X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών (αριθ. αποφ. 210/2014), θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών λόγω των έκτακτων συνθηκών, που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, την Τετάρτη στις 8 Ιουλίου 2020, στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το παρακάτω θέμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

                                                     

 1. 1.Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών δομών του Δήμου μας εξαιτίας της υποστελέχωσης τους λόγω της μετακίνησης Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΝΚΥ Κύμης και του ΚΥ Αλιβερίου .

Τι ήταν αυτό που τάραξε τα νερά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου; Όταν ο αντιδήμαρχος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, αναφερόμενος στο 1.000.000 ευρώ των οφειλών της Κύμης, στη ΔΕΥΑΚΑ, αναφέρθηκε και στις οφειλές της κας Μπάτσα.

Αλήθεια, δεν ήταν προκλητική, όπως σχολιάστηκε, η στάση της επικεφαλής των «Νέων Οριζόντων», Αρετής Μπάτσα, η οποία πήγε στη συνεδρίαση με γόβα- στιλέτο που εναπόθεσε μάλιστα σε δημόσια θέα, μπροστά της, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ;

Προφανώς θέλησε να φρεσκάρει στη μνήμη του Αλέξανδρου Θεοδώρου, το προσωπικό μήνυμα που της είχε στείλει λίγες μέρες πριν στο κινητό της τηλέφωνο ως απάντηση στα όσα έγραφε δημόσια στο fb, η κα Μπάτσα, για τις διακοπές νερού στη Κύμη.Όχι… Δεν ήταν το γοβάκι της σταχτοπούτας και σίγουρα η Αρετή Μπάτσα δεν είχε και την ευχάριστη κατάληξη που είχε η σταχτοπούτα.

Αιφνιδιάστηκε από αυτά που ακολούθησαν και τις αναφορές του κ. Θεοδώρου στο πρόσωπο της. Μια μπιζουτιέρα που είχε τοποθετήσει μπροστά της, “προκαλώντας” για ακόμα μία φορά τον Αλέξανδρο Θεοδώρου. Οι «γόβες» αποτέλεσαν σημείο συζήτησης ανάμεσα σε Μπατσα και Θεοδώρου πριν από λίγες μέρες. Ωστόσο, η δημόσια θέα της γόβας-στιλέτο εν ώρα συνεδρίασης, δε σχολιάστηκε και με τα καλύτερα από τους συμβούλους της συμπολίτευσης, ενώ καμία αναφορά δεν έγινε από κανέναν από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

«Ξύθηκε στην γκλίτσα του Τσοπάνη» η κα Μπάτσα, η οποία έχει μία προσωπική κόντρα με τον αντιδήμαρχο και είπε να το «διακωμωδήσει» ακόμα περισσότερο φέρνοντας τη μπιζουτιέρα –γόβα στιλέτο στο δημοτικό συμβούλιο σε δημόσια θέα (φωτο); Ήθελε τελικά να προκαλέσει ή όχι τον Αντιδήμαρχο;

Σημασία έχει πως λίγες μέρες πριν, στις 19 Ιουνίου, όπως είπε και ο κ. Θεοδώρου, η κα Μπάτσα παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα, ανέβασε φωτογραφία το μήνυμα που ο ίδιος της είχε στείλει στο κινητό της απαντώντας της στα σχόλια της για τις βλάβες του νερού στην Κύμη.

Ο κ. Θεοδώρου της έγραφε: «Άμα θέλεις έλα στο Βίταλο. Βγάλε τα τακούνια, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και έλα να βοηθήσεις μέχρι ότι ώρα τραβήξει! Λίγο σεβασμό στους εργαζομένους που έως αυτή την ώρα δουλεύουν. Δικηγόρε του fb». Και η απάντηση της κας Μπάτσα ήρθε με την ανάρτηση του μηνύματος του κ. Θεοδώρου σχολιάζοντας μάλιστα μεταξύ άλλων ως εξής:

«Ιδού η πολιτική απάντηση του Αντιδημάρχου Κύμης για την έλλειψη νερού στην περιοχή, όπως μου στάλθηκε στο κινητό μου! Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του!»

Και βέβαια, κάποιοι έσπευσαν να γράψουν κάτω από την ανάρτηση της κας Μπάτσα διάφορα σχολιάζοντας αρνητικά το μήνυμα του αντιδημάρχου, κάνοντας σχόλια και χαρακτηρίζοντας το ακόμα και «σεξιστικό» το μήνυμα του, στην ίδια …

Συνεπώς, όπως πολλοί σχολίασαν βλέποντας το Δ.Σ, κάποιοι προκάλεσαν και προφανώς πήραν το τίμημα… Ήρθαν αντιμέτωποι με αυτά που έσπειραν... Και η ώρα του θερισμού ήχησε δύσκολα στα αυτιά τους. Αλήθεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ δεν γνώριζαν για το μήνυμα του κ. Θεοδώρου και τον τρόπο που η κα Μπάτσα επέλεξε να τον «διασύρει» δημόσια στο fb; Αυτό όμως, δεν ζήτησαν από κανέναν να το καταδικάσει…

Αντ’ αυτού κάποιοι εναντιώθηκαν έντονα κάνοντας λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Παραβίαση προσωπικών δεδομένων όχι μιας απλής δημοτικής συμβούλου αλλά της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, τις οποίες αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος στη συνεδρίαση;

Το «ανάθεμα» να πέσει στον Αντιδήμαρχο, επειδή έφερε στο φως της δημοσιότητας ότι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης χρωστάει στη ΔΕΥΑΚΑ, όταν την ίδια ώρα υπάρχουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δημότες αλλά και η ίδια ως οφείλει από τη θέση της αντιπολίτευσης, σχολιάζει τις διακοπές νερού στην Κύμη.

Που το μαθαίνουν για πρώτη φορά οι δημότες και απορούν. Και εκείνοι βέβαια που θα μπορούσαν ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, να μην πληρώνουν. Βέβαια, η κα Μπάτσα εξήγησε ότι έχει κάνει ρύθμιση(νέα ανάρτηση).

Και όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, χωρίς να δείχνει ότι έχει ενοχληθεί από τη στάση του Αντιδημάρχου, ίσα-ίσα τον στήριξε με τη δήλωση του ότι ο Νόμος είναι σαφής για όσους είναι εκλεγμένοι σύμβουλοι. «Ο Νόμος είναι σαφής για τους αιρετούς, ότι δεν πρέπει να έχουν οφειλές στο δήμο» είπε ο κ. Μπουραντάς.

Συνεπώς, για ποια προσωπικά δεδομένα μιλάμε; Το θέμα είναι αν το ρόλοι είναι το όνομα της ή στο όνομα του συζύγου της, με τον οποίο ζουν κάτω από την ίδια στέγη; Ή τελικά όλο αυτό έγινε για ακόμα μία φορά αποσκοπώντας στη «διαπόμπευση» του Αντιδημάρχου;

Και αυτό, γιατί όλοι γνωρίζουμε την αντιπολιτευτική διάθεση ανάμεσα σε Μπάτσα-Θεοδώρου η οποία πολλές φορές ξεπερνά τα όρια και από τις δύο πλευρές. Είναι γνωστή η κόντρα και πρέπει αμφότεροι να αντιληφθούν ό,τι όλο αυτό, όλα αυτά τα χρόνια, δε βγάζει πουθενά.

 

Το μηνυμα του Αντιδημάρχου στην κα Μπάτσα που η ίδια αναρτησε δημόσια στο fb

 

min theo

 

 

 

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση προωθεί τη χρήση εναλλακτικών εργαλείων για την επίτευξη του σκοπού της ενίσχυσης της ρευστότητας, καλύπτοντας το κενό στη χρηματοδότηση επενδύσεων στην πραγματική οικονομία. Αυτό επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου: «πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι ενθαρρύνεται ο κάθε πολίτης να πάρει την τύχη του στα χέρια του, γιατί η οικονομική ανέχεια και δυσπραγία αποτελούν αρνητικούς παράγοντες στη λειτουργία της οικονομίας, εφόσον ο απελπισμένος εύκολα μπορεί να παρασυρθεί από λαϊκιστές κήρυκες απολυταρχικών λύσεων.

Πρόσθεσε, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η οικονομική ανάπτυξη, η παραγωγή πλούτου και η ευρύτερη διανομή του, ωστόσο, δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσαν οι πρωτοφανείς συνθήκες της κρίσης της πανδημίας, πλέον, απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, που περιλαμβάνει το εν λόγω σχέδιο νόμου με σημαντικότερο το πλαίσιο που διαμορφώνεται για τις μικροχρηματοδοτήσεις που αφορά περισσότερους, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τις ατομικές επιχειρήσεις, την ατομική εκπαίδευση για τη βελτίωση της εργασιακής θέσης, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός, ότι με το νέο αυτό πλαίσιο ενθαρρύνεται ο κάθε πολίτης να πάρει την τύχη του στα χέρια του, να μπορεί –όπως είπε- να στήσει τη δική του μικρή επιχείρηση. Στο πνεύμα αυτό ο Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε την κυβέρνηση να δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και μάλιστα με καινούργιο τρόπο προσέγγισής του, καθώς ένα από τα διδάγματα των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης είναι ότι πρέπει να αλλάξουν τη δομή της οικονομίας. «Πρέπει τόνισε- με το σχεδιασμό μας να προσανατολίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και σε άλλους τομείς που έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και ένας κατεξοχήν τέτοιος τομέας είναι ο αγροτοδιατροφικός. Πρέπει να βοηθήσουμε στην ανάδειξη του αγρότη-επιχειρηματία, ως οικονομικό, αλλά και κοινωνικό πρότυπο.»

Τέλος, μεταξύ άλλων, ζήτησε να μελετηθεί και να υιοθετηθεί στον κυβερνητικό σχεδιασμό η πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που έχει κεντρικό άξονα τη δημιουργία ενός Ιδιωτικού Φορέα Αγροτικών Εξαγωγών, με συμμετοχή του Δημοσίου μια καινοτόμα Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, που θα λειτουργεί με βάση τις αρχές της συμβολαιακής γεωργίας και θα συγκεντρώνει, θα μεταποιεί και θα εξάγει την αγροτική παραγωγή.

Η ομιλία έχει ως εξής:

«Θα ξεκινήσω με μια μικρή αναφορά στο ζήτημα που –δυστυχώς- κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Και λέω – δυστυχώς- γιατί δεν είναι ευχάριστο, αλλά κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στα όσα αποκαλύπτονται για τη δράση παρακρατικών και παραδικαστικών κυκλωμάτων που έφταναν μέχρι άτομα σε ανώτατες πολιτικές θέσεις.

Τα συναισθήματα ποικίλουν βέβαια ανάλογα με την τοποθέτηση στο πολιτικό φάσμα: από αμηχανία και αισχύνη μέχρι αγανάκτηση και οργή. Το βέβαιο είναι ότι το ζήτημα αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει έτσι. Πρώτα και κύρια γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας, είναι θέμα προστασίας του πολιτεύματός μας. Γιατί διαπιστώθηκε προσπάθεια φαλκίδευσής του πολιτεύματος, αφού υπήρξε προσπάθεια κατάλυσης της διάκρισης των εξουσιών, υπήρξε προσπάθεια ποδηγέτησής της Δικαιοσύνης.

Να περάσουμε λοιπόν στα θέματα της Οικονομίας, που είναι επίσης εξόχως σημαντική στη λειτουργία μιας Δημοκρατίας. Γιατί η οικονομική ανέχεια και δυσπραγία είναι αρνητικοί παράγοντες στη λειτουργία της. Ο απελπισμένος εύκολα παρασύρεται από λαϊκιστές κήρυκες απολυταρχικών λύσεων. Τα ιστορικά παραδείγματα είναι πολλά.

Η οικονομική ανάπτυξη, η παραγωγή πλούτου και η ευρύτερη διανομή του ήταν εξαρχής προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Τα αποτελέσματα ήταν γρήγορα και εντυπωσιακά, τόσο σε επίπεδο αριθμών (ενδεικτική η κάθετη πτώση του επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων), όσο και στους πολίτες με τον δείκτη αισιοδοξίας να ανεβαίνει κατακόρυφα και την ελπίδα να επανέρχεται ως κυρίαρχο συναίσθημα. Στη συνέχεια, όμως, ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού, θέτοντας νέα εμπόδια σε πρωτοφανείς συνθήκες παγκοσμίως.

Και πάλι, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε καλύτερα από τους περισσότερους Ευρωπαίους εταίρους μας. Τόσο σε υγειονομικό επίπεδο (όπως δείχνει ο βαθμός διασποράς της νόσου), όσο και σε οικονομικό (όπως αποδεικνύει η μικρότερη ύφεση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο). Μάλιστα τα στοιχεία του ΓΕΜΗ για το άνοιγμα και κλείσιμο επιχειρήσεων στο τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου δείχνουν, ότι τα πήγαμε καλύτερα από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, που δεν υπήρχε κορωνοϊός.

Τα προβλήματα, όμως είναι, μεγάλα, οι συνθήκες πρωτοφανείς λόγω και της παγκόσμιας διάστασης της κρίσης και χρειάζονται καινοτόμες λύσεις. Κρίσιμο στοίχημα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και η κυβέρνηση προώθησε τη χρήση επτά εργαλείων για το σκοπό αυτό.

Πρώτο, η επιστρεπτέα προκαταβολή φόρου. Δεύτερο, οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Τρίτο, η επιδότηση επιτοκίου όλων των επιχειρηματικών δανείων σε πληττόμενους κλάδους. Τέταρτο, το κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας II. Πέμπτο, το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Έκτο, η επικείμενη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις.

Και έβδομο εργαλείο είναι αυτό που συζητάμε, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις. Ένα πλαίσιο που ξεκίνησε να διαμορφώνει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τελικά δεν το υλοποίησε. Εμείς προχωράμε στη νομοθέτησή του, συμπεριλαμβάνοντας σημαντικές βελτιώσεις, προσθήκες και διορθώσεις. Θα πρέπει να υπογραμμισθεί, ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτή σε προτάσεις της αντιπολίτευσης, καθώς και εμπλεκομένων φορέων. Πρέπει το εργαλείο αυτό να είναι όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται, γιατί αφορά πάρα πολλούς που κινδυνεύουν με περιθωριοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό. Αφορά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, αφορά τις ατομικές επιχειρήσεις, αφορά την ατομική εκπαίδευση για τη βελτίωση της εργασιακής θέσης, αφορά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έρχεται να καλύψει ένα ευρύτατο χρηματοδοτικό κενό και πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε στην ανάγκη επίτευξης αυτών των στόχων.

Με το νέο αυτό πλαίσιο ενθαρρύνεται ο κάθε πολίτης να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Να μπορεί να στήσει τη δική του μικρή επιχείρηση. Στο πνεύμα αυτό θα ήθελα να καλέσω την κυβέρνηση να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και μάλιστα με καινούργιο τρόπο προσέγγισής του. Ένα από τα διδάγματα των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τη δομή της οικονομίας μας. Να μη στηρίζεται τόσο πολύ σε ένα πυλώνα, τον τουρισμό, γιατί αποδεικνύεται ότι έτσι είμαστε πολύ πιο ευάλωτοι. Πρέπει με το σχεδιασμό μας να προσανατολίσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και σε άλλους τομείς που έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και ένας κατεξοχήν τέτοιος τομέας είναι ο αγροτοδιατροφικός.

Πρέπει να βοηθήσουμε στην ανάδειξη του αγρότη-επιχειρηματία, ως οικονομικό, αλλά και κοινωνικό πρότυπο. Πρέπει, δηλαδή, να του παρέχουμε τη γεωτεχνική υποστήριξη και την οικονομική πληροφόρηση και τη δυνατότητα χρηματοδότησης, για να παίρνει μετά ο αγρότης τις επιχειρηματικές αποφάσεις με τρόπο που να είναι δυνατή η χρηματοδότησή του.

Στο πνεύμα αυτό θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε και να αξιοποιήσουμε την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα.

Ζητούμενο πρέπει να είναι η παραγωγή αγροτοδιατροφικών προϊόντων εντάσεως τεχνολογίας και όχι απλώς η αύξηση της βασικής πρωτογενούς παραγωγής. Στόχος πρέπει να είναι η αύξηση του τζίρου συσκευασμένων προϊόντων που παράγονται, μεταποιούνται και εξάγονται. Πετυχημένα παραδείγματα υπάρχουν πολλά σε όλο τον κόσμο. Η Νέα Ζηλανδία παράγει προϊόντα 7δις. Ευρώ και εξάγει προϊόντα 23 δις. Ευρώ, ενώ η Ελλάδα παράγει προϊόντα αξίας 12 δις. ευρώ και εξάγει μόλις 5 δις Ευρώ. Θα μπορούσαμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ μας κατά 25 δις. Ευρώ αν ακολουθήσουμε τα πετυχημένα παραδείγματα, όπως της Νέας Ζηλανδίας ή της Ολλανδίας και της Δανίας για να μιλήσουμε και για Ευρωπαίους εταίρους μας. Η πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που έχει κεντρικό άξονα τη δημιουργία ενός Ιδιωτικού Φορέα Αγροτικών Εξαγωγών, με συμμετοχή του Δημοσίου μια καινοτόμα Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, που θα λειτουργεί με βάση τις αρχές της συμβολαιακής γεωργίας και θα συγκεντρώνει, θα μεταποιεί και θα εξάγει την αγροτική παραγωγή, μία πρόταση που είναι πολλά υποσχόμενη κ. Υπουργέ, αξίζει να μελετηθεί και αξίζει να την υιοθετήσουμε στον κυβερνητικό μας σχεδιασμό

Συνεδριάζει αυτή την ώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στην αίθουσα εκδηλώσεων με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μέσω διαδικτύου https://dimoschalkideon.gr/live-synedriasi-d-s/.

Η συνεδρίαση, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση από τη Δήμαρχο για τις υποθέσεις του Δήμου που εκκρεμούν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών .

ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 23/20 απόφασης του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΑΧ που αφορά την ανάκληση αδείας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).
 2. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 24/20 απόφασης του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΑΧ που αφορά την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ στο κτήριο Β΄ του Οικοδομικού τετραγώνου Ο.Τ.2000 Συνοικίας Ε και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων.
 3. Περί 2ης Τροποποίησης της ΑΔΣ 75/2018 (ΑΔΑ:Ψ0ΚΜΩΗΑ–ΒΣ8) και έγκρισης Υποβολής 2ου Αιτήματος Τροποποίησης Φυσικού Αντικειμένου του Έργου με τίτλο “Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού Δήμου Χαλκιδέων” που Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” (ΠΔΕ), στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι του Υπουργείου Εσωτερικών .
 4. Περί έγκρισης πρακτικής άσκησης φοιτητών (ΤΕΙ - ΔΙΕΚ Χαλκίδας) .
 5. Περί αντικατάστασης μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑ Χαλκίδας .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κ. Νικόλαος – Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος- Αντιδήμαρχος

 1. Περί 5ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 (υπ. αρ. /2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής) .
 2. Περί έγκρισης είσπραξης οφειλών προς το Δήμο Χαλκιδέων μέσω του διατραπεζικού συστήματος εισπράξεων ΔΙΑΣ.
 3. Περί εκμίσθωσης τριών καταστημάτων που βρίσκονται εντός των συγκροτημάτων Α(Α1), Γ (Γ16, Γ18) της αγοράς χονδρικού εμπορίου (θέση Άγιος Στέφανος – Σφαγεία) Χαλκίδας.
 4. Περί εφαρμογής της υπ. αριθμ. ΚΥΑ47458ΕΞ2020/15.05.2020 ΦΕΚ 1864/15.05.2020 τεύχος Β' «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών» και διενέργειας δημοπρασίας για την απλή χρήση αιγιαλού .

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κ. Βασίλειος Γουρνής- Αντιδήμαρχος

 1. Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ»
 2. Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Τ.Κ. ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ» .
 3. Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: Πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων από οδό Βύρωνος έως την οδό Αποστόλη , καθώς και της οδού Αγγελάτου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Εισηγητής: κ. Ιωάννης Νέζης- Αντιδήμαρχος (Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)

 

 1. Περί χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών   (υπ. αρ. 107/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 2. Περί άρσης εργασιών για την διέλευση δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών “FTTH A/K       Χαλκίδας» (υπ. αρ. 108/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 3. Περί διόρθωσης της με αριθμό 310/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την παραχώρηση αδιαθέτου οικοπέδου η οποία είχε εκδοθεί κατόπιν 179/2018 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (υπ. αρ. 34/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 4. Περί αναθεώρησης χρήσεων του Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων Π.Ε. Ευβοίας (υπ. αρ. 75/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 5. Περί αναθεώρησης χρήσεων του Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Ανθηδώνας του Δήμου Χαλκιδέων Π.Ε. Ευβοίας       (υπ. αρ. 59/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 6. Περί διενέργειας της ετήσιας εμποροπανήγυρης Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας και ορισμού επιτροπών εμποροπανήγυρης για το έτος 2020 (137/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Άστραψε και βρόντηξε ο Γ.Γ του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας, αρχιτέκτονας μηχανικός Πέτρος Σταματούκος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περ. Δευτέρα με την πρωτόγνωρη συμπεριφορά του Προέδρου του Δ.Σ Αντώνη Ανδρουλάκη ο οποίος όπως επεσήμανε και στην τοποθέτηση του ο κ. Σταματούκος, ξέφυγε με τη συμπεριφορά του απέναντι στους συμβούλους, εξέφραζε την άποψη του επι των τοποθετήσεων των συμβούλων , κάτι που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό και απευθυνόταν με ειρωνεία στους συμβούλους όταν οι τοποθετήσεις δεν ήταν αρεστές.

«Εγώ που σας βλέπω αυτή τη στιγμή, δε σας βλέπω Πρόεδρο» είπε ο κ. Σταματούκος και συνέχισε: «Ευτυχώς μας βλέπει και ο καθένας κρίνει…Δεν είναι δυνατόν ο καθένας που παίρνει το λόγο εσείς να έχετε και μία απάντηση και να κρίνετε κιόλας είτε την πορεία του ή τη θέση του καθενός. Σήμερα το έχετε κάνει πολλές φορές κ. Ανδρουλάκη. Να μπείτε να δείτε τα πρακτικά, να δείτε τη βιντεοσκόπηση της συνομιλίας για να δείτε πόσες φορές έχετε κρίνει τους συναδέλφους εδώ μέσα, θεωρώντας ότι πάντα εσείς έχετε δίκιο. Ίσως να μην έχετε πάντα δίκιο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κριτικάρετε τον καθένα…»

Στη συνέχεια ο κ. Σταματούκος, έκανε και υποδείξεις στον Πρόεδρο για την λειτουργία του Δ.Σ επισημαίνοντας ότι για να τοποθετηθεί σε κάποιο θέμα ο Πρόεδρος, αφήνει την έδρα του κατεβαίνει κάτω και τοποθετείται μία φορά. Και αν είναι κάτι επι προσωπικού τοποθετείται και δεύτερη.

«Εσείς κ. Ανδρουλάκη, τοποθετείται ο κ. Γουρνής τοποθετείστε, τοποθετείται ο κ. Καραβάς, τοποθετείτε η κα Αμερικάνου, τοποθετείστε. Ε δεν είναι δουλειά αυτή του Προέδρου. Εάν έχετε κάτι , να ολοκληρώσετε τη σκέψη σας και να το πείτε μία φορά, όπως κάνουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι» είπε ο κ. Σταματούκος και συνέχισε: «Δε σας δίνει το δικαίωμα η θέση του Προέδρου να κρίνετε συνέχεια τα πάντα».

Στη συνέχεια ο κ. Σταματούκος αναφέρθηκε και στα όσα καταλόγισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην κα Αλημπαντέ και στον κ. Σταματούκο για την αποχώρηση τους από το συμβούλιο εξ αιτίας της απουσίας υπαλλήλου. Ο κ. Σταματούκος ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για κάποιον απλό υπάλληλο, αλλά για την διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας γιατί το θέμα ήταν τεχνικό και καλό θα ήταν να ήταν παρούσα η διευθύντρια μετά και από πρόταση που είχε κάνει η παράταξη της κας Αλημπαντέ.

«Όπως θυμάστε πολύ καλά η διαδικασία της συζήτησης εκτροχιάστηκε με δική σας ευθύνη…» είπε ο κ. Σταματούκος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο και συνέχισε απευθυνόμενος και στην κα Μπούγα: «Που είναι σήμερα η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας που συζητείται το θέμα του κανονισμού των κοινοχρήστων χώρων;»

Να σημειωθεί η ανάρμοστη συμπεριφορά του Προέδρου στη συγκεκριμένη συνεδρίαση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια σχεδόν από όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δ.Σ Ερέτριας. Και μπορεί όπως έχουμε αναφέρει να είχε βάλει όρια ο κ. Ανδρουλάκης και να βαίναν όλα καλώς μέχρι τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, αλλα όπως αποδευκνύεται ξεπέρασε τα δικά του όρια. Τα όρια που ορίζει ο Νόμος για την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. Πήγε να το παίξει «εξουσία» ο Πρόεδρος αλλά τον «έφαγαν» στην πρώτη στροφή! Προς γνώση και συμμόρφωση κ. Ανδρουλάκη…

Στην αίθουσα του συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Αμφιθέατρο) θα πραγματοποιηθεί σε τακτική δια ζώσης συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων την Τετάρτη 1η Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με αυτές του άρθρου 74 του Ν. 4555/18 και συμπληρώθηκαν με αυτές των άρθρων 177 και 184 του Ν. 4635/2019, καθώς και σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-3-2020 Π.Ν.Π.(ΦΕΚ 55/τ.Α ́/11-3-2020) και την με   αριθμό 163 (αρ. πρωτ. 33282/29-05-2020) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνεδρίαση, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση από τη Δήμαρχο για τις υποθέσεις του Δήμου που εκκρεμούν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών .

ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. 1.Περί έγκρισης της υπ. αρ. 23/20 απόφασης του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΑΧ που αφορά την ανάκληση αδείας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).
 2. 2.Περί έγκρισης της υπ. αρ. 24/20 απόφασης του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΑΧ που αφορά την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ στο κτήριο Β΄ του Οικοδομικού τετραγώνου Ο.Τ.2000 Συνοικίας Ε και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βαρέων Αθλημάτων.
 3. 3.Περί 2ης Τροποποίησης της ΑΔΣ 75/2018 (ΑΔΑ:Ψ0ΚΜΩΗΑ–ΒΣ8) και έγκρισης Υποβολής 2ου Αιτήματος Τροποποίησης Φυσικού Αντικειμένου του Έργου με τίτλο “Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού Δήμου Χαλκιδέων” που Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” (ΠΔΕ), στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Ι του Υπουργείου Εσωτερικών .
 4. 4.Περί έγκρισης πρακτικής άσκησης φοιτητών (ΤΕΙ - ΔΙΕΚ Χαλκίδας) .
 5. 5.Περί αντικατάστασης μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑ Χαλκίδας .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κ. Νικόλαος – Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος- Αντιδήμαρχος

 1. 6.Περί 5ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2020 (υπ. αρ. /2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής) .
 2. 7.Περί έγκρισης είσπραξης οφειλών προς το Δήμο Χαλκιδέων μέσω του διατραπεζικού συστήματος εισπράξεων ΔΙΑΣ.
 3. 8.Περί εκμίσθωσης τριών καταστημάτων που βρίσκονται εντός των συγκροτημάτων Α(Α1), Γ (Γ16, Γ18) της αγοράς χονδρικού εμπορίου (θέση Άγιος Στέφανος – Σφαγεία) Χαλκίδας.
 4. 9.Περί εφαρμογής της υπ. αριθμ. ΚΥΑ 47458ΕΞ2020/15.05.2020 ΦΕΚ 1864/15.05.2020 τεύχος Β' «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών» και διενέργειας δημοπρασίας για την απλή χρήση αιγιαλού .

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εισηγητής: κ. Βασίλειος Γουρνής- Αντιδήμαρχος

 1. 10.Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ»
 2. 11.Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Τ.Κ. ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ» .
 3. 12.Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: Πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων από οδό Βύρωνος έως την οδό Αποστόλη , καθώς και της οδού Αγγελάτου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Εισηγητής: κ. Ιωάννης Νέζης- Αντιδήμαρχος (Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)

 1. 13.Περί χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών   (υπ. αρ. 107/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 2. 14.Περί άρσης εργασιών για την διέλευση δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών “FTTHA/K Χαλκίδας» (υπ. αρ. 108/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 3. 15.Περί διόρθωσης της με αριθμό 310/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την παραχώρηση αδιαθέτου οικοπέδου η οποία είχε εκδοθεί κατόπιν 179/2018 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (υπ. αρ. 34/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 4. 16.Περί αναθεώρησης χρήσεων του Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων Π.Ε. Ευβοίας (υπ. αρ. 75/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
 5. 17.Περί αναθεώρησης χρήσεων του Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Ανθηδώνας του Δήμου Χαλκιδέων Π.Ε. Ευβοίας (υπ. αρ. 59/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
 6. 18.Περί διενέργειας της ετήσιας εμποροπανήγυρης Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας και ορισμού επιτροπών εμποροπανήγυρης για το έτος 2020 (137/20 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

Το «μήλον της Έριδος»…

Το «μήλον της Έριδος», όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χαλκιδέων, Πάνος Καραμούζης. Ο πιο δυναμικός της παράταξης που ασχολείται ενεργά με τα θέματα του δήμου και βέβαια λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Κάποιοι, θα προσπαθήσουν αν δεν το έχουν κάνει ήδη, να τον «δελεάσουν» και να τον πάρουν με το μέρος τους, κάτι που σε πρώτη φάση φαντάζει αδιάφορο για έναν άνθρωπο που έχει δηλώσει πιστός στρατιώτης στο πλευρό του Βασίλη Καθαροσπόρη…

Στέκεται στο ύψος του, μακριά από τις «σειρήνες» που σε πρώτη φάση τουλάχιστον σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν έναν αυτοδιοικητικό που μάχεται για τον τόπο τους χωρίς ψεγάδια…Πώς θα μπορούσε να συνυπάρξει άλλωστε;

Κι επειδή το ήθος είναι το πιο ισχυρό «όπλο» αλλά και η μεγαλύτερη δύναμη, για έναν αυτοδιοικητικό που θέλει να έχει μέλλον και ο Πάνος Καραμούζης το γνωρίζει αυτό, καθώς έτσι πορεύτηκε στη ζωή του γενικότερα, αυτά δεν τον αγγίζουν. Αγωνίζεται και σίγουρα το μέλλον του επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις, την κατάλληλη ώρα με τους κατάλληλους ανθρώπους.

Από κει που δεν το περιμένουν κάποιοι θα τους κάνει την έκπληξη…

Ήθος πολιτικής ανδρείας….

Από μόνος του ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Αφορμή στάθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τη νομιμότητα σχετικά με τη λειτουργία των παιδικών χαρών που βάζει σε δικαστική περιπέτεια τους πρώην δημάρχους και της Εύβοιας. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης πριν την εκλογή του ως βουλευτής ήταν δήμαρχος Σκύρου. Κάποιο μπέρδεμα με τα χαρτιά που είχαν στείλει ως δήμος στις υπηρεσίες τον φέρνει και εκείνος υπόλογο απέναντι στη δικαιοσύνη. Μόλις ενημερώθηκε ο βουλευτής σχετικά, ζήτησε άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να παραστεί στη δίκη.

Για ήθος πολιτικής ανδρείας…. έκαναν λόγο όσοι έμαθαν για αυτή την κίνηση του Βουλευτή.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών το δημοτικό συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Κριεζά με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 1. 1.Λήψη απόφασης περί έγκρισης της υπ. αριθμ. 3/2020 απόφασης της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών διαφορών με θέμα: « Εξέταση αιτήματος ΔΕΣΦΑ Α.Ε.»

 1. 2.Λήψη απόφασης περί αποδοχής επιχορήγησης και κατανομής ποσού 113.000,00 Ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους για την κάλυψη Δράσεων Πυροπροστασίας έτους 2020 του Δήμου.

 1. 3.Λήψη απόφασης περί αποδοχής επιχορήγησης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου με το ποσό των 49.086,30 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

 1. 4.Λήψη απόφασης περί αποδοχής επιχορήγησης του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με το ποσό των 211.276,18 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19.

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2020.

 1. 6.Λήψη απόφασης περί Καθορισμού Κωδικών Αριθμών Δαπανών προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 Δεκτικών σε Εντάλματα Προπληρωμής.

 1. 7.Λήψη απόφασης περί έγκρισης εισηγητικής έκθεσης του 1ου τριμήνου οικ. έτους 2020. (υπ΄αριθ. 105/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής)

 1. 8.Λήψη απόφασης περί Συγκρότησης Επιτροπής Πρωτοβάθμιων Συμβουλίων Επιθεώρησης Θεάτρων Κινηματογράφων Π.Ε. Ευβοίας για το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου.

 1. 9.Λήψη απόφασης περί συγκρότησης Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ».

 1. Λήψη απόφασης περί Τροποποίησης της υπ αριθ. 29/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου “περί συγκρότησης   επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών μίσθωσης – εκμίσθωσης – εκποίησης – αγοράς κινητών και ακινήτων για το έτος 2020 “.

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης παράτασης της εκμίσθωσης ακινήτου το οποίο βρίσκεται στην Ακτή Νηρέως.

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης επεκτάσεως δικτύων ΔΕΗ και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων για δημοτικό φωτισμό, στο Δήμο Κύμης –Αλιβερίου.

 1. Λήψη απόφασης περί αποδοχής πράξης παραχώρησης σε κοινή χρήση τμήματος γης εμβαδού 2,30 τ.μ. στη θέση «Φιρνιακό» εντός των ορίων του οικισμού Παραλίας Ζαράκων.

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισής ή μη υποβολής πρότασης στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα με τίτλο « Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων ( ΤΠΣ)» ΑΔΑ: 9Θ634653Π8-ΓΞΓ του ΥΠΕΚΑ .

 1. Συζήτηση σχετικά με τις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στα διοικητικά όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Δυστίων, Αυλώνος και Ταμυνέων που πραγματοποιούνται αυτή την χρονική περίοδο , τις σχετικές αδειοδοτήσεις που υπάρχουν για αυτές , τις ανταποδοτικές παροχές που χορηγούνται προς το Δήμο, καθώς και τα όργανα του Δήμου τα οποία τις διαπραγματεύονται, μελετούν και επιβλέπουν την υλοποίησή τους. (το από 31/5/2020 αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης).

 1. Ενημέρωση σχετικά για την διάθεση των χρημάτων ( σε ποια έργα) από τα έσοδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Αιολικής ενέργειας και ποιο ήταν το συνολικό ποσό που διατέθηκε και αφορά στη δημοτική Ενότητα Δυστίων και την Κοινότητα Καλεντζίου Δ.Ε Ταμυνέων, την Περίοδο από το τρίτο (Γ) τετράμηνο του 2010 έως Δεύτερο ( Β) τετράμηνο του 2014. (το από 19-6-2020 αίτημα των Προέδρων Κοινοτήτων Κοσκίνων, Ζαράκων, Αργυρού, Καλεντζίου).

Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου στα Κριεζά. Αυτή την ώρα συζητείται το θέμα που αφορά την παραχώρηση των παραλιών του δήμου. Τρίτο θέμα η εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Παρών στο συμβούλιο και ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης ο οποίος πήρε το λόγο στο πρώτο θέμα και επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει εισήγηση στην ΚΕΔΕ να παραχωρηθεί η διαχείριση των αιγιαλών στους δήμους. Αφορμή στάθηκε η αύξηση κατά 3 ευρώ σε σχέση με το 2017, στην τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Η τιμή έναρξης για φέτος διαμορφώνεται στα 8 ευρώ, από 5 ευρώ που ήταν το 2017. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε με τις τιμές της Κτηματικής διότι δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Η Κτηματική Υπηρεσία ορίζει το τίμημα.

Σελίδα 1 από 133

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr