bannerlive

Τελευταία Νέα

Μία ξεχωριστή, πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με καταξιωμένους στο χώρο τους ομιλητές πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού «Ο Καλός Σαμαρείτης» στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημαρχείου της Χαλκίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, Πάνος Καραμούζης συντόνισε την εκδήλωση με επιτυχία αναφερόμενος στα βιογραφικά των ομιλητών και τη επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ως οικοδεσπότης, το λόγο πήρε αρχικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου, πατέρας Τιμόθεος Μπαϊμπάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην εκδήλωση αυτή που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού.

«Το παιδί είναι εκείνο που δίνει την ουσία, το νόημα της ζωής. Εάν η στάση η δική μας δεν είναι εκείνη η οποία θα βοηθήσει και κα ενισχύσει την παρουσία του μέσα στην κοινωνία τότε θα αντιμετωπίζουμε καταστάσεις σαν και αυτές που αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε σήμερα και όχι μόνο» ανέφερε ο πατήρ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Κοινωνικός Λειτουργός και Επιμελητής Ανηλίκων στα δικαστήρια της πόλης και στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας Γιώργος Καρβελάς, ο οποίος αναφέρθηκε στα δικαιώματα των παιδιών και στα όσα γίνονται στις άλλες χώρες.

«Η βία δεν έχει όρια. Εκτός από τους πολέμους που γνωρίζουμε υπάρχουν και πόλεμοι μέσα στην οικογένεια. Αυτές τις καταστάσεις αντιμετωπίζουμε εμείς, οι επιμελητές ανηλίκων και οι κοινωνικοί λειτουργοί» είπε ο κ. Καρβελάς και έδειξε ένα βίντεο με τον «κύκλο της βίας» και συνέχισε:

«Εμείς, ως Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων καταφέραμε κάτι. Να μπορεί το ανήλικο θύμα να μιλήσει σε έναν πάρα πολύ ωραίο χώρο, προστατευμένα. Να σταματήσει αυτή η ιστορία ένας ανήλικος να πηγαίνει στην Αστυνομία. Αυτός ο χώρος φτιάχτηκε με όλες τις προδιαγραφές όπως λέει ο Νόμος και ευχαριστούμε πολύ για την υποδομή τόσο την Μητρόπολη Χαλκίδας αλλά και το Δικηγορικό Σύλλογο. Όπως επίσης έχουμε και μία στέγη κακοποιημένων παιδιών, για δύο παιδιά. Εδώ πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μητρόπολη. Είναι μεγάλη υπόθεση σήμερα να αποφασίζεις και αύριο να υλοποιείται. Το Ορφανοτροφείο στέγη αρρένων της Μητροπόλεως λειτουργεί. Ήδη βρίσκονται 6 παιδιά. Και η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων έχει μπει σαν οργανωτής, σαν βοηθός αρωγός. Το κομμάτι της συνεργασίας είναι κορυφαίο! Σας ζητάω μόνο να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

 

 

 

 

 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο δικηγόρος, τέως Εισαγγελέας Θανάσης Ψαρράκης ο οποίος μοιράστηκε με τους παραβρισκόμενους την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια τόσο από τη θέση του Εισαγγελέα όσο και από τη θέση του δικηγόρου. O κ. Ψαρράκης μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία ως δικαστικός λειτουργός και ως δικηγόρος που χειρίστηκε αντίστοιχα περιστατικά με κακοποιημένα παιδιά. Το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μονοπώλησε στο λόγο του.

«Το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης είναι θέμα που μας αφορά όλους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ψαρρράκης και συνέχισε: «Η γενετήσια ή σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών γίνεται είτε με την εμπορία και την εξυπηρέτηση της ακολασίας άλλων. Το γνωστό έγκλημα της μαστροπεία. Η σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων τελείται και με τη σωματεμπορία…»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΤΕΩΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΨΑΡΑΚΗΣ

 

 

 

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα παραμύθι…Έτσι όπως η κα Νανά Καφετζοπούλου, καθηγήτρια αγγλικών, επέλεξε να κάνει την εισήγηση της πάνω στο θέμα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΝΑΝΑ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από τη Χορωδία του ΔΟΑΠΠΕΧ με με την παιδική –χορωδία χρωμάτων του ΔΟΑΠΠΕΧ υπό τη διεύθυνση της μουσικού Δέσποινας Γερογιάννη.

Ακολουθήσαν στο ισόγειο του κτιρίου, τα εγκαίνια του καθιερωμένου Χριστουγεννιάτικου bazaar το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα στην οδό Αβάντων, όπου έχει μεταστεγαστεί καθώς σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Φίλοι και φίλες του Συλλόγου φιλοτέχνησαν με μεράκι και πολλή αγάπη διαφορά πράγματα, ποτά και γλυκίσματα για τις Άγιες Ημέρες. Αξίζει να το επισκεφτούμε. Να κάνουμε τις αγορές μας από το BAZAAR βάζοντας ο καθένας μας το δικό του λιθαράκι σε αυτή τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού «ο Καλός Σαμαρείτης».

 samar1

samar2

samar3

samar4

samar5

samar7

samar8

samar9

samar10

samar11

samar12

samar13

samar15

samar16

samar17

samar18

samar20

samar21

samar22

samar23

samar24

 

«Όλο το χωριό μια γιορτή» ήταν το σύνθημα της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που διοργάνωσε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αγιωργιτών Τριάδος «Ο Μέσσαπος», με την στήριξη την ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. 
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της Τριάδος για το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Ταξίδεψε με τις μελωδίες της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου που «πλημμύρισε» την πλατεία με γνωστούς ήχους μεγάλων συνθετών αλλά και χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και διασκέδασε με την χορευτική παράσταση που παρουσίασε ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κριεζώτης. 
Οι μικροί μας φίλοι χάρηκαν κάθε στιγμή από την βραδιά, καθώς υπήρχαν πάγκοι με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες από τις Κατηχητικές Συντροφιές της ενορίας μας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του Νηπιαγωγείου Τριάδος. 
Έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους ήταν η παρουσίαση μια μικρής παράστασης από μια ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών, οι οποίοι εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους με το ταλέντο τους. 
Ο Σύλλογος ευχαριστεί την αισθητικό Ήρα Σούλιου για την βοήθεια της (facepainting) και τους χορηγούς μας που κάθε χρόνο μας στηρίζουν στις εκδηλώσεις μας και τον κόσμο που με τα θερμά του λόγια του δίνει δύναμη για να πραγματοποιεί τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις.
Από καρδιάς τα μέλη του εύχονται σε όλους χαρούμενα Χριστούγεννα, με το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου να φέρει σε όλους μας ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε.

Εύχονται ολόψυχα στον καθένα ξεχωριστά όπως και στις οικογένειες τους, οι φετινές γιορτές να είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, γεμάτης αγάπη, χαρά και αισιοδοξία.

Την Παρασκευή έστειλε και εγγράφως την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου-Εντεταλμένου Συμβούλου στα Υπουργεία, ο οικονομολόγος-φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης μετά από όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στα Κριεζά.

Τη θέση του Βαγγέλη Αμπελιώτη θα πάρει ο Παναγιώτης Αναγνώστου, ο οποίος σήμερα ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη Νομοθεσία και έτσι θα παραβρίσκεται και στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, αποφάσισε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 15 έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 18.183.304,83 ευρώ, με βάση το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.

Πρόκειται για έργα σε διάφορες περιφερειακές ενότητες, μεταξύ αυτών οι συμπληρωματικές παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση των έργων άρδευσης της Πεδιάδας Μόρνου ύψους 5 εκατ. ευρώ, η αποκατάσταση-ανάδειξη-ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας ύψους 3 εκατ. ευρώ, η βελτίωση της Οδού πρόσβασης στο Κάστρο Υπάτης ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, η Β’ φάση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, η Α’ Φάση του περιφερειακού δρόμου Τρίκορφου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του πρώην Θεραπευτήριου χρόνιων παθήσεων Δομοκού, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Το Σάββατο το βράδυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Γκίκας ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ύστατο χαίρε είπαν στο δικό τους άνθρωπο η σύζυγός του Όλγα και ο μοναχογιός του Σωτήρης, παρέα με λιγοστούς συγγενείς και φίλους την Κυριακή το μεσημέρι στην Αγία Παρασκευή στην Χαλκίδα. 

Ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας καθώς είχε για πολλά χρόνια συμμετάσχει σε φορείς και συλλόγους της Εύβοιας διανύοντας μία σημαντική πορεία στο «επιχειρείν» του Νομού.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού.

Τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του υποδέχθηκαν στην Ενορία ο Εφημέριος Ιερομ. Ρωμανός Μπασινάς και ο αφυπηρετήσας Εφημέριος Λάμαρης Σακελ. Ιωάννης Κοκκονός, ο οποίος κατοικεί στη Γυμνού, πλησίον των τέκνων του, ενώ ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πλήθος ευσεβών χριστιανών, με επικεφαλής την Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τους οποίους κήρυξε τον θείο λόγο.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος επεφύλαξε μια ιδιαίτερη έκπληξη στον Εφημέριο π. Ρωμανό, αλλά και σε όλη την Ενορία, αφού του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου, επιβραβεύοντας έτσι το σημαντικό ποιμαντικό έργο, το οποίο επιτελεί, σε άριστη συνεργασία με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους Ενορίτες, αλλά και με την Ιερά Μητρόπολη. Το πλήθος των ανθρώπων που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία ανεφώνησαν το «Άξιος» και έδωσαν έτσι το «σύμψηφό» τους στην εκκλησιαστική αυτή πράξη του Σεβασμιωτάτου, την προαγωγή του π. Ρωμανού.

Οι Ι. Ακολουθίες μεταδοθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 001

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 002

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 012

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 010

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 015

IMX Gymnou XeirothesiaArxim.Romanou 9.12.2018 018

Λευκή Νύχτα στο Αλιβέρι και δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια γιορτή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr τον συνέλαβε παρέα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Κουλούρη. Ακόμη και αν ο γιατρός επιλέξει να ασχοληθεί με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης όπως όλα δείχνουν, θα σταθεί αρωγός στον αγώνα του Δημήτρη Αναγνωστάκη για την Περιφέρεια Στερεάς. Ωστόσο, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης τον θέλει και στο ψηφοδέλτιο. Για να δούμε…

«Όλοι μαζί με αλληλεγγύη κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη και γινόμαστε περισσότερο άνθρωποι» τόνισε απόψε στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αμάρυνθο, η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, στέλνοντας το δικό της μήνυμα ανθρωπιάς όπως το επιτάσσουν οι μέρες που έρχονται.

«Να πω, πως η Αμάρυνθος, και είναι τιμή για την Αμάρυνθο, δείχνει πραγματικά αλληλεγγύη σε ότι χρειαστεί. Εμείς πραγματικά ως δήμος είμαστε δίπλα ηθικά και υλικοτεχνικά. Χρόνια πολλά καλές γιορτές και να φτάσουμε στις Άγιες μέρες με υγεία και Αγάπη. Χρόνια Πολλά»

dedro amarinthos

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, με θέμα: «Προστασία της Κύριας Κατοικίας- Δικαίωμα και Ανάγκη», η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου της Χαλκίδας, Νίκος Κασσαβέτης. Συντονίζει την εκδήλωση ο Δημήτρης Κατσούλης , Δικηγόρος, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ.

Με ομιλητές τους:

Δημήτρη Σπυράκο, Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος, Πρώην Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ, ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚAI ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ».

Τη δικηγόρο, διαπιστευμένη διαμεσολαβητής και συντονίστρια της Ειδικής Γραμ/τείας Ιδ.Χρέους, μέλος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ Κατερίνα Καλαμακίδη που θα αναπτύξει το θέμα: «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ- ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ»

Και την Παναγιωτα Καλαποθαράκου, Νομικό, Αντιπρόεδρο ΕΚΠΟΙΖΩ και Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών “Η Παρέμβαση” η οποία θα μιλήσει με θέμα: « ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΛΠ)».

Με κύριο θέμα συζήτησης την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, από τους Βουλευτές και τη Νομαρχιακή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ, εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με κύριους ομιλητές το Δημοσιογράφο και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Κούλογλου και τη Νομικό – Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Παρουσιάστηκαν τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και με βάση τα Ελληνικά δεδομένα οι λόγοι και οι πολιτικές που οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στην άνοδο φασιστικών – ακροδεξιών σχηματισμών, οι ρητορικές που χρησιμοποιούν προκειμένου να προσελκύσουν τα κοινωνικά στρώματα αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν να τους αντιμετωπίσουν.

Η χώρα μας, παρά την πολυετή κρίση που αντιμετωπίζει και το μεγάλο αντίκτυπο που αυτή έχει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας και παρά το μεγάλο αριθμό προσφύγων που φιλοξενεί, δίνει το παράδειγμα στην Ευρώπη για το πώς οι δυνάμεις της ακροδεξιάς μπορούν να περιθωριοποιηθούν και να μην αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Όμως και στην Ευρώπη είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών η συμμετοχή τους στις επικείμενες Ευρωεκλογές όπως επίσης είναι υποχρέωση της Αριστεράς η δημιουργία ενός ισχυρού δημοκρατικού μετώπου μέσω ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων ώστε όλοι μαζί να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τις ανθρωπιστικές αξίες.

Σελίδα 1 από 463

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr