bannernew3

Τελευταία Νέα

Είναι μεγάλο στοίχημα για την Περιφερειακή αρχή του Φάνη Σπανού είναι η κατασκευή του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στο Διευρωπαϊκό Λιμάνι της Κύμης. Η τελευταία θεομηνία έφερε προ τετελεσμένων την Περιφέρεια που ετοιμάζεται να κάνει παρεμβάσεις έτσι ώστε σύντομα να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Καλείται όμως να δώσει οριστική λύση στη συνέχεια διεκδικώντας χρήματα για την υλοποίηση μιας μελέτης που είναι ώριμη και περιμένει εδώ και χρόνια να γίνουν παρεμβάσεις στο δρόμο «σάντουιτς» αφού από τη μία μεριά υπάρχει διάβρωση από τη θάλασσα και από την άλλη έχουμε αποκόλληση βράχων και μετακίνηση φερτών υλικών στο οδόστρωμα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πασαλείμματα!

Πριν από λίγες από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, όταν αποκολλήθηκαν κομμάτια βράχων και κάποια κομμάτια κατέληξαν σε διερχόμενο από το συγκεκριμένο δρόμο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί. Λίγες μέρες πριν, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης είχε μεταβεί με κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας στα σημεία που έχει υποστεί ζημιά ο δρόμος.

Ακολούθησε σύσκεψη παρουσία και του Δήμαρχου Κύμης –Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, του Αντιδημάρχου Νίκου Μπαράκου, της Προέδρου του Οξυλίθου Κλαίρης Κατσαρή και τοπικών συμβούλων και ο Δήμος ζήτησε και κηρύχτηκε και η Δ.Ε Κύμης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Για να λυθεί όμως οριστικά αυτό το θέμα με το συγκεκριμένο δρόμο θα πρέπει να υλοποιηθεί η μελέτη που ήδη έχει στα χέρια της η Περιφέρεια. Βασική προϋπόθεση όμως για να γίνει το έργο είναι να βρεθούν τα χρήματα (15.300.000€).

Για τις κινήσεις της Περιφέρειας σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ο οποίος διεκδικεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.

«Επειδή αυτό το επαρχιακό κομμάτι μεταξύ Στομίου και Πλατάνας ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και επειδή γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι πραγματικά προβληματικό, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας προχωρήσαμε και προ λίγων εβδομάδων ολοκληρώσαμε μια πολύ μεγάλη σοβαρή μελέτη» είπε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε:

«Η μελέτη αυτή έχει προϋπολογισμό 15.370.000€ και αφορά και την κάτω μεριά του δρόμου προς τα θάλασσα, όπου έχει σχεδιαστεί ένα σύστημα φρεατοπασσάλων για να κρατάνε τα πρανή του δρόμου και από την πάνω μεριά ένα μεγάλο τοιχίο με τα κατάλληλα πλέγματα έτσι ώστε να είναι προστατευμένος ο δρόμος από κατολισθήσεις, σε όλο τμήμα ουσιαστικά Στομίου –Πλατάνας.

Αυτό το έργο που το σχεδιάζαμε αυτά τα χρόνια και έχουμε την καλή τύχη να ολοκληρώσουμε τις μελέτες τόσο πρόσφατα είναι που διεκδικούμε την ένταξή του, τη χρηματοδότηση του (15.370.000€) από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρωτίστως γιατί είναι έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια και αυτό το Υπουργείο διαχειρίζεται αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και φυσικά ενημερώνουμε και το Υπουργείο Υποδομών γιατί είναι ένας δρόμος εθνικής και αναπτυξιακής σημασίας, που οδηγεί στο λιμάνι της Κύμης. Άρα απευθυνόμαστε με αυτό τον τρόπο στην Κυβέρνηση».

Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει η κίνηση του δημάρχου να κηρυχτεί η Δ.Ε Κύμης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας διαβίβασε ο δήμαρχος και που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα κυρίως για το κομμάτι της Δ.Ε Κύμης. Και αυτό για να μπορούν με έναν πιο άμεσο και γρήγορο τρόπο, να εγκρίνονται κονδύλια νέων υποδομών. Δεύτερον να μπορούν να υποστηριχθούν χρηματοδοτικά από το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι αποζημιώσεις, τυχόν πληγουσών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Άρα αυτή η πρωτοβουλία του δημάρχου είναι προς αυτή την κατεύθυνση σωστή» δήλωσε ο κ. Σπανός.

Μέχρι να έρθουν σχετικές απαντήσεις από τα υπουργεία ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα τρία βήματα που γίνονται τώρα από την Περιφέρεια σε ότι αφορά το δρόμο. Το πρώτο αφορά τις ενέργειες στα Υπουργεία, το δεύτερο στο κλείσιμο του δρόμου και το τρίτο στην προσωρινή λύση αποκατάστασης των ζημιών.

«Ο δρόμος κλείνει όπως είπατε για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι να ωριμάσει, να κάνει τον κύκλο του το φαινόμενο. Και αναφέρομαι κυρίως στις καταπτώσεις. Και το τρίτο είναι ότι από κονδύλια συντηρήσεως οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ήδη τρέχουμε να βελτιώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τη χάραξη που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή για τη σύνδεση της υπόλοιπης Εύβοιας με την περιοχή της Κύμης με την Πλατάνα» δήλωσε ο κ. Σπανός.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Με πρώτο θέμα την ενημέρωση για τον Παραλιακό δρόμο της Κύμης μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη Θεομηνία, συνεδριάζει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο δημαρχείο στα Κριεζά στις 4 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου παρουσία και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού και βουλευτών του Νομού. Στη συνέχεια θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση – συζήτηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες καταστροφές στον επαρχιακό δρόμο Στόμιο Οξυλίθου – Πλατάνα. (σχετικά και τα υπ΄αριθ. 511/15-1-2020 και 609/16-1-2020 αιτήματα της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης αντίστοιχα).

 1. Λήψη απόφασης περί ψήφισης Τεχνικού Προγράμματος   οικ. έτους 2020.

 1. Λήψη απόφασης περί ορθής επανάληψης της υπ. αριθμ. 281/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019.

 1. Λήψη απόφασης περί σύστασης ειδικού δεσμευτικού λογαριασμού ( Escrowaccount) για την υλοποίηση του προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2019» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1( Α.Π.1) « ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019».

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη δήλωσης διάλυσης σύμβασης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών από τις χιονοπτώσεις στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου».

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της υπ΄αριθ. 1/2020 μελέτης με τίτλο: «Τοπική βελτίωση οδού Μουρτερή-Αγιος Μερκούριος στη θέση Κοκκινόβραχος».

 1. Λήψη απόφασης περί αποδοχής της απόφασης ένταξης του έργου : « Κατασκευή και επισκευή γηπέδων ποδοσφαίρου Δήμου Κύμης –Αλιβερίου» στο πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ταχυδρομικής αρίθμησης οικοπέδων για ταχυδρομική Χρήση οικισμού « ΑΡΙΩΝ» του ΟΣΜΑΝ .

 1. Λήψη απόφασης για την απαλλαγή ή μείωση Δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες δημοτών, ( σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 195/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου).

 1. Λήψη απόφασης περί ορισμού δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων και ενός φορολογούμενου δημότη, για την Συμβιβαστική Επιτροπή Επίλυσης φορολογικών διαφορών έτους 2020.

 1. Λήψη απόφασης περί συμπλήρωσης της υπ. αριθμ. 279/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου » περί Ορισμού Εκπροσώπων του φορέα υλοποίησης ( Δήμος Κύμης –Αλιβερίου) και τεχνικού μέλους στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΚΑ και Δήμου Κύμης –Αλιβερίου .

Με ένα και μοναδικό θέμα τον πολύπαθο παραλιακό δρόμο στην Κύμη ζητά με αίτημα του στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου ο Δημήτρης Θωμάς, να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου και όχι στα Κριεζά αλλά στην Κύμη. Το αίτημα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των Νέων Οριζόντων.

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δημήτρης Θωμάς επισημαίνει στους αρμοδίους ότι πρέπει να προσκληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι βουλευτές του Νομού διότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

thomas

 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΟΤΕ στην Εύβοια, την πρόεδρο Ευβοίας- Βοιωτίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ (ΠΑ.Σ.Ε ΟΤΕ), Ελένη Τσάμαρη, καθώς και με τον Πρόεδρο Ευβοίας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών, Χρήστο Δούμα (ΠΕΤ-ΟΤΕ) και τον γραμματέα, Φώτη Γκάγκαρη, είχε σήμερα το πρωί, στη Χαλκίδα, ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους.

Σε έναν όμιλο που έχει 1,2 δις κέρδη, η διοίκησή του επιλέγει τη ρήξη με τους εργαζόμενους για να μειώσουν και άλλο τους μισθούς τους, όταν το μέρισμα που μοιράστηκαν οι μέτοχοι είναι μεγαλύτερο από το συνολικό μισθολογικό κόστος.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Μ. Χατζηγιαννάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, οι οποίοι διεκδικούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με διευρυμένα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους, αλλά και την ανάκληση των απολύσεων στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του Ομίλου πριν τη λήξη των ισχυουσών συμβάσεων.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ παρατήρησε πως η δυνατότητα των εργοδοτών να προχωρούν σε απολύσεις ενισχύθηκε από τη νομοθετική κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης για τους εργαζόμενους στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ και την οποία είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να θωρακιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον ΟΤΕ πως ο ίδιος προσωπικά αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά στηρίζουν τις προσπάθειές τους και πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένουν να διαφυλαχθούν οι θέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτούν τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ο Δήμαρχος, Θανάσης Μπουραντάς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, στην εκπομπή «τάδε έφη» και στη δημοσιογράφο ‘Έφη Ντίνη ο κ. Μπουραντάς το πρωι της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου, η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στον δρόμο στην Κορασίδα, στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, στο δρόμο στο Μακρυχώρι, στη Δημοτική Ενότητα Κονιστρών και στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι της Κύμης, στη Δημοτική Ενότητα Κύμης. Ο κ. Μπουραντάς επεσήμανε ότι ζητά να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι προαναφερόμενες Δημοτικές Ενότητες μετά από σύσκεψη που ολοκληρώθηκε με τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν από λίγο στο δημαρχείο Αλιβερίου.

Υψίστης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η αποκατάσταση των ζημιών στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι της Κύμης. Οι ζημιές που υπέστη το οδόστρωμα με την πρόσφατη κακοκαιρία, δημιουργεί ποικίλα ερωτήματα για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να δίδεται σε κυκλοφορία ακόμα και εκ περιτροπής ή αν θα πρέπει να απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων, από και προς το Λιμάνι της Κύμης μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Για το θέμα της καθίζησης του οδοστρώματος στο δρόμο από το Στόμιο προς τον Οξύλιθο, τις καταπτώσεις στο οδόστρωμα σε άλλο σημείο του ίδιου δρόμου μίλησε στην εκπομπή «ταδε έφη» και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Το συγκεκριμένο σημείο είναι υψίστης προτεραιότητας καθώς είναι ο βασικός δρόμος που οδηγεί από την Κεντρική Εύβοια προς την Κύμη και προς το λιμάνι μας που εξυπηρετεί όλο το σύμπλεγμα τω Βόρειων Σποράδων και τη Σκύρο μας» δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης και συνέχισε: «Επομένως, δεν υπάρχουν εκπτώσεις να γίνουν στο συγκεκριμένο κομμάτι. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε άμεσο χρόνο και τι μπορούμε να διεκδικήσουμε μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα.

Σε άμεσο χρόνο αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι αυτή τη στιγμή να κάνουμε εργασίες ώστε να στηριχτεί το τοιχίο στο συγκεκριμένο σημείο που έχει παρατηρηθεί η καθίζηση και από την πλευρά της θάλασσας. Εκεί πέρα θα γίνει μία παρέμβαση για να σταματήσουν τα συγκεκριμένα φαινόμενα και να αποκατασταθεί το οδόστρωμα και να δοθεί στην κυκλοφορία και η δεύτερη λωρίδα ώστε να μην είναι απαραίτητη αυτή η εκ περιτροπής χρήση του ενός ρεύματος.

Από κει και πέρα, υπάρχει από την πλευρά της πολιτείας, από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, μία ώριμη μελέτη στα χέρια μας, η οποία είναι αρκετά υψηλού προϋπολογισμού, επομένως είναι ένας υψηλός πήχης για να μπορέσουμε να περάσουμε στο κομμάτι της χρηματοδότησης. Είναι σε τρεις φάσεις. Αν πρέπει να γίνει τμηματικά αυτό το έργο που ξεπερνά τα 15 εκ ευρώ και αφορά τη δημιουργία ενός ασφαλούς δρόμου που δε θα έχει προβλήματα ούτε από την κάτω πλευρά με την πίεση που δέχεται από τους κυματισμούς, ούτε από τις καταπτώσεις που με τα γνωστά προβλήματα και δυσάρεστα συμβάντα τα τελευταία χρόνια. Το έργο αφορά τον υφιστάμενο δρόμο και προβλέπει τη στήριξη από την πλευρά της θάλασσας και προστασία από το κομμάτι των καταπτώσεων».

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση συνολικά του έργου, ο κ. Κελαϊδίτης αναφορικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας δήλωσε: «Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες να διεκδικήσουμε από την πλευρά του Υπουργείου τους απαραίτητους πόρους. Δεν είναι κάτι το οποίο το σηκώνουμε ψηλά, είτε όλο το έργο είτε ένα μέρος από αυτό το έργο σε πρώτη φάση να το εξασφαλίσουμε και να κάνουμε ένα έργο για να είναι ο δρόμος προσβάσιμος και ασφαλής για τους πολίτες».

Αυτή την ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης βρίσκεται στην Πλατάνα με το Δήμαρχο Κύμης –Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, τον Αντιδήμαρχο Έργων Νίκο Μπαράκο, την Πρόεδρο του Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή και τους τοπικούς συμβούλους Νίκο Ανδρέου και Βαγγέλη Καρτελιά όπου μαζί με μηχανικούς συζητούν για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές.

πλατανα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει στο δημαρχείο της Κύμης, το Τοπικό Συμβούλιο της Κύμης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόσκληση, ο Πρόεδρος Άγγελος Μαργέλης θα συζητηθούν τα παρακάτω 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Αποτελέσματα- Συμπεράσματα από παιδική εκδήλωση Χριστουγέννων.

            Εισηγητής η κ. Κουτέλου Κατερίνα.

2. Οδηγίες για εορτή Αγίου Αθανασίου.

          Εισηγητής η κ. Κουτέλου Κατερίνα.

3. Συμπεράσματα από συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής   Διαβούλευσης

         Εισηγητής ο Πρόεδρος

4.  Ενημέρωση για πεπραγμένα από προηγούμενη συνεδρίαση Συμβουλίου, μέχρι την σημερινή.

Την άποψη πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από κανέναν εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Οι Αταίριαστοι”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει στη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ να επιδιώξει να εξασφαλίσει αφενός μια σαφή δήλωση στήριξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αφετέρου τη δέσμευση πως η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα έχει ουσιαστική, όσο και απαραίτητη, συνεισφορά στην κατασκευή του αγωγού EastMed.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Χατζηγιαννάκης, “Η πολυεπίπεδη αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να συνεχιστεί και να παγιωθεί. Εάν όμως η σύγκλιση αυτή δεν επιβεβαιωθεί στην πράξη, με αφετηρία τις δηλώσεις που θα κάνει ο πρόεδρος Τραμπ μετά τη σημερινή συνάντηση, εάν δεν υπάρξει σαφής καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, οφείλουμε και εμείς ως χώρα να επανεξετάσουμε την πολιτική μας. Η στάση της Ελλάδας πρέπει να είναι αρραγής, αποφασιστική και διεκδικητική και δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι από κανέναν, ούτε από τις ΗΠΑ”.

 

Από τις πιο ευτυχισμένες γιορτές της ζωής του ήταν τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά για τον πρώην Υπουργό, αγγειοχειρουργό Κώστα Μαρκόπουλο. Χωρίς πολιτικές υποχρεώσεις και ευτυχώς για τον ίδιο χωρίς ιατρικά περιστατικά που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, κατάφερε επιτέλους να βρεθεί κοντά σε αγαπημένους του ανθρώπους.

Να «χορτάσει» τα δύο του παιδιά που ήρθαν από το εξωτερικό όπου η Δάφνη εργάζεται και ο Βίκτωρας σπουδάζει και βέβαια να μοιραστεί μοναδικές στιγμές με τη σύζυγό του. Στιγμές που συνήθως στερούνται οι σύζυγοι πολιτικών ανδρών και γιατρών. Από αύριο ξεκινά και πάλι δυναμικά ο Κώστας Μαρκόπουλος. Και όπως λένε αυτοί που τον ξέρουν καλά…Επιστρέφει δριμύτερος στις δύο μεγάλες του αγάπες!

Αισθητή η παρουσία του δημάρχου στα χωριά του δήμου όπου η επέλαση του χιονιά είναι σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας πριν από λίγο στο eviakosmos.gr από την Κερασιά, που έχει 10 πόντους χιόνι, επεσήμανε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. «Το χιόνι έχει κάνει την εμφάνιση του στον ορεινό όγκο του δήμου, στα χωριά που έχουν πάνω από 400 μέτρα υψόμετρο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Το χιόνι σε άλλες περιοχές είναι 5 και φτάνει σε κάποιες άλλες και τους 10 πόντους» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ηλεκτροδότησης ούτε διακοπές νερού. Το απόγευμα είχαμε ένα θέμα με διακοπή ρεύματος στο Μαντούδι αλλά η ΔΕΔΗΕ φρόντισε άμεσα για την αποκατάσταση της βλάβης. Είναι όλα υπό έλεγχο. Αυτή την ώρα δεν έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα που να μας κάνουν να ανησυχούμε…»

Σελίδα 1 από 127

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr