Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγνοια Μπουραντά για την μετεγκατάσταση του βρεφονηπιακού σταθμού Κύμης- «Άδειασε» Παγώνη –Θεοδώρου –Γιατί συντάχθηκε με την πρόταση Θωμά ο δήμαρχος;

Το γεγονός ότι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου δεν έχει προϋπολογισμό εδώ και 3 χρόνια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ και άλλων θεμάτων που άπτονται της δικαιοδοσίας του. Αυτό άλλωστε ήταν και η αφορμή παραίτησης του προηγούμενου Προέδρου του Νομικού Προσώπου, Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Το θέμα συζητήθηκε στις 11 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου πριν από λίγες μέρες.

Την «καυτή πατάτα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπόκαρης, πήρε στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παγώνης, ο οποίος όμως παραμένει όπως και ο προκάτοχός του, με δεμένα χέρια καθώς έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από τότε που ανέλαβε και ακόμη περιμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων του δημάρχου για την σύνταξη -έγκριση προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου, προκειμένου να πληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τις 500.000€, και να μπορέσει να λειτουργήσει τους παιδικούς σταθμούς και να ανοίξει τα ΚΑΠΗ, όπως και ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Παγώνης, που αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Αυτό που συμβαίνει τώρα με το Νομικό Πρόσωπο να χρωστάει παντού, δεν έχει ξαναγίνει. Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με τον βρεφονηπιακό σταθμό στην Κύμη, η ιδιοκτήτρια του οποίου έχει να πληρωθεί 3,5 χρόνια τα ενοίκια με το ποσό να ξεπερνάει τις 40.000€. Η ίδια στράφηκε πλέον νομικά για να μπορέσει να διεκδικήσει τα αυτονόητα, ζητώντας πρώτα μία απάντηση από το δήμο για το τι προτίθεται να κάνει. Στο εξώδικο που έστειλε αναφέρει ότι πλέον δεν μπορεί αν δεν πάρει τα χρήματα της να συνεχίσει έτσι. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους μήπως και βρεθεί κάποια λύση.

Ανταυτού, και ενώ θα περιμενε κανεις να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, το Νομικό Πρόσωπο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του στο δημοτικό συμβούλιο, πήρε απόφαση να βρει νέο χώρο και να με εγκατασταθεί αλλού ο σταθμός. Το θέμα ήρθε για έγκριση της απόφασης του Νομικού Προσώπου, καθώς το ενοίκιο θα κληθεί να πληρώσει ο δήμος μέχρι να μπορέσει να ορθοποδήσει το Νομικό Πρόσωπο, στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη … με τον κ. Παγώνη να δηλώνει ότι έχει βρεθεί νέος χώρος στο Χωνευτικό.

Άστραψε και βρόντηξε ο Θωμάς…

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς αναφερόμενος στο θέμα, επί της διαδικασίας ανέφερε ότι λόγω και της γραφειοκρατίας που απαιτείται και εγκρίσεων που χρειάζονται δεν μπορεί γρήγορα να γίνει μετεγκατάσταση του βρεφονηπιακού σταθμού.  

Επεσήμανε δε, ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αντίστοιχος χώρος σε σημείο που θα εξυπηρετεί τους γονείς, θα έχει τις προδιαγραφές για να πάρει τις σχετικές εγκρίσεις, οι οποίες είναι χρονοβόρες και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να τους βρει απροετοίμαστους ο Σεπτέμβρης και τα παιδιά …εκτός στέγης.

Αμφισβητώντας παράλληλα, αν ο δήμος μπορεί να πληρώνει το μίσθωμα, προβλημάτισε τον δήμαρχο Θανάση Μπουραντά, ο οποίος ω της έκπληξης για το δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι το θέμα ήρθε εκτός ημερησίας και ο ίδιος δε γνώριζε για τις κινήσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιώργο Παγώνη και τον Αντιδήμαρχο Κύμης, Αλέξανδρο Θεοδώρου, που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να βρουν λύση. «Να το δούμε ξανά το θέμα γιατί δεν το γνωρίζω…» είπε ο Θανάσης Μπουραντάς, «αδειάζοντας» Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο, gg για ένα τόσο σημαντικό θέμα…

Σχετικά Άρθρα