bannerlive

Τελευταία Νέα

Μια γροθιά η ομάδα για το Σχολείο

Μια γροθιά η ομάδα, γι’ αυτό πετάει! Μία δυνατή ομάδα ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Ρετζώνης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τα υπόλοιπα μέλη, δασκάλους και γονείς συνεργάζονται άψογα και κάνουν πράγματα για το 2ο Δημοτικό της Κύμης. Και βέβαια, οι καλύτερες αποφάσεις έχει αποδειχθεί ότι παίρνονται μεταξύ «τυρού και αχλαδίου» με το φωτογραφικό φακό να τους «συλλαμβάνει» το Σάββατο το βράδυ σε ταβέρνα των Μαλετιάνων να διασκεδάζουν όλοι μαζί. Στο πλευρό του γιατρού η αεικίνητη σύζυγος του Βλασία Σπυρου.

 

Συνάντηση είχε την Παρασκευή 9/11/2018 με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αυλωναρίου ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγγέλης Αποστόλου .

Τα θέματα που συζήτησε μαζί τους και ενδιαφέρουν την περιοχή ήταν οι αποζημειώσεις που θα καταβληθούν από κρατικές ενισχύσεις στους ελαιοκαλλιεργητές που επλήγησαν τον Ιανουάριο του 2017 από τις χιονοπτώσεις και η έκτακτη ενίσχυση που θα καταβληθεί τέλος του χρόνου στους αιγοπροβατοτρόφους από την πτώση της τιμής του γάλακτος τη φετινή χρονιά. Ειδικά οι ελαιοκαλλιεργητές πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης ο πρώην Υπουργός κάλεσε τους αγρότες που αντιμετώπισαν πρόβλημα με την προκαταβολή των ενισχύσεων να σπεύσουν στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους στο σύνολο το Δεκέμβριο.

Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα με τα αναδρομικά των συντάξεων, φέρνει έγγραφο - ντοκουμέντο και αποφάσεις δικαστηρίων που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, με τη σφραγίδα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και χρήματα που μπήκαν σε λογαριασμούς συνταξιούχων.

Την απόφαση καταρχάς, έλαβε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, που επιδίκασε σε δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ πόσο σχεδόν 3.400 ευρώ, που είχαν περικοπεί με βάση τους νομούς 4051 και 4093 του 2012, τους νόμους δηλαδή που το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικούς

Το δικαστήριο αναγνωρίζει την υποχρέωση του εναγόμενου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ νυν ΕΦΚΑ να καταβάλλει στους δύο συνταξιούχους το ποσό των 3.386 ευρώ νομιμοτόκως (6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής.

Δεν είναι η πρώτη απόφαση που δικαιώνει συνταξιούχους, ωστόσο εδώ έχουμε δύο νέα δεδομένα:

Πρώτον, το πόσο όχι μόνο επιδικάστηκε, αλλά εξοφλήθηκε από τον ΕΦΚΑ. Τα χρήματα πιστώθηκαν ήδη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δυο συνταξιούχων, την προηγούμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου. Δεύτερον –και ίσως ακόμη πιο σημαντική αποκάλυψη: για την αγωγή αύτη συνεδρίασε η Τριμελής Επιτροπή του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους στις 7 Μαΐου, και αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει παραδεκτός και βάσιμος λόγος, αφού η απόφαση συνάδει με την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας.

Μάλιστα, η απόφαση των συμβούλων του κράτους να δεχθούν την απόφαση του ΣτΕ και να πληρωθούν οι συνταξιούχοι- ελήφθη ενώ ο ίδιος ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος έλεγε πως για τις περικοπές από το 2015 και μετά, θα υπάρξει νέα κρίση από το συμβούλιο της Επικρατείας...

Έτσι, παρά τα όσα λέγονται από... επισήμους και ανεπίσημους κύκλους, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι σαφές πως μετά την απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα των περικοπών του 2012 κύριας, επικουρικής και δώρων, τα Ταμεία είναι υποχρεωμένα να συμμορφωθούν και να καταβάλλουν τα ποσά, που επιδικάστηκαν για το χρονικό διάστημα Ιουνίου - Δεκεμβρίου 2015, για το όποιο κατατέθηκε και η αγωγή.

Οι συνταξιούχοι έχουν κάνει αγωγές και για τις περικοπές που ακλούθησαν από το 2016 και μετά, οι όποιες θα εκδικαστούν τον Ιανουάριο του 2019.

«Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θεωρεί πως δεν είναι σκόπιμες οι εφέσεις σε πρωτόδικες αποφάσεις όταν αυτές είναι εναρμονισμένες με την απόφαση του ΣτΕ.... πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αναδρομικών μετά την πρώτη Ιουνίου του 2015» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Σε ό,τι αφορά το ποσό που υποχρεώθηκε να καταβάλλει ο ΕΦΚΑ, μπορούσε να προσβληθεί με έφεση, πλην όμως δεν ασκήθηκε κανένα ένδικο μέσο, καθώς αποφασίστηκε η μη άσκησης εφέσεως λόγω μη συνδρομής παραδεκτού και βάσιμου λόγου» διευκρίνισε ο δικηγόρος των συνταξιούχων Βαγγέλης Τσικαρδώνης.

«Η προσέγγιση του ΝΣΚ, επιβεβαιώνει το ότι στις περιπτώσεις αυτές τα νομικά θέματα είναι λυμένα από την ολομέλεια του ΣτΕ, αρά οποιαδήποτε άσκηση ένδικων μεσών αποβλέπει απλά και μόνο στην καθυστέρηση της επιδίκασης των ποσών στους συνταξιούχους» σημείωσε ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος.

Όπως τόνισε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Πανελλαδικού Συλλόγου Συνταξιούχων Κώστας Πράπας «τα δυο μελή μας πρωτόδικα δικαιωθήκαν και μάλιστα πήραν τα χρήματα τους εντόκως. Δεν ασκήθηκε καμία έφεση...Και μάλιστα αυτές τις μέρες πήραν τα χρήματα για 6 μήνες... από Ιούνιο 2015 μέχρι Δεκέμβριο του 2015.

«Ουδέν σχόλιον, πρώτα θα μελετήσουμε την απόφαση», σχολίασαν στον ΣΚΑΪ πηγές του υπουργείου Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση δημιουργείται δεδικασμένο, και αναμένονται παρόμοιες αποφάσεις από τα δικαστήρια, ενώ ο ΕΦΚΑ έχει ήδη αποδεχθεί τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ.

Τι απαντά το Υπουργείο Εργασίας

«Οι δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους, που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τα οποία το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει σαφώς τοποθετηθεί» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως επισημαίνει, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση-πιλότο του 2015, έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν εκ νέου οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις το 2011 και το 2012.

«Η παρούσα κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο έχει την εποπτεία των νομικών υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και η άσκηση εφέσεων από το Δημόσιο, στο πλαίσιο της υποχρέωσής του να εξαντλεί τα ένδικα μέσα, κινούμενο με βάση τις κατευθύνσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, είναι διαδικασίες στις οποίες δεν υπάρχει καμία πολιτική παρέμβαση.

«Είναι προφανές ότι, όταν πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις που εναρμονίζονται με την απόφαση-πιλότο του ΣτΕ, η άσκηση έφεσης μπορεί και να μην κρίνεται σκόπιμη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους» αποσαφηνίζει το υπουργείο Εργασίας.

dikaiologitika.gr

Το θέμα που προέκυψε με τα χαρακτηρισμένα ως «άγονα» δρομολόγια σε διάφορες περιοχές του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου αλλά και της Ερέτριας και αφορούν τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία, ανέδειξε η εκπομπή «τάδε έφη» με την δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, πριν από λίγες μέρες με επαγγελματίες και γονείς να δηλώνουν σε απόγνωση καθώς τα παιδιά δε μεταφέρονται στο σχολείο και δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να βρουν άκρη με την Περιφέρεια για το πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια αυτά. Στο ίδιο έργο θεατές και οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί που μεταφέρουν παιδιά στα σχολεία.

Αποφασισμένοι για όλα επαγγελματίες και γονείς μαζεύτηκαν σήμερα στην Κύμη, όπου πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η διαδικασία συνομίλησαν με τον Περιφερειάρχη Κωστα Μπακογιάννη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι αύριο θα τους δώσει το χρονοδιάγραμμα για το πότε και πως θα ξεκινήσουν τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέμα μετά και από όσα ανέφερε σχετικά ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κουλούρης.

«Ανθρωποκεντρικά βλέπουμε το θέμα των μαθητών. Θα έπρεπε να το είχαμε λύσει χτες. Αύριο θα έχουμε μία απάντηση ότι τότε ξεκινάνε ή με τον ορθό τρόπο ή με το μη ορθό…» είπε ο κ. Σπανός.

Το θέατρο του παραλόγου με την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη, δεν έχει τέλος! Κατέθεσε προσωρινά ασφαλιστικά σε βάρος της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, παραποιώντας τον τίτλο δημοσιεύματος, προκειμένου να πείσει την Πρωτοδίκη να της εξασφαλίσει απόφαση ώστε να μην ασχολείται μαζί της η δημοσιογράφος.

Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα του eviakosmos.gr με τίτλο: «Ουρά» του Σίμου η Αγιοστρατίτη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ; Μόνο που η κα Αγιοστρατίτη αφαιρώντας τα σημεία στίξης από την ερώτηση, την μετέτρεψε σε κατάφαση γράφοντας στην αίτηση ασφαλιστικών: Ουρά του Σίμου η Αγιοστρατίτη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Την επισήμανση έκανε στην πρωτοδίκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων στην Χαλκίδα, ο συνήγορος της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, Σταμάτης Τερεζάκης.

Για να πάρει την απάντηση από τη δικηγόρο της κας Αγιοστρατίτη, κα Κουκά η οποία και την εκπροσωπούσε, πως ο κόσμος που διαβάζει δε δίνει σημασία στα σημεία στίξης σε μία πρόταση(!!!). Αφήνοντας έκπληκτους τους παραβρισκόμενους, οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί μιλούν ελληνικά και μπορούν να ξεχωρίσουν το νόημα ανάμεσα σε μία ερώτηση και μία κατάφαση.

Συνεπώς, είχε βγάλει εκ του πονηρού τα σημεία στίξης προκειμένου να ενοχοποιήσει τη δημοσιογράφο, με σκοπό να τη φιμώσει!!!! Διαφορετικά γιατί δεν έβαλε αυτούσιο τον τίτλο του δημοσιεύματος συνοδευόμενο και από το κείμενο;

Εξ αφορμής αυτού του κειμένου, η κα Αγιοστρατίτη παραθέτει και μία σειρά άλλων πληροφορίων που είτε αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο είτε σε άλλα και τα οποία αντικρούσθηκαν επιτυχώς από το συνήγορο της δημοσιογράφου, Σταμάτη Τερεζάκη. Και τα οποία αποτελούν τις θέσεις της κας Ντίνη στα όσα αναφέρει στα προσωρινά ασφαλιστικά, η κα Αγιοτρατίτη, προκειμένου να πείσει την Πρωτοδίκη να βγάλει απόφαση σύμφωνα με την οποία η δημοσιογράφος δεν θα ασχοληθεί ξανά μαζί της.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, η αίτηση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων της κας Αγιοσρατίτη ήταν να συζητηθεί την περ. Τετάρτη 17 Οκτωβρίου. Εκεί μέσω της συνηγόρου της κας Κουκά, η κα Αγιοστρατίτη ζητούσε δήλωση από τη δημοσιογράφο μέσω της συνηγόρου της Βάσως Νταντάκου, σύμφωνα με την οποία θα υπήρχε δέσμευση της δημοσιογράφου ότι δεν θα ασχοληθεί μαζί της, προκειμένου εκείνη να αποσύρει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Κάτι που βρήκε αντίθετη τη δημοσιογράφο η οποία και προχώρησε την διαδικασία η οποία και συζητήθηκε τη Δευτέρα 22 του μήνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου να απορρίπτει την αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων της κας Αγιοστρατίτη σε βάρος της κας Ντίνη. Δικαίωση!!! Γιατί κανείς δε μπορεί, ιδίως ακολουθώντας «δόλιες» τακτικές να φιμώσει μία δημοσιογράφο!!!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ασφαλιστικά Αγιοστρατίτη 1

agiost2

ασφαλιστικά Αγιοστρατίτη 3

ασφαλιστικά Αγιοστρατίτη 4

ασφαλιστικά Αγιοστρατίτη 6

 

ασφαλιστικά Αγιοστρατίτη 5

 

 

 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΦΗΣ ΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΤΕΡΕΖΑΚΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Επί αιτήματος προσωρινής διαταγής)

Της καθ’ ης η αίτηση Ευστρατίας Ντίνη του Γεωργίου

      Συζητήθηκε, σήμερα, ενώπιόν σας, κατόπιν αναβολής της αρχικής δικασίμου, η από 12/10/2018 αίτηση της αντιδίκου μου (ΓΑΚ: 3560/2018 και ΕΑΚ: 871/2018) για έκδοση προσωρινής διαταγής.

      Το αίτημα, που είναι διττό, τυγχάνει απορριπτέο:

(α) κατά το πρώτο σκέλος της διαγραφής της δημοσίευσης- άρθρου μου, με ημερομηνία 09/10/2018, προεχόντως ως απαράδεκτο, κατ’ άρθρο 692§4 ΚΠολΔ, λόγω του ότι επιδιώκει την πλήρη ικανοποίηση του δικαιώματος του οποίου ζητείται η εξασφάλιση και επικουρικά, ως αβάσιμο κατά νόμο και ουσία,

(β) κατά το δεύτερο σκέλος, ως μη νόμιμο, διότι δεν συνιστά ασφαλιστικό μέτρο, αλλά ζητείται από το Δικαστήριο να διατυπώσει και επαναλάβει, ως περιττολογία, το περιεχόμενο ουσιαστικού απαγορευτικού κανόνα δικαίου.

      Ως προς την ουσιαστική βασιμότητα του αιτήματος λεκτέα τα εξής:

 1. Κατ’ αρχήν η αιτούσα καταγράφει τον τίτλο του επίμαχου άρθρου της 9ης Οκτωβρίου 2018, ως κατάφαση, παραλείποντας σκόπιμα το υφιστάμενο ερωτηματικό. Ο τίτλος του άρθρου ήταν ερωτηματικός, ενδοιαστικός, εκφραστικός προβληματισμού ή αμφιβολίας και μετετράπη, σκόπιμα από την αιτούσα σε δήθεν κατηγορηματικό και καταφατικό.
 2. Ομοίως στη 2η σελίδα της αίτησης, όπου παραθέτει τον τίτλο του επίμαχου άρθρου, χωρίς το ερωτηματικό, επιπλέον αποφεύγει να θέσει ειδικά την λέξη «ουρά», εντός εισαγωγικών, όπως και πράγματι είχε καταχωρηθεί στο άρθρο, επιχειρώντας να προσδώσει πραγματολογική ένταση και να αποκρύψει τον εμφανώς μεταφορικό χαρακτήρα της λέξης.
 3. Δύο φορές στο άρθρο χρησιμοποιείται η λέξη πληροφορία, στις φράσεις «πληροφορία φέρει τον νυν βουλευτή…» και «προσπαθεί σύμφωνα με πληροφορίες να…». Οι φράσεις αυτές επιχειρούν με έμφαση να αναδείξουν τον πληροφοριακό και όχι γεγονοτικό πυρήνα του άρθρου, πρόθεση που απολύτως λογικά επιρρωνύεται και από το σαφές και μη δεκτικό παρερμηνειών ερώτημα, που ακολουθεί: «Και αναρωτιέται κανείς, αν όντως όλα αυτά αληθεύουν…». Είναι δυνατό μετά το συγκεκριμένο ερώτημα να καταλήγει οιοσδήποτε στο συμπέρασμα, όπως επιχειρεί να εκθέσει η αιτούσα, ότι τα παραπάνω δεν συνιστούν πληροφορίες, υπό κρίση, αλλά αδιαμφισβήτητα γεγονότα;
 4. Η αιτούσα επιχειρηματολογεί, είτε σκόπιμα, είτε από πρόδηλο σφάλμα σε περιβάλλον εννοιολογικής σύγχυσης μεταξύ του νοηματικού περιεχομένου της δυσφήμησης και της εξύβρισης από την μια και της δυσμενούς κριτικής από την άλλη. Σε καμία περίπτωση τα ιστορούμενα πραγματικά περιστατικά συνιστούν την αντικειμενική υπόσταση των ποινικών αδικημάτων που προσάπτει, αλλά τον ορισμό της έννοιας της δυσμενούς κριτικής, που είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα τόσο από τον κοινό νομοθέτη, κυρίως εντός των ορίων του άρθρου 367 ΠΚ, όσο και του Συνταγματικού νομοθέτη, αφού τηρήθηκε από τον συντάκτη του άρθρου η αρχή της αναλογικότητας και η διατύπωση της δυσμενούς κρίσης είναι ανάλογη προς τον επιδιωκόμενο σκοπό, ουδεμία δε κατάχρηση της ελευθερίας του τύπου διαπιστώνεται, ώστε να ενδέχεται να προκύψει προσβολή προσωπικότητας.
 5. Η αίτηση αναδύει απροκάλυπτη δυσανεξία της αιτούσας σε δυσμενή κριτική, όπως αυτή διαφαίνεται στον αυτοαναφορικό χαρακτήρα της φράσης της «υπέμενα (με δυσφορία βεβαίως) τα δυσμενή σχόλια» και οπωσδήποτε πρέπει να εκληφθεί, ως ανεπίτρεπτη λογοκριτική απόπειρα στο δημοσιογραφικό έργο, κατά παράβαση του άρθρου 14§2 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο ο τύπος είναι ελεύθερος και η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Αυτή η συνταγματική επιταγή έχει απόλυτη ισχύ έτσι ώστε η ελευθερία έκφρασης να είναι πραγματικά ανεμπόδιστη ενώ παράλληλα να επιτρέπεται και η άσκηση ευμενούς και η άσκηση δυσμενούς κριτικής.
 6. Μεταλλάσσει, αυθαίρετα, αφηγηματικά, τον χαρακτήρα του άρθρου αντί, ως όφειλε να παραθέτει εκτενή αποσπάσματα ή όλο το άρθρο, αυτολεξεί σε εισαγωγικά και επιχειρεί να προσδώσει σε αυτό χαρακτηριστικά που δεν έχει και παραδοχές που δεν προκύπτουν από το άρθρο καθαυτό, αλλά εξυπηρετούν δικονομικές σκοπιμότητες, κάτι που με ευχέρεια αντιλαμβάνεται ο μέσος αναγνώστης, πολλώ δε μάλλον ο φυσικός Δικαστής.
 7. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως των παραπάνω, η λέξη «ουρά», εντός εισαγωγικών, δηλαδή με έκδηλη μεταφορική έννοια, δεν είναι δυνατό να ανακηρυχθεί απαγορευμένη λέξη και να εξοβελιστεί από το καθημερινό μας λεξιλόγιο, ως δήθεν συκοφαντική ή εξυβριστική, γιατί έτσι θα άνοιγε ένας ατέρμων κύκλος ανεπίτρεπτων δικαιοπολιτικά απαγορεύσεων, που θα μπορούσε, δυνητικά, να επεκταθεί σε συγγενείς ή ομόρριζες λέξεις ή φράσεις, όπως για παράδειγμα η λέξη «ουραγός» ή η φράση «έβαλε την ουρά στα σκέλια» κ.ο.κ και κάθε είδους δυσμενής κρίση, που θα τις περιλάμβανε θα έπρεπε να λογοκριθεί apriori.
 8. Περαιτέρω, επισκοπώντας, κατ’ ουσία, το περιεχόμενο του επίμαχου άρθρου:

(α) Είναι γνωστό στην ευβοϊκή κοινωνία, σε ότι αφορά τη σχέση του κατονομαζόμενου στο άρθρο βουλευτή με την αιτούσα, ότι ήταν αυτός που τη στήριξε στις εκλογές. Ενδεικτικά και μόνο για το επίπεδο της σχέσης τους παραθέτω, ότι η αιτούσα σε ομιλία του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ και Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας & Ανάπτυξης της Ν.Δ, Χρίστου Δήμα, στο Επιμελητήριο Εύβοιας, στις 9 Μαρτίου 2018, ως Πρόεδρος πλέον αυτού, αν και βρίσκονταν και άλλοι πολιτικοί στο χώρο, αναφέρθηκε στο Βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου, με τις φράσεις «ο δικός μας βουλευτής» «ο δικός μας Σίμος», όπως κάλλιστα μπορεί να αποδειχθεί από το ηχητικό ντοκουμέντο της εκδήλωσης, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από τους παραβρισκόμενους, καθώς δεν τηρήθηκαν οι επιβαλλόμενες ισορροπίες.

(β) Οι ισχυρισμοί που εμπεριέχονται στην υπό κρίση αίτηση, ότι επρόκειτο περί «απλής συνάντησης» με τη θεσμική ιδιότητα της αιτούσας και όχι περί «συμμετοχής στην περιοδεία του βουλευτή» διαψεύδονται από φωτογραφικά ντοκουμέντα, που τους απεικονίζουν μαζί σε διαφορετικά χωροταξικά σημεία, με την αιτούσα να εμφανίζεται μόνη της με τον βουλευτή στην Κάρυστο, χωρίς να συνοδεύεται από άλλα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου ή από επιμελητηριακούς συμβούλους, όπως αυτά διασταυρώθηκαν και από δημοσιογραφική επικοινωνία με επιχειρηματίες της περιοχής. Άλλωστε είναι παγκοίνως γνωστή στην περιοχή η πρόθεση περί υποψηφιότητάς της στο ψηφοδέλτιο, δεδομένου ότι ολοκληρώνει τη θητεία της ως Πρόεδρος στο Επιμελητήριο. Τέλος με τη θεσμική της ιδιότητα δεν έχει πράξει αναλόγως με άλλους εν ενεργεία βουλευτές, αλλά ούτε και συνηθίζεται κάτι τέτοιο.

(γ) Ομοίως είναι ευρέως γνωστό στα πλαίσια συμφωνίας του Επιμελητηριακού Συνδυασμού Αγιοστρατίτη- Γεροντίτη, ότι θα υπάρξει παραίτηση της πρώτης από τη θέση της, λόγω του διαχωρισμού της θητείας σε τρεις χρονικές περιόδους, ώστε να αναλάβει στη συνέχεια Πρόεδρος ο Γιάννης Γεροντίτης και μετά από αυτόν ο Νίκος Μώρος.

(δ) Προς αντίκρουση του γεγονότος, ότι ο Συνδυασμός της αιτούσας «δεν εξέλεξε καν σύμβουλο» στην Κάρυστο αντιπαραθέτει, ότι ουδείς Συνδυασμός εξέλεξε σύμβουλο στην Κάρυστο. Φυσικά αυτό επιβεβαιώνει και δεν καθιστά αναληθή την πληροφορία, που περιέχεται στο επίμαχο άρθρο επιπλέον παραλείπεται στην αίτηση να αναφερθεί, ότι στην Κάρυστο ο Συνδυασμός της ήρθε από τους τρείς, που έλαβαν μέρος τρίτος, που δικαιολογεί πλήρως τον εμφατικό χαρακτηρισμό του αποδεκατισμού.

(ε) Σε ότι αφορά την εκλογή των προσώπων. Είμαι από τους δημοσιογράφους που προεκλογικά όπως και η ίδια η αιτούσα αναφέρει στήριζα την εκλογή της και από τα τρία μέσα που εργάζομαι, θεωρώντας, απροκατάληπτα, ότι έχει ικανότητες να συμβάλει στην εξέλιξη του επιμελητηριακού θεσμού. Αυτό δεν μπορεί όμως να συνεπάγεται τη μετέπειτα φίμωσή μου ή την αυτοαπαγόρευση δυσμενούς κριτικής απέναντί της. Η ίδια είχε βάλει υψηλότερους στόχους για το Εμπορικό Τμήμα, στο οποίο εκλέγεται. Εξέλεξε όμως δύο συμβούλους εκεί. Η τρίτη έδρα που επικαλείται ότι είναι η δική της, δεν προήλθε από σταυροδοσία. Ο έτερος επικεφαλής του Συνδυασμού εκλέγεται στο Τμήμα Υπηρεσιών και κατάφερε να εκλέξει πέντε συμβούλους με τον εαυτό του. Η «σύγκριση» στο άρθρο έγινε, ολοφάνερα ανάμεσα στους δύο που ήταν συνυποψήφιοι στο Συνδυασμό και όχι σε σχέση με άλλους Συνδυασμούς, όπως επιχειρεί να προβάλει η αιτούσα.

 1. Όσον αφορά στις παρελθοντικές αιτιάσεις, ήτοι περιστατικά που φέρονται να έλαβαν χώρα έξι και επτά μήνες νωρίτερα είναι πρόδηλο, ότι δεν είναι δυνατό να ζητείται για αυτά έκδοση προσωρινής διαταγής, λόγω του διαδραμόντος χρονικού διαστήματος και της συντελεσθείσας επέλευσης των όποιων συνεπειών τους, ακόμη και αν, όλως υποθετικά, ήταν βάσιμες οι διαμαρτυρίες της αιτούσας, κάτι που κατηγορηματικά αρνούμαι και αντικρούω. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω ότι είναι ακατανόητη η διαμαρτυρία της αιτούσας για τη φράση «με το αζημίωτο» σε προγενέστερο άρθρο μου, όταν μια απλή ματιά στις αναρτήσεις στο Πρόγραμμα Διαύγεια θα αναδείξει καταβολές στον ιστότοπο «eviatop.blogspot.gr», χωρίς να είναι γνωστό με ποιο τρόπο λαμβάνονται οι αποφάσεις για συνεργασία με συγκεκριμένα τοπικά μέσα που πληρώνονται από τα χρήματα των μελών και όχι με άλλα μέσα, που αποσκοπεί αυτή συνεργασία, αν προηγήθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος ή διαγωνιστική διαδικασία κ.ο.κ
 2. Τέλος καλό θα ήταν να αποσαφηνίσει η αιτούσα, ενώπιον του Δικαστηρίου Σας, εγγράφως, με Σημείωμά της ποια είναι η φερόμενη κατ’ αυτή αιτία των «επιθέσεών μου» σε βάρος της, που μάλιστα την έχει εξηγήσει στους επιμελητηριακούς συμβούλους, αλλά δεν αποτολμά να καταγράψει στο εισαγωγικό της δίκης δικόγραφο, αφήνοντας απλά σκιές, να πλανώνται και ποιες είναι οι δήθεν πιέσεις μου, στις οποίες «ηρωικά» δεν ενδίδει για να γνωρίζει και ο φυσικός δικαστής, αν έχουν έστω ίχνος αληθείας ή πρόκειται για βραδύκαυστα πυροτεχνήματα προς άγραν εντυπώσεων.

      Επειδή η εμπιστευτικότητα της δημοσιογραφικής πληροφορίας και της πηγής της συνιστά δεοντολογικό κανόνα, προστατεύεται από το άρθρο 3 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αναγνωρίσει, ότι η επιβολή κρατικών μέτρων, που έθιγαν το απόρρητο των δημοσιογραφικών πηγών συνιστούσε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποχωρεί δε μόνο για λόγους δημόσιας ασφάλειας ή ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος και όχι στην υπό κρίση περίπτωση, ώστε να υποχρεωθεί ο συντάκτης του άρθρου να αποκαλύψει την πηγή του.

Επειδή οι αιτιάσεις της αιτούσας προσκρούουν, αναντίρρητα, στη βούληση τόσο του συνταγματικού νομοθέτη, που με το άρθρο 14 του Συντάγματος, προστατεύει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, και συνακόλουθα την ελευθερία της γνώμης και της λήψης και μετάδοσης πληροφοριών και ιδεών και με το άρθρο 15§2 αναγνωρίζει ρητά την κοινωνική αποστολή των τηλεοπτικών σταθμών, με σκοπό, μεταξύ άλλων, την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, όσο και με τη βούληση του αναθεωρητικού νομοθέτη, που με το άρθρο 5Α του Συντάγματος προέβλεψε, πως περιορισμοί στο δικαίωμα της πληροφόρησης μπορούν να επιβληθούν μόνο με νόμο αρκεί να είναι απολύτως αναγκαίοι και επιπλέον να δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος και προστασίας δικαιωμάτων τρίτων.

Επειδή προσκομίζεται το υπ’ αριθμόν Π1641907 Γραμμάτιο Προκαταβολής Εισφορών και Ενσήμων, εκδόσεως Δ.Σ.Α. με τα αναλογούντα ποσά εισφορών υπέρ ΔΣΑ και ΕΦΚΑ και καταβολής ενσήμου ΤΑΧΔΙΚ κατάθεσης

Για τους λόγους αυτούς

Ζητώ

Την απόρριψη της υπό κρίση αίτησης για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Χαλκίδα, 22/10/2018

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

ΩΡΕΩΝ2 & ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ -ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210 6464385 FAX   210 6421928

AM/ ΔΣΑ 10314 ΑΦΜ 026961937

URL: www.snterezakis.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

apofasi

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιδηψού Δέσποινα Μαραβέλη, εκλέγεται πρώτη σε ψήφους στις αρχαιρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Αιδηψού, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο.


Στις κάλπες προσήλθαν 45 μέλη με το εκλογικό αποτέλεσμα να έχει ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μαραβέλη Δέσποινα 35
Ρουμελιώτης Γεώργιος 29
Παπάζογλου Ηλίας 28
Θεοδωσίου Ιωάννα 28
Ζερμπίνος Νικόλαος 25
Αλεξανδρής Κωνσταντίνος 18
Γιαννούτσου Δόμνα 16

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Θεοδωσίου Ιωάννα 30

Μαραβέλλη Δέσποινα 29

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γιαννούλης Νικόλαος, Κάππα Παγώνα και Μαστρογιάννη Κατερίνα

(ρεπορτάζ Δημήτρης Καραφύλλης- ISTIAIA NEWS)

Οι άριστες σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια του Προέδρου της ΔΕΥΑΕ Γιάννη Λάμπρου με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Νήσων και Αντιδήμαρχο Βριλησσίων Κώστα Βαφειάδη απέφερε καρπούς στη ΔΕΥΑΕ του Δήμου Ερέτριας.

Μετά τις υπογραφές που «έπεσαν» στο συμβολαιογράφο την Παρασκευή που μας πέρασε, ένα πυροσβεστικό όχημα έρχεται ως δώρο στη ΔΕΥΑΕ από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΔΑΠ Νήσων, για να καλύψει τις ανάγκες των εθελοντικών ομάδων.

Και βέβαια η χαρά σε αυτή την περίπτωση δεν κρύβεται, με τον κ. Λάμπρου να δηλώνει αμέσως μετά τη διαδικασία:

«Με τον διπλό ρόλο που έχω ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και Εντεταλμένος Σύμβουλος στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Ερέτριας, και με τη σχέση που έχω με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Νήσων ζήτησα να μας κάνουν δωρεά ένα πυροσβεστικό όχημα για να καλύψουμε τις ανάγκες του δήμου μας. Επειδή ο δήμος Ερέτριας έχει την τύχη να έχει 3 εθελοντικές ομάδες δασοπυροσβεστών το όχημα αυτό θα είναι στη διάθεση τους γιατί έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι «άγρυπνοι» φρουροί στα θέματα πολιτικής προστασίας του δήμου Ερέτριας».

Το πυροσβεστικό όχημα θα παραδοθεί στη ΔΕΥΑΕ τις επόμενες μέρες.

Επιχειρηματίες εν δράσει…

Ξέκλεψαν λίγο χρόνο για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στο παζάρι. Ο λόγος για τον επιχειρηματία- ιδιοκτήτη φούρνου στο Αυλωνάρι Νίκο Κάργα με τη γλυκύτατη σύζυγό του Μαρία και την απαστράπτουσα επιχειρηματία Χρύσα Κωνσταντίνου. Η παρέα των επιχειρηματιών –γειτονάκια όπως είναι φροντίζουν να περνά καλά ο κόσμος που τους εμπιστεύεται και αυτές τις μέρες αλλά και οι ίδιοι. Έτσι συνδυάζουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου»… ‘

Μετά από ώρες δουλειάς στο φούρνο χαλαρώνουμε με μπυρίτσα, κρασάκι, εκλεκτούς μεζέδες και ψητά στην ταβέρνα του Γιάννη Κωνσταντίνου. Με τη Χρυσούλα να σερβίρει τα καλύτερα πάντα με το χαμόγελο στα χειλη… Και του χρόνου!

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν σε συνεργασία με την Hellenic National Committee of World Energy Council και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, το Στρατηγικό Συνέδριο:

Athens Investment Forum 2018:

Ο Ρόλος των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Μελλοντική Ανάπτυξη

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 , στο Ξενοδοχείο King George, στην Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Πραγματεύεται τη συμβολή των Ελληνικών Επιχειρήσεων και των ξένων Επενδυτών στο υπό διαμόρφωση, νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια.

Το πρότυπο αυτό του καινοτόμου επιχειρείν, βασίζεται σε σύγχρονες υποδομές, σε βιώσιμες πρακτικές και κυρίως σε διαφανείς σχέσεις με την αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα.

Απευθύνεται σε όλες τις Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που εξετάζουν τη δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα καθώς και στην εξεύρεση κεφαλαίων από τραπεζική και εναλλακτική χρηματοδότηση, προσαρμοζόμενες στις νέες χρηματοδοτικές απαιτήσεις των καιρών.

Κύριο στόχο του Συνεδρίου αποτελούν:

 • Η παρουσίαση προτάσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων.
 • Η διαμόρφωση επενδυτικών στρατηγικών, με καθολική εφαρμογή στην Οικονομία.
 • Η ανάδειξη της Οικονομικής, Πολιτικής και γεωστρατηγικής ενδυνάμωσης της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κύρια θεματολογία περιλαμβάνει:

Α) Την Διεθνή Εμπειρία και Συμβολή

 • Τον προσδιορισμό της γεωπολιτικής διάστασης και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Ελληνικής οικονομίας.
 • Την αξιοποίηση των υποδομών, (λιμάνια, αεροδρόμια), του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της Ελλάδος.
 • Την προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε υποδομές υψηλού ποιοτικού, τουριστικού ενδιαφέροντος.
 • Τη μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας, Ναυτιλία, Βιομηχανία, Ενέργεια, Μεταφορές, Τουρισμός.
 • Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη της περιφέρειας.
 • Τις Τεχνολογίες επικοινωνίας ως μοχλό αναπτυξιακής προοπτικής.
 • Τη συμβολή του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στη προσέλκυση και διατήρηση μακροχρονίων σχέσεων ξένων επενδυτών με τις εισηγμένες εταιρείες.

Β) Την Ελληνική Ανάπτυξη

 • Την ανάδειξη του ρόλου άμεσων επενδύσεων ως κεντρικού μοχλού της ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας τόσο μέσω της άντλησης εγχώριων κεφαλαίων όσο και μέσω της εξεύρεσης κεφαλαίων από διεθνείς επενδυτές  
 • Την επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων, συγκεκριμένων κλάδων (π.χ. ενέργειας: ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ). Τις επενδύσεις σε υποδομές ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.
 • Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητάς τους, με κυρίαρχο τον εξωστρεφή προσανατολισμό και την επιλογή καινοτόμου εξειδίκευσης (φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες μεταλλουργικών προϊόντων, κλωστοϋφαντουργίες, βιομηχανίες τροφίμων, εταιρείες παροχής υπηρεσιών κ.α.)
 • Την καινοτομία & την επιχειρηματικότητα ως συνδυαστικούς παράγοντες βιώσιμης ανάπτυξης.
 • Τη σημασία της χρηματοδότησης της βιομηχανίας μέσω των τραπεζών, των ξένων Funds και του χρηματιστηρίου.

Γ) Τον ρόλο των Θεσμικών Οργάνων και τις απορρέουσες Μεταρρυθμίσεις

Τη θεσμική μεταρρύθμιση, το επενδυτικό πλαίσιο, τον ρόλο των Τραπεζών ως ακρογωνιαίου λίθου ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας καθώς και την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και ενίσχυσης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών εταιρειών, στη διεκδίκηση μεγάλων έργων, στο εξωτερικό.

 • Το κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο, σε σχέση με τον διεθνή-παγκόσμιο ανταγωνισμό και τις μελλοντικές επενδυτικές προκλήσεις.

www.investment.forum.iea.org.gr

Από χθες 1η Οκτωβρίου ισχύει το δεύτερο στάδιο των ρυθμίσεων που προβλέπονται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ,ο οποίος δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Ο Κανονισμός καθορίζει τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο.

Οι σημαντικότερες υποχρεώσεις που επιβάλλονται με το δεύτερο στάδιο ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, συνοψίζονται στα ακόλουθα θέματα:

Μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τους συμβατικούς όρους

Στην πρώτη σελίδα της σύμβασης πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια, η ημερομηνία υπογραφής, η τελική τιμή χρέωσης του παγίου και οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται σε αυτό, το ύψος τυχόν επιδότησης και η απόσβεσή της, καθώς και τυχόν τέλος για διακοπή/καταγγελία σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Επίσης, πρέπει να παρέχονται στον συνδρομητή δυνατότητες, όπως η άμεση ενεργοποίηση της σύνδεσης, ο καθορισμός ανώτατου ορίου χρέωσης για την ενεργοποίηση φραγής εξερχομένων, η εξαίρεση του αριθμού από τηλεφωνικούς καταλόγους.

Αυξάνεται η προθεσμία για την καταγγελία σύμβασης ορισμένου/αορίστου χρόνου αζημίως, σε περίπτωση μονομερούς τροποποίησης των συμβατικών όρων ή των τιμολογίων από τον πάροχο.

Ο συνδρομητής κινητής τηλεφωνίας ενημερώνεται υποχρεωτικά, όταν υπερβαίνει το 80% των λεπτών ομιλίας/SMS/MB του προγράμματός ή πακέτου προπληρωμένων υπηρεσιών. Ειδικά, για τα MB ενημερώνεται επίσης, υποχρεωτικά, και όταν καταναλώσει το 100% του όγκου.

Εφόσον η βλάβη υπερβαίνει τις δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα δήλωσής της, πρέπει να πιστώνεται αυτόματα και εντός τετραμήνου στον λογαριασμό του συνδρομητή,το τμήμα του παγίου που αντιστοιχεί στη χρονική περίοδο διακοπής των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σε περίπτωση βλάβης, ο συνδρομητής μπορεί να καλεί, χωρίς χρέωση, από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας τη γραμμή εξυπηρέτησης βλαβών που διαθέτει ο πάροχος.

Ο συνδρομητής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση, είτε στα καταστήματα του παρόχου, είτε με αποστολή επιστολής/τηλεομοιοτυπίας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παροχή υπηρεσιών πρέπει να διακόπτεται εντός δύο εργάσιμων ημερών για την κινητή τηλεφωνία και οχτώ για τη σταθερή (εκτός εάν ο καταναλωτής έχει ζητήσει συγκεκριμένη ημερομηνία).

Ο πάροχος δεν επιτρέπεται να επιβάλει τέλος αποσύνδεσης λόγω διακοπής/καταγγελίας είτε σύμβασης αορίστου χρόνου είτε σύνδεσης καρτοκινητής τηλεφωνίας. Επίσης, απαγορεύεται να επιβάλει τέλος ανανέωσης για νέα σύμβαση ορισμένου χρόνου σε υφιστάμενο συνδρομητή με σύμβαση αορίστου χρόνου.

dikaiologitika.gr

Σελίδα 1 από 54

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr