TADE EFH 1   sinentefkseis
Τελευταία Νέα

Συνάντηση με τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας είχε την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στον χώρο του Εργοταξίου του Δήμου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Βασίλη Τουχτίδη.

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ αυτών και της Δημοτικής Αρχής, που στόχο έχει την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες. Τη στιγμή που οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας έχουν κατακλυστεί από τόνους σκουπιδιών, στον Δήμο Χαλκιδέων η κατάσταση είναι ικανοποιητική και ο Τομέας της Καθαριότητας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε και στο θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31/12/2017, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή, όπως άλλωστε διατυπώθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα στηρίξει το αίτημά τους προς την Κυβέρνηση για μονιμοποίηση, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου Χαλκίδας περίμεναν μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αναπληρωτή Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, προκειμένου σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος Γιάννης Αγγελάτος να του μεταφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με σύνθημα  «Όχι άλλες περικοπές σκίστε τα μνημόνια που λέγατε χτες…»,«προπηλάκισαν» τον Υπουργό Υγείας ζητώντας του να δώσει απαντήσεις για τα δικά τους αιτήματα, παρουσία όλων των εργαζομένων, στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός ζήτησε να παραβρεθούν στην συζήτηση που θα γίνει, παρουσία και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και των Διοικητών των Κέντρων Υγείας στο ισόγειο. Κάτι που δεν δέχτηκε ο Πρόεδρος. «Δε θέλουμε να συζητήσουμε παρουσία άλλων…» είπε ο κ. Αγγελατος παραδίδοντας ένα χαρτί με τα αιτήματα του Σωματείου και ένα αντίγραφο από μια ερώτηση που είχε κάνει στη βουλή ο νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου το 2014, όταν δεν ήταν στην Κυβέρνηση. 

diamartiria nosokomio xalkidas2

diamartiria1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 της Στερεάς Ελλάδας και των έργων που αφορούν στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκαν τρεις νέες προσκλήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1.815.685 ευρώ που στοχεύουν στην έγκαιρη προετοιμασία, αλλά και στη διατήρηση ή δημιουργία θέσεων εργασίας και αφορούν σε:

 1. «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2017-2018)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.394.440 ευρώ.

Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

 1. «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (2017-2018)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 27.925 ευρώ.

Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, καθώς και όποιο άλλο πρόσωπο είναι κηδεμόνας παιδιού με αναπηρία), θέσης φροντίδας και φύλαξης βρεφών, νηπίων, παιδιών, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία .

 1. «Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», συνολικής δημόσιας δαπάνης 393.320 ευρώ.

Η πράξη αφορά στη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχολικό έτος 2017-2018, μέσω της στελέχωσής τους με το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) – Σχολικοί Νοσηλευτές.

Πρόκειται για τις προσκλήσεις του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

«Είναι σημαντικό, όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην προετοιμασία για τη νέα σχολική περίοδο και ειδικά για παιδιά και γονείς που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, να τρέξουν γρήγορα χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις. Κάνουμε όσα πρέπει από τώρα και γι αυτό καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, ώστε να μη προκληθεί κανένα πρόβλημα στην έναρξη της νέας χρονιάς αλλά και να διατηρήσουμε ή να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.  Σε ότι μας αφορά ως Περιφέρεια, θα είμαστε έτοιμοι» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την έκδοση των προσκλήσεων.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις  19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  που βρίσκεται στην οδό Φαρμακίδου 15Α, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Περί συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (άρθρο 76 Ν.3852/2010)
 2. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 33/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΧ που αφορά απολογισμό εσόδων εξόδων για το Δ΄ τρίμηνο οικ. έτους 2016  του ΔΟΠΠΑΧ . Εισηγητής: Σωτήρης Ανυφαντής (Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ)
 3. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 34/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΧ που αφορά απολογισμό εσόδων εξόδων για το Α΄ τρίμηνο οικ. έτους 2017  του ΔΟΠΠΑΧ Εισηγητής: Σωτήρης Ανυφαντής (Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ)
 4. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 83/2017απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΠΠΕΧ που αφορά την 3η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2017  του ΔΟΑΠΠΕΧ .             Εισηγητής: Αργυρούλα Ζλακώνη Ελληνικού (Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ)
 5. Περί ορισμού αναπληρωτή τακτικού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος .
 6. Περί τοποθέτησης συστήματος κάδων Fbin της εταιρίας HELES .
 7. Περί διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης συλλογής εγκαταλειμμένων οχημάτων (Ο.Τ.Κ.Ζ.) εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων και εταιρείας επεξεργασίας και ανακύκλωσης οχημάτων - επίσημου μέλους δικτύου Ε.Δ.Ο.Ε.            Εισηγητής : Παπαποστόλου Δημήτριος (Δημοτικός Σύμβουλος)


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής οικονομικών θεμάτων:  Κεράτσας Μιχαήλ (Αντιδήμαρχος)

 1. Περί κατανομής ποσού 226.063,09 χρηματοδότησης Πολιτικής Προστασίας ΠΟΕ .
 2. Περί έγκρισης διενέργειας προμηθειών .
 3. Περί ανανέωσης μισθώματος .
 4. Περί καταλογισμού προνοιακών επιδομάτων  .
 5. Περί επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων χρημάτων.
 6. Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου .
 7. Περί διαγραφών τέλους επί των ακαθαρίστων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 8. Περί διαγραφών τελών ακίνητης περιουσίας
 9. Περί έγκρισης πρακτικού επιτροπής ανάκλησης εκθέσεων βεβαίωσης παράβασης αυτοκινήτων.
 10. Περί μεταβίβασης άδειας πωλητή λαϊκών αγορών.
 11. Περί έκδοσης παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Καθαροσπόρης Βασίλειος (Αντιδήμαρχος)

 1. Περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού προς τον Δήμο μας, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Οικονομικών, για την εκτέλεση του έργου : <<Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Φανάρι>>, Τ.Κ Φάρου, Δ.Ε Αυλίδας, Δ. Χαλκιδέων .
 2. Περί έγκρισης της μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης του έργου:”Διαμόρφωση κυκλικού κόμβου επί των οδών Αρεθούσης και Στύρων” .
 3. Περί έγκρισης πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ Δ.Ε. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ-ΦΑΣΗ Α .
 4. Περί έγκρισης πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: Ανάπλαση Περιβάλλοντος Χώρου Αγίου Προκοπίου.
 5. Περί έγκρισης πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ.
 6. Περί συγκρότησης επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 58 του Ν. 3669/2008 για το έργο “Βελτίωση προσβασιμότητας κέντρου Χαλκίδα”.
 7. Περί συγκρότησης τριμελούς επιτροπής  προσωρινής και οριστικής  παραλαβής του έργου: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ .
 8. Περί έγκρισης 1ου ΑΠΕ και 1ης συμπληρωματικής του έργου : ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Δ.Κ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.
 9. Περί έγκρισης 1ου ΑΠΕ και 1ης συμπληρωματικής του έργου :Κατασκευή οικογενειακών τάφων στο κοιμητήριο Δ.Ε. Χαλκίδας.
 10. Περί έγκρισης 2ου ΑΠΕ του έργου: ΈΠΙΣΚΕΥΗ ΟΨΕΩΝ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ .
 11. Περί έγκρισης 3ου και τακτοποιητικού Α.Π.Ε. του έργου: “Έργα επέκτασης υφιστάμενου ΧΥΤΑ Κεντρικής Ευβοίας” .
 12. Περί αποδοχής πρόσκλησης με Κωδ. 30 (Α/Α ΟΠΣ : 1867), της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Υποβολή Πρότασης για Συγχρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο “Συνοδά Έργα Πρόσβασης και Δικτύων Υποδομών Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας” από το Ε.Τ.Π.Α .
 13. Περί έγκρισης ''Συνοδά  έργα  υποδομών - δικτύων   νέου Γενικού  Νοσοκομείου Χαλκίδας” .'
 14. Περί έγκρισης  κτηματολογικής μελέτης  αποζημίωσης των παρόδιων ιδιοκτησιών για τοεκτός σχεδίου τμήμα  της νέας  οδού πρόσβασης  του  Νοσοκομείου,  για το έργο:''Συνοδά έργα  υποδομών -  δικτύων   νέου   Γενικού  Νοσοκομείου Χαλκίδας''

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Εισηγητής θεμάτων ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ :  Μπουραντάς Γεώργιος (Αντιδήμαρχος)

 1. Περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη παραλιακή οδό στην περιοχή Δροσιάς από την τοποθεσία “ΒΑΛΟΠΟΥΛΑ” μέχρι την τοποθεσία “ΓΑΪΔΑΡΟΣ” . (126/17 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 2. Περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την υλοποίηση του έργου: “ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ”. (127/17 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 3. Περί αίτησης διάλυσης σύμβασης της μελέτης ”Πολεοδόμηση της Επέκτασης Α΄Κατοικίας του Οικισμού της Παραλίας Αυλίδας Ν. Ευβοίας”  (120/17 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 4. Περί δωρεάν παραχώρησης γραφείου στο υπόγειο του Δημοτικού Καταστήματος της Δ/Κ Βασιλικού στην ομάδα Εθελοντών και Πυρασφάλειας Βασιλικού. (125/17 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)  .

  

                                                                                                          

Ντόμινο όχι παραιτήσεων αλλά ανεξαρτητοποιήσεων αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα στο συνδυασμό της συμπολίτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Τα παράπονα πολλά, το έργο που θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και 3 χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή σκοντάφτει διαρκώς στο πόρισμα των Ορκωτών για τη θητεία Θωμά, και στα χρήματα που σπαταλήθηκαν επι θητείας του και δεν υπάρχουν για να κάνει έργο η παρούσα δημοτική αρχή.

Καραμέλα που θα σταματήσουν σε λίγο να την πιπιλάνε, υποστηρίζουν πολλοί. Δεν γίνονται πλέον πειστικοί, όπως λένε οι δικοί τους άνθρωποι καθώς το πόρισμα δεν αναφέρει διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τον πρώην δήμαρχο, και που στην περίπτωση του κ. Ντόβολη έφτασε ελλιπές στα χέρια των δικαστικών λειτουργών. Τον παρέπεμψαν σε δίκη γιατί έλλειπαν από το φάκελο τα στοιχεία που όχι απλά προϋπήρχαν αλλά είχαν αναρτηθεί και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και που προφανώς άγνωστο γιατί δεν γνώριζαν την ύπαρξη τους στο δήμο, και δεν τα παρέδωσαν στον ελεγκτή… Τα στοιχεία αυτά όμως προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και έτσι ο κ. Ντόβολης αθωώθηκε.

Μετά από αυτό έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της παράταξης. Κανένας δεν αναφέρεται πλέον στο πόρισμα εκτός εξαιρέσεων που ενδεχομένως δεν έχουν ιδίαν αντίληψη της κατάστασης, όπως επισημαίνουν εκ των έσω, αλλά ούτε από πλευράς δήμου έγινε όπως θα περίμεναν μία ενημέρωση στον κόσμο αναφορικά με το πόρισμα στο βαθμό που επιτρέπεται, διότι αποτελεί προϊόν προανάκρισης.

Ο κόσμος πλέον έχει αντιληφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά και εκείνοι που έστω και τώρα διαφοροποιούνται από την γραμμή Μπουραντά-Γκοσιμίδα το κάνουν όπως υποστηρίζουν  για να μπορέσουν στη συνέχεια να κοιτάξουν κατάματα τους δημότες που καθημερινά παραπονιούνται ότι δεν γίνεται τίποτα στο δήμο!

Παραπάνω από ένας είναι οι σύμβουλοι που ετοιμάζονται να ανεξαρτητοποιηθούν και αυτό δεν αποκλείεται να αποτελέσει ντόμινο και για άλλους που βλέπουν ότι δεν μπορεί η παρούσα δημοτική αρχή να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες όσων την ψήφισαν.

Τα χέρια των αντιδημάρχων δεμένα, δεν μπορούν να καλύψουν με την υποστήριξη του δήμου τίποτα πλέον. Ενώ επιχειρηματίες της περιοχής μετά τα όσα έγιναν με το πόρισμα καλούνται να λογοδοτήσουν στην εφορία. Οι περισσότεροι υπάλληλοι του δήμου στα κάγκελα, τοπικοί πρόεδροι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ επίσης, και πάει λέγοντας!

«Τσουνάμι» προβλημάτων για τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και ενώ θα περίμενε κανείς να είναι όλοι μια γροθιά και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε και κατά πως φαίνεται άρχισαν τα όργανα…

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αν. Γ.Γ. Υγείας Σ.Βαρδαρός θα βρίσκονται στις 23 Ιουνίου στις 7.30μμ στο Ξενοδοχείο Παλίρροια, στη Χαλκίδα, απ' όπου θα ανακοινώσουν την δημιουργία 4 Τοπικών Μονάδων Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, καθώς επίσης και τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στο χώρο της Υγείας.

Από νωρίς βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία τους στον ΟΛΝΕ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Παπανδρέου, ο  Αντιπρόεδρος Νίκος Γουρνής  και το μέλος Γιάννης Μπάρμπας που έχει αναλάβει και το κομμάτι που αφορά στον Οργανισμό στη Β.Εύβοια. Και μπορεί να βρήκαν «προίκα» από τους προκατόχους τους αλλά η διαδοχή τους στις προαναφερόμενες θέσεις τους «βαραίνει» τόσο με το συνεχιζόμενο έργο στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθούν όσο και με νέες σοβαρές προτάσεις που πρέπει επίσης άμεσα να υλοποιηθούν.

Δεν είναι εύκολο να είσαι στη διοίκηση ενός Οργανισμού που είχε να παρουσιάσει έργο από την αρχή. Το γνωρίζουν καλά και οι τρεις νέοι της Διοίκησης και γι αυτό βρίσκονται από νωρίς καθημερινά στα γραφεία τους στον ΟΛΝΕ. Ενημερώνονται για  τις μέχρι εδώ δράσεις ενώ παράλληλα συνεχίζουν με δικές τους προτάσεις που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν. Έμπειροι και οι τρεις σε θέματα διοίκησης μαζί με τους συναδέλφους τους θα προσπαθήσουν και γιατί όχι, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων…

Φίλοι από το στρατό είναι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Γιάννης Λάμπρου με τον πρώην Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ερέτριας και νυν επιμελητηριακό σύμβουλο Βασίλη Βαρελά. Την Παρασκευή το μεσημέρι ο φακός του eviakosmos.gr τους «συνέλαβε» στην παραλία της Ερέτριας όπου μεταξύ τυρού και αχλαδιού.

Και οι δύο έχουν αποδείξει μέχρι εδώ πως με ότι καταπιάνονται το φέρουν εις πέρας με επιτυχία. Μπορεί ο Βασίλης Βαρελάς να μην ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση Α Βαθμού, όμως ήταν πάντα εκεί και στήριζε με τις προτάσεις του το καλύτερο για το δήμο. Η εμπειρία ορισμένων καταξιωμένων ανθρώπων αποτελεί το μεγαλύτερο εργαλείο για όσους διαχειρίζονται εξουσία…

Από την άλλη, ο Γιάννης Λάμπρου μπορεί να μην έχει ασχοληθεί με το Επιμελητήριο, ωστόσο παρακολουθεί τι γίνεται και επειδή ξέρει ότι ο συγκεκριμένος θεσμός εμπεριέχει πολιτική, θα φάνει χρήσιμος στον Βασίλη Βαρελά αν και εφόσον εκείνος αποφασίσει να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου…

Πάντως ένα είναι το σίγουρο! Και οι δύο, οραματίζονται το Δήμο Ερέτριας ως ένα δήμο Τουριστικό που θα πρέπει με τις κατάλληλες ενέργειες και την ολοκλήρωση έργων υποδομής να αποτελεί το «μήλον της έριδος» για τους επισκέπτες, τους σκαφάτους, τους ποδηλάτες, τους λάτρεις της φύσης κ.α. Που θα απολαμβάνουν ήλιο και θάλασσα σε μία πόλη που η ιστορία της στο πέρασμα των χρόνων την ανέδειξε ως πολιτιστικό προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι πιο σωστές αποφάσεις συνήθως παίρνονται μεταξύ τυρού και αχλαδιού.Έτσι και οι δυο άντρες εν μέρει, έχουν αποφασίσει βήματα από κοινού… Για το που και το πότε θα το μάθουμε λίαν συντόμως!

Συνάντηση αντιπροσωπείας του τοπικού τμήματος Ευβοίας της Π.Ε.Π.Τε.Γ. αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κώστα Καρύδη και τον Γραμματέα Σπύρο Ακριώτη με τον Δήμαρχο Διρφύων -Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου το απόγευμα στο Δημαρχείο Ψαχνών .

Έγινε μια συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον αγροτοδιατροφικό τομέα , αφού στον συγκεκριμένο Δήμο υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα τόσο στη Φυτική παραγωγή όσο και στην Ζωική παραγωγή. Επίσης συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, ενώ έγινε  αναφορά και στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει  το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Ο κύριος Ψαθάς αφού άκουσε τις απόψεις μας , μας ανέφερε κυρίως πως είναι θετικός στην προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Γεωπονικής Σχολής της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο παράρτημα του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στα Ψαχνά  όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να στεγάσουν τμήμα ή τμήματα φυτικής & ζωικής παραγωγής , ιδίως μετά την κατάργηση τμημάτων και μετεγκατάστασης τους σε άλλες περιοχές.

Το τοπικό τμήμα της ΠΕΠΤΕΓ συμφωνεί σε αυτή τη προοπτική γιατί  πιστεύει πως η ίδρυση και λειτουργία γεωπονικής σχολής της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην περιοχή θα συνεισφέρει πολλαπλά τόσο στην τοπική κοινωνία άλλα επιπρόσθετα θα βοηθήσει και τους αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής ώστε να παράγουν προιόντα υψηλής εμπορικής και διατροφικής αξίας.

Άλλωστε η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προιόντα της Αθήνας,  άλλα αποτελεί και βασικό προμηθευτή μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Τέλος, γίνεται και μεταποίηση και εξαγωγή αρκετών προιόντων φυτικής & ζωικής προέλευσης.
Το τοπικό τμήμα Ευβοίας της Π.Ε.Π.Τε.Γ. θα συνδράμει σε κάθε ενέργεια προς την υλοποίηση της προσπάθειας ίδρυσης και λειτουργίας γεωπονικής σχολής στο παράρτημα του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στα Ψαχνά γιατί πιστεύει πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μετά την ανακοίνωση του δήμου Κύμης-Αλιβερίου σχετικά με τις 5 μόνο μετατάξεις υπαλλήλων στο δήμο, που προτείνει η δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς ζητά να συζητηθεί διεξεδικά το θέμα απορρόφησης στο δήμο όλων των εργαζομένων και όχι επιλεκτικά, την Πέμπτη 15 Ιουνίου καθώς η προθεσμία για πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο λήγει την Παρασκευή 16 του μήνα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                             14/6/2017

ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ. ΜΠΕΝΑΚΗ

 ΚΟΙΝ.  ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

ΘΕΜΑ : ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΜΕ ΘΕΜΑ

    «Μετατάξεις από την Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου»,

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή:

 • Στις 31 Μαΐου 2017 με την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ /50/οικ.17705 το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάλεσε τους φορείς του Δημοσίου και το Δήμο να αποστείλουν  αιτήματα για μεταφορά των απασχολούμενων υπαλλήλων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ (ΗΜΚ), κατ’ εφαρμογή του αρ. 40 του ν. 4440/2016.   (ουσιαστικά τα αιτήματα έχουν καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 16/6/2017)
 • Οι πενήντα (50) απασχολούμενοι στην ΗΜΚ αγωνιούν για τη μελλοντική τους εργασιακή αποκατάσταση και στην πλειονότητά τους επιθυμούν την παραμονή τους στο Δήμο μας και όχι την μετανάστευσή τους.
 • Στο Δημοτικό συμβούλιο της 25ης Απριλίου 2017 είχε τεθεί το εν λόγω θέμα από το συνδυασμό μας και είχε ακολουθήσει και σχετικό έγγραφο την 27η Απριλίου και αναμέναμε συζήτηση-ενημέρωση επ΄ αυτού
 • Στις 12/6/2017 είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Μπουραντά σε σχέση με πέντε (5)  προτεινόμενες από αυτόν  μετατάξεις από την Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ (ΗΜΚ) στον Δήμο Κύμης  Αλιβερίου.

Ζητάμε:

Την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 15/5/2017

Με μοναδικό θέμα:

«Μετατάξεις από την Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου»,

προκειμένου από κοινού να δώσουμε την προσφορότερη λύση για τους εργαζόμενους της ΗΜΚ, αλλά και να αποφευχθεί η ενδεχόμενη ερήμωση της περιοχής της Κύμης

Επίσης ζητάμε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκληθεί στην Κύμη, προκειμένου να είναι εφικτή και η συμμετοχή των εργαζομένων της ΗΜΚ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

                                             

        ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                               ΠΟΘΗΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

        ΜΠΑΤΣΑ ΑΡΕΤΗ                                                        ΝΤΟΒΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

        ΝΤΟΥΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ                                                   ΒΛΑΧΟΣ ΤΑΣΟΣ

        ΜΕΞΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ                                                    ΚΙΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

        ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σελίδα 1 από 69

baroutas diaf

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ...

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr