Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσα από το Πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» επιδιώκει τη χρηματοδότηση της Αγοράς η Βάκα για να μην επιβαρύνει το δήμο με το δάνειο των 5.000.000€

Ως κατεπείγον θέμα έφερε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χαλκίδας, η δημοτική αρχή, τη συζήτηση τεσσάρων προτάσεων που υποβάλλει ο Δήμος Χαλκιδέων για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δεδομένου όπως είπε η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ότι λήγει τέλος του μηνός η προθεσμία υποβολής των προτάσεων.

Στην πρώτη πρόταση που αφορά το Ανοιχτό Κέντρο Εμπόρων (Open Mall) συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η Αγορά της Χαλκίδας ως υποέργο. Όπως είπε η δήμαρχος, το ύψος της χρηματοδότησης για τη συγκεκριμένη πρόταση που περιλαμβάνει αναβάθμιση εμπορικών δρόμων της Χαλκίδας κ.α ύψους περίπου 10 εκ ευρώ επιδιώκει η δημοτική αρχή να εντάξει τη χρηματοδότηση της Αγοράς προκειμένου να μην πάρει ο δήμος 5.000.000€ δάνειο επιβαρύνοντας όπως είπε η κα Βάκα, τους δημότες.

Αν εγκριθούν τα 8.500.000€ όπως είπε η κα Βάκα δεν θα χρειαστεί ούτε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 3.000.000€ για το έργο της αγοράς από το ΠΔΕ.

Η δήμαρχος όμως ξεκαθάρισε ότι δεν περιμένουν την έγκριση του προγράμματος για να ξεκινήσει το έργο της Αγοράς.

« Δεν περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το «Α. Τρίτσης». Συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της αγοράς και παράλληλα υποβάλλουμε μία πρόταση για να αποφύγουμε το δάνειο» είπε η κα Βάκα και συνέχισε:

«Η αγορά θα προχωρήσει κανονικά. Είναι ανταγωνιστικό το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μελετούν το πλαφόν για κάθε δήμο. Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να εγκριθούν προς χρηματοδότηση».

Σχετικά Άρθρα