bannerlive

Τελευταία Νέα

Για πρώτη φορά μετά τις εκδηλώσεις της αποκριάς στη Χαλκίδα, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, «άδειασε» και μάλιστα δημόσια, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Χαλκίδας, τον Εμπορικό Σύλλογο, ως προς τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, στη Χαλκίδα.Ένα εμπορικό γεγονός, σύμφωνα με την κα Ζλακώνη, ανέλαβε να το φέρει εις πέρας φέτος ο ΔΟΑΠΠΕΧ. Αφορμή για να ειπωθούν τα παρακάτω από την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, στάθηκε η παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Λεβέντη και η επισήμανση για το Καρναβάλι του Αλιβερίου που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος.

«Εδώ θα πρέπει κ. Λεβέντη να σας πληροφορήσω, ό,τι όλη τη Λευκή Νύχτα την ανέλαβε ως διοργάνωση ο ΔΟΑΠΠΕΧ. Ο Εμπορικός Σύλλογος έβγαλε μία αφίσα, παρόλο που και εμείς είχαμε εντάξει στην δική μας την αφίσα και τη Λευκή Νύχτα και ορισμένα μαγαζιά είχανε βγάλει ορισμένα δώρα για τους πελάτες τους. Όλη η διοργάνωση, όλος ο κόσμος, όλο το “φορτωθήκαμε” , και αυτό βέβαια δε μπορεί να γίνεται» δήλωσε δημόσια η κα Ζλακώνη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συνέχισε: « Είναι ένας φορέας, ο οποίος θα πρέπει να δουλέψει για να δουλέψουν και τα μέλη του. Δηλαδή φαινόταν ό,τι εμείς ενδιαφερόμαστε περισσότερο απ’ αυτούς. Διότι δεν είχαμε ούτε μία καταγραφή ποια καταστήματα θα ανοίξουν στις εμπορικές οδούς. Έτσι ώστε, να μην είμαστε άδικοι, ως προς τη διαμόρφωση των χώρων. Δηλαδή, σε ένα δρόμο όπου ήταν ανοιχτά όλα τα μαγαζιά, να μην υπάρχει ένα σχηματάκι, ένας dj, μία ορχήστρα ή κρασιά κτλ. Ούτε αυτό δεν το είχαμε παρα μόνο ποσοστιαία».

 

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασής της, η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. 
Η νέα Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ, που αποτελείται από 11 μέλη, είναι:
• Πρόεδρος: Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών 
• Α΄ Αντιπρόεδρος: Μασούτης Γιάννης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
• Β΄ Αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
• Γ΄ Αντιπρόεδρος: Τσώτσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας
• Δ΄ Αντιπρόεδρος: Ραβάνης Παύλος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
• Ε΄ Αντιπρόεδρος: Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
• Γενικός Γραμματέας: Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας
• Οικονομικός Επόπτης: Δαμούλος Φώτης, Επιμελητήριο Αργολίδος
• Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης: Βουτσινάς Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά
• Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: Αλιφιεράκης Μανώλης, Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης
• Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων: Γεωργιάδης Στέφανος, Επιμελητήριο Δράμας

Θερμή υποδοχή στον Πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη επεφύλασσε στο Βασιλικό πριν από λίγο, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Βαρδακώστας, γιος του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Εύβοιας, Απόστολου Βαρδακώστα και ένθερμου υποστηρικτή του για την Προεδρεία του Κόμματος.

Έχει πολιτικό μέλλον ο αντιπεριφερειάρχης ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά στην Περιφέρεια Στερεάς και έχει πολλά να προσφέρει ακόμη. Δουλεύει ταπεινά και αθόρυβα αφήνοντας το έργο του στη συνέχεια να κάνει θόρυβο.

Μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες απόψε συγκροτήθηκε σε σώμα ο Σύνδεσμος Επαγγελματιοβιοτεχνών Καρύστου με τη Μαρία Βερούχη να εκλέγεται και πάλι πρόεδρος. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η κα Βερούχη εκλέγεται για τρίτη θητεία πρόεδρος.

«Θα προσπαθήσουμε με τους συναδέλφους τα επόμενα 3 χρόνια να κάνουμε πράγματα. Το ευχάριστο είναι ό,τι εκλέχτηκαν παλιά και νέα μέλη στο Δ.Σ με ιδέες άμεσα υλοποιήσιμες για τον τόπο μας και τους επαγγελματίες που μας εμπιστεύθηκαν και αυτή τη φορά με την ψήφο τους. Καλή αρχή και γόνιμη θητεία στο νέο Διοικητικό συμβούλιο» δήλωσε στο eviakosmos.gr η κα Βερούχη.

Πρόεδρος: Βερουχη Μαρία

Αντιπρόεδρος: Σπύρου Ευαγγελος

Γραμματέας: Τσατσακος Γεώργιος

Ταμίας: Κουκουρακης Ευαγγελος

Μέλη: Σφυρίδη Ροδόπη, Παπαμιχαήλ Ιωάννα, Σκληρας Ανδρέας

Η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου Δ.Σ της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών –Εμπόρων Κύμης στέφθηκε με επιτυχία το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το βράδυ στην Κύμη. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ένωσης και τίμησε με την παρουσία του.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κουλούρης, ο πρώην δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Τζοβάννα Γκόγκου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Δημήτρης Πόγκας,  η Πρόεδρος της Τ.Κ Οξυλίθου  Κλαίρη Κατσαρή, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλατάνας Δέσποινα Ταμβάκη, η δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη, η Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου Σοφία Βότση, η επιμελητηριακή σύμβουλος Δέσποινα Καραμπέτσου, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αυλωναρίου Γιώτα Γκίκα, ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Οξυλίθου Βασίλης Γουβαλάρης, η Πρόεδρος του «Αγαπώ και Πράττω» Ελευθερία Πόγκα κ.α

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Τράκος επεσήμανε ό,τι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιχειρηματίας είναι πολλά και γι αυτό κάλεσε τα μέλη της Ένωσης να είναι ενεργά και να στηρίζουν τις προσπάθειες που κάνει.

Στη συνέχεια το ρόλο πήρε η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη, η οποία αφού συνεχάρη την Ένωση, αναφέρθηκε στην σύσταση παραρτήματος στην Κύμη και συγκεκριμένα στο χώρο του δημαρχείου τον οποίο παραχωρεί ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου. Όπως είπε, με τη διπλή της ιδιότητα και ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων θα προσλάβουν άτομο για το παράρτημα, το οποίο θα ενημερώνει σχετικά τους επιχειρηματίες.

«Προεκλογικά ακούγαμε παράπονα τι κάνει το επιμελητήριο για μας; Γιατί να πηγαίνουμε στο Αλιβέρι να ψηφίζουμε;» είπε η κα Αγιοστρατίτη και συνέχισε: «Θα στελεχώσουμε το παράρτημα στη Κύμη και με υπάλληλο με τη διπλή ιδιότητα που έχω». Ευχαρίστησε τον κ. Θεοδώρου για τη παραχώρηση του χώρου.

Μία σημαντική κίνηση για την αγορά ενός αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο της Κύμης γίνεται φέτος από το ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ. Η Ένωση στηρίζει την προσπάθεια αυτή. Ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Οξυλίθου Βασίλης Γουβαλάρης αναφέρθηκε σε αυτή την προσπάθεια ζητώντας από τον κόσμο να τη στηρίξει με χορηγίες.

«Φέτος ο στόχος μας είναι κάτι γενικότερο αλλά ειδικότερο για την περιοχή. Προσπαθούμε να αγοράσουμε έναν αξονικό τομογράφο για το Νοσοκομείο της Κύμης» είπε ο κ. Γουβαλάρης και συνέχισε: «Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση, όπως μπορείτε να βοηθήσετε στον  αγώνα που θα γίνει το Μάιο. Οι χορηγίες θα γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα του ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ»

Η βραδιά περιελάβανε πλούσιο θέαμα από χορούς οριενταλ ενώ οι παραβρισκόμενοι το διασκέδασαν με νησιώτικους χορούς, μέχρι το πρωί. Ξεχώρισε με τις χορευτικές της επιδώσεις στην πίστα η επιμελητηριακή σύμβουλος Δέσποινα Καραμπέτσου...

ΕΕΚ2

ΕΕΚ3

εφι

ΕΕΚ4

EKK37

ΕΕΚ5

ΕΕΚ7

ΕΕΚ30

ΕΕΚ31

ΕΚΚ6

ΕΚΚ7

ΕΚΚ8

ΕΚΚ9

ΕΚΚ10

ΕΚΚ11

ΕΚΚ12

ΕΚΚ14

ΕΚΚ15

ΕΚΚ16

ΕΚΚ17

ΕΚΚ18

ΕΚΚ19

ΕΚΚ20

ΕΚΚ21

ΕΚΚ22

 

ΕΚΚ24

ΕΚΚ25

ΕΚΚ26

ΕΚΚ27

ΕΚΚ28

ΕΚΚ29

ΕΚΚ32

ΕΚΚ34

ΕΚΚ35

ΕΚΚ36

 

 

 

 

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑ ΤΡΑΚΟΥ

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΟΞΥΛΙΘΟΥ Β.ΓΟΥΒΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ

 

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε χτες, το Επιμελητήριο Εύβοιας απαντά σε όσα αναφέρει τελευταία και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για τη Συνεταιριστική Τράπεζα  στα όσα αναφέρει ο κ. Ακριώτης, επισημαίνοντας ό,τι ναι μεν έχουν γίνει ενέργειες αλλά χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τον τρόπο που ως μεγαλομέτοχος λειτούργησε με αφορμή το κλείσιμο της Τράπεζας και την διασφάλιση τόσο των μεριδιούχων όσο και των περιουσιακών της στοιχείων, που επισημαίνει κατά κόρον ο βουλευτής.

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, φέρουν τον βουλευτή Ευβοίας κο Γεώργιο Ακριώτη, σε αναφορά του για την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας, να καταθέτει μεταξύ άλλων, ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας στάθηκε απών και αδρανές στην όλη εξέλιξη της πορείας της.   

Σε απάντηση και για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση των μελών, το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι υποχρεωμένο να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα :

Το Επιμελητήριο αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι ο Φορέας που παρακολουθεί την υπόθεση όχι μόνο από κοντά και με τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά παρεμβαίνοντας δυναμικά - κατά το δυνατόν - μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος.

Επιγραμματικά αναφέρουμε και πληροφορούμε τους μη έως σήμερα γνωρίζοντες, ότι ο Φορέας, με στόχο την διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών του και των μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζα Εύβοιας, με το που προέκυψε το πρόβλημα, ανέθεσε την υπόθεση σε επιφανείς νομικούς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση έως και σήμερα. Ταυτόχρονα, τις όποιες σημαντικές κατά καιρούς εξελίξεις, τις έχει παρουσιάσει στα μέλη του, τόσο σε συνεδριάσεις του ΔΣ αυτού, όσο και σε, επί του θέματος ενημερωτικές ημερίδες.

Οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας για την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας ήταν πάντοτε πρωτεύων και κυρίαρχο θέμα στο τραπέζι.

Το όλο θέμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου το έθεσε κατά καιρούς σε όλους τους κυβερνητικούς εκπροσώπους που επισκέφτηκαν τον Φορέα, οι οποίοι σχεδόν πάντοτε συνοδευόντουσαν από τοπικούς βουλευτές. Τελευταία δε, το θέμα τέθηκε και στον ίδιο τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κο Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψη αυτού στα γραφεία του Φορέα, στην οποία ήταν παρόν και ο ίδιος ο κος Ακριώτης.

Σημειώνεται δε, ότι κατά την προαναφερθείσα επίσκεψη, ο ίδιος ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την συνέχεια της συζήτησης με την νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Εν κατακλείδι το Επιμελητήριο έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του και των μεριδιούχων της Τράπεζας Εύβοιας, για να προασπίσει και τα δικά του συμφέροντα. Εξαντλώντας την κάθε δυνατότητα που του έδινε το εκάστοτε θεσμικό πλαίσιο, συνεχίζει να παρακολουθεί με τους εντεταλμένους νομικούς,  κάθε εξέλιξη που αφορά τα συμφέροντα των μελών.

Για την υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας με αφορμή το ακίνητο που βγαίνει στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τις επόμενες μέρες, μίλησε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το πρωί, στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης, με αφορμή την εκποίηση του ακινήτου της Τράπεζας μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού μέσα στο Μάρτιο. Στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου μικρομεριδιούχων αλλά και των επιχειρηματιών του Νομού, έχοντας καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά πριν από δύο χρόνια στο Υπουργείο, και συγκεκριμένα στον κ. Παπαγγελόπουλο, για την απόδοση των ευθυνων σε εκείνους που ευθύνονται για το κλείσιμο ενός χρηματοπιστοτικού ιδρύματος που στήριζε την τοπική οικονομία. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και βρίσκεται στην προανάκριση στην Εισαγγελία της Χαλκίδας.

Ο κ. Ακριώτης αναφέρθηκε στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ίδιος για την υπόθεση, κάνοντας λόγο δύο χρόνια μετά, για καθυστέρηση στην προανάκριση. «Δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που κληθήκαν στην προανάκριση. Έχει ανατεθεί σε ειδική ανακρίτρια και εδώ πέρα βλέπουμε ό,τι γίνεται με αργούς ρυθμούς. Θα το διαπιστώσουμε και θα κάνουμε και την παρέμβαση στην Εισαγγελία να δούμε πώς πάνε τα πράγματα» δήλωσε ο κ. Ακριώτης και συνέχισε:

«Επειδή απασχολεί πάρα πολύ κόσμο, στην τοπική κοινωνία, έχει ενδιαφέρον να προχωρήσει αυτό. Δεν είναι μία υπόθεση που αφορά έναν άνθρωπο. Δεν είναι μία υπόθεση που δεν απασχολεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Γιατί θα πρέπει να πάει με τέτοιους ρυθμούς; Υπάρχουν άνθρωποι που θα πρέπει κληθούν να καταθέσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να αναδεικνύουν αυτά τα ζητήματα και δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Προσπαθώ να το αναδείξω και πρόσφατα είχα ένα δημοσίευμα σε ένα περιοδικό της Περιφέρειας της Στερεάς που πάλι θέτω το ζήτημα αλλά πολιτικά πρόσωπα, το Επιμελητήριο, δε βλέπω να το αναδεικνύουν».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του Επιμελητηρίου της Εύβοιας το οποίο ήταν και ο μεγαλομέτοχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας ο κ. Ακριώτης ανέφερε ό,τι δε βλέπει καμία σχετική ανακοίνωση. «Βγήκε καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο στο Επιμελητήριο και νομίζω ό,τι πρέπει να το πάρει πάνω του όλο αυτό το ζήτημα. Δε θέλω να τους αδικήσω, αλλά είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και την καινούργια διοίκηση του Επιμελητηρίου παρόλο που πολλοί από αυτούς οι οποίοι έχουν εκλεγεί, ήταν και στην παλιά διοίκηση».

Με αφορμή, τον πλειστηριασμό του ακινήτου της Συνεταιριστικής Τράπεζας «έναντι πινακίου φακής», 1.485.000€. «Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου είναι 1.485.000€, 1.160.000€ στοίχησε το οικόπεδο με τα υπόλοιπα για το οικόπεδο αναφερόμαστε στο 1.313.107€, για την κατασκευή του κτίσματος στοίχησε 4.838.451€, με ανάδοχο την ΕΒΟΚΑΤ ΑΕΕ. Αυτή είναι η εικόνα και το σύνολο αυτών ξεπερνάει τα 6.000.000€» δήλωσε και ο κ. Ακριώτης και συνέχισε: «Αυτό είναι σοβαρό σα θέμα και νομίζω ό,τι θα πρέπει να απασχολήσει και την ειδική ανακρίτρια. Πώς μπορεί να στοίχισε ένα κτίσμα τόσα λεφτά και σήμερα στην εκποίηση που γίνεται , που ο εκκαθαριστής την οδηγεί, ξεκινάει με 1.400.000€. Δηλαδή, θα έρθει ένας άνθρωπος που έχει την οικονομική δυνατότητα να πάρει ένα κτίριο που στοίχισε 6.000.000€.»

Ο κ. Ακριώτης κάνει λόγο για κακοδιαχείριση, η οποία φαίνεται ό,τι υπάρχει στην Τράπεζα, με τα δάνεια τα οποία έχουν δοθεί σε ημετέρους και μη, από τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας και αυτοί οι οποίοι διαχειρίστηκαν την τύχη της Τράπεζας και επισημαίνει ότι στο τέλος το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν οι μικρομεριδιουχοι. Βέβαια, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον έλεγχο που όφειλε να γίνεται στην εκάστοτε διοίκηση της Τράπεζας για τα δάνεια.

Σε ότι αφορά την υπόθεση που βρίσκεται στην προανάκριση, ο κ. Ακριώτης αναφέρει ό,τι έχουν κληθεί 2 από τους 5, από αυτούς που έχουν προτείνει οι ίδιοι. «Υπάρχει ο Σύλλογος των Μεριδιούχων και ενήμερων δανειοληπτών που έχουν στοιχεία οι άνθρωποι και είναι άμεσα θιγόμενοι, γι’ αυτό και ασχολούνται με αυτό το θέμα. Υπάρχουν άτομα που έχουν κάνει καταγγελίες για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την Τράπεζα και αυτοί έπρεπε να κληθούν. Έχουν γίνει όταν ακόμα η Τράπεζα λειτουργούσε. Θα κάνουμε παρέμβαση στην Εισαγγελία με τον Σύλλογο των μεριδιούχων και θα δούμε τι θα μας πουν για τη πορεία της υπόθεσης.

Ο κ. Ακριώτης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην παρούσα κατάσταση. Στα δάνεια που αγοράστηκαν από άλλη Τράπεζα και αν τελικά αυτά εξυπηρετούνται. «Βλέπω ό,τι προχωρά η διαδικασία εκποίησης του ακινήτου και από την άλλη θα πρέπει να πάρει τα λεφτά από αυτούς που τα χρωστάνε. Διότι έχουν δανειοδοτηθεί και σήμερα δεν εξυπηρετούνται τα δάνεια τους».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε ευθύνες προσώπων. Άφησε αιχμές ό,τι κάποιοι θέλουν να καθυστερήσουν την διαδικασία και έθεσε προ των ευθυνών της και την πολιτική ηγεσία του τόπου.

«Περιμένω από πολίτικους παράγοντες, να βγουν οι λαλίστατοι να πουν δυο πράγματα για τη Συνεταιριστική. Δε μπορεί να μιλάνε παντός επιστητού και ένα θέμα που απασχολεί τόσο κόσμο να μην έχουμε πει κουβέντα εδώ και χρόνια. Είδα πρώην βουλευτή, που από το 2014 δεν έχει πει κουβέντα για τη Συνεταιριστική παρόλο που ήρθε και μας είπε ότι ήτα ν και μικρομεριδιούχος. Και είναι τόσο λαλίστατος! Ας πάρει θέση…»

Τέλος, ο κ. Ακριώτης σχολίασε την ονομασία της Τράπεζας ως εξής: «Έχει αξία το ό,τι λεγόταν και Ευβοϊκή Πίστη. Γιατί αυτό θέλαν, να πιστέψει ο ευβοϊκός λαός ό,τι μπορεί να εμπιστευθεί αυτό το ίδρυμα. Δυστυχώς, από πίστη έγινε απιστία…»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Μία Καρυστινή που έδωσε τη δική της μάχη στις πρόσφατες επιμελητηριακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Αγιοστρατίτη-Γεροντίτης, και δεν κατάφερε να εκλεγεί, ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος στην ΑΝΔΙΑ στη θέση του Γιάννη Παπαθανασίου.

Πρόκειται για την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Σόνια Ντασίου, η οποία στις εκλογές πήρε τις ίδιες ψήφους με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος μετά την παραίτηση του εκλεγμένου από το συνδυασμό του Κούκουζα, στο Τουριστικό Τμήμα και παίρνοντας ο επικεφαλής την έδρα του Τουριστικού, πήρε τη θέση του ως επιμελητηριακός σύμβουλος στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηριου. Αναμενόμενη ηταν στη συνεχεια και η αξιοποιηση της Προεδρίνας...

Η κα Ντασίου έχει καταφέρει πάρα πολλά με τα άλλα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου για τα μέλη του και η παρουσία μιας ακόμη Καρυστινής στην εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου στην Περιφέρεια την "οπλίζει" όπως δήλωσε στο eviakosmos.gr πριν απο λίγο, με περισσότερη ευθύνη για τον τόπο της και τον επιχειρηματικό κόσμο όλης της Εύβοιας.

«Δεν έχουν σημασία οι θέσεις αλλά το τι μπορούμε μέσα από αυτές να προσφέρουμε στον επιχειρηματικό μας κόσμο, στα μέλη του επιμελητηρίου όλοι μαζί. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ό,τι για να πετύχουμε πρέπει να το παλέψουμε όλοι μαζί μακριά από προσωπικά συμφέροντα. Οι επιχειρηματίες του Νομού χρειάζονται τη στήριξη όλων των φορέων τώρα περισσότερο από ποτέ. Καλή επιτυχία σε όλους όσους ρίχνονται σε αυτή τη μάχη με στόχο την αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού. Σημαντική η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε όλο αυτό με την οποία πιστεύω ό,τι θα έχουμε άριστη συνεργασία. Με τον Περιφέρειαρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό έχουμε συνεργαστεί άψογα και για θέματα του Συλλόγου. Ευελπιστώ και στην καλή συνεργασία με τον αξιόλογο Αντιπεριφερειάρχη και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝΔΙΑ, Δημήτρη Κυρίτση. Όσο για τη συνεργασία με τον Γιάννη Παπαθανασίου, είναι δεδομένη. Είμαι ευτυχής όμως, που και ο αντιπρόεδρός μας ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, εξελέγη επιμελητηριακός σύμβουλος και έτσι θα μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα και για την περιοχη της Καρυστίας» δήλωσε στο eviakosmos.gr η κα Ντασίου.

Ένας Σύνδεσμος που μεγαλώνει όλο και περισσότερο στην Κάρυστο, έδωσε δυναμικό παρών στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στην Κάρυστο. Σε συνέντευξη της στην Τρίτη το πρωί, στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, η πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Βερούχη, η οποία επανεξελέγη, επεσήμανε την μεγάλη συμμετοχή που είχαν οι αρχαιρεσίες και το ενδιαφέρον νέων μελών να μπουν στην οικογένεια της, καθώς από τα 90 μέλη, ψήφισαν τα 70.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο γιατί τα περισσότερα μέλη που ήρθαν και ψήφισαν, ήταν καινούργια» δήλωσε η κα Βερούχη και συνέχισε: «Μας εμπιστεύθηκαν, είχαμε κάνει καινούργιες εγγραφές. Ο Σύνδεσμος αύξησε κατά πολύ τα μέλη του και ήρθε ένα εντυπωσιακό ποσοστό και ψήφισε που νομίζω για μία μικρή πόλη σαν την Κάρυστο, είναι πάρα πολύ ελπιδοφόρο.Καινούργια μέλη είχε ξεκινήσει να γράφει πριν από μένα και η πρώην πρόεδρος, Ροδο Σφυρίδη και εμείς δύο θητείες το συνεχίσαμε.Δεν ήταν ένας σύλλογος μεγάλος.Τον κάναμε μόνοι μας μεγάλο, με τα έργα που κάναμε αυτά τα χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο Σύνδεσμος μετά από αυτή τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές, κατάφερε να εκλέξει 3 μέλη στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών, για πρώτη φορά. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Βερούχη όλοι οι άλλοι έχουν έναν εκπρόσωπο, από κάθε σύλλογο.

«Εμείς είχαμε δύο και αυτή τη φορά καταφέραμε και έχουμε τρεις. Ακόμα ένα άτομο και θα είχαμε τέσσερεις στην Ομοσπονδία» δήλωσε η κα Βερούχη και συνέχισε: «Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Έχουμε σύμπνοια στο Σύλλογο και γι΄ αυτό νομίζω ό,τι κάναμε όλα αυτά τα πράγματα και πάμε όσο μπορούμε μπροστά την περιοχή. Ασχολούμαστε με ό,τι μας ζητηθεί και προσπαθούμε το καλύτερο για τους επαγγελματίες».

Τις επόμενες μέρες θα γίνει και η εκλογή των μελών του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Πρόεδρος του Εμπορικού- Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου για το τι επιφυλάσσει το 2018 για την επιχειρηματικότητα, τις 120 δόσεις για ρυθμίσεις σε δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς, την μείωση του κόστους ΦΠΑ στις μικρές επιχειρήσεις, την έξοδο της Χώρας από το μνημόνιο και τα βήματα που γίνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Καθημερινά ο Βασίλης Κορκίδης και οι συνεργάτες του στην ΕΣΕΕ δίνει πραγματικές μάχες διεκδικώντας πολλές φορές τα αυτονόητα για τον επιχειρηματικό κόσμο. Μετά από επίπονες προσπάθειες όπως ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξή του, κάτι φαίνεται να γίνεται το 2018, για τον Έλληνα επιχειρηματία ειδικότητα και για το «επιχειρείν», γενικότερα.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, στις 3 Φεβρουαρίου δήλωσε εμφανώς τη στήριξή του στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μίχαλου για τη θέση του προέδρου.

 

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

 

Πώς θα πορευτεί το 2018 σε ο,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Πρώτα από όλα θα σας πω ό,τι το 2018 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γιατί συζητείται ο ορισμός της μικρής και μεσαίας επιχείρησης και μάλιστα με επέκταση προς τα κάτω θα έλεγα εγώ. Ξεκινώντας από τους αυτοαπασχολουμένους, κάτι το οποίο έρχεται πιο κοντά στα μέτρα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Άρα, εμείς σαν ΕΣΕΕ πρωταρχικό σκοπό και στόχο έχουμε να υποστηρίξουμε αυτό το νέο ορισμό της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης υπερ μας, υπερ του 98% της ελληνικής επιχειρηματικότητας και δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, ένα πλεονέκτημα στην πολύ μικρή επιχείρηση. Νομίζω ό,τι μπορεί να είναι μία σημαδιακή χρονιά και γι’ αυτό το λόγο και βεβαίως γιατί στις 21 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες κάνουν πολλή κουβέντα ό,τι ίσως είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα. Η επόμενη μέρα δηλαδή που θα περάσουμε από τα μνημόνια στα πλαίσια.

Και βέβαια, το πλαίσιο ίσως είναι χαλαρότερο των μνημονίων, ως προς το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη φορολογία. Αυτό βέβαια είναι μαχητό. Και έχουμε ένα εξάμηνο μπροστά μας να το παλέψουμε.

Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο, όχι όμως από την πτωχευτική θέση. Αυτό επεσήμανε σε συνέντευξη του στο eviakosmos.gr , την περασμένη εβδομάδα, στο Στρασβούργο. Περάσαμε τα δύσκολα;

Πολύ καλά κάνετε και το επισημαίνετε. Επειδή τα επικίνδυνα πέρασαν, δε σημαίνει ό,τι πέρασαν τα δύσκολα. Έχουμε μία τριετή περίοδο εποπτείας, στην οποία έχουμε να αποδείξουμε πολλά γιατί καθαρή έξοδος δεν προβλέπεται. Απλά, ίσως μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε με καλύτερους όρους τις συνθήκες της εποπτείας.

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στις προτάσεις της ΕΣΕΕ για CLUSTERING & LOGISTICS στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο;

Είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον που το παλεύαμε αρκετά χρόνια. Θεωρούσαμε και παρατηρούσαμε μέσα στην κρίση, ποιοι είναι αυτοί οι κλάδοι που παρά την κοσμογονία που έγινε και την καταστροφή που υπέστη η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, είχε θετικό πρόσημο. Και βρήκαμε δύο κλάδους. Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, το οποίο είχε μια αύξηση της τάξης του 17% και τα logistics που είχαν μια αύξηση της τάξης του 10%. Είπαμε να παντρέψουμε αυτούς τους δύο κλάδους αφού μπόρεσαν και άντεξαν και είχαν και ανάπτυξη μέσα στην 8ετια αυτή, συνδυάζοντας αυτές τις δυο δραστηριότητες.

Οι προτάσεις που καταθέσαμε στον νέο Γενικό  Γραμματέα Εμπορίου και στο Υπουργείο Ανάπτυξης γενικότερα, θα έχουν καλή τύχη, είναι σε καλό δρόμο και μάλιστα πρόκειται πολύ σύντομα να ανακοινωθούν κάποια προγράμματα για αρκετές επιχειρήσεις και εργαζόμενους αναφορικά με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, αλλά και με τα logistics, που είναι ένας κλάδος, θεωρώ για την Ελλάδα, είναι το μέλλον. Είμαστε ένας διαμετακομιστικός κόμβος και οφείλουμε να αναπτύξουμε αυτές τις υπηρεσίες.

Να πάμε λίγο και στην πρόταση της Ε.Ε για μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία σχετικά με τη μείωση του κόστους ΦΠΑ στις μικρές επιχειρήσεις;

Εμείς τη στηρίζουμε όπως το στηρίξαμε και το 2016, την πρόταση που είχε κατατεθεί για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ. Έτσι, στηρίζουμε και αυτή την νέα πρόταση, ευρωπρόταση,  για μεγαλύτερη ευελιξία και απαλλαγή του κόστους, μείωση του κόστους του ΦΠΑ  για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο ΦΠΑ είναι το μεγαλύτερο έσοδο στην Ε.Ε., 1 τρις εκ. ευρώ εισπράττει το χρόνο η Ε.Ε από το ΦΠΑ και έχει απώλειες περίπου 50 δις ευρώ. Προσπαθώντας να καλύψουν αυτές τις απώλειες θεωρήσανε ό,τι θα πρέπει να μειώσουν το κόστος του ΦΠΑ, τους συντελεστές του ΦΠΑ και να τους φέρουν σε ένα μέσο όρο 12%, γιατί κάθε Κράτος-Μέλος, να  υπενθυμίσω στην Ελλάδα για παράδειγμα σήμερα είναι στο 14,3%, από τους τρεις συντελεστές που έχουμε.

Θεωρώ λοιπόν,  ό,τι θα ωφελήσει την επιχειρηματικότητα. Σαφέστατα μέχρι 100.000€ τζίρο μία μικρή επιχείρηση θα έχει πολύ απλή διαδικασία και άλλο καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ. Μία επιχείρηση θα έχει 2 εκ. τζίρο, θα έχει πολύ απλές διαδικασίες, άρα, λιγότερο κόστος στο να παρακολουθεί την απόδοση του ΦΠΑ. Κάτι που ουσιαστικά ανταποκρίνεται στο 90% πλέον, της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Άρα, πάμε σε ένα καλύτερο φορολογικό περιβάλλον, αν όλα αυτά πάνε κατ΄ ευχήν;

Ναι. Θεωρώ ό,τι είναι ευνοϊκό το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάλαβε ό,τι η μικρή επιχείρηση και η μικρομεσαία επιχείρηση είναι αυτή που μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει ανάπτυξη στη γερασμένη Ευρώπη και ως εκ τούτου θεωρώ ό,τι η Ελλάδα ευνοείται ακόμη περισσότερο, γιατί αυτό είναι το μέγεθος των επιχειρήσεων το οποίο έχει η ελληνική οικονομία.

Να επιστρέψουμε όμως στα θέματα της καθημερινότητας που έχει να αντιμετωπίσει ο επιχειρηματίας στην Ελλάδα, σήμερα. «Αγκάθι» παραμένει το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, 120 δόσεις φτάνουν για να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη σε ασφαλιστικό φορέα και δημόσιο;

Περίπου 1.100.000 οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε αυτή τα ρύθμιση. Εμείς δε, δε θα θέλαμε, γιατί ξέρετε είναι μέσα στις 5 ακάλυπτες επιταγές της Κυβέρνησης, να έχει όριο. Εμείς θα θέλαμε να είναι λευκή επιταγή ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές, να μην έχει τον περιορισμό των 50.000€. Αυτό έχουμε τώρα στα χέρια μας. Το Φεβρουάριο πιστεύουμε ό,τι θα αρθεί αυτό το όριο που υπάρχει σήμερα. Δίνει τη δυνατότητα, σε 1.100.000 οφειλέτες, να ρυθμίσουν οφειλές που ξεπερνούν τα 10δις ευρώ.

Σημαντικό. Πιστεύω να λειτουργήσει πιο καλά από τον εξωδικαστικό, ο οποίος είχε πολλούς περιορισμούς, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει σε πολλές επιχειρήσεις να ενταχθούν. Αυτό είναι ένα παρακλάδι του εξωδικαστικού και πιο ελαστικό νομίζω, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις και οφειλέτες να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων και για τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τις οφειλές προς το δημόσιο.

Εκεί να μου επιτρέψετε να κάνω αν θέλετε και μία παρατήρηση για να το ξέρει και ο κόσμος. Ό,τι στη Χώρα μας, είναι λίγοι αυτοί που χρωστούν τα πολλά και πολλοί αυτοί που χρωστούν λίγα. Από τα 61 δισεκατομμύρια επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια, τα 44 τα χρωστούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα 17, οι μικρές. Και από τα 100 δις οφειλές στο δημόσιο να ξέρετε ό,τι τα περίπου 80, τα οφείλουν 12.300 ΑΦΜ από τα 4 εκ ΑΦΜ που είναι οφειλέτες. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Αυτό όμως δε θα έπρεπε να αποτελεί στοιχείο «σταθμό» για το πώς θα πορευτούν στη λήψη μέτρων οι αρμόδιοι;

Έχετε απόλυτο δίκιο. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τον κ. Πιτσιλή, νομίζω έχουνε κάνει ένα σχεδιασμό ο οποίος θα εστί πάνω σε αυτά τα 12.335 ΑΦΜ, που είναι οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Και όχι τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια που μπας περιπτώσει δεν είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Είναι κακοπληρωτές εξ ανάγκης. Είναι οφειλέτες γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Δεν το κάνουν επίτηδες για να επωφεληθούνε αυτές τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων ή να κάνουν αν θέλετε, τα δάνεια καταθέσεις εξωτερικού.

Τα τελευταία χρόνια το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα λειτούργησε αποθετικά σε επενδυτές και ξένους να έρθουν στη Χώρα και να ανοίξουν δουλειές. Πιστεύετε ό,τι μπορεί να αλλάξει κάτι τη χρονιά που διανύουμε;

Όχι, δεν θα αλλάξει κάτι, αν δε μειωθούν οι συντελεστές. Το 29% συν άλλοι 6 φόροι που πληρώνουμε οι επιχειρήσεις φτάνει να πληρώνουμε ξεκινώντας με το 53% με το «καλημέρα» και να φτάνουμε στο 75%. Καταλαβαίνετε ό,τι σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί ούτε την επιχειρηματικότητα ούτε τις επενδύσεις.

Πρώτα να περιμένετε τις επενδύσεις από το εσωτερικό γιατί αυτές είναι που έχουν ένα πλεονέκτημα γιατί είναι επενδύσεις παγίων και όχι επενδύσεις ήδη δομών που υπήρχαν στην Ελλάδα μας και υποδομών. Όλες οι άλλες επενδύσεις μέχρι τώρα με πολύ λίγες εξαιρέσεις, είναι επενδύσεις έτοιμων υποδομών, τις οποίες έρχονται επενδυτές και τις αγοράζουν με δάνεια των ελληνικών τραπεζών. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί επένδυση.

Υπάρχει μία πρωτοβουλία στήριξης των επιχειρηματιών μέσα από τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου βρίσκονται  σε συνεργασία και με τα επιμελητήρια της Περιφέρειας μας. Ποια είναι η άποψη σας;

Νομίζω ό,τι έχετε ένα πολύ καλό συνδυασμό εκεί, Περιφέρειας και Επιμελητηρίων. Πιστεύω ό,τι πραγματικά βρίσκεστε σε μία περιοχή στην οποία μπορεί να γίνουν πάρα πολλές επενδύσεις και ειδικά στην αγροδιατροφή και νομίζω ό,τι και η Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια αυτά τα έχουν μέσα στις προτεραιότητες τους και πολύ σύντομα αν χρησιμοποιηθούν σωστά, θα αποδώσουν καρπούς.

Θα κλείσουμε αυτή την εποικοδομητική κουβέντα με τις επερχόμενες εκλογές στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Θα είναι υποψήφιος ο Βασίλης Κορκίδης;

Οι εκλογές είναι στις 3 Φεβρουαρίου. Όχι, δε θα είμαι υποψήφιος. Δεν μπορεί κανείς να κρατά πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Ξέρετε ό,τι οι υποχρεώσεις μου και στο Επιμελητήριο του Πειραιά αλλά κυρίως στην ΕΣΕΕ είναι πολύ απαιτητικές. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί υποψήφιοι που μπορούν πραγματικά να ηγηθούν στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Νομίζω ό,τι Πρόεδρος θα είναι πάλι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος και αυτό που μένει είναι να δούμε το 11μελές συμβούλιο, πως θα πλαισιώσει τον Πρόεδρο.

 

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

Σελίδα 1 από 50

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr