bannerlive

Τελευταία Νέα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ερέτριας, συνεδριάζει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο  Ερέτριας με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

  1. Περί έγκρισης 16ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2017
  2. Περί έγκρισης έκθεσης Γ τριμήνου 2017 για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του οικ. Έτους 2018
  3. Τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2017.
  4. Περί έγκρισης 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. Ερέτριας «Δαφνηφόρος Απόλλων».
  5. Περί έγκρισης έκθεσης Γ τριμήνου 2017 για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του οικ. Έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ. Ερέτριας «Δαφνηφόρος Απόλλων».
  6. Περί έγκρισης χορήγησης παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο «Αναπλάσεις πυρόπληκτων Οικισμών Δ. Ενότητας Αμαρύνθου»
  7. Περί συγκρότησης επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών Διαγωνισμών έργων με προϋπολογισμό έως 1.000.000€.
  8. Περί απευθείας παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και συνεχόμενου θαλάσσιου χώρου και πυθμένα θαλάσσης, για την εκτέλεση του έργου « Δημιουργία αμμώδους ακτής έμπροσθεν του Ξενοδοχείου « NEGREPONTE RESORT ERETRIA».

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Επιμελητήριο της Εύβοιας. Από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων στο Επιμελητήριο βρίσκονται μόνο οι επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητηριακή Συνεργασία» Βούλα Αγιοστρατίτη και Γιάννης Γεροντίτης.

Βρίσκονται στο χώρο μόνο υποψήφιοι των άλλων δύο συνδυασμών. Η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί για τη Χαλκίδα και συνεχίζεται τώρα με τα ψηφοδέλτια που έχουν έρθει από Ιστιαία-Μαντούδι-Σκύρο και Αλιβέρι. 

DSC 0026

DSC 0045

DSC 0037

DSC 0038

DSC 0043

 

Ένας παραπάνω φάκελος σε διαφορετικό τμήμα και έφερε τα πάνω κάτω στην Κάρυστο ανάμεσα στον υποψήφιο, Σπύρο Κουτσάφτη και την εκλογική επιτροπή, με τον δεύτερο να απειλεί με ένσταση την οποία στη συνέχεια για δικούς του λόγους δεν έκανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr, στο Εμπορικό Τμήμα σύμφωνα με τις καταστάσεις ψήφισα 67 μέλη αλλά στην καταμέτρηση βρέθηκαν 66.  Στη Μεταποίηση ψήφισαν 43 και βρέθηκαν 44 ψηφοδέλτια. Με αποτέλεσμα να γίνει μπέρδεμα.

Τέλος, η Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής, έσκισε ένα ψηφοδέλτιο από τη Μεταποίηση και έβαλε ένα λευκό ψηφοδέλτιο μέσα για να καλύψει την έλλειψη στο Εμπορικό Τμήμα.  

Πραγματοποιήθηκαν και σήμερα Σάββατο, για δεύτερη μέρα, οι επιμελητηριακές εκλογές στην Εύβοια, στο Αλιβέρι και την Κάρυστο. Ψήφισαν 271 μέλη στο Αλιβέρι και συγκεκριμένα: Τμήμα Εμπορικό:99, Μεταποίησης:62, Υπηρεσιών:106 και 4 στο Τουριστικό Τμήμα.

Ενώ στην Κάρυστο ψήφισαν 153 μέλη. Συγκεκριμένα στο Εμπορικό Τμήμα:66, Μεταποίηση: 43, Υπηρεσιών:40  και στο Τουριστικό Τμήμα: 4

Γιορτή Γευσιγνωσίας Κάρυστος. Η Σόνια Ντασίου με την επικεφαλης του συνδυασμού Βουλα Αγιοστρατίτη στα περιπερα των επιχειρήσεων στην παραλία της Καρύστου

 

Ήρθε για να ταράξει τα νερά, όταν εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου καταφέρνοντας μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να διεκδικήσει πράγματα για τους επαγγελματίες που εκπροσωπεί. Το έργο της δε σταματά εδώ. Η κοινωνική της προσφορά έρχεται να «κουμπώσει» σε όλα αυτά που προαναφέραμε. Όλο αυτό το διάστημα διοργάνωσε εκδηλώσεις για την τόνωση της τοπικής οικονομίας με δράσεις ψυχαγωγίας.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της και στην προβολή των προϊόντων της Καρυστίας. Γευσιγνωσία στην παραλία της Καρύστου με πολλούς από τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν προβάλλοντας τα μοναδικά σε γεύση και ποιότητα προϊόντα τους. Πολλοί μάλιστα από αυτούς φιλοξενούνται στις σελίδες του «Γαστρονομικού Χάρτη της Εύβοιας και Σκύρου, έναν οδηγό που θα αποτελέσει εργαλείο για την τουριστική προβολή και της ευρύτερης περιοχής της Καρυστίας.

Όλα τα παραπάνω έγιναν με τη στήριξη της επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Επιμελητηριακή Συνεργασία», Βούλα Αγιοστρατίτη, Γ.Γ του Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας όπου είναι μέλος και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου.

Μια συνεργασία που επισφραγίζεται με μία κοινή πορεία που θέλουν να έχουν και οι δυο αυτές δυναμικές γυναίκες στο Επιμελητήριο. Ένα θεσμό μέσα από τον οποίο μπορούν να προσφέρουν πολλά ακόμη στους επιχειρηματίες της Εύβοιας και της Σκύρου.

Γι αυτό το λόγο επέλεξε η Σόνια Ντασίου να κατέβει υποψήφια στο Εμπορικό Τμήμα με μία ομάδα που είναι «δοκιμασμένη συνταγή» όλα αυτά τα χρόνια στο Επιμελητήριο, με έμπρακτο έργο και όχι με λόγια του αέρα…

Η υποψηφιότητα της έχει απήχησή μεγάλη τόσο στην Καρυστία όσο και στον υπόλοιπο Νομό, καθώς γνωρίζουν όλοι, μέσα από το έργο της μέχρι εδώ, ο,τι λόγω ιδιοσυγκρασίας προτάσσει το κοινό συμφέρον!

Δεν υπήρξε ουσιαστική συμμετοχή στις επιμελητηριακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στη Σκύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr οι κάλπες έκλεισαν με 30 ψηφοδέλτια. Συγκεκριμένα ψήφισαν 5 στο Τμήμα Μεταποίησης, 6 στο Τουριστικό,9 στο Υπηρεσιών και 10 στο Εμπορικό.Θα περίμενε κανείς πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς πολλοί επιχειρηματίες ήταν ταμιακώς εντάξει, θα μπορούσαν να ασκήσουν εκλογικό δικαίωμα αλλά δεν το έκαναν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές στη Σκύρο είχαν ψηφίσει 90 μέλη.

Τον στηρίζουν όλοι! Ο Γιάννης Γεροντίτης, έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια τον Επιμελητηριακό θεσμό, και χαίρει της εκτίμησης του επιχειρηματικού κόσμου γενικότερα που τον στηρίζει με την ψήφο του στο Τμήμα Υπηρεσιών.

Πρόταση του κοινώς αποδεκτή από τους συναδέλφους του υποψηφίους στο συνδυασμό «Επιμελητηριακή Συνεργασία» και άμεσα υλοποιήσιμη είναι η ίδρυση Τμήματος Εξαγωγών στο Επιμελητήριο Εύβοιας, για τις ευβοϊκές επιχειρήσεις που αναζητούν μία ευκαιρία για να «ανοίξουν τα φτερά» τους επαγγελματικά και εκτός Ελλάδας.

Εταιρία Τροφίμων ΠΑΛΛΙΡΟΙΑ. Μία επιχείρηση πρότυπο. Η πρώτη πανευρωπαϊκά εξαγωγική εταιρία τροφίμων, που κάνει περήφανο το Επιμελητήριο Εύβοιας, στο οποίο είναι μέλος.

Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr, «συνέλαβε» τον πρώην Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γεροντίτη με τον «δυνατό» επιχειρηματία Βασίλη Σουλιώτη, ο οποίος προφανώς και δηλώνει ένθερμος υποστηριχτής της ιδέας του αλλά και της υποψηφιότητας του σε αυτές τις εκλογές.

Άκρως εποικοδομητική η συζήτηση μεταξύ των δύο αντρών καθώς ο κ. Σουλιώτης μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά με την εμπειρία του και τις γνώσεις του στην υλοποίηση της ιδέας αυτής.

Εμπιστεύεται το Γιάννη Γεροντίτη γιατί τον γνωρίζει καλά, όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζει τις προσπάθειές του και τα όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα στον Επιμελητηριακό θεσμό. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Το Αλιβέρι επισκέφθηκε την Τρίτη, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Πρατσόλης, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του σε όλες τις περιοχές του νομού, προκειμένου να επικοινωνήσει με πολίτες και φορείς.

Συναντήθηκε διαδοχικά με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Σοφία Κόλλια-Βότση, με την Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου,  με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του  σωματείου συνταξιούχων της ΔΕΗ, και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαβαλά κύριο Κώστα Καρκαλέτση.

Η επίσκεψή του στο εργοστάσιο ΒΙΔΟΜΕΤ, όπου εργάστηκε για δεκαετίες και οι δεσμοί που τον συνδέουν με τους ανθρώπους εκεί είναι ισχυροί, έχει πάντα και συναισθηματικό πρόσημο.

Κοινή συνισταμένη όλων των επαφών του με εκπροσώπους των φορέων του Αλιβερίου, είναι η δέσμευσή του για εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε η επικείμενη έξοδος της χώρας από την περιπέτεια των μνημονίων, να σηματοδοτήσει και ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της.

Η επιλογή του Προέδρου της ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς μέλη της οικογένειάς του, είναι μια επιλογή ευθύνης την οποία η παράταξη σέβεται στον απόλυτο βαθμό, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ Εύβοιας και συνεχίζει: 

Ωστόσο, η οργάνωση της ΟΝΝΕΔ ΕΥΒΟΙΑΣ νιώθει την ανάγκη να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι, η απόφαση του προέδρου δεν είχε στόχο να μειώσει την προσφορά και την αξία της πρώην Υπουργού για την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και αυτή ακριβώς είναι και η θέση της Οργάνωσής μας.

Είναι, σαφώς, ανθρώπινο να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες στην πολιτική, αυτό όμως δεν νομιμοποιεί κανέναν να καταφέρεται εναντίον Υπουργών και στελεχών της παράταξης, όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους αναγνωρίζει στον απόλυτο βαθμό.

Η κίνηση του προέδρου δεν ήταν μια κίνηση εσωστρέφειας. Τουναντίον. Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζεται πυρετωδώς να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου και να βγάλει την χώρα από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και σε αυτή την προσπάθεια δεν χωράνε δηλώσεις μικροπολιτικής σε κανένα επίπεδο. 

Ολοκληρωθήκαν το βράδυ της Τετάρτης οι επιμελητηριακές εκλογές στη Βοιωτία οι οποίες έγιναν σε ήρεμο κλίμα. Νικητής της βραδιάς όπως ανέφερε ο πρώτος των πρώτων Παναγιώτης Αγνιάδης, ήταν ο επιχειρηματικός κόσμος της Βοιωτίας, με το συνδυασμό του «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» να παίρνει τις 15 από τις 21 έδρες.

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να σας ευχαριστήσω όλους και τον καθένα χωριστά, πρώτα εκείνους που στάθηκαν άμεσα δίπλα μου ως υποψήφιοι αλλά και εκείνους στήριξαν τα συνδυασμό μου, εκείνους που μας έδιναν το χέρι και μας όπλιζαν με δύναμη. 
Φίλες και φίλοι, είμαι αληθινά χαρούμενος που μας αποδείξατε πως τελικά ξέρετε τι κάνει για εσάς το Επιμελητήριο και το φανερώσατε με τη μεγάλη συμμετοχή σας το διήμερο των φετινών εκλογών. 
Το έργο μας και σ` αυτή τη θητεία δεν θα είναι εύκολο, γι` αυτό εύχομαι σ` εκείνους που εκλέχθηκαν συγχαρητήρια και «καλή δύναμη» δήλωσε μετά τα αποτελέσματα ο Παναγιώτης Αγνιάδης που υπηρετεί το θεσμό πάνω από 30 χρόνια!

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΝΙΑΔΗ 

Σελίδα 1 από 82

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr