Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωση Επιχειρηματιών Αυλωναρίου: Επιστολή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του ΙΚΑ Κύμης

Με επιστολή της η Ένωση Επιχειρηματιών Αυλωναρίου και Περιχώρων αντέδρασε άμεσα στην απόφαση για υποβάθμιση του καταστήματος της Κύμης. Με επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς ζητά την αναβάθμιση του συγκεκριμένου καταστήματος και σε ότι αφορά το επιπλέον προσωπικό αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών αυτού, για καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Την επιστολή διαμαρτυρίας υπογράφουν ο Πρόεδρος Νίκος Φωκίτης και ο Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Πάλης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Μετά από βάσιμες πληροφορίες σχετικά με την υποβάθμιση του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Εύβοιας (ΙΚΑ) με έδρα την Κύμη, ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και τα υπόλοιπα μέλη που απαριθμεί η Ένωση μας, εκφράζουν την αντίδραση τους, θεωρώντας όλο αυτό που γίνεται μία ακόμα κατάφορη αδικία για τον τόπο σε βάρος των πολιτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι και τα μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών Αυλωναρίου και Περιχώρων δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Με δεδομένο ότι η υποβάθμιση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όσους συναλλάσσονταν μέχρι τώρα με το συγκεκριμένο υποκατάστημα και θα αναγκάζει τον κόσμο από την ευρύτερη περιοχή να μεταβαίνει στο κοντινότερο που είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στο Αλιβέρι ζητάμε ΑΜΕΣΑ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, την ανάκληση της απόφασης που αφορά στο κλείσιμο του Υποκαταστήματος ΙΚΑ της Κύμης.

Αιτούμαστε δε, την επάνδρωση με επιπλέον καταρτισμένο προσωπικό, του εν λόγω υποκαταστήματος, προκειμένου να ανταποκρίνεται επάξια καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των συναλλασσόμενων με αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί μέχρι σήμερα και τους δημότες της Σκύρου. Εκτός από τους πολίτες της Δ.Ε Κύμης και της Δ.Ε Κονιστρών, αλλά και την Δ.Ε Αυλώνος.

Συνεπώς, είναι επιτακτική η ανάγκη το συγκεκριμένο κατάστημα να αναβαθμιστεί και ως προς το προσωπικό και ως προς την παροχή υπηρεσιών στο κοινό. Δεδομένης της κατάστασης, σας ενημερώνουμε ότι το αντίστοιχο υποκατάστημα στο Αλιβέρι δε διαθέτει ούτε καν προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των Δ.Ε Αλιβερίου, Δ.Ε Αμαρυνθίων και Στυρέων, πολλές φορές και μέρος των πολιτών της Καρύστου. Και αντί να λύσει προβλήματα, θα επιβαρυνθεί με περισσότερες υποχρεώσεις στις οποίες δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να την «πληρώνει» και πάλι ο πολίτης!

Μετά τα παραπάνω, έχει καταστεί σαφές ότι η υποβάθμιση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ της Κύμης μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει αφήνοντας «μετέωρο» ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, τόσο στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, όσο και στο Δήμο Σκύρου αλλά ακόμα και στο Δήμο Καρύστου.

Παρακαλούμε όπως άμεσα αξιολογήσετε τα παραπάνω και συνταχθείτε με την πρόταση-αίτημα μας, το ΙΚΑ Κύμης να αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                                                                               Ο Γενική Γραμματέας

Νίκος Φωκίτης                                                                                                                               Αναστάσιος Πάλης

 

enosi 1

enosi 2

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 19:08

Σχετικά Άρθρα