bannernew6

Τελευταία Νέα

Τις πολιτικές τους προτάσεις κατέθεσαν σε Συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα οι Πράσινοι, μέλος της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ, δίνοντας έμφαση στις σύγχρονες, βιώσιμες απαντήσεις, που χρειάζεται η χώρα και ο πλανήτης, και διεκδικώντας την είσοδό τους στη Βουλή. Και απαίτησαν αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, δίκαιη, βιώσιμη αλληλέγγυα οικονομία για όλους και όλες, καθώς και στήριξη της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων.

«Σε μια εποχή έντονων αντιπαραθέσεων η συμμαχία Πράσινο και Μωβ αποδεικνύει ότι η συνεργασία μπορεί να προσφέρει ελπίδα και να φέρει χρώμα στην πολιτική», τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής, Πράσινοι/EFA. «Εκφράζουμε και στην Ελλάδα τη δυναμική οικογένεια των 73 Πράσινων ευρωβουλευτών, που είχα την τιμή να συμμετέχω. Στην Ελλάδα συντονιζόμαστε και σε ένα Δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών. Θέλουμε να φέρουμε και στην ελληνική Βουλή τις σύγχρονες Πράσινες αξίες και πολιτικές, με την πρώτη αυτόνομη παρουσία του Πράσινου χώρου μετά από δέκα χρόνια. Η συμμαχία Πράσινο και Μωβ συγκροτείται κάτω από την πίεση της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, της κερδοσκοπίας, της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ανάγκης για υπεράσπιση των θεσμών, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Και έρχεται να φέρει μιαν ανάσα δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας και φιλοζωίας, με εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να βάλουν τον τόπο σε μια τροχιά βιώσιμης ευημερίας, δίκαιης και πράσινης οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης».

«Θα δώσω ένα παράδειγμα για σάς δείξω τι διαφορετικό θα κάνουμε για την καθημερινότητα και τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού», σημείωσε ο Θανάσης Μακρής, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας Θράκης. «Η κυβέρνηση έδωσε 10 δις ευρώ για να διασώσει τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες στο όνομα της δικής μας ελάφρυνσης. Αυτά τα 10 δις αν δινόταν για ανανεώσιμες μορφές ενέργειας στους πολίτες αυτό σημαίνει δωρεάν 1000 κιλοβατώρες δωρεάν το χρόνο για 25 χρόνια για 10 εκατομμύρια πολίτες. Εμείς πιστεύουμε σε πολιτικές που ενισχύουν τους πολίτες και όχι που αυξάνουν την ομηρεία, την εξάρτηση και την απόγνωση».

Για την υποβάθμιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, τους αντισυνταγματικούς νόμους Θεοδωρικάκου για την αυτοδιοίκηση, τις δίκες της Υπουργού Παιδείας εναντία στις ενώσεις των εκπαιδευτικών, την άρνηση συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που αποφαίνεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και το σκάνδαλο των τηλεοπτικών υποκλοπών ως το απόγειο της περιφρόνησης των δημοκρατικών θεσμών και της αλαζονικής διακυβέρνησης που έστειλαν τη, Ελλάδα στη 105η θέση στην κατάταξη των χωρών για την ελευθερία του τύπου μίλησε ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ.

Τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις και των κατοίκων και των φορέων του Οξυλίθου στην Κύμη Ευβοίας φέρνει με σχετική αναφορά του στη βουλή ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε την επιστολή του Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών “Ο Ευαγγελισμός” προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις 29/03, με την οποία εκφράζεται η κάθετη αντίθεση των κατοίκων στο ενδεχόμενο κατασκευής ενός ακόμα αιολικού πάρκου στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το αιολικό πάρκο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί πλησίον του γεώτοπου - ηφαιστείου Οξυλίθου, ενός ηφαιστειακού συμπλέγματος που δημιουργήθηκε πριν 14 εκατομμύρια χρόνια, αποτελεί μνημείο της φύσης και περιλαμβάνεται στον επικαιροποιημένο κατάλογο γεωτόπων του ΙΓΜΕ. Επιπλέον, τονίζεται ότι υπάρχει γειτνίαση του αιολικού πάρκου με αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται στον 4ο και 3ο π.Χ. αιώνα, ενώ, λόγω της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια, η περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Ορνιθολογικής Εταιρείας, αποτελεί πλέον πέρασμα ειδών αποδημητικών πτηνών.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης γνωστοποιεί στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας τις αιτιολογημένες ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας -τόσο το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου όσο και το κοινοτικό συμβούλιο Οξυλίθου έχουν λάβει ομόφωνες απορριπτικές αποφάσεις στο ενδεχόμενο κατασκευής νέου αιολικού πάρκου- ζητώντας να ενημερωθεί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου Γιάννης Μανώλης, μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες με υποψήφια στο συνδυασμό του και Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας, καταγγέλλει τα παρακάτω:

Ποιος να μας το έλεγε 18 μέρες πριν, όταν κάναμε την πρώτη μας εκδήλωση στην Κάρυστο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ότι μια νέα γυναίκα που αποφάσισε να συμπορευτεί μαζί μας θα έπεφτε θύμα άνανδρης επίθεσης. Ως επικεφαλής του συνδυασμού, αλλά κυρίως ως πολίτης που σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες, τα δικαιώματα του ανθρώπου και το Σύνταγμα, έχω ιερή υποχρέωση και καθήκον να μην αφήσω το θέμα να ξεχαστεί. Ως εκ τούτου, έχω ήδη προβεί ή/και θα προβώ στις ακόλουθες ενέργειες:

- Ζήτησα από τον Δήμαρχο Καρύστου να αποπέμψει τον Πρόεδρο Γιαννιτσίου και συνεργάτη του.

- Έχουν ενημερωθεί για την επίθεση γυναικείες οργανώσεις και φορείς για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

- Θα αναδείξω το θέμα σε κεντρικά ΜΜΕ.

- Θα ενημερωθεί για την επίθεση η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

- Θα παρέχουμε ως συνδυασμός νομική υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί στην Αιμιλία.

Η Αιμιλία δεν είναι μόνη. Έχει μαζί της τον συνδυασμό μας, το δίκαιο με το μέρος της και την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας να την στηρίζει.

Γιάννης Μανώλης,

Υπ. Δήμαρχος Καρύστου

Για τις προτάσεις του σχετικά με την οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ, ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν πιο σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς χωρίς επιβάρυνση, μίλησε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ και Καθηγητής Ορθοπεδικής Σπύρος Πνευματικός, στο πλαίσιο αφιερώματος στον φάκελο ‘Υγεία’ που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ την Τετάρτη.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ θα τους έδινε πολύ μεγάλη ευελιξία και ότι ο ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να πληρώνει κατά πράξη τα δημόσια νοσοκομεία, όπως πληρώνει τις ιδιωτικές κλινικές, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να έχουν τον δικό τους προϋπολογισμό και να μπορούν να διαχειριστούν τα έσοδα και τα έξοδά τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ, θα μπορούσε το κράτος να υπενοικιάζει μία υπηρεσία υγείας από κάποιον ιδιώτη, ο οποίος θα χορηγεί το μηχάνημα στο νοσοκομεία, ενώ στον ασθενή θα συνταγογραφείται κανονικά η διαδικασία και δεν θα επιβαρύνεται οικονομικά.

Μίλησε, ακόμα, για την ανάγκη να εξετάζεται ότι το υγειονομικό προσωπικό παραμένει επίκαιρο με τις εκάστοτε συνθήκες της επιστήμης. «Στις ΗΠΑ, κάθε 10 χρόνια ανανεώνουμε την ειδικότητά μας, εδώ δεν υπάρχει αυτή η έννοια. Κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να συμβαίνει με τις νοσηλευτικές υπηρεσίες», σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του να υπάρχει ένας Υγειονομικός Χάρτης που θα αποτυπώνει τις ιατρικές, νοσηλευτικές και νοσοκομειακές ανάγκες κάθε περιοχής. «Πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο και να αποφασίσουμε τί είναι απαραίτητο» είπε κλείνοντας.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης Χαλκιδέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Χαλκιδέων Γιώργου Σπύρου και παραβρέθηκαν σε μία σεμνή εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού «ΑΜΕΣΑ» με τον οποίο κατεβαίνει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Στο STOREYS δεν έπεφτε καρφίτσα ενώ πολύς κόσμος έμεινε να παρακολουθεί στο πεζοδρόμιο και το δρόμο. Ο δήμος Χαλκιδέων πρέπει να αλλάξει χέρια και μάλιστα άμεσα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος που ζει, δραστηριοποιείται και συμμετέχει πλέον σε αυτή τη σοβαρή προσπάθεια.

Από τους ανθρώπους που αγαπούν την πόλη του ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Σπύρου, ο οποίος δεν θέλει «one man show» το δήμο, έκανε μία πρώτη δημόσια επαφή με τον κόσμο και παράλληλα ένα κάλεσμα στο δημότη να είναι συνοδοιπόρος του σ΄αυτό το ταξίδι.

Μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου και την αναγκαιότητα να έχει ένα branding, την ταυτότητα που θα κατευθύνει τον επισκέπτη και θα τον οδηγεί να απολαύσει το ταξίδι σε ένα δήμο που έχει απ’όλα να του προτείνει.

Ο κ. Σπύρου όμως ανακοινώνει για πρώτη φορά ότι όλο αυτό το master plan που ετοιμάζει για το Δήμο Χαλκιδέων και θα παρουσιάσει προεκλογικά δεν είναι τίποτε άλλο από μία ισχυρή συνεργασία με τον κόσμο. Κάνοντας κάλεσμα σε όλους τους δημότες να συμμετέχουν στα «συμμετοχικά εργαστήρια». Δράσεις που ετοιμάζει ο ίδιος για το δήμο, δίνοντας την ευκαιρία στο δημότη να ενεργοποιηθεί.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Κάπως έτσι και ο κ. Σπύρου θέλει τους δημότες Χαλκιδέων να νιώθουν άρχοντες στην πόλη τους. Ένα θέμα που έθεσε από την αρχή.

Χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το στόχο του, για τον οποίο είχε πολλά περισσότερα να αναφέρει έκανε κατανοητό στους παριστάμενους ότι έρχεται για να κάνει ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς του δήμου και μάλιστα …ΑΜΕΣΑ!

Άνοιξε την αγκαλιά του, σε ανθρώπους από όλους τους κομματικούς χώρους και όλων των ηλικιών και εκείνοι με τη σειρά τους, αγκάλιασαν την προσπάθεια του υποψηφίου δημάρχου. Ανάμεσα σε αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, Γιώργος Μπουραντάς.

 

 

sp11

 

sp1

 

sp2

 

sp8

sp3

sp5

sp6

sp10

sp11

 

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

 

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, πλήθος πολιτών της Χαλκίδας

συνέρρευσε στα εγκαίνια πολιτικού γραφείου του υποψήφιου βουλευτή του

ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρου Θεόδωρου, ο οποίος στην ουσία "άνοιξε" την

προεκλογική του εκστρατεία και στην πρωτεύουσα της Εύβοιας. Στα

εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων στελέχη και φίλοι του κινήματος

στον νομό, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ. Κατερίνα Περλεπέ και

Γιάννης Καλαμακίδης, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Χρήστος Θεοδώρου,

υποψήφιοι και πρώην δήμαρχοι, ο γραμματέας και μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Εύβοιας, γραμματείς και μέλη των Τ.Ο. καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Στο

περιθώριο των εγκαινίων, ο κύριος Θεόδωρου ευχαρίστησε συγκινημένος

τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους τονίζοντας, μεταξύ άλλων,

ότι "στη μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης και ανατροπής του ΠΑΣΟΚ, έχω

αποφασίσει να είμαι στην πρώτη γραμμή ως υποψήφιος βουλευτής. Καταθέτω

στους πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας την εμπειρία ετών στην

αυτοδιοίκηση. Καταθέτω τη γνώση της πραγματικής οικονομίας και των

αναγκών του τόπου μας. Μα πάνω απ’όλα καταθέτω τη διάθεσή μου για

προσφορά". Παράλληλα, ο κ. Θεοδώρου εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι

"και εδώ στον τόπο μας, αν δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να

πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη νίκης και

ελπίδας. Πόλη-πόλη, χωριό-χωριό, γειτονιά-γειτονιά να στείλουμε το

μήνυμα της αλλαγής και της ανανέωσης". Κλείνοντας τον σύντομο

χαιρετισμό του, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της Εύβοιας.

"Το γραφείο μας θα είναι ανοιχτό για όλους και όλες. Τα μέλη και τους

φίλους της παράταξης μας. Για κάθε πολίτη του νομού μας . Σας περιμένω

να συζητήσουμε τις αγωνίες σας, Τα προβλήματα, τις προτάσεις σας.

Ωραία τα social media και τα τηλέφωνα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να

υποκαταστήσει την απευθείας επαφή από κοντά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο

υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

WhatsApp Image 2023 03 29 at 13.37.52 1

WhatsApp Image 2023 03 29 at 13.37.52 5

Σε εξαιρετικά θερμό και συντροφικό κλίμα έγινε το επίσημο άνοιγα των γραφείων της ΟΜ Μεσσαπίων- Διρφύων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών, την Κυριακή 26 Μαρτίου. Νέα και παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής , τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι 2 Βουλευτές του Νομού, πρώην Βουλευτές και φυσικά οι υποψήφιοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας στις επερχόμενες εκλογές ήταν εκεί. Την εκδήλωση άνοιξαν η συντονίστρια της οργάνωσης Φωτεινή Πριόνα, το μέλος της ΝΕ και πρ. βουλευτής Γιώργος Ακριώτης και ο συντονιστής της ΝΕ Εύβοιας Δημήτρης Φωκάς.

Για την πολιτική επικαιρότητα και τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επόμενη ημέρα των εκλογών μίλησαν οι βουλευτές Εύβοιας και εκ νέου υποψήφιοι, Βαγγέλης Αποστόλου και Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των υποψήφιων βουλευτών: Θεοδώρας Ακριώτου, Αλεξάνδρας Θαλασσινού και Βάνας Φρυγανίωτη. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο επικεφαλής της παράταξης « Στερεά Υπεροχής» και μέλος της ΚΕ Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο πρ. βουλευτής Εύβοιας Τάσος Πρατσόλης. Ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος και γνωριμία με τα νέα μέλη που εγγράφονται και συσπειρώνονται διαρκώς.

Στα γραφεία που αποτελούν και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών, ο αγώνας για την Ανατροπή και την πολιτική αλλαγή με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές ξεκίνησε δυναμικά!

Στην πολιτική του φαρέτρα ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια, Θανάσης Τάρτης έχει και δεξιούς. Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του γνωστού δικηγόρου Θανάση Τάρτη, στην Εύβοια καθώς μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, κόσμος που θα στήριζε το κόμμα της Ν.Δ έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στηρίζοντας πρόσωπα που κατεβαίνουν υποψήφιοι με μικρότερα κόμματα. Ένα από τα πρόσωπα που εμπιστεύονται γιατί όπως λένε, λέει τα πράγματα με το όνομα τους, είναι και ο δικηγόρος Θανάσης Τάρτης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν μέχρι ώρας κόβει ψήφους και από τους δεξιούς υποψηφίους…

Στις 11 το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την 21η Μαΐου.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αυλωναρίου Βασίλης Μαυρομάτης, θεωρείται από όσους τον γνωρίζουν ήρεμη δύναμη. Ντόμπρος, κρατάει το λόγο του και έβαλε πλάτη αρκετές φορές για να λύσει προβλήματα στο χωριό του. Και μπορεί να μην έκανε ποτέ εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί όπως και ο ίδιος αναρωτιέται τι να κάνει σε ένα συμβούλιο που όλο τσακώνονται…

Έτσι γλιτώνει και τα χειρότερα ο ίδιος και δουλεύει όσο μπορεί και με τα «εργαλεία» που του δίνει η δημοτική αρχή για μπορεί κι εκείνος να δουλέψει. Καλό παιδί. Σεμνός και ταπεινός, σίγουρα αν ασχοληθεί και πάλι με την αυτοδιοίκηση, έχει την εκλογή στο τσεπάκι! Το ζητημα αν ασχοληθεί και πάλι με το τοπικό είναι να κάνει τη σωστή επιλογή γιατί τον Πρόεδρο τον βγάζει ο συνδυασμός της πλειοψηφίας…

Σελίδα 1 από 184

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr