bannernew5

Τελευταία Νέα

Λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, το Δ.Σ Κύμης-Αλιβερίου με τηλεδιάσκεψη από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ePresence.gov.gr, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Συζήτηση σχετικά με την ένταξη 8 αιολικών πάρκων σε Κεντρική και Νότια Εύβοια μετά από απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής. .(σχετικό και το υπ. αριθμ. 2443/23-2-2021 κοινό αίτημα δημοτικών παρατάξεων του Δήμου).

 2.Λήψη απόφασης περί ψήφισης τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2021.

 3.Λήψη απόφασης περί έγκρισης κανονισμού λειτουργίας Παιδικών Χαρών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

 4. Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΗΡΩ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

5.Λήψη απόφασης περί έγκρισης   μελέτης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ   ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ  4ης ΕΩΣ 7ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΥΠΟΕΡΓΟ-3)» και καθαρισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.

6.Λήψη απόφασης περί έγκρισης   μελέτης του έργου: «Επισκευή τοιχίου αντιστήριξης πλατείας Καλημεριάνων»και καθαρισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.

7.Λήψη απόφασης περί έγκρισης   μελέτης του έργου « Διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων Βρύσης,   Κήπων, Αγ. Βλασσίου και Μονοδρίου» και καθαρισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.

8.Λήψη απόφασης περί έγκρισης   μελέτης του έργου : «Επισκευή – Συντήρηση Εργοταξίου Μεντουλίου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου»και καθαρισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.

9. Λήψη απόφασης περί έγκρισης διαπιστωτικής πράξης Οικονομικής Υπηρεσίας παραγραφής οφειλών.

10. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της υπ. αριθμ. 1/2021 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου με θέμα: « Εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο κατανομής πίστωσης ποσού 89.390,00 € στις σχολικές επιτροπές του Δήμου “ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων “ ( Α΄ κατανομή 2021).

11.Λήψη απόφασης περί έγκρισης εισόδου – εξόδου σε υπό κατασκευή έργο με την ονομασία «Νέες Επιπλωμένες Κατοικίες», επί Αγροτικής Οδού εκτός σχεδίου Ζαράκων εις θέση ΄Αγιος Αθανάσιος του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ιδιοκτησίας της Εταιρείας « Σαμαράς Ιωάννης & ΣΙΑ ΕΕ».

12.Συζήτηση σχετικά με το υπ΄αριθ. 2452/23-2-2921 αίτημα της ελάσσονος ελλάσονος αντιπολίτευσης «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατόπιν σύμφωνης γνώμης και της μείζονος αντιπολίτευσης.

Οι μάσκες πέφτουν πολλές φορές και όπως λέει λαός καμιά φορά στην προσπάθεια σου να «σκάψεις το λάκκο» του άλλου, μπορεί να πέσεις ο ίδιος μέσα. Δανείζομαι αυτή τη φορά ένα τίτλο από μία κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Πολύ κακό για το τίποτα…» που εκδόθηκε το 1600 και παρουσιάστηκε επι σκηνής τη χρονιά 1958-1959.

Παρακολουθώντας τα όσα καταγγέλλει περί «εκβιασμού», 5 μήνες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού, Κώστας Καρτελιάς με αφορμή την ψηφοφορία για τον ορισμό δικηγόρων, από πλευράς δήμου για την πολύκροτη «δίκη Θωμά», έρχονται στο μυαλό μου μία σειρά από καταστάσεις που κρίνω ότι θα πρέπει να είναι σε γνώση όλων εκείνων που ψάχνουν να βρουν τι έγινε και ο κ. Καρτελιάς «θυμήθηκε» ότι κάποτε «εκβιάστηκε» και δεν υπέκυψε, δεν έδωσε δηλαδή, ψήφο.

O τέως δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, για την ιστορία, τέως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, σήμερα δεν είναι ούτε καν δημοτικός σύμβουλος μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης να τον πάψει από τα καθήκοντά του, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 16 Φεβρουαρίου μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν μεγάλα χρηματικά ποσά που προέκυψαν μετά τον έλεγχο των ορκωτών στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου κατά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής Μπουραντά το 2014.

Η δίκη είναι ορισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου που λόγω του lock down θα αναβληθεί για δεύτερη φορά (θα γίνει και νέα ανάρτηση για το θέμα).

Πριν από λίγες μέρες, όπως προανέφερα, είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κώστα Καρτελιά στις οποίες κάνει λόγο για εκβιασμό από πλευράς συνεργάτη του δημάρχου μέσω μηνύματος στο κινητό του, με το οποίο μήνυμα, εμπλέκεται και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου και Πρόεδρος της Επιτροπής COVID 19, του δήμου, Γιώργος Ζέρβας.

Άνευ σημασίας η ψήφος Καρτελιά στη συνεδρίαση για τον ορισμό δικηγόρων στη δίκη Θωμά

Μπαίνοντας στην ουσία του θέματος, θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω στις 16 Οκτωβρίου 2020. Όσοι παρακολούθησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης ή μέσω live streaming αφού μεταδίδεται στη σελίδα του δήμου, κατάλαβαν ότι καμία ουσία και σημασία δεν είχε η ψήφος του κ. Καρτελιά να προσμετρηθεί στις «συν» προκειμένου να οριστούν οι δικηγόροι, από πλευράς του δήμου, ως όφειλε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής την κα Μπάτσα, καταψήφισε όπως και η κα Θαλασσινού με τον κ. Γλυκό. Η παράταξη του κ. Κέκη επίσης. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τη συνεδρίαση όπου η κα Μπάτσα παραβαίνοντας τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκε για το θέμα.

Μάλιστα αν και γνώριζε ότι απαγορεύεται να ψηφίσει θέμα το οποίο έχει να κάνει με συγγενικό της πρόσωπο, επέμενε να προσμετρηθεί η ψήφος της, σηκώνοντας το χέρι της κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και «αγνοώντας» επιδεικτικά τα λεγόμενα του Προέδρου Γιώργου Ζέρβα, ο οποίος της επεσήμανε αρκετές φορές, ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που έκανε, η κα Μπατσα, το έκανε στα πλαίσια μιας κατά τα άλλα δημοκρατικής διαδικασίας. Δηλαδή, να μη σέβεται κάποιος ούτε τον κανονισμό αλλά ούτε και εκείνον που καλείται να φέρει εις πέρας αυτή τη διαδικασία.

Στην αίθουσα, εκείνο το απόγευμα, με τη συνεδρίαση να ξεκινά στις 5:00 μ.μ, ήταν όλοι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης πλην του κ. Αναγνώστου ο οποίος ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι λόγω προσωπικού κολλήματος δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Η παράταξη του κ. Κέκη μπορεί να απείχε από τη συζήτηση του θέματος, με τον ίδιο να βρίσκεται στην αίθουσα, ενώ ο κ. Καρτελιάς έκοβε βόλτες έξω από την αίθουσα έχοντας κάνει γνωστό ότι δεν θέλει να συμμετέχει στην ψηφοφορία για τους δικηγόρους.

Αναρωτιούνται βέβαια όλοι εκείνοι, αν ένας σύμβουλος που συνεχώς «κόπτεται» για τα συμφέροντα των δημοτών, σε μία υπόθεση τόσο σημαντική, με τον τέως δήμαρχο να κατηγορείται για κακουργήματα και να παραπέμπεται σε δίκη για θέματα οικονομικά που αφορούν το δήμο, είχε λάβει γνώση του κατηγορητηρίου. Αν ήξερε δηλαδή τι ακριβώς αφορά το θέμα. Δεν τον ενδιαφέρει η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών; Για ποιο λόγο ορίζονταν οι δικηγόροι; Γιατί από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι πρόκειται για κόντρα Μπουραντά-Θωμά.

Την ώρα της ψηφοφορίας, ήταν στην αίθουσα περισσότεροι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προσμετρώντας και την κα Μπάτσα. Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι δεν ψηφίζει η κα Μπάτσα, λόγω συγγένειας με τον κ. Θωμά. Οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης μετα από αυτό, ίσοι στον αριθμό! Και έτσι με τη «διπλή» ψήφο του Προέδρου, του κ. Ζέρβα, υπερψηφίστηκε το θέμα για την αμοιβή των δικηγόρων που όρισε ο δήμος για τη δίκη του κ. Θωμά.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ψήφος του κ. Καρτελιά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ήταν απαραίτητη για να ψηφιστεί το θέμα. Ίσως ο κ. Καρτελιάς να μην γνώριζε τον κανονισμό και στο τέλος μόνο να κατάλαβε ότι δεν κρέμεται η δημοτική αρχή από τις αποφάσεις του κάθε φορά που γίνεται ψηφοφορία.

Ω της έκπληξης όμως και αφού έπεσε θύμα εκβιασμού όπως καταγγέλλει μετά από 5 μήνες ο κ. Καρτελιάς, «τυχόν εκβιασμό» τότε, από το συνεργάτη του και τον Πρόεδρο, δεν κατηγγειλε πουθενά ούτε στο δήμαρχο, ως όφειλε ούτε προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη!

Αλήθεια, γιατί δεν το έκανε; Μήπως είχε επισκεφθεί ο ίδιος το δήμο και είχε ζητήσει «ανταλλάγματα» για να συμμετέχει στην ψηφοφορία το ίδιο πρωί; Και δεν έχουν σχέση με το Μετζικώφ…Κάτι που γνώριζε και ο άμεσα ενδιαφερόμενος, και δημοτικοί σύμβουλοι και έμαθε και ο δήμαρχος, στη συνέχεια. Αληθεύει κ. Καρτελιά; Γιατί κι εμείς το γνωρίζαμε όπως και άλλοι που έχουν σχέση με το χώρο μας.

Και μάλιστα το καταδίκαζαν όλοι, τότε. Σας το μετέφεραν μάλιστα και το παραδεχτήκατε κιόλας, τότε… Το ίδιο απόγευμα στη συνεδρίαση ήμασταν απόμακροι σε σας, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσατε να φτάσετε μέχρι εκείνου του σημείου. Αν προκληθώ, επειδή γνωρίζω, όπως γνωρίζουν και άλλοι, θα το αποκαλύψω...

Όπως και το γεγονός, ότι «γλιτώσατε» τα χειρότερα, όχι από θέμα που αφορά το δήμο, αλλά από κάτι πολύ πιο σημαντικό για μένα. Και τη γλιτώσατε από μένα το καλοκαίρι, όταν μου καταγγέλθηκε παρουσία και άλλης γυναίκας, κάτι που επίσης αν αναφερθώ θα έρθουν τα πάνω κάτω κ. Καρτελιά. Και όμως, απέτρεψα να σας καταγγείλει τότε το πρόσωπο αυτό, παρουσία νομικού, μάλιστα!

Γιατί οι καταγγελίες περί εκβιασμού μετά από 5 μήνες; Τι πραγματικά έχει ενοχλήσει τον κ. Καρτελιά;

Ο κ. Καρτελιάς έρχεται 5 μήνες μετά, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δίνει στη δημοσιότητα προσωπικά μηνύματα που αφορούν συνομιλία με άλλον μέσω κινητού τηλεφώνου, τον οποίο όμως για τους δικούς του λόγους δεν έχει καταγγείλει στις αρχές για εκβιασμό, όταν έλαβε χώρα η πράξη και πλέκει σήμερα στους αναγνώστες, το εγκώμιο του θύματος…

Για να ξετυλίξουμε λίγο τώρα το κουβάρι και να καταλάβει και ο κόσμος ότι η υπόθεση αυτή έχει παρασκήνιο. Και η κόντρα ή η μορφή άσκησης πίεσης από πλευράς του κ. Καρτελιά προς τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, ξεκινά μετά την τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ του Ινστιτούτου στην Κύμη, τον προηγούμενο Οκτώβριο, όπου ο κ. Μετζικώφ παρουσίασε προσχέδια για την Οικία Παπανικολάου. Αναφερόμενος στο κόστος των εργασιών, το ποσό ξεπερνούσε τις 60.000€.

Εδώ τέθηκε για πολλοστή φορά θέμα από τους παριστάμενους, μέλη του Δ.Σ πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση στον κ. Μετζικωφ και θα πρέπει να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Κάπου εκεί αρχίζει και δυσανασχετεί ο κ. Καρτελιάς επιδιώκοντας, να βρεθεί ο τρόπος να περάσει η πρόταση. Πραγματικά, κανένας δεν έφερε αντίρρησή για την πρόταση και πώς η παρουσία του κ. Μετζικώφ ήταν σημαντική για όλο αυτό, όπως και το γεγονός ότι κόπιασε να κάνει τις προτάσεις του. Όπως και κανένας δεν εξαίρεσε τον κ. Μετζικώφ από έναν ανοιχτό διαγωνισμό για τον οποίο επίσης κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι δε θα συμμετέχουν και άλλοι. Και μέχρι εδώ καλώς…

Τα πράγματα και η συμπεριφορά του κ. Καρτελιά αλλάζουν μέσα σε μία μέρα! Η παρουσία μιας ακόμα ενδιαφερόμενης μουσειολόγου να καταθέσει πρόταση για την Οικία Παπανικολάου στην Κύμη, η φωτογράφιση του Αντιδήμαρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, του μέλους του Δ.Σ Ρούλας Κεχρή και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ του Ινστιτούτου Γιώργου Ζέρβα φαίνεται πως ενόχλησε πολύ περισσότερο τον κ. Καρτελιά ο οποίος διαπιστώνει πλέον ότι δεν είναι μόνο η πρόταση του κ. Μετζικώφ με τον οποίο είχαν φωτογραφηθεί όλοι όταν ήρθε το καλοκαίρι στην Κύμη, χωρίς αυτό να το σχολιάσει ο κ. Καρτελιάς τότε, αλλά συμμετέχουν και άλλοι σε αυτό το εγχείρημα.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε εδώ είναι ότι μία μέρα πριν επισκεφθεί την Κύμη η μουσειολόγος, σύμφωνα με μαρτυρία τρίτου προσώπου που το εκμυστηρεύτηκε στον εκεί αντιδήμαρχο, ο κ. Καρτελιάς γνώριζε από την ίδια την κα Μπάτσα για την προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη. Ειδικότερα, ο κ. Καρτελιάς γνώριζε ότι η κ. Μπάτσα αν και μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου, είχε «μπλοκάρει» με προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη την έγκριση του προϋπολογισμού του Ινστιτούτου καθώς προσπάθησε όπως ειπώθηκε να «προστατέψει» το υπόλοιπο συμβούλιο.

Όταν την ίδια ώρα ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ζέρβας και τα μέλη του Δ.Σ σε γνώση του δημάρχου έψαχναν να βρουν γιατί καθυστερεί να έρθει ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός που θα τους λύσει τα χέρια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανοίγματος της Οικίας Παπανικολάου.

Σε ερώτηση μου σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καρτελιάς στον EVRIPOS 90FM τις επόμενες μέρες, ο ίδιος δήλωνε ότι κάτι τέτοιο δεν το γνώριζε. Όπως επίσης δήλωνε ευθαρσώς σε όσους τον άκουγαν ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά. Απάντηση του σε ερώτηση μου σχετικά με την απευθείας ανάθεση, στον κ. Μετζικώφ. (η συνέντευξη σε νέα ανάρτηση)

Και μετά από όλα αυτά, ο κ. Καρτελιάς με μία σειρά από αναρτήσεις στο fb προκαλεί κάνοντας πρόσκληση στον κ. Θεοδώρου για να πάρουν το θέμα της Οικίας Παπανικολάου πάνω τους αγνοώντας τα μέλη του Δ.Σ. Δεν διστάζει μάλιστα να «στήσει στον τοίχο» τους άμεσα εμπλεκόμενους, ότι δήθεν δεν τον αφήνουν να προσφέρει στον τόπο του και φτάνει και στο σημείο, ως εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου να προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές για να φέρει πρόταση μομφής στο Δ.Σ στο πρόσωπο του Προέδρου Γιώργου Ζέρβα.

Είναι προσωπική υπόθεση του δημάρχου ποιους θα ορίσει συνεργάτες του. Πρώτη φορά βλέπω συνεργάτη να στρέφεται με τόσο μένος μόνο κατά των συμβούλων της συμπολίτευσης και κουβέντα για τον προϋπολογισμό του Ινστιτούτου και τις καθυστερήσεις λόγω προσφυγών.

Ο ίδιος βέβαια, «τίμησε» τον Δήμαρχο όλες αυτές τις μέρες «στολίζοντας» συνεργάτες, δημοτική αρχή στην οποία είναι εντεταλμένος σύμβουλος, δηλαδή έχει συμβουλευτικό ρόλο και όχι αρχηγικό όπως αυθαίρετα ανέλαβε στο Ινστιτούτου, αντιδημάρχους με τους οποίους συνεργάζεται, υποτίθεται για να προσφέρει στον τόπο του. Και χωρίς να έχει υποβάλλει καν την παραίτηση του, αφού όλα αυτά που γίνονταν, κατά δήλωσή του, τον έθιγαν ως άνθρωπο που θέλει να προσφέρει στον τόπο του και που κάποιοι εμπόδιζαν το έργο του και που ο ίδιος δε συμφωνεί τελοσπαντων με τέτοιες πρακτικές.

Ενώ η μπάλα παίρνει και μέλη του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου τους οποίους χωρίς ίχνος σεβασμού στο πρόσωπο τους, εκμεταλλευόμενος την απουσία τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αναφέρθηκε στην κα Κεχρή, στην τελευταία συνεδρίαση, αφήνοντας υπονοούμενα για πρακτικές και τακτικές, της οποίας πράγματι πάγια τακτική ήταν η επιμονή της στη διαφάνεια της ανάθεσης του έργου μέσω δημόσιων ανοιχτών διαγωνισμών.

Και συνεχίζει, καταγγέλλοντας χωρίς ίχνος «πολιτικής αιδούς», ως αυτοδιοικητικός , τον Πρόεδρο του Δ.Σ Γιώργο Ζέρβα, που του δίνει το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για να αναφερθεί σε διάφορα θέματα, που δεν άπτονται συζήτησης του συγκεκριμένου συμβουλίου, και που όταν εκείνος τον διακόπτει, γιατί πρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση , τον καταγγέλλει για «φασιστική» συμπεριφορά.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, που γιορτάζουν οι ερωτευμένοι θα κρατήσω την κατάθεση ψυχής που έκανε ο κ. Καρτελιάς στο fb για το πώς βλέπει τον έρωτα και τη γυναίκα εκείνος…

Γιατί μέχρι τώρα στον έρωτα ξέραμε ότι χωράνε δύο και ότι ο ένας κάνει το παν για να έχει τον άλλον. Τώρα μάθαμε ότι μπορεί κάποιο «αρσενικό» να μοιράζεται τον έρωτα του, με τους φίλους του! Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, τι θέλει να πει ο ποιητής... Μήπως κ. Καρτελιά, μπερδέψατε τον έρωτα, με τις πολιτικές συγκεντρώσεις; Λέω εγώ τώρα επηρεασμένη από την πρόσφατη ανάρτησή σας στα social media!

Κλείνοντας και για όσους ενδιαφέρονται για το τέλος του έργου …του Σαίξπηρ, η πλεκτάνη που σχεδίαζε ο Δον Τζον με το βοηθό του, γίνεται αντιληπτή από τοπικό φρουρό και έτσι αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ωστόσο, η τιμωρία του θα πραγματοποιηθεί μια άλλη μέρα, για να χαρούν ανεμπόδιστα οι πρωταγωνιστές την ευτυχία τους…

«Με τη σημερινή απόφαση ο Νομός μας μπήκε στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου. Τώρα η ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά θα αποτελέσει το ανάχωμα απέναντι στον αόρατο εχθρό και θα μας επαναφέρει στην κανονικότητα. Η μάχη μπορεί να φαίνεται δύσκολη αλλά έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb o Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος μετά την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά.

Ο Δήμαρχος αφού έκανε έκκληση στον κόσμο να είναι πιο προσεχτικός και να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας ανέφερε:

«Αντιλαμβάνομαι την κόπωση, το φόβο και την ανησυχία για το μέλλον αλλά η στιγμή που όλο αυτό θα είναι παρελθόν δεν αργεί. Συνεχίζουμε να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Με την υπεύθυνη στάση μας «κλείνουμε την πόρτα» στον ιό και ατενίζουμε το αύριο με περισσότερη αισιοδοξία.

Ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την ομάδα Covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, πραγματοποιεί προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 με τη χρήση rapid test το Σάββατο 13/02/21 στα παρακάτω σημεία :

1. Στο ιατρείο Νέων Στύρων στις 10:00 το πρωί

2. Στο ιατρείο Μαρμαρίου στις 10:00 το πρωί

3. Στην πλατεία Καρύστου , μέσα απο το αυτοκίνητο (drive through), στις 10:30 το πρωί.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε !»

«Ετοιμοπόλεμος» ο Πρόεδρος…

«Ετοιμοπόλεμος» δηλώνει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αυλωναρίου Βασίλης Μαυρομάτης. Η είδηση ότι έρχεται χιονιάς, τον βρήκε όπως όλα δείχνουν καλά προετοιμασμένο και αυτή τη φορά αφού σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κότσαρη και το προσωπικό του δήμου έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά που δίνει και στην περιοχή δικαιοδοσίας τους η ΕΜΥ.

Ο Πρόεδρος πάντα φροντίζει για τους κατοίκους του χωριού. Με δυσμενείς καιρικές συνθήκες να παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι, να συνδράμουν σε όσουν έχουν ανάγκη και βέβαια είναι πάντα «ετοιμοπόλεμος» για να παίξει χιονιές με τους φίλους του! Για όλους φροντίζει ο Πρόεδρος γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς του ειδικά και γενικότερα σε όσους τον γνωρίζουν…

Με απόφαση του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κύμης δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις.

Η απόφαση πάρθηκε μετά την εμφάνιση κρούσματος Κoρονοϊού (covid-19) ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προληπτικής απολύμανσης στις κτηριακές εγκαταστάσεις όπου συστεγάζονται τα δυο σχολεία .

Επίσης την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά για λόγους απολύμανσης  το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο   Βιτάλου, το 1ο και 2ο Δημοτικό Κύμης και το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης

Για προληπτικούς λόγους και εξαιτίας της σημαντικής διασποράς στην πόλη του Αλιβερίου μετά την εμφάνιση Κρουσμάτων covid-19 ,απολυμάνσεις θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή (11 και 12 Φεβρουαρίου 2021) στο 1ο, 2ο, 3ο, δημοτικό σχολείο Αλιβερίου στο 1ο, 2ο, Νηπιαγωγείο Αλιβερίου, στο Νηπιαγωγείο Καράβου και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παραμείνουν κλειστά για δυο ημέρες δηλαδή στο 1ο και 2ο Λύκειο Αλιβερίου στο Γυμνάσιο και στο ΕΠΑΛ Αλιβερίου καθώς και το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η εκπαίδευση των μαθητών όσο τα σχολεία παραμείνουν κλειστά θα γίνει σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

Πάγιο αίτημα γονέων και κηδεμόνων, που με την παρέμβαση της τοπικής αρχής παίρνει «σάρκα και οστά» είναι η τοποθέτηση στεγάστρου έξω από το καμένο δημοτικό σχολείο της Κύμης, όπου όταν βρέχει, τα παιδιά περιμένοντας το λεωφορείο, βρίσκονται εκτεθειμένα στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου την Παρασκευή, το στέγαστρο βρίσκεται ήδη στις αποθήκες της Δ.Ε και τη Δευτέρα θα τοποθετηθεί έξω από το δημοτικό σχολείο.

Τη δικηγόρο Ειρήνη Πράγια, τη γνώρισα ως Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ της Χαλκίδας. Η συζήτηση μαζί της εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα. Εκείνη δικηγόρος πια, συνεργάζεται στενά με τη Δημόσια Διοίκηση και παράλληλα συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα, προτάσεις, εκθέσεις, ανταλλαγές απόψεων.

Η Ειρήνη Πράγια είναι δικηγόρος με master στα Διεθνή Οικονομικά, με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση ως Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Nομική σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, την COSMOS Business Systems στην Αθήνα, με συστηματική ενασχόληση με το διοικητικό δίκαιο και τις δημόσιες συμβάσεις.

Έχει διατελέσει μέλος της εθνικής ομάδας δομημένου διαλόγου για τη νεολαία, ορισμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με εμπειρία σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συναντήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην ΟΝΝΕΔ συμμετείχε ως σύνεδρος στο Συνέδριο Επανίδρυσης το 2016. Έχει διατελέσει μέλος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χαλκίδας. Συμμετείχε ως Σύνεδρος στο επόμενο συνέδριο, του 2019. Εξελέγη στην Κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, ενώ έχει διατελέσει μέλος στις Γραμματείες Διεθνών Σχέσεων και Παιδείας.

Στις 20 Ιανουαρίου 2021, η Ειρήνη Πράγια ορίζεται Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη. Μια πολλά υποσχόμενη, δυναμική ΟΝΝΕΔίτισσα με περγαμηνές & προσωπικότητα αεικίνητη, με ανήσυχο πνεύμα και όρεξη, δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί σε ακόμα μία πρόκληση.

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων της η Ειρήνη Πράγια μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM(22.1.21) και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, για την μεγάλη πρόκληση που έχουν εν μέσω πανδημίας στην ΟΝΝΕΔ , τη σχέση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για τα «τρωτά» σημεία της Αυτοδιοίκησης και πως όλα αυτά μπορεί να εκλείψουν με σωστές κινήσεις και επιλογές.

Υπεύθυνη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μία χρονική περίοδο δύσκολη λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που απορρέει και από την πανδημία, απαιτώντας έμπρακτη αλληλεγγύη. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Πράγματι, είναι μία δύσκολη συγκυρία από τη μία πλευρά, από την άλλη όμως είναι και μία ευτυχής συγκυρία γιατί θα μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτές τις αρχές, που τις θεωρούμε δεδομένες πάρα πολλές φορές όταν όλη η κατάσταση στην κοινωνία λειτουργεί σωστά και παράλληλα και από την Κυβέρνηση της Ν.Δ , βλέπουμε ότι προχωρά σε τομές σε αυτό το επίπεδο. Άρα, έχουμε τη διευκόλυνση της Κρατικής Εξουσίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε προτάσεις και ουσιαστικές τομές.

Στις 20 Ιανουαρίου οριστήκατε Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Αλληλεγγύης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον Παύλο τον Μαρινάκη. Στελέχη με την επιστημονική κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία που έχετε εσείς είναι απαραίτητα προκειμένου να πετύχετε το στόχο. Πως θα λειτουργήσετε προκειμένου να είστε έτοιμοι στην μετά πανδημία εποχή;

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μαρινάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου. Εκτιμούμε πάρα πολύ την προσπάθεια και του πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Παύλου του Μαρινάκη. Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν νεότερους ανθρώπους οι οποίοι είναι καταρτισμένοι και έχουν διάθεση να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Αλλά και να τις αναπτύξουν μέσω της δια βίου μάθησης και με συνεχή επιστημονική κατάρτιση ώστε να μπορέσουμε κάπως τεχνοκρατικά, θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο γιατί πραγματικά έχει σημασία να βελτιώσουμε την κατάσταση στη χώρα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο χρησιμοποιούν νέους ανθρώπους αλλά χρησιμοποιούν και πάρα πολλές γυναίκες στην προσπάθεια τους αυτή. Κάτι, που παλαιότερα δεν ήταν συνηθισμένο.

Στην Κεντρική Επιτροπή εκπροσωπείται το 50% από γυναίκες. Έχουμε τη διάθεση να προσπαθήσουμε. Έχουμε ήδη κάνει πολλές πολιτικές ακαδημίες στο πλαίσιο …της ΟΝΝΕΔ για να επιμορφώσουμε τα στελέχη μας από αξιόλογους ακαδημαϊκούς αλλά και από επιστήμονες. Έχουμε δρομολογήσει μία σειρά από ΟΝΝΕΔ talks, ώστε αυτή η γνώση να μεταφέρεται και στο ευρύ κοινό και στους νέους που θα ήθελαν να λάβουν αυτή την πληροφόρηση. Και σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι είμαστε μία ομάδα η οποία είναι αεικίνητη, όπως χαρακτηρίσατε και εσείς στην αρχή κατά την παρουσίαση μου, που να βελτιώνεται συνεχώς με οποιοδήποτε τρόπο.

Εγώ θα ασχοληθώ με την Κοινωνική Αλληλεγγύη και τα Ανθρώπινα δικαιώματα, στο συγκεκριμένο τομέα που μου ανέθεσαν ώστε ουσιαστικά να αποσυνδεθούν αυτές οι έννοιες από τις κομματικές ταυτότητες.

Είναι υπερκομματική η προσπάθεια που θα κάνετε;

Φυσικά. Για μας σημασία έχει να προωθηθεί η έννοια του Εθελοντισμού, την οποία έχουμε ήδη εντάξει στο πρόγραμμά μας από προηγούμενες δράσεις, αλλά θα την υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο. Να θυμίσω τον εθελοντισμό κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τους δότες μυελού των οστών ή για τη “Βοήθεια στο Σπίτι” κατά την περίοδο της πανδημίας.

Δεν είναι ο Εθελοντισμός ή τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προνόμια μίας συγκεκριμένης κομματικής ταυτότητας ή μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Το κάλεσμα μας και το μήνυμα μας είναι ΟΝΝΕΔ για όλους. Το εννοούμε! Πολλές φορές αναρτούμε διαβουλεύσεις ανοιχτές στο κοινό, έτσι ώστε να μην “χρωματιστεί” κάποιος αν έχει οποιεσδήποτε αμφιβολίες και καλούμε όλους τους νέους, να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια μας. Το κυριότερο δε είναι, ότι η προσπάθεια της ΟΝΝΕΔ, εισακούγεται και στην Κυβέρνηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάποιες από τις προτάσεις μας στην τριτοβάθμια, όπως για παράδειγμα η σύσταση ειδικής ομάδας προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ή η καθιέρωση ελάχιστης βάσης, ήταν εντός των προτάσεων που κατέθεσε η ΟΝΝΕΔ.

Η κατάσταση που θα επικρατήσει στη συνέχεια, στον απόηχο μιας πανδημίας, που θα έχει επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, σας βαραίνει με μεγαλύτερη ευθύνη. Έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία;

Πράγματι και για μας η πανδημία ήταν μία δυστυχής συγκυρία γιατί είχαμε πολλή όρεξη να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα, και παρά τις συνθήκες που επικράτησαν, ο Πρόεδρος με συγκεκριμένα στελέχη, γιατί δεν μπορούσε να είναι με όλη την ομάδα, προσπάθησε να επισκεφθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού, όσο γίνεται περισσότερες περιοχές. Γιατί σημασία έχει να βλέπεις «ιδίοις όμμασι» τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε περιοχή.

Μάλιστα, επισκέφθηκε και την Εύβοια, μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας που έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που αναμφιβόλως έρχεται. Το κομμάτι της κοινωνικής αλληλεγγύης ταιριάζει και εδώ. Γιατί, θα πρέπει να στηρίξουμε τους νέους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Έχουμε όρεξη, έχουμε όραμα, έχουμε ήδη σχεδιάσει την πρώτη συνάντηση της Γραμματείας και λίαν συντόμως θα δείτε και όλοι εσείς το πρόγραμμά μας και τις δράσεις μας.

Η συστηματική ενασχόληση σου με το Διοικητικό Δίκαιο, γενικότερα, και με τις δημόσιες συμβάσεις έχει μία σχέση με τα της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού. Ένα κομμάτι στο οποίο έρχονται αλλαγές και θα γίνουν τομές στις οποίες θα υπάρξουν προτάσεις και από την ΟΝΝΕΔ. Θα ήθελα να σχολιάσετε το ρόλο, και τις απαιτήσεις που έχουν οι θεσμοί για να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης αλλά και να είναι αποδοτικοί στο έργο που καλούνται να φέρουν οι εκπρόσωποι της, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Το Διοικητικό Δίκαιο με τα θετικά του και τα αρνητικά του και οι δημόσιες συμβάσεις οι οποίες, εγώ θεωρώ, ότι ήταν μία πολύ θετική προσέγγιση, θα αποδείξουν την αξία τους. Ξεχωριστά, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προφανώς και αντιμετωπίζει δυσκολίες και πρέπει να γίνουν τομές. Παρόλα αυτά, είναι μία συζήτηση πολύ μακρά γιατί αφορά πολλά και διαφορετικά στοιχεία της αυτοδιοίκησης. Δηλαδή, αυτό μπορεί να αφορά τους προϋπολογισμούς, μπορεί να αφορά την απλή αναλογική, η οποία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην αυτοδιοίκηση. Μπορεί να αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων. Μπορεί να αφορά την ολοκλήρωση και παράδοση των έργων. Είναι μία ιδιαίτερη συζήτηση.

Πώς πρέπει να λειτουργεί ένας αυτοδιοικητικός; Τι θα πρέπει να γνωρίζει για τις απαιτήσεις του θεσμού, πριν πάρει την απόφαση να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία για να μπορεί να ανταπεξέλθει;

Καταρχάς, με ψυχραιμία. Η αυτοδιοίκηση έχει την ιδιομορφία, ότι έρχεσαι σε καθημερινή επαφή με το εκλογικό σώμα και τους ανθρώπους που σε ψηφίζουν και προφανώς έχουν απαιτήσεις από εκείνον που έχουν εκλέξει και από το σύνολο κάποιας ομάδας.

Κατά δεύτερον θα πρέπει να προσπαθεί για όσο χρονικό διάστημα παραμένει εκλεγμένος, να επιμορφώνεται στο επίπεδο του διοικητικού δικαίου. Στο επίπεδο διοίκησης επιχειρήσεων γιατί μην ξεχνάμε ότι μία επιχείρηση είναι και οι ΟΤΑ. Είναι μία διαχείριση χρημάτων, μία διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και το κρισιμότερο είναι ότι το πρόσωπο το οποίο εκπροσωπεί, βλέπει άμεσα τα αποτελέσματα, αυτής της δουλειάς που έχεις προσφέρει.

Αυτό σημαίνει, ότι η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη, παράλληλα. Γιατί, δεν είμαστε παντογνώστες. Δε μπορεί να τα κάνουμε όλα σωστά. Όποιος πράττει, κάνει και λάθη.

Πόσο πίσω μπορεί να φέρει η έλλειψη γνώσεων τον τελικό στόχο;

Πολύ! Και το κρίσιμο σε αυτές τις περιπτώσεις κατά την προσωπική μου άποψη είναι ότι οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες αυτών των ανθρώπων, να προέρχονται από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, για να καλύπτουν ένα εύρος πληροφοριών.

Αυτό, θεωρώ ότι είναι το κρισιμότερο. Και φυσικά, οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν και ανθρώπους οι οποίοι έχουν αυτή την κατάρτιση, το κάθε γνωστικό αντικείμενο που θεωρούν, ότι πάσχουν οι συνεργάτες, οι εκλεγμένοι. Και η ευφυΐα είναι στην πραγματικότητα να ξέρεις τι δεν ξέρεις. Να μπορείς να το εντοπίσεις και να μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα οι απαιτήσεις γίνονται όλο και περισσότερες. Στις επόμενες εκλογές και με βάση τα νέα δεδομένα, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Και σίγουρα δεν θα θυμίζει με τίποτα την αυτοδιοίκηση όπως ήταν 20 χρόνια πριν. Σωστά;

Και οι πολίτες δεν θεωρούν ότι η Αυτοδιοίκηση είναι όπως ήταν 20 χρόνια πριν. Δεν είναι πλέον αρκετό να καλύψουμε τις καθημερινές ανάγκες του πολίτη. Αλλά να καλύψουμε μακροπρόθεσμες ανάγκες. Να έχουμε όραμα και σχεδιασμό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων με κορονοϊό στην Εύβοια σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ είναι 22 στην Εύβοια. Από αυτά 15 στη Χαλκίδα, 2 στη Ν. Αρτάκη, 2 στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και 3 στο Δήμο Ερέτριας.

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, στην Π.Ε Βοιωτίας σημειώνονται 11, 4 στη Π.Ε Φθιώτιδας και ένα στην Π.Ε Ευρυτανίας. Σύνολο σε όλη την Περιφέρεια 38 θετικά κρούσματα.

Πρόεδρος στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Κύμης – Αλιβερίου αναλαμβάνει μετά από πρόταση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, μετά την παραίτηση της Μαρίας Σαμαρά –Μπότη. 

Ο Αντιδήμαρχος είναι γνώστης των θεμάτων του Νομικού Προσώπου και γι’ αυτό αποτέλεσε πρώτη επιλογή του Δημάρχου. Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου να θυμίσουμε ότι και κατά το παρελθόν σε θέματα που αφορούσαν το Νομικό Πρόσωπο έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση τους. Ο ίδιος δέχθηκε με χαρά την πρόταση του Δημάρχου και δεσμεύτηκε να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών τόσο του ίδιου, όσο και των δημοτών καθώς τα θέματα που απασχολούν το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα.

«Είναι μια πρόταση που μου έγινε και την αποδέχθηκα με χαρά. Ευχαριστώ το δήμαρχο Θανάση Μπουραντά για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου. Οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Νομικού Προσώπου είναι στην Κύμη. Είχαμε πάντα και έχουμε άριστη συνεργασία και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Θα κάνουμε όλοι μαζί αυτά που πρέπει διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος των δημοτών» δήλωσε πριν από λίγο αποκλειστικά στο eviakosmos.gr, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου. Το θέμα θα έρθει στο επόμενο δημοτικο συμβούλιο προς ψήφιση. Αμέσως μετά θα αναλάβει ο κ. Θεοδώρου.

Η ανάγκη υποστήριξης του αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Χαλκιδέων με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την περαιτέρω εξομάλυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID 19 μέσω της χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων και εργασιών αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης, που είχαν ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα.

Πιο συγκριμένα, έγινε αναλυτική συζήτηση για τη χρηματοδότηση εργασιών από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για την εξέλιξη των υπό ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης έργων και εργασιών λόγω της έκτακτης ανάγκης, που βρίσκεται ο Δήμος Χαλκιδέων, όπως και για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός δεσμεύτηκε για την πλήρη υποστήριξη στο έργο του Δήμου Χαλκιδέων.

Σελίδα 1 από 140

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr