Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγγελος Μαργέλης: «Να γίνεται το Δ.Σ κάθε δύο μήνες στην Κύμη…»

Με αφορμή τη συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο μόνος που κατέθεσε εγγράφως προτάσεις προς το Προεδρείο ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κύμης Άγγελός Μαργέλης ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μαργέλης μεταξύ άλλων εισηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται κάθε δύο μήνες στην Κύμη και να δίνεται ο λόγος και στους τοπικούς συμβούλους για 3 λεπτά πριν μπουν στα θέματα ημερήσιας διάταξης για επίκαιρα θέματα της αρμοδιότητας τους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας εξήγησε στον κ. Μαργέλη ότι αν και προβλέπεται από τον Κανονισμό να γίνονται συμβούλια και στην Κύμη. Όμως, δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος και εξοπλισμός για να γίνονται τα δημοτικά συμβούλια τόσο στην έδρα του Δήμου, το Αλιβέρι τόσο και στην Κύμη και γι’ αυτό γίνονται στα Κριεζά.

Σε ότι αφορά τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, ο κ.Ζέρβας ανέφερε πως έχει ψάξει τη νομοθεσία και οι Πρόεδροι έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου όταν αφορά θέματα της Κοινότητας τους. Ωστόσο, ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε, αν δεν υπάρχει αντίρρηση από τους υπόλοιπους συμβούλους, αφού έχουν έρθει σε μία επικοινωνία με το Προεδρείο να μπορούν 2 με 3 Πρόεδροι να παίρνουν το λόγο για 3 λεπτά πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 01:43

Σχετικά Άρθρα