bannernew6

Τελευταία Νέα

Από τα πιο δυνατά στελέχη της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια, είναι η γλυκύτατη Ελεωνόρα Παπανικολάου υπεύθυνη οργανωτικού και ΜΜΕ. Δυναμική, συγκεντρωτική, ντόμπρα και συνάμα δημιουργική, η Ελεωνόρα αποτελεί την ψυχή της Νομαρχιακής.

Ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους, αφού έχει πρώτα κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του Προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος μάλιστα πρόσφατα ανέβασε και φωτογραφία με την απαστράπτουσα Ελεωνόρα, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!

Προσωπικό στοίχημα και της ίδιας να βγάλει έδρα στο Νομό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ! Μάχεται και η ίδια από μία σημαντική θέση και όπως όλα δείχνουν, μαζί με τα μέλη της Νομαρχιακής, θα τα καταφέρουν.

326282269 1222143198696544 7352954165552903199 n

Του δημοσιογράφου Κων/νου Σ. Μαργαρίτη

Παρά τις φιλόδοξες προβλέψεις και τις όποιες προσπάθειες, η πρόοδος που καταγράφει η ΕΕ ως προς τον στόχο της σύνδεσης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, και τον απώτερο σκοπό της εξασφάλισης φθηνής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είναι αργή. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ). Η σωρεία καθυστερήσεων στη σύζευξη των εθνικών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται σε αδυναμίες στη διακυβέρνηση της ΕΕ και σε ένα περίπλοκο σύστημα ρυθμιστικών εργαλείων για το διασυνοριακό εμπόριο, που έδρασε ανασταλτικά όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της αγοράς.

Η παρακολούθηση της αγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ACER, τον οργανισμό της ΕΕ για την ενέργεια, δεν στάθηκε ικανή, ούτε αυτή, για να φέρει τις αναγκαίες βελτιώσεις. Τα εποπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό των καταχρήσεων και της χειραγώγησης της αγοράς δεν ,έφεραν αποτέλεσμα, με την έννοια ότι το κυρίως βάρος του κινδύνου στον οποίο είναι εκτεθειμένη η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ μετακυλίστηκε στους τελικούς καταναλωτές.

Το 1996 ήταν η χρονιά που σήμανε για την ΕΕ την έναρξη ενός πολύπλοκου έργου, αυτού της πλήρους ολοκλήρωσης των εθνικών αγορών ηλεκτρικής ενέργειας. Στόχος ήταν η προσφορά των φθηνότερων δυνατών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές και η εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ. Ωστόσο, σχεδόν μία δεκαετία μετά τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου το 2014, στην πράξη η αγορά εξακολουθεί να διέπεται από 27 εθνικά ρυθμιστικά πλαίσια. Όπως κατέστη σαφές από την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, οι τιμές χονδρικής διαφέρουν σημαντικά μεταξύ κρατών-μελών, ενώ οι τιμές λιανικής εξακολουθούν να επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους εθνικούς φόρους και τα τέλη πρόσβασης στα διάφορα δίκτυα και δεν είναι ανοικτές στον ανταγωνισμό.

«Παρά την καλοδεχούμενη και αναγκαία φιλοδοξία της ΕΕ, η ολοκλήρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη», δήλωσε ο κ. Mihails Kozlovs, μέλος του ΕΕΣ και επικεφαλής του σχετικού ελέγχου. «Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση, που αποτελεί και κρίση του κόστους ζωής και ταλανίζει τους πολίτες της ΕΕ, κατέστησε ακόμη περισσότερο επιτακτική για την ΕΕ την ανάγκη ολοκλήρωσης της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.»

Κατά την άποψη του ΕΕΣ, οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι η Επιτροπή επέλεξε οι κατευθυντήριες γραμμές δικτύου να εφαρμοστούν μέσω «όρων, προϋποθέσεων και μεθοδολογιών», μετατοπίζοντας την ευθύνη για την έγκρισή τους στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές (ΕΡΑ) και στον ACER. Η επιλογή αυτή περιέπλεξε και καθυστέρησε υπερβολικά την εναρμόνιση των κανόνων για το διασυνοριακό εμπόριο.

Το ΕΕΣ τονίζει ότι η Επιτροπή, στη σχετική εκτίμηση επιπτώσεων, δεν ανέλυσε επαρκώς τον αντίκτυπο των αποφάσεών της που αφορούσαν τον σχεδιασμό και τη διακυβέρνηση της αγοράς. Η παρακολούθηση της συνεπούς εφαρμογής των κανόνων από μέρους των κρατών-μελών ανατέθηκε κυρίως στον ACER. Ωστόσο, με τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η παρακολούθηση και η αναφορά σχετικών στοιχείων από τον οργανισμό ήταν ελλιπείς, ιδίως λόγω της ανεπάρκειας των δεδομένων, της έλλειψης πόρων και της απουσίας συντονισμού με την Επιτροπή.

Ελλιπής ήταν εξάλλου και η εποπτεία της αγοράς, η οποία απέβλεπε στον εντοπισμό και στην αποτροπή φαινομένων κατάχρησης και χειραγώγησής της.

Το ΕΕΣ καταλήγει ότι η προσέγγιση που υιοθέτησε ο ACER για τη συλλογή στοιχείων δεν ήταν ολοκληρωμένη, καθώς και ότι η αξιολόγηση των δεδομένων που συγκέντρωνε τελικά κάλυπτε εξαιρετικά μικρό φάσμα καταχρηστικών συμπεριφορών. Επίσης, ο οργανισμός δεν διέθετε επαρκείς πόρους για την ανάλυση των δεδομένων, ούτε ήταν σε θέση να υποστηρίξει τις έρευνες που έπρεπε να γίνουν καθώς αυξανόταν διαρκώς το πλήθος των εικαζόμενων περιπτώσεων κατάχρησης της αγοράς κατά τις διασυνοριακές συναλλαγές.

Το ΕΕΣ προειδοποιεί ότι οι παραγωγοί, προμηθευτές και μεσίτες ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν, όλοι τους, να εκμεταλλευθούν τις αδυναμίες του συστήματος ή, ακόμη χειρότερα, ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για το ποιο θα προσφέρει το πλέον ανεκτικό περιβάλλον από άποψη κυρώσεων και επιβολής. Την ίδια στιγμή, ο ACER δεν έχει την εξουσία που χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνεπή επιβολή των κανόνων από τα κράτη-μέλη.

Οι πολίτες για μια ακόμη φορά είναι απροστάτευτοι και καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την ενέργεια. Η ΕΕ καλείται να λύσει τις αδυναμίες της και να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο.

Ανακοίνωση για όσα θεωρούνται αυτονόητα, για μία δημοτική αρχή, πλέκοντας το εγκώμιο στη δήμαρχο Έλενα Βάκα εξέδωσε η παράταξη του κ. Καραμάντουλα, ζητώντας να βγάλουν και ευχαριστήρια ανακοίνωση στη δήμαρχο για όσα έγιναν στο δήμο στην καθαριότητα, με τελικό αποδέκτη το δημότη και όχι τον συνδικαλιστή εργαζόμενο.

Προσβάλλοντας, με αυτό τον τρόπο συναδέλφους συνδικαλιστές και μη, οι οποίοι να σημειωθεί ότι έχουν «εκδιωχθεί» από την παρούσα δημοτική αρχή, έχουν ταλαιπωρηθεί στα δικαστήρια για τις κάμερες «big-brother», όπου και σε πρώτη φάση έχουν δικαιωθεί, έχουν «λοιδορηθεί» από την ίδια τη δήμαρχο ότι βρίσκονταν πίσω από στημένες σε βάρος της καταστάσεις σε ότι αφορά την περιβόητη μελέτη για τη μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων, για την οποία αφού τους κατηγόρησε η δήμαρχος, είπε στη συνέχεια ότι είναι λάθος.

Αλήθεια, δεν όφειλε η δήμαρχος μετά και το δελτίο τύπου για το συγκεκριμένο θέμα να βγάλει ανακοίνωση και να ζητά συγνώμη; Το έκανε κ. Καραμάντουλα, αναρωτιούνται πολλοί συνάδελφοί σας; Με ποιο σκεπτικό λειτουργείτε ως γραφείο τύπου της κας Βάκα;

Από πότε τα Σωματεία βγάζουν ανακοινώσεις με ευχαριστίες στους δημάρχους για τα αυτονόητα; Γιατί πήραν ένα απορριμματοφόρο ή 2 οχήματα. Αυτά είναι τα ανταποδοτικά στο δημότη που πληρώνει στο δήμο…Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου δεν έχει ανάγκη από επιβραβεύσεις για τα αυτονόητα. Η επιβράβευση για εκείνους, που ο κόσμος αναγνωρίζει το δύσκολο έργο που κάνει ιδιαίτερα ο τομέας καθαριότητας στον οποίο τελευταία η κα Βάκα με την μελέτη δεν έδειξε καν τον απαιτούμενο σεβασμό….

Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα στο σωματείο και πλέον έχει την αναγνώριση των εργαζομένων και των πολιτών. Το σωματείο πλέον δεν είναι ουρά ούτε αβανταδόρος καμιάς Δημοτικής Αρχής ή Δημοτικής Παράταξης.

Οι εργαζόμενοι μέσα σε ένα χρόνο που υπάρχει το σημερινό προεδρείο έχουν καταλάβει πως υπάρχει πλέον σοβαρό συνδικαλιστικό όργανο στο οποίο μπορούν να στηριχθούν.

Αναγνώρισαν και τίμησαν έμπρακτα τους άξιους συναδέλφους τους στις πρόσφατες εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2022) όπου επέλεξαν ως εκπρόσωπό τους τον Αργύρη Σκουμπρή και αναπληρωτή του τον Κώστα Παντευτάκη. 

Ο κ. Καραμάντουλας τιμήθηκε με το 20% των ψήφων, σαφέστατα απέχει πλέον πολύ από το 70% που επικαλείται. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.&Ν.Π.Ι.Δ.

     ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

             (το 70% της επιλογής των συναδέλφων)

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι η πραγματική επιτυχία και επιβράβευση της συνδικαλιστικής δράσης, είναι όταν οι δεσμεύσεις της Δημοτικής αρχής, ιδιαίτερα ότι αφορά άμεσα τους εργαζομένους και τα αιτήματα τους, εκείνα μάλιστα που είναι για πολλά χρόνια ως διεκδικήσεις ,πρώτης γραμμής να γίνονται πραγματικότητα.

• 6 απορριμματοφόρα • 3 φορτηγά 3,5 τόνων
• 2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή • 6 ημιφορτηγά • 2 φορτωτές • 1 Grader
• 1 καλαθοφόρο φορτηγό • 1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα • 2 επιβατικά οχήματα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης των στεγών αμιάντου από το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων, από πιστοποιημένη Εταιρεία.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και με την συμμετοχή των τεχνικών του εργοταξίου έχει γίνει αναβάθμιση του στόλου των παλαιών οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου.

Μπορεί όμως η διοίκηση του Σωματείου να μην θέλει να τοποθετηθεί επίσημα, αν και αυτό είχε αποφασιστεί ομόφωνα για τη έκδοση της ανακοίνωσης. Ο λόγος ;; Δική σας η εκτίμηση!!  

Μπορεί λοιπόν για κάποιους όλα αυτά να είναι απλά μια υποχρέωση της δημοτικής αρχής για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο Δημότη, αν και για πολλά χρόνια δεν ήταν προτεραιότητα των εκάστοτε ιθυνόντων , για εμάς όμως είναι η ζωή μας, που γίνετε ασφαλέστερη, ποιοτικότερη και σίγουρα εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών.      

Εμείς περιμένουμε και διεκδικούμε την πραγματοποίηση όλων των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής.

Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού:

Χάρης Καραμάντουλας

Μητράκης Αντώνιος

Μπελίτσου Παναγιώτα

Ντούνιας Ευάγγελος

Στο πλευρό των αθλητών της ΑΠΚΟ Δροσιάς είχε τη χαρά να βρεθεί ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 σε μία συνάντηση, που διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας στο χώρο του γηπέδου.

Ο βουλευτής εμπράκτως υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων των συντελεστών της ΑΠΚΟ, που προάγουν το αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να ασχοληθούν με δραστηριότητες, που έχουν πολλαπλά οφέλη στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία.

Ο Σπύρος Πνευματικός, αφού ενημερώθηκε για τις ανάγκες της Ομάδας, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την κατάκτηση ακόμα περισσότερων διακρίσεων. Προέτρεψε -επίσης- τους αθλητές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις προπονήσεις και να προφυλάσσονται από τους τραυματισμούς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρήσης σωστού αθλητικού εξοπλισμού. Τέλος, υποσχέθηκε, ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ομάδας για να συνεχίσει το σημαντικό έργο που ήδη έχει επιτελέσει, επενδύοντας στη νέα γενιά.

Image 1 2023 01 31T121950.184

Image 1 2023 01 31T122002.884 Δροσιά γηπεδο

Στην αρχιερατική λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνος, ο οποίος εορτάζει σήμερα 1 Φεβρουαρίου, παραβρέθηκε η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου.

Η πανηγυρική δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας – Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομος, έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα στη Νέα Λάμψακο.

Η ενορία της Νέας Λαμψάκου τίμησε με λαμπρότητα τον προστάτη και πολιούχο της, και πλήθος κόσμου πήγε στη λειτουργία για τον άγιο και προστάτη των αγροτών και γενικότερα όσων ασχολούνται με τη γεωργία.

Η κ. Νικολάου συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και τους κάλεσε να παρευρεθούν στη νέα συγκέντρωση που οργανώνει αύριο, Πέμπτη, στις 8 και μισή το βράδυ στο Μπούρτζι της Χαλκίδας και στο καφέ Castillo View.

Μια συγκέντρωση όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τους προβληματισμούς και τις ιδέες του για το πώς θα μπορούσε η Εύβοια να πάει μπροστά.


IMG 6636

IMG 6640

 

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι του πρώην δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πριν απο λίγη ώρα στην Κύμη. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά με τους πυροσβέστες να καταφτάνουν στο σημείο αλλά δυστυχώς να μην καταφέρουν να σώσουν την κατάσταση. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. Περισσότερα σε νέα ανάρτηση.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο ο Κώστας Μαρκόπουλος ξεκαθαρίζει ότι κατεβαίνει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, ανεξάρτητος, εχοντας σκίσει την πολιτική ταυτότητα τελευταία της Ν.Δ, έχουν προηγηθεί Ανεξάρτητοι Έλληνες και Πολιτική Άνοιξη παλαιότερα.

Ακομμάτιστος και αχρωμάτιστος ο κ. Μαρκόπουλος στήνει ψηφοδέλτιο για τη Στερεά προσπαθώντας να βάλει σε αυτό και γαλάζια παιδιά. Αλήθεια, διερωτάται ο κόσμος, εκείνοι που θα κατέβουν μαζί του και έχουν κομματική ταυτότητα της Ν.Δ θα τη σκίσουν επίσης για να συμπορευτούν μαζί του;

Γιατί προσπαθεί να μαζέψει όσο μπορεί τη ρήξη με την οικογένεια Μητσοτάκη; Και πως θα μπορεί να κάνει στερεά βήματα για τη Στερεά, ένας υποψήφιος Περιφερειαρχης με Κυβέρνηση Ν.Δ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον πέταξε έξω από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, το 2019, μέσα σε μια νύχτα; Θα μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα από έναν Περιφερειάρχη υποψήφιο με στήριξη του γαλάζιου κόμματος για τη Στερεά με αυτή τη συμπεριφορά που έχει; Θα δείξει…

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φαντασιόπληκτο και υποβολημιαίο  δημοσίευμα , επιχειρεί να με εμφανίσει δυσυπόστατο, δηλαδή ότι μπορεί να είμαι είτε Υποψήφιος Περιφερειάρχης είτε Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: Έσκισα την κομματική μου ταυτότητα και αποφάσισα να αφιερωθώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα είμαι Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με ψηφοδέλτιο χωρίς καμία κομματική χειραγώγηση. Ο τίτλος του συνδυασμού μου θα είναι «Στερεά Περιφέρεια» και για τον λόγο αυτό θα δοθεί συνέντευξη τύπου σε 2 εβδομάδες στην Χαλκίδα οπότε και θα ανακοινωθεί μεγάλο τμήμα του ψηφοδελτίου του Νομού Ευβοίας.

Οι υποβολείς του δημοσιεύματος θα υποστούν αυτό που επιχειρούν να αποφύγουν , δηλαδή να είμαι Υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Οι υποβολείς του παραπλανητικού δημοσιεύματος φοβούνται τις ανεξάρτητες φωνές, τρέμουν τον ισχυρό και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό που έρχεται με δύναμη και κυρίως υπηρετούν ένα «σύστημα» που καταδίκασε την Στερεά σε υποβάθμιση και εξυπηρετεί ολίγους και ισχυρούς.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χειροκροτητής κανενός κόμματος , καμίας κυβέρνησης και καμίας πολιτικής οικογένειας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο ισχυρότερος διεκδικητής των πόθων και των προσδοκιών των πολιτών.

Αυτό θα κάνουμε ενώνοντας δυνάμεις και απορρίπτοντας τα «καθρεφτάκια-προσφορές».

Δε θα μπορούσαν να λείπουν από την κοπή της πίτας του Δήμου Χαλκιδέων, οι εργαζόμενοι που αποτελούν και τον κινητήριο μοχλό αυτού. Τη Δευτέρα στο βράδυ ανάμεσα στους εργαζόμενους του δήμου, ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Στάθης Παπαργηρίου, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κατσαμάγκος και η «ήρεμη» δύναμη, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Αργύρης Σκουμπρής.

Το φλουρί κέρδισε ο Γ.Γ του Δήμου Γιάννης Πανταζής αλλά την παράσταση έκλεψε ο Χάρης Καραμάντουλας, που επέλεξε να κάτσει εκτός συναδελφικής παρέας… Το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου παρά τον πόλεμο που δέχθηκε από τη δήμαρχο Έλενα Βάκα την προηγούμενη χρονιά, δήλωσε δυνατή παρουσία.

Όσο για την ηχηρή παρουσία του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, η δήμαρχος την έζησε τουλάχιστον δύο φορές το 2022 και επειδή αντιλαμβάνεται ότι δεν την παίρνει άλλο, προσπάθησε να είναι όσο μπορούσε «καλή οικοδέσποινα». Μέχρι φωτογραφία έβγαλε με το Δ.Σ του Σωματείου. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο και όλα δικαιολογούνται!

 324162234 1427861974413698 4975869521274652791 n

324465890 927652498249921 1237672684129987166 n

Ένας νέος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων, ο Βασίλης Κυτίνος κέρδισε το ένα από τα τρία φλουριά της πίτας που έκοψαν χτες κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χαλκίδας για το 2023. Παρέλαβε ένα δωράκι από τον Αντιδήμαρχο Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Νίκο Παπαγεωργόπουλο. Να σημειωθεί ότι ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος έμεινε μέχρι το τέλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θαυμάζει το Νίκο Παπαγεωργοπουλο. Μακάρι να του μοιάσει ...

Τα «μαγειρέματα» συνεχίζονται στους κόλπους της Ν.Δ. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει η Περιφέρεια Στερεάς στις επερχόμενες αυτοδοιοικητικές εκλογές να βαφτεί και πάλι γαλάζια. Το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει το χρόνο να τρέξει διεκδικώντας την, ενισχύει την πολιτική φαρέτρα του Φάνη Σπανού, καθώς παραμένουν τα δυνατά του χαρτιά και όπως όλα δείχνουν θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με νέα πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Μαρκόπουλος που έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τη Ν.Δ. Αυτό δε γίνεται μονομερώς. Οι «δυνάμεις» Σαμαρά και το κάλεσμα να επιστρέψουν πίσω κάποια πρώην δυνατά στελέχη της Ν.Δ φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά στο Μαξίμου.

Με τον Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος όλο αυτό τον καιρό είχε αρκετό κόσμο της Ν.Δ στο πλευρό του, τους αποκαλούμενους «δυσαρεστημένους» του Φάνη Σπανού, να παίζει μπάλα και πάλι στην πολιτική σκηνή , αυτή τη φορά όμως όχι στην Εύβοια, αλλά ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ, στην Αθήνα. Κάτι που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr , δεν του είναι καθόλου αδιάφορο.

Γι’ αυτό προφανώς και ο ίδιος, ένας έμπειρος πολιτικός που ξέρει να παίζει μπάλα, εθεάθη τελευταία φιλοξενούμενος σε τηλεοπτικό σταθμό, να δίνει τα εύσημα στην Κυβέρνηση και όχι να ασκεί κριτική όπως τον είχαμε συνηθίσει τελευταία.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κώστας Μαρκόπουλος δεν έχει μάθει να χάνει. Συνεπώς, θα κάνει τη σωστή επιλογή που θα τον φέρει και πάλι «πρωταγωνιστή» στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας.

Σελίδα 1 από 883

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr