bannernew3

Τελευταία Νέα

Συνεδρίασε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου το Τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου. Και όπως όλα δείχνουν από τους τοπικούς συμβούλους υπάρχει η καλή διάθεση και να προσπαθήσουν και να διεκδικήσουν και να προσφέρουν όλοι μαζί όσα περισσότερα στο χωριό.

Και μπορεί στα πρώτα συμβούλια να υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συμβούλων του Μπουραντά και του Θωμά, μετά από μερικούς μήνες τα πράγματα φαίνεται πως άλλαξαν για το καλό του τόπου.

Οι Τοπικοί σύμβουλοι έρχονται στα συμβούλια και καταθέτουν τις προτάσεις τους ή εκφράζουν τις απόψεις τους στα θέματα που αφορούν το χωριό. Και μετά τη στάση του κ. Τριανταφύλλου στο τελευταίο συμβούλιο μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί το συναινετικό κλίμα που δημιουργείται.

Ο κ. Τριανταφύλλου παρακολούθησε την συνεδρίαση στη αρχή και αποχώρησε γιατί είχε ραντεβού με τον οφθαλμίατρο όπως ανέφερε. «Ναι σε όλα. Τα ψηφίζω όλα τα θέματα» είπε ο κ. Τριανταφύλλου και αποχώρησε.

Έκπληκτοι έμειναν όσοι παρακολουθούσαν από κοντά την συνεδρίαση. Ευχάριστη όμως η έκπληξη αφού το Τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου αφήνει πίσω τις όποιες προσωπικές κόντρες και πορεύεται από κοινού με στόχο τα συμφέροντα του τόπου τους και των χωριανών τους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α’/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε από τις όμοιες της παρ. 6 του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167/Α/23.07.2013) και του άρθρου 74 του ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/Α/19.07.2018), συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας στο Δημοτικό Κατάστημα της Ερέτριας, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

«Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ). Δήμου Ερέτριας και Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ερέτριας με το διακριτικό τίτλο «Ο ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, οικονομικού έτους 2020».

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Η συνεδρίαση είναι δημόσια και μπορεί να την παρακολουθήσει οποίος επιθυμεί να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους Τοπικούς Συμβούλους.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλυβίων με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 1. Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Καρύστου.
 2. Άνοιγμα λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, ορισμός υπολόγου και μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων.
 3. Έγκριση Έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την υλοποίηση του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων Γ’ τριμήνου 2019 του Δήμου Καρύστου.
 4. Κατανομή ποσού στις Σχολικές Επιτροπές.
 5. Έγκριση δαπάνης για συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την μεταφορά δεδομένων μέτρησης κατανάλωσης ύδρευσης.
 6. Έγκριση σχεδίου τροποποίησης της απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καρύστου».
 7. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρύστου».
 8. Αντικατάσταση μέλους τηςΔημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καρύστου.
 9. Σύσταση Επιτροπής για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων.
 10. Ορισμός μελών Επιτροπής Δημοπρασιών του Δήμου Καρύστου έτους 2020.
 11. Αίτημα για την διενέργεια δακοκτονίας στα όρια του Δήμου Καρύστου από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Ευβοίας.
 12. Παράταση Προγραμματικής Σύμβασης για την λειτουργία του γραφείου του Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στην Δ.Ε. Καρύστου.
 13. Παράταση Προγραμματικής Σύμβασης για την λειτουργία του γραφείου του Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στην Δ.Ε. Στυρέων.
 14. Εξέταση αίτησης Τσίγκρου Γεωργίου περί παραχώρησης λωρίδας γης σε κοινή χρήση.
 15. Εξέταση αίτησης Γρίφιζα Μαρίας για κατά παρέκκλιση σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο.

Τη δέσμευση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στην ανάπτυξη του Συγκροτήματος «Εύριπος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) και των νέων Τμημάτων, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας με την προϋπόθεση, ότι έχει γίνει κατάλληλη προεργασία και υπάρχει η θετική εισήγηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, μετέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ψαχνών σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, παρουσία του Πρύτανη Ε.Κ.Π.Α κ. Θανάση Δημόπολου.

Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συνδρομής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προβληθεί η σπουδαιότητα του εγχειρήματος δεδομένης της συνεισφοράς του Συγκροτήματος στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και να δρομολογηθούν άμεσα οι ενέργειες δημιουργίας των νέων Τμημάτων, Τεχνόπολης, διευθέτησης του θέματος της φοιτητικής εστίας και των υποδομών, καθώς και των μελλοντικών δράσεων του Ε.Κ.Π.Α στο χώρο του Συγκροτήματος «Εύριπος».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε, ότι στόχος τους είναι να λειτουργήσουν οι νέες δομές με τον αποδοτικότερο τρόπο και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μίσθωσης ξενοδοχείων για την επίλυση του προβλήματος της φοιτητικής στέγης βραχυπρόθεσμα.

Έχει δηλώσει από την αρχή ότι θα είναι Πρόεδρος για όλους και τους 27 που τον ψήφισαν και τον έφεραν σε αυτή τη θέση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης –Αλιβερίου Γιώργος Ζέρβας, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε με τον τρόπο του ότι δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Εξάντλησε όλα τα όρια και τα περιθώρια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου το βράδυ της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου. Συγκρατήθηκε σε όλες τις προκλήσεις και προσβολές του κ. Θωμά που μάλλον έχει μπερδέψει τους ρόλους στο συμβούλιο. Προσπαθώντας να κάνει επίδειξη δύναμης αυτή τη φορά έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον Πρόεδρο γιατί δεν έφερε το θέμα του στο Συμβούλιο.

Και όμως, δεν ανταπέδωσε στον κ. Θωμά με τον ίδιο τρόπο. Βλέπεις το ήθος και οι αξίες του, δεν του επιτρέπουν να κατεβάζει το επίπεδο, πόσο μάλλον μιας συνεδρίασης στην οποία ηγείται ο ίδιος και φροντίζει με κάθε τρόπο να την κρατήσει σε υψηλό επίπεδο.

Με ψυχραιμία αντιμετώπισε και το ατυχές περιστατικό που διαδραματίστηκε στο τέλος της αίθουσας αν και ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δει τι έγινε, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία είχε εστιάσει την προσοχή του.

Αμέσως, μερίμνησε και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή ξεκίνησε τη συνεδρίαση καταδικάζοντας αυτό που έγινε. Και κάποιοι «καλοθελητές» έσπευσαν να ερμηνεύσουν με το φτωχό τους μυαλό την τοποθέτηση που έκανε επισημαίνοντας ότι δεν θέλει στα συμβούλια του να γίνονται όλα αυτά που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια. Φασαρίες, διαπληκτισμοί και ανάρμοστες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε εικόνα αυτοδιοικητικών που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο τους…

Ε ναι λοιπόν, αν και είναι μόνο τρεις μήνες Πρόεδρος έχει στείλει το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ό,τι κύρια μέριμνά του είναι να περιφρουρήσει την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων και να φροντίζει για ότι είναι καλύτερο για τον τόπο, διεκδικώντας όσα περισσότερα για τους δημότες που τον εμπιστεύθηκαν.

Δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν για το πώς ο ίδιος θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο να σημειωθεί ότι έρχεται πάντα διαβασμένος και γι΄ αυτό δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Από τους πρώτους που επισκέφθηκαν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και έθεσαν θέματα που απασχολούν την Κύμη ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας ήταν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άγγελος Μαργέλης.

Με τους δημότες να πιέζουν για αγροτική οδοποιία όλο αυτό το διάστημα στην περιοχή, ο κ. Μαργέλης αφού είδε ότι δεν μπορεί να βρει μια λύση με τον Αντιδήμαρχο της Κύμης, έστειλε μία επιστολή στον κ. Κελαϊδίτη από τον οποίο ζητά την συνδρομή της Περιφέρειας για την διάνοιξη αγροτικών δρόμων. Δεδομένου όμως ότι η Περιφέρεια δεν κάνει αγροτική οδοποιία παρα μόνο καθαρισμό ρεμάτων, χειμάρρων και ποταμών, ο κ. Μαργέλης δεν θα περιμένει και θετική απάντηση στο αίτημα που έστειλε.

Για να δούμε θα βρεθεί λύση και για την Κύμη από πλευράς δήμου όπως ο Δήμαρχος μερίμνησε άμεσα δρομολογώντας έργα αγροτικής οδοποιίας για τον Οξύλιθο;

Δε μασάει τα λόγια του ο Μαστροκώστας…

Δύσκολα θα τον πείσεις να ψηφίσει ιδιαίτερα αν δεν γνωρίζει κάτι πολύ καλά. Ξεκάθαρος από την στάση που κρατάει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας. Ζητάει να έχει την σωστή ενημέρωση, προκειμένου να ψηφίσει θετικά ή αρνητικά μία εισήγηση. Και δεν έχει και άδικο με όλα αυτά που βλέπει να διαδραματίζονται δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Ακούει προσεχτικά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων του και παρεμβαίνει είτε ζητώντας σχετική διευκρίνιση επι των θεμάτων είτε για να κάνει ουσιαστική τοποθέτηση.

Έδωσε καλά δείγματα από την αρχή ο Νίκος Μαστροκώστας και όπως όλα δείχνουν έστειλε και μήνυμα με τη στάση του αυτή, με πολλούς αποδέκτες. Και βέβαια ανάλογα έπραξε και στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ όπου είναι μέλος. Ζήτησε σωστή και έγκυρη ενημέρωση για να μπορεί να ψηφίζει. Το παράδειγμα του θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι. Μπορεί να είναι νέος στην αυτοδιοίκηση ο Νίκος Μαστροκώστας αλλα όπως έδειξε δε μασάει τα λόγια του…Ξεκαθαρίζει από την αρχή τη θέση του και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Γ.Γ του Υπουργείου με καταγωγή από την περιοχή, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο του Δημάρχου Κύμης –Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, των βουλευτών Εύβοιας Σίμου Κεδίκογλου και Σπύρου Πνευματικού της Ν.Δ και Γιώργου Μαρίνου του ΚΚΕ, αλλά και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Άγγελου Μαργέλη, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας για θέματα Παιδείας της Περιφέρειας Κώστα Γαλάνη, πραγματοποιήθηκε πριν από μία ώρα η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών στη Σχολή Πλοιάρχων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου ενδιαίτησης της Σχολής, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.

Ο Υπουργός αφού καλωσόρισε στην μεγάλη Ναυτική Οικογένεια τους νέους, τόνισε ότι βασική τους επιλογή είναι η στήριξη της Ναυτοσύνης. «Μπορεί να έχουμε την πρώτη Ναυτιλία σε Παγκόσμιο επίπεδο όμως επιθυμούμε να διατηρήσουμε την ελληνική Ναυτοσύνη πάνω από όλα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές που επέρχονται στον Τομέα της Ναυτιλίας και πρέπει όλοι να γνωρίζουμε.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ευχήθηκε καλή εκπαίδευση στα αυριανά στελέχη του Εμπορικού μας Ναυτικού τονίζοντας, παράλληλα, τη σημασία που έχει η εκπαίδευση και η διαρκής επιμόρφωση, ως απαραίτητη προϋπόθεση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας. Όπως σημείωσε, είναι ευθύνη  της πολιτείας να προσφέρει στη ναυτιλία μας στελέχη, των οποίων η γνώση αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις που διαμορφώνουν οι συνθήκες διεθνούς ανταγωνισμού. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να γίνει ανταγωνιστικό το ελληνικό πλοίο και να πολλαπλασιαστούν οι Έλληνες ναυτικοί, παρέχοντας κίνητρα για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων ναυτιλιακών κεφαλαίων, αναμορφώνοντας τη ναυτική εκπαίδευση και διευκολύνοντας τη ναυτολόγηση των Ελλήνων ναυτικών.

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς στο σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχήθηκε στους νέους καλή θητεία έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Κύμη και την ιστορία της στο χώρο της Ναυτιλίας.

ebkimi1

ebkimi4

 

Κατά πλειοψηφία εκτός της δημοτικής συμβούλου κας Ψαρρού που αιτιολόγησε ότι δηλώνει παρούσα(διότι δε γνωρίζει το κόστος) πέρασε η πρόταση του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη να κατασκευαστεί ο ΣΜΑ σε ιδιοκτησία του Δήμου και να τον διαχειρίζεται ο δήμος. Όπως επίσης και η κατασκευή πράσινου σημείου.

Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση του αποψινού δημοτικού συμβουλίου με αφορμή επιστολή του ΦΟΣΔΑ που ζητά από το δήμο αν θέλει να κατασκευάσει και να διαχειρίζεται ο φορέας το ΣΜΑ ή αν θα το κάνει μόνος του. Η απάντηση όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του Δ.Σ Σταύρος Κουτσουράς θα πρέπει να σταλεί στο ΦΟΣΔΑ εως τις 6 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης αναφερόμενος στην κατασκευή του ΣΜΑ τόνισε τη σημασία του σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και τόνισε πως θα πρέπει ο δήμος σε δικό του χώρο να τον κατασκευάσει και να τον διαχειρίζεται γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΦΟΣΔΑ όταν κατασκευάζει ΣΜΑ έρχεται διαχρονικά και χρεώνει τους δήμους με το κόστος συντήρησης να είναι ασύμφορο.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, ζήτησε από τους παριστάμενους συμβούλους στην επόμενη συνεδρίαση να προτείνουν χώρους κατασκευής του ΣΜΑ στο δήμο. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου στην Κηρινθο και στις Κεχριές. Η συζήτηση όμως για τη χωροθέτηση θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση.

Σελίδα 1 από 125

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr