bannerlive

Τελευταία Νέα

Την παραίτηση του υπέβαλε γραπτώς σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς από τη θέση του δημοτικού συμβούλου καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει στο έγγραφο του η δημοτική αρχή Μπουραντά μετατρέπει την κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκό δικαστήριο εναντίον του. Ο κ. Θωμάς σε δηλώσεις στο eviakosmos.gr ανέφερε πως αντί το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζει για ουσιαστικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου, ασχολήθηκαν με το πώς θα «δικάσουν» τον ίδιο. Ο ίδιος κρίνει ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης εκεί τη δεδομένη στιγμή και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις επερχόμενες εκλογές κάνοντας διαδοχικές συναντήσεις με τους δημότες σε όλα τα χωριά του δήμου.

Το κείμενο παραίτησης του κ. Θωμά:

Δήμαρχε,

Σας υποβάλλω τις παραιτήσεις μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και από όλα τα όργανα του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων στα οποία συμμετέχω και παρακαλώ για την αποδοχή τους.

          Σε όλη τη μακρά πορεία μου ως αυτοδιοικητικός άντρας, είτε αυτή του Δημάρχου, είτε αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση υπηρέτησα το Δήμο και τους δημότες μας είχα ένα και μοναδικό γνώμονα: το συμφέρον των δημοτών, την αναβάθμιση, την πρόοδο και τo καλό του Δήμου. Θυσίασα τους τύπους προκειμένου για την ουσία, θυσίασα το προσωπικό και οικογενειακό μου συμφέρον προκειμένου για το κοινό καλό. Και πέτυχα την «καλήν απολογίαν».

          Πλην όμως, καθόλη την θητεία σας ως Δήμαρχος, μετατρέπετε την κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκό δικαστήριο εναντίον μου, φέρνοντας εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα την συζήτηση των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο. Έχετε πλέον δημιουργήσει την πεποίθηση ότι ο σκοπός της εκλογής σας δεν ήταν η επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, αλλά το να δικάσετε και να «εξαφανίσετε» τον Δημήτρη Θωμά, με κάθε τρόπο.

          Ενόψει αυτής της σκληρής πραγματικότητας, το καλύτερο που έχω να πράξω είναι να σας απαλλάξω από αυτήν την εμμονή, με την πεποίθηση ότι με την παραίτησή μου αυτή, ίσως δοθεί το έναυσμα στη Δημοτική Αρχή να σταματήσει ν' ασχολείται με εμένα προσωπικά και να δουλέψει, έστω και την ύστατη ώρα, για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.

          Σας διαβεβαιώνω προσωπικά και ταυτόχρονα καθησυχάζω τους δημότες μας ότι η οικειοθελής αυτή αποχώρησή μου είναι προσωρινή μέχρι ο λαός του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου να εκφραστεί αυθεντικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και να με ξανααναδείξει στο αξίωμα που ο ίδιος επιθυμεί.

Καλό υπόλοιπο θητείας κύριε Δήμαρχε και θα ξαναβρεθούμε στην προεκλογική πολιτική αρένα, εκεί που οι αυτοδιοικητικοί άντρες αναμετρώνται.

Κύμη 9 Αυγούστου 2018

Δημήτρης Γ. Θωμάς

Να δοθούν  απαντήσεις σχετικά με την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κωλυσιεργεί, ακολουθώντας την τακτική των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην  ερώτηση που κατέθεσε  επισημαίνει, πως παρά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, ότι το υπουργείο θα συμβάλλει στην έγκριση της οριστικής μελέτης αποκατάστασης το γρηγορότερο, μόλις υποβληθεί από το Δήμο, αυτό που -δυστυχώς- διαπιστώνεται στην πράξη είναι κωλυσιεργία και παρελκυστική συμπεριφορά.

Αναφέρει, επίσης, ότι: «Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να αναβάλει τη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου 2018 για την έγκριση της οριστικής μελέτης: «Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας καθώς και Ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς» με την αιτιολογία της διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να διαπιστώσει την αναγκαιότητα της πρότασης των μελετητών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς δεδομένης αυτής της εξέλιξης, η δημοπράτηση του έργου παραπέμπεται στις καλένδες.

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαριθμώντας τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή  τόσο για τη συντήρηση, στερέωση και προστασία του ετοιμόρροπου μνημείου -σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού- όσο και για την προστασία και ανάδειξη του συγκροτήματος της Δ.Α. ζητά να απαντήσει η Υπουργός,σε ποιές ενέργειες θα προβούν, προκειμένου να εγκριθεί άμεσα από το ΚΣΝΜ η οριστική μελέτη, έτσι ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας εντός του 2018;

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής Αττικής , Μάκης Βορίδης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ακολουθεί την τακτική των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα με ένα ακόμα ενδεικτικό παράδειγμα να αποτελεί και η περίπτωση της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Παρά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, ότι το υπουργείο θα συμβάλλει στην έγκριση της οριστικής μελέτης αποκατάστασης το γρηγορότερο, μόλις υποβληθεί από το Δήμο, αυτό που -δυστυχώς- διαπιστώνεται στην πράξη είναι κωλυσιεργία και παρελκυστική συμπεριφορά.

Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να αναβάλει τη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου 2018 για την έγκριση της οριστικής μελέτης: «Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας καθώς και Ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς» με την αιτιολογία της διενέργειας αυτοψίας, προκειμένου να διαπιστώσει την αναγκαιότητα της πρότασης των μελετητών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς δεδομένης αυτής της εξέλιξης, η δημοπράτηση του έργου παραπέμπεται στις καλένδες.

Ο εν λόγω χώρος είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του από 25ετίας με αποτέλεσμα ένα σημαντικό τμήμα του να καταρρεύσει, ενώ αποτελούσε για τη Χαλκίδα υγειονομική βόμβα και χώρο στέγασης αστέγων και παραβατικών στοιχείων.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το κτηριακό συγκρότημα της Δημοτικής Αγοράς, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης, στερέωσης και προστασίας του ετοιμόρροπου μνημείου χώρου σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα, για την προστασία και ανάδειξη του συγκροτήματος της Δ.Α.Χ, προκήρυξε Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων για την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία της, το Μάιο του 2016 και  αφού είχαν προηγηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύνταξη της προμελέτης, η οποία είχε εγκριθεί από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και το ΚΣΝΜ το Μάρτιο του 2016. Μετά από προσφυγές στις 18-12-2017 υπογράφηκε η σύμβαση με την Κοινοπραξία των μελετητών για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης κατασκευής του έργου. Τον Ιούνιο του 2018 οι οριστικές μελέτες που συντάχθηκαν με τις οδηγίες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, όπου ήταν απαραίτητο,  υποβλήθηκαν προς έγκριση και τον Ιούλιο του 2018 αναμενόταν η συνεδρίαση του ΚΣΝΜ για την έγκριση της οριστικής μελέτης, έχοντας ήδη λάβει ο Δήμος Χαλκιδέων προέγκριση για τη χορήγηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς.

Πλέον, μετά και την αναβολή της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων ο Δήμος δηλώνει, ότι η αποκλειστική ευθύνη για τυχόν κατάρρευση του κτηρίου ή πρόκλησης ατυχήματος βαρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα. Υπουργός:

Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να εγκριθεί άμεσα από το ΚΣΝΜ η οριστική μελέτη, έτσι ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας εντός του 2018;

Με αφορμή την εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, γιατρός ο ίδιος επισημαίνει σε δελτίο τύπου, ό,τι επικρατεί γενικά στη Χώρα «αλαλούμ» με τον οικογενειακό γιατρό. Σε ότι αφορά στην Εύβοια, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μένει ακάλυπτη γενικότερα, και ειδικότερα η Χαλκίδα.

«Οι μεγαλεπήβολες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για Οικογενειακό Γιατρό μετατράπηκαν σε εφιάλτη για την Ελληνική Οικογένεια», επισημαίνει ο Κώστας Μαρκόπουλος και συνεχίζει: «Η ανίκανη Κυβέρνηση, αφού πρώτα διέκοψε 1950 συμβάσεις οικογενειακών ιατρών, στη συνέχεια ανακοίνωσε 650 οικογενειακούς γιατρούς για όλη την Ελλάδα, από τις 2.800 θέσεις που είχε προκηρύξει...

Δηλαδή κάτι λιγότερο από το 25% και αυτό στα αστικά κέντρα. Στην ύπαιθρο μετονομάστηκαν σε οικογενειακούς γιατρούς, οι ανειδίκευτοι αγροτικοί! Αυτή ήταν η φούσκα της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αντί να δημιουργήσουν κίνητρα για να εξασφαλίσουν και άλλους γιατρούς, ξοδεύουν τα λίγα λεφτά του ΕΟΠΥΥ για να νοικιάσουν κτίρια και να διορίσουν κλητήρες και αργότερα και κηπουρούς υποθέτω για να στεγάσουν 2-4 γιατρούς (σύνολο 300 γιατροί ανά την Ελλάδα) στα ΤΟΜΥ.

Στην Εύβοια που ο αστικός πληθυσμός είναι περί τις 120.000 πολίτες αντί 55 θέσεων ιατρών παθολόγων –γενικών ιατρών και παιδιάτρων κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μόνο 10 εκ των οποίων 2 θα συνταξιοδοτηθούν σε 5 μήνες!

Έτσι από τους 200.000 κατοίκους στην Εύβοια, οι 80.000 θα ανήκουν στους αγροτικούς ιατρούς, οι 20.000 μόνο στους οικογενειακούς και όλοι οι υπόλοιποι 100.000 (οι μισοί δηλαδή) θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμα και την συνταγογράφηση, ή την επίσκεψη ή θα ψάχνουν να βρουν σε άλλη πόλη Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο και θα περιμένουν στην ουρά.

Το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι άλλη μία απάτη…»

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερέτριας το Σάββατο το πρωί λόγω μη απαρτίας. Για ακόμη μία φορά δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν από τη συνεδρίαση. Ανάμεσα τους και επικεφαλής παρατάξεων όπως ο Βασίλης Βελέντζας, ο Νίκος Γουρνής και η Ασημίνα Καραμπέτσου. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ περίμεναν να έρθει ο κ. Βίλλας για να έχουν απαρτία, ξαφνικά αποχώρησε ο Χρήστος Διονυσοπουλος…

Συνεδριάζει το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 10:30 το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας, στην Ερέτρια, με τα παρακάτω 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

  1. Περί Αποδοχής Απόφασης Ένταξης Πράξης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με τίτλο «Επισκευή –Συντήρηση Σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις στο Δήμο Ερέτριας» συνολικού προϋπολογισμού 64.100€.

 2. Περί έγκρισης της υπ. αριθμ. 17/2018 μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με τίτλο «Επισκευή –Συντήρηση Σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις στο Δήμο Ερέτριας»

3. Περί χορήγησης παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο: « Ασφαλτοστρώσεις δρόμων πυρόπληκτων Οικισμών του Δ.Ε. Αμαρυνθίων»

4. Περί χορήγησης παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο: «Αναπλάσεις Πυρόπληκτων οικισμών Δ.Ε. Αμαρυνθίων»

 5. Ανάκληση της υπ. αριθμ. 116/2018 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας με τίτλο «Περί έγκρισης της υπ. αρίθμ. 11/2018 Μελέτης ΤΥΔΕ με τίτλο «Αντικατάσταση δικτύου Ύδρευσης Ερέτριας (Υπόλοιπα Τμήματα Πόλης) – (Αναθεώρηση- Επικαιροποίηση της 7/2016 Μελέτης ΤΥΔΕ) και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του Έργου» και λήψη νέας.

  1. Περί λήψης απόφασης σχετικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην Κεντρική Πλατεία Αμαρύνθου στον Α.Ο. "ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ".

 6. Περί λήψης απόφασης σχετικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην Κεντρική Πλατεία Ερέτριας στην Κομματική Οργάνωση Ερέτριας – Αμαρύνθου του Κ.Κ.Ε.

7. Περί ορισμού εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου του Δήμου Ερέτριας και αναπληρωτή του, για τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Φο.Δ.Σ.Α.

 8. Περί λήψης απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου σε ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το άρθρο 245 του ν. 4555/2018(ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι)

 9.Περί λήψης απόφασης σχετικά με την υπαγωγή πρόσθετων οφειλών (Π.Ο.Ε.) που βεβαιώθηκαν σε βάρος του Δήμου Ερέτριας, στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου του Ν 4316/2014 (ΦΕΚ 270 Α΄/2014) Αίτημα για Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 5555/23-2-2016 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 612Β/ 8-3-2016) περί «Συμψηφισμού οφειλών Δήμου Ερέτριας προς το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 79 του Ν.4316/2014 (Α΄270)»

  1. Περί έγκρισης Β’ Τριμήνου2018 για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του οικ. Έτους 2018, του Δήμου Ερέτριας

  1. Περί λήψης απόφασης για έκδοση προσωποπαγών, βραχυχρόνιων αδειών για την εμποροπανήγυρη Δ.Κ Αμαρύνθου, για το έτος 2018 και εξουσιοδότηση στην Δήμαρχο για τη θεώρηση των αδειών.

  1. Περί λήψης απόφασης για έκδοση προσωποπαγών, βραχυχρόνιων αδειών για την εμποροπανήγυρη Δ.Κ Γυμνού, για το έτος 2018 και εξουσιοδότηση στην Δήμαρχο για τη θεώρηση των αδειών.

  1. Περί λήψης απόφασης σχετικά με την αναδάσωση έκτασης, που έχει παραδοθεί στη τέως Κοινότητα Γυμνού.

  1. Περί έγκρισης Ισολογισμού Αποτελεσμάτων Χρήσεως, Οικονομικών Καταστάσεων και Έκθεσης Ορκωτού Ελεγκτή έτους 2014 (1/1/2014-31/12/2014)» του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την Επωνυμία «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων».

  1. Περί καθορισμού τόπου διεξαγωγής επόμενης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε πριν από λίγο από το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου, η παράταξη Του Δημήτρη Θωμά. Αφορμή στάθηκε η πρόταση από πλευράς της συμπολίτευσης του κ. Μπότη ως αναπληρωματικού μέλους σε αντικατάσταση μελών της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ο κ. Ντόβολης αντέδρασε και έθεσε το ερώτημα στο συμβούλιο αν μπορεί η συμπολίτευση να προτείνει πρόσωπο της αντιπολίτευσης. Κι ενώ υπήρχε σχετικό κόλλημα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε όλη την καλή διάθεση για να το ξεκαθαρίσει προτείνοντας άλλο πρόσωπο.

Ο δήμαρχος είπε «ΟΧΙ» θα είναι ο κ. Μπότης και όποιος θέλει ας κάνει προσφυγή να το ακυρώσει. Μετά από αυτό ο κ. Θωμάς επεσήμανε ότι δεν τηρείται ο κανονισμός και αποχώρησε με τους συμβούλους του. Μάταια ο κ. Πιλάτης προσπαθούσε να τους μεταπείσει.

Πολλοί θα το θέλαν…Αλλά δεν…

Πολλοί θα ήθελαν κάποιοι να μην είναι υποψήφια ξανά στις επερχόμενες εκλογές για το δήμο της Ερέτριας, η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ. Η ίδια δηλώνει στο eviakosmos.gr ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον τόπο της και να διεκδικεί ακόμη περισσότερα υλοποιώντας έργο, μέσα από δυνατές συνεργασίες όπως έκανε όλα αυτά τα χρονιά. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε κανέναν γιατί μιλά το έργο της στο Δήμο Ερέτριας.

Κάτι που της αναγνωρίστηκε πολλές φορές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από τους επικεφαλής αλλά και συμβούλους της αντιπολίτευσης. Κάποιοι προσπάθησαν να τις βάλουν τρικλοποδιές πιστεύοντας ότι εύκολα μπορείς να σκάβεις το λάκκο του άλλου. Μόνο που έπεσαν οι ίδιοι μέσα…

Ετοιμάζεται πλέον με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται από νέους ανθρώπους στην πλειοψηφία, με όρεξη και γνώσεις για να μπορέσουν να παράξουν έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και φυσικά να ολοκληρώσουν και εκείνα που όπως είναι αναμενόμενο δρομολογήθηκαν αλλά δύσκολο να υλοποιηθούν μέσα σε λίγους μήνες…

Πολλοί θα το ‘θέλαν να μην είναι υποψήφια …Αλλά όπως όλα δείχνουν, δεν θα τους κάνει τη χάρη!

 Η Επίτροπος της Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου σε δήλωση της στις 27 Ιουλίου μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Χώρα μας, επισημαίνει πως η Ε.Ε βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού τούτες τις δύσκολες ώρες. Είμαστε σε διαρκή διάλογο με τις ελληνικές αρχές και, μέσω των υπηρεσιών της ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής, παρέχουμε την αναγκαία συνδρομή ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσβασης στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ)» δήλωσε η Επίτροπος και συνέχισε: « Επί του παρόντος, οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, βάσει της οποίας θα απευθύνουν την αίτηση για το ΤΑΕΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αμέσως μόλις πληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο εν λόγω ταμείο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταβληθεί μια προκαταβολή το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, αφότου πληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο ΤΑΕΕ, η Ελλάδα θα έχει επίσης τη δυνατότητα να επωφεληθεί από ποσοστό συγχρηματοδότησης 95 % για έργα ανασυγκρότησης χρηματοδοτούμενα στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής. Τέλος, και εξίσου σημαντικό, όπως έχω ήδη γράψει στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και στον Υπουργό κ. Χαρίτση, τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες μου, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να τροποποιήσουμε τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και να αναζωογονήσουμε την οικονομική δραστηριότητα στις πληττόμενες περιοχές.»

Όπως πρώτο είχε γράψει αμέσως μετά την παραίτηση Μπενάκη, το eviakosmos.gr , μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπενάκη από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, νέος Πρόεδρος είναι ο Γιάννης Πιλάτης.

Με την ψήφο των 15 από τους 18 δημοτικούς συμβούλους Κύμης-Αλιβερίου, εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Πιλάτης στην ψηφοφορία που έγινε απόψε στα Κριεζά. Την συναίνεση για τον μοναδικό υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπενάκη έδωσε δι επίσημων χειλέων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Πιλάτη.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις καθώς από τους 18 παριστάμενους συμβούλους (σε σύνολο 27) οι 15 ψήφισαν τον κ. Πιλάτη ενώ βρέθηκαν και τρία λευκά ψηφοδέλτια.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος στα Υπουργεία, του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Βαγγέλης Αμπελιώτης συνεχάρη το νέο Πρόεδρο και δήλωσε δημόσια ότι είναι ο επόμενος δήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου κάνοντας για ακόμη μία φορά την έκπληξη στους παριστάμενους.

Από τη συνεδρίαση εκλογής Προέδρου απουσίαζαν απο την συμπολίτευση, οι σύμβουλοι Κωστας Δημάς, Βαγγέλης Μπελιάς, Χουλιαράς και Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Πολλά τα ερωτηματικά όμως και για τα τρία λευκά…

Μήπως τελικά υπάρχει εμφανής ο διχασμός στην παράταξη Μπουραντά γεγονός που ενισχύει τη συσπειρωμένη παράταξη Θωμά, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοίκητικές εκλογές;

Αδιάφορος….

Αδιάφορος δηλώνει για τις επερχόμενες εκλογές ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Αργύρης. Αν τυχει και τον ρωτησει κάποιος αν θα είναι υποψήφιος ξανά εκείνος απαντά κατηγορηματικά "ΟΧΙ". Μάλλον περίμενε πιο εύκολα τα πράγματα στην Περιφέρεια και καθώς τελειώνει η θητεία του αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει αφήσει κάποια ουσιαστική πρόταση πίσω του πάνω στα θέματα υγείας.

Χαλάρωσε από τότε που ο Κώστας Μπακογιάννης τον «έβγαλε» από Αντιπεριφερειάρχη και δεν πολυασχολείται…Άλλωστε έστησε ήδη δύο μικροβιολογικά ιατρεία μέσα σ΄ αυτά τα 4 χρόνια και πληροφορίες αναφέρουν ότι «αθόρυβα» απλώνει τα πλοκάμια του και σε άλλες περιοχές της Νότιας Εύβοιας.

Τελικά τον κέρδισε η ιατρική και αφήνει πίσω την πολιτική; Ε μικρός είναι ακόμα έχει δρόμο μπροστά του…Βρίσκει χρόνο τώρα και πίνει και κανένα ποτάκι κάνοντας δημόσιες σχέσεις για το ιατρείο. Ακόμα και προσφορές κάνει κατά καιρούς σε μικροβιολογικές εξετάσεις. Πρωτοτυπεί ακόμα και σε αυτό ο γιατρός!

Και σε λίγα χρόνια θα επανέλθει δριμύτερος…

Σελίδα 1 από 92

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr