TADE EFH 1   sinentefkseis
Τελευταία Νέα

Πάντα ευπρόσδεκτη, τυγχάνει θερμής υποδοχής των ανθρώπων που την γνωρίζουν χρόνια όπου πηγαίνει το μέλος πολιτικής επιτροπής της Ν. Δ, Τζοβάνα Γκόγκου.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, όπως έλεγε ο κόσμος, ξέρει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και γι’ αυτό καταφέρνει οι σχέσεις της με τον κόσμο που γνωρίζει να είναι  διαχρονικές. Καλεσμένη και φέτος στον Οξύλιθο με επίσημη πρόσκληση, τίμησε με την παρουσία της συνοδευόμενη από τον άντρα της Γιάννη Λιαλιάρη, τον εορτασμό της Παναγίας.

Οι φίλοι και οι γνωστοί της από την γύρω περιοχή την περίμεναν και φέτος όπως κάθε χρόνο. Άδραξαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της για θέματα που αφορούν την περιοχή και τις πολιτικές εξελίξεις. Την εμπιστεύονται, καθώς όπως λένε γνωρίζει τα πράγματα εκ των έσω…, συγκροτημένη. Άνθρωπος μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας που αγγίζει τον κόσμο, με εμπειρία και γνώσεις για όλα τα θέματα. 

Ως εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ., μέλος του τομέα Παιδείας και μέλος του τομέα Αθλητισμού σίγουρα είχε πολλά να συζητήσει μαζί τους. Και βέβαια είναι ο άνθρωπός τους όπως λένε καθώς έχει και μισή καταγωγή από την περιοχή. Κάτι ξέρουν παραπάνω για τον δικό τους άνθρωπο!

Ετοιμάζεται…

Μικρές ανάσες δροσιάς και συνάμα δημόσιες σχέσεις έκανε αυτό το διάστημα η Γραμματέας του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη, πάντα συνοδευόμενη από το σύζυγό της. Λίγες ανάσες δροσιάς συνδύασε με περιοδεία σε όλο το Νομό. Επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο και βέβαια στο μυαλό της πάντα οι επερχόμενες εκλογές στο Επιμελητήριο. Πολλά λέγονται και πολύ περισσότερα ακούγονται για τους συνδυασμούς και τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων και στο τέλος όπως όλα δείχνουν θα κατέβει μόνη της! Θα δείξει…

Έχει βάλει πλώρη γι αλλού ο Ναύαρχος…

Αλλαγή πλεύσης για τον δημοτικό σύμβουλο Ερέτριας, Ναύαρχο ε.α Νίκο Φατούση. Ως ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αξιοποιήθηκε σε πρώτη φάση ως Τομεάρχης της Ν.Δ στο Νομό Κορινθίας και αναμένονται και  άλλες εξελίξεις για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό στον Πρόεδρο, άνθρωπο της εμπιστοσύνης του. Και βέβαια μόνο για υποψήφιος δήμαρχος δε θα έραβε πλέον κουστούμια ο Νίκος Φατούσης καθώς έχει βάλει πλώρη γι΄ αλλού και έχει κάνει ήδη αρκετούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Ιδιαίτερα αγαπητός επισκέπτεται από άκρη άκρη το Νομό και σίγουρα θα κάνει σύντομα την έκπληξη! Και φέτος το Δεκαπενταυγουστο βρέθηκε στην Χαλκίδα και τον αξίωσε η Παναγία να κρατήσει την εικόνα της στην Περιφορά. Μεγάλη ευλογία για τον ίδιον…

Έχει χρόνο για όλους ο Φατούσης…

Στην Εύβοια βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Τομεάρχης Κορίνθου της Ν.Δ Νίκος Φατούσης ο οποίος πάντα έχει χρόνο για να επισκεφθεί τόσο την γενέτειρα του την Ερέτρια στην οποία και φέτος ήταν ο μοναδικός που παρακολούθησε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και για τους καλούς φίλους, που τους έχει και πολλούς, σε όλο το Νομό. Παρέα με τον Στρατηγό ε.α κ. Ράζο τον «συνέλαβε» ο φακός του eviakosmos.gr με καλούς φίλους στην Τριάδα, πριν από λίγες μέρες. Από τους ανθρώπους που χαίρουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη,  ο Ναύαρχος ε.α Νίκος Φατούσης, ένα ειναι σίγουρο, ο,τι  κάποια στιγμή θα κάνει την έκπληξη!

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ξεκαθάρισε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας ότι δεν είναι στις προθέσεις του Δήμου Χαλκιδέων η μεταφορά των απορριμμάτων του, στην περιοχή του Αλιβερίου, στο σημείο για το οποίο αναφέρθηκε ότι ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου έχει στις προθέσεις του την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Πρόκειται για έκταση 423 στρεμμάτων που κατέχει το ΥΠΑΑΤ στην περιοχή «Αποκάλυψη-Πλάκες» Αγίου Λουκά –Γαβαλά Αλιβερίου η οποία προέκυψε από παλιά επιφανειακή εξόρυξη   λιγνίτη της ΔΕΗ.

Ο κ. Παγώνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι του τηλεφώνησε ο Υπουργός και απλά τον ρώτησε αν συμφωνεί. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί και το κόστος είναι υψηλό και τίθεται θέμα περιβαλλοντικών όρων για το συγκεκριμένο σημείο. Αλλά τόνισε ότι ακόμη και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά δεν θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία διότι αντιδρά έντονα η τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ανέφερε ότι όλο αυτό έγινε γιατί σε ότι αφορά την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων , θα ενταχθεί στην Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ και θα έπρεπε να δηλωθεί ένας χώρος, χωρίς αυτός ο χώρος να σημαίνει ότι θα είναι ο χώρος που θα γίνει η Μονάδα. Προφανώς και γι’ αυτό προτάθηκε από τον Υπουργό η συγκεκριμένη θέση για να μπορέσουν να εντάξουν το έργο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το θέμα του χώρου θα συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια και θα κατατεθούν προτάσεις με την επιλογή να γίνεται στον καταλληλότερο χώρο.

Συνεχίζονται τα έργα για την πλήρη αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας με στόχο τον εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του σε στάδιο εθνικής εμβέλειας.

Με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, ξεκινά το έργο για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, ο οποίος θα καταστήσει το στάδιο κατάλληλο για την διεξαγωγή εθνικών πρωταθλημάτων και διοργανώσεων ποδοσφαίρου και κλασικού αθλητισμού. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται ως μέρος της δράσης μας για το συνολικό εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή της υποδομής του σταδίου, που ξεκίνησε με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και θα συνεχιστεί με τη δημοπράτηση έργου 140.000 ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή των αποδυτηρίων και της κερκίδας.

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους της Χαλκίδας και της Εύβοιας ένα σύγχρονο στάδιο, αντάξιο της ιστορίας του, αλλά και να δημιουργήσουμε ακόμη έναν πόλο έλξης επισκεπτών και αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό του σταδίου και προσέθεσε: «Το μήνυμα είναι καθαρό. Αναβάθμιση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Οι παρεμβάσεις στην καθημερινή ζωή δημιουργούν την μεγάλη εικόνα και αυτή προσπαθούμε να αλλάξουμε».

Συνεδριάζει την Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 93 (λόγω ακαταλληλότητας της αντίστοιχης Αίθουσας του Δημοτικού καταστήματος και σύμφωνα με την υπ. αρ. 6/2011 ΑΔΣ), για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 107/2017 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΠΠΕΧ που αφορά την 4η τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 του ΔΟΑΠΠΕΧ .
Εισηγητής: Αργυρούλα Ζλακώνη Ελληνικού (Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ)
2. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 116/2017 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΠΠΕΧ που αφορά απολογισμό εσόδων εξόδων για το Β΄ τρίμηνο οικ. έτους 2017 του ΔΟΑΠΠΕΧ .
Εισηγητής: Αργυρούλα Ζλακώνη Ελληνικού (Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ)
3. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 117/2017 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΠΠΕΧ που αφορά τον απολογισμό οικ. έτους 2016 του ΔΟΑΠΠΕΧ .
Εισηγητής: Αργυρούλα Ζλακώνη Ελληνικού (Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ)
4. Περί χρηματοδότησης δράσεων διαλογής στην πηγή.
5. Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Χαλκιδέων με τον αναπληρωτή του στη Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ .
6. Περί έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Χαλκιδέων στην τριμελή επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισηγητής διοικητικών - οικονομικών θεμάτων: Κεράτσας Μιχαήλ (Αντιδήμαρχος)
7. Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου .
8. Περί καθορισμού ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2017.
9. Περί έγκρισης 8ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικ.ετ. 2017 (422/17 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
10. Περί έκθεσης απολογιστικών στοιχείων Δ΄ τριμήνου του Δήμου οικ. Έτους 2016 (423/17 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής) .
11. Περί καταλογισμού προνοιακών επιδομάτων .
12. Περί ορισμού οικονομικού διαχειριστή για την οικονομική διαχείριση Κληροδοτήματος.

Η Γραμματεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ με αφορμή δημοσίευμα της Ευβοϊκής Γνώμης για τις προθέσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου και τη δημιουργία εργοστασίου απορριμμάτων στο Αλιβέρι προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Με μεγάλη έκπληξη ,ανησυχία αλλά και αγανάκτηση –στον βαθμό που επιβεβαιωθεί- ενημερωθήκαμε μέσω «αποκλειστικού» δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» για πρόθεση άμεσης παραχώρησης,από μεριάς του Ευβοιώτη  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου ,έκτασης 423 στρεμμάτων που κατέχει το ΥΠΑΑΤ στην περιοχή «Αποκάλυψη-Πλάκες» Αγίου Λουκά –Γαβαλά Αλιβερίου η οποία προέκυψε από παλιά επιφανειακή εξόρυξη   λιγνίτη της ΔΕΗ, ως «Λύση Αποστόλου για εργοστάσιο σκουπιδιών όλης της Εύβοιας».

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε,λίγες μέρες μάλιστα μετά τον 20 Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ όχι μόνο εγκαταλείπει την δέσμευση –υιοθέτηση του αιτήματος της Περιοχής από τον σημερινό Πρωθυπουργό στο αντίστοιχο 1ο συνέδριο , για μετατροπή της συγκεκριμένης έκτασης σε Πράσινο Ενεργειακό Κέντρο και χωροθέτηση ΒΙΠΕ Πράσινων Επενδύσεων. Αλλά διαλέγει μια χτυπημένη και ρημαγμένη, περιβαλλοντικά, περιοχή από την άναρχη και ασύδοτη βιομηχανική δραστηριότητα (προηγούμενη και τωρινή), χωρίς  καν να έχει προταθεί κάτι τέτοιο από ένα επιστημονικό ή κοινωνικό φορέα, για  να προχωρήσει σε κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων όλης της  Εύβοιας. Μια περιοχή που είναι 60 χλμ μακριά από το βασικό σημείο παραγωγής τους ,δίπλα σε δύο μεγάλα κεφαλοχώρια  και 2χλμ  από το αστικό κέντρο του Αλιβερίου των δέκα χιλιάδων κατοίκων.

Μας φαίνεται ψέματα, αν το δημοσίευμα είναι αληθές, ο πρώτος σε ψήφους  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Εύβοιας ,μαχητικός συμπαραστάτης του μεγαλειώδους περιβαλλοντικού κινήματος ενάντια στην χρήση λιθάνθρακα από την ΔΕΗ, ενάντια στην καύση του RDF από την ΑΓΕΤ  και υπέρ της φιλοπεριβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής , αντί από την θέση του να πιέσει για την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων  και εξαγγελιών . Βρίσκεται, χωρίς κανείς να τού το ζητήσει , έξω από κάθε πλαίσιο συζήτησης –όσον αφορά την χωροθέτηση του ΠΕΣΔΑ- και χωρίς οποιαδήποτε συνεννόηση με κάποιον αρμόδιο τοπικό φορέα  να εξαγγέλλει  ,διαχειριστής ων ,  την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ ως κατάλληλης «…κοιλάδας σκουπιδιών» όπως σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεσμεύτηκε σε συνάντηση με μεμονωμένους φορείς της Χαλκίδας  υιοθετώντας την ενημέρωση τους ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα εγκυμονεί «περιβαλλοντικούς κινδύνους για την Χαλκίδα , την Αρτάκη και το Βασιλικό». Αλλά είναι περιβαλλοντικά ακίνδυνη για το Αλιβέρι(;;;;)

Σε ότι μας φορά ,

  1. Στο θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που για την χρηματοδότησή της υπάρχει σαφής δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού και του Πρωθυπουργού της χώρας προφανώς και αποκλειστικός αρμόδιος φορέας για την χωροθέτηση της είναι   ο Δήμος Χαλκιδέων που οφείλει να ασκήσει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει επί αυτού
  2. στην παρούσα τουλάχιστον φάση, και περιμένοντας τον μεν Υπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα , την δέ Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις  της , θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μάθαμε πάντα να κάνουμε : Να αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό της Περιοχής για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του .

Σε όσους « ξέχασαν» την δυναμική που εδώ και 30 χρόνια έχει αναπτύξει το περιβαλλοντικό –κοινωνικό κίνημα της Περιοχής να θυμίσουμε ότι πολλές κυβερνήσεις , πολλοί βουλευτές ,πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πέρασαν και άλλαξαν από τούτο τον τόπο στη διάρκεια αυτών των χρόνων. Εμείς μείναμε εδώ και αγωνιζόμαστε…

Η Γραμματεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ύστερα από αναμονή 12 σχεδόν χρόνων, κατόπιν συστηματικών ενεργειών της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ολοκληρώθηκαν τα έργα από τον Σταθμό Λαρίσης έως την Χαλκίδα, με αποτέλεσμα να καταστεί πλέον εφικτή η απευθείας ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση της Χαλκίδας με την Αθήνα και ο χρόνος της διαδρομής θα μειωθεί μετά την ολοκλήρωση της επιπλέον αναβάθμισης επιμέρους σημείων της εν λόγω υποδομής.

Το πρώτο επίσημο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου και εγκαινιάστηκε απο τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη.

Ο συρμός αναχώρησε από τον Σταθμό των Αθηνών και αφίχθη στον σταθμό της Χαλκίδας στις 15:45.

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» το έργο ολοκλήρωσης κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης στην Χαλκίδα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 9,2 εκατ. ευρώ που εντάσσεται στο πρόγραμμα έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και αφορά τόσο στην ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης των αστικών λυμάτων των οικισμών Βασιλικού, Αγ. Νικολάου και Ν. Λαμψάκου του Δήμου Χαλκιδέων, στην αναβάθμιση του Κέντρου Λυμάτων Χαλκίδας, αλλά και σεεργασίες αντιμετώπισης προβλημάτων διαβρώσεων στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Χαλκίδας. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Συνοχής.

«Δεν πρόκειται για ένα απλό έργο. Δεν συνδέεται μόνο με την υγιεινή και την υγεία χιλιάδων κατοίκων αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε σε δήλωσή του για το θέμα ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Τέτοιας μορφής παρεμβάσεις κάνουμε σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, βάσει του σχεδιασμού που έχουμε κάνει για την αναβάθμιση των δικτύων αποχέτευσης, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από όποιο ταμείο μπορούμε και πιστέψτε με, αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι όμως στόχος μας να εκσυγχρονίσουμε και να δημιουργήσουμε νέες υποδομές για καλύτερη ποιότητα ζωής και με σεβασμό στο περιβάλλον».

Σελίδα 1 από 74

baroutas diaf

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ...

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr