bannerlive

Τελευταία Νέα

Στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών ( αριθ. αποφ. 210/2014), συνεδριάζει την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 19:30, το δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1.Έγκριση τροποποίησης των συμβάσεων εργασίας και της αύξησης του ωραρίου εργασίας έως και στο ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης ( παρ.1 άρθρο 8 του Ν. 4368/2016 προσωπικού ΙΔΑΧ μειωμένου ωραρίου ΟΤΑ Α΄βαθμού.

2.Έγκριση ή μη της παράτασης προθεσμίας για το έργο: « Αγροτική Οδοποιία Καλάμου – Κορασίδας».

3.Έγκριση ή μη της υπ. αριθμ. 13/2018 μελέτης του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση πυρόπληκτου οικισμού Αγ. Λουκά και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης».

4.Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.

5.Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.

6.Κατανομή ΣΑΤΑ οικ. έτους 2017.

7.Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) για απασχόληση στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου κατά το σχολικό έτος 2018-19.

8.Καθορισμός παιδικών χαρών για υποβολή στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με τίτλο "Προμήθεια - τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της Χώρας".

9.Καθορισμός των Σχολείων της Α'βθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου για υποβολή στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με τίτλο : "Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις".

10.Έγκριση ή μη για απευθείας αγορά ακινήτου από τον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Καλεντζίου της Δημοτικής Ενότητας Ταμυνέων του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου.

11. Έγκριση της υπ΄αριθ. 4/2018 απόφασης της ΔΕΠ, περί «Κατανομής πίστωσης ( Β΄ Κατανομή)στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για λειτουργικές δαπάνες σχολείων».

12.Έγκριση της υπ΄αριθ. 5/2018 απόφασης της ΔΕΠ , περί κατανομής πίστωσης ποσού 86.800,00€ στις σχολικές Επιτροπές για επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων. (Επικαιροποίηση της 132/2017 απόφασης Δ.Σ.)

13. Έγκριση της υπ΄αριθ. 6/2018 απόφασης , περί υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ

14.Έγκριση της υπ΄αριθ. 7/2018 απόφασης της ΔΕΠ, περί παραχωρήσεων αιθουσών σχολείων και αύλειων χώρων για την πραγματοποίηση εξετάσεων , εκδηλώσεων κ.λ.π.

15.Έγκριση τροποποίησης της υπ΄αριθ. 163/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, με θέμα: «Κατανομή ποσού 110.000€ πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄και Β΄Βαθμού».

16.Κατανομή ποσού 113.000,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους έτους 2018, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου.

17. Περί καθιέρωσης 24ωρης λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

18.Έγκριση διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και διάθεση σχετικών πιστώσεων.

19.Έγκριση απαλλαγής Δημοτικών τελών και Δημοτικού Φόρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Δάφνη Αυλωναρίου.

20.Έγκριση ή μη παραχώρησης Πυροσβεστικών οχημάτων στον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αυλώνος - Ευβοίας.

21.Έγκριση των πρωτοκόλλων συμβάσεων παραλαβής υπηρεσιών, σύμφωνα με το άρθρο 219 του ν.4412/16.

22.Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας :RYRALCONNET ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

Νέα και πολλά υποσχόμενη, η Αθηνά Κουδούνη φαίνεται πως έχει στο DNA της την πολιτική. Βαδίζοντας στα χνάρια της μητέρας της Σοφίας Κουδούνη, πρώην Τομεάρχη Υποδομών και Δικτύων ΝΟΔΕ Εύβοιας και εκλεγμένη εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για σύνεδρος στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ και βγήκε τέταρτη στη σειρά σύνεδρος στο κόμμα. Έτοιμη πλέον να καταθέσει τις προτάσεις της και να αγωνιστεί από την πλευρά της διεκδικώντας περισσότερα για τη νέα γενιά που εκπροσωπεί η ίδια και είναι το μέλλον του τόπου!

Μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ στην Εύβοια, το έριξαν έξω οι δυο νεοεκλεγέντες σύμβουλοι στη ΔΗ.ΤΟ Ερέτριας Γιάννης Παρασκευάς και Χρήστος Διονυσόπουλος. Από την παρέα όμως δεν έλειπε και ο Τομεάρχης της Ν.Δ Κορίνθου και δημοτικός σύμβουλος Ερέτριας, Νίκος Φατούσης. Και είχαν πολλά να πουν οι τρεις άντρες που δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι πλέον για τη μεγάλη μάχη των βουλευτικών εκλογών όποτε εκείνες γίνουν….

Στην προανάκριση βρίσκεται η υπόθεση που αφορά «αμφισβητούμενα έργα» σε προηγούμενη θητεία δημοτικής αρχής, στο δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Ο Ανακριτής που ερευνά την υπόθεση, έχει καλέσει ήδη πρώην δήμαρχο, πρώην προέδρους σχολικών επιτροπών, υπαλλήλους του δήμου και άτομα που συμμετείχαν στις επιτροπές παραλαβής των έργων για να καταθέσουν το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με την υπόθεση.

Με μία σημαντική ανακοίνωση της δημάρχου Αμφιτρίτης Αλημπατέ ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Ερέτριας. Η δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι το μεσημέρι ήρθε στο δήμο απόφαση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών εκ του ΕΤΠΑ…) σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται ο Δήμος από το ταμείο συνοχής για το έργο που αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ερέτριας (υπόλοιπα πόλης).

«Πρόκειται για εργολαβία σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου στα τμήματα της πόλης που οι αγωγοί δεν αντικαταστάθηκαν σε προηγούμενες εργολαβίες, κυρίως μέσω του προγράμματος Θησέα την προηγούμενη δεκαετία. Πρόκειται για ένα έργο συνολικής δαπάνης 1.187.096€+ ΦΠΑ» ανέφερε στην εισήγησή της η κα Αλημπατέ η οποία επεσήμανε ότι το έργο θα εκτελέσει η ΔΕΥΑ με την Τεχνικη Υπηρεσία του Δήμου Ερέτριας με τον οποίο υπάρχει προγραμματική σύμβαση.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ως δημοτικός σύμβουλος Ερέτριας , στην αποψινή συνεδρίαση, ο Λεωνίδας Νικολακάκος μετά την παραίτηση της δημοτικής συμβούλου Ερέτριας Ανθίππης Αβδούλα η οποία δήλωσε αδυναμία στο να βρίσκεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησής της.

Η δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ ευχαρίστησε την κα Αβδούλα για την μέχρι τώρα συνεργασία τους και ευχήθηκε καλή αρχή στον νέο δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Νικολακάκο. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Βελέντζα.

Ο κ. Νικολακάκος στη σύντομη τοποθέτηση του αφού συνεχάρη τη δήμαρχο για το μέχρι τώρα έργο της και την προσφορά της και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Ερέτριας.

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση της 13ης Μαϊου, για εκλογή Προέδρου στη ΝΟΔΕ Εύβοιας με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Εύβοιας Πέτρο Ποδάρα να εκλέγεται με διαφορά μόλις 58 ψήφων από τον Απόστολο Βαρδακώστα και πάλι Πρόεδρος. Αφήνοντας αρκετά πίσω τον τρίτο υποψήφιο, Γιάννη Φρουδαράκη.

32464442 10214156013468267 5466213119661441024 n 1

Από τα κομματικά στελέχη που έχουν προσφέρει πολλά στη Ν.Δ, ο επιχειρηματίας Αποστόλης Βαρδακώστας, μετά από πιέσεις συνεργατών και κομματικών φίλων που αναγνωρίζουν την προσφορά του στην παράταξη γενικότερα αλλά και σε επίπεδο Νομού, πείστηκε πως σε αυτή την χρονική περίοδο θα πρέπει να «ριχτεί στη μάχη» των εκλογών της ΝΟΔΕ Εύβοιας, ως υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου. Μία θέση που υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία πριν από μερικά χρόνια. Γνωρίζει τις αδυναμίες αλλά έχει τον τρόπο του να συσπειρώνει τον κόσμο της Ν.Δ και να κερδίζει τους νέους που αναζητούν πολιτική ταυτότητα. Έχει διατελέσει 3 χρόνια Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Εύβοιας (2013-2016), Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Βασιλικού (1996-2007), Νομαρχιακός Σύμβουλος Εύβοιας (1998-2002), δημοτικός σύμβουλος στον πρ. Δήμο Ληλαντίων (2002-2006) και Πρόεδρος ΔΕΥΑΛ (2003-2004), Γραμματέας ΝΟΔΕ Εύβοιας και Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας (2010-2014).

Σε συνέντευξή του στα «ΝτΕΑΚΚ», δηλώνει ό,τι κατεβαίνει ενωτικός στις εκλογές αυτές, με στόχο να ανακτήσει η Ν.Δ τις δυνάμεις της στο μεγαλύτερο βαθμό στο Νομό. Σε μία περίοδο κρίσιμη, με τις πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν. Αυτό σημαίνει, ό,τι η Ν.Δ θα πρέπει να είναι πανέτοιμη στην Εύβοια να ανταποκριθεί επάξια, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ωστόσο, επισημαίνει ό,τι ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Εύβοιας, ο ίδιος θα είναι δίπλα και θα συνεργαστεί για το καλό της παράταξης και του τόπου.

 

Συνέντευξη στην Έφη Ντίνη

Η δική σας υποψηφιότητα ήταν αυτό που λέει ο λαός υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής που προκάλεσε έκπληξη μεν σε πολλά στελέχη που σας γνωρίζουν καλά, αλλά και «πονοκέφαλο» σε κάποιους άλλους που πίστευαν ότι δεν θα ασχοληθείτε ξανά. Τελικά, όντως ήταν μία απόφαση της τελευταίας στιγμής για εσάς;

Ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής και κατόπιν πολύ ώριμης σκέψης. Δεδομένου ό,τι διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα πολιτικά λάθη. Η Ν.Δ θα πρέπει να είναι έτοιμη και τα στελέχη της στην πρώτη γραμμή για να μπορέσουμε όλοι μαζί μέσα από ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα να βγάλουμε τη Χώρα από το αδιέξοδο που βρίσκεται, κρατώντας εγκλωβισμένους νέους και άξιους ανθρώπους, διακυβεύοντας παράλληλα το μέλλον των παιδιών μας. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα εμείς τα ιστορικά στελέχη αυτού του κόμματος που δεν αποστάτησαν ποτέ και έμειναν εδώ για να παλέψουν στα δύσκολα να αποδείξουμε με πράξεις στον κόσμο ό,τι όντως μπορούμε να κάνουμε το κάτι διαφορετικό για να σώσουμε την πατρίδα μας.

Αυτές τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς συζητήσαμε με πολλούς κομματικούς φίλους, συνεργάτες και «πραγματικούς» Νεοδημοκράτες που κράτησαν όρθια στα δύσκολα την παράταξη, όταν η Ν.Δ στο Νομό είχε πολύ χαμηλά ποσοστά. Μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις που έγιναν με αφορμή τις εκλογές αυτές που είναι πολύ σημαντικές για το πώς θα οργανωθεί ή αν θέλετε θα πορευτεί η παράταξη σε επίπεδο Νομού και αποφάσισα ό,τι θα πρέπει να είμαι ανάμεσα σε εκείνους, που θα στηρίξουν τη Ν.Δ με ενεργό δράση, μπροστάρης σ΄ αυτόν τον αγώνα, όπως έκανα πάντα.

Κυριάκος Μητσοτάκης…Η σχέση σας με την οικογένεια Μητσοτάκη γνωστή και όχι τυχαία θα έλεγε κανείς. Από τους ανθρώπους που πιστέψατε και στηρίξατε θερμά στις εκλογές για Πρόεδρο του κόμματος. Τι σας έκανε να τον εμπιστευθείτε;

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε για μένα πολιτικό ίνδαλμα. Ήταν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς. Πυλώνας της Δημοκρατίας, ο οποίος με ενέπνευσε να ασχοληθώ από τα νεανικά μου χρόνια με τα κοινά.

Άλλωστε εσείς γνωρίζετε καλύτερα που ζείτε έντονα τις σχέσεις των ανθρώπων στην καθημερινότητα, πως οι σχέσεις «χτίζονται». Και δεν κερδίζονται και δε «γκρεμίζονται» όταν έχουν «χτιστεί» σε γερές βάσεις.

Και εγώ το δείχνω με πράξεις, υπογράφοντας την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη την περίοδο που τα ποσοστά του ήταν χαμηλά. Και η επιλογή μου στο πρόσωπό του με δικαίωσε.

Έχετε ξαναπεράσει από την καρέκλα του Προέδρου της ΝΟΔΕ Εύβοιας. Και θα θυμίσω τις πετυχημένες ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΛΟΥΣΥ, του Αντώνη Σαμαρά στο Κλειστό της Κανήθου, της Ντόρας Μπακογιάννη στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην παραλία της Χαλκίδας. Έγιναν σε χώρους που τους γεμίζατε με κόσμο. Πώς το καταφέρνατε αυτό;

Έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα λέτε. Έγιναν συγκεντρώσεις οι οποίες δεν έχουν ξαναγίνει και έγραψαν ιστορία. Το ομολογούν και στελέχη άλλων παρατάξεων. Μου δίνεται τώρα την ευκαιρία να σας αποκαλύψω το μυστικό της επιτυχίας μας τότε. Η οποία οφείλεται στην καλή λειτουργία της ΝΟΔΕ, την άψογη συνεργασία που υπήρχε με όλα τα κομματικά στελέχη σε όλα τα επίπεδα και να είστε σίγουρη ό,τι αν εκλεγώ στη θέση του Προέδρου, οι επόμενες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Πως βλέπετε σήμερα τη Ν.Δ στο Νομό μας και ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις για κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο;

Η Ν.Δ έχει προβάδισμα γιατί ο κόσμος πλέον δεν αντέχει αυτή την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κυβερνά τη Χώρα, υφαρπάζοντας την ψήφο των ανθρώπων που πίστεψαν σε ψέματα. Η οικονομία δεν αντέχει άλλη ύφεση. Οι επιχειρήσεις και στην Εύβοια παλεύουν να επιβιώσουν. Αυτά τα έχουμε μεταφέρει στο κόμμα όπως και πολλά ακόμη που αφορούν το σχεδιασμό της επόμενης μέρας με την νέα ΝΟΔΕ στο Νομό.

Με ένα συγκεκριμένο, υλοποιήσιμο πρόγραμμα θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμη περισσότερο νέο κόσμο συνοδοιπόρους στις επόμενες εκλογές. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου αυτού. Ανάλογες προτάσεις υπάρχουν και για όλες τις κοινωνικές ομάδες, τους συνταξιούχους και γενικότερα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις και νομίζω, ό,τι ως προς αυτό τουλάχιστον, έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών στο Νομό μας για να συνεχίσουμε όλοι μαζί με ένα στόχο: Τη μεγάλη αλλαγή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας Πέτρος Ποδάδας, μετά από δύο χρόνια θητείας στη ΝΟΔΕ Εύβοιας με μια συνοπτική επιστολή αναφέρεται στο έργο του και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τους νεοδημοκράτες της Εύβοιας για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την προσπάθεια. Γι΄ αυτό άλλωστε, θέτει και υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου για ακόμη μία φορά στις εκλογές της 13ης Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΔΑΡΑ

Φίλες και φίλοι, μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ευβοίας, τα δύο τελευταία χρόνια, λειτουργώντας, ανοικτά, ενωτικά, συμμετοχικά, με ενθουσιασμό και χωρίς αποκλεισμούς, αναγνωρίστηκε δημόσια από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ως μια από τις 10 πρώτες ΝΟ.Δ.Ε. της χώρας.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ευβοίας, τα δύο τελευταία χρόνια, παρουσίασε καινοτόμο και πρωτοποριακό έργο, πληθώρα δράσεων, παρεμβάσεων και προτάσεων και κέρδισε την αναγνώριση του Αντιπροέδρου του κόμματος κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τη δημόσια δήλωσή του: «κ. πρόεδρε έχω επισκεφτεί όλη την Ελλάδα, αλλά αυτά που είδα και άκουσα εδώ, δεν τα έχω δει πουθενά. Μπράβο! Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία που θέλουμε, αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε».

Στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 13 Μαΐου, ζητώντας την επανεκλογή μου για τα επόμενα δυο χρόνια, ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο αυτής ακριβώς της Οργάνωσης.

Για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της προσπάθειας που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν δυο χρόνια, με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή και προσήλωση στον στρατηγικό μας στόχο, όπως εξ' αρχής τον έχω θέσει: Να κάνουμε μαζί τη ΝΟΔΕ Ευβοίας υπόδειγμα οργανωτικής λειτουργίας σε όλη τη χώρα, τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στην Εύβοια στις επόμενες εθνικές εκλογές και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της Ελλάδας που αξίζουμε.

Μαζί συνεχίζουμε!

Πέτρος Δ. Ποδάρας

Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής Πολυτεχνείου Πατρών

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας, υποψ. πρόεδρος

 Έχοντας διαγράψει μία λαμπρή επαγγελματική καριέρα, σε θέσεις ευθύνης μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Βασίλης Μπαλτάς, αεροναυπηγός -οικονομολόγος αποφάσισε να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά στο κόμμα της Ν.Δ θέτοντας την υποψηφιότητα του στις εκλογές για σύνεδρος του κόμματος αλλά και για μέλος της ΝΟΔΕ Εύβοιας.

Από τα πιο παλιά στελέχη της Ν.Δ (γνωστός στο κόμμα) ασχολήθηκε αθόρυβα όλα αυτά τα χρόνια και ήρθε η ώρα να προσφέρει ακόμη περισσότερα σε ένα θεσμό που χρειάζεται στήριξη και ανθρώπους με ικανότητες, εμπειρία και γνώσεις. Άλλωστε, σήμερα η πολιτική είναι προσωπομετρική. Αντιλαμβανόμενος κάποιος τις απαιτήσεις σε όλα τα επίπεδα καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τις περγαμηνές και μπορούν να ανταποκριθούν στο πολιτικό κάλεσμα των καιρών. Και αυτό είναι κάτι που το πετυχαίνει κάποιος διεκδικώντας όχι μόνο σε επίπεδο Νομού ή Χώρας.

Και δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου για τη Ν.Δ μετά τις πολιτικές προκλήσεις των καιρών. Η εμπειρία σε συνδυασμό με τη γνώση αλλά και την ικανότητα των στελεχών που θα πρέπει να είναι σε θέση να αφουγκράζονται τον κόσμο και να γνωρίζουν με ποιον τρόπο θα αναζητήσουν λύσεις άμεσα υλοποιήσιμες για να τις προτείνουν ώστε να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός που είναι η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης μέσα από μία διαδρομή με ισχυρούς δρομείς.

Ο Βασίλης Μπαλτάς, καινοτόμος, εκσυγχρονιστής, αποτελεσματικός και κυρίως νεωτεριστής,  ανήκει στην κατηγορία των προσωπικοτήτων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και το σημαντικότερο χρήζει της αποδοχής του κόσμου που τον γνωρίζει. Ολοκληρωμένη προσωπικότητα, άριστος οικογενειάρχης, ικανότατος επαγγελματίας και νεοδημοκράτης από κούνια επιθυμεί να εκπροσωπεί όσους τον εμπιστευθούν με την ψήφο τους τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και σε Πανελλαδικό επιπεδο.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Μπαλτάς πραγματοποίησε τις σπουδές του, αρχικά στη Γαλλία και κατέχει πτυχίο στη Βιομηχανία της Αεροδιαστημικής και προωθητικών (turbojet) κινητήρων, από το πανεπιστήμιο Paul Sabatier / Institute of Technology στην Τουλούζη και στη συνέχεια πτυχίο Master in Marekting & Communication από το  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (AUEB) '' στην Αθήνα / Ελλάδα.

Ύστερα από 32 χρόνια επιτυχημάνης καριέρας στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ ) σαν Διευθυντής Ποιότητας, ακολούθως Διευθυντής του εργοστασίου Αεροκατασκευών και μετά Διευθυντής Μάρκετινγκ & Πωλήσεων, δέχτηκε στην συνέχεια την πρόσκληση και ενσωματώθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας Tata Aerospace (TASL / India1) στην οποία εργάστηκε για 4 περίπου χρόνια (2011–2015) σαν Διευθυντής εργοστασίου και ακολούθως Τεχνικός Διευθυντής, στο πρόγραμμα κατασκευής της ατράκτου των ελικοπτέρων S-92 για την Αμερικανική εταιρεία Sikorsky.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα (Ιανουάριος 2015), εργάστηκε σαν Διευθυντικό Στέλεχος (Business Unit Director) σε μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας ( SABO S.A, Παλίρροια Α.Ε.) στις οποίες διετέλεσε εξαιρετικό και πρωτοπορειακό έργο.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του στην Αεροπορική Βιομηχανία στην Ελλάδα και την Ινδία είχε συνεργαστεί στενά με τις σημαντικότερες Αεροδιαστημικές παγκοσμίως εταιρείες και οργανισμούς (USAFE, Lockheed Martin, Boeing, GE, P&W, Sikorsky, Hawker Beechcraft, Airbus, Dassault Aviation, Alenia, THALES, SAAB, EMBRAER, Raytheon, TATA Aerospace κ.λπ.) πριν επιστρέψει στην Ελλάδα. Γνωρίζει και επικοινωνεί άπταιστα στην Γαλλική και Αγγλική.

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 89

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr