TADE EFH 2   sinentefkseis
Τελευταία Νέα

Παρά τον πόλεμο και τα χτυπήματα που δέχεται κάτω από τη μέση, συνεχίζει δυναμικά η υποψήφια Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη, χωρίς να αποσυντονίζεται συμπληρώνοντας ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με αξιόλογους επιχειρηματίες και επαγγελματίες με τους οποίους θα μπορέσουν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της να λειτουργήσουν το θεσμό του Επιμελητηρίου προς όφελος των μελών του.

Τόσα χρόνια συνεργάζονται άψογα με τον Γιάννη Γεροντίτη, το Γιάννη Σταθόπουλο, το Βασίλη Βαρελά και τον Χρήστο Παύλου. Έχοντας στο πλευρό τους και άλλους συνεργάτες έρχονται με συγκεκριμένο υλοποιήσιμο πρόγραμμα να καταθέσουν τις θέσεις τους, ζητώντας την στήριξη όλων εκείνων που δεν θα ήθελαν να δουν το θεσμό στο χάλι των τελευταίων ετών.

Η ομάδα της Αγιοστρατίτη δούλεψε σκληρά για να κρατηθεί στα πόδια του και τώρα ήρθε η ώρα που όλοι όσοι γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω να της το αναγνωρίσουν. Γι αυτό άλλωστε, είναι η πρώτη που χωρίς κανένα ζόρι, κρατώντας χαμηλούς τόνους, κλείνει το ψηφοδέλτιο της με δυνατές υποψηφιότητες τις επόμενες μέρες, ευχαριστημένη από τη στήριξη που έδειξαν τόσο στο πρόσωπο της όσο και στα πρόσωπα των συμμετεχόντων στην ομάδα της. Την ώρα που οι επικεφαλής άλλων ψηφοδελτίων είναι ακόμη στο ψάξιμο…

Τα καταφέρνει άψογα η Πρόεδρος….

Κατατέθηκε την Τρίτη στους λογαριασμούς των σχολικών τροχονόμων η δόση του Σεπτεμβρίου από την Α βάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Χαλκιδέων. Η Πρόεδρος Κατερίνα Κυριάκου Καλαμιώτη  φροντίζει έτσι όλα να κυλούν ομαλά στην Α βάθμια. Και μέχρι τώρα έχει καταφέρει άψογα να διευθετήσει ένα σωρό θέματα. Διαθέτει όμως πολλές φορές από τον προσωπικό της χρόνο για να καταφέρει να ανταπεξέλθει επάξια στις αρμοδιότητες της.

Καμία πρόταση, καμία ενεργό συμμετοχή δεν είχε ο επιμελητηριακός σύμβουλος Σπύρος Κουτσάφτης την τελευταία 5ετια στο επιμελητήριο Εύβοιας. Εκλεγμένος με την παράταξη του Λιονάκη όλο το διάστημα που ήταν απλός σύμβουλος της αντιπολίτευσης δεν έκανε ούτε μία πρόταση αλλά σπεκουλάριζε και τις προτάσεις των συναδέλφων του αντιδρώντας πάντα για να μην περάσουν ακόμη και ουσιαστικές προτάσεις που γίνονταν .

Σα μαινόμενος ταύρος συμπεριφερόταν κάθε φορά που μιλούσε η Γενική Γραμματέας Βούλα Αγιοστρατίτη, η οποία πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια στο θεσμό κάτι που της αναγνωρίζουν και οι συνεργάτες της. Και  βέβαια δεν άλλαξε ούτε καθήμενος στην καρέκλα του αντιπροέδρου από σπόντα… Δημιουργούσε πάντα θέματα ακόμα και στη Διοικητική Επιτροπή και ήθελε να μοιράζεται η πίτα ανάλογα με τις ορέξεις του!

Αντιδραστικός μονίμως, χωρίς τις γνώσεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Επιμελητήριο και χωρίς καν να γνωρίζει τα προβλήματα των μελών για τα οποία δεν του καιγόταν καρφάκι αφού δεν ασχολήθηκε ποτέ, παρα μόνο με τα ταξίδια που γίνονταν από το Επιμελητήριο και είχαν σκοπό την επιμόρφωση των μελών και την εξωστρέφεια τους , το κλείσιμο συνεργασιών και την προβολή των Ευβοϊκών προϊόντων εκτός Ελλάδας.  

Ακόμη και σε αυτό το θέμα είχε πρόβλημα που συνόδευε κάποια από αυτά η Αγιοστρατίτη, την ώρα που κανείς δεν ήθελε να συνοδεύσει 15 μέρες για να μην αφήσει την δουλειά του και μάλιστα παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα τους στα Διοικητικά Συμβούλια. Άλλωστε ο επιχειρηματικός κόσμος της Εύβοιας που συμμετείχε της το αναγνωρίζει…

Εκείνος ένα ταξίδι ήθελε να συνοδεύσει …Αυτό της Κύπρου τον Γενάρη, ως αντιπρόεδρος αλλά προτίμησε να τους «αδειάσει» και να πάει η αποστολή στην Κύπρο χωρίς επικεφαλής από το Επιμελητήριο. Μία προσπάθεια που έκαναν οι επιμελητηριακοί σύμβουλοι Βάσω Ρόγκα και Μάχη Κολούτσου και ήταν επιτυχημένη καθώς ο κόσμος που συμμετείχε αποκόμισε πολλά από τα μαθήματα που τους έγιναν στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και όχι μόνο.

Αυτά μπορεί να είναι αδιάφορα στον κ. Κουτσάφτη ο οποίος προφανώς και δεν μπορεί να προσφέρει κάτι στο θεσμό, γιατί αν ήταν θα το είχε κάνει ήδη από τη θέση του αντιπροέδρου αφού δεν μπορούσε από τη θέση της αντιπολίτευσης. Ο καθένας ότι μπορεί κάνει αλλά το να προσπαθείς να βάζεις και τρικλοποδιές στους συναδέλφους σου, αυτό θα πρέπει να προβληματίζει τον κόσμο που έχει άμεση σχέση με το θεσμό….

Κριτική στο τι πρέπει να γράφει ο δήμος Χαλκιδέων στην ιστοσελίδα έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  η δημοτική σύμβουλος Έλενα Βάκα, με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης για τα σκουπίδια, στον Πρόεδρο του Συλλόγου της Εξω Παναγίτσας Νίκο Τσιτσίγκο μετά την προηγούμενη συνεδρίαση. Προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις προσβάλοντας το δήμαρχο. Τα λεγόμενα της προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη ο οποίος της απάντησε: « Δεν έχει αξία αυτό που κάνετε κάθε φορά που βλέπετε κόσμο στην αίθουσα για να δημιουργείτε εντυπώσεις…»

«Ναι στο εργοστάσιο των απορριμμάτων, όχι στη χωροθέτηση αυτού στα 50 στρέμματα δίπλα στο Κοιμητήριο της Χαλκίδας» είπε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Έξω Παναγίτσας Νίκος Τσιτσίγκος, αναφερόμενος στο θέμα χωροθέτησης του εργοστασίου απορριμμάτων στη Χαλκίδα.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δεσμεύτηκε στα λεγόμενα του, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε το Μάρτιο για την συγκεκριμένη περιοχή, έγινε για να μην χαθεί η χρηματοδότηση του έργου από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, για ένα έργο που θα δώσει λύση στο θέμα των απορριμμάτων.

Όπως ανέφερε πιέζονταν τότε από το φορέα να «χωροθετήσουν» το έργο που πρόκειται να γίνει με χρήματα του δημοσίου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος έγινε πρόταση να γίνει από την Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ η οριστική μελέτη 990.000€ η οποία θα περιλαμβάνει Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ.

Με το να γίνει η χωροθέτηση, όπως είπε ο δήμαρχος δεν απεντάχθηκε το έργο. Τη δεδομένη στιγμή ο κ. Παγώνης ζήτησε ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Μαρτίου για το συγκεκριμένο χώρο στο νεκροταφείο και πρότεινε να χωροθετήσουν μετά τη μελέτη.

Αυτά είχε εξηγήσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης. Ψηφίστηκε ομόφωνα η ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ του Μαρτίου.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας που ήταν προγραμματισμένη να γίνει παρουσία του Περιφερειάρχη Κωστα Μπακογιάννη, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του διότι έφυγε εκτάκτως για το Καρπενήσι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Evripoς 90 FM» και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου το πρωί, ο βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ, Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι το πιο σημαντικό είναι να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει εργασία ειδικά σε μία περιοχή όπως είναι η Βόρεια Εύβοια, όπου το Μαντούδι είχε γίνει πανελλαδικά γνωστό για το υψηλά ποσοστά ανεργίας, καθώς είχαν χαθεί 5.000 θέσεις εργασίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η εικόνα της καταστροφής αντιστρέφεται. Χάρηκα που επιτέλους λύσαμε τα προβλήματα αδειοδότησης των Ναυπηγείων. Το πόσο σημαντικό είναι φαίνεται στο βλέμμα αυτών των ανθρώπων, όταν επιτέλους έχουν μπορέσει να βρουν μία θέση εργασίας» και συνέχισε: «ο ρόλος τους βουλευτή σήμερα είναι να προωθεί τον τόπο του και  να διαφημίζει τις δυνατότητές του σε ό, τι αφορά τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις εξαγωγές των προϊόντων. Αυτό, άλλωστε, προσπαθώ να επιτύχω με πρόσφατο παράδειγμα  τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας και επιχειρηματικότητας και της προσπάθειας για την προώθηση στενότερης εμπορικής συνεργασίας των επιχειρήσεων της Εύβοιας με την αγορά της Ν.Α  Ασίας.  

Είναι σημαντικό να αξιοποιούνται οι επενδυτικές ευκαιρίες και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Πρέπει να νικήσουμε το τέρας της ανεργίας».

Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του Σίμου Κεδίκογλου στο Μαντούδι και η υποδοχή των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, που θέλησαν να του εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για τις προσπάθειες που κατέβαλλε εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου να ξεπεραστεί ο κίνδυνος να σταματήσουν τη λειτουργία τους και να χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας. Ένα πρόβλημα, που όπως είπε ο Σίμος Κεδίκογλου «αποφάσισε να δημιουργήσει για άγνωστους λόγους  ένας στενοκέφαλος γραφειοκράτης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στη Λάρισα καθυστερώντας τη διαδικασία έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

Η οριστική επίλυση του προβλήματος της αδειοδότησης έδωσε ανάσα ζωής στους εργαζόμενους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα  ανησυχούσαν, ότι θα ζήσουν ξανά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τον εφιάλτη της ανεργίας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων στο Κυμάσι, είχε διαπιστώσει, ότι η λειτουργία τους δεν προκαλεί καμία όχληση στο περιβάλλον και είχε τονίσει την ανάγκη της συνεργασίας όλων των φορέων της Εύβοιας και ανάληψης πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξη των ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Είχε, μάλιστα, καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας τον κίνδυνο απώλειας αυτής της τόσο ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή επένδυσης.

Άξιοι συνεχιστές της αυτοδιοίκησης …

Και φέτος επισκέφθηκαν μαζί το παζάρι του Αυλωναρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός μαζί με την πρώην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου.

Με καταγωγή όλοι από την περιοχή εκτός του ότι συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους αποτελούν μία ομάδα άξιων συνεχιστών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης… Και του χρόνου!

Με την πεποίθηση ότι οι εκλογές θα γίνουν γρήγορα και πολύ ξαφνικά έστειλε μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης στα μέλη της ΝΟΔΕ Εύβοιας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το απόγευμα.

Στο κατάμεστο από κόσμο χώρο εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας ο Άδωνις Γεωργιάδης στα περίπου 15 λεπτά της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στους λόγους που θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φύγει από την εξουσία.

Με το χιούμορ που τον διακρίνει αναφέρθηκε στον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, με αφορμή το πρωτοσέλιδο την Τρίτη, της ισπανικής εφημερίδας EL PAIS, που έγραφε την λέξη «κολοτούμπα».  «Κolotumba» α λα Τσίπρα έκανε ο Πουτζδεμόντ»…

«Παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας τη λέξη κολοτούμπα στα μήκη και πλάτη της γης, για να θυμόμαστε πόσο ρεζίλι μας έκανε. Ένας άνθρωπος ο οποίος τρέλανε τον ελληνικό λαό, ο οποίος έριξε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με το πρόσχημα κατάργησης των μνημονίων».

 «Η Ελλάδα μένει από χρόνο…Δεν κινείται φράγκο»… επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος σε ένα προσωπικό παράδειγμα. «Είμαι επαγγελματίας και ο φετινός Σεπτέμβρης ήταν ο χειρότερος μήνας των τελευταίων 20 χρόνων» είπε.

Αναφέρθηκε στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στο γεγονός ότι η Τρόικα πιέζει άμεσα να γίνουν, διαφορετικά όπως είπε απειλούνται με ανακεφαλοποίηση οι τράπεζες. «Σε μία εβδομάδα το πολύ θα δείτε να ξεκινούν μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από μία Κυβέρνηση που έλεγε κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, οποίος αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα που έρχονται και συνέχισε: «Και είναι εντυπωσιακό πως ο ελληνικός λαός δεν αντιδράει…»

 «Οι εκλογές θα γίνουν ξαφνικά και γρήγορα…» είπε απευθυνόμενος στους Νεοδημοκράτες, επισημαίνοντας ότι το αίτημα της Ν.Δ για εκλογές είναι επίκαιρο. Ζήτησε δε από τα μέλη της Ν.Δ να συσπειρωθούν και ενωμένοι να είναι έτοιμοι για τις εκλογές.

Τον Άδωνη Γεωργιάδη συνόδευσε στην Π.Ε Εύβοιας, ο βουλευτής Ν.Δ Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου με τον οποίο τους συνδέουν φιλίες και αγώνες χρόνων, όπως είπε στην σύντομη αναφορά που έκανε.

«Με τον Άδωνη νιώθω ότι έχουμε πάει πόλεμο μαζί. Νιώθω ότι ήμαστε συμπολεμιστές στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Δώσαμε πολλές μάχες και είναι κρίμα που δεν προλάβαμε να κερδίσουμε τον πόλεμο. Αυτή τη φορά θα τον κερδίσουμε. Αυτή η φορά όλα δείχνουν ότι θα σηματοδοτήσει ότι η Ν.Δ που θα πάρει την Εύβοια για πρώτη φορά μετά το 1977. Αυτή τη φορά θα είμαστε πρώτοι και στην Εύβοια» είπε ο Βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας Πέτρος Ποδάρας παρουσίασε το έργο της στα  χρόνια της θητείας του, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν οι τομεάρχες και οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των ΔΗΜ.ΤΟ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός καλωσόρισε στην Εύβοια τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ Άδωνη Γεωργιάδη και επεσήμανε την προσπάθεια που πρέπει να γίνει έτσι ώστε η Ν.Δ να είναι κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε επιγραμματικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σα Νομός.

ad53

ad45

ad47

 

ad50

ad52

ad44

ad1

ad2

ad3

ad4

ad5

ad6

ad7

ad8

ad9

ad21

ad22

ad23

ad24

ad25

ad26

ad27

ad28

ad29

ad30

ad31

ad32

ad33

ad34

ad35

ad36

ad37

ad38

ad39

ad40

ad41

ad42

ad43

ad48

ad51

ad54

ad57

ad58

 

Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, καλείστε να προσέλθετε στην 13η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του έτους 2017, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερέτριας, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ερέτριας, την 13η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

  1. Περί έγκρισης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 για τα Προνοιακά Επιδόματα (Σχετ. υπ.αριθ. 198/2017 Αποφ. Ο.Ε.)

  1. Περί έγκρισης 12ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2017

  1. Περί έγκρισης πραγματοποίησης δαπανών στα πλαίσια της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου & Διάθεση Πιστώσεων Προϋπολογισμού οικ. έτους 2017
  1. Περί λήψης απόφασης επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης « Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος»

  1. Περί Ορισμού μέλους επιτροπής προσωρινής-οριστικής παραλαβής του έργου «αποκατάσταση Κατεστραμμένων Ασφαλτικών Δ. Ενότητας Ερέτριας και έγκριση συγκρότησης αυτής»

  1. Περί έγκρισης οφειλής του Δήμου Ερέτριας προς τη ΔΕΥΑ Ερέτριας λόγω κατανάλωσης ύδατος (Σχετ. υπ’ αριθ. 146/2017 Αποφ. Δ.Σ. ΔΕΥΑ Ερέτριας)

Σελίδα 1 από 79

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ...

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr