bannerlive

Τελευταία Νέα

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα σε Πυροσβεστική και Αστυνομία μετα την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από μερικη ώρα και απειλεί το χωριό Κοντοδεσποτι του Δήμου Διρφυων –Μεσσαπίων. Πυροσβεστες επιχειρούν κατάσβεση της φωτιάς αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη καθώς οι φλόγες γλύφουν το χωριό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς η φωτιά βρίσκεται στα 300 μέτρα από τα σπίτια του χωριού και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Κοντοδεσπότι. Σημαντική η συμβολή των Εθελοντών Δασοπυροσβετών Ψαχνών όπως και της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Τζιγιάννη που έσπευσαν για να βοηθήσουν. Περισσότερα σε νέα ανάρτηση.

Μεγάλη η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών που αιμοδότησαν σήμερα στην Οκτωνιά της Δ.Ε Αυλώνος. Από το πρωί στο αγροτικό ιατρείο της Οκτωνιάς οι εθελοντές προσέρχονταν να δώσουν αίμα, ξεπερνώντας τους 50. Ανάμεσα τους,ο πρώην Υπουργός και γιατρός, Κώστας Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Βαρδακώστας και ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος. Παρουσία και του Συλλόγου Απανταχού Οκτωνιατών και ο Σύλλογος Φίλων της Μουρτερής, του Συλλόγου Νέων Οκτωνιάς, του Πρόεδρου της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Αυλωναρίου, Γιώργου Ζαργάνη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Γούναρη κ.α. Η αιμοδοσία με υπεύθυνο της Τράπεζας Αίματος, τον Παναγιώτη Πολυχρονο πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του ΕΚΑΒ και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

DSC 6427

DSC 6430

DSC 6432

DSC 6434

DSC 6436

DSC 6439

DSC 6441

DSC 6446

DSC 6447

DSC 6456

DSC 6461

DSC 6476

DSC 6480

DSC 6483

DSC 6508

DSC 6510

Ένα ξέφρενο γλέντι με Μαρία Νομικού, Μάκη Μπέκο και Φωτεινή Πανδριά πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Αυγούστου, το βράδυ στο Πυργί της Δ.Ε Αυλώνος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργίου με το χώρο του σχολείου να γεμίζει ασφυκτικά και τον κόσμο να μην εγκαταλείπει την πίστα μέχρι το πρωί.

Έβαλαν ψηλά τον πήχη και κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία, η Πρόεδρος Αναστασία Γουναρά και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργίου, Δημήτρης Μουρτίκας(Αντιπρόεδρος), Σταμάτης Λαγαστής (Γραμματέας), Κώστας Κόττης (Ταμίας), Δημήτρης Γιαννακός, Γεωργία Σταμέλου, Κατερίνα Αθανασίου (Μέλη), στήνοντας ένα δυνατό πανηγύρι στο χωριό φέτος το καλοκαίρι.

Ο δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Μάκης Μπέκος, άνοιξε την αυλαία με την Φωτεινή Πανδριά στο τραγούδι. Ενώ στη συνέχεια, η Μαρία Νομικού ξεσήκωσε τα πλήθη λίγο μετά τις 2 τα μεσάνυχτα γεμίζοντας την πίστα. Μέσα σε λίγα λεπτά δεν έπεφτε καρφίτσα!

Τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Βαρδακώστας, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πυργίου, ο Σύλλογος Λεπούρων κ.α. Χορηγός επικοινωνίας eviakosmos.gr.

38708071 250545325569389 2519372655568617472 n

pirgi29

pirgi1

pirgi3

pirgi4

pirgi5

pirgi7

pirgi8

pirgi9

pirgi10

pirgi12

pirgi13

pirgi14

pirgi15

pirgi16

pirgi17

pirgi18

pirgi19

pirgi20

pirgi21

pirgi22

pirgi23

pirgi24

pirgi25

 pirgiP26

pirgi27

pirgi28

pirgi31

 

 


Ανάμεσα στα ΔΙΕΚ που θα λειτουργήσουν σε όλη τη Χώρα είναι και αυτό που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Χαλκίδα από το Φθινόπωρο. Μία προσπάθεια του Τομεάρχη ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκου Κόκκου που πήρε σάρκα και οστά πολύ σύντομα μετα από πρωτοβουλία του Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού . Για το θέμα και την αναγκαιότητα λειτουργίας στο ΔΙΕΚ Χαλκίδας είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM πριν λίγους μήνες ο κ. Κόκκος. Η ειδικότητα Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 (φθινοπωρινό εξάμηνο) θα λειτουργήσει σε 16 ΔΙΕΚ, σε 2 Νοσοκομεία(Γ.Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «Γ.ΠΑΝΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» και Γ.Ν. Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»)  και μόλις σε 2 ΕΚΑΒ (ΑΘΗΝΑΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).

ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας

Η ειδικότητα Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 (φθινοπωρινό εξάμηνο) θα λειτουργήσει σε τμήματα στα ΔΙΕΚ:

1. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

2. ΑΡΓΟΥΣ

3. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

4. ΔΡΑΜΑΣ

5. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

6. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

7. ΚΟΖΑΝΗΣ

8. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

9. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

10. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

11. ΣΠΑΡΤΗΣ

12. ΣΑΜΟΥ

13. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

14. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

15. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

16. ΧΙΟΥ

Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: από 06/08/2018 ώρα 15:00 έως 24/08/2018 ώρα 15:00

Πληροφορίες εδώ 

Ηλεκτρονική Διεύθυνση υποβολής αιτήσεων εδώ 

ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας

Η ειδικότητα Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 (φθινοπωρινό εξάμηνο) θα λειτουργήσει τμήματα στα Νοσοκομεία:

17.  Γ.Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «Γ.ΠΑΝΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Πληροφορίες εδώ

18. Γ.Ν. Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»

Πληροφορίες εδώ

ΙΕΚ ΕΚΑΒ

Η ειδικότητα Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 (φθινοπωρινό εξάμηνο) θα λειτουργήσει με 1 τμήμα στα

19. ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ

20. ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Σύντομο ιστορικό του ΙΕΚ ΕΚΑΒ

Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Ε.Κ.Α.Β. με ειδικότητα «Διασώστης  - Πλήρωμα Ασθενοφόρου»

Για την εξασφάλιση επαγγελματικής κατάρτισης υψηλής ποιότητας  με στόχο την παροχή υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες, στο ΕΚΑΒ ιδρύθηκε το 1999 (ΦΕΚ 1748/15-9-1999, ΙΕΚ με ειδικότητα «Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου». Τμήματα του ΙΕΚ λειτουργούσαν σε πολλά παραρτήματα του ΕΚΑΒ ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2018-2019 με απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν μόλις σε δύο ΕΚΑΒ από ένα τμήμα.

 

Την παραίτηση του υπέβαλε γραπτώς σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς από τη θέση του δημοτικού συμβούλου καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει στο έγγραφο του η δημοτική αρχή Μπουραντά μετατρέπει την κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκό δικαστήριο εναντίον του. Ο κ. Θωμάς σε δηλώσεις στο eviakosmos.gr ανέφερε πως αντί το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει για ουσιαστικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου, ασχολήθηκαν με το πώς θα «δικάσουν» τον ίδιο. Ο ίδιος κρίνει ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης εκεί τη δεδομένη στιγμή και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις επερχόμενες εκλογές κάνοντας διαδοχικές συναντήσεις με τους δημότες σε όλα τα χωριά του δήμου.

Το κείμενο παραίτησης του κ. Θωμά:

Δήμαρχε,

Σας υποβάλλω τις παραιτήσεις μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και από όλα τα όργανα του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων στα οποία συμμετέχω και παρακαλώ για την αποδοχή τους.

          Σε όλη τη μακρά πορεία μου ως αυτοδιοικητικός άντρας, είτε αυτή του Δημάρχου, είτε αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση υπηρέτησα το Δήμο και τους δημότες μας είχα ένα και μοναδικό γνώμονα: το συμφέρον των δημοτών, την αναβάθμιση, την πρόοδο και τo καλό του Δήμου. Θυσίασα τους τύπους προκειμένου για την ουσία, θυσίασα το προσωπικό και οικογενειακό μου συμφέρον προκειμένου για το κοινό καλό. Και πέτυχα την «καλήν απολογίαν».

          Πλην όμως, καθόλη την θητεία σας ως Δήμαρχος, μετατρέπετε την κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκό δικαστήριο εναντίον μου, φέρνοντας εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα την συζήτηση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο. Έχετε πλέον δημιουργήσει την πεποίθηση ότι ο σκοπός της εκλογής σας δεν ήταν η επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, αλλά το να δικάσετε και να «εξαφανίσετε» τον Δημήτρη Θωμά, με κάθε τρόπο.

          Ενόψει αυτής της σκληρής πραγματικότητας, το καλύτερο που έχω να πράξω είναι να σας απαλλάξω από αυτήν την εμμονή, με την πεποίθηση ότι με την παραίτησή μου αυτή, ίσως δοθεί το έναυσμα στη Δημοτική Αρχή να σταματήσει ν' ασχολείται με εμένα προσωπικά και να δουλέψει, έστω και την ύστατη ώρα, για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.

          Σας διαβεβαιώνω προσωπικά και ταυτόχρονα καθησυχάζω τους δημότες μας ότι η οικειοθελής αυτή αποχώρησή μου είναι προσωρινή μέχρι ο λαός του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου να εκφραστεί αυθεντικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και να με ξανααναδείξει στο αξίωμα που ο ίδιος επιθυμεί.

Καλό υπόλοιπο θητείας κύριε Δήμαρχε και θα ξαναβρεθούμε στην προεκλογική πολιτική αρένα, εκεί που οι αυτοδιοικητικοί άντρες αναμετρώνται.

Κύμη 9 Αυγούστου 2018

Δημήτρης Γ. Θωμάς

Να δοθούν  απαντήσεις σχετικά με την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κωλυσιεργεί, ακολουθώντας την τακτική των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην  ερώτηση που κατέθεσε  επισημαίνει, πως παρά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, ότι το υπουργείο θα συμβάλλει στην έγκριση της οριστικής μελέτης αποκατάστασης το γρηγορότερο, μόλις υποβληθεί από το Δήμο, αυτό που -δυστυχώς- διαπιστώνεται στην πράξη είναι κωλυσιεργία και παρελκυστική συμπεριφορά.

Αναφέρει, επίσης, ότι: «Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να αναβάλει τη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου 2018 για την έγκριση της οριστικής μελέτης: «Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας καθώς και Ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς» με την αιτιολογία της διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να διαπιστώσει την αναγκαιότητα της πρότασης των μελετητών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς δεδομένης αυτής της εξέλιξης, η δημοπράτηση του έργου παραπέμπεται στις καλένδες.

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαριθμώντας τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή  τόσο για τη συντήρηση, στερέωση και προστασία του ετοιμόρροπου μνημείου -σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού- όσο και για την προστασία και ανάδειξη του συγκροτήματος της Δ.Α. ζητά να απαντήσει η Υπουργός,σε ποιές ενέργειες θα προβούν, προκειμένου να εγκριθεί άμεσα από το ΚΣΝΜ η οριστική μελέτη, έτσι ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας εντός του 2018;

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής Αττικής , Μάκης Βορίδης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ακολουθεί την τακτική των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα με ένα ακόμα ενδεικτικό παράδειγμα να αποτελεί και η περίπτωση της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Παρά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, ότι το υπουργείο θα συμβάλλει στην έγκριση της οριστικής μελέτης αποκατάστασης το γρηγορότερο, μόλις υποβληθεί από το Δήμο, αυτό που -δυστυχώς- διαπιστώνεται στην πράξη είναι κωλυσιεργία και παρελκυστική συμπεριφορά.

Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να αναβάλει τη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου 2018 για την έγκριση της οριστικής μελέτης: «Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας καθώς και Ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς» με την αιτιολογία της διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να διαπιστώσει την αναγκαιότητα της πρότασης των μελετητών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς δεδομένης αυτής της εξέλιξης, η δημοπράτηση του έργου παραπέμπεται στις καλένδες.

Ο εν λόγω χώρος είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του από 25ετίας με αποτέλεσμα ένα σημαντικό τμήμα του να καταρρεύσει, ενώ αποτελούσε για τη Χαλκίδα υγειονομική βόμβα και χώρο στέγασης αστέγων και παραβατικών στοιχείων.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το κτηριακό συγκρότημα της Δημοτικής Αγοράς, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης, στερέωσης και προστασίας του ετοιμόρροπου μνημείου χώρου σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα, για την προστασία και ανάδειξη του συγκροτήματος της Δ.Α.Χ, προκήρυξε Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων για την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της, το Μάιο του 2016 και  αφού είχαν προηγηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύνταξη της προμελέτης, η οποία είχε εγκριθεί από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και το ΚΣΝΜ το Μάρτιο του 2016. Μετά από προσφυγές στις 18-12-2017 υπογράφηκε η σύμβαση με την Κοινοπραξία των μελετητών για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης κατασκευής του έργου. Τον Ιούνιο του 2018 οι οριστικές μελέτες που συντάχθηκαν με τις οδηγίες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, όπου ήταν απαραίτητο,  υποβλήθηκαν προς έγκριση και τον Ιούλιο του 2018 αναμενόταν η συνεδρίαση του ΚΣΝΜ για την έγκριση της οριστικής μελέτης, έχοντας ήδη λάβει ο Δήμος Χαλκιδέων προέγκριση για τη χορήγηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς.

Πλέον, μετά και την αναβολή της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων ο Δήμος δηλώνει, ότι η αποκλειστική ευθύνη για τυχόν κατάρρευση του κτηρίου ή πρόκλησης ατυχήματος βαρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα. Υπουργός:

Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να εγκριθεί άμεσα από το ΚΣΝΜ η οριστική μελέτη, έτσι ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας εντός του 2018;

Με αφορμή την εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, γιατρός ο ίδιος επισημαίνει σε δελτίο τύπου, ό,τι επικρατεί γενικά στη Χώρα «αλαλούμ» με τον οικογενειακό γιατρό. Σε ότι αφορά στην Εύβοια, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μένει ακάλυπτη γενικότερα, και ειδικότερα η Χαλκίδα.

«Οι μεγαλεπήβολες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για Οικογενειακό Γιατρό μετατράπηκαν σε εφιάλτη για την Ελληνική Οικογένεια», επισημαίνει ο Κώστας Μαρκόπουλος και συνεχίζει: «Η ανίκανη Κυβέρνηση, αφού πρώτα διέκοψε 1950 συμβάσεις οικογενειακών ιατρών, στη συνέχεια ανακοίνωσε 650 οικογενειακούς γιατρούς για όλη την Ελλάδα, από τις 2.800 θέσεις που είχε προκηρύξει...

Δηλαδή κάτι λιγότερο από το 25% και αυτό στα αστικά κέντρα. Στην ύπαιθρο μετονομάστηκαν σε οικογενειακούς γιατρούς, οι ανειδίκευτοι αγροτικοί! Αυτή ήταν η φούσκα της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αντί να δημιουργήσουν κίνητρα για να εξασφαλίσουν και άλλους γιατρούς, ξοδεύουν τα λίγα λεφτά του ΕΟΠΥΥ για να νοικιάσουν κτίρια και να διορίσουν κλητήρες και αργότερα και κηπουρούς υποθέτω για να στεγάσουν 2-4 γιατρούς (σύνολο 300 γιατροί ανά την Ελλάδα) στα ΤΟΜΥ.

Στην Εύβοια που ο αστικός πληθυσμός είναι περί τις 120.000 πολίτες αντί 55 θέσεων ιατρών παθολόγων –γενικών ιατρών και παιδιάτρων κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μόνο 10 εκ των οποίων 2 θα συνταξιοδοτηθούν σε 5 μήνες!

Έτσι από τους 200.000 κατοίκους στην Εύβοια, οι 80.000 θα ανήκουν στους αγροτικούς ιατρούς, οι 20.000 μόνο στους οικογενειακούς και όλοι οι υπόλοιποι 100.000 (οι μισοί δηλαδή) θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμα και την συνταγογράφηση, ή την επίσκεψη ή θα ψάχνουν να βρουν σε άλλη πόλη Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο και θα περιμένουν στην ουρά.

Το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι άλλη μία απάτη…»

Για ακόμη μία φορά η Τράπεζα Αίματος του Οξυλίθου με πρωτοβουλία της Βούλας Πάσχου, γίνεται πιο δυνατή, χάρη στη συμμετοχή περισσότερων από 50 εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν ακόμη μία φορά στο κάλεσμα της.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας, το πρωί του Σαββάτου 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία, στο Αγροτικό Ιατρείο του Οξυλίθου παρουσία του γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Οξυλίθου, Βασίλη Γουβαλάρη.

Ο ίδιος μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε στο Eviakosmos.gr ικανοποιημένος από την προσέλευση και νεών εθελοντών αιμοδοτών που κάνει ακόμη πιο δυνατή την Τράπεζα Αίματος του Οξυλίθου. Και βέβαια, παρούσα σε όλη την διαδικασία η Πρόεδρος του Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή.

 ox1

ox2

ox5

ox3

ox4

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας το Σάββατο το πρωί λόγω μη απαρτίας. Για ακόμη μία φορά δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν από τη συνεδρίαση. Ανάμεσα τους και επικεφαλής παρατάξεων όπως ο Βασίλης Βελέντζας, ο Νίκος Γουρνής και η Ασημίνα Καραμπέτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ περίμεναν να έρθει ο κ. Βίλλας για να έχουν απαρτία, ξαφνικά αποχώρησε ο Χρήστος Διονυσοπουλος…

Εδώ και 21 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Διευθυντής πλέον της Ορθοπεδικής στο Νοσοκομείο Καρύστου ο ορθοπεδικός Άλκης Βόσσος για χάρη του οποίου πολύς κόσμος ταξίδευε από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό δείχνοντας εμπιστοσύνη στο γιατρό. Κάνοντας ακόμη και σοβαρά χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Καρύστου. Ένας σοβαρός επιστήμονας και πολύ καλός γιατρός που σίγουρα αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Aναλαμβάνει σύντομα Διευθυντής Ορθοπεδικής πλέον στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, στην Αθήνα.      

Σύσσωμο το προσωπικό του «Διόκλειου» Νοσοκομείου Καρύστου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Διευθυντή του Ορθοπαιδικής, ιατρού Αλκιβιάδη Βόσσου ο οποίος αποχωρεί από το Νοσοκομείο μετά από 21 χρόνια συνεχούς προσφοράς.

Η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Ξυπολητου, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κος Χατζηπαύλου και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κος Αναστόπουλος, εξήραν κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους τον επαγγελματισμό, το ήθος και την εργατικότητα του κου Βόσσου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κος Μίχας τόνισε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο κος Βόσσος στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου και της περιοχής, στην εξάπλωση της φήμης του Νοσοκομείου, στην έναρξη και οργάνωση των χειρουργείων και σε μια κίνηση αναγνώρισης προσέφερε ένα συμβολικό δώρο και μια τιμητική πλακέτα στον αποχωρήσαντα ιατρό.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κος Βόσσος ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά, όλους τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου, για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και τη στήριξη που του παρείχαν στην αρχή και καθόλη τη διάρκεια της θητείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.

Η θέση του κου Βόσσου έχει προκηρυχθεί και το προσεχές διάστημα αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία ο νέος Διευθυντής στο ΚΑΤ.

Σελίδα 1 από 432

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr