bannernew3

Τελευταία Νέα

Ευχαριστημένοι όλοι από την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο της Ερέτριας με τηλεδιάσκεψη. Μπορεί να ήταν κάτι πρωτόγνωρο όμως δούλεψε καλά και πάρθηκαν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπάμπης Καραβάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Νέο» που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το εγχείρημα αλλά και για τη λήψη μέτρων στα παρακάτω θέματα:

Παρεμβάσεις μας στο χθεσινό συμβούλιο:


Α) Θετική ψήφιση στην αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος, για την ανακατασκευή χλοοτάπητα στο γήπεδο Αμαρύνθου. Πρόταση μας απο τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή... Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Ακόμα και αν αυτή η καθυστέρηση στερήσει από την ομάδα το γήπεδο μέχρι το Νοέμβριο τουλάχιστον…

Β) Επαναλάβαμε την απόλυτη στήριξή μας στα μέτρα που παίρνει ο Δήμος για την προστασία των συμπολιτών μας και την εκ του προοιμίου συγκατάθεσή μας σε ότι δαπάνες απαιτηθούν στο μέλλον, προς αυτή την κατεύθυνση.

Γ) Ψηφίσαμε θετικά για την πρόσληψη ατόμων για την στήριξη των συμπολιτών μας (ψυχολόγους, νοσηλευτές, οδηγούς κτλ).

Δ) Προτείναμε και έγινε αποδεκτό, τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που θα προσφέρει ο Δήμος μας στους αδυνάμους κοινωνικά συμπολίτες μας, να προμηθευτούν από τους παραγωγούς του Δήμου μας, ώστε να υπάρξει τόνωση του πρωτογενές τομέα παραγωγής.

Ε) Να γίνει Εθελοντικό Κάλεσμα σε πολίτες και συλλόγους να συνδράμουν και εκείνοι στην μεγάλη προσπάθεια (π.χ. βυτεία ιδιωτών για ψεκασμούς κτλπ.).

Ζ) Ψηφίσαμε θετικά για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας και την δημιουργία εφαρμογών έξυπνης πόλης, κάτι που είναι ψηλά στην ατζέντα της παράταξής μας.

Η) Επίσης τονίσαμε ότι είναι επιτακτικό στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση με προτάσεις για την ανόρθωση και ανάταση τόσο των νοικοκυριών όσο και των επαγγελματιών του Δήμου μας.

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

Στρασβούργο 26 Νοεμβρίου 2014. Ο αγωνιστής της αριστεράς, ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος Ευρωβουλευτής στις εκλογές του Μαΐου του 2014, ο Μανώλης Γλέζος, μας υποδέχεται στο γραφείο του στο Στρασβούργο μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 26 Νοεμβρίου 2014 στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου για μια πιο ανθρώπινη Ευρωπαϊκή Ένωση πιο αληθινά από ποτέ στις μέρες μας.  Ζητώντας μία «Ευρώπη που δεν θα στρέφεται γύρω από την οικονομία» αλλά «γύρω από την αγιότητα του ανθρωπίνου όντος». Λόγια που βρήκαν σύμφωνο τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζο…

Σε ένα μικρό γραφείο, μεσημεράκι, την ίδια μέρα με περιμένει ένας ασπρομάλλης ηλικιωμένος, γεμάτος σοφία αλλά και δύναμη να συνεισφέρει από τη θέση του Ευρωβουλευτή και να διεκδικήσει όσα περισσότερα για την Χώρα του, για την Ελλάδα. Δίκαιος, ο Μανώλης Γλέζος ακούγοντας με προσοχή τα όσα είχε αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος επισημαίνει ότι η Ε.Ε θα πρέπει να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και στις αξίες. Αξίες που δεν βλέπουν όσοι έχουν αναγορεύσει το χρήμα σε Θεό.

Την επιθυμία του να ξεκινήσει η εκκλησία έναν αγώνα εναντίον των όπλων. Όχι των πυρηνικών μονάχα, αλλά εναντίον των όπλων καθώς όπως επισημαίνει δε μπορεί οι διαφορές των ανθρώπων να λύνονται με τα όπλα, εξέφρασε ο ίδιος στον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιο.

Σε ότι αφορά τον μοχλό ανάπτυξης που θα εκκινήσει την οικονομία στην Ελλάδα, αναφέρεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη δυνατότητα που είχε η Χώρα να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια. Γιατί ζήτησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου να σκίσει το πτυχίο του;

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για ανθρώπινες σχέσεις, για αξιοπρέπεια. Κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει το νόημα της, της αλληλεγγύης, της ένωσης και της στήριξης. Ποια η δική σας άποψη;

Θεωρώ ότι είπε πάρα πολύ σημαντικά πράγματα ο Πάπας Φραγκίσκος. Ό,τι βάση όλης της ιστορίας μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος και όχι το χρήμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μένει ικανοποιημένος. Υπάρχουν όμως δύο θέματα που πρέπει να τα μελετήσουμε ειδικά. Πώς θα γίνουν αυτά; Πώς θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι; Τι πρέπει να γίνει ώστε να είναι ο άνθρωπος το κέντρο; Το ένα. Και το δεύτερο, είναι κάτι που το έχω πει από τον άμβωνα στο Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων, στον ίδιο τον Αμβρόσιο. Ό,τι επιθυμία δική μου είναι να ξεκινήσει η εκκλησία έναν αγώνα εναντίον των όπλων. Όχι των πυρηνικών μονάχα, αλλά εναντίον των όπλων. Δε μπορεί οι διαφορές των ανθρώπων να λύνονται με τα όπλα. Δε διακήρυξε ποτέ ο Χριστός τέτοιο πράγμα. Και αυτό είναι το βασικό που περίμενα σήμερα από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στην Ε.Ε;

Ένας τρόπος υπάρχει, μοναδικός. Αν μου παρουσιάσει κάποιος άλλος ένα άλλο τρόπο, θα του πω: Μπράβο. Θα το πω κάπως ανάποδα. Συναντάω στην Ευρώπη πάρα πολύ κόσμο και τους ρωτάω: Ποιο θέμα σας απασχολεί; Ένα κύριο θέμα είναι. Δεν θέλω να αποφασίζει άλλος για μένα. Αλλά στέκεται μόνο εκεί. Και αυτό είναι το μισό. Το άλλο μισό είναι: Θέλω να συμμετάσχω στα Κέντρα Λήψης των Αποφάσεων. Που σημαίνει, λαϊκή κυριαρχία, που σημαίνει εξουσία του λαού!

Αυτό δεν το λέει ο Ευρωπαίος. Δεν το λένε τα πολιτικά κόμματα της Ευρώπης. Τα πανίσχυρα αριστερά κόμματα. Και γι’ αυτό βρίσκονται στα τάρταρα. Κάτι θέλουν να πουν προς αυτή την κατεύθυνση και γι’ αυτό έχουν μία άνοδο. Αλλά, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είπε αυτό και έφτασε από το 4% στο 27%. Δηλαδή, δε θέλουμε να αλλάξουμε το Σαμαρά με τον Τσίπρα. Σε καμία περίπτωση. Θέλουμε να φέρουμε το λαό στην εξουσία. Αυτό θέλουμε.

Αυτό, που από την ομηρική εποχή μέχρι τώρα έχει εφαρμοστεί κατά καιρούς. Στην ομηρική εποχή, στο πιο άφθαστο σημείο της, δεν το περίμενε κανείς. Δεν το φανταζότανε. Αλλά έχω τις αποδείξεις, θα σας τις πω. Στην Κλασσική Περίοδο, στους Ελληνιστικούς χρόνους, λιγότερο. Στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και περίοδο Αναγέννησης εφαρμόστηκε παντού σε όλο τον ελληνισμό. Εφαρμόστηκε στην κατοχή, πηγαίνετε στις Κορυσχάδες να το δείτε: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό.

Ήταν προς τιμή του. Το Κομμουνιστικό Κόμμα στην πράξη έκανε υπέρβαση και δεν είπε το κόμμα αποφασίζει. Ο λαός αποφασίζει. Και μετά, στα πειράματα που έγιναν στη Νάξο, δώδεκα χρόνια εφαρμόστηκε η άμεση Δημοκρατία, στη Βελβεντό της Κοζάνης και στη χώρα της Κύθνου και σε ένα χωριό στην Εύβοια, κοντά στην Κύμη. Από πάνω.

Τι εννοώ όταν λέω ότι στην Ομηρική Εποχή είναι το άφθαστο σημείο. Όταν έμαθε ο Τηλέμαχος ότι ήρθε και ο τελευταίος από την Τροία, ο Νέστορας, θέλησε να πάρει ένα πρωτοπόρο πλοίο να πάει. Κι επειδή τα πρωτοπόρα πλοία στην Ιθάκη ανήκαν στο σύνολο και όχι στα άτομα, ειδοποίησε τους εκεί για να κάνει Λαϊκή Συνέλευση.

Η πρώτη κουβέντα που είπε ο γηραιότερος είναι το «θαύμα». Ποιος είναι αυτός που μας κάλεσε; Ποια ανάγκη τον οδήγησε; Και συνεχίζει… Δηλαδή, ο κάθε πολίτης, για προσέξτε αυτό, είχε δικαίωμα να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση. Που άλλου έχει γίνει αυτό; Που αλλού; Και ο Τηλέμαχος τους εξήγησε το λόγο, έγινε ένας καβγάς με τους μνηστήρες.

Πάμε στις μέρες μας όμως, γιατί πραγματικά θα μπορούσα να περάσω πολλές ώρες συζήτησης μαζί σας.

Απάντησα ήδη. Δε θα αλλάξουμε το Σαμαρά με τον Τσίπρα. Και αυτό είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι και βούληση και θέληση του ίδιου Αλέξη του Τσίπρα και γι’ αυτό τον υποστηρίζω.

Αλέξης Τσίπρας. Αν αύριο το πρωί γίνονταν εκλογές προφανώς θα είχε ένα προβάδισμα σε σχέση με τα άλλα κόμματα. Από την άλλη όμως πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις ή ακόμα και προτάσεις που θα βγάλουν τη Χώρα από το αδιέξοδο και πως με τις κινήσεις του κινδυνεύει η Ελλάδα να μείνει πίσω…

Ποιος το λέει αυτό; Έχεις διαβάσει το βιβλίο μου «η έξοδος»; Να το διαβάσεις. Ποια είναι η λύση. Η λύση είναι μία. Να έρθει ο λαός στην εξουσία. Για να κάνει τι; Πρόσεχε τώρα…

Όσοι έχουν αναγορεύσει το χρήμα σε Θεό, δε μπορούνε φυσικά να βρούνε λύση. Όσοι έχουν αναγορεύσει το θέμα ότι το χρήμα δημιουργεί αξίες, δεν έχουν θέση. Πρέπει να κατανοήσουμε το ρόλο του χρήματος. Τι είναι το χρήμα; Είναι δημιουργός αξιών; Είναι μέσο ανταλλαγής αξιών και αντιπροσωπεύει αξίες. Μόνο ο εργαζόμενος με την εργασία του παράγει αγαθά και αξίες. Με βάση αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει. Δηλαδή, αν δώσουμε δουλειά σε όλο τον κόσμο…

Πως θα γίνει αυτό; Πως θα γίνουμε πιο παραγωγικοί;

Είναι δύσκολο να γίνει; Εφόσον ο εργαζόμενος με την εργασία του παράγει αξίες και του πούμε έλα να παράγεις αξίες τελείωσε το πράγμα.

Άρα, δεν τίθεται θέμα μνημονίων;

Όλα αυτά σκίζονται.

Κινδυνεύει η Χώρα να βγει από την Ε.Ε;

Γιατί να κινδυνεύει. Η Ευρώπη είναι δική μας. Ξέρεις γιατί είναι δική μας; Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι καταπληκτικός για όποιον το μελετάει. Ο Κύκλωπας, σύνθετη λέξη κύκλος και το ρήμα οραω-ορώ. Έβλεπε τα πράγματα μέσα σε ένα κύκλο. Οποιονδήποτε μαθηματικό να ρωτήσεις, θα σου πει από όποιο σημείο να ξεκινήσεις στο ίδιο θα φτάσεις. Δε βγαίνει έξω από τον κύκλο. Δεν σπάει τον κύκλο. Άρα δε μπορεί παρά να έχει μόνο με ένα μάτι. Όταν τα πράγματα τα βλέπει μονοδιάστατα.

Ο Κυκλαδίτικος Πολιτισμός έσπασε τον κύκλο και δημιούργησε τον έλικα. Ανελίσσομαι. Αξιοποιώ από το παρελθόν ότι μου είναι χρήσιμο, απορρίπτω ότι είναι άχρηστο και συνεχώς προχωρώ προς τα μπρος. Συνεπώς, εμείς δημιουργήσαμε τον ανοιχτομάτη. Ποιος είναι ο ανοιχτομάτης; Ο Ευρωπαίος (ευρύς οψ-οπός) που βλέπει τα πράγματα πολυδιάστατα. Άρα, η Ευρώπη είναι δική μας και δεν τους τη χαρίζουμε.

Μπορεί να αφήσει την Ελλάδα εκτός μνημονίου και να γυρίσει το μοχλό της ανάπτυξης εκείνος;

Όχι. Η εξάρτηση της Χώρας ποια είναι; Το αυτοκίνητο. Και γι’ αυτό φτιάχνουμε και αυτοκινητοδρόμους. Ενώ, εάν κινήσεις το σιδηρόδρομο με ηλεκτρισμό; Ξέρεις ότι από όλες τις χώρες της Ε.Ε έχουμε τη μικρότερη σιδηροδρομική γραμμή; Μας περνάει και η Αλβανία.

Κουβεντιάζαμε με τον Παπανδρέου όταν συνεργαστήκαμε. Του είπα επειδή είσαι και οικονομολόγος έλα εδώ. Γνωρίζεις του λέω Αντρέα ότι ένα αυτοκίνητο απλό, πόσους ανθρώπους θα χωρέσει; Τέσσερις; Εγώ θα σου πω οχτώ. Χρησιμοποιεί την ίδια βενζίνα που χρησιμοποιεί ένας σιδηρόδρομος που μεταφέρει διακόσους. Λέει, δεν το ήξερα. Λέω, πήγαινε σκίσε το δίπλωμα σου. Όλοι εσείς οι θεωρητικοί δεν ξέρετε από πράξεις. Πήγαινε σκισ’ το!

Αν λοιπόν εμείς, μετατρέψουμε τη Χώρα μας σε ηλεκτροκίνητους σιδηροδρόμους, αξιοποιώντας τις ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Για να καταλάβεις, από τις πέντε πηγές ηλεκτρικής ενέργειας ανανεώσιμων πηγών, οι τέσσερις μονάχα, η καθεμία ξεχωριστά μπορεί να μας καλύψει όλο το κενό και των 54ων τερατοβατώρων που έχουμε ανάγκη. Και να πουλάμε και στο εξωτερικό ηλεκτρισμό. Αν κάναμε προς τα εκεί. Εκεί θα τον καλέσω. Έλα εδώ να δουλέψεις. Από τον επιστήμονα μέχρι τον εργάτη να τον καλέσω να δουλέψει. Να παράξει αξία. Αν μου παράξει αυτός αξίες, τι άλλο θέλω;

Πάμε να κλείσουμε την κουβέντα μας κ. Γλέζο με ένα μήνυμα. Να στείλετε ένα μήνυμα από το Στρασβούργο σήμερα, σε όλους τους Έλληνες και σ' αυτούς που θα ακούσουν τη συνέντευξη τις επόμενες μέρες…

Δε μ’ αρέσει να στέλνω μηνύματα. Θα θέσω έναν προβληματισμό. Ρωτάω τον ελληνικό λαό: Τα καταφέρνετε ή όχι; Απολογούμαι: Παρακολουθήσατε όλοι τι κάνουμε εδώ στο Κοινοβούλιο. Στάθηκα περισσότερο στο τι Ευρώπη θέλουμε. Θέλουμε μία Ευρώπη των λαών, της λαϊκής κυριαρχίας. ΌΧΙ μία Ευρώπη των όπλων. ΟΧΙ μια Ευρώπη του ΝΑΤΟ. ΟΧΙ μια Ευρώπη της Μέρκελ. Αλλά μια Ευρώπη παράγοντα ειρήνης.

Αν εφαρμοστεί η λαϊκή κυριαρχία και τα άρθρα του Συνάγματος. Το Σύνταγμα το δικό μας τι λέει; Νομίζω άρθρο 2 παράγραφος 2 λέει ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Που είναι;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2014

 

 

Ο Μανώλης Γλέζος, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 97 ετών στις 13.15 λόγω καρδιακής ανεπάρκειας

Θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα σκόρπισε η είδηση για τον θάνατο του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου.

Ο Μανώλης Γλέζος, άφησε σήμερα, σε ηλικία 97 ετών την τελευταία του πνοή στις 13.15 λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου με γαστρεντερίτιδα, ωστόσο δεν βγήκε νικητής στην τελευταία του μάχη

Ο Μανώλης Γλέζος μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Αριστεράς και  ήρωας της Εθνικής Αντίστασης μαζί με τον Λάκη Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μίας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές.

Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Ο Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και αργότερα Bουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), Bουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος, μάλιστα, πρώτος σε ψήφους στη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Ήταν επίσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Τον Μάιο του 2019 ο Μανώλης Γλέζος, είχε υποδεχθεί τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ με την ευκαιρία της 74ης επετείου από τη Μεγάλη Νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο  κ. Μάσλοβ είχε επισκεφθεί τον εμφανώς καταβεβλημένο Μανώλη Γλέζο, και του είχε επιδώσει  ένα γραμματόσημο των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ του 1959 με το πορτρέτο του και την επιγραφή «Ελευθερία στον Ήρωα του Ελληνικού Λαού Μανώλη Γλέζο!».

Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο

Ο Μανώλης Γλέζος, αμέσως μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συνελήφθη μαζί με άλλους πολιτικούς ηγέτες και κρατήθηκε στου Γουδή, στο Πικέρμι, στη Γενική Ασφάλεια, στη Γυάρο, στο Παρθένι Λέρου και τέλος στον Ωρωπό, απ’ όπου αποφυλακίστηκε το 1971.

Συνολικά, ο Μανωλης Γλέζος καταδικάστηκε 28 φορές για την πολιτική του δραστηριότητα, από τις οποίες τρεις φορές σε θάνατο και παρέμεινε στις φυλακές 11 χρόνια και 5 μήνες και άλλα 4 χρόνια και έξι μήνες.

Παρέμεινε, δηλαδή, κρατούμενος (φυλακή και εξορία) 16 χρόνια σε όλη τη ζωή του. Το 1968 καταδίκασε την εισβολή των Σοβιετικών στην Τσεχοσλοβακία, αποκόπτοντας έτσι τους δεσμούς του με το ΚΚΕ.

in.gr

Τα εύσημα στο δήμαρχο Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας έδωσε μέσα από τον ΕΥΡΙΠΟ 90fm το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροβιών Θοδωρής Κέρης ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη επεσήμανε την άριστη συνεργασία που έχει η Κοινότητα με το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε ανταποκρίνεται στο αίτημα τους σε ότι του ζητηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως επεσήμανε ο κ. Κέρης δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές με τον κ. Τσαπουρνιωτη, ο οποίος όμως όπως τόνισε δεν ξεχωρίζει τους Προέδρους και συνεργάζεται άψογα με όλους αυτούς τους μήνες με σκοπό των συμφέρον των δημοτών και του δήμου. Ο Πρόεδρος εξάρει το έργο που έχει γίνει τους τελευταίους 7 μήνες στην Κοινότητα του και μοιράζεται μαζί μας τις προτεραιότητες που βάζει για τον τόπο τους στο άμεσο μέλλον.

Κυριε Κέρη θα ήθελα να μου μεταφέρετε το κλίμα των 7 μηνών που στο «πηδάλιο» του δήμου βρίσκεται ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης και η νέα δημοτική αρχή…Πως είναι τα πράγματα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια;

Το τελευταίο 7μηνο έχουμε αρχίσει τη δουλειά όλοι που είμαστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο. Τον Πρόεδρο, τον Αντιδήμαρχο και το Δήμαρχο. Όλοι δουλεύουμε σαν μία ομάδα και ζητάμε πράγματα. Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια που είναι δίπλα μας σε ότι και αν χρειαστούμε.

Εγώ προσωπικά δεν ήμουν από τους ανθρώπους που είχα κατέβει με το ψηφοδέλτιο του κ. Τσαπουρνιώτη. Ήμουν σε άλλη παράταξη. Δουλεύω με τον κ. Τσαπουρνιώτη. Αυτά τα οποία έχουν γίνει στους 7 μήνες αυτούς δεν είχαν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Και τι θέλω να πω με αυτό. Σε κάθε εκλογές που ερχόντουσαν, ερχόταν ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος και έλεγε: Θα κάνουμε το γήπεδο. Θα φτιάξουμε το λιμάνι. Θα κάνουμε το σχέδιο πόλεως. Θα καθαρίσουμε τα ποτάμια. Θα...θα...θα...

Είχαμε χορτάσει όλα τα χρόνια να μας τάζουνε και μετά να εξαφανίζονται. Να μας κοροϊδεύουν με λίγα λόγια. Ο κ. Τσαπουρνιώτης παρόλο που παρέλαβε ένα δήμο ο οποίος ήταν διαλυμένος από όλες τις πλευρές γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν απούσα από όλα. Εγώ προσωπικά ότι του έχω ζητήσει και άλλοι πρόεδροι που συζητάω δεν μας έχει αρνηθεί τίποτα. Σε θετικά πράγματα εννοείται και σε μη παράλογα.

Δηλαδή;

Έχω δύο ποτάμια τα οποία περνάνε μέσα από το χωριό. Δήμαρχε του λέω τα ποτάμια αυτά είναι επικίνδυνα για υπερχείλιση. Γιατί ήταν παρατημένα από το 2000. Δεν είχαν ξανακαθαριστεί. Είχαν μέσα κλαριά και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Μας δίνει τη δύναμη ο Δήμαρχος σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και καθαρίζουμε τα ποτάμια. Στην πορεία υπήρχαν κάποια τοιχία τα οποία είχαν καταστραφεί από το Ζορμπά, και έπρεπε να επισκευαστούν. Δίνει τη δύναμη, κατασκευάζω και τα τοιχία. Θα μου πείτε ένας δήμαρχος είναι η δουλειά του αυτή. Έχουν περάσει όμως και άλλες δημοτικές αρχές και σε συζητήσεις με προηγούμενους κοινοτάρχες, αντιδημάρχους, που έχω εδώ στο χωριό μου, μου έλεγαν ότι «ναι, ναι, ναι» έλεγαν όλοι, αλλά δεν υπήρχε αποτέλεσμα.

Η διαφορά με τον κ. Τσαπουρνιώτη και την ομάδα του, γιατί αν δεν δουλεύει μία ομάδα δεν μπορεί να δουλέψει ένας δήμος κατά την άποψή μου είναι ότι ο λόγος και η προσπάθεια προχωράει και ανταμείβεται. Δεν είναι «ναι» και να μην μπορούμε να το κάνουμε και να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα του κόσμου.

Ξέρετε αυτό είναι το «καλό» του Καλλικράτη. Θα ξεχωρίσουν προσωπικότητες στην αυτοδιοίκηση και θα παραμείνουν οι ικανοί και εκείνοι που τρέχουν για να διεκδικήσουν για τον τόπο τους…Σας τιμά αυτό που είπατε πιο πάνω ότι δεν ήσαστε στο συνδυασμό του κ. Τσαπουρνιώτη αλλά αναγνωρίζεται το έργο του.

Έχω να προσθέσω όμως ότι ο κ. Τσαπουριώτης εμάς που είχαμε κατέβει με διαφορετικές παρατάξεις δεν μας σαμποτάρισε. Δε μας άφησε στο περιθώριο. Απλά μας αγκάλιασε και μας βοήθησε σε ότι ζητήσαμε. Γιατί και άλλοι είχαν κατέβει και ήταν δήμαρχοι σε διαφορετικές παρατάξεις, αλλά σαμποτάραν τον κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

Επίσης, ο κ. Τσαπουρνιώτης και η ομάδα του, οι αντιδήμαρχοι, έχουν δώσει δύναμη στους Προέδρους για να κάνουν έργα. Και να κυνηγήσουν στον τόπο τους την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών. Γιατί και ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι πρέπει να τρέξουν όπως είπατε κι εσείς πρωτύτερα στα Υπουργεία για να αντλήσουν χρήματα και να κάνουν έργα.

Να διεκδικήσουν…

Ο κ. Τσαπουρνιώτης τι έχει κάνει; Έχει δώσει δύναμη σε όλες τις κοινότητες και όποιος Πρόεδρος έχει τη διάθεση να κάνει καλό στον τόπο του, θα δουλέψει και θα κάνει καλό. Δεν έχει τη διάθεση θα μείνει στο περιθώριο.

Πρόεδρε, αυτό που παρατηρήσατε καλά κάνετε και το επισημαίνετε. Έχετε ρίξει και μπετά στους δρόμους εκεί. Τι ακριβώς έχετε κάνει;

Εγώ είμαι Πρόεδρος στην Κοινότητα Ροβιών που είναι η μεγαλύτερη κοινότητα στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας. Ξεκινάει από Ροβιές και φτάνει μέχρι το Μακρολίβαδο γι’ αυτούς που ξέρουν. Δηλαδή, στους καταρράχτες της Δρυμώνας και από την άλλη πλευρά φτάνει μέχρι το Μαρούλι-Κούλουρο. Έχει μεγάλο οδικό δίκτυο το οποίο πιάνει χιόνι τη χειμερινή σεζόν και δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Με αποτέλεσμα να φθίρεται ο δρόμος στις περιοχές δικαιοδοσίας μου όπως είναι οι Ροβιές, το Παλαιοχώρι , Δαμιά, Καλαμούτη, Δρυμώνα, Μαρούλι, Κούλουρο και Όσιο Δαυίδ, το μοναστήρι μας.

Αυτό το δίκτυο λοιπόν έχει παρατημένο πάνω από 15 χρόνια. Χρειαζόταν κάποιες μικρές παρεμβάσεις σε κάποια τεχνικά, σε κάποιες λακκούβες, με αποτέλεσμα να πάρουμε κάποια μπετά που μας βοήθησε ο δήμαρχος να πάρουμε και ρίξαμε τα μπετά για να κλείσουμε τις γούρνες. Και τις λακκούβες σε όλο το δρόμο που περνάει ο κόσμος και σπάει τα αυτοκίνητα του. Δηλαδή, δώσαμε βάση στην καθημερινότητα. Δρόμοι, καθαριότητα, νερό και φωτισμό.

Λάμπες έχεις Πρόεδρε; Γιατί μας ακούει ο δήμαρχος αν είναι και χρειάζεσαι να σου στείλει…

Έχω άφθονες. Και ο δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ο κ. Άγγελος Κωσταντινάκης ότι τους ζητήσω είναι δίπλα και δε μας σαμποτάρει με τίποτα. Θέλω να προσθέσω και κάτι για κάποιους αφανείς ήρωες. Που είναι η ΔΕΥΑ, Ο κ. Γιαννιός με τον κ. Δανέλη. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν έναν αγώνα, χωρίς να φαίνονται πουθενά γιατί τα προβλήματα στο δίκτυο του νερού είναι τρελά. Από τις υδρομαστεύσεις, από σάπια δίκτυα και όλα αυτά. Συγχαρητήρια και σε αυτούς θέλω να πω μέσα από εσάς.

Έχετε διακοπές νερού;

Εμείς δεν έχουμε διακοπές νερού. Το έχουμε λύσει το πρόβλημα με τις υδρομαστεύσεις, με κάποιες γεωτρήσεις. Αλλά νυχθημερόν ελέγχουμε τα νερά μας έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για πόση.

Πρόεδρε μου, σε βλέπω ευχαριστημένο από όλα αυτά που έγιναν στην Κοινότητα σου αυτούς τους 7 μήνες. Θα ήθελα να μου πεις ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, παρόλο που βρισκόμαστε σε μία δύσκολη για τη Χώρα κατάσταση…Τι θέλετε να αλλάξετε;

Αυτό που θέλω εγώ να πω σαν Πρόεδρος Ροβιών πρώτα ο Θεός, να είμαστε καλά, είναι να τελειώσει αυτό το παλαιό γήπεδο που είναι έρμαιο των καταστάσεων εδώ πέρα. Να κάνουμε μία ανάπλαση της παραλίας, που είναι μέσα στα επόμενα σχέδια μου. Και να καταφέρω να πάρω μία χρηματοδότηση για μία μελέτη ενός λιμανιού που είναι από το 2000 έτοιμη και έχουμε 2020 και δεν υπάρχει.

 

  

 rovies1

rovies2

rovies3

rovies4

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΒΙΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΚΕΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Αναγνωρίζοντας την προσφορά της στον τομέα υγείας και κοινωνικής πολιτικής, όλους αυτούς τους μήνες στο δήμο, ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς με απόφαση του χτες 17 Μαρτίου έκανε Αντιδήμαρχο για θέματα Υγείας Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των δύο φύλων την ιατρό και μέχρι τώρα εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο του Δήμου, Αφένδρα Σοφία.

Λίγη ώρα μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην κλείσει τις εκκλησίες, η Κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή όλων των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Την απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία ανέφερε:

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβέρνση αποφάσισε να «κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η ιεραρχία, να περιορίσει δηλαδή την παρουσία των πιστών στις θρησκευτικές τελετές.

Στο Μαξίμου επικράτησε έντονη ενόχληση από την απόφαση της ΔΙΣ και οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αυτό στο οποίο κατέληξαν ήταν «Μη Απόφαση". Στην πραγματικότητα εξηγούσαν ότι οι ιεράρχες πέταξαν το μπαλάκι στην κυβέρνηση και ότι επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι με τις λέξεις χωρίς να υπολογίσουν ότι παίζουν με τις ζωές των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε μετά τα μισόλογα για την παρουσία πιστών στις θρησκευτικές τελετές. 

Στο μεταξύ, η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι *αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας*, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Σε υφυπουργό Πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναβαθμίστηκε ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χαρδαλιάς υπήρξε Γ.Γ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με Περιφερειάρχη τον Κώστα Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Χαρδαλιάς θα έχει πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

ΦΩΤΟ : newsbreak.gr

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος για όλους» Αλεξάνδρα Θαλασσινού στον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά:

Κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι οι εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών αναμένουν απόφαση από εσάς ή από την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού, με βάση την οποία θα είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν στο Δήμο ή σε άλλο αντικείμενο του νομικού προσώπου αυτές τις ημέρες που οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και γενικότερα όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά με απόφαση της κυβέρνησης προκειμένου να μη διαδοθεί όσο γίνεται ο κορωναϊός. Είναι ενήμερος βέβαια και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών, ο οποίος θα πράξει τα δέοντα από την πλευρά του (ήδη έχει αποστείλει κατεπείγον έγγραφο προς τον Υπουργό Εσωτερικών και προς τον Υπουργό Υγείας ώστε να αποσαφηνιστούν και να διευκρινιστούν περαιτέρω κάποιες ασάφειες στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν το ευαίσθητο κομμάτι των βρεφονηπιακών σταθμών και των εργαζομένων σε αυτούς) , ώστε να προστατευτούν οι βρεφονηπιαγωγοί από τον κορωναϊό.

Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες όλων των παιδικών σταθμών και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων με το σκεπτικό να περιοριστεί η διάδοση και η εξάπλωση του κορωναϊού, ζητώ υπεύθυνα από εσάς, να μην τοποθετήσετε με απόφασή σας αυτό το χρονικό διάστημα το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών σε υπηρεσίες του Δήμου, καθώς:

-Δεν υπάρχει καμία συνάφεια των διοικητικών ή άλλων εργασιών του Δήμου με το γνωστικό αντικείμενό τους (στο άρθρο 10, στην παράγραφο 2 στο ΦΕΚ 55/11-03-2020/Τεύχος 1ο με θέμα: «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωναϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της εξάπλωσής του» αναφέρεται ότι : «Κατά το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας νομικών προσώπων ή υπηρεσιών των ΟΤΑ, λόγω των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωναϊού COVID-19 το προσωπικό τους απασχολείται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου νομικού προσώπου με απόφαση του οικείου Προέδρου ή σε άλλη υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ ή άλλου νομικού προσώπου αυτών, με απόφαση κατά περίπτωση του οικείου δημάρχου ή περιφερειάρχη. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται το ωράριο εργασίας του υπαλλήλου καθώς και η τυχόν ανάθεση συναφών καθηκόντων άλλου κλάδου για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών.» )

-Οι εργαζόμενοι αυτοί, αν εργαστούν στο Δήμο και νοσήσουν από τον κορωναϊό, όταν θα πρέπει να επιστρέψουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς(στη ναυαρχίδα της κοινωνικής προστασίας του Δήμου), δε θα μπορούν κι έτσι θα αποδιοργανωθεί τελείως η λειτουργία των σταθμών και αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στους γονείς, οι οποίοι δε θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους όταν εργάζονται και οι οποίοι ήδη στο διάστημα αυτών των 14 ημερών αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα.

-Αποδιοργανώνεται όμως με μια τέτοια απόφασή σας και το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο ήδη είναι πολύ επιβεβαρυμένο τα τελευταία χρόνια λόγω υποχρηματοδότησης και λόγω μη πραγματοποίησης μόνιμων προσλήψεων. Πόσο μάλλον τους τελευταίους μήνες που παρατηρείται μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας δωρεάν υγείας όπως δυστυχώς και όλων των κοινωνικών αγαθών που έχει υποχρέωση ένα κοινωνικό κράτος να τα παρέχει δωρεάν σε όλους τους φορολογούμενους πολίτες.

Ζητώ ως εκ τούτου από εσάς να δείξετε την ευαισθησία σας και τη λογική σας και να μείνουν οι εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών περιορισμένοι στο σπίτι τους όπως και οι νηπιαγωγοί, όπως οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με πολλά παιδιά. Δε θα κάνουν διακοπές οι βρεφονηπιοκόμοι . Θα ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

                                                                                                 Με εκτίμηση

                                                                                       Θαλασσινού Αλεξάνδρα

                                                                          Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

                                                                                     «Δήμος για όλους»

                                                           Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κύμης Αλιβερίου

                                          Μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης σχολιάζει την μέχρι εδώ πορεία της Δημοτικής Αρχής του δήμου Χαλκιδέων αναφερόμενος σε δύο περιστατικά. Το ένα αφορά το επεισόδιο δημοτικού υπαλλήλου με τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Μιτζιφίρη. Ο κ. Παγώνης αναφέρει:

                                        

    Η ανάληψη των καθηκόντων της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλκιδέων, τον Σεπτέμβριο του 2019, συνοδεύτηκε από διαβεβαιώσεις της Δημάρχου κ. Βάκα ότι θα στηριχθεί στην νομιμότητα, την προστασία του Δημοσίου χρήματος, στην εμπιστοσύνη στην Διοίκηση και στους υπαλλήλους που αποτελούν, άλλωστε, την ραχοκοκαλιά του Δήμου.

  

     Δεν συμπληρώθηκαν οκτώ μήνες διακυβέρνησης και δύο περιστατικά σημάδεψαν αυτήν την περίοδο της Δημοτικής Αρχής που αφορούν στην Χρηστή Διοίκηση και την προστασία του Δημοσίου Χρήματος.

   Περιστατικό 1ο : Στον διαγωνισμό ανάθεσης του «Κυζίκειου Πάρκου» στην Ν. Αρτάκη, προϋπολογισμού 880.000 €, με απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής (εκεί λαμβάνονται πλέον αυτές οι αποφάσεις και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο), το έργο κατακυρώθηκε όχι στον Α΄ μειοδότη που έδωσε έκπτωση 35% αλλά στον Β΄ μειοδότη που έδωσε έκπτωση 3%. (Ζημιά για τον Δήμο 280.000 €).

     Κι αυτό διότι ο Α΄ μειοδότης επικαλέστηκε διάφορες τυπικές αδυναμίες και ελλείψεις για τον εαυτό του(sic). Αντί, λοιπόν, να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να επαναληφθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος, κατακυρώθηκε στον 2ο μειοδότη με έκπτωση 3%!!!!!!!!!

   Περιστατικό 2ο: Την Παρασκευή 6/3/2020 στις 8.30 το πρωί εισέβαλε, στο Τμήμα προμηθειών του Δήμου Χαλκιδέων, η δημοτική σύμβουλος κ. Μιτζιφίρη, η οποία έχει οριστεί από την Δήμαρχο κ. Βάκα Πρόεδρος της Β΄θμιας επιτροπής Παιδείας, προκειμένου, λέει, να ενημερωθεί για τον εν εξελίξει διαγωνισμό προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού, ισχυριζόμενη ότι η μελέτη διεξαγωγής του Διαγωνισμού ήταν λάθος. Ο υπάλληλος του τμήματος προμηθειών, συνεπής και αξιολογότατος με πολυετή γνώση και πείρα στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, καταγγέλλει ότι του ασκήθηκε λεκτική και σωματική βία από την δημοτική σύμβουλο.

        Το γεγονός αυτό προκάλεσε την διαμαρτυρία του Σωματείου και την προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι να καταγγείλουν το γεγονός, να συμπαρασταθούν στον υπάλληλο και να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

   Η Δήμαρχος απέφυγε οποιαδήποτε δημόσια δήλωση καταδίκης του συμβάντος.

       Και ρωτάμε:

                 Υιοθετεί και Καλύπτει η Δημοτική αρχή και η Δήμαρχος αυτές τις πρακτικές;

               Οι υπάλληλοι θα μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους με νηφαλιότητα ή κάθε φορά θα απειλούνται και θα εκβιάζονται εξωθεσμικά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιοτέλειες;

Με παρέμβαση που έκανε ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου στην εκπομπή «τάδε έφη…» και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm την Παρασκευή 6 Μαρτίου αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου, τις εντάσεις και την «διαδικτυακή διαμάχη» που έχει προκύψει ανάμεσα στον ίδιο και την Πρόεδρο Κλαίρη Κατσαρή, μέσω Facebook, η οποία άναψε τα αίματα όπως είπε ανάμεσα στην Πρόεδρο και τον Τοπικό Σύμβουλο Νίκο Ανδρέου ο οποίος καταφέρθηκε με απρεπείς εκφράσεις εναντίον της.

Ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε σε ανάρτηση της Προέδρου στο Facebook η οποία έλεγε ότι μπορούν να συνεχίσουν και χωρίς τον κ. Θεοδώρου αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα μεταξύ τους και υπήρξε παρεξήγηση για ακόμα μία φορά για θέμα που αφορούσε το χωριό. «Ήταν μία απόφαση καθαρά δική της και όχι του συμβουλίου» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος ο οποίος όμως στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι χωρίς να τη ρωτήσει στη συνεδρίαση αν εμμένει σε αυτή την θέση, ο ίδιος είπε στο συμβούλιο ότι δε συνεργάζεται με την Πρόεδρο.

Ο Αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι στο πλευρό των Οξυλιθιωτών και πως στον Οξύλιθο γίνεται έργο από τη Δημοτική Αρχή. Αναφέρθηκε στο περιστατικό που έγινε με το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον κ. Ανδρέου και την Πρόεδρο.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο που αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων του νερού που αφορά την υδροδότηση της Κύμης (νέα ανάρτηση).

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90fm

 

Σελίδα 1 από 130

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr