bannerlive

Τελευταία Νέα

Για ακόμα μία φορά με το γνωστό μοναδικό δικό της τρόπο προσπάθησε να «κερδίσει» τις εντυπώσεις η υποψήφια δήμαρχος Χαλκιδέων Ελένη Μιτζιφίρη. Έφτασε σε σημείο να αποχωρήσει και ο Αντιδήμαρχος κ. Τουχτίδης από την αίθουσα μη μπορώντας να αντέξει την κατάσταση με την κυρία Μιτζιφίρη να διακόπτει διαρκώς τους ομιλητές και να σχολιάζει αρνητικά τα όσα έλεγαν σύμβουλοι της συμπολίτευσης και όχι μόνο.

Από τα «φραστικά πυρά» της δε γλίτωσε ούτε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Νίκος Λεβέντης ο οποίος «τόλμησε» δημόσια να πει ότι η Κυβέρνηση στήριξε τους δήμους οικονομικά, και το δήμο της Χαλκίδας, επιβεβαιώνοντας το δήμαρχο Χρήστο Παγώνη που λίγο πριν είχε αναφέρει ότι ο δήμος της Χαλκίδας δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έχει χρήματα στο ταμείο του.

Η υποψήφια δήμαρχος άρχισε να φωνάζει ακόμα και όταν ο Πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Χαλκιδέων πήρε το λόγο για να ευχαριστήσει τον Προϊστάμενο της Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου δημόσια για όσα έχουν κάνει για τους εργαζόμενους του δήμου στην καθαριότητα και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση μετά τα δικαστήρια.

Μάταια προσπαθούσε να τη σταματήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μπαντούνας. Κάθε φορά δημιουργεί εντάσεις στα συμβούλια για να κερδίσει τις εντυπώσεις ή ενδεχομένως για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας… Όμως φαίνεται ως όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο χάνει την ψυχραιμία της η Μιτζιφίρη…Γιατί άραγε;

Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, υποψήφια δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου με τη δημοτική παράταξη «Δήμος για όλους» ανακοίνωσε τους 27 υποψηφίους του ψηφοδελτίου της. Ρίχνεται στη μάχη των εκλογών έχοντας στο πλευρό της 27 υποψηφίους και εκείνους που την εμπιστεύτηκαν σε αυτή της την επιλογή. Νέο αίμα για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου πολλά υποσχόμενο…

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συνυποψήφιους-συνεργάτες μου σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα της καθόδου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Με αγάπη για τον τόπο μας, με ισχυρό αίσθημα ευθύνης και βαθιά γνώση των προβλημάτων του Δήμου μας, κατεβαίνουμε δυναμικά στις δημοτικές εκλογές και ζητάμε την ψήφο σας. Για ένα Δήμο που μας αξίζει! Για το Δήμο των πολλών! Προχωράμε δυναμικά» δήλωσε η κα Θαλασσινού.

 58751172 2252111705028862 2760691204185128960 n

 

 

Σύντομο βιογραφικό της υποψήφιας δημάρχου Αλεξάνδρας Θαλασσινού

H Αλεξάνδρα Θαλασσινού γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1985 στο Αλιβέρι. 
Έχει Πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά ( κάτοχος Proficiency ), Γαλλικά ( DELF 1er Degre) και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (European Computer Driving License (Core Certificate), Microsoft Office Specialist στο Microsoft Word, κ.α.) 
Έχει Δίπλωμα Α΄ , Β΄ και Γ΄ Θεωρίας της Μουσικής (Dictee και Solfege) και Αρμονίας.
Από το 2009 εργάζεται ως μόνιμη δασκάλα, ενώ νωρίτερα είχε εργασθεί ως αναπληρώτρια. Έκανε πρακτική άσκηση (εξατομικευμένη διδασκαλία) σε μαθητές με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες κατά το 3ο έτος των προπτυχιακών της σπουδών.
Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει οργανική θέση στο 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βέλους. Έχει διατελέσει προϊσταμένη για 7 συνεχόμενα σχολικά έτη στο 2θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέλους.
Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ έχει συγγράψει Μεταπτυχιακή εργασία στη Διδακτική των Μαθηματικών με θέμα «Ερμηνεία βασικών στατιστικών εννοιών με τη χρήση μοντέλων της Φυσικής». 
Συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην 5η Διεθνή Διημερίδα Διδακτικής Μαθηματικών που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Παν/μίου Κρήτης.
Ως προπτυχιακή φοιτήτρια, συμμετείχε στο 5th European Summer University στην Επιστημολογία και Ιστορία της Διδακτικής των Μαθηματικών που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Καρόλου(Πράγα).
Ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Π.Τ.Δ.Ε. συμμετείχε στη Novembertagung on History of Mathematics που συνδιοργάνωσαν τα Παν/μια της Κοπεγχάγης και του Ρόσκιλντε.
Έχει διοργανώσει πολλές δράσεις φιλαναγνωσίας στο σχολείο που εργάζεται. με την επίσκεψη συγγραφέων στο χώρο του σχολείου.
Ήταν Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης από το 2012 έως το 2015 και Πρόεδρος του Δ.Σ. του συγκεκριμένου Συλλόγου από το 2016 έως σήμερα. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου υπερασπίζεται με πάθος τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και δίνει συλλογικές μάχες κάθε φορά που αυτά καταστρατηγούνται από την εκάστοτε αρχή. 
Ήταν αιρετή αντιπρόσωπος στην 84η, στην 86η Γενική και στην 87η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από το 2016 και έπαιξε βασικό ρόλο ως μέλος της, ώστε να λειτουργήσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο που έχει ιδρυθεί από το 2007.
Είναι μέλος του τοπικού περιβαλλοντικού κινήματος, του πολιτιστικού-επιμορφωτικού Συλλόγου «Πολιτιστικοί Δεσμοί Κύμης Αλιβερίου» και της χορωδίας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών (Παράρτημα Αλιβερίου).
Είναι αιμοδότρια στην τράπεζα αίματος του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Μηλάκι
Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ (Οργάνωση Μελών Κύμης και Αλιβερίου) από το 2013, της συνδικαλιστικής παράταξης Τελευταίο Θρανίο σε πανευβοϊκό επίπεδο, της παράταξης Εκπαιδευτικοί Εν Δράσει σε επίπεδο περιφέρειας και της παράταξης Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ασχολείται εντατικά με το θέατρο (συμμετοχή σε διάφορες ερασιτεχνικές παραστάσεις ως μέλος της θεατρικής ομάδας των Πολιτιστικών Δεσμών:
2015: Ματωμένος Γάμος του Φ.Γ. Λόρκα, 2016: Πειρασμός του Γρηγόριου Ξενόπουλου, 2017:Πρόταση Γάμου (Μονόπρακτο του Α. Τσέχωφ), 2018: Λόγου Χάριν (αφιέρωμα στην ελληνική γλώσσα με δραματοποιημένα διηγήματα του Α. Παπαδιαμάντη και της Β. Σολωμού Ξανθάκη, 2019: Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται (αστυνομικό του Ρ. Τομά, ετοιμάζεται για το καλοκαίρι). Επίσης το 2013, έχει παίξει στο Αλιβέρι με τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης, μονολόγους του Μανιώτη σε συνεργασία με το θεατρικό Εργαστήρι Φτου ξελευτερία
Ανεβάζει παραστάσεις με τους μαθητές και μαθήτριες της, όπως πέρυσι την Κωμοδύσσεια της Μαρίας Κίτρα
Ασχολείται και με τη μουσική (βιολί, μονωδία, συμμετοχή σε συναυλίες με χορωδιακά σχήματα και τη φιλαρμονική ορχήστρα): 2015:Αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη, 2016:Αφιέρωμα στη Σ. Μπέλλου, 2018: Αφιέρωμα στη Σ. Χασκίλ, αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι, ενώ με τη χορωδία της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών : 2015: Καταχνιά (του Χ. Λεοντή), 2017: Αφιέρωμα στον ιερέα παπα-Γιώργη με ανάγνωση από το ημερολόγιό του στο αλβανικό μέτωπο καθώς και ρεμπέτικα του πολέμου, 2018: Επιτάφιος των Γ. Ρίτσου-Μ. Θεοδωράκη και απόσπασμα από τις Τρωάδες (θρήνος της Εκάβης με χορικό) στο Αλιβέρι, 2019: Επιτάφιος σε όλες τις πρωτεύουσες της Στερεάς Ελλάδας, 2011: Μήδεια του Μποστ με τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, 2012:Με τα δόντια του Θ. Ουάιλντερ με τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Τον γιατρό σου δεν τον αλλάζεις εύκολα…Πόσο μάλλον όταν εκείνος είναι και οικογενειακός φίλος. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με τον κ. Κώστα Βαρδακώστα από την Οκτωνιά που είπε να επισκεφθεί για το καθιερωμένο τσεκάπ το δικό μας το γιατρό, όπως λένε στην Οκτωνιά και τη γύρω περιοχή, το Γιώργο Μαρίνο. Και βέβαια ο κ. Κώστας χαίρει άκρας υγείας, οπότε την κουβέντα των δύο αντρών μονοπώλησε η κουβέντα για τις εκλογές. Όχι τις αυτοδιοικητικές αλλά τις εθνικές…

Μία από τις πιο δυνατές ομάδες υποψηφίων για το Δήμο στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παγώνη στη Χαλκίδα αποτελούν οι Γεωργία Χατζηστάμου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Σωτήρης Ανυφαντής και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Κώστας Αναγνωστάκης. Ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε στη συναυλία, του  Γιάννη Μαρκόπουλου, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα την Κυριακή το βράδυ, με τον ερμηνευτή Γιώργο Ζερβάκη και την ερμηνεύτρια Μαρία Λυμπεράκου. Μέσα σε όλα η ομάδα...

Από τους αυτοδιοικητικούς που διεκδίκησαν πράγματα για τον τόπο τους και που δε δίστασαν δημόσια να πουν στο δημοτικό συμβούλιο να πουν ότι ο κόσμος στο Αυλωνάρι περιμένει 3 χρόνια τις ασφαλτοστρώσεις, είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιάννης Κούκης. Ο κ. Κούκης ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ την Κυριακή των Βαΐων, ενώ ήταν από εκείνους που είχε δηλώσει ότι δε ασχοληθεί ξανά με το δήμο. Καλή επιτυχία…

Δυναμικά μπήκε στον προεκλογικό αγώνα η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, Μαρία Τσιργιώτη από το Πυργί.

Ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο της περιοχής κερδίζει όλο και περισσότερο στις καθημερινές της επαφές με τον κόσμο μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους.

Με έτοιμες προτάσεις για την περιοχή της και όχι μόνο ανασκουμπώνει μανίκια και δηλώνει αποφασισμένη να αγωνισθεί ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος για τον τόπο της ο οποίος μαραζώνει τα τελευταία χρόνια.

Και βέβαια τα μηνύματα του κόσμου δικαιώνουν τον καθημερινό αγώνα της για το «σταυρό». Γνωρίζουν και το πόσο δραστήρια είναι αλλά και την αγάπη που έχει για τον τόπο της. Άλλωστε ασχολείται χρόνια με τον εθελοντισμό προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες της και σε διάφορούς συλλόγους, με ανιδιοτέλεια.

Είναι από τις δυναμικές γυναίκες που και λόγο έχουν και άψογη αλλά και τρόπο για να διεκδικήσουν πράγματα για τον τόπο τους.

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει πέσει εδώ και καιρό η γνωστή λογίστρια Γεωργία Χατζηστάμου. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Χρήστου Παγώνη για το δήμο της Χαλκίδας συμμετέχει δυναμικά σε έναν προεκλογικό αγώνα με περιοδείες από την μία άκρη του δήμου μέχρι την άλλη. Πάντα στο πλευρό του νυν και υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Παγώνη.

Με συνοδοιπόρους σε αυτό το δύσκολο αγώνα, εκτός από την οικογένεια της και τους φίλους της αλλά και τους συνυποψηφίους της που δηλώνουν ανοιχτά πως τη θέλουν δίπλα τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας.

Πετυχημένη επαγγελματικά, η Γεωργία Χατζηστάμου διεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων δηλώνοντας έτοιμη από την επόμενη κιόλας μέρα να θέσει τις προτάσεις της για το δήμο στη διάθεση των συμβούλων, προς υλοποίηση.

Γνωρίζουν όλοι μέσα και από την εθελοντική της δράση πόσο αεικίνητη είναι και πόσο πεισματάρα προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Γι’ αυτό και ξεχωρίζει…

Το Νησί της Στερεάς, στο οποίο έχουν αρκετούς φίλους, την πανέμορφη Σκύρο, περιόδευσαν την περασμένη εβδομάδα οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με το Φάνη Σπανό, Γιώργος Κελαϊδίτης και Ηλίας Μπουρμάς με την συνυποψήφια τους Άννα Κουτσούπη να τους επιφυλάσσει θερμή υποδοχή.

Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια στάθηκε αρωγός στα προβλήματα του Νησιού σε σημαντικά έργα. Η στερέωση βραχωδών πρανών κάστρου Σκύρου, η συντήρηση και αποκατάσταση οδικού δικτύου, οι παρεμβάσεις στο λιμένα Λιναριάς έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Και οι τρεις υποψήφιοι συνομίλησαν με τους φορείς και τους πολίτες της Σκύρου, σημείωσαν τους προβληματισμούς και τα αιτήματα τους και κατέγραψαν τις ανάγκες τους. Με σκοπό να τις ιεραρχήσουν και να τις δρομολογήσουν. Όπως άλλωστε έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Βασίλης Πολύχρονος ρίχνεται για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού για το τοπικό συμβούλιο Οκτωνιάς με το συνδυασμό του Θανάση Μπουραντά. Η αγάπη του για τον τόπο του και τους συγχωριανούς του γνωστή. Έχει δώσει άλλωστε δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια με τη μεγάλη προσφορά του στον Εθελοντισμό. Έχοντας διατελέσει Ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Οκτωνιάς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή.

Ο κόσμος είδε το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί με τα κοινά, πολύ θετικά και αυτό σηματοδοτεί ότι θα τον στηρίξει. Διαθέτει και όρεξη και μεράκι και πάνω από όλα τη διάθεση για να αλλάξουν κάποια πράγματα στο χωριό του. Και μαζί με τους υπόλοιπους συντοπίτες του που θα συμμετέχουν στο τοπικό μπορούν να συνεργαστούν και να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην τοπική κοινωνία.

VASILIS POLIXRONOS 2

Στον κόμβο της Ερέτριας βρίσκεται ήδη και λειτουργεί το Εκλογικό Κέντρο της υποψήφιας Δημάρχου Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλημπατέ. Ένας φιλόξενος χώρος, προσβάσιμος σε όλους έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει τους υποψηφίους του συνδυασμού και τον κόσμο που θέλει να ενημερωθεί για όλα όσα έγιναν την 5ετια στο Δήμο της Ερέτριας από την παρούσα δημοτική αρχή όπως και το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη 4ετία που περιλαμβάνει συνέχιση έργων και προγραμματισμός νέων.

Την κορδέλα των εγκαινίων στο Εκλογικό Κέντρο της Ερέτριας θα κόψη η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ την επόμενη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 7 το απόγευμα και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι…Στις 4 Μάϊου θα γίνουν τα εγκαίνια στο Εκλογικό Κέντρο της Αμαρύνθου.

Σελίδα 1 από 503

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr