bannerlive

Τελευταία Νέα

Παράταση εργασιών ζήτησε ο ανάδοχος του έργου που αφορά το χώρο του παζαριού στο Αυλωναρι διότι δεν έχει πληρωθεί. Το έργο είναι συγχρηματοδότηση ΔΕΗ (85%) και Δήμος Κύμης Αλιβερίου (25%) και ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και σταμάτησε προσωρινά για τη διεξαγωγή του παζαριού τον Οκτώβριο. Από τότε σιγή ιχθύος εν τη ερήμω…Κανένας από τους αρμοδίους του δήμου δε γνώριζε, και πολύ δε μάλλον ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης για ποιο λόγο έχει σταματήσει το έργο;

Ο κ. Κότσαρης έλεγε στους δημότες ότι το έργο ξεκινάει από μέρα σε μέρα καθώς ο ανάδοχος ολοκληρώνει ένα έργο σε άλλη Δημοτική Ενότητα και θα επιστρέψει στο Αυλωνάρι μετά. Τυγχάνει και είναι ο ίδιος έχει πάρει και τις υπόλοιπές ασφαλτοστρώσεις που είναι να γίνουν στο Αυλωναρι. Την ίδια ενημέρωση είχαμε και εμείς από τον Αντιδήμαρχο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του για το θέμα.

Αντ’ αυτού, άλλα ειπώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Έργων του δήμου Νίκο Μπαράκο στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ την περ. Δευτέρα το βράδυ. Ο λόγος που έχει σταματήσει το έργο στο Αυλωνάρι είναι ότι εδώ και πάνω από 6 μήνες ο ανάδοχος του έργου παραμένει απλήρωτος! Οσο για τα χρήματα που του οφείλουν; Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μπαράκος είναι 10.000€. Και αναρωτιέται κανείς αν είναι χρήματα που πρέπει να δώσει και η ΔΕΗ αν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μπουν στο λογαριασμό ως οφείλαν στην ώρα τους και αν ο δήμος έχει πληρώσει στον ανάδοχο το ποσό που του αναλογεί καθώς πάνω σε αυτό δεν αναφέρθηκε καθόλου ο κ. Μπαράκος.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώην Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιάννης Κούκης, ο οποίος είχε επισημάνει να δρομολογηθούν μία σειρά έργων εδώ και 3 χρόνια για το Αυλωνάρι.

«Αυτό το θέμα με τις ασφαλτοστρώσεις είναι πολύ σοβαρό. Εγώ έχω φύγει δύο χρόνια από τη θέση του Αντιδημάρχου. Αυτά τα είχαμε πει εδώ και 3 χρόνια. Υπάρχουν άτομα που είναι πολύ άρρωστα και τους έχουμε τάξει ένα δρόμο. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τα στοιχειώδη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Δηλαδή, αυτά τα 10 έργα που ήταν να γίνουν στο Αυλωνάρι, έχουμε που τους το λέμε τρία χρόνια ότι θα τα κάνουμε. Δεν ξέρω. Πρέπει να βρούμε μία λύση.»

 

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ

 

 

Εν όψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένονται στο δήμο Κύμης Αλιβερίου το τριήμερο 23,24,25 Φεβρουαρίου του 2019 πραγματοποιήθηκε στη μία το μεσημέρι (13:00) της Παρασκευής 22.02.2019 σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών στο δημαρχείο Κύμης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς οι Αντιδήμαρχοι Κύμης και Κονιστρών κ Θεοδώρου και κ. Μούντριχας, ο Σύμβουλος αρμόδιος για την πολιτική άμυνα κ. Δημάς, ο Σύμβουλος κ Αναγνώστου  , ο Σύμβουλος της Δ. Κ. Κύμης κ. Μαργέλης και Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Από την συνεδρίαση ο κ. Μαργέλης, τοπικός σύμβουλος Κύμης σημείωσε τα παρακάτω στο ιστολόγιο του:

- Έχουν εκδοθεί από τον Δήμο, οδηγίες προς τους Δημότες για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

- Ο Δήμαρχος και οι κατά τόπους αρμόδιοι, έχουν ενημερωθεί επί τόπου για τα προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί.

- Στα Δημοτικά καταστήματα υπάρχει αλάτι που μπορούν να πάρουν οι Δημότες για προσωπική χρήση σε σκάλες και πεζοδρόμια.

- Έχει ληφθεί μέριμνα για την διατήρηση ανοικτού του δρομολογίου προς το Νοσοκομείο Κύμης.

- Δόθηκαν οδηγίες    για τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες αγροτικών και χωματουργικών μηχανημάτων προκειμένου να εκτελέσουν εκχιονισμού ή χωματουργικές εργασίες.

 Από τους Προέδρους εκφράστηκαν παράπονα για τον χρόνο επέμβασης των μηχανημάτων και για την περιορισμένη χρήση.

Πηγή: intzou.blogspot.com

Ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος στα Υπουργεία, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Βαγγέλης Αμπελιώτης, που έστησε μαζί με κάποιους συντοπίτες του την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, στην εκπομπή «Τάδε Έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου το πρωί.

Μιλά μετά το περιστατικό με τη δημοσιογράφο στο Δ.Σ και μετά την παραίτηση του από τη θέση του συμβούλου για λόγους αξιοπρέπειας, όπως δήλωσε δημόσια σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφού ενημέρωσε τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για δημοσίευμα που είχε γράψει ο υπεύθυνος τύπου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Αγγελής, στο προσωπικό του blog και το οποίο έθιγε την τιμή και την υπόληψή του συμβούλου. Ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη για την στάση του συνεργάτη του και δήλωσε άγνοια για τα δημοσιεύματα στην πρώτη συνεδρίαση, όταν ο Νίκος Αγγελής έλεγε πως δεν έχε γράψει κάτι κατεβάζοντας την ανάρτηση.

Ο Βαγγέλης Αμπελιώτης επανήλθε στην επόμενη συνεδρίαση, κρατώντας τα δημοσιεύματα στα χέρια του τα οποία και έδωσε στον δήμαρχο. Την ίδια ώρα, ο κ. Αμπελιώτης αντιλαμβανόμενος την “κοροϊδία” σε βάρος του παραιτήθηκε λέγοντας: «Πάνω απ' όλα βάζω την αξιοπρέπεια μου κύριε δήμαρχε. Εσείς δεν με προστατεύσατε, έπρεπε τον κ. Αγγελή να τον έχετε διώξει...»

Φανερά ενοχλημένος από το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον προπηλακισμό γυναίκας δημοσιογράφου, δημόσια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο και καταδίκασε σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

«Αντιμετωπίζουμε, βλέπουμε κάποιες εξελίξεις οι οποίες σου δημιουργούν έτσι μία άσχημη διάθεση και στενοχώρια γιατί σκέφτεσαι που πάει όλη αυτή η κατάσταση στο δήμο μας και αντλείς και τα συμπεράσματα που βλέπεις εκ των γεγονότων που γίνονται καθημερινά στη Βουλή και λες: Μας αξίζει να κατεβαίνουμε τόσο χαμηλά; Δεν πρέπει κάποιοι να ορθώσουν ανάστημα και να πουν δεν πρέπει να έχουμε αυτή την πορεία. Για να υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ μας…» είπε ο κ. Αμπελιώτης επισημαίνοντας πως ο Θανάσης Μπουραντάς θα πρέπει να καταλάβει ότι όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Θα πρέπει να καταλαβαίνουμε όπως είπε πότε πρέπει να φύγουμε από μία θέση, για την υστεροφημία μας. Βάζοντας πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια μας. «Τι είμαστε πιονάκια στη σκακιέρα; Και μας πάνε όπου θέλουνε;» σχολίασε…

Για να υπάρξει «ανάστημα» πρέπει να έχεις και τα κότσια. Εδώ, όταν βλέπεις μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο έχεις 10 άντρες απέναντί σου, ανάμεσα τους γονείς, έχουν γυναίκες, έχουν κόρες και βλέπουν το γραφείο τύπου του δήμου να επιτίθεται σε γυναίκα δημοσιογράφο και δε μιλάει κανείς τους (Συμπολίτευση)

Το έμαθα αυτό. Έχω εκπλαγεί και έχω εξοργιστεί για τα γεγονότα αυτά και αν μη τι άλλο περιμένω από αυτούς τους ανθρώπους να ζητήσουν μία συγνώμη.

Ούτε την περιμένω. Ούτε τη θέλω...Δεν θα την δεχόμουν εγώ τώρα

Εγώ θα ήθελα να πουν πως ήταν μία τυχαία στιγμή. Ένα λάθος. Αντί να λένε αυτό. Η σιωπή δείχνει ενοχή. Δεν μπορούμε να προπηλακίζουμε μία γυναίκα. Δεν μπορούμε να φτάνουμε σε ένα τέτοιο σημείο σε ένα Δ.Σ και να επιτιθέμεθα σε έναν άνθρωπο ο οποίος ήρθε να κάνει τη δουλειά του.

Και σε έναν άνθρωπο, από τα Μέσα του οποίου έχουν περάσει όλοι αυτοί και έχουν παρουσιάσει τις θέσεις τους επικοινωνώντας έτσι με τους δημότες. Το ξεχάσατε;

Ξέρετε από πού ξεκινάνε όλα αυτά; Από την αλαζονεία κάποιων να θέλουν στα χέρια τους συνεχώς το δήμο. Όταν μπαίνεις στο δήμο πρέπει να ξεχάσεις τι θα πάρεις. Πρέπει να σκέφτεσαι τι θα προσφέρεις. Και δεν πρέπει να σκέφτεται κανένας ότι είναι δεμένος με καμιά καρέκλα. Οι καρέκλες δε δίνουν εξουσία. Δίνουν ευθύνη. Αυτά για να μπορείς να τα λες πρέπει να τα έχεις κάνει βίωμα στη ζωή σου. Και αν θέλουν κάποιοι να μάθουν γιατί πάλι από αυτή τη συνέντευξη από αυτή την ομιλία μπορεί κάποιοι να βρουν και να λένε τι λέει ο Αμπελιώτης. Ο Αμπελιώτης δε λέει τίποτα. Ο Αμπελιώτης λέει ότι η ζωή του είναι και ήταν ένας αγώνας. Από παιδάκι, έχω μάθει να αγωνίζομαι και έχω μάθει με ταπεινότητα να διεκδικώ τι; Τον ιδρώτα μου και την εργασία μου. Τίποτε άλλο.

Θα μπορούσα να είχα πάρει πολύ μεγάλες θέσεις. Δεν τις δέχτηκα. Είμαι ένας οικογενειάρχης. Ένας άνθρωπος που έχω βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους. Εγώ αν περπατήσω από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, θα μου μιλήσουν 50 άνθρωποι και θα μου ζητήσουν τη βοήθειά μου. Και τη δίνω απλόχερα. Αυτή είναι η στάση ζωής. Γι’ αυτό ήρθα και στο Δήμο να προσφέρω. Όμως δεν με άφησε κανένας. Όπως δεν αφήνουν κανέναν γιατί είναι δεμένοι με την εξουσία.

Και αναφέρομαι συγκεκριμένα: Η σημερινή παράταξη έχει κάποια στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να βγουν μπροστά. Ο κ. Μπουραντάς θα πρέπει να καταλάβει ότι όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Θα πρέπει να καταλαβαίνουμε πότε πρέπει να φύγουμε από μία θέση, για την υστεροφημία μας.

Εγώ στο γραφείο μου και στις εταιρείες μου, είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου είναι να αναδεικνύω στελέχη. Έχουν μπει τα παιδιά μου μέσα, τα δύο αγόρια μου και η κόρη μου και τους βλέπω που ανεβαίνουν. Βλέπω κι άλλους, αξιόλογα παιδιά που ανεβαίνουν μέσα, μαθαίνουν και θέλω και παρακαλώ να γίνουν καλύτεροι από μένα.

Αυτή είναι η επιτυχία του κάθε ανθρώπου. Να δημιουργεί νέο αίμα. Να πέφτουν μέσα σε αυτό που έχει κάνει, να μπαίνουν και άλλοι άνθρωποι να το προωθούν. Άρα λοιπόν, δεν θα ήταν ωραίο να υπάρχει μία συγκέντρωση της «Συμπολιτείας» να βλέπαμε ποιος μπορεί να προχωρήσει, να πηγαίναμε στην άκρη όλοι εμείς οι πιο παλιοί, να δίναμε στα νέα παιδιά τη δυνατότητα που έχουν μέσα οράματα να μπορέσω να βοηθήσω να τσακωνόμαστε και να δημιουργούμε θέματα; Και να μας βλέπει η κοινωνία και να λέει αυτοί θα βοηθήσουν εμάς; Θα λύσουν τα προβλήματά μας;

Όταν ο Αλέξανδρος Θεοδώρου εξέφρασε την επιθυμία να ηγηθεί της κατάστασης ο Μπουραντάς του απάντησε ότι είναι πολύ μικρός…

Συγνώμη, ο Αλέξανδρος έπρεπε να του πει: Εσείς, είστε πολύ μεγάλος κι εγώ είμαι πολύ μικρός. Ας δώσουμε σε κάποιον άλλον τη δυνατότητα, που είναι στο ενδιάμεσο, βρε παιδιά. Εγώ δεν πιστεύω στην ηλικία. Πιστεύω στον αγώνα του καθενός και στο Όραμα που έχει. Όμως, για όλους εμάς που έχουμε κάνει ένα κύκλο, καλό είναι να βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να μπουν και αυτοί μπροστά όχι να τους βάζουμε φραγμό. Σε καμία περίπτωση.

Δεν υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στη «Συμπολιτεία»; και στην παράταξη του κυρίου Μπουραντά αυτή τη στιγμή; Δεν υπάρχουν αξιολογότατα τα στελέχη; Υπάρχουνε! Γιατί είναι μαζεμένοι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί είναι μαζεμένοι; Γιατί δεν δείχνουν την επιθυμία τους; Γιατί πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια επιθυμία, να βγει κάποιος μπροστά και είναι ανθρώπινο να έχεις τέτοια φιλοδοξία και είναι θεμιτό. Είναι απαραίτητο στη ζωή να έχουμε φιλοδοξία. Γιατί δε βγαίνουν μπροστά να του πουν τα ίσα: Κύριε Μπουραντά θέλουμε εμείς! Γιατί δεν το λένε αυτό και δημιουργείται ένα κλίμα εσωστρέφειας και αντιπαράθεσης μέσα στη δημοτική αυτή παράταξη;

Δεν ξέρω, αν ήσουν στο προχθεσινό συμβούλιο εγώ θα ανεβάσω όλο το ρεπορτάζ που αφορά όλο το κομμάτι της επίθεσης που δέχτηκα…

Συνειδητά δεν ήθελα να το ακούσω και δεν το άκουσα για να μη στεναχωρηθώ. Ειλικρινά σου μιλάω. Γιατί όταν έφυγα, έφυγα με πολύ στενοχώρια. Όχι με θυμό. Δε θυμώνω και δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Έφυγα με πολύ –πολύ στενοχώρια. Μπορούσα να βοηθήσω πάρα πολύ. Όταν λέω πάρα πολύ, μπορώ να το αποδείξω. Κι όμως, είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν θέλουν να βοηθήσεις. Μα δε θέλω να καρπωθώ τίποτα. Νομίζουν ότι αν κάποιος βοηθήσει θα μειωθούν αυτοί. Όχι κύριοι… Θα ανέβουμε όλοι μαζί. Γιατί θα άνέβει η περιοχή μας.

Κυριε Αμπελιώτη εγώ προσωπικά έχω δώσει βήμα σε όλους και έχουν περάσει από δω. Όλοι έχουν πάρει το λόγο μέσα από αυτό το μικρόφωνο. Είτε είχαν προκύψει θέματα εκεί. Ο Νίκος ο Μπαράκος ήταν από τους τελευταίους που είχαν δώσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τα έργα και με λυπεί που κι εκείνος τη βραδιά του επεισοδίου κρατώντας την πιο ταπεινή στάση από τους υπόλοιπους είπε να δούμε το θέμα στο τέλος…

Ο Νίκος ο Μπαράκος είναι ένα σεμνό παιδί και με αξία πιστεύω. Δεν είναι ένας άνθρωπος που θα δημιουργήσει προβλήματα….

Δεν κρίνεις μία σχέση δημοσιογράφου –πολιτικού. Κρίνεις και μία σχέση καθώς το Νίκο την ξέρω από τότε που ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος…

Εγώ προσωπικά τότε που φτιάξαμε τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είχα προτείνει στο Νικο Μπαράκο να ηγηθεί της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Αλλά ήταν επιφυλακτικός δε ξέρω γιατί.

Θεωρώ ότι ο Νίκος ο Μπαράκος ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως «πολιτικός κλώνος» Μπουραντά-Γκοσιμίδα, ότι θα ήταν και ο άνθρωπος που θα έπαιρνε και το δαχτυλίδι στη συνέχεια. Αυτό πίστευε ο περισσότερος κόσμος…Όμως τη Δευτέρα το βράδυ περίμενα μια διαφορετική στάση από τον κ. Μπαράκο, στον οποίο έχω ασκήσει και σκληρή κριτική αλλά και ο οποίος μέσα από αυτό το μικρόφωνο ενημέρωσε τον κόσμο για τα έργα στο δήμο.

Γενικότερα ήταν απαράδεκτη η στάση. Ευτυχώς που εγώ δεν ήμουν ακόμη σύμβουλος και δεν ήμουν εκεί. Ευτυχώς! Ευτυχώς!

Ο κ. Παναγιώτης Αναγνώστου έλεγε: Ρε παιδιά διαβάστε το. Τρία λεπτά υπόθεση είναι…Και όντως ήταν 3 λεπτά. Για ένα θέμα που δεν ήταν ως προσωπικό δικό μου με τον κ. Αγγελή αλλά αφορούσε το Γραφείο Τύπου του δήμου στο οποίο εργάζεται. Του έστειλα εξώδικο απευθυνόμενη σε εκείνον ως ιδιοκτήτη του BLOG για δημοσιεύματα κατάπτυστα, που αφορούσαν εμένα και μου απάντησε ως Γραφείο Τύπου του Δήμου…Δεν έπρεπε να ενημερωθεί το Συμβούλιο και ο δήμαρχος γι’ αυτά; Αλλά ντρέπονταν και οι ίδιοι να διαβαστεί δημόσια με αυτά που ο άνθρωπος αυτός έγραφε για μένα…

Μα είναι δυνατόν να προπηλακίζουν μία γυναίκα; Είναι δυνατόν να σου πετάνε κάτω το κινητό σου τηλέφωνο; Να κάνουν επίθεση φραστική και σωματική σε μία γυναίκα; Είναι δυνατόν;

Ο κ. Μπούρικας γυρίζει και λέει και είναι και κάτι που ακούγεται και στο βίντεο: Έλεος ρε παιδιά, είναι γυναίκα! Και να έχεις 10 άντρες απέναντι και να κοιτάνε. Και ο δήμαρχος ούτε καν να το καταδικάζει…

Ε, το χω δει αυτό. Δε με εκπλήσσει…Αυτό το έχω δει πάρα πολλές φορές. Αδράνεια παρα πολλών. Και είναι αξιόλογοι άνθρωποι. Γιατί αδρανούν;

Στο σημείο αυτό θα πω ότι ο Γιάννης ο Πιλάτης με πήρε τηλέφωνο την επόμενη μέρα το πρωί. Αυτό πρέπει να το πω. Ο οποίος μου είπε ότι μετά το χθεσινοβραδινό εγώ θα παραιτηθώ. Και με ρώτησε αν είμαι καλά.

Πολλούς έχω ακούσει ότι θα παραιτηθούν…Ο φίλος μου ο Γιάννης τώρα καλά θα κάνει με όλο το σεβασμό, να κάνει την αυτοκριτική του τώρα. Πως άφησε εκεί έγινε ότι έγινε. Θα έπρεπε να διακόψει το συμβούλιο. Ο Γιάννης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Πώς ξέφυγε η όλη κατάσταση δεν μπορώ να καταλάβω.

Όταν έφτασε σε σημείο να διαβάσει την επιστολή, δεν τον άφηνε ο δήμαρχος. Του έλεγε: Όχι δε θα το διαβάσεις …

Δεν τον άφηνε ο Δήμαρχος να διαβάσει την επιστολή; Μετά από αυτό δεν έχει άλλο δρόμο. Ο δρόμος μετά είναι η παραίτηση του. Αν είναι δυνατόν. Δεν τον άφηνε ο δήμαρχος να διαβάσει; Δεν του λέω τι να κάνει. Ταπεινή μου γνώμη είναι η παραίτηση. Πάνω απ’ όλα είναι η αξιοπρέπεια μας ρε παιδιά. Τι είμαστε πιονάκια στη σκακιέρα; Και μας πάνε όπου θέλουνε; Αν είναι δυνατόν. Ας ορθώσουμε το ανάστημά μας. Ο καθένας έχει μία προσωπικότητα. Δε μπορεί να ευτελίζουν έτσι τις προσωπικότητες και να δημιουργούν τέτοια θέματα. Αν είναι δυνατόν. Έχουμε μία περιοχή που έχει αναδείξει ανθρώπους σημαντικούς και μία ιστορία.

Τι είμαστε εμείς τώρα δηλαδή, αγέλη είμαστε; Τι να πω…Θλίβομαι…Δε ρίχνω σε κανέναν άμεση ευθύνη. Ούτε δημιουργώ θέματα εντυπώσεων για τον εαυτό μου. Λέω όμως ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές τις καταστάσεις αντιπαράθεσης. Έργο δεν παράγεται έτσι, με αυτόν τον τρόπο… Κι εσύ τι πήγες να κάνεις; Πήγες να κάνεις μία δουλειά, να δώσεις την ανακοίνωση σου. Σε μία δημοκρατική οντότητα όπως πρέπει να είναι ο δήμος, θα πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές. Να μη θέλουμε μόνο να μα χαϊδεύουν τα αυτιά. Να θέλουμε και την κριτική. Η κριτική δημιουργεί αποτέλεσμα. Βελτιωνόμαστε. Γινόμαστε καλύτεροι. Κανένας δεν είναι αλάνθαστος.

Έχει την εντύπωση η παράταξη αυτή ότι έχει σίγουρες τις εκλογές; Δεν κατάλαβα δηλαδή. Και δημιουργούν τέτοια θέματα; Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά στον κόσμο απηχούν αρνητικά; Συμβουλεύω να ηρεμήσουν. Να δείξουν τι μπορεί να κάνουν για να διεκδικήσουν πάλι το δήμο. Με αντιπαλότητες και ύβρεις και τέτοιες επιθέσεις σε κυρίες να δείχνουμε ένα πρόσωπο το οποίο θα εμπιστευθεί ο δημότης.

Ο αντικαταστάτης μου, ο Παναγιώτης ο Αναγνώστου κάνει πάρα μα πάρα πολύ καλή δουλειά. Καλύτερη από μένα. Και του εύχομαι κάθε επιτυχία.

Την βραδιά του επεισοδίου, ήταν κορυφαίος. Γυρίζει και λέει: Ρε παιδιά, έχουμε φάει 1,5 ώρα, 3 λεπτά υπόθεση είναι. Διαβάστε το.

Είναι άνθρωπος με γνώσεις. Έχει την πορεία του στη ΔΕΗ. Είχε φτάσει στο βαθμό του Διευθυντή. Έχει προσφέρει. Και έχει την όρεξη να προσφέρει στο δήμο. Είναι από τα παιδιά τα οποία οι δημότες πρέπει να τα βοηθήσουν. Για το καλό της παράταξης, για το καλό του δήμου, εγώ λέω ότι πρέπει να υπάρχει ανανέωση πάντα.

Εγώ ξέρω τι έχεις προσφέρει. Και πόσο αγαπάς τον τόπο και με τι υπομονή και δύναμη αναδεικνύεις τα θέματα.

Ο Νίκος ο Μπαράκος δεν βγήκε εδώ και έκανε συνέντευξη για τα έργα του δήμου πριν από λίγο καιρό; Ποια ήταν ή στάση του απέναντι στο μέσο με το οποίο επικοινώνησε με τους δημότες το οποίο εκπροσωπούσα, στο δημοτικό συμβούλιο; Ο Χρήστος ο Σαμαράς. Πόσες φορές βγήκε και πρόβαλε το έργο του μέσα από αυτή την εκπομπή; Φώτης Αναστασίου: Πόσες φορές του έδωσα το λόγο μέσα από εδώ; Μπόκαρης: Δεν έχει βγει εδώ;

Τώρα μου μιλάς όμως για ανθρώπους πολύ σημαντικούς. Άμα μου μιλάς για το Σαμαρά ότι δεν έκανε τίποτα. Που εγώ τον εκτιμώ το Σαμαρά πάρα πολύ.

Έχω ασκήσει και σκληρή κριτική σε κάποιους. Και στο Νίκο πρώτα του άσκησα σκληρή κριτική λέγοντας ότι δε βγαίνει από το γραφείο να διεκδικήσει πράγματα από τα Υπουργεία και στη συνέχεια εδώ έδωσε συνέντευξη για το τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο. Και είπε προς τιμήν του ότι δεν τα προλαβαίνουν και όλα μέχρι τις εκλογές.

Πιστεύω ότι έχει ευθύνη με τον τρόπο που διοικεί και ο κύριος Μπουραντάς. Δε μπορούμε να καπελώνουμε. Δε μπορούμε να είμαστε εμείς αρχή ενός ανδρός. Το επαναλαμβάνω και το λέω και δεν με πειράζει καθόλου γιατί λέω την αλήθεια. Ο Σύμβουλος είναι μία ξεχωριστή οντότητα. Βέβαια θα πρέπει γιατί έχει ο καθένας την προσωπικότητα του, θα πρέπει να αφήνουμε τον κάθε σύμβουλο να δώσει. Να πει την άποψή του με δημοκρατικά κριτήρια. Να ακούσουμε και πολλές φορές να διορθώσουμε τη θέση μας. Έτσι πρέπει να λειτουργεί ο δήμαρχος.

Πάντα είχαν θέμα από το Αλιβέρι, όταν εγώ έδινα λόγο μέσα από αυτό το ραδιόφωνο στον Αλέξανδρο το Θεοδώρου στην Κύμη. Πάντα αισθάνονταν κάποιοι ότι προβάλλεται η Κύμη περισσότερο.

Μα δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα του Αλιβερίου με την Κύμη. Δεν πρέπει να υπάρχει. Το Αλιβέρι είναι το Αλιβέρι που ξέρουμε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και η Κύμη επίσης. Δεν είναι οι ίδιες πόλεις. Για την κάθε πόλη χρειαζόμαστε άλλες ενέργειες. Άλλες δράσεις. Δεν είπαμε να μειώσουμε καμία πόλη, έναντι της άλλης. Οι κάτοικοι είναι του δήμου όλοι. Και άλλο τι έχουμε στην καρδιά μας. Εγώ γεννήθηκα εκεί. Αγαπώ τον τόπο που γεννήθηκα περισσότερο από το καθετί. Δε σημαίνει ότι με τις ενέργειες μου θα μειώσω το Αλιβέρι, ή το Αυλωνάρι.

Ξαναλέω έχω δώσει το λόγο σε όλους αυτούς που προανέφερα στα Μέσα που εκπροσωπώ. Και προχτές απέδειξαν εμπράκτως ποια είναι η θέση τους με τη στάση τους απέναντι μου. Από κει και πέρα την αξιοπρέπεια μου εγώ ως γυναίκα και επαγγελματίας ως προς τους ανθρώπους αυτούς θα τη διαφυλάξω με τον τρόπο που θα κρίνω αποκλειστικά και μόνο εγώ…

Και θέλω να σου πω το τελευταίο. Ότι ποτέ στη σχέση μας, δε μου είπες να θίξουμε κάποιον. Μου είπες τι θέσεις έχω να προβάλλω. Ποτέ δε μου υπέδειξες κάτι. Αυτό το λέω και πιστεύω να το αντιληφθούν κάποιοι. Και πιστεύω να καταλάβουν ότι λέω αλήθεια. Περαιτέρω θέλω να πω ότι είχα τη δυνατότητα από τα ΜΜΕ που με ζητούν συνέχεια στην Αθήνα. Θα μπορούσα να βγαίνω 2 και 3 και 5 ώρες την ημέρα. Όμως δεν είναι επιδίωξη μου αυτή. Να προβάλω τα πάντα. Σημασία έχει να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Τον εαυτό μας; Τον εαυτό μας τον βοηθήσαμε με την εργατικότητα μας. Από κει και πέρα ότι πήρες από αυτή τη ζωή πρέπει να το επιστρέψεις στο πολλαπλούν.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ

 

 

 

 

• Γιατί η Σιγκαπούρη με έκταση όσο περίπου η μισή Ρόδος, έχει 277 δισ. ευρώ ΑΕΠ κι εμείς μόνο 178;
• Γιατί οι επενδυτές θεωρούν παράδεισο για επενδύσεις χώρες με μέσο μισθό 4000 ευρώ και την Ελλάδα με τους “μισθούς πείνας” δεν θέλουν ούτε να τη μυρίσουν;
• Γιατί είμαστε στη θέση 108 της παγκόσμιας κατάταξης οικονομικής ελευθερίας ενώ η Αλβανία είναι 34η;
• Γιατί η Βουλγαρία δανείζεται με 1% επιτόκιο κι εμείς με 4,6%;
• Πώς τα κατάφερε η Εσθονία, που το 1992 είχε τους πολίτες της στην ουρά με δελτίο για να μην λιμοκτονήσουν, να αντιστρέψει το κλίμα σε 6 μόλις μήνες και σε 2 χρόνια να καλπάζει;
• Πώς έγινε η Νότια Κορέα η οικονομική υπερδύναμη με 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ ΑΕΠ;

Αυτά είναι τα θέματα που θα αναπτύξει ο
Θάνος Τζήμερος,Πρόεδρος του κόμματος “Δημιουργία, Ξανά!"καιΠεριφερειακός Σύμβουλος Αττικήςστην ομιλία του στηΧαλκίδα, (Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, Λεωφόρος Χαϊνά 93) που θα γίνει στις 24.02.2019,με κεντρικό θέμα:"Κι' όμως γίνεται!"
Η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ”, το κόμμα που το 2012 έκανε την έκπληξη με 2,2% και 136.000 ψήφους, οργώνει όλη τη χώρα μεταφέροντας ένα αισιόδοξο μήνυμα: πως είναι πολύ εύκολο να πετύχουμε - και ως άτομα και ως κράτος. Ο λόγος που δεν το έχουμε καταφέρει παρά τα τρία
μνημόνια και την οικονομική ύφεση είναι διότι εφαρμόζουμε το λάθος μοντέλο: υπερφορολόγηση, τεράστια, αναποτελεσματική, απηρχαιωμένη και σπάταλη Δημόσια Διοίκηση, ανελεύθερη οικονομία, πολυνομία και κακονομία, διοικητικές υπερρυθμίσεις και δαιμονοποίηση του επιχειρείν. Καιρός να αλλάξουμε.
Η
"Δημιουργία, ξανά!"η οποία θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές αυτόνομα είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει την εκ βάθρων αλλαγή του Δημόσιου Τομέα με κατάργηση της μονιμότητας των Δ.Υ. και πλήρη εφαρμογή της Πληροφορικής, ακόμα και στις εκλογές.

Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο και ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση με τους πολίτες μετά την ομιλία του κ. Τζήμερου.

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις για ΑΜΕΑ-Αθλητισμό-Οδική Ασφάλεια που αφορούν έργα ύψους 660.000€ ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ανάμεσα σε αυτές 120.000€ θα διατεθούν για την προμήθεια και τοποθέτηση σε ράμπες ΑΜΕΑ. στις παραλίες των δήμων Καρύστου, Κύμης – Αλιβερίου, Μαντουδίου – Λίμνης - Αγιας Άννας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για:

-Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Καρύστου, Κύμης – Αλιβερίου, Μαντουδίου – Λίμνης - Αγιας Άννας, για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΜΕΑ» προϋπολογισμού 120.000 ευρω

-Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, για την «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ» προϋπολογισμού 442.500 ευρώ.

-Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Θηβαίων, για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΘΗΒΑΣ» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

        «Συνεχίζουμε τα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων στην Στερεά Ελλάδα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Με σχέδιο και προγραμματισμό , με καθημερινή σκληρή δουλειά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αναμορφώνουμε τις υποδομές και τις ενισχύουμε συνεχώς. Οι παρεμβάσεις δεν σταματούν σε όλους τους νομούς προκειμένου όλοι οι μεγάλοι αλλά και οι μικρότεροι στόχοι που έχουν τεθεί να επιτευχθούν»

Η διοίκηση του Νοσοκομείου της Κύμης ενημερώνει ότι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης δεύτερου μόνιμου νεφρολόγου. Με την πρόσληψη του κου Καπνίση Συμεών Επιμελητού Α΄, ενισχύεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Κύμης, καθώς δρομολογείται αφενός και 2η βάρδια λειτουργίας της ΜΤΝ με σκοπό την εξυπηρέτηση διπλάσιου αριθμού ασθενών, αλλά και την δυνατότητα φιλοξενίας αιμοκαθαρόμενων, σε περιόδους διακοπών και αφετέρου η λειτουργία Ιατρείου Υπέρτασης.

Η εξέλιξη αυτή όπως επισημαίνει η Αν. Διοικήτρια Γ.Ν. Κύμης Βασιλική Αγγελοπούλου είναι έμπρακτη αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στο Νοσοκομείο μας για την βέλτιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του, Παναγιώτη Σίμωση, πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου. Έσβησε πάνω στο τιμόνι, ενώ κατευθυνόταν με το Ι.Χ αυτοκίνητό του προς τη Χαλκίδα.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε ακριβώς απέναντι από το βενζινάδικο της ΕΤΕΚΑ, στον δρόμο από το Αλιβέρι προς την Ερέτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος οδηγός έχασε πιθανότατα τις αισθήσεις του και ταυτόχρονα τον έλεγχο του οχήματος του, το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, καταλήγοντας πάνω σε ένα κυπαρίσσι.

Αμέσως έτρεξαν στο σημείο οι υπάλληλοι του βενζινάδικου μπροστά στα μάτια των οποίων έγινε το συμβάν. Την ίδια ώρα στο πρατήριο βρισκόταν και ένας γιατρός που αμέσως φρόντισε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον Παναγιώτη Σίμωση πιάνοντας όμως ελάχιστα το σφυγμό του.

Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο που όταν έφτασε στο σημείο από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ήταν ήδη αργά. Ο Παναγιώτης Σίμωσης μεταφέρθηκε άσφυγμος σύμφωνα με πληροφορίες στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του.

Είχε διατελέσει Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Εύβοιας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Εύβοιας ως επικεφαλής Παράταξης και είχε κατέβει και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.

Ήταν παντρεμένος με τη Σταματούλα Σίμωση με την οποία είχε δύο παιδιά, το Γιάννη και την Έλενα.

amaxi simosis

 

 

troxaio simosis2

troxaio simosis1

 

Σε διατεταγμένη υπηρεσία, παίζοντας άριστα το ρολό της ρουφιάνου, βρίσκεται η γυναίκα που στην προσπάθεια της να το παίξει καλή σε όλους, προσπαθεί να σπείρει διχόνοια μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζει ότι έχουν καλή σχέση μεταξύ τους.

Η γνωστή – άγνωστη «κουλουρού», αυτόπροσδιορίζεται επαγγελματικά κάθε φορά όπως βολεύεται στην περιοχή. Βλέπεις στην Ελλάδα του 2019 ότι δηλώσεις είσαι… Στην προσπάθεια της να το παίξει «εξουσία» εκεί, έχει άποψη παντός επιστητού την ίδια ώρα που δεν μπορεί να γράψει καλά καλά ούτε το όνομα της! Μάλιστα τελευταία παρακαλεί λέει να την κατεβάσουν υποψήφια(τρομάρα της…). Δεν ψήνει κάνα κουλούρι καλύτερα;

Βλέπεις, όπου ανακατεύτηκε τα τελευταία χρόνια, έσπειρε διχόνοια… Ανακάτεψε τους πάντες, με αποτέλεσμα όταν την πήραν είδηση στην περιοχή του Αλιβερίου, να την εκτοπίσουν από παντού. Τυχαίο; Ε, δε νομίζω…

Έχει πιάσει στο στόμα της και δημοσιογράφο, στο φιλικό περιβάλλον της οποίας πιάνει και λέει ψέματα, ότι δήθεν εκείνη τους κατηγορεί δεξιά και αριστερά. Τα μηνύματα έφτασαν στην ίδια από φιλικά της πρόσωπα με τα οποία προσπαθούσε να τη ανακατέψει…

Άλλωστε, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία η «κουλουρού». «Κλίκα» τη λένε, που προσπαθεί με αντάλλαγμα την υποψηφιότητα, να αλλάξει την άριστη εικόνα της δημοσιογράφου στην περιοχή.

Ασχολείται ακόμη και με την προσωπική ζωή των ανθρώπων. Μεταφέροντας διάφορα αποκυήματα της φαντασίας της για να γίνει πειστική σε αυτούς και να κερδίσει την εύνοια τους.

Στο Αλιβέρι την ξέρουν…Το παίζει και άριστη οικογενειάρχης αλλά βοά ακόμα ο τόπος για την επίθεση που δέχτηκε από το παιδί της όταν την έκανε τσακωτή στο σπίτι με άλλον…(όχι το σύζυγο)! Το χαστούκι που της έριξε το ίδιο της το παιδί ακόμα το θυμούνται στο Αλιβέρι.

Και μετά από όλα αυτά η «κουλουρού», νομίζει ότι μπορεί να μηδενίζει όπως έχει μηδενίσει τον εαυτό της, (αφού το ίδιο της το παιδί την έχει κάνει τσακωτή) και εκείνες που δεν μπορεί να τις αγγίξει στο ήθος ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι…

Ένα δυνατό αποκριάτικο γλέντι ετοιμάζει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βιταλιωτών στο ξενοδοχείο Kymi Palace το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 8 το βράδυ. Με ζωντανή ορχήστρα που πλαισιώνεται από τους καλλιτέχνες Βάσια Φράγκου στο τραγούδι, Νίκο Φρυγανιώτη στα πλήκτρα και Τάσο Μπουραντά στο βιολί. Υπόσχονται μία βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και καλούν όλους να διασκεδάσουν μαζί τους…

 

Η επίθεση που δέχθηκε δημοσιογράφος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου από έμμισθο του Δήμου προσκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε δημοκράτη πολίτη. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Δήμαρχος με την απάθειά του έδειξε ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση, που είχε και την ανοχή της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων.

Καταδικάζω απερίφραστα την αήθη επίθεση σε βάρος μιας εκπροσώπου του τύπου και καλώ το σύνολο των λειτουργών του να σταθούν με αξιοπρέπεια αδιαφορώντας για τις επιθέσεις που θα δεχθούν από όσους αντιλαμβάνονται την ενημέρωση και την έκφραση άποψης σαν απειλή.

Καλώ κάθε δημοκράτη πολίτη να καταδικάσει τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Δήμο μας και να συστρατευθούν μαζί μας για την αναγκαία ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ που είναι βέβαιο ότι θα συντελεστεί στις επερχόμενες εκλογές.

Γιάννης Ελαιοτριβάρης Υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου.

Σελίδα 1 από 485

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr