bannerlive

Τελευταία Νέα

Ως μποναμάς έρχονται τα περισσότερα από τα χρήματα του προγράμματος «ΑΞΙΑ» αποκλειστικά στο Δήμο της Ερέτριας, σε ότι αφορά στο Νομό της Εύβοιας σε αυτή τη φάση,από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε σε αιτήματα που υπέβαλαν 19 δήμοι της χώρας, ενέκρινε επιχορήγηση συνολικού ποσού 5.146.898,38 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018. Από αυτά τα χρήματα ο Δήμος Ερέτριας παίρνει το 1.042.445,56€.

Μιλώντας την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, στην εκπομπή «τάδε έφη» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Γιάννης Λάμπρου επεσήμανε ότι είναι μεγάλη επιτυχία αυτό καθώς ο δήμος Ερέτριας κατάφερε και μπήκε στο «ΑΞΙΑ» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Παίρνει χρήματα και λύνει ένα πρόβλημα που έρχεται από παλιά.

«Βλέποντας ότι υπήρχε από το Υπουργείο Εξωτερικών η πρόθεση να βοηθήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους δήμους καταφέραμε με πολλή τύχη εγώ και η δήμαρχος να πετύχουμε την επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών» δήλωσε ο Γιάννης Λάμπρου και συνέχισε:

«Τα χρήματα αυτά θα μεταφερθούν στη ΔΕΥΑ. Η ΔΕΥΑ είναι από τις επιχειρήσεις που ζουν μόνο από τα χρήματα των καταναλωτών. Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Πρέπει να πληρώσουμε τη ΔΕΗ να πληρώσουμε μισθούς, να κάνουμε επεκτάσεις δικτύων, να διορθώσουμε βλάβες κ.α. Επειδη ο δήμος δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του στην κατανάλωση του νερού και επειδή ο δήμος είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές. Είχαν εκδοθεί λογαριασμοί από το 2012 οι οποίοι δεν είχαν εισπραχτεί. Βλέποντας ότι υπήρχε στο Υπουργείο Εσωτερικών η πρόθεση να βοηθήσει τους δήμους».

Ο κ. Λάμπρου απαντά γιατί μόνο ο δήμος Ερέτριας σε αυτή τη φάση παίρνει τόσα πολλά χρήματα. Καθώς προκαλεί εντύπωση γιατί και άλλοι δήμοι δεν άδραξαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτό.

«Την ημέρα που ψηφιζόταν το “ΑΞΙΑ” ήμασταν στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη δήμαρχο. Είχαμε κάνει όλη τη διαδικασία και καταφέραμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα. Χωρίς να παραβλέψουμε βέβαια και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής, τον κ. Μίγγο και τα υπόλοιπα μέλη. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία της ΔΕΥΑ και του Δήμου Ερέτριας».

Τα ποσά από ληξιπρόθεσμες τελεσίδικές αποφάσεις για τη ΔΕΥΑΕ σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου ανέρχονται περίπου στις 920.000€ συν τους τόκους.

«Η οφειλή της ΔΕΥΑ προς το δήμο έχει ρυθμιστεί σε 120 δόσεις. Έρχεται από τα παλιά. Από τους πρώην δήμους Αμαρυνθίων και Ερέτριας. Πάνω σε αυτό αναφέρθηκε αναλυτικά ο κ. Βελέντζας στο δημοτικό συμβούλιο. Και εδώ μπορώ να πω ότι ο κ. Βελέντζας ήταν ένας από τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτό. Δηλαδή η δήμαρχος και εγώ προσωπικά δεν το βάλαμε κάτω και ο κ. Βελέντζας μας στήριξε. Η δήμαρχος έχει λιώσει παπούτσια στα Υπουργεία και γι αυτό έχουμε πάρει πολλές χρηματοδοτήσεις».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ:

 

Άκαρπη απέβη η συνάντηση με φίλους και συντρόφους του βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου την Παρασκευή το απόγευμα σε καφέ στον Κάραβο Αλιβερίου. Το κάλεσμα του βουλευτή βρήκε ανταπόκριση σε περίπου 20 άτομα. Γεγονός που προβλημάτισε τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Χάνει όλο και περισσότερο έδαφος μετά και το «αντάρτικο» στη Ν.Δ;

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του έχει ξεκαθαρίσει σύμφωνα με πληροφορίες ότι δε θα αξιοποιηθεί μετά τις εκλογές τον πεισμώνει ακόμη περισσότερο. Είναι το δεύτερο πολιτικό «ράπισμα» όπως λένε πληροφορίες μέσα από το κόμμα. Το πρώτο ήρθε και όχι τυχαία λένε οι πηγές όταν τον έπαυσε από Τομεάρχη Ναυτιλίας της Ν.Δ.

Μέχρι τότε ο ίδιος και συνεργάτης του ατένιζαν με αισιοδοξία το μέλλον έχοντας στόχο το Υπουργείο Ναυτιλίας. Μετά όμως από αυτές τις εξελίξεις όπως λένε οι πηγές στο κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδειξε ένα σίγουρο δρόμο, αυτόν της Περιφέρειας τον οποίο όμως δεν θέλησε να ακολουθήσει…

Οι ειδήσεις έχουν διαρρεύσει στο Νομό και ο Σίμος Κεδίκογλου μετά από όλα αυτά, όπως επισημαίνουν στελέχη της Ν.Δ, δύσκολα θα ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του για τις επερχόμενες εκλογές. Ακόμη και αν προσπαθεί να κάνει «ανεπιτυχείς» παρεμβάσεις για το ψηφοδέλτιο. Μετά από όλα αυτά ξεκίνησε και «οργώνει» το Νομό. Άλλωστε είχε να τον «οργώσει» από τις περασμένες εκλογές σχολιαζουν πολλοί απο αυτούς που συναντα στις περιοδείες του. Καιρός ήταν!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το παιχνίδι της Κύμης με τον Ολυμπιακό σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Απόλαυσε πλούσιο θέαμα έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο της Ομάδας Αλέξανδρο Θεοδώρου με τον οποίο τους ενώνουν δυνατοί δεσμοί φιλίας εδώ και χρόνια.

«Συγχαρητήρια στον φίλο μου Αλέξανδρο Θεοδώρου γιατί έχει φτιάξει μια ομάδα που εκπέμπει υγεία. Συνεχίζουμε δυνατά, η ομάδα μας δεν έχει ταβάνι» δήλωσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Νέοι, αυτοδιοίκητοί με όραμα για τον τόπο τους και για το Νομό γενικότερα. Και βέβαια το ταξίδι συνεχίζεται και για τους δύο…Θα είναι άραγε συνοδοιπόροι;

Στο πρόσωπο του επιχειρηματία και Προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ Ερέτριας της Ν.Δ Πέτρου Σμιλάκου στρέφεται η παράταξη Βελέντζα, μετά την απόφαση του πρώην δημάρχου Βασίλη Βελέντζα να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στο δήμο Ερέτριας.

Όλο αυτό το διάστημα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας αναζητά πρόσωπο που θα πάει την κούρσα του συνδυασμού του Βελέντζα στις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους παρόντες συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για υποψήφιο δήμαρχο. Έχει προγραμματιστεί ήδη ενδοπαραταξιακή συνάντηση των συμβούλων όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Το ακούσαμε και αυτό! Πληροφορία φέρει τον νυν βουλευτή της Ν.Δ Σίμο Κεδίκογλου να «προμοντάρει» λέει στο κόμμα την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη(προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Προκαλώντας βέβαια την έντονη αντίδραση ευβοέων νεοδημοκρατών που γνωρίζουν πολύ καλά τη σχέση του βουλευτή της Ν.Δ με την Πρόεδρο την οποία παίρνει μαζί του ακόμη και στις περιοδείες του στο Νομό.

Προσπαθεί σύμφωνα με πληροφορίες να της εξασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο προκειμένου να φύγει μία ώρα αρχύτερα λέει από το Επιμελητήριο της Εύβοιας και να αναλάβει ο Γιάννης Γεροντίτης.

Αρχής γενομένης από την Κάρυστο όπου βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής συνοδευόμενος από την κα Αγιοστρατίτη, ο συνδυασμός της οποίας αξίζει να σημειωθεί ότι στις Επιμελητηριακές εκλογές «αποδεκατίστηκε» στην περιοχή. Δεν εξέλεξε καν σύμβουλο!

Ενώ, για την ίστορία, σε ότι αφορά το Εμπορικό Τμήμα στο οποίο «εκλέγεται» η κα Αγιοστρατίτη, στις τελευταίες επιμελητηριακές εκλογές κατάφερε μετά βίας να εκλέξει 2 συμβούλους! Και βέβαια, ο συνεπικεφαλής του ψηφοδελτίου έκανε τη διαφορά. Ο Γιάννης Γεροντίτης ,στο Τμήμα Υπηρεσιών που εκλέγεται έβγαλε 5 συμβούλους, «σώζοντας» στο παρά πέντε, το συνδυασμό!

Και αναρωτιέται κανείς αν όντως όλα αυτά αληθεύουν, ποια η δυναμική της Προέδρου για να «αξιώνει», όπως και η ίδια έχει παραδεχθεί σε συζητήσεις που κάνει, μία θέση σε ένα ψηφοδέλτιο ενός κόμματος από το οποίο δεν προέρχεται καν;

Από την άλλη, πως θα πάρουν σοβαρά το βουλευτή της Ν.Δ τα στελέχη του και οι ψηφοφόροι του στο Νομό αν κάνει οποιαδήποτε ανάλογη κίνηση; Μετά από το «αντάρτικο» για την Περιφέρεια και αυτές τις κινήσεις, επιβεβαιώνονται πηγές της Ν.Δ που τον θέλουν να μην αξιοποιείται στο κόμμα μετά τις εκλογές…

Αυτή η κίνηση, θυμίζει ανάλογη κίνηση που είχε κάνει ο βουλευτής στο παρελθόν «χαρίζοντας» περίπου 1000 ψήφους για να έχει μία «αξιοπρεπή» παρουσία στις εκλογές σε «κολλητή» του που είχε βάλει στο ψηφοδέλτιο και μία θέση σε φορέα για την οποία τον πέρασαν τότε από 40 κύματα…

Μήπως όμως θα πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο; Τα προβλήματα είναι πολλά και θα πρέπει όλοι εκείνοι που πολιτεύονται να σκέφτονται με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Όσο για τις υποψηφιότητες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έρθει η ώρα θα είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

IMG 0753

IMG 0860

43059901 2667682423457365 4614254026618306560 n

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση είχε το μεσημέρι της Δευτέρας η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου με αντικείμενο συζήτησης την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε στην περιοχή η πρόσφατη κακοκαιρία. Η δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό τουςκινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες από τα φαινόμενα κατολισθήσεων αλλά και το μείζον θέμα της λειψυδρίας μετά τη βλάβη στα αντλιοστάσια της περιοχής.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύθηκε ότι θα ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα της δημάρχου, μεταξύ των οποίων η καθίζηση κεντρικού δρόμου της Αιδηψού, προχωρώντας σε νέα χρηματοδότηση, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος κλιμακίου του ΙΓΜΕ. Ηδη, η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού έχει εξασφαλίσει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για να γίνουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης.

Σειρά επαφών με φορείς, εκπροσώπους συλλόγων, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πολίτες της Καρυστίας έχει ο Σίμος Κεδίκογλου, πριν λίγες μέρες ξεκινώντας έναν ουσιαστικό διάλογο για τις ανάγκες και τα προβλήματα, που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν, στοχεύοντας στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Εύβοιας.

Στο πλαίσιο καταγραφής και ανάδειξης κρίσιμων ζητημάτων, για τα οποία αγωνιούν όχι μόνο ο κόσμος της αγοράς , αλλά και οι κάτοικοι των χωριών της Καρυστίας ο Σίμος Κεδίκογλου προκάλεσε ανοιχτές παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Γιώργο Λυκουρόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου Λαγώνικο Νίκο, αλλά και με τον τουριστικό επιχειρηματία κ. Θάνο Μάμα. Παράλληλα, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και κατοίκους της Καρύστου.

Αρχικά, ο βουλευτής συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καρύστου κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίου, τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΗΜ. Τ. Ο Καρύστου, Δρόσο Κωνσταντίνο, Παντελή Νικόλαο και Ρούλα Κορδώνη είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Υπολιμενάρχη Καρύστου, κα Βαλεντίνα Χατζηδημητρίου και τον Διοικητή Λιμενικής Αστυνομίας, κ. Δημήτρη Μητροπέτρο, καθώς και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το λατομείο του Αντώνη Ζούρα, όπου τους περίμενε ο πρόεδρος του Σωματείου Λατόμων Σωτήρης Κρισίλιας και τα μέλη κ.κ Ιωάννης Κανατάς και Ανδρέας Ράπτης, για να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και να καταθέσουν προτάσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των λατομικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την κτηνοτροφική μονάδα του κ. Μπένου.

Τέλος, επόμενος σταθμός ήταν τα Στύρα, όπου έγινε συνάντηση με τους δασοπυροσβέστες.

Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι μέσα από την καταγραφή των παρατηρήσεων και των προτάσεων των φορέων και των συλλόγων θα καταλήξουν στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, επιδιώκοντας άμεσα λύσεις. Όπως είπε: « Η Νότια Καρυστία είναι άλλη μία περιοχή της Εύβοιας με πλούσιο αναπτυξιακό δυναμικό που δυστυχώς οι κάτοικοί της δεν μπορούν να καρπωθούν. Το πιο σημαντικό είναι να συζητήσουμε διεξοδικά για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα σημερινά προβλήματα μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες».

Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Γιώργος Λυκουρόπουλος αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα: Στη σύνδεση της Καρύστου με τις Κυκλάδες, στη βελτίωση του οδικού δικτύου ως απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης και στην ανάγκη να γίνουν ενέργειες, προκειμένου τα προϊόντα που παράγει η Κάρυστος να κατοχυρώσουν την προέλευση και την ταυτότητά τους.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου τουριστικών επιχειρήσεων περιοχής Καρύστου τόνισε, ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού εμπειρίας, καθώς η Νότια Εύβοια αποτελεί μία αυθεντική ελληνική περιοχή.

Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε επαφές με τον Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο και τον σύμβουλο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για θέματα λιμενικής πολιτικής, πρώην πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Θανάση Τσέργα.

 IMG 0541 1

IMG 0554 1

IMG 0587 1

IMG 0597 1

IMG 0605

IMG 0715

IMG 0725

IMG 0874

 

 

Συνεδριάζει σήμερα στην αίθουσα του Διοικητηρίου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 93στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο της Χαλκίδας με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. 1.Περί έγκρισης της υπ. αρ. 103/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΠΠΕΧ που αφορά τον απολογισμό του οικ. Έτους 2017 του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Εισηγητής: Αργυρούλα Ζλακώνη Ελληνικού (Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ)

 1. 2.Περί έγκρισης πρακτικού ονομαστοδοσίας οδών και πλατιών .

Εισηγητής: Γεώργιος Γιαννούκος (Πρόεδρος Επιτροπής)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

   Εισηγητής οικονομικών- διοικητικών θεμάτων: Κεράτσας Μιχαήλ (Αντιδήμαρχος)

 1. 3.Περί έγκρισης πρακτικής άσκησης μαθητών ΤΕΙ
 2. 4.Περί έγκρισης έκδοσης παραγωγικών αδειών.
 3. 5.Περί βεβαιώσεων καλής εκτέλεσης γενικών υπηρεσιών/ πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής .
 4. 6.Περί καθορισμού κωδικού ως δεκτικό.
 5. 7.Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου (αρ.πρ. 32458).
 6. 8.Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου (αρ.πρ. 33371) .
 7. 9.Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου (αρ.πρ. 36955) .
 8. 10.Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου (αρ.πρ. 36976) .
 9. 11.Περί επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων .

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

     Εισηγητής ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Καθαροσπόρης Βασίλειος (Αντιδήμαρχος)

 1. 12.Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ.
 2. 13.Περί έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΦΡΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ .
 3. 14.Περί συγκρότησης τριμελούς επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΘΥ & ΚΑΛΟΧΩΡΙ -ΠΑΝΤΕΙΧΙ Δ.Ε. ΑΥΛΙΔΑΣ .
 4. 15.Περί έγκρισης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Χαλκιδέων και Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας .

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

   Εισηγητής θεμάτων ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ : Διαμαντής Καρκαντελίδης (Αντιδήμαρχος) & Μπουραντάς Γεώργιος

 1. 16.Περί αίτησης για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερο (131/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 2. 17.Περί αίτησης για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερο (150/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 3. 18.Περί αίτησης για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερο (151/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 4. 19.Περί αίτησης για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερο (197/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 5. 20.Περί αίτησης για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερο (198/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 6. 21.Περί αίτησης για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερο (204/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 7. 22.Περί αίτησης για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερο (205/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 8. 23.Περί αίτησης για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου σε περίπτερο (206/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 9. 24.Περί παραχώρησης στάθμευσης ΑΜΕΑ (199/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 10. 25.Περί παραχώρησης στάθμευσης ΑΜΕΑ (200/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 11. 26.Περί άδειας κοπής πεύκων εντός του αύλιου χώρου του Γυμνασίου Βασιλικού (202/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 12. 27.Περί άδειας κοπής δέντρου στην οδό Αργυροκαστρίτου 25 στη Χαλκίδα (208/18 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως Περιφερειάρχης ο Δημήτρης Αναγνωστάκης με την παρακάτω ανακοίνωση:

         Χαλκίδα, 06-10-2018

Φίλες και Φίλοι Στερεοελλαδίτες,

Παίρνω το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας, για να θέσω στην κρίση σας, την απόφασή μου να ηγηθώ Αυτοδιοικητικής Κίνησης, για τις κρίσιμες επόμενες Περιφερειακές Εκλογές, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Μια απόφαση που λήφθηκε ύστερα από παρότρυνση πολιτών και αυτοδιοικητικών ανθρώπων της Περιφέρειας μας, που έχουμε την ίδια αγωνία, κοινό και ειλικρινές το ενδιαφέρον, για την πορεία και την εξέλιξη των τοπικών μας υποθέσεων.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη περίοδο, με οξυμμένα τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής, ανεργίας και φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, έχω πλήρη συνείδηση για το βαθμό δυσκολίας και το μέγεθος της πρόκλησης.

Απέναντι σ΄αυτή την πρόκληση και έχοντας ως εφόδια την αυτοδιοικητική εμπειρία και τη γνώση της δημόσιας διοίκησης, πιστεύω ότι μπορώ να σταθώ με επάρκεια και να προσφέρω.

Μια προσφορά στη βάση ενός συλλογικού, ολοκληρωμένου, συνεκτικού σχεδίου, στην κατεύθυνση να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρώτη και πρότυπο, σε μια Ελλάδα που παλεύει να ξανασταθεί στα πόδια της, μετά τη μεγάλη και πρωτόγνωρη κρίση που βίωσε στα χρόνια που προηγήθηκαν.

Στρατηγική μας επιδίωξη αποτελούν, η ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας, η αύξηση του εισοδήματος και η αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της, η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος, ο απόλυτος σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον.

Με την προγραμματική μας πρόταση, πατώντας σε όλα όσα θετικά δημιουργήθηκαν και αναδείχθηκαν και στη συνέχεια της λειτουργίας των θεσμών, στοχεύουμε πρωτίστως:

ü  στην κυριαρχία της καινοτομίας και την εκτίναξη της εξωστρέφειας της περιφερειακής μας οικονομίας,

ü  στην προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας,

ü  στην ενίσχυση της απασχόλησης,

ü  στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού,

ü  στη βελτίωση της ποιότητας ζωής  και

ü  στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ένα σχέδιο - πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε επεξεργασία και ευελπιστώ να εμπλουτιστεί κι από τις δικές σας προτάσεις και παρεμβάσεις, με στόχο να αναδείξουμε τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια με διαρκή και σταθερή υπεροχή σε όλους τους τομείς.

Ένα σχέδιο που στηρίζεται και μπολιάζει τον Εθνικό προγραμματισμό με τις τοπικές μας ιδιαιτερότητες, συσπειρώνει κοινωνικές δυνάμεις, εμπνέει το σύνολο των δημοκρατικών, προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και εκφράζει τις αγωνίες και τα αιτήματα των κοινωνικοπολιτικών κινημάτων του τόπου μας.

Σ αυτή την προσπάθεια, με καθαρά τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της, σας καλώ όλους και όλες να εισφέρετε με προτάσεις, ιδέες, συμμετοχή. Ιδιαίτερα δε τους ανθρώπους που αγαπούν και εμπλέκονται με την Αυτοδιοίκηση και που με αρκετούς από αυτούς πορευτήκαμε δημιουργικά μαζί σε προηγούμενες περιόδους.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια έχουν ρόλο και λόγο οι νέοι και όσοι νιώθουν νέοι, έχουν ρόλο και λόγο όσοι νιώθουν την ανάγκη της προσφοράς, όσοι νιώθουν ότι μπορούν μια υπέροχη περιφέρεια να την μεταμορφώσουμε σε μια Περιφέρεια Υπεροχής!

                                                     Με εκτίμηση και φιλία

                                                       Δημήτρης Αναγνωστάκης

                                                                  (Επικοινωνία 6937021144)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1961 στη Χαλκίδα.

Είναι εκπαιδευτικός. Έγγαμος και πατέρας δύο αγοριών.

Απόφοιτος Π.Α. και του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας και χρημάτισε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης.

Υπήρξε Μέλος στις Διαρκείς Μόνιμες Επιτροπές της Βουλής:

 • Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης.
 • Οικονομικών Υποθέσεων.
 • Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.
 • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Έχει διατελέσει:

 • Δήμαρχος Χαλκιδέων, (υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ).
 • Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Εύβοιας.
 • Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
 • Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
 • Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ Στερεάς Ελλάδας.
 • Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών & Μελετών της Δ.Ο.Ε.
 • Γραμματέας Ν.Ε.Λ.Ε. Ν. Εύβοιας.

Με τις παραπάνω ιδιότητες συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, ημερίδων και αποστολών στο εξωτερικό, για θέματα σχετικά με την Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση και την Εκπαίδευση.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών (αριθ. αποφ. 210/2014), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξης:

 1. Λήψη απόφασης περί επικαιροποίησης της με αριθμό 170/2007 Απόφασης, πρακτικό 18 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου με θέμα:« Ανταλλαγή του υπ. αριθμόν 0301140 οικόπεδο ιδιοκτησίας Αναστασίας Μητροπέτρου, με το υπ΄αριθμόν 12 Ν αδιάθετο οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται στο Ο.Τ. 898α της ΠΕ Αλιβερίου».
 2. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη παράτασης προθεσμίας του έργου: « ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Τ.Κ. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ/   Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ»
 3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη εισόδου –εξόδου σε υπό κατασκευή αγροτική αποθήκη επί αγροτικής –δημοτικής οδού εκτός σχεδίου –εκτός οικισμού Βιτάλου του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου ιδιοκτησίας Αντωνίου Κρινή.
 4. Λήψη απόφασης σχετικά με αίτηση της εταιρείας RURALCONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
 5. Λήψη απόφασης περί διάνοιξης εγκεκριμένων οδών εντός σχεδίου Πόλεως Αλιβερίου.
 6. Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης έγκρισης Υψομετρικής Μελέτης, εντός Σχεδίου Πόλεως Αλιβερίου, Τομέας Α, της Δ.Ε Ταμυνέων του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου.
  1. Ένταξη Πράξης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου (Ν. Εύβοιας) στο

Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙ «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις».

8. Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2018.

9. Λήψη απόφασης περί έγκρισης και παραλαβής μελέτης : « ΛΗΨΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ ΕΡΥΘΡΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΟΔΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΚΤΗ ΝΗΡΕΩΣ» ( ΥΠΟΛΟΙΠΟ).

10. Λήμη απόφασης περί έγκρισης τροποποίησης Μελέτης του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση οδοποιίας Δήμου Κύμης –Αλιβερίου.

11. Λήψη απόφασης περί έγκρισης τροποποίησης μελέτης του έργου

« ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗς – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»

12. Λήψη απόφασης για έγκριση μελέτης του έργου « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.

13. Λήψη απόφασης για έγκριση μελέτης του έργου « Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δ.Κ. Αλιβερίου και Τ.Κ. Κριεζών» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.

14. Λήψη απόφασης για έγκριση μελέτης του έργου « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΚΤΗΣ ΝΗΡΕΩΣ Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.

15. Λήψη απόφασης περί Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας για το έργο:

« Αγροτική οδοποιία Καλάμου - Κορασίδας»

16. ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΥΑΚΑ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ , ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ :16 « ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ :

«ΕΝΙΣΧΥΣΗ /ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ».

17. Έγκριση Υποβολής Αιτήματος Χρηματοδότησης της πράξης « ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»

18. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη της υπ. αριθ. 70/2018 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού Κύμης -Αλιβερίου με θέμα : « Έγκριση πορείας εκτέλεσης προϋπολογισμού Α τριμήνου 2018».

21. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη της υπ. αριθ. 74/2018 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού Κύμης -Αλιβερίου με θέμα:   « Αναμόρφωση 4η οικ. έτους 2018 ».

22. Λήψη απόφασης για πιθανή Εξαίρεση Αιγιαλού/ων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου για ειδικούς λόγους ( ιστορικούς , περιβαλλοντικούς , επικινδυνότητας κ.λ.π) από διαδικασίες που αφορούν απλή χρήση τους».

23. Λήψη απόφασης για αντικατάσταση μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο ΝΠΔΔ

« Ινστιτούτο Γ.Ν. Παπανικολάου».

24. Λήψη απόφασης εξουσιοδότησης Δημοτικού Συμβούλου για την υπογραφή συμβολαίου μεταβίβασης ακινήτου.

25. Έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 219 του ν. 4412/16.

26. Καθορισμός Κωδικών Αριθμών Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2018 Δεκτικών σε εντάλματα Προπληρωμής .

27. Λήψη απόφασης περί απαλλαγής Δημοτικών τελών και Δημοτικού Φόρου του Ευκτήριου οίκου των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Κύμη Ευβοίας.

Σελίδα 1 από 95

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr