X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

rafail

bannernew3

Τελευταία Νέα

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος για όλους»  του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Αλεξάνδρα Θαλασσινού με δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη αναφέρεται στα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα του Διοικητηρίου της Κύμης, χώρος στον οποίο σήμερα στεγάζεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ο οποίος όπως επισημαίνει η κα Θαλασσινού και όπως ανέφερε και στη συνεδρίαση χρωστάει 140.000€. Με τη δωρεά που πρότεινε η δημοτική αρχή να γίνει στο δήμο, αυτόματα ο δήμος αναλαμβάνει και την αποπληρωμή του χρέους. Και αν είχε τα χρήματα καλά θα ήταν. Αλλά για να γίνει δωρεά το κτίριο αυτό με τα χρέη που έχει ο δήμος θα πρέπει να πάρει δάνειο. Χαρακτηριστικά η κα Θαλασσινού αναφέρει:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου το 11ο θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν το ζήτημα «Αλλαγή όρων δόμησης εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κύμης στο Ο.Τ. 126, το οποίο χαρακτηρίζεται ως χώρος Διοικητηρίου».
Αφού έγινε εισήγηση από τη Δημοτική Αρχή και τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εν συνεχεία, πριν ψηφίσει υπέρ ή κατά αυτής της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ζήτησε διευκρινίσεις. Της απάντησαν οι εισηγητές αυτής της πρότασης ότι στο χώρο αυτό που ήταν παλιά ελαιοτριβείο, τώρα στεγάζεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός. Στην ερώτησή της αν ο Συνεταιρισμός είναι οικονομικά υγιής, η απάντηση ήταν ότι έχει πολλά χρέη προς την Κτηματική Υπηρεσία(140000€).

Στην απορία της με τι πόρους θα αγοράσει ο Δήμος το χώρο αυτό για να φτιάξει διοικητήριο, κέντρο πολιτισμού και υπόγειο χώρο στάθμευσης, η απάντηση ήταν με δανεισμό. Δηλαδή, θα δανειστεί ο Δήμος, για να αγοράσει αυτό το οικόπεδο και τα χρέη του, για να φτιάξει διοικητήριο (τη στιγμή που στην Κύμη υπάρχει ωραιότατο νεοκλασικό –ασυντήρητο βέβαια μέχρι σήμερα-δημαρχείο) και κέντρο πολιτισμού .

Στο σημείο αυτό, η Αλεξάνδρα Θαλασσινού τόνισε ότι είναι υπέρ του να φτιαχτεί κέντρο πολιτισμού στην Κύμη αλλά όχι σε αυτό το χώρο. Ακόμη τόνισε πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στην Κύμη είναι να λυθεί το μείζον και κατεπείγον θέμα της έλλειψης νερού.Κι έπειτα το κέντρο πολιτισμού να κατασκευαστεί στην Κύμη αλλά είτε σε κάποιο χώρο που θα αγοράσει ο Δήμος (βρίσκοντας πόρους μέσω κάποιου προγράμματος κι όχι με δανεισμό) είτε σε κάποιο κληροδότημα (αλήθεια, δεν απάντησε η Δημοτική Αρχή αν έχει στα σοβαρά προβεί σε καταγραφή των κληροδοτημάτων του Δήμου). Και αυτή η πρόταση βέβαια δεν έγινε κατανοητή από κάποιους ή ακόμη χειρότερα ερμηνεύτηκε όπως βόλευε τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τον ψευτοτοπικισμό ορισμένων, διαδίδοντας ότι η Αλεξάνδρα Θαλασσινού θέλει να γίνει κέντρο πολιτισμού στο Αλιβέρι. Αυτό όμως που η Αλεξάνδρα Θαλασσινού επεσήμανε ήταν να μη γίνει στην Κύμη το ίδιο λάθος όπως και στο Αλιβέρι. Το Αλιβέρι το έφερε ως παράδειγμα όπου η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να φτιάξει Διοικητήριο στις πολυκατοικίες της ΔΕΗ που είναι ολοσχερώς κατεστραμμένες, η ΔΕΗ δεν τις έχει παραχωρήσει στο Δήμο, είναι σε σημείο πολύ έξω από το κέντρο της πόλης και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και με αυτή την έννοια θα «πετάξει» χρήματα ο Δήμος, τη στιγμή που το νέο σχέδιο πόλεως (από το 1985) προβλέπει πλατεία, διοικητήριο και κέντρο πολιτισμού απέναντι από το ΚΤΕΛ στην περιοχή Λιβάδια. Εξέφρασε επίσης την απορία της στο Δήμαρχο, γιατί ενώ είναι διαχρονικά υπέρμαχος του να μη χωριστεί ο Δήμος ,επιθυμεί κι άλλο διοικητήριο. Απάντηση βέβαια δε δόθηκε σε αυτό.
Και επί πλέον, από ό,τι πληροφορηθήκαμε μετά τη συνεδρίαση, ο εν λόγω Συνεταιρισμός και η Διοίκησή του φαίνεται να στερείται οιασδήποτε νομιμότητας αφού ο μεν πρώτος δεν προσαρμόσθηκε διαδοχικά στους Νόμους περί Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν.4015/2011 (ΦΕΚ Α' 210/21.09.2011), και Ν.4384/2016 (ΦΕΚ Α' 78/26.04.2016) , και δεν έχει συμπεριληφθεί στο Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ είναι αδιευκρίνιστο η εμφανιζόμενη ως διαχειρίστρια Διοίκηση του Συνεταιρισμού και των περιουσιακών του στοιχείων , από πότε έχει να ανανεώσει εκλογικά τη θητεία της, και συνεπώς θεωρείται ως μη υφιστάμενη. Ο δε τελευταίος νόμος ρητά ορίζει ότι Συνεταιρισμός εκτός Μητρώου, καταργείται, μετά μια ημερομηνία που ήδη έχει παρέλθει. Τα δε περιουσιακά του στοιχεία είτε με απόφαση των συνεταιρισμένων μεταβιβάζονται δωρεάν σε φορείς κοινωφελούς σκοπού, κατά προτίμηση σχετικούς με την αγροτιά, είτε αν αυτό δε γίνει, μεταφέρονται αυτοδίκαια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Και το ερώτημα παραμένει: Δεν τα γνωρίζει αυτά η Νομική Υπηρεσία του Δήμου; Πώς συμβουλεύει το Δήμαρχο να αγοράσει ένα «ανύπαρκτο» κτίριο, από «ανύπαρκτο» φορέα, με υπογραφή «ανύπαρκτου» πωλητή, συμμετέχοντας μάλιστα στην πιθανή απαλλαγή πιθανών ευθυνών για χρέη προς το Δημόσιο των μέχρι τώρα διαχειριστών του; Ή μήπως κάτι χειρότερο συμβαίνει; Το θέμα κάτι «μυρίζει»......
Κάθε φορά που θα προσπαθούν ορισμένοι να παραχαράσσουν την αλήθεια και τις ακριβείς προτάσεις και τα επιχειρήματα των άλλων, θα λάμπει τελικά η αλήθεια και οι πραγματικές προτάσεις της αντιπολίτευσης. Οι μαέστροι της παραποίησης της αλήθειας που διαδίδουν ό,τι τους συμφέρει, καλό θα ήταν να κάτσουν να σκεφτούν τους προβληματισμούς και τους ενδοιασμούς που τους παραθέσαμε και να συνεργαστούμε δημιουργικά και αποτελεσματικά προς το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας του Δήμου μας. Εν καιρώ, θα μάθουμε όλοι τι σηματοδοτεί στην πράξη η απλή αναλογική, πώς καλλιεργείται κουλτούρα συνεργασίας με βάση την αληθινή κι όχι κίβδηλη δημοκρατία και πολυφωνία!

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος για όλους» Αλεξάνδρα Θαλασσινού η οποία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 16.10 έφερε ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τη λειτουργία των βιομηχανιών στην περιοχή του Αλιβερίου και ειδικά για την καύση RDF αναφερόμενη και στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε ληφθεί πριν από λίγους μήνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κύμη. Η ίδια σε δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Η κα Θαλασσινού αναφέρει:

Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στις 16 Οκτωβρίου τέθηκε από τη δημοτική μας παράταξη προ ημερησίας διάταξης το σοβαρότατο και κατεπείγον ζήτημα λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τη λειτουργία των βιομηχανιών στην περιοχή του Αλιβερίου και ειδικά για την καύση RDF. Το θέμα αυτό, παρά την παρελκυστική κατ’ αρχήν στάση του Δημάρχου, συζητήθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων, παρουσία εκπροσώπων του Περιβαλλοντικού Συλλόγου και κατοίκων της περιοχής Μυλακίου.
Ο Δήμαρχος αποτυγχάνοντας να πείσει ότι δε χρειάζεται συζήτηση αφού έχει ληφθεί απόφαση από την Περιφέρεια ,ισχυρίσθηκε στη συνέχεια ότι δεν ήταν ενημερωμένος, και κατόπιν επέρριψε ευθύνες στη Περιφέρεια ότι δεν του είχε αποστείλει τα σχετικά έγγραφα.
Επιμείναμε σθεναρά, διευκρινίζοντας ότι:
• το θέμα είναι να υλοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου με τις διαδικασίες που απαιτείται να ακολουθηθούν από την πλευρά του Δήμου, για τις οποίες έχει δεσμευτεί, και που προβλέπει πως η εν λόγω Επιτροπή συνιστά ένα συλλογικό όργανο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά με συνευθύνη λειτουργίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ο οποίος αναλαμβάνει τη φιλοξενία, το συντονισμό και τη στήριξή της σε ανθρώπινους πόρους
• δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι – η μη αποστολή δήθεν ενημέρωσης από την Περιφέρεια, που την αμφισβητήσαμε ως επιχείρημα – όταν από το μεσημέρι προσωπικά είχαμε αποστείλει σε όλα τα μέλη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ διαχρονικά όλο το πακέτο των αποφάσεων της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής για το θέμα.

Και βέβαια σήμερα εμείς νοιώθουμε δικαιωμένοι, και ο Δήμαρχος εκτεθειμένος ότι παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο όταν :
-λάβαμε στα χέρια μας έγγραφο της Περιφέρειας από 19 Ιουνίου (το οποίο δίδουμε στη δημοσιότητα) που τον καλούσε να ορίσει τον εκπρόσωπό του στην Επιτροπή,
-μάθαμε μάλιστα ότι έγιναν και οχλήσεις ενδιάμεσα να μεριμνήσει για το ορισμό των τοπικών εκπροσώπων από τους φορείς , και
-από φορείς του Μυλακίου (που συμμετείχαν στη σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου) ότι έχει από καιρό υπάρξει άκαρπο λόγω φόρτου εργασίας αίτημα συνάντησης τους μαζί του.

Τελικά, αφού συζητήθηκε, λήφθηκε πλειοψηφική απόφαση υπέρ της πρότασής μας, καθώς τεκμηριωμένα πείσαμε την πλειοψηφία των συμβούλων ότι :
---Δεδομένης της κλιματικής αλλαγής κρίνεται απαραίτητο σε μια περιοχή, όπως αυτή του Αλιβερίου, που είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα επιβεβαρυμένη περιβαλλοντικά από τη βιομηχανική δραστηριότητα και κυρίως από την τσιμεντοβιομηχανία και ακόμη ειδικότερα από την καύση RDF η ευαισθησία μας πρέπει να είναι διαρκής, ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα που εκφράζεται έντονη η διαμαρτυρία των κατοίκων του Μυλακίου ότι ιδιαίτερα στη παρούσα φάση εκφράζονται οσμές έντονες που συνηγορούν στο γεγονός ότι έχουμε μια διαφοροποίηση όσον αφορά τις συνθήκες καύσης και τη χρησιμοποιούμενη πρώτη ύλη. ---Περνάμε στο τελευταίο τρίμηνο εφαρμογής του Περιφερειακού Προϋπολογισμού και δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για σύναψη της προγραμματικής σύμβασης στα πλαίσια του Παρατηρητήριου Περιβάλλοντος, για τη διενέργεια ανεξάρτητων μετρήσεων όσον αφορά την καύση του RDF.
---Έχει περάσει ένας χρόνος από την συνεδρίαση στην Κύμη του Περιφερειακού όπου υπήρξε η απόφαση , με συναίνεση του Δήμου , για την σύσταση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τη λειτουργία των βιομηχανιών στην περιοχή Αλιβερίου και ειδικότερα για την καύση του RDF, και 4 μήνες από τότε που το Περιφερειακό Συμβούλιο συνέταξε τον κανονισμό Εσωτερικής της Λειτουργίας , ως την τελευταία από μεριάς του υποχρέωση, και ο Δήμος, πιθανά και δικαιολογημένα λόγω των εκλογών δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καμία ενέργεια.
---Βρισκόμαστε μπροστά σε Ανανέωση των Περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του εργοστάσιου της ΑΓΕΤ, και δεν έχουμε ουσιαστικά οιαδήποτε αποτίμηση εφαρμογής των προηγούμενων, παρά μόνον ό,τι η ίδια η εταιρεία θα μας ανακοινώσει.
Έτσι σήμερα, η Δημοτική αρχή υποχρεούται να προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:
1. Διάβημα στη Περιφέρεια για την υλοποίηση της απόφασης της διενέργειας ανεξάρτητων μετρήσεων ( διοξινών και φουρανίων) μέσω της άμεσης υπογραφής της σύμβασης με αντίστοιχο επιστημονικό φορέα.
2. Να εγγραφεί και στον Περιφερειακό προϋπολογισμό του 2020 αντίστοιχη δαπάνη για τη διαχρονική εφαρμογή του συστήματος ανεξάρτητων μετρήσεων στα πλαίσια του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος.
3. Να υλοποιήσει άμεσα ο Δήμος τις δεσμεύσεις του (παραχώρηση χώρου, διάθεση υπαλλήλου και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή) για την φιλοξενία της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου και να ορίσει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον υπεύθυνο που θα παρακολουθεί την εξέλιξη της δράσης του, τους εκπροσώπους του στην Επιτροπή και ποιον θα υποδείξει να συμμετάσχει στη Συντονιστική Επιτροπή.
4. Να καλεστούν και να συγκροτηθεί άμεσα το συλλογικό όργανό της, αφού οι φορείς ορίσουν εκπροσώπους τους, διαδικασία που οφείλει ο Δήμος να παρακολουθεί στενά.
5. Να ζητήσει ο Δήμος από την Περιφέρεια πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για κάθε φάση της διαδικασίας ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ.

Η σύσταση και λειτουργία της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου μπορεί να γίνει ένα εργαλείο ισχυρό και χρήσιμο στα χέρια της Τοπικής Κοινωνίας και των κινημάτων της ώστε η βιομηχανική δραστηριότητα ναι μεν να παρέχει θέσεις εργασίας και να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων και όλων των έμβιων εν γένει όντων.
Η χωρίς κανένα έλεγχο και σεβασμό στην περιβαλλοντική νομοθεσία παραγωγή ρύπων συνιστά εξ’ αρμοδιότητας τεράστια ευθύνη όλων μας, ιδιαίτερα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.
Μόνο ως «παράσιτα» μπορεί να ακούγονται σχόλια εκλεγμένων Συμβούλων, που μάλιστα είχαν αναλάβει ευθύνες πρωταγωνιστικές στον αγώνα ενάντια στο RDF και στην ουσία τον υπονόμευσαν , εκφυλίζοντάς τον στο κρέμασμα ενός πανώ, και οι φωνές από γνωστά «παπαγαλάκια» ότι θα κλείσει το εργοστάσιο και θα χαθούν θέσεις εργασίας.
Αλγεινή εντύπωση, προκάλεσε η στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δύναμης που μέχρι σήμερα συμμετείχε στον μαζικό συλλογικό αγώνα, να αντιταχθεί στις προτάσεις μας, στο όνομα τάχα της ιδεολογικής τους διαφοροποίησης για τα κίνητρά μας.
Οι μάσκες έπεσαν! Οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και διάφοροι κάνουν τάχα πολιτική !
Η διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων του Δήμου μας μέσα από τον κοινωνικό έλεγχο ανεξάρτητου φορέα για την εφαρμογή ή μη της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από τις βιομηχανίες είναι πάνω από παρατάξεις, κόμματα, μικροπολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα που ενδεχομένως υπηρετούν! Στο χέρι μας είναι, και στο συσχετισμό δύναμης που κάθε φορά δημιουργείται, αν οι αγώνες μας θα έχουν αποτελέσματα.

τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί η 8η Συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 6-8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης :

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Θέμα   1ο

Συζήτηση για το προσφυγικό και λήψη απόφασης για τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα εισηγείται προτάσεις για πρωτοβουλίες και ενέργειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για το εν λόγω θέμα.

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Θέμα 2ο  

''Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 124/21-6-2019 (ΑΔΑ : Ψ9Ρ67ΛΗΙΘΨ) απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με θέμα “Έγκριση δέκα (10) θέσεων πρακτικής άσκησης των μαθητών του ΕΠΑ. Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ και πέντε (5)     θέσεων πρακτικής άσκησης για μαθητές του ΕΠΑ. Λ. - Μεταλυκειακό έτος - τάξη Μαθητείας για την Π. Ε.

Φθιώτιδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας''

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης

Θέμα   3ο

Έγκριση πρόσληψης ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της ΠΕ Βοιωτίας.

για

αντιμετώπιση

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά

Θέμα   4ο

Έγκριση πρόσληψης ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της ΠΕ Εύβοιας.

για

αντιμετώπιση

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοιας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ – ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ -ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

Θέμα   5ο

''Εκλογή εκπροσώπων περιφερειών στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ. Π.Ε.) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π. Δ. 74/2011 (Φ.Ε.Κ.

181/τ.   Α΄/22-8-2011)

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός .

Θέμα   6ο

Ορισμός εκπροσώπου της "Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας", στο Δ.Σ της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διαχείριση και Διοίκηση Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

Θέμα   7ο

Ορισμός εκπροσώπων Περιφερειακού Συμβουλίου σε επιτροπές

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κων/νος Μπακομήτρος

Θέμα   8ο

Ορισμός μελών του Δ.Σ. της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία

«ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» και συντομογραφικά «Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.»”.

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

Θέμα   9ο

Ορισμός Εκπροσώπου Περιφερειακού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΕΠΨΥ – ΠΕ Φθιώτιδας

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κων/νος Μπακομήτρος

Θέμα 10ο  

Ορισμός Εκπροσώπου μας με τον αναπληρωτή του για την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος (ΕΔΠ) του τοπικού προγράμματος με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο του μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020 και της προτεραιότητας 4 του   ΕΠ.ΑΛ.Θ 2014-2020 «CLLD/LEADER ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ»  

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας   κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης

Θέμα 11ο  

Ορισμός Εκπροσώπου μας με τον αναπληρωτή του για την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχείρισης του προγράμματος (ΕΔΠ) του τοπικού προγράμματος με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο του μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020 και της προτεραιότητας 4 ΤΟΥ ΕΠ.ΑΛ.Θ 2014-2020 «CLLD/LEADER ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ».

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας   κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Θέμα   12ο

Έγκριση κανονισμού λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος κ. Δημήτριος Βουρδάνος

Θέμα   13ο

Έγκριση κανονισμού λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κων/νος Μπακομήτρος

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Θέμα   14ο

Έγκριση πρότασης ωρίμανσης έργων για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

Θέμα   15ο

Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Ευρυτανίας έτους 2019 (τροπ. 04)

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

Θέμα   16ο

Έγκριση 6ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2019 που αφορά στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ

(Περιφερειακοί ΚΑΠ- ΤΡΟΠ. 06)

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

Θέμα   17ο

Ανάκληση της αρ. 350/2018 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου, λόγω αλλαγής κυρίου του έργου και εκ νέου έγκριση σύναψης και αποδοχή των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογών Α.Π.Ε. στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου» και   εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της.

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

Θέμα   18ο

Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

(ΤΕΙ) Στερεάς Ελλάδας της υπηρεσίας με τίτλο : «Δράσεις ανάπτυξης της Mελισσοκομίας του Νομού Ευρυτανίας και ταυτοποίησης του παραγόμενου μελιού» Δράση ΙΙ : καταγραφή, μελέτη και παρακολούθηση της βλάστησης-χλωρίδας και των κλιματικών και βιοκλιματικών δεδομένων, συγκέντρωση και επεξεργασία δειγμάτων», ως προς το συμβαλλόμενο μέλος

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

Θέμα   19ο

α) Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του «Ινστιτούτο Prolepsis» για το έργο: «Εφαρμογή του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-“ΔΙΑΤΡΟΦΗ”   σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχολικό έτος 2019 - 2020». β) Ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κων/νος Μπακομήτρος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Θέμα   20ο

Έγκριση Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών ετών 2020 - 2022

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κων/νος Μπακομήτρος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Θέμα   21ο

Άνοιγμα λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης στη Τράπεζα της Ελλάδος

Εισηγητής

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός

Θέμα   22ο

6η Τροποποίηση προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εισηγητής

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Χ. Σπανός

 

Παρέμβαση του Κώστα Κέκη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου για την καύση του RDF:

«Μας προξενεί εντύπωση ότι η παράταξη «Δήμος για όλους» φέρνει για συζήτηση έκτακτα, ως προ ημερήσιας διάταξης, ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο όμως δυστυχώς δεν είναι καινούριο! Αφορά το λαό της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου και τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και γι αυτό θεωρούμε πως θα έπρεπε έγκαιρα να τεθεί για να είναι και αυτοί ενήμεροι.

Υπενθυμίζουμε ότι εμείς από την πρώτη στιγμή, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, στη βουλή, την Περιφέρεια και το Δήμο, έχουμε αναδείξει το θέμα της καύσης του καρκινογόνου RDF, όπως και των ΠΕΤ-ΚΟΚ και λυματολάσπης, από την ΑΓΕΤ – Lafarge. Είμαστε μπροστά στη οργάνωση της πάλης των κατοίκων και των εργαζομένων ώστε να δικαιωθεί το δίκαιο αίτημα για να μπει τέρμα στην καύση RDF, ΠΕΤ-ΚΟΚ και λυματολάσπης.

Όψιμα, εδώ και δύο περίπου χρόνια, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ στον προηγούμενη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου προώθησαν και ψήφισαν μαζί με την Περιφερειακή αρχή της ΝΔ και τις άλλες παρατάξεις, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, τη συγκρότηση της λεγόμενης «Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τη λειτουργία των βιομηχανιών του Αλιβερίου και την καύση του RDF». Με αυτόν τον τρόπο ρίχνουν στον καιάδα το πάγιο αίτημα των κατοίκων του Αλιβερίου ενάντια στην καύση RDF λέγοντας ναι στην καύση υπό όρους! Μάλιστα, μέσα από αυτή τη διαδικασία, τον δήθεν «Κοινωνικό Έλεγχο», γίνεται προσπάθεια να γίνουν συνένοχοι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής καθώς καλούνται να «συνετίσουν» το μονοπώλιο της Lafarge για να καίει το σκουπιδαριό με οικολογικό και υγιεινό τρόπο!

Τώρα, με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής, η παράταξη της κ. Θαλασσινού συμπλέει με τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν την άδεια για την καύση του RDF και των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν, των κ. Μπουραντά, παλιότερα ως Νομάρχη και τώρα ως Δήμαρχου, και του κ. Θωμά επίσης ως Δήμαρχου. Ίσως διάβασαν στην ιστοσελίδα της ΑΓΕΤ πως η καύση RDF είναι οικολογική και επιδιώκουν να εγκαινιάσουν μαζί με τον Πρωθυπουργό, τώρα που έχει πάρει φόρα, την «πράσινη ΑΓΕΤ».

Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των κατοίκων υποστηρίζοντας το πάγιο αίτημα για σταμάτημα εδώ και τώρα της καύσης του καρκινογόνου RDF! Δε μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα να καταδικάσουμε τα παιδιά μας να αναπνέουν καρκίνο! Για αυτό θα καταψηφίσουμε όπως άλλωστε με συνέπεια έκαναν οι εκλεγμένοι μας και στην Περιφέρεια Στερεάς το προηγούμενο διάστημα».

Το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την αιτιολογία πως τέθηκε αιφνιδιαστικά και έτσι δεν πάρθηκε κάποια απόφαση. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύονται πως θα ενημερώσουν το λαό της ευρύτερης περιοχής και θα παλέψουν ώστε να σταματήσει η καύση του RDF.

Στις 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Βουλή πολύωρη σύσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών για τις χρηματοδοτήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος. Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ως μέλος της Επιτροπής, έθεσε ,μεταξύ άλλων, το ζήτημα της παράκαμψης Χαλκίδας, ενός ώριμου έργου που πληροί τις προϋποθέσεις ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το έργο αυτό:

Α) Αποτελεί συνέχεια του έργου Χαλκίδας-Σχηματαρίου και συνδετήριο άξονα του ΠΑΘΕ

Β) Συνδέεται με την οδική ασφάλεια, καθώς η διοχέτευση της κίνησης από τον ΠΑΘΕ στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Χαλκίδας εγκυμονεί κινδύνους και αποτελεί αιτία ατυχημάτων.

Γ) Εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά δήμο της Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλο τον νομό.

Ο κ. Σκάλκος, απαντώντας, συμφώνησε για την αναγκαιότητα του έργου και διαβεβαίωσε τον βουλευτή , ότι ανάμεσα στις κυβερνητικές προτεραιότητες για τα μεγάλα έργα υποδομών βρίσκεται και η παράκαμψη Χαλκίδας.

Ανατροπές και πέναλτι φαίνεται πως είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ερέτρια το βράδυ της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου. Στην ψηφοφορία για τον εκπρόσωπο του δήμου στο ΦΟΣΔΑ που είθισται μέχρι τώρα να εκπροσωπεί ο εκάστοτε δήμαρχος, στην Ερέτρια δεν στήριξαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι την υποψηφιότητα του κ. Δημητρόπουλου.

Υποψηφιότητα είχε θέσει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής, ο οποίος όπως όλα έδειξαν μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η ελάσσων αντιπολίτευση τον στήριξε αφήνοντας εκτός το δήμαρχο. Αναπληρωτής του κ. Γουρνή ψηφίστηκε ο Αντιδήμαρχος Κυρίκος Μπασινάς.    

Θέματα που αφορούν στην ενίσχυση και ανάπτυξη του δυναμικού κλάδου της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, ο οποίος έχει αξιόλογη παρουσία και στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, συζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Ο βουλευτής ζήτησε τη λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος για να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή του πορεία σ’ ένα περιβάλλον, όπου ο ανταγωνισμός από τρίτες χώρες γίνεται όλο και πιο έντονος.

Μεταξύ άλλων τονίσθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού του   θεσμικού   πλαισίου   λειτουργίας   του κλάδου και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι περισσότερες από τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις που   προβλέπονταν   στο   «Πολυετές Εθνικό   Στρατηγικό   Σχέδιο   για   την   ανάπτυξη     των     υδατοκαλλιεργειών     στην Ελλάδα, 2014-2020»όπως και ο χωροταξικός σχεδιασμός του κλάδου. Επίσης, αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες για την ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας, που έχουν σχέση με την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την καθιέρωση ισότιμων όρων ανταγωνισμού, την οργάνωση παραγωγών, την έρευνα και την καινοτομία. Παράλληλα, τέθηκε και το θέμα της ίδρυσης νέων μονάδων δεδομένου ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις Προς την κατεύθυνση αυτή η Υφυπουργός διαβεβαίωσε, ότι προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, ενώ θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες αξιολόγησης των αιτήσεων για την ίδρυση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας (ΠΟΑΥ).

Εγώ απόψε κατάλαβα ότι ο μήνας του μέλιτος περατώθηκε και πολύ κράτησε…» δήλωσε με την λήξη της συνεδρίασης του 2ου Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ανδρουλάκης. Και όπως έδειξαν τα πράγματα είχε δίκιο αφού η συγκεκριμένη συνεδρίαση περιείχε διχοστασία απόψεων στα θέματα.

Και βέβαια, δύσκολα κάποιοι θα συναινούν για να περνάνε θέματα χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους νωρίτερα. Μία γεύση την πήραν και βλέπουμε στις επόμενες συνεδριάσεις. Πάντως το αυστηρό ύφος του Προέδρου μπορεί να αποπνέει σεβασμό από τους παριστάμενους αλλά υπήρξαν και κάποιοι που αντέδρασαν από τον τρόπο που ο ίδιος καθορίζει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Υπεγράφη την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου για την υλοποίηση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ».  


Το έργο έλαβε σχετική έγκριση με την υπ’ αρ.1901/2018 (ΑΔΑ:ΩΖΥΟ465ΧΙ8-Α0Ο) Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 1.118.766,07 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση, φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φορέας υλοποίησης ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, προκειμένου να εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, το οποίο είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2014. Στο ίδιο κτίριο συστεγαζόταν και το 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης.

Για την υλοποίηση του έργου έχει εκδοθεί η υπ’ αρ. 72 άδεια δόμησης από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και η υπ’ αρ. 15320/63 απόφαση απαλλαγής από περιβαλλοντικούς όρους του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ευβοίας. Οι εργασίες θα γίνουν υπό την παρακολούθηση της ΕΦΑ Εύβοιας, καθώς το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Σήμερα το έργο βαίνει προς δημοπράτηση.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά:

«Η εικόνα του κατεστραμμένου κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, μετά την πυρκαγιά του 2014, μας πλήγωνε όλους, γι` αυτό και η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την αποκατάστασή του,  μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Διασώζουμε την κληρονομιά μας, αλλά πρωτίστως παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα πλήρως ανακαινισμένο σχολικό συγκρότημα. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα δούμε το ιστορικό αυτό σχολείο να ζωντανεύει και πάλι από τα παιδιά μας».

Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος επισημαίνει τα παρακάτω σχετικά με τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου:


«Έγινε η Σύσκεψη για τα συνοδά έργα στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Περιφέρεια και Δήμος αναμφίβολα έχουν θετική συμβολή και διάθεση. Πρόσφατα υπήρχε και δήλωση πολιτικών του νομού ότι η νέα Υπουργός Πολιτισμού έλυσε το θέμα. Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι συμβαίνει αλλά σύντομα θα φανεί. Εκεί είμαι μάλλον αισιόδοξος.
Από Υπουργείο Υγείας όμως δεν ακούω κάτι..
Το νέο Νοσοκομείο ΔΕΝ λειτουργεί με το υπάρχον προσωπικό.
Εδώ το υπάρχον Νοσοκομείο απειλείται με παραλυσία…

Πολύ δε περισσότερο το νέο.. Νέο Νοσοκομείο ΔΕΝ υφίσταται χωρίς 100 νέες προκηρύξεις ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών.
Δίνω ένα παράδειγμα «Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που τόσο έχουμε ανάγκη απαιτεί 12 τουλάχιστον νοσηλευτές εξειδικευμένους για 3 βάρδιες , τουλάχιστον 5 ιατρούς εντατικολόγους για να βγαίνουν και οι εφημερίες που είναι ιδιαίτερα σκληρές στις ΜΕΘ και 3 άτομα ακόμα επικουρικά καθαρίστρια τραυματιοφορέας γραμματεύς, κλπ.


Άρα μόνο για ΜΕΘ απαιτούνται 20 άτομα τουλάχιστον...Η σιωπή Κικιλια είναι εκκωφαντική μετά την επίσκεψη του στην Χαλκίδα.
Όπως ήταν και στον θάνατο της καθηγήτριας από διαχωριστικό ανεύρυσμα με κλειστή την καρδιοχειρουργική μονάδα στο νοσοκομείο του Ρίο.

Το ότι μπήκε λουκέτο επι ΣΥΡΙΖΑ κανέναν δεν συγκινεί.
Όφειλε ΑΜΕΣΑ να υποχρεώσει σε μετακίνηση την αντίστοιχη ομάδα ιατρών που πήγαν από το νοσοκομείο του Ρίο στο Αττικό.

Αυτό είναι πολιτική . Όλα τ αλλά είναι να χούμε να λέμε..

Όλοι απαιτούν να ξεκινήσει γρήγορα το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Απαιτείται άμεση δέσμευση για 100 προσλήψεις από τις 2450 που διαφημίζονται για ολη την Ελλάδα. Πριν είναι αργά και γίνει το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ένα άδειο κτίριο όπως το νοσοκομείο Θήβας».

Σελίδα 1 από 123

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr