε ούτε στο αποψινό συμβούλιο ούτε στο προηγούμενο» είπε ο κ. Φωκίτης και συνέχισε: «Θεωρώ ό,τι είναι προσβολή προς εμένα και δε θα μπορέσω να παραβρεθώ. Δε φταίει όλο το προεδρείο. Ο γενικός γραμματέας έπρεπε να το έχει προβλέψει…»

Το θέμα προσπάθησαν να σώσουν τα μέλη της Διοικητικής ζητώντας συγνώμη από τον κ. Φωκίτη. Του είπαν μάλιστα ό,τι καλό είναι την επόμενη φορά να ενημερώσει και την διευθύντρια για να μην τον ξεχάσουν πάλι προκειμένου να μεριμνήσει για να έρθει το θέμα του προς συζήτηση στο Δ.Σ.

Με την Πρόεδρο Βουλα Αγιοστρατίτη να του ζητάει συγνώμη επισημαίνοντας του ό,τι την περ. εβδομάδα είχαν μια χαοτική κατάσταση στο Επιμελητήριο σε σημείο που κλήθηκε να πάρει αποφάσεις πολύ βιαστικές μόνη της, όπως είπε, με τη Διευθύντρια!!!

Απορίας άξιο είναι πως δεν πήρε το λόγο Γιάννης Μαραγκός, στον οποίο απευθύνθηκε ο κ. Φωκίτης. Ο οποίος στη συνέχεια, σε δήλωση του στο eviakosmos.gr, ανέφερε ό,τι είχε ενημερώσει τον κ. Φωκίτη ό,τι τρέχει όλη την εβδομάδα για προσωπικές του υποθέσεις και πως δεν προλαβαίνει να βάλει το θέμα. Και επειδή το θέμα του αφορά συζήτηση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και μπορεί κάλλιστα να συζητηθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις, δεν έκρινε ό,τι ήταν κάτι επείγον. Αν και τα είχε αναφέρει όλα τα παραπάνω στον κ. Φωκίτη, όπως μας δήλωσε ο κ. Μαραγκός, εκείνος το έφερε το θέμα.

Ο κ. Φωκίτης δεν αποχώρησε τελικά από τη συνεδρίαση μετά τα όσα ειπώθηκαν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που αφορά στην αγορά εργασίας κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου η επιμελητηριακή σύμβουλος Γωγώ Σιαράπη που έτυχε κοινής αποδοχής από το σώμα.

Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία που θα πρέπει να υλοποιήσει το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο δράσεων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και αφορά την τόνωση της αγοράς εργασίας.

Η πρόταση της κας Σιαράπη την οποία καταθέτει μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού της Βαγγέλη Κούκουζα στο Επιμελητήριο

«Στο πλαίσιο των δράσεων που πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει για τη στήριξη της τοπικής Οικονομίας το Επιμελητήριο μας , πρέπει να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία με σκοπό την τόνωση της αγοράς  εργασίας .Η βελτίωση της επικοινωνίας ,η ταχύτητα διάδοσης και η ποιότητα της πληροφορίας ,είναι παράμετροι που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά σε όλα τα θέματα που αφορούν την Επιχειρηματικότητα , συνεπώς και στην αγορά εργασίας. Επιπλέων , στόχος του Επιμελητηρίου , είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε αυτούς που πλήττονται σήμερα περισσότερο από τη δυσμενή οικονομική συγκύρια, Έτσι προκειμένου να διευκολύνουμε την επικοινωνία  μεταξύ αυτών που προσφέρουν και αυτών που ζητούν εργασία στο χώρο της Ευβοίας, πρέπει να δημιουργούμε μέσω Διαδικτυακής πύλης μια νέα δωρεάν υπηρεσία η οποία θα απευθύνεται αφενός στις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και αφετέρου σε ανέργους και εργαζομένους που αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης.

-Άνεργοι και  εργαζόμενοι μπορούν να καταχωρούν το βιογραφικό τους σημείωμα και στη συνεχεία να το αναθεωρούν, καθώς επίσης και να ανατρέχουν στο σύνολό  των διαθέσιμων θέσεων που έχουν καταχωρηθεί από τους εργοδότες .

- Οι επιχειρήσεις /μέλη του Επιμελητήριου μπορούν να δημοσιεύον θέσεις εργασίας για τις οποίες αναζητούν υποψηφίους , να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των καταχωρημένων βιογραφικών και να έρχονται απευθείας επαφή με τους αναζητούντες εργασία .

Οι θέσεις εργασίας και τα βιογραφικά τους καταχωρούνται , διασταυρώνονται αυτόματα και οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται άμεσα αν βρεθούν κοινά σημεία προσφοράς/ ζήτησης .  

H πρόσβαση στη ανωτέρω εφαρμογή γίνεται με τη χρήση προσωπικών κωδικών που λαμβάνουν μέσω e-mail , οι ενδιαφερόμενοι με τη εγγραφή τους στο Portal ,τους οποίους χρησιμοποιούν κάθε φορά για αναζήτηση ή καταχώρηση πληροφοριών .

Α. Εισαγωγή βιογραφικού σημειώματος.

 – για την καταχώρηση βιογραφικού σημειώματος ως φυσικό πρόσωπο ,γίνεται εγγραφή στη διαδικτυακή πύλη

 ---Μη μέλη επιμελητηρίου // προσωπική ενημέρωση// εισαγωγή βιογραφικού .

Αφού λάβουν μέσω mail και εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης ---Επιχειρήσεις Εύβοιας // ο λογαριασμός μου ---      θα πρέπει να επιλέξουν --αγορά εργασίας –διαχείριση βιογραφικού σημειώματος.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 4 βήματα  

  1. Σημείωση προσωπικών στοιχείων ,δήλωση επιθυμητής περιοχής εργασίας και επιλογή επιθυμητής σχέσης απασχόλησης .
  2. Επιλογή τομέα/θέσης .
  3. Συμπλήρωση του πεδίου που αφορά την εκπαίδευση , τις ξένες γλώσσες , καθώς και ενδεχόμενα λοιπά στοιχεία σχετικά με την κατάρτιση και τις γνώσεις τους .
  4. Συμπλήρωση του πεδίου αναφορικά με την εργασιακή εμπειρία.

 

Β. Δημοσίευση θέσεων από εργοδότες.

 Στην διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου δημοσιεύονται αγγελίες εργασίας από τις επιχειρήσεις –μέλη αφού γραφτούν ως μέλη στο portal.   

Περισσότερες λεπτομέρειες όταν αποφασίσουμε την υλοποίηση του καινοτόμου εγχειρήματος.

Με εκτίμηση Ευάγγελος Κούκουζας - Σιαράπη Γεωργία.»

     

Δύο καταξιωμένοι επαγγελματίες, άριστοι λογιστές-φοροτεχνικοί με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο που καθημερινά μέσα από τη δουλειά τους προσφέρουν γνώσεις και υπηρεσίες σε επιχειρηματίες του Νομού, ρίχνονται στη μάχη νέων δράσεων στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

Πρόκειται για το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βασίλη Βαρελά και τον Πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών και Αντιπρόεδρο του ΣΑΜΕΕ Αντώνη Νταβαρία, οι οποίοι έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο που αφορά την ενημέρωση των επιχειρηματιών-μελών του Επιμελητηρίου με μία σειρά από ενημερωτικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Εύβοια, με διακεκριμένους ομιλητές. Οι ημερίδες θα ξεκινήσουν μέσα στο Μάιο.

Και οι δύο επιμελητηριακοί σύμβουλοι, με τις περγαμηνές που διαθέτουν και τις γνώσεις τους πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν τον επιχειρηματία, ρίχνονται στη μάχη της αξιοποίησης του ρόλου τους στο θεσμό. Και οι δύο συμμετείχαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο στις εκλογές. Επιλογή του Γιάννη Γεροντίτη, ο οποίος γνώριζε καλά όλα αυτά τα χρόνια τις ανάγκες που έχει ο επιμελητηριακός θεσμός για να μπορέσει ξανά να κερδίσει τα μέλη του. Και αν και νωρίς…Δικαιώνεται για τις επιλογές του!

Στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Χαλκίδα, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου στην τοποθέτηση του ανέφερε τη συνεργασία με το Σύνδεσμο, για την αξιοποίηση του Λιμανιού της Χαλκίδας.

«Θέλω να τονίσω το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει το Λιμάνι της Χαλκίδας τόσο για τη βιομηχανία της Εύβοιας όσο και για την περιοχή των Οινοφύτων και της Θήβας» είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Διαθέτουμε όλες τις προϋποθέσεις και όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις και λειτουργούμε σαν ένα σύγχρονο λιμάνι που μπορεί να εξυπηρετήσει τις βιομηχανίες της περιοχής. Είμαστε στη διάθεση σας για να βρούμε και να εξειδικεύσουμε τον τρόπο που θα μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι..»

Η πρόταση του βρήκε ανταπόκριση σε πρώτη φάση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Νίκο Κουδούνη ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε ό,τι τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου για το λιμάνι της Χαλκίδας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον τρίτο στόχο, για την Ένωση. Σχετικά με την αξιοποίηση του λιμένα της Χαλκίδας με κάποιο τρόπο για εμπορική ή τουριστική εκμετάλλευση.

Συνδιοργανωτής δήλωνε το Επιμελητήριο Εύβοιας στις εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου στην Κάρυστο, το Πάσχα. Μάλιστα η Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σόνια Ντασιου ανέφερε σε όλους στην περιοχή, ό,τι το Επιμελητήριο συνέβαλε οικονομικά για το τρενάκι, με το ποσό των 800€. ΟΙ Επιχειρηματίες της περιοχής αναρωτιούνται καθώς μπαίνοντας στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναλογη απόφαση της Διοικητικής για την προαναφερόμενη δαπάνη δε βρίσκουν.

Από την άλλη, αν και έχει περάσει περίπου ένας μήνας, δεν έχει αναρτηθεί καν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η συγκεκριμένη δαπάνη ούτε καν σαν απόφαση Διοικητικής Επιτροπής. Κάτι που αφήνει εκτεθειμένο τον Εμπορικό Σύλλογο ως προς τη συνδιοργάνωση αλλά και την ίδια την Πρόεδρο που επισημαίνει ότι έχουν δοθεί τα χρήματα.

Σε επικοινωνία που είχε το eviakosmos.gr και με τον ταμία του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου κ. Μπόκαρη απόψε, μας ανέφερε ότι δεν έχει ιδέα για τα συγκεκριμένα χρήματα. Ανάλογη απάντηση έδωσε στο eviakosmos.gr και ο κ. Μουτουσίδης, ταμίας του Επιμελητηρίου. «Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση για την Κάρυστο» δήλωσε απόψε την ώρα της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου, όταν τον ρωτήσαμε για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνδιοργανωτής ήταν και ο Δήμος Καρύστου, συμβάλλοντας με το ποσό των 1000€. Τελικά συνέβαλε το Επιμελητήριο με χρήματα όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Εμπορικού; Και αν ναι με ποιον τρόπο αφού μέχρι και απόψε το βράδυ δεν υπάρχει απόφαση Διοικητικής για ανάλογη δαπάνη αναρτημένη ως όφειλαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Σόνια Ντασίου, σε επικοινωνία που είχαμε απόψε είπε ό,τι η ενημέρωση που έχει είναι ότι έχει παρθεί απόφαση από το Επιμελητήριο.

Τελικά ,ποιος λέει αλήθεια και ποιος σε αντίθετη περίπτωση εκθέτει τον Εμπορικό Σύλλογο Καρύστου για τη συγκεκριμένη δαπάνη; Θα δείξει… 

Έλαμψαν δια της παρουσίας τους οι δύο δυναμικές γυναίκες από τον Βορρά που παραβρέθηκαν στις εργασίες του 4ου Συνεδρίου της ΕΣΕΕ, το Σάββατο στην Αθήνα. Ενημερώθηκαν για τα θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και βάζουν νέους στόχους πλέον στον Εμπορικό –Επαγγελματικό Σύλλογο Αιδηψού.

Η Πρόεδρος Δέσποινα Μαραβέλη και η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννα Θεοδοσίου, αποτελούν «αδυναμίες» του Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη καθώς διαρκώς βρίσκονται δίπλα του και στηρίζουν το έργο του. Σημαντικές οι αναφορές που έγιναν για την επιχειρηματικότητα, τις οποίες μέσω του Συλλόγου θα κάνουν γνωστές στην περιοχή, στηρίζοντας όπως πάντα τα μέλη του Συλλόγου και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας άλλαξε και μπορεί πλέον τα πρόστιμα να μην πέφτουν βροχή για συγκεκριμένες παραβάσεις αλλά οι κλήσεις έχουν σκοπό να σωφρονίσουν τους οδηγούς αφού για παραβάσεις που αφορά τη ζώνη ασφαλείας προβλέπονται επι τόπου αφαίρεση άδειας οδήγησης του οδηγού, άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και αφαίρεση πινακίδων.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου σε δηλώσεις του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Ευθύμης Βέτσικας μίλησε για τα μέτρα που ισχύουν σαν «πρωταπριλιάτικο αστείο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από την 1η Απριλίου, στον Κ.Ο.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βέτσικας μίλησε για τους παραλιακούς δρόμους που είναι στη δικαιοδοσία και αστυνομεύονται από το Λιμεναρχείο επισημαίνοντας ό,τι μέσα σε 20 μέρες έχουν σημειώσει πάνω από 100 κλήσεις.

«Έχουν μειωθεί έως και 50% τα πρόστιμα. Όχι βέβαια για όλες τις παραβάσεις» δήλωσε ο κ. Βέτσικας και συνέχισε: « Ο νέος ΚΟΚ έχει τρεις διαβαθμίσεις χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Οι δύο πρώτες τιμωρούνται με χρηματικά πρόστιμα και η τελευταία έχει αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας. Εάν τυχόν ξαναγίνει το ίδιο παράπτωμα έχει και επανεξέταση για άδεια οδήγησης…»

Στη συνέχεια ο κ. Βέτσικας αναφέρθηκε στις παραβάσεις καθημερινότητας, όπως είναι η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η στάθμευση σε διαβάσεις πεζών αλλά και σε θέσεις ΑΜΕΑ επισημαίνοντας ό,τι τα πρόστιμα έχουν καταργηθεί και έχουν αντικατασταθεί με τις προαναφερόμενες ποινές.

Αν και το Λιμεναρχείο Χαλκίδας όπως είπε ο κ. Βέτσικας δεν έχει βγει επιθετικά προς τα έξω τηρώντας αυστηρά τα νέα μέτρα. «Δίνουμε σε πρώτη φάση περισσότερη βάση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΑΜΕΑ, με σταθμεύσεις σε ράμπες, χωρίς βέβαια να σημαίνει ό,τι έχουμε αφήσει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά τις άλλες παραβάσεις. Απλά προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο προσαρμογής…»

Μέσα σε 20 μέρες έχουν σημειωθεί πάνω από 100 παραβάσεις στους ελέγχους που έχει εστιάσει το Λιμεναρχείο της Χαλκίδας, επισημαίνει τέλος, ο κ. Βέτσικας, ζητώντας απο τους οδηγούς να συμορφωθούν στο νέο ΚΟΚ.

Ειδήσεις που τονώνουν την αγορά, ανοίγουν τους δρόμους σε νέους επιχειρηματίες να στήσουν τις επιχειρήσεις τους και δίνουν ευκαιρίες σε επιχειρηματίες να πάρουν δάνεια από συγκεκριμένες Τράπεζες με ευρωπαϊκές εγγυήσεις έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Τρίτη 17 Απριλίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον του «επιχειρείν» επισημαίνοντας όμως ό,τι θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό για να είναι πλέον βιώσιμες οι επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα «κλειδιά» - χρηματοδοτικά εργαλεία στα χέρια νέων και υφιστάμενων επιχειρηματιών, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ό,τι τρέχουν ήδη δύο επιχειρηματικά προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Αυτή τη στιγμή, σαφέστατα υπάρχουν κάποιες πηγές χρηματοδότησης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αλλά δυστυχώς, δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Και δε θα ενεργοποιηθούν, μέχρι να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία των stress tests των τραπεζών. Όλα αυτά τα προγράμματα είτε λέγεται ΕΣΠΑ, είτε πακέτο Γιουνκέρ, είτε λέγεται Αναπτυξιακός Νόμος για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κ.α, περνάνε μέσα από τις Τράπεζες» είπε ο κ. Κορκίδης και συνέχισε:

«Έρχονται να προστεθούν ακόμη δυο προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 300εκ ευρώ με επιχορήγηση 70%-100% και μέχρι 100.000€, με φοροαπαλλαγή. Αφορά νέες ανεξάρτητες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σημαίνει μια μικρή επιχείρηση που δεν έχει σύνδεση με κάποια πολυεθνική, δεν είναι θυγατρική, και το πρόγραμμα αυτό θα λήξει μέχρι τις 30 Ιουνίου και οι ενισχύσεις για υπάρχουσες επιχειρήσεις, το οποίο λήγει στις 15 Δεκεμβρίου. Αυτά είναι τα δύο νέα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ μία πολύ σοβαρή προσπάθεια που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω δανειοδότησης των Τραπεζών παίρνει σάρκα και οστά με μικροποσά που δίνουν δυο Τράπεζες με ευρωπαϊκές εγγυήσεις.

«Πριν λίγο καιρό, κάτι που προσπαθούσαμε εδώ και καιρό με πολύ αγώνα ήταν να διοχετευθούν μικροδάνεια στις μικρές επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες. Ήδη η EUROBANK και η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ υπέγραψαν μία τέτοια συμφωνία με εγγυήσεις ευρωπαϊκές και σας πληροφορώ ό,τι η Εύβοια είναι μία από τις περιοχές που συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη συμφωνία. Αρα οι νέοι θα μπορούν να πάρουν ένα δάνειο μέχρι 12.000€, με πολύ χαμηλό επιτόκιο και αποπληρωμή σε 3,5 χρόνια και να ξεκινήσουν μία εξυπνη επιχείρηση. Αυτό, αυτή τη στιγμή αφορά τους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορίνθου και Κρήτης. Δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη σε όλη την Ελλάδα».

Αναφορικά με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων ο κ.Κορκίδης επεσήμανε ό,τι τα Επιμελητήρια έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν. Η ΕΣΕΕ όπως είπε «βομβαρδίζει» καθημερινά με σχετικά έγγραφα προς ενημέρωση των μελών των Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και των Επιμελητηρίων.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε και στην έρευνα της ΕΣΕΕ για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις. «Αυτό που παρατηρούμε είναι ό,τι δε βλέπουμε νέα λουκέτα. Και από την άλλη μεριά δεν βλέπουμε και νέες επιχειρήσεις να δημιουργούνται και εμπορικά καταστήματα» δήλωσε ο κ. Κορκίδης και συνέχισε: «Υποχωρούν τα κλειστά καταστήματα ιδιαίτερα στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις και στους δήμους, σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε. Όμως το ποσοστό, 1 στα 4 κλειστά καταστήματα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ επεσήμανε ό,τι αυτό που παρατηρείται είναι ό,τι τα καταστήματα τα οποία νοικιάζονται τείνουν στην επιχειρηματικότητα ανάγκης και όχι ευκαιρίας. Που σημαίνει καφέ, fast food , σουβλατζίδικα και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την εστίαση. Με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει ο κ. Κορκίδης να δημιουργούν ένα κορεσμό και να έχουν διάρκεια τα 3 χρόνια. Και κλείνοντας αυτοί, να κλείνουν και οι δίπλα τους.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

 

Σελίδα 1 από 52

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr