Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Παναγιώτης Καράβας δώρισε την αντιμισθία του στο φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης- Παράδειγμα προς μίμηση λέει ο Μητροπολίτης!

Μπορεί για κάποιους τα 300€ να φαντάζουν έναν ευτελές ποσό. Και είναι!! Μπροστά στην πράξη που μετράει με όλα τα λεφτά του κόσμου! Όταν ένας νέος αλλά τόσο ευαίσθητος άνθρωπος σε μία τόσο δύσκολη ώρα για την οικονομία της χώρας που ίσως οι περισσότεροι από εμάς να κοιτάζουν πως θα σώσουν τους εαυτούς τους, δίνει τα χρήματα του για φιλανθρωπικό σκοπό. Και δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοτική Ενότητας Χαλκίδας Παναγιώτη Καράβα, τον οποίο άγγιξε βαθειά μέσα στην ψυχή το μήνυμα του Μητροπολίτη Χαλκίδας. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr πήρε την αντιμισθία του και την έδωσε στις εκκλησία για να μπορέσει να στηρίξει τα συσσίτια των συνανθρώπων μας που δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν.

Μία πράξη ανθρωπιάς για την οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Όμως τα αρχικά  του στις ευχαριστίες του Μητροπολίτη, σε συνάρτηση με ρεπορτάζ που έκανε το eviakosmos.grοδηγούν σε αυτόν. Έναν άνθρωπο που στα δύσκολα στηρίζει το συνάνθρωπο μακριά από χρώματα, κόμματα, και διχόνοιες που κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν αυτές τις μέρες. Με τις ευχές τις εκκλησίας και όχι μόνο να τον συνοδεύουν.

Άλλωστε οι πληροφορίες μας λένε ότι το Σεπτέμβριο ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με την εκλεκτή της καρδιά του που σίγουρα είναι περήφανη και εκείνη για τον άντρα που έχει δίπλα της. Όσο για τους γονείς όταν το μάθουν θα αισθανθούν ακόμη πιο περήφανοι που έφεραν στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί.

Αναλυτικά οι ευχαριστίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος σε παράγοντα της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, υπό τα στοιχεία Π. Κ., για την συγκινητική και αξιέπαινη και αξιομίμητη ενέργειά του, να προσφέρει, σε μετρητά, την αποζημίωση που λαμβάνει για την επιτέλεση των καθηκόντων του, υπέρ του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και συγκεκριμένα για την λειτουργία των καθημερινών συσσιτίων προς τους απόρους.

Η συγκίνηση, τονίζει ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του, είναι απόλυτα δικαιολογημένη, γιατί αυτές τις ημέρες που ο καθένας, επηρεασμένος από το ισχυρό ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως, φροντίζει κυρίως για την ατομική του εξασφάλιση, ο εν λόγω δωρητής έδειξε κοινωνική ευαισθησία και αγάπη προς τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους του και εμπιστοσύνη στην Τοπική Εκκλησία και το φιλανθρωπικό Της έργο.

Ο Σεβασμιωτατος εύχεται, το καλό αυτό παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι από εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα.