bannerlive

Τελευταία Νέα

Με μία ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος Αιδηψού, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού και ο Σύλλογος Υδροθεραπευτηρίων Λουτρών Αιδηψού επισημαίνουν την αναγκαιότητα να σταματήσουν όλες εκείνες οι πρακτικές που δυσφημίζουν το τουριστικό προϊόν της Λουτρόπολης με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και αφορούν το ΒΙΟ.ΚΑ Αιδηψού.

Η ανακοίνωση των Συλλόγων

 anakoinosi silogon aidipsos

Τη συμμετοχή της για τέταρτη συνεχή ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην "ITB 2019". Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 6 έως 10 Μαρτίου 2019.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας παρουσιάστηκαν ποιοτικοί τουριστικοί προορισμοί τεσσάρων εποχών από την Βοιωτία, την Εύβοια, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα.

Τα αποτελέσματα για το σύνολο της Περιφέρειας ήταν θετικά καθώς η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 160.000 επισκέπτες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς του τουρισμού, τουριστικούς πράκτορες και ΜΜΕ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Αθλητισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς: "Μετά την TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, σειρά έχει η ITB του Βερολίνου. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού της, δίνει ένα δυναμικό παρών με τα αποτελέσματα της παρουσίας αυτής να είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Είμαστε πολύ περήφανοι που η συμμετοχή μας σε εκθέσεις τέτοιου βεληνεκούς είναι πλέον θεσμός και κάθε φορά γινόμαστε όλο και καλύτεροι".

b1

b3

b4

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος το Καρναβάλι που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αυλωναρίου. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του η τοπική κοινωνία η οποία συμμετείχε ενεργά και φέτος στην παρέλαση των Καρναβαλιστών το απόγευμα του Σαββάτου.

Περισσότερα γκρουπ, σχολεία, σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή πήραν μέρος στην παρέλαση των Καρναβαλιστών με καυτά θέματα όπως κάθε χρόνο και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που το παρακολούθησε.

karnav13

karnanl03

karnanl01 1

karn1e

 karnavla

karnavlb

karnavlc

karnavl1

karnanl02

 

karnavl2

karnavl3

karnavl4

karnavl6

 

karnavl7

 karnavl29

 

Ως ομιλητής συμμετείχε ο Φάνης Σπανός στο Delphi Economic Forum, που διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στους Δελφούς, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνεδρία με θέμα «Τοπική και Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία» συμμετείχαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας στα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης Αλέκος Κρητικός και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

Ο Φάνης Σπανός μίλησε τόσο για τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που παρέχει η αξιοποίηση των εργαλείων του ΕΣΠΑ και πως αυτές έχουν αξιοποιηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσο και για τα προβλήματα που καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις την απορρόφηση των πόρων μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση, εστιάζοντας σε αυτό της γραφειοκρατίας. Τέλος, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώσουν και ποιοτικά και ποσοτικά τις διαδικασίες απορρόφησης και τον αντίκτυπο των διαρθρωτικών πόρων στη χώρα.

Με το πέρας της συζήτησης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχω στο Φόρουμ. Μια διοργάνωση που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη. Σήμερα είχα την ευκαιρία να καταθέσω τις απόψεις μου σε ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ, με ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης. Μιλήσαμε για το ΕΣΠΑ καταθέτοντας τόσο τους προβληματισμούς όσο και της προτάσεις μου προκειμένου να πετύχουμε καλύτερη απορρόφηση και να σχεδιάζεται με τρόπο τέτοιον που να ταυτίζεται με τις πραγματικές ανάγκες των κοινωνιών. Είναι ώρα να περάσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση και να φέρουμε τις αποφάσεις κοντά στον πολίτη».

Η Ε.Φ.Ε.Ε. Εύβοιας ενημερώνει ότι διοργανώνει τα κάτωθι σεμινάρια:

1) Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 ώρες 16:45 – 21:00

Με θέμα: «ΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕΠΕ – ΕΡΓΑΝΗ»

2) Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 ώρες 09:30 – 14:00

Με θέμα: «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Εύβοιας (Χαλκίδα – Ελ. Βενιζέλου 12, 2ος όροφος)

Παράταση εργασιών ζήτησε ο ανάδοχος του έργου που αφορά το χώρο του παζαριού στο Αυλωναρι διότι δεν έχει πληρωθεί. Το έργο είναι συγχρηματοδότηση ΔΕΗ (85%) και Δήμος Κύμης Αλιβερίου (25%) και ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και σταμάτησε προσωρινά για τη διεξαγωγή του παζαριού τον Οκτώβριο. Από τότε σιγή ιχθύος εν τη ερήμω…Κανένας από τους αρμοδίους του δήμου δε γνώριζε, και πολύ δε μάλλον ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης για ποιο λόγο έχει σταματήσει το έργο;

Ο κ. Κότσαρης έλεγε στους δημότες ότι το έργο ξεκινάει από μέρα σε μέρα καθώς ο ανάδοχος ολοκληρώνει ένα έργο σε άλλη Δημοτική Ενότητα και θα επιστρέψει στο Αυλωνάρι μετά. Τυγχάνει και είναι ο ίδιος έχει πάρει και τις υπόλοιπές ασφαλτοστρώσεις που είναι να γίνουν στο Αυλωναρι. Την ίδια ενημέρωση είχαμε και εμείς από τον Αντιδήμαρχο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του για το θέμα.

Αντ’ αυτού, άλλα ειπώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Έργων του δήμου Νίκο Μπαράκο στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ την περ. Δευτέρα το βράδυ. Ο λόγος που έχει σταματήσει το έργο στο Αυλωνάρι είναι ότι εδώ και πάνω από 6 μήνες ο ανάδοχος του έργου παραμένει απλήρωτος! Οσο για τα χρήματα που του οφείλουν; Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μπαράκος είναι 10.000€. Και αναρωτιέται κανείς αν είναι χρήματα που πρέπει να δώσει και η ΔΕΗ αν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μπουν στο λογαριασμό ως οφείλαν στην ώρα τους και αν ο δήμος έχει πληρώσει στον ανάδοχο το ποσό που του αναλογεί καθώς πάνω σε αυτό δεν αναφέρθηκε καθόλου ο κ. Μπαράκος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώην Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιάννης Κούκης, ο οποίος είχε επισημάνει να δρομολογηθούν μία σειρά έργων εδώ και 3 χρόνια για το Αυλωνάρι.

«Αυτό το θέμα με τις ασφαλτοστρώσεις είναι πολύ σοβαρό. Εγώ έχω φύγει δύο χρόνια από τη θέση του Αντιδημάρχου. Αυτά τα είχαμε πει εδώ και 3 χρόνια. Υπάρχουν άτομα που είναι πολύ άρρωστα και τους έχουμε τάξει ένα δρόμο. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τα στοιχειώδη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Δηλαδή, αυτά τα 10 έργα που ήταν να γίνουν στο Αυλωνάρι, έχουμε που τους το λέμε τρία χρόνια ότι θα τα κάνουμε. Δεν ξέρω. Πρέπει να βρούμε μία λύση.»

 

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ

 

 

Τη λαϊκή Κονιστρών επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Βάσω Παππά και συνομίλησε με τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι μικροπωλητές αναφέρθηκαν στα θέματα που τους απασχολούν και ευχήθηκαν στην κα Παππά καλή επιτυχία. Στη συνέχεια, η υποψήφια δήμαρχος απόλαυσε τη ζεστή φιλοξενία των θαμώνων του ΚΑΠΗ. Κάθισε και συνομίλησε μαζί με τους «σοφούς» ανθρώπους της τρίτης ηλικίας απολαμβάνοντας μαζί τους τσιπουράκι. Συζήτησε μαζί τους για προβλήματα της 3ης ηλικίας με το χιούμορ και τη σοφία των ανθρώπων που ''έχουν δει τα μάτια τους πολλά!'' είχε σίγουρα να πάρει πολλά από αυτούς που την είδαν με καλό μάτι ως υποψήφια σε ένα δήμο με πολλά προβλήματα…

papa konistra 3

papa konistra2

 Το Καρναβάλι είναι θεσμός και στο Αυλωνάρι με τον Εμπορικό Σύλλογο για ακόμα μία χρονιά να μπαίνει μπροστά και να στηρίζει δυνατά αυτή την προσπάθεια που αγαπήθηκε από όλους. Η συμμετοχή όλο και περισσότερων καρναβαλιστών κάθε χρόνο από τις γύρω περιοχές, δυναμώνει ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια. Φέτος το καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί στο Αυλωνάρι, το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Μαρτίου.

Κι επειδή στηρίζουμε όλοι αυτή την προσπάθεια δίνουμε ραντεβού σε ένα ξέφρενο πάρτι μασκέ που διοργανώνει ο Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Αυλωναρίου, στο Αυλωνάρι. Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου το βράδυ, διασκεδάζουμε με τον dj Βασίλη Καλογήρου στο Κέντρο Εκδηλώσεων Γεωργιάδη. Είσοδος 3 ευρώ. Με τα έσοδα να διατίθενται για την διεξαγωγή του φετινού καρναβαλιού στο Αυλωνάρι.

Προσοχή! Το πάρτι είναι ΜΑΣΚΕ!

karnavali avlonari1

Την Τετάρτη, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε έφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, καλεσμένος ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης ενημερώνει για τους τρόπους που μπορείτε να ρυθμίσετε τα πυρόπληκτα δάνεια και τα δάνεια που έχετε με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Συντονιζόμαστε στις 10 το πρωί στην πιο δυνατή συχνότητα του ραδιοφώνου ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm και διαδικτυακά www.90fm.gr

Σε συνάντηση που είχαν χτες Τετάρτη 6-2-2019 οι Βουλευτές Εύβοιας κ.κ Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση παρουσία επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα και εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Εύβοιας τους κ. Γιάννη Μαραγκού και Σπύρου Κουτσαύτη, ενημερώθηκαν για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν επέτρεπε τη ρύθμιση των δανείων που είχαν ληφθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατόπιν επιτυχούς διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς από τη Δευτέρα 11/2/2019 όσοι έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων και των πυρόπληκτων) θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στη ρύθμισή τους.

51813432 936376730086567 8615985883637612544 n

Σελίδα 1 από 57

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr