Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Κουλουρίδης για το master plan του ΟΛΝΕ: «Θα έχουμε δημόσιο λιμάνι στη Χαλκίδα;- Δεν ακούγεται τσιμουδιά … Ή τους έχουνε μπουκωμένους και δε μιλάει κανείς ή είναι άσχετοι»

Έληξε σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, η προθεσμία για το master plan του ΟΛΝΕ στο Ν. Ευβοϊκό, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, ο Κώστας Κουλουρίδης, εκπρόσωπος για θέματα λιμενικών εγκαταστάσεων και master plan της περιφερειακής παράταξης Στερεάς Ελλάδας «Στερεά Υπεροχής» , με επικεφαλής το Δημήτρη Αναγνωστάκη. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουλουρίδης διετέλεσε επι 8 χρόνια μέλος του Δ.Σ του ΟΛΝΕ.

Με αφορμή το γεγονός ότι λήγει σήμερα η προθεσμία του master plan που αφορά το Ν. Ευβοϊκό, ο κ. Κουλουρίδης καταγγέλλει ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση από τον ΟΛΝΕ σε συνεργασία με την εταιρία που έχει αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου που αφορά ουσιαστικά τον χωροταξικό σχεδιασμό του Ν. Ευβοϊκού. Ενώ θα έπρεπε το master plan, όπως ο ίδιος επισημαίνει να είναι σε γνώση του Δήμου Χαλκιδέων, της Περιφέρειας, των φορέων και συλλόγων και όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν σ αυτούς.

Αντ’ αυτού, η προθεσμία υποβολής τυχόν αντιρρήσεων ή άλλων προτάσεων που σχετίζονται με την εκπόνηση του master plan του Νότιου Ευβοϊκού λήγει αύριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με το λιμάνι της Χαλκίδας. Θα υπάρχει δημόσιο λιμάνι;, Τι γίνεται με την μαρίνα; Τι θα γίνει με την μετεγκατάσταση της ιχθυόσκαλας, ποια η τύχη του καρνάγιου, τι θα γίνει με το θαλάσσιο χώρο στον ΟΣΕ, είναι μερικά από τα θέματα που θίγει στη συνέντευξή του ο κ. Κουλουρίδης.

«Η εκπόνηση του master plan αυτού ξεκινά επι εποχής Τσέργα. Έγινε στη συνέχεια ένας διαγωνισμός που συμμετείχε ένας και βγήκε πρώτος. Αυτό δεν το ψήφισα ποτέ και σαν αντιπρόεδρος του Οργανισμού και σαν Πρόεδρος. Και δεν ψήφισα να πληρωθεί η Εταιρία αυτή. Απεδείχθη κατά την άποψή μου ότι η εταιρία αυτή δε λειτουργεί σωστά» είπε ο κ. Κουλουρίδης και συνέχισε:

«Όταν λέμε διαβούλευση, εννοούμε να συμμετέχει κύρια η εταιρία που είναι υποχρεωμένη να κάνει τη μελέτη του Ν. Ευβοικού. Γι’ αυτό πληρώθηκε με ένα ποσό γύρω στα 200.000€. Κατά την άποψή μου αυτή τη μελέτη μπορούσε να την κάνει και ο ΟΛΝΕ μόνος του. Γιατί αυτή τη στιγμή τελειώνει η διαβούλευση. Αυτή η διαβούλευση τι στοιχεία είχε; Ότι πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φορείς. Θα έπρεπε να καταθέσουν όλες οι παρατάξεις τις απόψεις τους για κάτι που θα μας απασχολήσει για πάνω από 100 χρόνια. Γιατί αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να το αλλάξεις μετά από 10 χρόνια».

Η πρώτη απορία που εξέφρασε ο κ. Κουλουρίδης σε ότι αφορά το συγκεκριμένο master plan, είναι αν η Χαλκίδα θα έχει δημόσιο λιμένα μετά από αυτό. «Δημόσιο λιμάνι η Χαλκίδα θα έχει με τη βιομηχανική ζώνη της περιοχής της Βοιωτίας; Γι’ αυτό τον όγκο μεταφορών θα έχουμε δημόσιο λιμένα ή θα έχει ο Στασινόπουλος όλα τα λιμάνια του Ν. Ευβοϊκού, και όχι μόνο;» είπε ο κ Κουλουρίδης και συνέχισε:

«Ο Δήμος της Χαλκίδας έπρεπε να ερωτηθεί πρώτος. Αυτή τη στιγμή ο δήμος δεν έχει κάνει συμβούλιο για τη διαβούλευση. Και δεν είναι ευθύνη του δήμου μόνο. Είναι ευθύνη και της εταιρίας. Γιατί η εταιρία είχε κάνει μία διαβούλευση επι διοίκησης Παπανδρέου. Που ήταν ένα φιάσκο. Ένα αστείο πράγμα. Καταρχήν, τι λιμάνι θα έχουμε; Θα έχουμε ιδιωτικό θα έχουμε δημόσιο; Όταν λες Νότιο Ευβοϊκό, εννοούμε τον κύκλο της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ της Υψηλής και της Γέφυρας του Ευρίπου».

Σε ότι αφορά την μεγάλη μαρίνα, ο κ. Κουλουρίδης ανέφερε ότι προβλέπεται η κατασκευή της από τη μικρή γέφυρα μέχρι που αφού δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει για να τροποποιηθεί η σιδηροδρομική γραμμή. «Η μαρίνα η μεγάλη προβλέπεται από τη μικρή γέφυρα και όπως πάει η σιδηροδρομική γραμμή να βγει στην Υψηλή γέφυρα, δηλαδή προς το Τσιμαντάδικο» είπε ο κ. Κουλουρίδης και συνέχισε: «Το προικώο της Χαλκίδας όπως είχα πει και στο δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας είναι ο Νότιος Ευβοϊκός. Τι θα κάνεις μέσα σε αυτό τον κόλπο».

Ο κ. Κουλουρίδης επισημαίνει την κίνηση επι Παπανδρέου να δοθεί στο Στασινόπουλο ένα μεγάλο λιμενικό χώρο του Τσιμεντάδικου. «Δόθηκε πριν τη διαβούλευση. Αυτό, αν υπήρχε κάποιος εισαγγελέας θα έπρεπε να τους συλλάβει. Για ποιο λόγο έχεις δώσει το χώρο από τη στιγμή που ήξερε ο Οργανισμός ότι θα γίνει master plan στο Ν. Ευβοϊκό. Πώς εσύ έδωσες πριν το master plan και τα αποτελέσματα του, έδωσες χώρο σε κάποιον ιδιώτη που ο ιδιώτης αυτός ήταν ο πρώτος σε τονάζ στο δημόσιο λιμάνι.

Δηλαδή, έδωσες τον όγκο δουλειάς του δημόσιου λιμένα της Χαλκίδας, σε έναν ιδιώτη που τον είχες πελάτη. Δηλαδή, έδωσες στον πελάτη σου, σα δημόσιο τη δουλειά… Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα έτσι όπως πάει το master plan είναι ότι δημόσιο λιμάνι δεν θα υπάρχει. Θα είναι κάτω από την κυριαρχία του Στασινόπουλου. Αν ανατρέξουμε στη μελέτη της Λεοντή που λέγαμε ότι το λιμάνι είναι μεταξύ Ναυπηγείων και Τσιμεντάδικου. Αυτό έχει τελειώσει.

Δεν το συζητάει κανείς. Οπότε αν φτιαχτεί μέσα στο Τσιμεντάδικο και το λιμάνι, αυτό αποδεικνύει ότι και το Τσιμεντάδικο τελείωσε σα Τσιμεντάδικο και θα πάει προφανώς σε μικτή χρήση Τσιμέντα και Στασινόπουλος, μαζί. Για ένα λιμάνι εμπορευματικό. Εξυπηρέτηση μίας επιχείρησης του Βιομηχανικού Πάρκου της Βοιωτίας. Στασινόπουλος! Και ο Στασινόπουλος προφανώς είπε αν έχω μεγάλο όγκο δουλειάς στο λιμάνι θα δίνω δουλειές και στον παλιό εμπορευματικό λιμένα. Δηλαδή, θα ελέγχει και τον άλλο εμπορευματικό λιμένα που στο Master plan συζητάμε ότι εκεί θα μπούνε με θέα, σκάφη τουριστικά. Εκεί που δόθηκε στο Στασινόπουλο είναι μέσα στο θεατράκι εκεί που γινόταν μάχη τότε μη γίνει κάποια βιομηχανική ανάπτυξη στην περιοχή γιατί είναι το θεατράκι. Εκεί θα δένει η μαούνα του Στασινόπουλου. Και δεν ακούγεται τσιμουδιά μέσα στη Χαλκίδα. Ή τους έχουνε μπουκωμένους και δε μιλάει κανείς ή είναι άσχετοι… » είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουλουρίδης.

Σε ότι αφορά την εταιρία που εκπονεί το master plan, ο κ. Κουλουρίδης σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέντευξή του έχει στείλει επιστολή και ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για όσα προβλέπονται για το Ν. Ευβοϊκό χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση. Σε ότι αφορά την ιχθυόσκαλα έχουν μείνει στη σκέψη ότι θα μεταφερθεί στα «Βρυσάκια» του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων μετά από δήλωση και του κ. Ψαθά ότι έχει χώρο να πάει εκεί.

«Τι θα γίνει με τον υπάρχοντα χώρο της ιχθυόσκαλας; Στη συζήτηση έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να γίνει Συνεδριακό Κέντρο. Μέσα στην ΑΚΦΑ, είχανε βάλει καρνάγιο. Έδινες το δικαίωμα εκεί πέρα να τινάξεις τη Χαλκίδα στον αέρα. Έχεις Ναυπηγεία και συζητάς που θα πάει το καρνάγιο; Το καρνάγιο θα πάει μες τα Ναυπηγεία» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Κουλουρίδης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουλουρίδης έθεσε τον προβληματισμό ακόμα και αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο ΟΛΝΕ ή θα περάσουν όλα στο ΤΑΙΠΕΔ. Τέλος, αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του λιμένα της Κύμης. Στα υδροπλάνα που θα είχαν ως βάση τον Άγιο Στέφανο. Αναφορά έκανε ο κ. Κουλουρίδης και στην αξιοποίηση του λιμανιού της ΣΕΛΜΑΝ.

«Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους οργανισμούς. Θα υπάρχει αυτοδιοίκηση στους Οργανισμούς ή θα μεταφερθούν σε άλλους φορείς. Και ποιος είναι ο Φορέας; Θα πάρει ο δήμος κάποιους χώρους ή το ΤΑΙΠΕΔ; Έχουνε σχέση με τα λιμάνια …» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουλουρίδης. (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ www.90fm.gr)

Τέλος, ο κ. Κουλουρίδης απευθυνόμενος στην εταιρία που εκπονεί το master plan για το Νότιο Ευβοϊκό για την οποία επισημαίνει ότι εκείνος τους υπέδειξε τα σημεία όταν ήταν στον ΟΛΝΕ περιμένει με επιχειρήματα να ακούσει τι θα γίνει και πως κατέληξαν σε αυτή την πρόταση. «Αυτός που πρέπει να μου πει αν η πρόταση μου ευσταθεί, είναι ο τεχνικός σύμβουλος» δήλωσε ο κ. Κουλουρίδης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM KAI ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 21:16