bannerlive

Τελευταία Νέα

Πρόταση για την υλοποίηση της δράσης «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» και στη Χαλκίδα έκανε το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Σπύρος Γεροντίτης, η οποία βρήκε ανταπόκριση από το Δ.Σ του Συλλόγου αλλά και από το Δήμο Χαλκιδέων, η συνεργασία με τον οποίο κρίνεται απαιτητή για να μπορέσει να υλοποιηθεί σωστά. Η πρόταση έχει ως εξής:

Η Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» στοχεύει στην υλοποίηση ενός συνόλου παρεμβάσεων σε εμπορικές περιοχές των πόλεων όλης της χώρας, με στόχο:

  • την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και την οργάνωση  της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Το πρόγραμμα, που αποτελεί βασικό στόχο και τελικά επίτευγμα της ΕΣΕΕ, έχει μεγάλη σημασία για τα εμπορικά κέντρα των πόλεων πανελλαδικά, και οι Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν ευκαιρία αλλά και υποχρέωση απέναντι στις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες που εκπροσωπούν, να διαδραματίσουν το σημαντικό ρόλο που τους αναλογεί για την επιτυχία του, αναδεικνύοντας σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και την τουριστική δυναμική που έχει η κάθε πόλη.

Όσον αφορά τη Χαλκίδα, ο Εμπορικός Σύλλογος θα συνεργήσει με το Δήμο Χαλκιδέων στη βάση της αναβάθμισης και αύξησης της ελκυστικότητας της εμπορικής περιοχής, τόσο για τους κατοίκους της πόλης, όσο και για τους επισκέπτες της. Έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα, με τη χαρτογράφηση (στα πρότυπα της Γεωβάσης) της ευρύτερης εμπορικής ζώνης και μέσα από διαβούλευση με το Δήμαρχο και το επιτελείο του, μπορεί πλέον να προχωρήσει σε μία οριοθέτηση της ζώνης παρέμβασης, αλλά και να προτείνει ποιές συγκεκριμένες δράσεις μπορούν να υιοθετηθούν όσον αφορά τις επιχειρήσεις.

Υπάρχουν δύο ζητήματα που χρειάζεται να συμφωνηθούν από όλους μας. Ποιά πρέπει να είναι η οριοθέτηση και ποιές ακριβώς δράσεις πρέπει να γίνουν από το Σύλλογο. Θα προσπαθήσω να αναπτύξω το σκεπτικό μου και στα δύο.

  • ·Η ζώνη παρέμβασης δεν μπορεί, παρά να είναι το ευρύτερο εμπορικό τρίγωνο της πόλης (με κορυφές του τριγώνου τις αρχές Αβάντων και Κριεζώτου), πάντα σε συνδυασμό με κάθετους δρόμους αλλά και δρόμους-γέφυρες με την Παραλία. Η εμπορική περιοχή θα περιλαμβάνει, όχι μόνο σημεία έντονης οικονομικής δραστηριότητας σήμερα, αλλά και σημεία που οι αναμενόμενες αστικές αναπλάσεις και μεταβολές (όπως αυτή της Αγοράς της Χαλκίδας) προβλέπονται να τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον. Ο στόχος λοιπόν, θα πρέπει να είναι ένα ανοικτό εμπορικό κέντρο, που θα ενώνει το εμπορικό παρελθόν με το παρόν της πόλης, αναδεικνύοντας, όπως προανέφερα, την πολιτιστική και την τουριστική δυναμική της, δίνοντας μία εικόνα του τί θέλουμε από τη Χαλκίδα μας.
  • ·Σε αυτό λοιπόν το ευρύτερο τρίγωνο, θα πρέπει καταρχήν να επιδιώξουμε μία αισθητική ενοποίηση με παρεμβάσεις, είτε επί των καταστημάτων (όπως π.χ. με ομοιόμορφο στέγαστρο ή φωτισμό, χωρίς ωστόσο να υποβαθμίζεται η κάθε ξεχωριστή εμπορική ταυτότητα) εάν και εφόσον συμφωνήσουν οι συνάδελφοι έμποροι, είτε επί των δρόμων με κοινά μόνιμα εφελκυόμενα σκίαστρα ή με φωτιστικές κατασκευές (όπως το επιτυχημένο παράδειγμα της Τσιριγώτη). Αυτή η ενοποίηση, θα υποβοηθηθεί με σήμανση (ταμπέλες κατεύθυνσης στα καταστήματα και φωτιζόμενους ή μη χάρτες) για την καλύτερη καθοδήγηση των επισκεπτών.
  • ·Στη συνέχεια, με τη χρήση πλατφόρμας (στην οποία θα συνδέονται οι καταναλωτές μέσω του wi-fi του mall), θα είναι δυνατή η ενημέρωση για τις προσφορές κάθε επιχείρησης, αλλά και η ένταξη σε σχέση πιστότητας με παροχές μέσω αγορών ή οποιαδήποτε άλλη προώθηση.
  • ·Οι πιο πάνω δράσεις, θα ενισχυθούν με εκδηλώσεις (στα πρότυπα της προσπάθειας τόνωσης της αγοράς που κάνει ο Σύλλογος τα τελευταία 2 χρόνια), που θα ενισχύσουν τον ενιαίο εμπορικό χαρακτήρα του ευρύτερου κέντρου που θέλουμε να δώσουμε.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη Δημοτική αστική παρέμβαση στα σημεία που το έχουν ανάγκη (όπως σε κομμάτια της Κριεζώτου και της Γαζέπη για παράδειγμα), θεωρώ, ότι δίνουν την κατεύθυνση για τα γενικά πλαίσια του open mall της πόλης μας. Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

«Ήρεμη» δύναμη το δίδυμο των φοροτεχνικών Βασίλης Βαρελάς και Αντώνης Νταβαρίας. Ως μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου και υπεύθυνος ΓΕΜΗ ο πρώτος και ως Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών ο δεύτερος, τίμησαν με την παρουσία τους την Λευκή Νύχτα στην Ερέτρια το Σάββατο το βράδυ. Και βέβαια δε θα μπορούσαν να λείπουν από μία εκδήλωση που στόχο είχε μέσα από μία σειρά δράσεων να στηρίξει την τοπική αγορά.

Στο πλευρό των επιχειρηματιών της περιοχής βρέθηκαν οι Βαρελάς και Νταβαρίας τους οποίους στηρίζουν εμπράκτως και μέσα από το θεσμό. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση, με τις γνώσεις, το κύρος αλλά και το «ανάστημα» που απαιτείται. Γι΄ αυτό χαίρουν της εκτίμησης του κόσμου που τους το αναγνωρίζει. Ανάμεσα σε εκείνους που τους εκτιμούν και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Ερέτριας

Εκτεθειμένη αφήνει με δηλώσεις του, ο υποψήφιος με το συνδυασμού Αγιοστρατίτη –Γεροντίτη στις τελευταίες εκλογές, Μάνος Φωτάκης ο οποίος επισημαίνει ότι για να στηρίξει τόσο ο ίδιος όσο και η Ν.Δ το συνδυασμό της στις εκλογές, έγινε συμφωνία για συγκεκριμένα πράγματα, έδωσαν τα χέρια ενώ μετά τις εκλογές δεν τηρήθηκαν τα όσα είχε υποσχεθεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr πριν από λίγο ο κ. Φωτάκης το θέμα που έχει προκύψει με την κα Αγιοστρατίτη έχει προκαλέσει την αντίδραση και άλλων που τη στήριξαν προεκλογικά ξεκαθαρίζοντας ό,τι δεν αφορά την αξιοποίηση του ιδίου σε κάποια θέση.

«Ξέχασε ότι δεν βγήκε Πρόεδρος από μόνη της. Τη στηρίξαμε αφού συμφωνήσαμε κάποια πράγματα. Και ξαναλέω ότι δεν έχει να κάνει με μένα. Εμένα μου μεταφέρουν παράπονα για τον τρόπο που σκέπτεται και που λειτουργεί. Η καρέκλα τελικά σε κάνει άλλο άνθρωπο…» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο κ. Φωτάκης ο οποίος επεσήμανε ότι το θέμα αφορά και το κόμμα της Ν.Δ το οποίο στήριξε την κα Αγιοστρατίτη στις εκλογές αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μάλλον η ίδια δε μπορεί να κάνει κουμάντο.

Είχε μάλιστα προηγηθεί και ανάρτηση του στο fb με ποστάρισμα στον τοίχο της κας Αγιοστρατίτη, σύμφωνα με την οποία την ρωτούσε σχετικά με αυτά που φέρεται πως είχαν δώσει τα χέρια, χωρίς βέβαια εκείνη να του απαντήσει.

«Την καλησπέρα μου κα Αγιοστρατίτη??? Νομίζω ότι πολύ χρόνο έχετε δώσει σε άτομο,? Που δεν ηπάρχει λόγος να βρίσκεται στη θέση που ανήκει. Στο δικό μας συνδυασμό !?? Και σας θυμίζω ότι δεν κάνατε μόνο εσείς ΑΓΩΝΑ για να γίνετε ΠΡΟΕΔΡΟΣ!????» έγραψε στο fb ο κ. Φωτάκης στις 27.6.18….

36410177 2186030381423789 8725092552765603840 n

 

Αναμένοντας την απάντηση της κας Αγιοστρατίτη για ένα θέμα που κάνει από χτες το γύρο του διαδικτύου.

Από την Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων και συγκεκριμένα από την Πρόεδρο Κατερίνα Κυριάκου-Καλαμιώτη, έγινε σχετική ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:

  • Την Τρίτη 19/6/2018 δόθηκαν στις Σχολικές Καθαρίστριες τα Ατομικά Μέσα Προστασίας, που αφορούν είδη ένδυσης υπόδησης και γάλατα.
  • Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των σχολικών καθαριστριών και σχολικών τροχονόμων, η μισθοδοσία μηνός Μαΐου 2018, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε εισπράξει ακόμα την αντίστοιχη επιχορήγηση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
  • Επίσης εγκρίθηκε ο απολογισμός μας οικονομικού έτους 2017 από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προηγούμενη συνεδρίαση του την Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Ομόφωνα ψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση που καταθέτει ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου για χρηματοδότηση με τίτλο: «Έγκριση προγραμματικής σύμβασης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α με το Δήμο Κύμης Αλιβερίου για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων.» ,για την υποβολή πρότασης , με τίτλο πράξης: «Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού και Κεντρικών συλλεκτήρων αποχέτευσης Δ.Ε. Αυλώνος.».

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ Φώτης Αναστασίου ο οποίος σε συνέντευξη του το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη επεσήμανε ό,τι ο δήμος αναζητά χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, καταθέτοντας μία συγκεκριμένη πρόταση. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ό,τι θα χρηματοδοτηθεί το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με την πρόταση.

«Υπήρχε ένα δημοπρατημένο έργο από παλιά εκεί που είχε να κάνει με την κατασκευή ΒΙΟΚΑ Αυλώνος» είπε ο κ. Αναστασίου και συνέχισε: «Ήταν μελέτη-κατασκευή. Για κάποιους λόγους δεν πληρώθηκε ο εργολάβος, έκανε καταγγελία της σύμβασης. Συγκεκριμένα το είχε εντάξει στο ΘΗΣΕΑΣ ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης και μετά ο κ. Θωμάς το είχε εντάξει σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Απεντάχθηκε γιατί ήταν μελέτη-κατασκευή και δεν πληρώθηκε ο εργολάβος. Και στην πορεία το Υπουργείο προσπαθώντας να περιορίσει τα οικονομικά, το είχε απεντάξει».

Ο κ. Αναστασίου επισημαίνει ό,τι με την ευκαιρία που δίνεται στο δήμο μέσα από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η δυνατότητα να καταθέσει πρόταση όχι μόνο για την κατασκευή του ΒΙΟΚΑ Αυλώνος το οποίο είναι το υποέργο (1), αλλά εντάξαμε και τους κεντρικούς συλλεκτήρες στο όριο των 5.000.000€ , το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Τίποτα όμως δεν θεωρείται δεδομένο για τη χρηματοδότηση της εν λόγω πρότασης από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, η οποία όμως πρόταση δεν αφορά όλη τη Δ.Ε Αυλώνος. Ο κ. Αναστασίου ανέφερε σχετικά:

«Είναι γεγονός ό,τι για να καλύψουμε όλη τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, το ύψος έφτανε τα 7.500.000€. Περιοριστήκαμε στο όριο των 5.000.000€, στο οποίο μας δίνει τη δυνατότητα το Υπουργείο για να μπορέσουμε να καταθέσουμε πρόταση. » Ο κ. Αναστασίου σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος που εξαιρούνται από την πρόταση δήλωσε:

«Υπάρχει μελέτη ξεχωριστή που αφορά το κομμάτι Αχλαδερή, Συκιές, Περιβόλια κτλ που ουσιαστικά αυτό μένει απ΄ έξω το οποίο είναι γύρω στα 2.700.000€ το οποίο θα δούμε πως και που θα το εντάξουμε στη συνέχεια, αν μας εγκριθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η πρόταση που έχουμε κάνει. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα λύματα στο Αυλωνάρι και πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση προτάσεων στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι τελειώνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα γίνει η αξιολόγηση των προτάσεων και αν εγκριθεί η πρόταση που αφορά το ΒΙΟΚΑ Αυλωναρίου θα προχωρήσουν και στη χρηματοδότηση του έργου. Βέβαια ο κ. Αναστασίου επεσήμανε ό,τι το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ δίνει τη δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων για περιοχές όπως Δ.Ε Αυλώνος που ανήκουν στην κατηγορία Δ, δηλαδή είναι κάτω από 2000 κατοίκους. Από το ΥΠΠΕΡΑΑ δεν έχουν ανακοινωθεί προγράμματα που να αφορούν αυτές τις περιοχές. Αν ανακοινωθούν και προβλέπουν τις περιοχές αυτές, και δεν χρηματοδοτηθεί η πρόταση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, θα προσπαθήσουν να το εντάξουν αλλού.

«Οι ανάγκες στο σύνολο της Ελλάδας θα είναι μεγάλες, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο ως προς τη χρηματοδότηση της πρότασης από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» είπε ο κ. Αναστασίου ο οποίος ανέφερε ό,τι ούτε η ΔΕΥΑΚΑ μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα με τόσο υψηλό κόστος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΑ ΦΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

 

 

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε απάντησε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό του φετινού Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας τα έξοδα του οποίου σύμφωνα με την κα Ζλακώνη άγγιξαν τις 165.000€.

Η κα Ζλακώνη αν και είχε προκληθεί πολλές φορές για να μιλήσει αναλυτικά για τα έξοδα του καρναβαλιού από τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Μιτζιφίρη εδώ και αρκετούς μήνες, προφανώς έκρινε ότι δεν θα έπρεπε δημόσια να αναφέρει για να γνωρίζουν οι δημοτες για παράδειγμα πόσο στοίχισε ο Δούρειος Ίππος, καθώς και το που δαπανήθηκαν τα χρήματα για το καρναβάλι. Αρκέστηκε ότι οι δαπάνες είναι στο διαύγεια και είναι νόμιμες.

Η κα Μιτζιφίρη μάλιστα ρώτησε κάποιους από τους συμβούλους του κ. Παγώνη αν γνωρίζουν πόσο στοίχισε ο Δούρειος Ίππος ενώ της καταλόγισε ότι είχε οδηγό, υπάλληλο με πλαστά χαρτιά.Κάτι που η κα Ζλακώνη διέψευσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με τα έξοδα του καρναβαλιού η κα Ζλακώνη είχε δεσμευτεί ότι θα έδινε και συνέντευξη τύπου. Κάτι που φυσικά μέχρι τώρα δεν έκανε αλλά αρκέστηκε σε βραβεία που τυχόν θα πάρει ο ΔΟΑΠΠΕΧ και καλά για τη πρωτότυπη ιδέα!

«Γιάννης κερνάει…Γιάννης πίνει» όπως ανέφεραν κάποιοι από τους παραβρισκόμενους!

Είναι τύχη να γνωρίζεις ανθρώπους που η ιστορία τους έχει περάσει στους ήρωες… Ένας ήρωας που ζει ανάμεσα μας όμως είναι και ο Παναγιώτης Πολύχρονος. Μέσα από τη δουλειά του έχει αποδείξει ό,τι δε μασάει να τα βάλει ακόμα και με επικίνδυνους κακοποιούς. Την ίδια ώρα, όσοι ξέρουν καλά τον Παναγιώτη Πολύχρονο γνωρίζουν καλά ό,τι έχει αυτό που λέει ο λαός: «Ψυχή μικρού παιδιού»…Ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος παράλληλα, προσφέρει ανιδιοτελώς όπου μπορεί στηρίζοντας τον αγώνα για το συνάνθρωπο.

Ο φακός του eviakosmos.gr τον «συνέλαβε» στον 3ο Φιλανθρωπικό αγώνα του ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ στην Κύμη, την Κυριακή το πρωί. Ο Παναγιώτης είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας του ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩ και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη απέδειξαν ό,τι όταν υπάρχει αγάπη για το συνάνθρωπο όλα μπορούν να γίνουν! Σημαντική και αθόρυβη η συμβολή του Παναγιώτη Πολύχρονου!!!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μάϊου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, εσπερίδα με θέμα: Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών 120 δόσεων (Νόμος 4469/2017), ασφαλιστικός (Νόμος 4387/2016) που διοργάνωσαν οι φοροτεχνικοί-λογιστές, επιμελητηριακοί σύμβουλοι, Βασίλης Βαρελάς και Αντώνης Νταβαρίας.

Ο Βασίλης Βαρελάς αναφέρθηκε στα δικαιολογητικά που ζητούνται και στη δυσκολίες που υπάρχουν για τη συλλογή αυτών καθώς βγάζουν εκτός, αρκετούς επιχειρηματίες.

Με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Γεγεμάδης Γεώργιος πτυχιούχος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών με σπουδές Νομικής Queen Mary University of London και Οικονομικών στο York University Torontoκαι Αντώνης Δεσπότης Οικονομολόγος ΑΕΙ Τομέας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σύμβουλος Εργασιακών και Ασφαλιστικών Σχέσεων, οι οποίοι απάντησαν στα ερωτήματα του κοινού και έλυσαν τις απορίες τους σε ερωτήματα όπως ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση, πως γίνεται η διαδικασία κ.α

Την εσπερίδα παρακολουθησαν δικηγόροι, λογιστές, επιχειρηματιες κ.α

DSC 5021

DSC 5023

DSC 5030

DSC 5032

DSC 5034

DSC 5037

DSC 5038

DSC 5059

DSC 5063

 

Τη Δευτέρα στις 4:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Εύβοιας εσπερίδα με θέμα: Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών 120 δόσεων (Νόμος 4469/2017), ασφαλιστικός (Νόμος 4387/2016). Την εσπερίδα διοργανώνουν οι επιμελητηριακοί σύμβουλοι, λογιστές-φοροτεχνικοί Αντώνης Νταβαρίας, Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών και Βασίλης Βαρέλας, Υπεύθυνος Συντονισμού ΓΕΜΗ και επιχειρήσεων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου για το θέμα αυτό.

Εισηγητές είναι οι κ.κ. Γεγεμάδης Γεώργιος πτυχιούχος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών με σπουδές Νομικής Queen Mary University of London και Οικονομικών στο York University Toronto και Αντώνης Δεσπότης Οικονομολόγος ΑΕΙ Τομέας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σύμβουλος Εργασιακών και Ασφαλιστικών Σχέσεων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου την Πέμπτη 26 Απριλίου το απόγευμα, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Νίκος Φωκίτης απευθυνόμενος στο σώμα δήλωνε δημόσια την αποχώρηση του από τη συνεδρίαση προσβεβλημένος όπως είπε από την αντιμετώπιση του από την διοίκηση και ειδικότερα από το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μαραγκό.

«Ήθελα να σας ενημερώσω ό,τι θα αποχωρήσω από την αποψινή συνεδρίαση. Έχω καταθέσει ένα θέμα για συζήτηση το οποίο δεν ήρθε ούτε στο αποψινό συμβούλιο ούτε στο προηγούμενο» είπε ο κ. Φωκίτης και συνέχισε: «Θεωρώ ό,τι είναι προσβολή προς εμένα και δε θα μπορέσω να παραβρεθώ. Δε φταίει όλο το προεδρείο. Ο γενικός γραμματέας έπρεπε να το έχει προβλέψει…»

Το θέμα προσπάθησαν να σώσουν τα μέλη της Διοικητικής ζητώντας συγνώμη από τον κ. Φωκίτη. Του είπαν μάλιστα ό,τι καλό είναι την επόμενη φορά να ενημερώσει και την διευθύντρια για να μην τον ξεχάσουν πάλι προκειμένου να μεριμνήσει για να έρθει το θέμα του προς συζήτηση στο Δ.Σ.

Με την Πρόεδρο Βουλα Αγιοστρατίτη να του ζητάει συγνώμη επισημαίνοντας του ό,τι την περ. εβδομάδα είχαν μια χαοτική κατάσταση στο Επιμελητήριο σε σημείο που κλήθηκε να πάρει αποφάσεις πολύ βιαστικές μόνη της, όπως είπε, με τη Διευθύντρια!!!

Απορίας άξιο είναι πως δεν πήρε το λόγο Γιάννης Μαραγκός, στον οποίο απευθύνθηκε ο κ. Φωκίτης. Ο οποίος στη συνέχεια, σε δήλωση του στο eviakosmos.gr, ανέφερε ό,τι είχε ενημερώσει τον κ. Φωκίτη ό,τι τρέχει όλη την εβδομάδα για προσωπικές του υποθέσεις και πως δεν προλαβαίνει να βάλει το θέμα. Και επειδή το θέμα του αφορά συζήτηση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και μπορεί κάλλιστα να συζητηθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις, δεν έκρινε ό,τι ήταν κάτι επείγον. Αν και τα είχε αναφέρει όλα τα παραπάνω στον κ. Φωκίτη, όπως μας δήλωσε ο κ. Μαραγκός, εκείνος το έφερε το θέμα.

Ο κ. Φωκίτης δεν αποχώρησε τελικά από τη συνεδρίαση μετά τα όσα ειπώθηκαν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

 

Σελίδα 1 από 52

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr