Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθώος ο Ντόβολης για την κατηγορία της απιστίας που παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη μετά το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών που έκανε τον έλεγχο για τη θητεία Θωμά στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Με την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθηση παραπέμφθηκε από τις δικαστικές αρχές, μετά το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ντόβολης που το χρονικό διάστημα 2012-2013 επί θητείας Δημήτρη Θωμά στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ήταν Πρόεδρος στην ΔΗΚΚΕΚΕΠΟΚΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ με έδρα το Αυλωνάρι) ζημίωσε τη δημοτική επιχείρηση με το ποσό των 12.958 ευρω που πλήρωσε σε γεύματα.

Ο Βασίλης Ντόβολης έκατσε την Παρασκευή στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Α Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό Πλημμελήματος, γιατί σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει στο πόρισμα του ο  Οικονομικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών που έκανε τον έλεγχο στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, είχε πληρώσει με απόφασή του 12.958€ για γεύματα που έγιναν σε καταστήματα του δήμου, χωρίς αυτό να είναι στις υποχρεώσεις της Δημοτικής Επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικονομικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών, ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας που είχε προταθεί για μάρτυρας. Δεν τον έκανε δεκτό όμως το δικαστήριο γιατί στη σύνταξη του πορίσματος είχε «ανακριτικό ρόλο» και έτσι δεν κατέθεσε.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Κιούσης, ο οποίος την περίοδο που αναφέρεται η υπόθεση ήταν Αντιδήμαρχος Αλιβερίου και όπως ανέφερε στην κατάθεση του συνεργαζόταν άψογα με τον Πρόεδρο κ. Ντόβολη.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι οι αποφάσεις για τις δαπάνες που κατηγορείτο ο κ. Ντόβολης δεν τις είχε βάλει στο φάκελο της υπόθεσης ο επιθεωρητής που έκανε τον έλεγχο στο Δήμο, παρόλο που ήταν αναρτημένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Ζέρβας ρώτησε τον κ. Κιούση γιατί δεν υπάρχουν στο πόρισμα οι αποφάσεις για τις συγκεκριμένες αναθέσεις με τα συγκεκριμένα γεύματα; «Δεν ξέρω τι υπάρχει στο πόρισμα, αλλά ξέρω ότι όλες οι αποφάσεις αυτές αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ» είπε ο κ. Κιούσης.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν έβλαψε τον Οργανισμό, αλλά διέθεσε συμπεριλαμβάνοντας στον προϋπολογισμό του, τα έξοδα παράστασης που διακαιούτο ο ίδιος σαν Πρόεδρος ύψους 8000€, στη ΔΗΚΚΕΚΕΠΟΚΑ. Σε ότι αφορά αν ήταν ή όχι στις υποχρεώσεις της Δημοτικής Επιχείρησης να πληρώσει τα γεύματα, ο κ. Ντόβολης ανέφερε ότι τα γεύματα αυτά σχετίζονταν με τον Πολιτισμό και αφορούσαν γεύματα σε χορωδίες κτλ που συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε διάφορές εκδηλώσεις του Δήμου.

Σε ερώτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής γιατί δεν προσκόμισε ο ίδιος στον ελεγκτή που συνέταξε το πόρισμα τις αποφάσεις προέδρου πληρωμής και εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό, όταν εκείνος τον ρώτησε για την υπόθεση, ο  κ. Ντόβολης απάντησε ότι ο επιθεωρητής δεν τον κάλεσε αλλά του έστειλε ένα κείμενο με 3 ερωτήσεις τις οποίες και απάντησε.

Στην αγόρευση του ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Νίκος Ζέρβας (δικηγόρος του δήμου) ισχυρίστηκε ότι οι δαπάνες αυτές δεν συνδέονται με τους σκοπούς της επιχείρησης που ήταν αρμόδια για θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, για ανάλογες  εκδηλώσεις ισχυρισμούς που δεν έπεισαν τελικά το δικαστήριο.

Ο Εισαγγελέας δέχτηκε τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος Βασίλης Ντόβολης και πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου από την κατηγορία της απιστίας κατ εξακολούθηση, προτείνοντας την αθώωση του. Πρόταση με την οποία συντάχθηκε και η Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Μετά από όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με το  πόρισμα για τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης αναφέρει μεταξύ άλλων:

 

«ΠΟΡΙΣΜΑ» ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ.

ΑΘΩΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ! ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ!

Η απόφαση αυτή βάζει ένα τέλος στη συκοφαντία.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Χαλκίδας σήμερα 2-6-2017 κατέρριψε με την απόφασή του τις συκοφαντίες των σκευωρών.

Ο πρώην Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Δημοτικός Σύμβουλος στο  Δήμο Κύμης- Αλιβερίου Βασίλης Ντόβολης αντιμετώπισε την κατηγορία της απιστίας εις βάρος της δημοτικής περιουσίας, με βάση τις διαπιστώσεις του Πορίσματος για παράτυπες πληρωμές.

Την κατηγορία εναντίον του υποστήριξε με σθένος δικηγόρος διορισμένος από τον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου, επιδιώκοντας την καταδίκη του.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την κατηγορία, δεν δέχθηκε ότι ζημιώθηκε ο Δήμος, ούτε δέχθηκε ότι οι διαπιστώσεις του Πορίσματος ευσταθούν και αθώωσε τον Βασίλη Ντόβολη.

Η απόφαση αυτή, σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων των Εισαγγελέων Χαλκίδας που έκριναν αβάσιμες τις καταγγελίες Μπουραντά, είναι η αρχή του τέλους για κάθε συζήτηση που έχει στηθεί εκ του πονηρού τις τελευταίες μέρες για να δημιουργήσει εύκολες εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας επισημάναμε το φαινόμενο και προειδοποιήσαμε τους συκοφάντες.

Η απόφαση αυτή βάζει ένα τέλος στη συκοφαντία.

Ταυτοχρόνως αποτελεί τη βάση για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, αφού πλέον η υιοθέτηση και αναπαραγωγή συκοφαντιών δεν μπορεί να συγχωρείται.

Επαναλαμβάνουμε ότι από τα ταμεία του Δήμου δεν λείπει ούτε δεκάρα.

 

Το πόρισμα διαπιστώνει τυπικές παρεκκλίσεις που στην ελληνική γραφειοκρατία μερικές φορές είναι απαραίτητες για να λειτουργεί εύρυθμα ο Δήμος και να εξυπηρετείται το συμφέρον των δημοτών.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΜΩΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 19:58

Σχετικά Άρθρα