bannerlive

Τελευταία Νέα

Λευκή Νύχτα στο Αλιβέρι και δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια γιορτή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr τον συνέλαβε παρέα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Κουλούρη. Ακόμη και αν ο γιατρός επιλέξει να ασχοληθεί με τον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης όπως όλα δείχνουν, θα σταθεί αρωγός στον αγώνα του Δημήτρη Αναγνωστάκη για την Περιφέρεια Στερεάς. Ωστόσο, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης τον θέλει και στο ψηφοδέλτιο. Για να δούμε…

Με κύριο θέμα συζήτησης την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, από τους Βουλευτές και τη Νομαρχιακή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ, εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με κύριους ομιλητές το Δημοσιογράφο και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Κούλογλου και τη Νομικό – Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Παρουσιάστηκαν τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και με βάση τα Ελληνικά δεδομένα οι λόγοι και οι πολιτικές που οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στην άνοδο φασιστικών – ακροδεξιών σχηματισμών, οι ρητορικές που χρησιμοποιούν προκειμένου να προσελκύσουν τα κοινωνικά στρώματα αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν να τους αντιμετωπίσουν.

Η χώρα μας, παρά την πολυετή κρίση που αντιμετωπίζει και το μεγάλο αντίκτυπο που αυτή έχει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας και παρά το μεγάλο αριθμό προσφύγων που φιλοξενεί, δίνει το παράδειγμα στην Ευρώπη για το πώς οι δυνάμεις της ακροδεξιάς μπορούν να περιθωριοποιηθούν και να μην αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Όμως και στην Ευρώπη είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών η συμμετοχή τους στις επικείμενες Ευρωεκλογές όπως επίσης είναι υποχρέωση της Αριστεράς η δημιουργία ενός ισχυρού δημοκρατικού μετώπου μέσω ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων ώστε όλοι μαζί να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τις ανθρωπιστικές αξίες.

Τον τελευταίο καιρό κάτι γίνεται στην περιοχή της Κύμης. Και βέβαια δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ ακόμα κρυφό. Καθώς, ο μέχρι τώρα Περιφερειακός Σύμβουλος και γνωστός πνευμονολόγος Γιώργος Κουλούρης με καταγωγή από το Αυλωνάρι όπως όλα δείχνουν βάζει πλώρη για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου μετά από πιέσεις συμπολιτών του.

Έχουν γίνει αρκετές επαφές και συζητήσεις. Το κλίμα φαίνεται να διαμορφώνεται κατά πολύ υπερ του και δεν έχει παρά να ριχτεί στη μάχη αυτή τη φορά στον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης καθώς όλοι γνωρίζουν πως ο «πολύπαθος» δήμος Κύμης-Αλιβερίου αναζητά νέα πρόσωπα, καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία, έμπειρα σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση και αγαπητά στον κόσμο, που με καθημερινή προσωπική επαφή μαζί του, έχουν κερδίσει.

Και σύμφωνα με πληροφορίες μία πιθανή κάθοδο του ως υποψήφιου δημάρχου δεν θα μπορούσε να γίνει παρα μόνο με διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους όσους τον εμπιστεύονται να γίνουν συνοδοιπόροι του σε αυτόν τον αγώνα. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του αρχές του χρόνου!

Για να δούμε θα τον κερδίσει τελικά ο Α βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Ε κάπως έτσι μπορείς να πάρει ο νεοδημοκράτης τις κινήσεις ενός αποτυχημένου πολιτικού που παλεύει να σώσει τον εαυτό του με διάφορες αλχημείες…

Και βέβαια αυτή τη φορά, ο υποψήφιος προερχόμενος σύμφωνα με πληροφορίες από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου δεν πήγε συνοδεία για χρίσμα στην Πειραιώς όπως έγινε με το δήμαρχο της Χαλκίδας…

Το σχέδιο αυτή τη φορά περιελάβανε τη συλλογή μόλις 150 υπογραφών (άγνωστο προς το παρόν ποιοι είναι αυτοί που υπέγραψαν-θα έχει ενδιαφέρον όμως για όσους νεοδημοκράτες τους ψήφισαν) προκειμένου να πείσουν την Πειραιώς να του δώσει το χρίσμα!!!

Το είδαμε και αυτό! Την ώρα μάλιστα που υπάρχει υποψήφια δήμαρχος στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου μέλος της Ν.Δ και δεν είναι άλλη, από τη Βάσω Παππά. Στο κόμμα είναι ενήμεροι σύμφωνα με πληροφορίες για την κάθοδό της στις εκλογές.

Η ίδια, με καταγωγή από την Οκτωνιά, έχει «οργώσει» το δήμο εκπροσωπώντας το νέο και άφθαρτο που αναζητούν οι δημότες οι οποίοι και στηρίζουν την κάθοδό της στις επερχόμενες εκλογές.

Ποιός προσπαθεί για ακόμη μία φορά να βάλει τρικλοποδιές σε στελέχη της Ν.Δ; Και ποιος θα ψηφίσει και θα στηρίξει από τη Ν.Δ έναν υποψήφιο από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ»; Μόνο και μόνο στο άκουσμα των υπογραφών οι νεοδημοκράτες έχουν ήδη ξεσηκωθεί στην περιοχή. Και βέβαια έχοντας «σώας τα φρένας» στη Ν.Δ είναι αστείο να πιστεύουμε ότι θα έδιναν το χρίσμα σε κάποιον που προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και μάλιστα με πολύ ενεργό δράση στο παρελθόν!

Απορίας άξιο όμως πως αποδέχτηκε μία τέτοια κίνηση ο υποψήφιος του «βαθύ ΠΑΣΟΚ»; Δεν είχε δυνατότητες να κατέβει ως ανεξάρτητος; Τι να το κάνει το χρίσμα της Ν.Δ; Μήπως πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποδυναμώσει Μπουραντά και Θωμά στις υποψηφιότητες που προέρχονται από το χώρο της δεξιάς; Θα δείξει…

Της Έφης Ντίνη

Η κατάσταση στα εσωκομματικά στην ΝΔ έχει ξεφύγει τελείως στην Εύβοια. Και αντί τώρα κάποιος να βάλει φρένο στα όσα εκθέτουν το κόμμα και τους ανθρώπους που το στηρίζουν δε διστάζουν να μπλέκουν ευθέως και πολύ υποτιμητικά τον Πρόεδρο της ΝΔ και πολύ πιθανώς αυριανό πρωθυπουργό, σε σκευωρίες και εκβιασμούς χρηματοδοτών(?) με στόχο την ήττα όσων έχουν το χρίσμα στην Εύβοια.

Δηλαδή, επιχειρούν να εμφανίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν έναν Πρόεδρο που είναι τόσο υποχωρητικός στους χρηματοδότες του κόμματος, ώστε να τον αναγκάσουν εύκολα να διατάξει την αναβολή της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ… Σα δε ντρέπονται λίγο! Ο γνωστός άγνωστος και η παρέα του συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε βάρος της Ν.Δ στο Νομό. Και η ΝΟΔΕ Εύβοιας «ποιεί την νήσσαν…».

Επιχειρούν δε να εμφανίσουν τον «κοντό» (όπως τον αναφέρουν) σαν τον άνθρωπο που έχει την δύναμη με αγοραίες εκφράσεις να δίνει εντολές σε έναν πολιτικό που είναι ήδη συνομιλητής των πλέων ισχυρών πολιτικών αρχηγών κρατών στην Ευρώπη και την κόσμο. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει στον νόμο μας στην Εύβοια λίγους μήνες πριν τις εκλογές!!

Κάποιοι έχουν τόση αλαζονεία και τόσο θράσος που ποδοπατούν το ίδιο τους το κόμμα για να επιβιώσουν πολιτικά. Και επιθυμούν να δείξουν στου πολίτες ότι μπορεί μια κλίκα να καθορίζει τα πάντα. Έχει ενδιαφέρον αν και πότε θα αντιδράσει η Πειραιώς, ή αν ο Μητσοτάκης αποφασίσει να βάλει ένα τέλος σ αυτή την γελοιότητα με οριστικές διαγραφές πλέον καθώς κάποιοι μάλλον έχουν χάσει την πολιτική τους ταυτότητα και σύμφωνα με όσα πράττουν οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Στον τόπο καταγωγής του, την πανέμορφη Κάρυστο βρέθηκε ανήμερα του Αγίου Νικολάου ο πρώην Υπουργός ο οποίος και εκκλησιάστηκε το πρωί στον Άγιο Νικόλαο. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να δει φίλους και γνωστούς και να συνομιλήσει μαζί τους. Η πολιτική μονοπώλησε στην κουβέντα τους ακόμη και στο τραπέζι του τέως Αντιδημάρχου Νίκου Μανώλη που βρέθηκε προσκεκλημένος για 15η χρονιά στο Μαρμάρι, ο κ. Μαρκόπουλος με το συνεργάτη του επι 30 χρόνια, Νίκο Πάλλη. Τον άνθρωπο που βρίσκεται πάντα δίπλα του και στις ευχάριστες στιγμές αλλά και στα δύσκολα. Και βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τραπέζι γίνεται κάθε χρόνο, από το 2004 και βέβαια ο Κώστας Μαρκόπουλος δηλώνει παρουσία πάντα! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν από τους καλύτερους φίλους του. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια με το Νίκο Μανώλη και σίγουρα δεν είναι τυχαίο…

markopoulos ag nikolaos karistos 2018

Στη γιορτή του Αγίου Πορφυρίου στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου παραβρέθηκε την Κυριακή το πρωί η υποψήφια δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Βάσω Παππά. Η κα Παππά εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια συζήτησε με τον κόσμο.

Και βέβαια στο επίκεντρο της συζήτησης το μέλλον του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου. Και η κα Παππά εισέπραξε τη δυσανασχέτηση του κόσμου στα πρόσωπα Μπουραντά-Θωμά από τους δημότες που την προέτρεψαν να συνεχίσει τον αγώνα διεκδικώντας το δήμο.

Η ίδια συνεχίζει να κινείται αθόρυβα προς το παρόν και όταν έρθει η ώρα θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό με τον οποίο συνεργάζονται ήδη άψογα και στηρίζει την προσπάθεια της καθώς προέρχονται και οι δυο από το χώρο της Ν.Δ.

Από «δεδομένος» υποψήφιος και πάλι στο πλευρό του Φάνη Σπανού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος από την Κάρυστο Ζάχος Χατζηνικολής αλλάζει ρότα και στρέφεται στον Α βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοινώνοντας πριν λίγες μέρες την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Καρύστου. Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

"Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,
με αίσθημα προσωπικής ευθύνης, αλλά και εκτίμησης και σεβασμού προς όλους εσάς, ανακοινώνω σήμερα, και επίσημα, την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Στην προσπάθεια αυτή, σας καλώ όλους, ανεξαιρέτως, να συμβάλουμε σε μία ορθολογική ανάπτυξη του Δήμου μας και στην, με κάθε τρόπο και μέσο, διαφύλαξη και αξιοποίηση των πολύ μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας.
Από την μεριά μου, καταθέτω την μέχρι τώρα διαδρομή μου, με τη πεποίθηση ότι αυτή αποτελεί εχέγγυο ότι θα πορευτούμε με εντιμότητα , διαφάνεια και σεμνότητα.

Με τιμή,
Ζάχος Δημ. Χατζηνικολής"

Εκδήλωση με θέμα "Ενισχύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση - Καταπολεμούμε την απάτη" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης (ΑCFE GREECE) και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αφορμή της πρωτοβουλία της Περιφέρειας να ενταχθεί στη διεθνή κυβερνητική συμμαχία για την επιβολή του νόμου LEGA (Law Enforcement and Government Alliance), που έχει ως βασικό στόχο τη θωράκιση των δημόσιων οργανισμών απέναντι στα φαινόμενα της απάτης και της διαφθοράς.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει αναλυτικά ως εξής:

17:30:    Υποδοχή συμμετεχόντων - Εγγραφές

18:00:    Χαιρετισμοί – Εισαγωγικές τοποθετήσεις

Παναγιώτης Γεωργίου, CFE, CRMA

Επίτιμος Πρόεδρος ACFE Greece, Πρόεδρος Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε, Μέλος Δ.Σ. Εθνικής Ασφαλιστικής Α.Ε.

Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Απονομή Πιστοποιητικού για την Ένταξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία των Δημόσιων Οργανισμών για την Καταπολέμηση της Απάτης

18:30     Εισηγήσεις: Προς μια καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Φάνης Σπανός, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας

Γεώργιος Καταπόδης, Πρόεδρος Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

19:00:    Ελληνική και Διεθνής εμπειρία: Ενισχύοντας την Ακεραιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Λουκάς Υπερήφανος, Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχος Ορχομενού

Άγγελος Μπίνης, CGAP, CFE, Portfolio Manager, Μονάδα Δημόσιας Ακεραιότητας, Ο.Ο.Σ.Α.

19:15:    1η Θεματική: Θωρακίζοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση από κινδύνους απάτης & διαφθοράς

Συντονιστής: Γιάννης Σελίμης

Επιθεωρητής-Ελεγκτής, Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

                •             Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου

                •             Δημόσθενης Κασσαβέτης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δ.Δ.

                •             Σταύρος Ευαγγελάτος, Γενικός Επιθεωρητής Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας

20:00:    2η Θεματική: Συζητώντας για τις λειτουργίες υψηλού κινδύνου

Συντονίστρια:   Ειρήνη Παπαδοπούλου

Ορκωτή Ελέγκτρια Λογίστρια, CFE, Partner ΣΟΛ-CROWE

                •             Νίκος Δουλαδίρης, Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη.

                •             Καλλιόπη Ξουρή, Προϊσταμένη Επιθεωρητής-Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος

                •             Μαρία Στυλιανίδου, Δ.Ν, μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., Διδάσκουσα της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Λευκωσίας            

21:00:    Συμπεράσματα: Ενισχύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση καταπολεμώντας την Απάτη?

Με ενδιαφέρον παρακολούθησε την Τετάρτη το απόγευμα την παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Μάιση για το Εβραϊκό Νεκροταφείο στην Χαλκίδα, ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος. Το βιβλίο είναι ιστορικό αλλά και βαθύτατα κοινωνικό και αφορά την αρμονική συμβίωση των Εβραίων και Χαλκιδαίων δια των αιώνων. Ο φωτογραφικός φακός του eviakosmos.gr τον συνέλαβε να κάθεται δίπλα στον στον Ραβίνο Γκάμπριελ Νεγκριν και τον Αντιπεριφερειαρχη Φάνη Σπανό. Φυσικά δεν έλειψε η αναμνηστική φωτογραφία με τον συγγραφέα. Ενώ η καλή σχέση του πρώην Υπουργού με τη γνωστή δικηγόρο Ευαγγελία Μιμίκου απεικονίζεται επίσης σε μία φωτογραφία στην παρουσίαση του βιβλίου. Τους ενώνουν κοινοί αγώνες καθώς η παρουσία και τω δύο στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στην Εύβοια είναι σίγουρη.

 marko maisis

markopoulos mimikouΣελίδα 1 από 97

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr