bannernew5

Τελευταία Νέα

Από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ είναι ο Καθηγητής –Ιατρός Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σπύρος Πνευματικός. Βαθύς γνώστης των προβλημάτων του Νομού, από τη θέση του πασχίζει εδώ και χρόνια για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων της Εύβοιας. Παρόλο τις άριστες σχέσεις με το Μαξίμου πάντα λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Αναγνωρίζοντας τα λάθη που έχουν γίνει και επισημαίνοντας τα σε εκείνους που πρέπει.

Παραμένει αγωνιστής για την Εύβοια και κερδίζει όλο και περισσότερο στα μάτια του κόσμου, καθώς εκτός των ιατρικών ή άλλων θεμάτων, στηρίζει εμπράκτως αιτήματα συλλόγων και φορέων. Με το δυνατό team που έχει στο γραφείο του, είναι σίγουρο πως διεκδικεί σίγουρα την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν εκείνες γίνουν. Τα ευχαριστήρια που φτάνουν καθημερινά στο γραφείο αντικατοπτρίζουν και το μέγεθος της ανταπόκρισης που έχει στον κόσμο της Εύβοιας. Και συνεχίζει δυναμικά! (ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ)

pnevmatikos2

«Η ομόφωνη εκλογή του αποτελεί μια συμβολική επιβράβευση της μέχρι σήμερα δημοκρατικής και παραγωγικής λειτουργίας του κορυφαίου συλλογικού μας οργάνου, αλλά και εχέγγυο για την έτι περαιτέρω αναβάθμισή του.

Εξάλλου, ο πολιτικός πολιτισμός στις συνεδριάσεις μας είναι μια κατάκτηση πρώτιστα του Προεδρείου, αλλά και συνακόλουθα όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην υπηρεσία του τόπου μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου Προέδρου. Νέος Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εκλέχτηκε ο πρώην Δήμαρχος Θηβαίων, Αντιστράτηγος ε.α των Ενόπλων Δυνάμεων, Σπύρος Νικολάου.

Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Σανίδα, η αντίδραση του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων όλων των παρατάξεων, όταν εκείνος μετά το πέρας της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κάρυστο, στις 28 Ιουνίου, υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, να αναλάβει καθήκοντα Περιφερειάρχη Φθιώτιδας. «Εμείς εσένα θέλουμε» έλεγαν οι σύμβουλοι. Κάτι που συγκίνησε τον Πρόεδρο ο οποίος αντελήφθη ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν Πρόεδρος όλων, ως όφειλε και βέβαια συνεχίζει να χρίζει της ίδιας εκτίμησης των συναδέλφων του. Και βέβαια η ικανοποίηση στο πρόσωπο του εμφανέστατη!

Στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών( αριθ. αποφ. 210/2014), συνεδριάζει την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 18:30, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

 1. 1.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη τροποποίησης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2022.

 1. 2.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την Μελέτη « Τμηματική Οριοθέτηση υδατορέματος στους Ζάρακες ( Μαχαλάς) του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου.

 1. 3.Συζήτηση σχετικά με τα θέματα Ύδρευσής του Δήμου ( σχετ. το υπ. αρ. 6147/24-6-2022).

 1. 4.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία « Ιόλαος» του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

 1. 5.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη Επιχορήγησης Φιλοζωικού Σωματείου του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου>>.

 1. 6.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη σύνδεσης προσωρινών παροχών παζαριού « Αγ. Μαρίνας» Αλιβερίου με δίκτυο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.

 1. 7.Λήψη απόφασης περί αναγνώριση χρέους και σύναψη σύμβασης για εργασίες απολύμανσης   για την αντιμετώπισης της πανδημίας λόγω του covid-19

 1. 8.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη της υπ’αριθμ. 7/2022 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: « Παραχώρηση αιθουσών Σχολείων, προαύλιων χώρων για τις ανάγκες συνδέσμων, συλλόγων, φορέων του Δήμου μας για : “ Πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις – δρώμενα, προγράμματα εκπαίδευσης, Εξετάσεων, εκμάθησης, χρήσεις κοινής ωφέλειας”».

 1. 9.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη κυκλοφοριακής σύνδεσης <<Νέα Διώροφη κατοικία με υπόγειο και πισίνα>> , στη θέση Μισόκαμπος εκτός σχεδίου πόλεως Κύμης, της Κοινότητας Κύμης , της Δ.Ε. Κύμης , του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου ιδιοκτησίας DAFERHALLAWA.

 1. 10.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη κυκλοφοριακής σύνδεσης για   <<Διώροφο κτίριο ανεξάρτητων κατοικιών με υπόγειο>> , στη θέση Τσιγκάρι , εκτός σχεδίου πόλεως Κύμης της Κοινότητας Κύμης της Δ.Ε Κύμης ,του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου ιδιοκτησίας Αικατερίνης Μαρινάγη.

 1. 11. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη κυκλοφοριακής σύνδεσης <<Νέο Βιομηχανικό κτίριο με πατάρια (μεταλλικό) μεταποίηση-τυποποίηση και πώληση μελιού και προϊόντων αυτού>>, στη θέση Αγία Σοφία επί της εθνικής οδού Χαλκίδας Λεπούρων αρ’44, εκτός σχεδίου πόλεως Αλιβερίου της κοινότητας Αλιβερίου, της Δ.Ε.Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου ιδιοκτησίας: Βασίλειου-Χρήστου Ρήγα.

 1. 12.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη κυκλοφοριακής σύνδεσης   «Αναθ.281/2002 Ο.Α. για ολοκλήρωση εργασιών ισογείου χώρου πολλαπλών χρήσεων – γυμναστηρίου, όπως ρυθμίστηκε με την υπ’ αρ’ 12782588 Δήλωση Υπαγωγής στον Ν. 4495/2017»,   στη θέση Παλιαμπελο εκτός των ορίων του οικισμού και εκτός ζώνης 800,00 μ του ομώνυμου οικισμού της κοινότητας Λεπούρων, της Δ.Ε. Δυστίων,   του Δήμου Κύμης-Αλιβερίουτης μισθώτριας : Ελένης Δημολιάνη.

 1. 13.Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων στην Κοινότητα Κύμης για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων .

 1. 14.Λήψη απόφασης περί παραχώρησης ή μη κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Παπαθανασίου , στο Αλιβέρι της Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου στον κ. Μπενάκη Νικόλαο .

 1. 15.Λήψη απόφασης περί χορήγησης ή μη βεβαίωσης γηπέδου εντός ζώνης των 800,00 μ.   σε οικισμούς χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο οικισμού, στον οικισμό Καλημεριάνων , της Δ.Ε. Κύμης ,του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου ιδιοκτησίας : Αικατερίνη Μάστορη.

 1. 16.Λήψη απόφασης περί χορήγησης ή μη βεβαίωσης γηπέδου εντός ζώνης των 800,00 μ.   σε οικισμούς χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο οικισμού, στον οικισμό Καλημεριάνων , της Δ.Ε. Κύμης ,του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου ιδιοκτησίας : Μαριγούλας Ε. Μπάνου.

 1. 17.Λήψη απόφασης περί επικαιροποίησης χορήγησης άδειας εκσκαφής τάφρου σε δημοτικό δρόμο για την κατασκευή στραγγιστηρίου ομβρίων υδάτων προστασίας ιδιοκτησίας της κ. Αλεξανδρή Μαρία.

 1. 18.Λήψη απόφασης περί παραχώρησης ή μη Άλσους Κοινότητας Μονοδρίου, για την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης .

 1. 19.Λήψη απόφασης περί παραχώρησης ή μη πλατείας οικισμού Κοιλίου, Κοινότητας Μονοδρίου, για την πραγματοποίηση ετήσιας εκδήλωσης στις 23,24-07-22.
  1. 20.Λήψη απόφασης περί αποδοχή ή μη της ένταξης του Δήμου μας στην «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων» της ΚΕΔΕ.

 1. 21.Λήψη απόφασης περί σύναψη σύμβασης υπηρεσιών πληρωμών (διατραπεζικών εισπράξεων) με την ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» και παροχή εξουσιοδοτήσεων.

Άξιος οικοδεσπότης…

Στην Κάρυστο συνεδρίασε πριν λίγες μέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Άξιος οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και τους στενούς του συνεργάτες είχαν φροντίσει να είναι όλα στην εντέλεια. Μία συνεδρίαση που κατατέθηκαν οι θέσεις και οι Προβληματισμοί των Καρυστινών και που ο ίδιος ο δήμαρχος ανέλαβε σε συνεργασία με την Περιφέρεια θέματα που άπτονται επίλυσης από την Κεντρική Εξουσία να δρομολογηθούν ανάλογα και να πιέσουν.

Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Σανίδα, φρόντισαν να πάρουν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Όπως και έγινε. Άξιος οικοδεσπότης έλεγαν όλοι όσοι «γεύτηκαν» τη φιλοξενία του Δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου. Περιφερειακοί Σύμβουλοι που έφτασαν στην Κάρυστο από όλα τα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και που φρόντισαν να τη βάλουν στους αγαπημένους προορισμούς τους…

Από τους σίγουρους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο των επερχόμενων εθνικών εκλογών, στην Εύβοια, όποτε και αν αυτές γίνουν, είναι ο νυν Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο οποίος στο πλευρό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, περιοδεύουν σήμερα μαζί με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην πολύπαθη Β. Εύβοια, συζητώντας με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, συλλόγους και φορείς τα προβλήματα της περιοχής. Η υποψηφιότητα του κ. Θεοδώρου θεωρείται μία από τις πιο δυνατές για να βγάλει έδρα το ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια. Με τον κ. Θεοδώρου να βάζει τα δυνατά του!

Δεν θα μπορέσει να αντισταθεί…

Tην πρόταση Ανδρουλάκη για να είναι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, δε θα μπορέσει να αρνηθεί η γνωστή και πολύ αγαπητή γυναικολόγος του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Κατερίνα Καζάνη, το όνομα της οποίας έχει πέσει από την αρχή στο τραπέζι, χωρίς η ίδια να εκδηλώνει ενδιαφέρον, άλλωστε δεν έκανε καν αίτηση υποψηφιότητας στο κόμμα, γνωρίζοντας προφανώς ότι το όνομα της είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια.

Και σίγουρα η συμμετοχή της σε αυτό, δε θα μετρήσει σε αυτές τις υποψηφιότητες που μπαίνουν σε ένα ψηφοδέλτιο για να καλύψουν την ποσόστωση των γυναικών αλλά σε εκείνα που ενδεχομένως να αποτελέσουν «βραχνά» για τους άλλους συνυποψηφίους της, αφού πρόκειται για μία γυναίκα που όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν… έχει όλο το πακέτο.

Και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει αυτά τα στελέχη που εκτός των άλλων, είναι και ιδιαίτερα αγαπητά στον κόσμο. Η Κατερίνα Καζάνη πάντως κερδίζει καθημερινά με την ταπεινότητα της και την εργατικότητα της. Όσο για το ήθος της…Εδώ τα λόγια είναι περιττά! Γι’ αυτό και θα αποτελέσει «το μήλον της Έριδος», για το ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες εκλογές, με το όνομα της να ανακοινώνεται από το κόμμα και εκείνη να μην μπορεί να αντισταθεί στην πρόσκληση Νίκου Ανδρουλάκη και στην πρόκληση των καιρών!

Το «παρών» έδωσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός στην ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στην πλατεία «Μάλλιου» στο Κόκκινο Σπίτι.

Ο βουλευτής μαζί με τα μέλη και τους φίλους του Λυκείου των Ελληνίδων είχε τη χαρά να παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον μία παράσταση αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση, την οποία τα μέλη του υπηρετούν με σεβασμό.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Πνευματικός έδωσε τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές τόσο για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, όσο και για την εξαιρετική δουλειά και τη συνεισφορά τους στην προστασία, διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, συνάντησε την Παρασκευή τον πρόεδρο ΕΣΠ Εύβοιας, Πολυδεύκη Ιωάννου, τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Διαμαντή Μαντή, και το μέλος του δ.σ. ΕΣΠ Εύβοιας και τομεάρχη επικοινωνίας, Ελένη Κουτρή.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν τα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς με κυριότερο αυτό που αφορά την κατάργηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για το οποίο έγινε εκτενής συζήτηση.

Η κ. Νικολάου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Ένωσης για το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι αποτελούν το «κλειδί» για την ασφάλεια της χώρας και την εθνική άμυνα, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τα αιτήματά τους.  

Την Εύβοια αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr να επισκεφθεί την επόμενη Παρασκευή 1η Ιουλίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Την Παρασκευή ξεκινά την περιοδεία του από την πολύπαθη Β. Εύβοια ενώ το Σάββατο θα περιοδεύσει στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Περισσότερα σε νέα ανάρτηση.

Σελίδα 1 από 161

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr